bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 24/02/2011 08:25:24

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 Ronda 4

Resultados en la web de la FCE

Sólo publicamos crónicas o enlaces a crónicas

Para publicar enviar a toniaiza@infonegocio.com

4ª JORNADA - DIVISIÓN DE HONOR:

 

FOMENT MARTINENC: 5 – S. CORAL COLÓN DE SABADELL: 5

 

 

RESULTADOS:

 

 

 

 

 

 

 

FOMENT MARTINENC

 

S. C. COLÓN DE SABADELL

 

 

 

 

 

 

1

PÉREZ JEREZ, ALFONSO (MI, 2488)     

½ - ½

Magem BADALS, JORDI (GM, 2572)     

1

2

GÓMEZ GRANADOS, MANUEL (MI, 2444)

0-1

QUINTANA ALMEIDA, OMAR (GM, 2572)

2

3

MARTINEZ Torrecillas, ANTONI (MI, 2468)

½ - ½

MARTINEZ LOPEZ, MANUEL JOSEP (GM, 2585)

3

4

Ibern SANCHEZ, MARC (MF, 2385)

0-1

ALONSO ROSELL, ALVAR (MI, 2533)     

4

5

RYAN, JOE (MF, 2349)

½ - ½

TRIVIÑO MELLADO, JOAN (MI, 2488)

5

6

VEGA Llaneza, PATRICIA (FOMIN, 2351)

0-1

Rofes Perpinyà, LLUIS M ª (MI, 2428)

6

7

MARTINEZ YEPES, EDUARD (MC, 2331)

½ - ½

Rahal, MICHAEL (MI, 2419)

7

8

GARRIDO FERNANDEZ, DANIEL (MC, 2328)     

1-0

FERNANDEZ ayas, ANTONI (MF, 2391)

8

9

HEREDIA Tarrats, Amadeu (MC, 2269)

1-0

DOMINGUEZ TALLO, IMAR (MC, 2330)     

9

10

CONDE Forsberg, Martin (2199)

1-0

RUIZ SUBIRATS, SERGI (2297)     

10

 

 

5-5

 

 

 

 

 

 

 

 

CRÓNICA DE MICHAEL RAHAL:

Foment – S. C. Colón de Sabadell (19 de febrero de 2011)

Los enfrentamientos contra el Foment Martinenc siempre son complicados y ayer no fue una excepción. Tal como se desarrolló el encuentro podemos dar por muy bueno el resultado final de 5-5. 

De entrada nuestros rivales presentaron una baja inesperada (Jordi de la Riva) por tanto al traste con la preparación de los tableros 5 al 10. En teoría la alineación de Omar Almeida en el segundo tablero era nuestra manera de esquivar la preparación de ellos, pero por alguna razón ellos ya sabían que venía a jugar, así que en este sentido partían con cierta ventaja. Escuché algo de que los cubanos no tienen buena conexión de Internet en su país, y que al llegar a España lo primero que hacen es actualizar el Facebook.

Patricia Llaneza me ha enviado el PGN así que he podido ver todas las partidas y puedo hacer una crónica más detallada que de costumbre.

Tablero 1:

Jordi Magem comenzó con la Pirc, pero al final hubo una transposición a una variante oscura del Gambito de Rey. Jugó una sólida defensa contra Alfonso Jerez, evitando entrar en complicaciones e igualando sin demasiados problemas.

Tablero 2:

Una de las partidas claves del encuentro fue Omar Almeida contra Manel Granados en el segundo tablero. Granados pensó tanto en la apertura que se quedó en la jugada 15 con tan sólo un minuto y el incremento para el resto de las jugadas. Mejoró su juego sobre una partida anterior (Lalic-Granados 2007) y alcanzó cierta ventaja (19…Dxc3 parece  muy fuerte) pero con tan poco tiempo acabó perdiéndose en las complicaciones.

Tablero 3:

Tablas en 21 provocadas por Antoni Torrecillas en una posición de prefinal sin damas bastante igualado contra José Manuel López. Quizás si se hubiera levantado hubiera visto la jugada 19.Cc6! que le deja con clara ventaja y que se jugó en el noveno tablero ¡de este mismo encuentro!.

 

Tablero 4:

Partida ejemplar de Alvar Alonso refutando posicionalmente la defensa Fajarowicz (Budapest) que le planteó Marc Sánchez. Todo indica que 43.Rh3 ganaba en el acto pero en todo caso el final de torres se gana también.

Tablero 5:

Durante toda la partida parecía que Juan Mellado tenía una posición mucho peor de lo que realmente es y después de una acertada defensa alcanzó el empate contra Joe Ryan. De todas formas jugar con alfil malo contra caballo bueno en la Francesa no es una receta muy buena para ganar muchos puntos con negras.

