Resultats de la Ronda 1
Divisió Honor
TERRASSA 6 - 4 ATENEU COLON
FOMENT 6 - 4 ESCOLA ESCACS DE BCN
COLON SABADELL 5'5 - 4'5 BARBERA
CERDANYOLA VALLES 5 - 5 BARCELONA C.E.
UGA 5 -5  MONTCADA
LLEIDA 8'5 - 1'5 SANT ANDREU

Patint molt (segona part)

 

Ha començat la lliga i de manera estranya, enfrontar-se a la primera ronda campió i subcampió no sembla la millor manera de donar emoció a la lliga, segurament es podria considerar la possibilitat de dirigir les rondes pel be del campionat....  centrant-nos estrictament amb el encontre cal dir que va ser extraordinàriament esportiu i amb molt bon ambient tant de jugadors com de delegats, va venir força públic , el desenvolupament va ser força emocionant van acabar en primer lloc Mellado i Bergez amb unes taules sense gaire historia, va seguir una bona victòria de Kike Colon sobre Xavi Bosque, en aquest moment semblava que Lopez apretaba a l’Ana i que l’Albert Gomez Jurado apradava fort al Perpi, van seguir taules del Rahal i el Benjamin Perez i del Victor Rivas i del Ayas, el Jonatan Alonso començava a destruir la posició del Ibo Khamrakulov, la cosa pintaven  bastos set de la tarda ufff Magem patint, Perpi qualitat de menys sense compensació la Ana havia donat la volta a la seva partida i semblava que tenia atac de mat, el Alvar no semblava que podes guanyar al Grafl i el Sergi Subirats taules justetes amb el Luna, s’aproximava un final tràgic per nosaltres el Jonatan guanya al Ibo y la Ana es berena al Lopez de viu en viu, s’habia de guanyar una partida pel 5 a 5 en aquest moment  quedava taula 1 Magem – Ipatov, el Alex entra en una variant que sembla que dona taules mínim al Jordi a la taula 3 el Alvar mira de treure petroli d’una posició morta un gran lluitador l’Alvar , a la taula 6 el Perpi tenia uns cavalls mot actius i fins i tot començava a guanyar peons ¿seria capaç de guanyar? I finalment a la taula 10 el Sergi Subirats i el Luna entraba en un final que semblava favorable al Luna, ¿podria salvar-lo el Sergi? Jo comentava les partides amb els companys pero principalment amb el Juan Mellado Don Optimo i telefònicament amb el Cayetano Alonso Don Pesimo, veuriem finalment que pesaria, estem dins els trenta últims minuts El Jordi no ho veu clar i agafar unes taules per repetició en una partida trepidant al final el Jordi cavall i torre i un peonet a sèptima i el Alex fent continuo... el Perpi acaba guanyant al pobre Albert que de tenir la partida guanyada acaba palmant que gran es el Perpi!!!, ara es tractava de que el Sergi fes taules i tindríem al 5 a 5 dons ara be el mes bo “atracador Sergi” va embolicar el pobre Lluis Luna i en un final impossible el guanya molt be Sergi !!! joventut al poder!!! Finalment el Alvar fa taules com lluita aquest nano !! 5,5 a 4,5 !!!
Al final bon rollo foto de grup i com no pot ser d’altre manera reconeixia que la deessa Fortuna s’ empadronat a Sabadell esperem que no torni a Barbera.... l’any que be el patint molt tercera part .
Pere Reginaldo


Primera Divisió (I)
CIRERA 2'5 - 7'5 GERUNDA
REUS DEPORTIU 6 - 4 CORNELLA
SANT BOI 2'5 - 7'5 TARRAGONA
FIGUERES 7 - 3 ANDORRA
OLOT 10 - 0 TRES PEONS


Primera Divisió (II)
JAKE 4.5-5.5 SANTA EUGENIA
SITGES 8.5-1.5 SANT ADRIA
SANT JOSEP BADALONA 5 - 5 SANT MARTI
COMTAL 6 - 4 CONGRES
MONTMELO 4.5-5.5 PEONA I PEO

Els resultats de la 1ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 30 de gener de 2011, han estat:

 

1ª Divissió        Grup  II    Sant Josep A  5 – Sant Martí A 5

Segona Divisió  ,,      I     La Lira B    5,5 -   Sant Martí B   4,5

1ª Territorial       ,,      II   Sant Martí C  4 –  La Lira B 4

1ª          ,,            ,,     III  Sant Martí D  1 – Sant Josep C 7

2ª          ,,            ,,     II    Sant Martí E  3,5 – La Lira C 4,5

3ª          ,,            ,,     XII  Peona i peó F 4 - Sant Martí F  0

 

