Tancament d'Egunkaria i escacs

El tancament d'Egunkaria també té el seu efecte en els escacs. En aquests darrers 3 anys he gaudit d'una gran llibertat per a parlar-hi del nostre esport i pràcticament cada setmana he tret un article. Els escacs internacionals i del País Basc hi han tingut el seu únic racó en euskara cada setmana i ara ens ha silenciat.

Per avui havia preparat un article a tota pàgina sobre la lliga basca i, és clar, no ha sortit. Aquest tancament, a banda d'injustificat i d'incostitucional, colpejarà fortament el món de l'euskara, i de retruc també el dels escacs en llengua basca.

Josu Tornay

Quin seria el símil escaquístic de la situació? Doncs,per exemple: imagineu-vos un torneig on tothom s´esforça,dóna el millor de sí mateix,etç...i al final, un grup de jutjes (encapçalats per "destroyers" tipus Garzón) dictamina quines partides són vàlides i quines "inconstitucionals" (o massa "atrevides" o boniques,vaja) i,si convé,anul.la el torneig o desqualifica uns quants jugadors (catalans, per variar, o quins fòssin).

Símil definitiu: el "govern" d´Espanya em recorda a aquell indesitjable de torn quan erem adolescents que feia caure les peçes a manotades segurament per no voler admetre que d´altres pensaven més que ell i a sobre s´ho passàven bè.

Salut i Països Catalans

Jordi Molina


 

1