Tablero 6:

Patricia Llaneza se dejó (¿o entregó?) un peón en la apertura, pero debido a las características especiales de la Pelikan consiguió alcanzar cierta igualdad que se hubiera confirmado si en lugar del plan 26…Ag7 y 27…f5, que sólo abre la posición para el bando con peón de más, hubiera encontrado 26…Ae3! que fuerza el empate (26…fxe3 es peor por jaque seguido de …Tb3). Esta idea aparece en la partida Illescas-Grischuk de una Olimpiada reciente.

Tablero 7:

En mi partida contra Yepes apliqué unos análisis que hice tiempo atrás para igualar sin muchos problemas, rechacé el empate en la jugada 13 y comencé a apretar ya que tengo muchos finales mejores por los peones doblados del blanco. Pero mi rival se defendió bien y cometí una imprecisión en la jugada 30 (mejor Re7 en lugar de b6) que permite a las blancas forzar la triple repetición. Como Eduardo suele abrir de dama, está claro que se había preparado la variante incluso toda la línea con Db1 (me lo dijo después): esa es la desventaja que tenemos cuando el oponente sabe con quién juega.

 

Tablero 8:

Antonio Ayas estará de acuerdo conmigo en que hoy no jugó su mejor ajedrez, comenzando con 10.b4?! y más tarde continuando con 24.d4? que permitió al negro un peón pasado protegido. La jugada 25.f3 tampoco fue afortunada (los errores vienen casi siempre de dos en dos) y a partir de ahí su rival Daniel Garrido jugó muy bien y no le dejó opción.

Tablero 9:

La partida de Amadeu Heredia e Imar Talló fue casi idéntica a Torrecillas-López con una pequeña diferencia en el flanco de rey, pero en este caso Amadeu sí encontró la ganadora 18.Cc6! así que esta variante con negras hay que guardarla en la caja.  ¡Quiero pensar que Amadeo y Torrecillas no han preparado juntos esto contra nuestros jugadores porque entonces apaga y vámonos! Con 21.h6 y 22.Cc4 el negro puede abandonar pronto. Tal como fue Imar tuvo alguna opción de remontada (mejor 23…Dxh5 en lugar de 23…h6?) pero Heredia jugó bien y el final de alfiles de distinto color es ganando fácil con dos peones pasados lejanos.

Tablero 10:

Personalmente no me gusta mucho la idea que Sergi Subirats empleó en esta partida de jugar 11.g3 y luego ir a por el peón de b7 pero reconozco que Firebird no lo ve con tan malos ojos. Pero en ningún caso podemos tapar la retirada de la dama a la defensa con 21.Ad5? (21.Ad2 y la partida sigue) ya que nos van a atacar el enroque debilitado. Martin Forsberg combinó bien el juego de caballos y remató claramente.

 

 

Debut del cubano Omar Almeida con la S. C. Colón de Sabadell

Más información en la web de la Societat Coral Colón de Sabadell: www.coralcolon.net

En estos enlaces:

Crónica y fotos: http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=254:lliga-4o-ronda&catid=12:escacsnoticies&Itemid=52

Partidas: http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=255:4o-ronda&catid=24&Itemid=52

EL BANYOLES GUANYA A LA BISBAL.

 

 

EMPAT DEL BANYOLES “B” AMB EL DOTZE CASTELLS “B”.

 

 

Banyoles 20 de gener de 2011.

 

 

Categoria Preferent.

 

La Bisbal 1,5  - Banyoles 8,5.

 

El Banyoles no ha tingut pietat del equip de La Bisbal. Desprès de la davallada de la setmana passada (no vaig tenir esment ni de fer la crònica) el Banyoles avui no ha perdut ni una sola partida. Empats de Sergi Diaz (tauler 2), Antoni Oliva (tauler 3) i Alejo Giménez (tauler 7) la resta tot victòries, començant per darrera on ens hem posat ràpidament amb un 0 a 3 que feia presagiar el que a la fi ha passat.

 

 

El matx ha estat:

 

La Bisbal – Banyoles

 

Enric Dilme – Albert Muratet            0 - 1

Salvador López – Sergi Diaz             ½ - ½  

Jordi Barneda – Antoni Oliva           ½ - ½

Joan Turon – Elias Muratet (sr)         0 - 1

Ernest Bou – German Naharro          0 - 1

Jordi Barraca –Juli Zamora                0 - 1

Josep Paretas – Alejo Giménez          ½ - ½

Jordi Pagés – Guillem Turró              0 - 1

Jaume Oller – Albert Barceló             0 - 1

Joan Porqueras – Albert Serra           0 - 1

 

Total                                               1,5 – 8,5

 

 

 

 

Segona categoria.