Comencem un any mes el Campionat de Catalunya per Equips, aquest cop amb l’ambiciós objectiu de mantenir tots els equips, donat que l’any passat en van pujar tres de categoria. Hem començat amb un punt dels cinc primers equips, la qual cosa no és un començament molt bó, però millorarà. Aquesta setmana ens han faltat alguns jugadors importants als filials i això s’ha notat als resultats dels encontres. El primer equip ha començat amb un valuós empat contra el favorit del grup, el Sant Josep de Badalona. A casa del rival hi havia diferents partits de bàsquet de nens de diferents edats a les pistes anexes a la seu del club d’escacs, però com és lògic no els he pogut veure. Nosaltres hem jugat amb l’equip de gala i els local amb 9 dels 10 primers taulers, per la qual cosa tenien més elo que nosaltres a tots els taulers. Els primers en acabar han estat el primer tauler, on l’Òscar ha fet taules amb el GM Amador Rodríguez i el Pau Castillo que les ha fet amb l’Iván Aguilar. Després d’això l’Evarist ha anat perdent peons davant el seu rival fins a abandonar i el Francisco Núñez ha estat a punt de fer mat al rei rival, però li han fet al propi. També ha perdut l’Aranda amb el MI Ramón José, mentre el Miquel Fernández-Díaz s’estrenava amb una bona victòria amb un altre MC. Yo he tingut la partida inferior sempre, però he sabut tenir la paciència suficient i aprofitar els errors de l’apur de temps de la rival, per arribar a una posició guanyadora, que se m’ha escapat per una alucinació en el càlcul de jugades. L’Éric Sánchez ha fet unes bones taules amb posició complicada i les dos partides que quedaven amb estat dos victòries del Luís Sánchez i l’Érik Martínez en dos llargs finals. En resum un encontre en el que podia haver guanyat qualsevol dels dos equips, que ha acabat en taules. L’equip B no ha tingut tanta sort i ha perdut per la mínima amb La Lira A, que era molt millor que nosaltres per elo en tots els taulers. El primer tauler rival es veu que s’ha deixat la dama. Sembla que podíem haver empatat, però l’experiència o la sort s’ha posat al costat dels de Sant Andreu. L’equip C ha empatat amb La Lira B, que també era bastant superior.  L’equip D ha estat escombrat pel Sant Josep C 1-7, mentre que el E tampoc ha pogut puntuar amb La Lira C, a qui li ha faltat un jugador, perdent per la mínima. L’equip F no ha aconseguit puntuar amb l’equip F del Peona i peó. També s’ha jugat a casa nostra l’encontre de Primera Territorial entre el Foment C i el Llavaneres A, donat que el darrer equip té un jugador discapacitat i necessita un servei adaptat que els del Clot no tenen al seu local, però no sé quan han quedat.

 

Ll.

COMTAL 6-CONGRÉS 4

ATENEU COLON B 4-CONGRÉS B 6

MOLT BÉ EL B

 

Ja hi som. Per equips, beneïda malaltia. Un no se’n adona que ja ha passat un any més i és hora de tornar a matinar (o a no dormir) els diumenges. Una temporada més els equips del Congrés aspirem a mantenir la categoria. L’A tornarà a bregar amb autèntiques bèsties escaquístiques; els del B mirarem de no desentonar, un any més, dins d’una Preferent competidíssima; el C cercarà la consolidació a la primera provincial, categoria més habitual del nostre segon equip que no pas del tercer, mentre que el D prou feina tindrà per reunir vuit jugadors cada diumenge, si a més a més conservés la categoria, seria per fer-lis un monument.

 

Del primer equip no en puc donar massa detalls. Derrota dolorosa davant d’un rival directe per mantenir-se on han estat decisius el dos primers taulers locals, l’MC Minguell i l’MC Mayans, que han derrotat a en Pere Martínez i al mestre, respectivament. Pel que m’ha comentat el meu germà, ha comès un error d’obertura que ha anat arrossegant tota la partida. A la resta d’escaquers intercanvi de cops i repartiment de punts. A destacar que el webmaster, en Sadurní, ha debutat com a titular amb unes taules davant l’Elena Casset.

Aquest resultat obligarà, de ben segur, a puntuar en algun matx de manera inesperada, tal com marca la tradició congressista; veurem si pot esser davant del Montmeló diumenge vinent.

 

Nosaltres debutàvem al barri del Poblenou. Alguns han tingut problemes per arribar com a conseqüència de la mitja marató que es disputava a la ciutat comtal. Tot i això, passats uns quinze minuts de l’hora d’inici ja hi erem tots. El matx ha trigat en definir-se; cap al migdia encara no havia acabat cap partida, algunes com la d’en Viñals feien bona pinta, altres no tant i jo he sol·licitat l’empat, immers en un final de torres amb peó de menys (això sí, doblat), tot confiant que els bons solucionessin la papereta. Hàbilment, el meu veterà rival ha decidit continuar amb bastanta empenta, posant en setge el botí cercat.

Mentre jo anava fent gala dels meus escassos coneixements teòrics i d’algun recurs tàctic que no esdevenia més que fum per defensar-me tan bé com sabia i tan malament com podia alhora, en Viñals ha definit. El congressista gaudia de dos torres coordinades davant de la dama rival; els destrets de temps que patia en Vidal han acabat per accelerar el procés de materialització. Poc després s’imposava en Jordán, en una partida tàctica, de les que a ell li agraden, amb opcions per ambdós bàndols. Les victòries d’en Xavier i d’en Codina, així com el mig punt d’en Sorribas ens posaven 4,5 a 1,5, ja que en Cecili s’havia vist superat per l’Arza al duel de primeres espases. Poc després en Climent, que aquest any és indiscutible del B i futurible de l’A, ha aconseguit compensació per la qualitat de menys que duia i ha acabat signant l’armistici en un final on el seu cavall ha pogut controlar els peons passats negres. Instants més tard, ja vora les dues i amb el final, que ha perillat en diverses ocasions, simplificat, he pogut fixar el meu rei amb formigó armat a la casella de coronació de l’únic peó rival, aconseguint ara sí el mig puntet, més per insistència que per altra cosa, que m’ha sabut a glòria. D’aquesta manera definíem la victòria; quedant només la partida del presi on es veu que tots dos s’han deixat una peça, després una qualitat i sense saber ben bé com ha anat, han decidit fer bo l’empat.

Començar sumant és bo, més quan era un matx on a priori no ho esperàvem, si bé finalment el Colon ha presentat un equip pràcticament idèntic al nostre. La setmana que ve rebem a un Mataró molt potent per damunt i no tant per sota; veurem què passa.

 

Meritori empat del C amb incompareixença inclosa, una més, d’en Moranta, davant el Sant Adrià B: victòries d’en Bascuñana, en Lucas, l’estrella mediàtica J.J. i del mitjà dels González, l’Alberto.

 

El D, amb sis jugadors, ha caigut per 1-7 davant l’Ateneu Colon C. Destaquem les meritòries taules de l’Herrerías i d’en Javi Romero sènior (ens haurem quedat el bo???), davant rivals que els avantatjaven en 200 punts. Enhorabona!

