La copa catalana

 

Benvolguts companys de joc:

L'altre dia estava mirant butlletins antics de la federació catalana quan vaig veure que, antigament, el format de la Copa Catalana era diferent a l'actual. Ara fem un campionat d'escacs actius (partides a 20 minuts, crec recordar) per equips que dura un sol dia, en format suís. Jo vaig participar a la darrera edició i m'ho vaig passar força bé, la veritat, però reconec que m'agrada més el format antic.

Pel que sembla, l'antiga Copa Catalana era un torneig per eliminatòries que enfrontava els equips durant diverses setmanes i que es jugava a partides lentes. Vaja, que era com el "per equips" de tota la vida però en format KO. Desconec les raons que van motivar el canvi però trobo que tot el que sigui facilitar els escacs "lents" i allargar la màgia del "per equips" amb companys que vas veient cada setmana (si no t'eliminen, és clar) ajuda a consolidar l'ambient intern dels clubs i això acaba repercutint més positivament que una competició que dura una sola jornada i de la que, per raons de ritme de joc, ni tan sols pots anotar les jugades per analitzar després. A més, els clubs petits tenen l'oportunitat de poder eliminar equips "grans" i això sempre motiva.

No busco entrar en polèmiques ni canviar el món sino, simplement, reivindicar una compètició que, ara com ara, és un open més.

Joan Fontanillas

 

 

 

 

  


 

1