 

Dotze Castells “B”   4  - Banyoles “B”  4.

 

 

            En el Banyoles “B” la absència de Jordi Chalmeta s’ha notat massa contra un dels equips més forts de la categoria, quan el matx s’ha posat 4 a 2, i faltaven la Júlia Muratet i en Gerard Martin (tauler 2 i 1) semblava que era insalvable el matx, però tant la Júlia primer, com en Gerard desprès han assolit importants victòries que ens han significat un molt meritori empat.

 

 

 

Tercera Provincial.

 

Banyoles “C” 0 – Olot  “E” 4.

 

            La mainada de la Garrotxa (amb més elo que els nostres), ens ha passat pel damunt. Sense comentaris.

 

 

 

Els enfrontaments de la propera setmana seran:

 

 

Preferent: Banyoles – Guixolenc.

Segona:  Banyoles “B” – Palafrugell “B”

Tercera:   Olot “D” - Banyoles “C”

 

Més informació, doncs, el proper diumenge.

 

 

Elias Muratet

BARCELONA "B" 1,5 - CATALUNYA 7,5 (i una partida al comitè)

Victòria força clara del Catalunya a l'històric local del carrer Julià Portet, seu ara de la fusió del Barcelona-Vulcà amb el Barceloneta. El Catalunya continua amb pas ferm en aquesta Segona Divisió, amb 4 de 4, i ja pot allunyar fantasmes i pensar en lluitar pels llocs capdavanters, en principi, amb tres clubs molt potents com el Catalonia, el Vilafranca i el Mollet.

Després de molts anys sense trepitjar aquest local, quan he arribat de bon matí he tingut la sensació de fer un viatge sobtat al segle XX: tot està exactament igual, tret potser dels rellotges: peces, mobiliari, quadres... El matx ha tingut un desenvolupament força interessant pel que fa a la part esportiva: els locals han mantingut el pols fins prop de les 13h; a la majoria de taulers, el Catalunya tenia igualtat o bé un cert avantatge no definitiu, que calia confirmar als finals. Poc a poc els punts han anat caient de la banda visitant, amb l'única derrota de Rubén Martín vers Pere Llobet, i les taules a la partida Vigo-Gilabert.

Però en la banda no estrictament esportiva, el matx s'ha vist alterat per la negativa d'un dels nostres jugadors a seguir jugant en un local on es fuma durant les partides. No estrictament a la sala de joc, però sí en les altres dependències del local. El continu obrir i tancar de portes impregnava certament la sala de joc de l'olor a tabac. Després de les consultes pertinents al telèfon de guàrdia i a les converses entre els delegats, aquesta partida s'ha deixat pendent de resolució per part del comitè. En aquest aspecte, vull deixar clar que els dos delegats locals (Edu Lorenzo i Julián García) han tingut un comportament exemplar durant les converses i la reclamació, i no han posat cap mena de trava a fer-la. Ens coneixem de fa temps i són gent que sempre ha posat el seu granet de sorra a favor del nostre esport; però això és una altra història.

La llei (i més la nova llei en vigor des del 2011) dóna la raó al nostre jugador. Actualment, tan important és respectar la prohibició de fumar als locals com altres aspectes evidents com la il·luminació o la temperatura. Seria evident que no es pogués jugar sense llum, o bé si les finestres fossin obertes en ple mes de febrer... Crec que com a club no som sospitosos de "resultadisme", perquè aquest punt ni ens va ni ens ve. La reclamació va molt més enllà: es tracta de dignificar el nostre esport. Per una banda, ens esforcem i ens ennorgullim que els escacs creixen i creixen (divisió d'honor, retransmissions, circuit...), però per altra no som capaços de donar unes condicions d'acord amb el que un esport com Déu mana es mereix. El que deia en començar: en alguns aspectes, ens hem quedat al segle XX.

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

Sr. Jordi Morcillo:

Me parece muy correcto que lleve usted la partida al comité, si se siente más feliz ganándola me alegro por usted.

Quisiera aclarar dos temas:

- El tema de los fumadores.

-La reacción del jugador rival del Sr. De la Cruz

a) El local del Barcelona Vulcà dispone de 3 salas y una extensión de 300 m2. En la terraza de la sala (situada en las antípodas de la sala de juego) algunos jugadores (del Barcelona B, pero también de otros clubes presentes en la sala) encendieron un cigarrillo.

b) El jugador rival del Sr. De la Cruz, perdió completamente los estribos, alegando que le molestaba el inexistente humo y el olor a tabaco de algunos jugadores. Empezó a vociferar (lo que provocó un despiste que me costó la partida por mi parte) y decidió abandonar la sala haciendo uso de muy malas formas.