 

La setmana que ve més des de casa

 

Héctor Hernández,

Club d’escacs Congrés

 

 

JAKE

4.5

       

SANTA EUGENIA

5,5

1

GABARRO. RAMON

2260

 

½

 

1

 SABRIA, POL

2327

2

DOMINGUEZ, JOAN

2249

 

0-1

 

2

SALGADO ALLARIA, CARLES

2297

3

LANGA, RICARD

2219

 

0-1

 

3

FERNANDEZ, DIDIER

2291

 

TAULERS 1 A 3

2243

 

½-2½

   

TAULERS 1 A 3

2305

4

MATEU, JORDI

2202

 

0-1

 

4

CASANELLAS, LLUIS

2291

5

GOMEZ-PARDO, VICTOR

2202

 

1-0

 

5

VIDAL, ALEX

2271

6

SANZ, FERNANDO

2198

 

½

 

6

SORROCHE, JOSEP M

2243

7

PONCE, JOAN

2175

 

1-0

 

7

CAMPO, JUAN F

2222

 

TAULERS 4 A 7

2194

 

2½-1½

   

TAULERS 4 A 7

2257

9

MARCHADOR, JORDI

2164

 

1-0

 

8

CORONADO, MANEL

2215

10

SAIZ, FERNANDO

2116

 

½

 

9

MAS, PERE

2200

11

ALFARA, JOSEP LLUIS

2115

 

0-1

 

10

FERNANDEZ, FRANCESC

2194

 

TAULERS 8 A 10

2132

 

1½-1½

   

TAULERS 8 A 10

2203

                 
 

TAULERS 1 A 10

2190

 

4½-5½

   

TAULERS 1 A 10

2255

Primera jornada de per equips, que no ha defraudat. Segurament els locals esperàven quelcom més, si ens atenem a cóm ha anat el matx. Però, qui ha dit que els escacs és lògica?

Aquest any tenim un equip un pél més reforçat, si el comparem amb l'any passat. Entre els deu primers jugadors de la llista, hi ha 5 de nous: Didier Fernández,, en el 3 (actual campió gironí); Juan F Campo Echevarría, en el 7 (actual sots-campió gironí); Manel Coronado, en el 8; Pere Mas. en el 9 i Francesc Fernández, en el 10 (actual campió del recent torneig bliz de Sta Eugènia).

Realment tenim un molt bon equip; i si tinguem alguna baixa, entre els titulars, tenim reforços de molta garantía. O sigui, que aquest any, sí que no baixem. Encara està per veure, què ens depara el campionat, però baixar, segur que no.

En el tauler 1, Pol Sabrià (recent campió juvenil gironi), semblava que estava jugant al passapeces, i amb uns quants peóns menys, per atac, semblava demanar-li al seu company, peces més per incorporar-les a l'atac; però, no, no era passapeces, i al final, unes taules, que saben a victòria.

Carles Salgado, en el tauler 2 ha fet el punt que feïa el 5.5. Qué dir? Gràcies, necesitàvem aquest punt com l'aigua. I no ha faltat emoció en aquesta partida.

Didier Fernández ens aporta molta tranquilitat en els taulers capdavanters. Juga molt aquest nouvingut, I avui, ha realitzat una gran partida.

Lluis Casanellas ha jugat fidel al seu estil, tranquilitat en grans dosis. Massa tranquilitat, que semblava que el petit avantatge que tenia, durant la partida, anava a evaporar-se; fins que el seu adversari, li ha donat un cop de mà, entrant en un tema de doble; que significava perdre la partida.

Alex Vidal (actual tercer classificat juvenil de Girona), ha començat una mica adormit. No passa rès. Jo he començat com l'Alex. Però, m'han demanat taules, en una posició, on ja haviat perdut tot l'avantatge. Juan F Campo Echevarría ha deixat anar una partida que tenía bastant controlada. A Manel Coronado també li ha passat factura, la primera ronda.

Pere Mas ha equilibrat sense problemes, i també ha acceptat unes taules que li han sol.licitat.

Francesc Fernández, és un altre luxe que tenim per aquí baix. Ell que està acostumat a jugat de 2 en Segona Divisió; això de fer de 10; serà tota una novetat. Avui ha arrassat en la seva partida.

La setmana vinent rebem l'equip del Peona i Peó; aquest any, sembla que sense els jugadors georgians. A veure què passa. La victòria, d'avui, ens dona una mica de tranqulitat per afromtar aquesta nova categoría.

Aquesta foto que envio, correspòn al recent campionat blitz disputat a Santa Eugènia, que es va disputar fa unes setmanes. Aprofitant el fet, se li va donar un recordari al que ha estat president del club, en els darrers anys, Enric Vázquez.

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche


Segona Divisió (I)
TORDERA 5 - 5 FIGUERES 'B'
SANT ANDREU 'B' 4.5-5.5 IDEAL CLAVE
LIRA 5.5-4.5 SANT MARTI 'B'
MASNOU 4.5-5.5 UGA 'B'
COLMENA 9 - 1 FOMENT 'B'

Segona Divisió (II)
MOLLET 8 - 2 COLON SABADELL 'C'
TERRASSA 'B' 3.5-6.5 BARBERA 'B'
CATALONIA 9.5 - 0.5 BARCELONA C.E. 'B'
VILAFRANCA 7.5-2.5 BERGUEDA
GRAN PENYA 2.5-7.5 CATALUNYA

GRAN PENYA 2,5 – CATALUNYA 7,5

Bona jornada per als equips del Catalunya, especialment per a l’equip A, que ha obtingut aquesta victòria a domicili, força clara en el marcador, i menys clara en el seu desenvolupament. Avui ni he tingut temps per mirar l’evolució del matx. Deu ser cosa de la inactivitat, que ens fa estar més estona clavats per por a deixar-nos algun detall. Almenys pel que explicaven els meus companys, sobre les 12h la cosa no es veia gens clara. Només he tingut informació directa quan estava a una jugada de firmar taules en una posició que minuts abans es podia guanyar (allò que dèiem de la inactivitat...). Sort que m’han informat que teníem 5 punts, i les taules ens feien guanyadors del matx i a mi m’evitaven que em comencés a estirar els cabells.

