bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 06/09/2017 06:34:07

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 
 

 

II OPEN CLUB D’ESCACS BARCELONA

del 29 de setembre a l´1 de desembre de 2017

 

Bases del torneig

 

Organitzat pel Club d’Escacs Barcelona amb el suport i col·laboració del Club d’Escacs Mollet.

 

1. Format.- El torneig es disputarà pel Sistema Suís Holandès a 9 rondes.Els emparellaments es faran amb el suport d’un programa informàtic.

 

2. Local de joc.- El local de joc serà la seu del Club d’Escacs Barcelona. Carrer Julià Portet nº 5 entresòl de Barcelona. Local no adaptat per persones amb discapacitat.

 

3. Grups.- El torneig es disputarà en grup únic. Podran participar tots els jugadors amb llicència federativa en vigor segons els darrers llistats publicats per la Federació Catalana d'Escacs, la FEDA i la FIDE. Els jugadors d’altres territorials o federacions que no surten al llistat de Gestió de Federats (GEFE) o al llistat d’elo FIDE (només estrangers) hauran d’acreditar que tenen llicència federativa per les seves respectives federacions.

El rànquing inicial s’ordenarà en primer lloc per ELO FIDE. En cas de no tenir-ne, es farà servir l’elo FEDA, i en darrer lloc l’elo català. Tots els altres elos seran convalidats per l’organització.

4. Presentació del jugador/a.-El jugador/a s’haurà de presentar abans de passats 60 minuts des de l’inici previst de la ronda. Passat aquest temps perdrà la partida per incompareixença.

5. Dies de joc.-El torneig es disputarà els divendres 29 de setembre, 6, 20 i 27 d’octubre, 3, 10, 17 i 24 de novembre, i 1 de desembre començant a les 21:00 hores.

6. Ritme de joc.- El torneig es disputarà a un ritme de 90 minuts per tota la partida més 30 segons d'increment per jugada.

 

7. Inscripció.-

General:                                                                                   28€ (25€ amb pagament anticipat)

Jugadors nascuts al 1956 i anteriors(veterans) i discapacitats        23€ (20€ amb pagament anticipat)

Jugadors fins a sots-16:                                                 18€ (15€ amb pagament anticipat)

Jugadors del Club Escacs Mollet i BCN sènior                    15€ (preu final sense descompte)

Jugadors del Club Escacs Mollet i BCN sots-16 i +60                      10€ (preu final sense descompte)

Les inscripcions s’abonaran en efectiu al començament de la primera ronda o per ingrés bancari al compte indicat a sota).Si es paga pel banc fins al 28 de setembre, descompte de 3 euros (cal enviar per correu electrònic justificant o portar-lo a la primera ronda).

Compte de La Caixa amb IBAN ES02 2100 3200 9122 0087 3655  indicant el vostre nom i cognoms

El pagament s’ha de fer efectiu per abonament al compte indicant el vostre nom i cognoms, o en metàl·liccom a màxim 30 minuts abans de l’inici de la primera ronda.

 

La llista es farà per rigorós ordre d’inscripció, per la qual cosa, els jugadors que paguin per transferència tindran preferència sobre els que esperin a pagar el mateix dia de l’inici. Es mantindrà una llista d’espera per tal que, cas que existeixin jugadors eliminats, es puguin anar incorporant a les rondes successives sense bonificació de punts.

 

El club es reserva el dret d’admissió.

 

8.- Eliminacions.-

 

Un/una jugador/a quedarà eliminat/da de l’Obert si no es presenta a la primera ronda o a dues (seguides o alternes) sense justificació o avís a la Direcció del Torneig abans d’haver-se fet l’aparellament corresponent. Els byes no es bonificarans’hauran de comunicar abans del dilluns a les 21 hores de la mateixa setmana en què es disputarà la ronda al correu jsl_mrg@hotmail.com . Es podran demanar un màxim de dos byes durant tot el torneig.

 

 

 

9. Formes d'inscripció.-

 

A) Per telèfon                           Juanma Sànchez: 615 753 008

                                               Club d´Escacs Barcelona: 93 512 11 96

B) Per mail a:                            jsl_mrg@hotmail.com ; omsfuentes69@hotmail.com

 

 

En tots els casos s’haurà de rebre confirmació de la inscripció per part de la direcció del torneig per tal que la inscripció sigui efectiva en haver rebut el pagament bancari.

 

Data màxima d’inscripció: Dijous 28 de setembre de 2017 a les 22,30 hores.

 

 

10. Premis.-

 

1º classificat                   200 € + trofeu +Inscripció gratuïta al XI Open Internacional Ezequiel Martín 2018

2º classificat                   150 € + trofeu +Inscripció gratuïta XI Open Internacional Ezequiel Martín 2018

3º classificat                   100 € + trofeu +Inscripció gratuïta XI Open Internacional Ezequiel Martín 2018

4º classificat                   Inscripció gratuïta al XI Open Internacional Ezequiel Martín 2018.