Es física y metafísicamente imposible que dicho jugador se haya podido sentir perjudicado por el inexistente humo. En cambio dicho jugador, con sus formas abandonando la partida, si que perjudicó gravemente a los jugadores presentes en la sala. Es imposible que se haya sentido perjudicado porque unos jugadores fumasen en la terraza con las ventanas abiertas. Dicha actitud responde a un comportamiento claramente maniático y neurótico.

Siento que les moleste el olor que desprenden las personas fumadoras. Párense a pensar su actitud totalitaria, por favor.  

Manuel Gómez Figueroa

 

Este hecho sucedio sobre las 11h de la mañana, usted se equivocó gravemente en su final de partida sobre la 13:30h. por tanto no influyó en ningún caso. En el momento del incidente, el rival del Sr.Font estaba fumando a escasos metros de la partida en juego, solo separados por una puerta que estuvo más abierta que cerrada durante toda la mañana. En su propia partida no estuvo muy correcto al abandonar de mala manera e irse sin firmar la planilla de su rival,el MC Xavier Serrano, pregunte a sus compañeros que opinan al respecto.

 

David Vigo (Catalunya)

En respuesta al comentario de Manuel Gómez, y complementando lo ya apuntado por David Vigo, sólo tengo que apuntar que la mencionada terraza se abrió al cabo de dos o tres horas de juego, cuando ya la reclamación estaba en curso, y efectivamente se había estado fumando en el recibidor, al lado de la sala de juego. 

Pero no pienso, ni pensamos, entrar en un juego de comentarios cruzados que no llevarán a ninguna parte (ésta será mi última intervención). Es mejor que los entes competentes e imparciales tomen una decisión, que para ello están capacitados, El tiempo me ha enseñado que cuando no se está conforme con algo hay que recurrir a las vías legales, como así hicimos (teléfono de guardia y acta del encuentro). El acta fue firmada por ambos delegados, mientras que usted, sr.Gómez, ni siquiera firmó las planillas correspondientes a su partida. Hay también una diferencia entre vociferar en voz alta y hacerlo con insultos. En fin, que entrar en un cruce de declaraciones, igual que infringir las leyes, va en perjuicio del ajedrez y de su imagen. Y créame, sr.Gómez, que en esto estamos en el mismo barco, porque ni somos muchos ni tenemos grandes recursos. Por tanto hay que hacer un esfuerzo colectivo para mejorar nuestro deporte. Como ya dije en la crónica, nuestra reclamación no defiende un resultado concreto, ni tan siquiera un club en concreto, sino el ajedrez en general. 

Sigo reiterando que me dolió la situación, teniendo en cuenta que en el Barcelona (sobre todo en el antiguo Barceloneta) tengo buenos amigos. Pero debemos defender al ajedrez los que estamos dentro, porque desde fuera no nos va a ayudar nadie.

 

Jordi Morcillo (Presidente Catalunya EC)


 

 

SANTA EUGENIA

5

       

CONGRES

5

 

DIF. ELO

1

 SABRIA, POL

2327

 

1-0

 

1

MARTINEZ, PERE

2278

 

49

2

SALGADO ALLARIA, CARLES

2297

 

0-1

 

2

HERNANDEZ, RUBEN

2267

 

30

3

FERNANDEZ, DIDIER

2291

 

½

 

3

OLIVER, CARLOS

2249

 

42

 

TAULERS 1 A 3

2305

 

1½-1½

   

TAULERS 1 A 3

2265

 

40

4

CASANELLAS, LLUIS

2291

 

1-0

 

4

LLOPIS, MANUEL

2246

 

45

5

VIDAL, ALEX

2271

 

½

 

5

TEJERO, FERMIN

2243

 

28

6

SORROCHE, JOSEP M

2243

 

½

 

6

SAGUES, XAVIER

2228

 

15

7

CAMPO, JUAN F

2222

 

½

 

7

SALVO, ROGER

2225

 

-3

 

TAULERS 4 A 7

2257

 

2½-1½

   

TAULERS 4 A 7

2236

 

21

8

CORONADO, MANEL

2215

 

0-1

 

9

BIELSA, JAVIER

2185

 

30

9

MAS, PERE

2200

 

½

 

12

ALONSO, CARLOS

2144

 

56

10

FERNANDEZ, FRANCESC

2194

 

½

 

15

VIÑALS, JAUME

2117

 

77

 

TAULERS 8 A 10

2203

 

1 - 2

   

TAULERS 8 A 10

2149

 

54

                     
 

TAULERS 1 A 10

2255

 

5 - 5

   

TAULERS 1 A 10

2218

 

37

 

Molta igualdat en el matx. Per moments semblava que podiem guanyar. Per moments, que podiem perdre. Al final, empat i gràcies. Gràcies, perque anàvem perdent 4-5, i la victòria de Lluis Casanellas, ens ha permès empatar el matx.