 

Veient el marcador, la superioritat de l’equip de Sants s’ha notat en els primers taulers (0-4). La meva filera (els quatre següents) no pintava tant bé: Pedro Serrano i Xavi Guerrero semblaven tenir posicions desequilibrades, però amb els seus riscos. Mentrestant, David Vigo (redebutant al club com a jugador deu anys més tard) atacava amb insistència i sense èxit per anar a un final de cavalls amb dos peons de menys durant una bona estona. I al darrera, Baeza tenia dama de menys a canvi de torre i cavall i Alberto Pascual una altra posició incerta. Serrano i Guerrero arribaven abans que els rivals i guanyaven, Pascual perdia, i Vigo treia taules especulant amb el sacrifici de cavall per dos peons.

 

La inactivitat s’ha notat tant en els locals com en nosaltres, per tant es pot dir que partíem en igualtat de condicions. Mentre s’agafa el ritme, sempre és millor anar sumant...

 

No puc acabar sense proclamar que la sala de joc del Gran Penya és de les millors que recordo últimament. Unes peces de luxe, bona llum i cadires ben còmodes. Avui doncs, la re-entrada a les hores intempestives en diumenge no s’ha fet tan feixuga.

 

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

 

Segona Divisió (III)
COLON SABADELL 'B' 8.5-1.5 VALLS
TORREDEMBARRA 2 - 8 LIRA VENDRELLENCA
TARRAGONA 'B' 3.5-6.5 TARREGA
MASDENVERGE 3.5-6.5 PEO VUIT
VILANOVENC 3.5-6.5 LLEIDA 'B'

Preferent BCN (I)
PEONA I PEO 'B' 7 - 3 ARENYS DE MUNT
ARAGONES 10 - 0 BADALONA
MALGRAT 4.5-5.5 CERDANYOLA MATARO
ATENEU COLON 'B' 4 - 6 CONGRES 'B'
MATARO 6.5-3.5 ATENEU BARCELONES

Peona i Peó "B"  7 - 3  Arenys de Munt

El filial de Peona i Peó ha debutat amb victòria a la categoria Preferent.
 
L'equip s'ha pres aquest matx molt seriosament. Ja fa dues setmanes que es va enviar la convocatòria als 10 jugadors, i tots han complert amb una puntialitat excel·lent. No hi ha hagut cap retard, i tothom ha jugat molt concentrat des del primer minut.
 
La cosa ha començat bé, quan ens han comunicat que 1r tauler de l'Arenys no vindria. Sap greu pel Jose, que s'havia preparat molt, però el que compta és l'1-0, que donava a tots tranquilitat. Encara han anat millor les coses quan el Villa ha guanyat la seva partida el primer de tots, com ja ens té acostumats d'altres temporades.
 
Aquí ha arribat el moment clau del matx. Amb aquest 2-0 a favor s'han produït unes taules molt seguides, quatre en total, que ens apropaven molt a la victòria. Algunes d'aquestes partides estaven en situacions delicades; si no s'anava amb compte, algun punt es podria escapar, i el matx s'hauria posat més complicat. Per sort, la sòlida defensa dels nostres jugadors no ha pogut ser superada.
 
I arribem al tram final, amb 4-2 només una de les partides estava perduda, les altres es guanyaven fàcilment, una carambola molt gran hauria de passar per capgirar la situació. Els que estaven superiors han guanyat, i el matx ha quedat 7-3.
 
Hem entrat amb bon peu a la categoria, però la setmana que ve potser haurem de baixar dels núvols. Ens enfrontarem al rival més fort, el Centre Aragonés, esperem que el factor camp torni a portar-nos la bona ventura d'avui.
 
Frederic Corrigüelas

Preferent BCN (II)
GRANOLLERS-CANOVELLES 7.5-2.5 RUBINENCA
SANTCUGATENCA 4 - 6 MARAGALL
CALLDETENES 3 - 7 VIC
TARADELL-CENTELLES 4.5-5.5 LLINARS
CERDANYOLA VALLES 'B' 7 - 3 VALL DEL TENES

Preferent BCN (III)
MOLINS DE REI 4 - 6 MARTORELL
SANTPEDOR 6 - 4 CARDONA
HORTENC 8 - 2 OLESA
CALAF 6.5-3.5 IGUALADA
SANT JOAN 4 - 6 PASSIO

Preferent BCN (IV)
SANT FELIU 4 - 6 CASTELLDEFELS
COMTAL 'B' 2 - 8 BELLVITGE ENTITAT
ESPIGA - GAVA
SITGES 'B' 5 - 5 VILAFRANCA 'B'
ESPLUGUES 7 - 3 TRES PEONS 'B'

Primera Prov BCN (I)
COLMENA 'B' 5.5-2.5 PEONA I PEO 'C'
CONGRES 'C' 4 - 4 SANT ADRIA 'B'
SANT JOSEP BADALONA 'B' 6 - 2 VILASSAR DE MAR
CIRCOL CATOLIC 3.5 - 4.5 CANET
FOMENT 'C' 8 - 0 LLAVANERES

Primera Prov BCN (II)
TRES PEONS 'D' 2.5-5.5 CATALUNYA 'B'
SANT ANDREU 'C' 6.5-1.5 SANT JOAN DESPI
SANT MARTI 'C' 4 - 4 LIRA 'B'
INCRESA 4 - 4 AGUSTI
TORRENEGRA 4 - 4 COLLBLANC-AURORA

Primera Prov BCN (III)
CERDANYOLA VALLES 'C' 6 - 2 CECOB
IDEAL CLAVE 'B' 4 - 4 UGA 'C'
SANT MARTI 'D' 1 - 7 SANT JOSEP BADALONA 'C'
NINOT 2.5-5.5 COLON SABADELL 'D'
TRES PEONS 'C' 1.5-6.5 MONTCADA 'B'