5º classificat                   Inscripció gratuïta al XI Open Internacional Ezequiel Martín 2018.

 

 

 

1º Tram 2000-2150                    30 € + trofeu

1º Tram 1850-1999                    30 € + trofeu

1º Tram 1701-1849                    30 € + trofeu

1º Tram 0-1700             30 € + trofeu

1º femení                                 30€ + trofeu

1º local>2000               30 € + trofeu

1º local fins 1999                      30 € + trofeu

1º fins sub-16                           Trofeu+ Llibre d’escacs + Inscripció gratuïta XI Open Internacional Ezequiel Martín 2018

Millor veterà                   30€ +trofeu + Inscripció gratuïta al XI Open Internacional Ezequiel Martín 2018.

 

A tots els efectes es tindrà en compte l’ELO FCDE per atorgar els premis. Si un jugador només té ELO FIDE es sumaran 100 punts al seu ELO per considerar-lo equivalent al ELO FCDE.

 

Els premis no seran acumulables. Només es lliuraran premis per trams i edats si al menys hi ha 3 jugadors inscrits del mateix tram o edat.

 

El lliurament de premis es realitzarà en finalitzar la darrera ronda del torneig, i a continuació hi haurà un piscolabis pels assistents. 

 

12.Desempats.

 

Al final de l’última ronda es realitzarà el sorteig de l'ordre dels sistemes de desempats entre els següents:

 

Buchholz total amb ajust FIDE – Rival virtual

Buchholz (-1) amb ajust FIDE – Rival virtual

Buchholz mitjà amb ajust FIDE – Rival virtual

 

Si persisteix l'empat s'aplicarà com a sistema de desempat (i per ordre):

            Progressiu acumulatiu fins les últimes conseqüències

El número de victòries.

 

13. Direcció i arbitratge.- El Director del Torneig serà Juanma Sànchez . L’equip arbitral estarà dirigit pel Alexandra Muratet Carmona (AC) (àrbitre principal).

 

14. Apel·lacions.- Les decisions arbitrals podran ser apel·lades per escrit fins a mitja hora després d’acabada la ronda al Comitè d’Apel·lació, que estarà format pel director del torneig i dos jugadors/es escollits/des durant la primera ronda entre els/les participants. Les decisions d'aquest Comitè seran definitives i inapel·lables.

 

15.Ús dels telèfons mòbils.-Queda totalment prohibit l’ús de telèfons mòbils al recinte de joc i de qualsevol altre aparell de comunicació. En tot moment, aquests dispositius (mòbils o aparells) hauran de romandre completament apagats i guardats de manera que no siguin visibles. En cas d’infracció s’aplicaran les següents sancions:

 

- Si el telèfon mòbil o aparell està connectat, el jugador rebrà una advertència.

 

- Si el telèfon o aparell emet un so durant la ronda, o el jugador fa ús de qualsevol mena, aquest jugador perdrà la partida.

 

- Si un jugador fa ús del telèfon per rebre ajuda externa, aquest serà expulsat de la competició sense dret a cap mena de reemborsament de la inscripció.

 

16. Homologació.- El torneig serà vàlid per ELO FIDE, ELO FEDA i ELO FCDE.

 

17. Normativa.- Qualsevol punt no previst en les presents bases es resoldrà aplicant la normativa de la FCDE i FIDE per a torneigs oberts. La participació en el torneig implica la total acceptació d'aquestes bases.

 

18. Web oficial.-

 

 

ANNEX – DESEMPATS

 

Número de partides guanyades: Es compta el número de partides que el jugador ha guanyat. En cas que una partida hagi estat guanyada per incompareixença, no computarà en el càlcul d’aquest desempat.

 

Buchholz -1: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador excepte el que té la puntuació més baixa.

 

Buchholz total: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador.

 

Buchholz mitjà: Consisteix en la suma dels punts de tots els oponents del jugador excepte el que té la puntuació més baixa i més alta.

 

Progressiu acumulatiu fins les últimes conseqüències: Després de cada ronda un jugador té una determinada puntuació. El desempat consisteix en la suma d'aquestes puntuacions. Si l'empat persisteix, es fa el mateix càlcul traient rondes, començant per la primera.

 

Ajust FIDE en el Buchholz: L'ajust FIDE en el Buchholz s'aplicarà, per a les partides no jugades, com si s'hagués jugat contra un oponent virtual (FIDE Handbook, C05):

−          Els punts que tindrà aquest oponent virtual seran: Els punts que tenia en començar la ronda, més el resultat de la ronda tractat com un resultat normal (és a dir, que una derrota per incompareixença és una victòria per l'oponent virtual i viceversa), més mig punt per la resta de rondes fins al final.

−          Per als seus rivals, la partida no jugada comptarà com taules.

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1