Ha començat el mati no massa bé, amb la derrota de Carlos Salgado. Teniem varies partides amb bones posicions, de manera que tampoc era per preocupar-se massa. Com a mínim, al principi.

Al meu costat, Alex Vidal, no aconseguia decantar la seva millor posició, i taules. Jo, amb peó de més, no encerto amb un pla adeqüat, i taules també. I és clar, quedàven les posicions que teniem inferiors.  Menys mal, que Pere Mas s'aferra a la partida, i salva mig punt.

Pol Sabrià està en ratxa, i Lluis Casanellas, amb 3,5 de 4, ens estàn permetent que continuem puntuant, pràcticament cada setmana.

La propera jornada ens toca el Sant Josep; probablement junt amb el Sitges, els dos millors equips del nostre grup. Encara que avui el Sant Josep ha perdut, davant el Sitges, que avui jugava sense el seu segon tauler, el MI Lacasa.

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

 

Els resultats de la 4ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 20 de febrer de 2011, han estat:

 

1ª Divissió        Grup  II  Sant Martí A 6,5 – Peona i peó A 3,5

Segona Divisió  ,,      I    Sant Martí B  4  -  Figueres B 6

1ª Territorial       ,,      II   Incresa A   2    -   Sant Martí C  6

1ª          ,,            ,,     III  Ideal Clavé B 8  -  Sant Martí D  0

2ª          ,,            ,,     II   Congrès D 3,5  -  Sant Martí E  4,5

3ª          ,,            ,,     XII  Sant Martí F  0 – Esplugues C 4

 

Nova victòria del primer equip que ens deixa pràcticament salvats, amb

3,5 punts de quatre rondes i al momentani segon lloc del grup. L’equip del Peona i peó ha arribat una mica tard, però amb el seu bon humor habitual, oferint-nos unes pastes de xocolata i el 5-5 si ens anava bé. El primer en acabar ha estat l’Aranda que ha fet taules en una aborrida posició sense dames. Després l’Òscar ha fet el mateix, mentre l’Érik Martínez guanyava el Francesc Serra, que ha anat pedent diversos peons, i el Miquel perdia després de fer-se un enbolit amb les peçes. Més tard el Francisco Núñez ha empatat amb qualitat de menys, guanyant l’Evarist i el Pau i empatant també l’Abert Ezquerro amb el Lluís Sánchez. A mi m’han dit que anàvem 5-3 i llavors tenia continu. De fet m’han dit els companys que he estat perdut bona part de la partida, per la manca de peons centrals que aturensin els rivals, suposo, però amb l’apur de temps del Guillem Subirachs, hem acabat amb un final de dos dames cada un, on encara que coronava ell primer el meu rei estava ben defensat i el seu no, i n’hi he guanyat una. De fet em feia taules per escac continu, entregant una dama, donant escacs amb l’altra, ja que les meves estaven molt allunyades del meu rei, però afortunadament per mí no ho ha vist. De fet ell ha respost quan li han ensenyat la variant “és que havia de guanyar”.

L’Éric Sánchez  ha fet taules amb qualitat de menys, per la qual cosa crec que hem tingut bastant sort en aquest encontre, donat que li hem donat la volta a diverses partides. L’equip B ha perdut amb el Figueres B, un rival directe per evitar el descens. Els de l’Empordà, han vingut amb un equip semblant al nostre, només que amb un 1700 al darrer tauler, que ha acabat perdent. Així i tot els nostres no han estat afortunats i han acabat perdent 4-6. Cal dir que avui hi havia una festa infantil davant del centre cívic amb gegants inclosos i els del partit per la independència, i s’han posat a tocar els tambors durant els diferents encontres, una bona estona. L’equip C ha superat clarament l’Incresa A, posant-se amb 3,5 punt de 4 partides, que ens havia eliminat per holandès l’any passat en el Play off d’ascens. Els nostres eren un equip compacte, mentre que els local tenien un tauler molt fort que ha fet taules amb el Javier Carmona, mentre que hem guanyat per sota. L’equip D només ha pogut sumar 6 jugadors dels 8 que hi havien d’anar, i no ha aconseguit puntuar. L’equip E ha fet el segon punt, guanyant per la mínima el Congrès D, al que havien reforçat respecte setmanes anteriors,  allunyant-se de les plaçes de descens. L’equip F no ha pogut puntuar amb l’Esplugues C.