Primera Prov BCN (IV)
BALSARENY-SALLENT 8 - 0 BALSARENY-SALLENT 'B'
MANRESA 6 - 2 SANTPEDOR 'B'
CATALONIA 'B' 2 - 6 PIERA
BERGUEDA 'B' 4.5-3.5 AVINYO
COLÒNIA GÜELL 4 - 3 CASTELLET

Primera Prov BCN (V)
TRES PEONS 'E' 2.5-5.5 CATALUNYA 'C'
VILADECANS 3.5-4.5 SITGES 'C'
SANT BOI 'B' 3.5-4.5 PRAT
CORNELLA 'B' 5 - 3 PADRO
JAKE 'B' 4.5-3.5 SANT FELIU 'B'

Primera Prov BCN (VI)
SANT PERE TORELLO 5.5-2.5 GRANOLLERS-CANOVELLES 'B'
BARAD 3 - 5 COMTAL 'C'
SANT QUIRZE 2 - 6 CASTELLAR
FRANQUESES 4.5-3.5 TERRASSA 'C'
BADIA 3 - 5 SANT BOI LLUÇANES

Segona Prov BCN (I)
CALELLA-AMISTAT 4 - 4 ARENYS DE MUNT 'B'
PINEDA - MASNOU 'B'
VILASSAR DE MAR 'B' 2-6 SANT JOSEP BADALONA 'D'
Vacant 0 - 8 ATENEU COLON 'D'
CIRERA 'B' 1 - 7 ESCOLA ESCACS DE BCN 'B'

Segona Prov BCN (II)
VILA OLIMPICA 5 - 3 FOMENT 'D'
CONGRES 'D' 1 - 7 ATENEU COLON 'C'
SANT MARTI 'E' 3.5-4.5 LIRA 'C'
AGUSTI 'B' 2 - 6 IDEAL CLAVE 'C'
PEONA I PEO 'D' 5 - 3 CADENA

Segona Prov BCN (III)
MONTMELO 'B' 2.5-5.5 CERDANYOLA VALLES 'D'
LLINARS 'C' 4 - 4 COLON SABADELL 'E'
CASTELLAR 'B' 8 - 0 Vacant
TERRASSA 'E' 1 - 7 BARBERA 'C'
MOLLET 'B' 4.5 - 3.5 VALL DEL TENES 'B'

Segona Prov BCN (IV)
MOLLET 'C' 5 - 3 VALL DEL TENES 'C'
COLON SABADELL 'F' 1 - 7 CALDES DE MONTBUI
CARDEDEU 3.5- 4.5 TARADELL-CENTELLES 'B'
LLINARS 'B' 4 - 4 TERRASSA 'D'
SANT LLORENÇ 7 - 1 PARETANA

Segona Prov BCN (V)
MARTORELL 'C' 1 - 7 JAKE 'C'
VILAFRANCA 'D' 1 - 7 CORNELLA 'C'
PRAT 'B' 3.5-4.5 GAVA 'B'
BELLVITGE ENTITAT 'B' 8 - 0 Vacant
CASTELLDEFELS 'B' 4.5-3.5 COLLBLANC-AURORA 'B'

Segona Prov BCN (VI)
SANT ESTEVE 8 - 0 Vacant
CERVELLO - VILAFRANCA 'C'
OLESA 'B' 2.5-5.5 ESPIGA 'B'
PALLEJA 2.5-5.5 ABRERA
MARTORELL 'B' 7.5-0.5 PEON DOBLADO

Segona Prov BCN (VII)
Vacant 0 - 8 POBLA CLARAMUNT
MONTBUI 7.5-0.5 SANTPEDOR 'C'
L'ESTANY 2 - 6 CATALONIA 'C'
ATENEU IGUALADI 6.5-1.5 CALAF 'B'
SURIA 4.5-3.5 CAPELLADES

Segona Prov BCN (VIII)
TRES PEONS 'F' 3.5-4.5 CERDANYOLA VALLES 'E'
SANTCUGATENCA 'B' 5.5-2.5 DIAGONAL MAR
RIPOLLET 4 - 4 ONCE BCN
BARCELONA C.E. 'C' 1.5 - 6.5 SANT ANDREU 'D'
MOLLET 'D' 8 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (I)
MATARO 'B' 2.0 - 1.5 ARENYS DE MUNT 'C'
SKORPIO 4 - 0 MASNOU 'C'
CERDANYOLA MATARO 'B' 3 - 0 SANT JOSEP BADALONA 'F'
CANET 'C' - Vacant
LAETANIA-ALELLA - CALELLA-AMISTAT 'B'

Tercera Prov BCN (II)
ATENEU BARCELONES 'B' 4 - 0 CIRERA 'C'
FOMENT 'F' - CATALUNYA 'F'
BADALONA 'C' 1 - 3 VALL HEBRON
CANET 'B' - TRES PEONS 'I'
Vacant 0 - 4 SANT JOSEP BADALONA 'E'

Tercera Prov BCN (III)
MONTCADA 'E' - CATALUNYA 'E'
COLMENA 'C' 4 - 0 TRES PEONS 'H'
LIRA 'D' 3 - 1 PEONA I PEO 'H'
Vacant 0 - 4 SANT ANDREU 'F'
BADALONA 'B' - MARAGALL 'B'

Tercera Prov BCN (IV)
CASTELLAR 'D' - CALLDETENES 'C'
SANT BOI LLUÇANES 'C' - VALL DEL TENES 'D'
TONA 'B' 1 - 3 LLINARS 'D'
CALDES DE MONTBUI 'B' 3.5 - 0.5 BARAD 'C'
CREMA 4 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (V)
SANT BOI LLUÇANES 'B' 4 - 0 CREMA 'B'
VALLROMANES 3.5-0.5 CALDES DE MONTBUI 'C'
VIC 'B' 4 - 0 CALLDETENES 'B'
FRANQUESES 'B' 0 - 4 TONA
PALAU-SOLITA 3 - 1 CASTELLAR 'C'