 

Ll.

Barberà -Lleida

 

Cuarta ronda en la Torre d’en Gorgs que enfrentaba a dos equipos con dinámicas opuestas. Un Lleida en racha, líder con 3 de 3 junto al Sabadell, visitaba nuestro club con la intención de seguir sumando. En cambio nosotros, después de tres rondas desafortunadas, necesitábamos puntuar para abandonar el último puesto de la clasificación, y para afrontar los siguientesencuentros con algo menos de presión y nerviosismo.

Puntual a la cita acudió el equipo de la capital del Segrià, con la baja de su noveno tablero, Iván Martínez, reemplazado por Josep Codina.

Por nuestra parte debutaban dos grandes maestros, el flamante campeón de Cuba, Yuniesky Quesada (enhorabuena!!!), y el mejor jugador mexicano de la actualidad, Manuel León.

Partíamos como favoritos sobre el papel, pero en absoluto iba a resultar una tarea fácil.

Después de hora y media de juego, ya había terminado una partida. Nuestro jugador alemán, el M.I. Florian Grafl, repartía el punto con el también M.I., Guillem Baches, en pocas jugadas, quizá todavía agotado por la partida del match pasado contra Joan Fluvià de la UGA, 6 horas de juego, más de 190 jugadas y 3 planillas!!!

El resto de partidas no pintaban mal. Peón de más en los tableros 1, 5, 7 y 9, aunque nada claro de momento.

El peón de ventaja que más claro parecía convertirse en victoria era el de un Jonathan Alonso en gran forma, contra Oussama Adel. Y así fue, dándonos la ventaja en el marcador que ya no abandonaríamos. 1.5 – 0.5.

Otra victoria, la primera en División de Honor, para Benjamín “Regal” Pérez, que aprovechó un

error del hasta ahora invicto sub 18, Jordi Coll, en una posición complicada que el jugador lleidatà estaba defendiendo con bastantes apuros de tiempo. 2.5-0.5 y ninguna partida parecía “perdida”.

Tablas en el décimo tablero, tras llegar a un final con excesiva igualdad, después de una partida, quizá sin mucha ambición por ambos bandos. 3-1

19h30’ – Las cosas se empiezan a torcer, Alberto Gómez Jurado, M.I. en breve, le deseamos todos, tiene peón de menos contra Joan Trepat; Rivas tiene que defender de forma muy precisa tras la entrega de pieza de otro joven jugador, el sub20 Alejandro Barbero, y Quesada está sufriendo las diagonales de Aramis Álvarez.

Derrota barberense en el duelo cubano del primer tablero, en el debut de Yuniesky, contra un Aramis enrachado, 4 de 4, y que pase el siguiente. 3-2.

Victor Rivas se ve obligado a entregar torre y alfil para conseguir jaque continuo de manera brillante, y convertirse, como dirían mis colegas de Sant Feliu!!!, en el carpintero del equipo, con sus cuartas tablas consecutivas. 3.5-2.5.

Poco después se resolvía otro empate, que se presagiaba hacía rato, en el tablero 2, entre Sandro Pozo y el yucateco León. 4-3 y la tensión subiendo por momentos.

Se hizo de rogar, pero al fin Ana Matnadze, que dejó escapar un mate en 2 contra el maestro colombiano Jorge González, nos regaló otra victoria, y van 3 en este por equipos, y el equipo le regalaba ya para su cumpleaños, como mínimo el primer medio punto de la temporada.

Felicidades Ana!! 5-3.

Quedaban 2 partidas, tableros 6 y 9, y confiábamos en 2 tablas, sobre todo en las de Xavi Bosque, en una posición que parecía muerta, ya que Alberto Gómez luchaba en un final de damas con peón de menos.

Pero la posición muerta entre Bosque y Mario Bruned resucitó para darnos algún que otro susto, con un peón en séptima por cada bando. Por suerte, nuestro jugador lo tuvo todo controlado, y por fin nos concedió la tan ansiada primera victoria. 5.5-3.5.

Finalmente Alberto no logró el empate que parecía tener cerca, al cometer una imprecisión, y permitir que Trepat hiciera subir al marcador el definitivo 5.5-4.5.

La semana que viene nos espera otro durísimo rival, el Sant Andreu en su Casal Catòlic. Amén.