Tercera Prov BCN (VI)
MONTCADA 'D' 3 - 1 VALL DEL TENES 'E'
RIPOLLET 'C' 0 - 4 SANT QUIRZE 'B'
CALDES DE MONTBUI 'D' 0 - 4 BARAD 'B'
BADIA 'B' 0.5-3.5 PARETANA 'B'
VALLROMANES 'B' 4 - 0 SANT BOI LLUÇANES 'D'

Tercera Prov BCN (VII)
ESCOLA ESPLUGUES 1.5-2.5 SANT JOAN DESPI 'B'
SANT BOI 'C' 1 - 3 ESPIGA 'C'
CASTELLDEFELS 'C' 0 - 4 ESPLUGUES 'B'
PIERA 'B' 3 - 1 SANT SADURNI
COLÒNIA GÜELL 'B' 3 - 1 COLLBLANC-AURORA 'C'

Tercera Prov BCN (VIII)
Vacant 0 - 4 GRAN PENYA 'B'
Vacant 0 - 4 Vacant
CORNELLA 'D' 0 - 4 BARCELONES SUD
MOLI NOU - SITGES 'D'
RIBES 4 - 0 JAKE 'D'

Tercera Prov BCN (IX)
CAPELLADES 'B' 0 - 4 POBLA CLARAMUNT 'B'
MOIA 3.5-0.5 IGUALADA 'B'
JOVIAT 4 - 0 CATALONIA 'E'
ABRERA 'B' - MONTBUI 'B'
BERGUEDA 'D' 3.5-0.5 BERGUEDA 'C'

Tercera Prov BCN (X)
ONCE BCN 'B' 1.5-2.5 CERVELLO 'B'
RUBINENCA 'B' 4 - 0 SANT FELIU 'C'
SANTPEDOR 'D' 2 - 2 MOIA 'B'
Vacant 0 - 4 COLÒNIA GÜELL 'C'
PEONA I PEO 'G' 2 - 2 CATALONIA 'D'

Tercera Prov BCN (XI)
RIPOLLET 'B' 1 - 3 PEONA I PEO 'E'
IDEAL CLAVE 'D' - SANT ANDREU 'E'
SANTCUGATENCA 'C' 4 - 0 Vacant
ONCE BCN 'C' - CATALUNYA 'D'
MONTCADA 'C' - ULLASTRELL

Tercera Prov BCN (XII)
FOMENT 'E' 0 - 4 ESPLUGUES 'C'
IDEAL CLAVE 'E' 1 - 3 COMTAL 'D'
EDAMI 2 - 2 TRES PEONS 'G'
PEONA I PEO 'F' 4 - 0 SANT MARTI 'F'
CASTELLAR 'E' 4 - 0 BARCELONA C.E. 'D'

Tercera Prov BCN (XIII)
CASTELLAR 'G' 0 - 4 LLINARS 'E'
JOVIAT 'B' 3 - 1 PEONA I PEO 'J'
FRANQUESES 'C' - BADIA 'C'
MOLLET 'E' 4 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (XIV)
SANT JOSEP BADALONA 'G' - CASTELLAR 'F'
PEONA I PEO 'I' 4 - 0 Vacant
Vacant 0 - 4 SKORPIO 'B'
MOLLET 'F' 2.5-1.5 COMTAL 'E'

Preferent GRN
BANYOLES 8.5-1.5 OLOT 'B'
DOTZE CASTELLS 2.5-7.5 SALT i GIRONA
PALAFRUGELL 5.5-4.5 FIGUERES 'C'
CASSA 7.5-2.5 BISBAL
GUIXOLENC 4.5-5.5 GERUNDA 'B'

EL BANYOLES ESTRENA LOCAL AMB VICTÒRIA.

 

MOLT MERITORI EMPAT DEL BANYOLES “C”  A GIRONA.

 

 

 

Banyoles 30 de gener de 2011.

 

 

 

Categoria Preferent.

 

Banyoles 8,5 – Olot “B” 1,5.

 

El primer equip del Banyoles ha estrenat el nou local de Can Quim del Rec, justament contra el mateix equip que va acabar la darrera temporada, el Olot “B”.

 

Els jugadors del Banyoles han fet valer la seva superioritat en l’elo per endur-se el matx amb més treball del que pot semblar pel resultat final de 8,5 a 1,5.

 

Els punts han anat caient del costat banyolí. Guillem Turró ha encetat el marcador, poc després el nostre número 1 Albert Muratet posava el 2 a 0,  la derrota d’Elias Muratet (jr) davant del experimentat Carles Trias, situava el 2 a 1 que donava esperances als olotins, un seguit de victòries d’Alejo Gimenez, Albert Barceló i Juli Zamora deixaven el marcador en un  5 a 1 gairebé definitiu, les taules de Santiago Martin en garantien el triomf. Els tres darrers en acabar han estat els jugador 2, 3 i 4, i per aquest ortdre, Sergi Diaz, Antoni Oliva i Elias Muratet han assolit tres victòries més. La d’Elias Muratet (sr), molt treballada davant del veterà Joaquim Bosch, que ha estat esgarrapant el tauler fins a una posició desesperada, però la lluita ha estat molt igualada fins al darrer sospir.

 

Bon començament malgrat les sensibles baixes que hem tingut,  i esperançador el resultat de cara a les expectatives d’enguany amb un equip que, ara com ara, pot aspirar a tot.

 

 

 

 

Segona categoria.

 

Banyoles “B”  3 – Vilobi  5.

 

 

            El Banyoles “B” també estrenava local, però no ha tingut tanta sort com el primer equip, aquí les baixes s’han notat més, i cal dir que la part baixa del equip ha estat recomposat per jugadors teòrics del “C”,  i no han pogut plantar cara a un Vilobí (més aviat Vilobi-Vidreres) que es el més ferm candidat al titol.