Peona i Peó "B" 6 - 4 Ateneu Colon "B"

A contracorrent
------------------

Matx molt difícil, aquest diumenge, on el filial de Peona i Peó ha estat per darrera en el marcador molta estona, i ha hagut de navegar a contracorrent.

El primer en acabar he estat jo amb les meves famoses taules ràpides. La meva posició semblava inferior, tenia el rei desprotegit i un alfil que no jugava, així que he cregut que el més convenient era acceptar-les, tot i que semblava que la Carla perdria al 10è tauler, cosa que així ha estat. De bon matí ja anàvem perdent, 0.5-1.5.

Una estona després, l'Àlvar rematava una posició amb peça de més, i empatava el matx. A partir d'aquí, s'han produït una sèrie de taules que mantenien l'encontre en suspens. El Jose, el Gotes i l'Enric no podien progressar més en les seves posicions, i el marcador reflexava un 3-3 perillós, ja que el Dani tenia peó de menys i l'Adrià qualitat de menys. El Carles tenia la partida molt bé, i el Ferran qualitat de més, però havia de forçar continu o si no li el contrincant li coronava un peó.

A la part final del matx, comença l'emoció. El Ferran no veu que el peó és impossible de parar i no fa el continu. Aquesta derrota suposa el 3-4 però, per sort, el Dani treu petroli del peó entregat i guanya una peça. El Carles queda guanyat, però encara tenim l'Adrià amb qualitat de menys.

La tranquilitat arriba quan Dani i Carles guanyen, i ens posem per davant en el marcador per primera vegada en tot el matx. I la partida de l'Adrià ha donat la volta, perquè amb la dama i l'alfil amenaça mats que només poden ser aturats amb el canvi de dames. Amb el rei lluny, el contrincant no pot parar els peons del flanc de dama recolzats per l'alfil. Així doncs, punt per l'Adrià, el 6-4 definitiu.

Curiosament, jugadors com la Carla i el Ferran, decisius en el matx anterior, avui han perdut, mentre que Dani i Adrià, que van perdre la setmana anterior, han guanyat i ens han salvat. Això és molt important, perquè quan un falla, l'altre puntua, i viceversa, això és el que fa que un equip funcioni. De tota manera, el següent matx serà molt dur, contra el Mataró, esperem que tots ens posem d'acord en no fallar i puguem complir la gran meta: assolir el liderat de la categoria Preferent.

Frederic Corrigüelas

4ª ronda CCE. 2ª prov Bcn grup II:
Vila Olímpica 6 - CE Agustí "B" 2  alineaciones 







Encuentro de segunda con un Agustí "B" de tercera en un entorno de primera y si nos ponen tostadas quizá de honor.
"Estamos subvencionados", afirmaba Aguadero, delegado del Villa Olímpica. Efectivamente, sala enmoquetada espaciosa, silenciosa, bien iluminada, y con servicio de catering, cafés, zumos y aguas gratuito del Hotel Icaria Bcn. Bienvenida y Al sótano

 

 

                                                                        

 

 

Diversas fases del encuentro.

 

 

 

 

 

 

 

tablero 5 nuevo fichaje del Agustí: Canyan.

 

En juego-1

 

En juego-2 el nuevo zurdo

 

Raci Sr. recibió medicina desde el principio. Tanto él como su rival demostraron desconocer el funcionamiento del tiempo, uno de listo y otro digamos que menos listo. Pollo final que nos pone en nuestro sitio. Solo dos niños en un equipo que está luchando en los escolares con cierta dignidad. Alejandro Jiménez un sub 8 muy firme solo pudo ser neutralizado por Montero con un caramelo con droga dentro. Medina en el ocho se quedó sin jugar y es que los del  Agustí somos muy malos en todos los sentidos. Miranda, oxidado en aperturas dejó que Ventura Solans le llegara hasta la cocina y fue devorado en el horno. Raci Jr. ganó, cosa extraña habrá que enmarcar la partida. Total quedábamos Ganyan y yo en partidas igualadas que forzamos y perdimos. Final de la historia.

Al menos, vermut.

 
Un saludo J. Robla.

CCE 4ª ronda, 1ª prov. Bcn, grup II


CE Agustí   4 - Tres Peons "D" 4    alineaciones

 

Indefinible la tempotada del primer equipo del Agustí. "No estamos en zona de descenso" afirmaba Margareto hace unas horas en el facebook. ¿Sorprendido o extrañado.?
Cabot celebró su cumple con victoria pero el equipo acabó dando por bueno el empate tras maratoniana partida de tramperos entre Sanfeliu y Jésus. Una francesa del avance con alternativas. Análisis de concisos momentos

 

                                                       Jugada 24

                                                        Jugada 30

                                                        Jugada 34

                                                        Jugada 74 posición final


Espero, al menos, que los amigos del Tres Peons se hayan sentido a gusto en nuestro local.
 