 

            Ràpidament els forts jugadors del Vilobí s’han imposat als taulers de darrera, endossant-nos un 0 a 5 que feia pensar en un resultat d’escàndol,  però fantàstica la Júlia Muratet que en el tauler 1 s’ha imposat a Albert Bravo, que li treia 160 punts d’elo, i magnífic el seu pare, Jordi Muratet, que en el tauler 3 ha guanyat a Josep Gonzalez, que es presentava, també amb millor elo, però el més sonat de tot ha estat la victòria de Ferran Veciana, que en el tauler 3 s’ha imposat a Ferran Cruz que el superava en 200 (!!!) punts d’elo.

 

            Al final un 3 a 5 amb regust amarg.

 

            La sensació de que el campió ha passat per Banyoles i l’esperança de seguir-li les passes d’aprop si podem conjuntar un xic el equip, sobretot per darrera.

 

 

Tercera Provincial.

 

Gerunda  “G”  2 - Banyoles “C” 2

 

            Les baixes en el equip “B” ha obligat a mig desmantellar el Banyoles “C” que a la fi s’ha desplaçat als locals del Gerunda amb només 2 jugadors, els recentment incorporats Cristian Gimenez i Rodolfo Berbegall, intentant defensar els nostres colors.

 

No se’ls pot demanar més, ja que tots dos han guanyat, i Rodolfo ho ha fet sobre un jugador experimentat i amb un elo de 1763... El 2 a 2 final te gust, indubtablement, a victòria.

 

Esperem que la propera setmana el equip pugui gaudir dels 4 jugadors i que es lluiti per l’ascens de la categoria.

 

Primera Prov GRN
SALT i GIRONA 'B' 3 - 5 SANT GREGORI
GERUNDA 'C' 5 - 3 PALAFOLLS
Vacant 0 - 8 CASSA 'B'
LLORET 2.5-5.5 SANTA EUGENIA 'B'
BLANES 6 - 2 MONTGRI

Segona Prov GRN
PALAFRUGELL 'B' 2.5-5.5 TORDERA 'B'
BANYOLES 'B' 3 - 5 VILOBI
SALT i GIRONA 'C' 0.5-7.5 DOTZE CASTELLS 'B'
GERUNDA 'E' 5.5-2.5 FIGUERES 'D'
GERUNDA 'F' 3.5-4.5 GERUNDA 'D'

Tercera Prov GRN (I)
OLOT 'F' 0 - 4 OLOT 'C'
DOTZE CASTELLS 'C' 4 - 0 Vacant
ELS PALAUS 4 - 0 ELS PALAUS 'B'
SANT PERE PESCADOR 0 - 4 L'ESCALA
FIGUERES 'F' 0 - 0 FIGUERES 'E'

Tercera Prov GRN (II)
SANTA EUGENIA 'C' 4 - 0 SANTA EUGENIA 'F'
OLOT 'E' 1 - 3 OLOT 'D'
CASSA 'C' 4 - 0 SALT i GIRONA 'D'
BISBAL 'B' 2.5-1.5 VILOBI 'C'
GERUNDA 'G' 2 - 2 BANYOLES 'C'

Tercera Prov GRN (III)
VILOBI 'B' 1.5-2.5 SANTA EUGENIA 'D'
GUIXOLENC 'B' 4 - 0 GUIXOLENC 'C'
BLANES 'C' 0 - 4 BLANES 'B'
CALDENC 4 - 0 BANYOLES 'D'
SANTA EUGENIA 'E' 4 - 0 Vacant

Preferent LLE
IVARS 6 - 4 TORA
TARREGA 'B' 5.5-4.5 VALLFOGONA
BENAVENT 8.5-1.5 ELEFANT
LA SEU 3.5-6.5 BALAFIA
GUISSONA 5 - 5 BALAGUER

Primera Prov LLE
JUNEDA 3 - 5 MOLLERUSSA
ANDORRA 'B' 3.5-4.5 ALMENAR
BELLPUIG - PONTS
LLEIDA 'C' - VILABARCA
BAIX SEGRE - PONENT

Segona Prov LLE
BALAGUER 'B' 5 - 0 TARREGA 'C'
VILANOVA 0 - 4 VALLFOGONA 'B'
ALMENAR 'B' 0.5-4.5 PONTS 'B'
A. GARRIGUENC 5 - 0 BALAFIA 'B'
IVARS 'B' - SEROS

Tercera Prov LLE (I)
VILANOVA 'B' - PONENT 'B'
VALLFOGONA 'D' 0 - 4 VALLFOGONA 'C'
LLEIDA 'D' - BALAGUER 'D'
ANDORRA 'C' - VILANOVENC 'B'
SORT - BALAGUER 'C'

Preferent TGN (I)
ESCACS REUS 3 - 7 CAMBRILS
STA COLOMA QUERALT 8.5-1.5 MASDENVERGE 'B'
L'ESPLUGA 6 - 4 ALCANAR
MASROIG 2.5-7.5 MORA D'EBRE
VALLS 'B' 1.5-8.5 RAPITA

Preferent TGN (II)
CAMBRILS 'B' 3 - 7 VILA-RODONA
CAPABLANCA 4 - 6 VILA-SECA
LIRA VENDRELLENCA 'B' 6 - 4 REUS PLOMS
L'HOSPITALET 4 - 6 MONTBLANC
TARRAGONA 'C' 4.5-5.5 AMPOLLA

Primera Prov TGN (I)
MONTBLANC 'B' 1 - 5 VENDRELL G.L.
TARRAGONA 'D' 4 - 2 TARRAGONA 'E'
VILA-SECA 'B' 4 - 2 VALLS 'C'
SARRAL 0.5-5.5 LIRA VENDRELLENCA 'C'
LA SELVA 5 - 1 BISBAL SCR

Primera Prov TGN (II)
TORTOSA 3 - 3 FLIX
CONSTANTI 3 - 3 ONCE REUS
PEO VUIT 'B' 4 - 2 RIUDOMS
SALOU 3 - 3 JESUS CATALONIA
RAPITA 'B' 3 - 3 DUESAIGÜES

Segona Prov TGN (I)
BISBAL SCR 'B' 4 - 0 L'ESPLUGA 'B'
STA COLOMA QUERALT 'B' 3.5-0.5 PLA STA.MARIA
VALLS 'D' 0 - 4 TORREDEMBARRA 'B'
LIRA VENDRELLENCA 'D' 4 - 0 VILA-RODONA 'B'

Segona Prov TGN (II)
CONSTANTI 'B' 4 - 0 Vacant
TORREDEMBARRA 'C' 2.5-1.5 TORREDEMBARRA 'D'
REUS PLOMS 'B' 3.5 - 0.5 REUS PLOMS 'C'
ESCACS REUS 'B' 0 - 4 CALAFELL

Segona Prov TGN (III)
PEO VUIT 'C' 4 - 0 RAPITA 'C'
TORTOSA 'B' 2.5-1.5 UNIO
FLIX 'B' 0.5-3.5 REUS DEPORTIU 'B'
MASDENVERGE 'C' 4 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (XV)
HORTENC 'B' 1 - 3 CASTELLDEFELS 'D'
TRES PEONS 'J' 4 - 0 Vacant
OLESA 'C' 4 - 0 Vacant
Vacant 0 - 4 MARTORELL 'D'


 

1ª prov Bcn grup II 1º ronda
 
Escacs Incresa 4 - CE Agustí 4    Alineaciones


Crónica de R. Jésus.


Este año nos hemos librado del grupo de Maresme, con lo cual la única salida de la Ciudad Condal era en ésta primera ronda, a Molins de Rei contra el Incresa, recien ascendido con el pleno de victorias y actual campeón de Catalunya de segunda categoría, y a priori uno de los enfrentamientos asequibles en relación al ELO rival.


Vayamos por orden, Cabot, Rull y Perez en un coche desde la Barceloneta y Cabini, Magneto y un servidor, desde el Guinardó en otro, llegamos pronto, gracias a la tecnología de un tomton-Gps recien adquirido.

El Incresa juega en el Centre Comunitari del Pont de la Cadena, por lo visto es una escisión del Molins de Rei que juega en preferente, por cuestiones digamos... políticas.



Empezamos el match y mal empieza la cosa, nuestro números 2 El Dr. Golf, no se presenta, por lo visto ha tenido que ir a cumplir con alguna urgencia hospitalaria: 1-0 y punto para Humprey del INCRESA.

Peñarroya, que es presidente, teórico tablero 8, “no juego porque estoy desentrenado”, y delegado del Incresa es todo un personaje.


Empezamos la ronda al grito de “apaguen los móviles y prohibido fumar” !!







Algo mosqueado por no cubrir el tablero 2, llama a la federación para quejars y nos advierte “es que hay que viajar con un suplente”, tomaremos nota.


Peñarroya es algo cascarrabias, da mucho juego su carácter, pero gracias a él la mañana fue mucho más divertida.

Bover rindió su rey con elegancia.
Ajedrezísticamente, en el tablero 8, Ramón ganó a Bover en unos celéricos 50 minutos. El del Incresa se despistó en un tema táctico, alfil por 2 peones y rotura del enroque que no pudo arreglar: 1-1.



Magneto, le engancha la dama a Valero, pero éste se queda con 2 aqlfiles y 2 torres. “Casi abandono pero 3 jugadas después estaba mejor” comenta en el análisis el incresano. Al final con la espada de Damocles de un mate en octava,Magneto saca sus habituales tablas: 1,5-1,5.


Rull en partida muy igualada, resuelve ante Sergi Cupons, pero Llosso en el tablero 5 vuelve a las andadas y en un teórico final de tablas, rey y 5 peones.... se deja pasar el de la columna de torre. Está claro que las 1ª rondas no son lo suyo. Empate a 2,5 y a sufrir.



Fallo de pepito de grillo de LLosso que un buen atracador como Palomares no desperdició.


Las últimas 3 partidas se resuelven al final, el Capo Cabini, con alfil de ventaja aprovecha la caida de bandera para ejercer de delegado y la canta, en tanto que el tablero núm. 1 Duran termina con la resistencia de Pérez. Empate a 3,5.


Cabot y Beltran pactan tablas con escaso tiempo de reloj y similar posición: 4-4 y pa casa.

Buen vermut en el Fomento Cultural y Artístico de Molins de Rei.

Bonita arquitectura y mejores tapas.






De vuelta no hizo falta el GPS, aunque la sensación es que nos dejamos ½ punto, y se nos quedó cara de tomtom.


Siempre hablando del ascenso y luego luchando por evitar el descenso
 
 
 
 
 
2ª prov bcn grup II: Agusti "B" 2- Ideal Clavé "C" 6
 
Agustí "B" 2 - Ideal Clavé "C" 6  Alineaciones



No presagiaba nada buena está jornada..Mucho lesionado, alguno de verdad,  que acabó jugando pero a la postre, no dos equipos: Dos bandas de mataoss es lo que hemos acabado formando. Y asi nos ha lucido el pelo.
El primer equipo un empate en Molins de Rei y gracias. Luego tendremos crónica de nuestro accidental y forzao corresponsal aunque nos ha adelantado que han tenido que superar una dosis de Peñarroya, ya se sabe droga dura y eso agota.

 

El B. k.o. aún completando equipo, una calderilla muy novel 0/3 y las prontas tablas de Miranda nos han condenado.

 

Luego ya no hubo arreglo posible. Ferrán forzó y perdió. Excelente victoria de Cantan, (el único del Agustí que acabó contento),

 

Tablas de Félix y una derrota anunciada  por mi parte ante un nervioso Navarro dejaron el 2-6 definitivo en el casillero.

 

El Ideal Clavé "C", muy curtido.
Explicaba Díez que están experimentando una nueva juventud con los fichajes de jóvenes valores y repesca de otros equipos.. Escudero de primer tablero, Bertolín de tres, Elias de cinco y N. Lòpez en el ocho que no tuvo piedad con nuestro sub 14.







 

 


el vermut
por supuesto...
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Un saludo J. Robla.

 


 

 

1