Un saludo. J. Robla.

A PRIMERA DIVISIO CATALANA EL FIGUERES VENÇ EL SANT BOI PER 6 A 4 I ES SITUA LIDER EN SOLITARI

 

 

Victòria del Figueres B davant el Sant Martí B per 4 a 6.

 

 

A la quarta ronda del “Campionat de Catalunya per Equips”  el Figueres es va imposar a l’equip del Sant Boi en un matx on la victòria no va perillar en cap moment. Tot i això es va deixar escapar alguna partida amb aventatge per part del Figueres. Les victòries locals les van aconseguir el M.I. Alonso, Gachon, M.C. Serra, M.C. Colls, Camacho i Parals, mentre que van perdre M.F. Cuadras, M.F. Lillo, M.C. Pijuan i J.M. Lillo. Després d’aquest resultat i de la derrota del Tarragona, el Figueres és capdavanter am 4 punts de 4 possibles seguit a 1 punt de Tarragona i Gerunda.

 

Els resultats individuals han estat:

 

 

FIGUERES

 

SANT BOI

 

 

 

 

 

 

1

 

ALONSO GARCIA, RENE (MI, 2439)
     variació elo: +4.10

1-0

LERCH GALLEMI, JOSE Mª (MF, 2373)
     variació elo: -4.10

 

2

2

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2377)
     variació elo: -5.80

0-1

CHALMETA UGAS, RAMON (MC, 2316)
     variació elo: +5.80

2

 

3

3

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2350)
     variació elo: -5.70

0-1

MORENO MARTIN, DANIEL (MC, 2302)
     variació elo: +5.70

3

 

4

4

GACHON, LIONEL (2285)
     variació elo: +11.25

1-0

CHALMETA TORREDEMER, JOSEP (MC, 2250)
     variació elo: -4.50

4

 

5

5

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2286)
     variació elo: +4.20

1-0

IGLESIAS OJEDA, FERNANDO (2229)
     variació elo: -6.30

5

 

6

6

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2286)
     variació elo: -5.80

0-1

CHALMETA UGAS, JORDI (2225)
     variació elo: +8.70

6

 

7

7

COLLS GELABERTO, EMILI (MC, 2286)
     variació elo: +4.10

1-0

MITJAVILA BADIA, JOSEP (2223)
     variació elo: -6.15

7

 

8

8

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2233)
     variació elo: -5.30

0-1

NAVARRO PEREZ, MANEL (MC, 2209)
     variació elo: +7.95

8

 

9

9

CAMACHO, JUAN CARLOS (2189)
     variació elo: +6.15

1-0

PRATS ALONSO, OSCAR (2121)
     variació elo: -6.15

9

 

10

10

PARALS MARCE, LLUIS (2174)
     variació elo: +5.70

1-0

FERRANDIZ ISERTE, ALBERT (2085)
     variació elo: -5.70

10

 

 

 

 

6-4

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

En quant al Figueres”B” que juga a Segona Divisió Catalana, va aconseguir un gran resultat a domicili, al imposar-se 4 a 6 al Sant Martí B, en un matx molt important. Amb aquesta victòria el Figueres  B té 2,5 punts i no només té molt aprop la permanència sinó que pot aspirar a objectius més ambiciosos.

 

El Figueres “C” que juga a Preferent de Girona, va empatar contra l’Olot “B” 5 a 5, i ara té un punt i mig en quatre partits.

 

Pel que fa al Figueres”D” que juga a Segona Provincial va perdre 5 a 3 en el seu desplaçament contra el Tordera “B”.

 

Pel que fa als equips de Tercera Provincial formats per alumnes de l’escola del club, el Figueres”E” va empatar 2 a 2 amb Els Palaus “B” d’Agullana i el Figueres”F” va perdre 1’5 a 2’5 amb l’Olot “F”.

 

 

 

La propera ronda el 27 de Febrer hi haurà els seguents enfrontaments:

 

Primera Divisio Catalana:  Reus Deportiu - Figueres

Segona Divisio Catalana:   Figueres “B” – U.G.A. “B”

Preferent de Girona:  Salt-Girona - Figueres “C”

Segona Gironina:   Figueres “D” – Gerunda “D”

Tercera Gironina:  L’Escala - Figueres “E” 

                              Figueres “F” descansa

 

 

Figueres,  20 de febrer del 2011

                                                                                                                                 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1