El Campionat de catalunya per equips

Sóc l'Eduard Ibáñez Tarradellas i volia aprofitar la vostra pàgina web per resumir breument la meva opinió personal sobre la victòria que la Unió Gracienca d'Escacs ha obtingut en el propassat Campionat de Catalunya per Equips de Divisió d'Honor.

Així, en l'àmbit estrictament esportiu cal destacar que, tot i assolir 7 victòries, un empat i una derrota el aconseguir-les no ha estat ni molt menys fàcil ja que si mirem els resultats veiem que 4 encontres els hem guanyat per 6-4, 2 per 5'5 -4'5 i un per 10-0 ja que malhauradament el Figueres no es va poder presentar a jugar. En relació a l'empat contra el Cerdanyola dir que va ser molt lluïtat i difícil. Per últim, la desfeta contra el Terrassa opino que es pot considerar atípica (7-3) en tant en quant el dia en qüestió vam jugar molt condicionats per imponderables que van fer que juguessim sense dos dels jugadors que estaven previstos per aquell dia.

En resum, una molt bona trajectòria d'equip tot i que si ho comptabilitzem amb puntuació olímpica veiem com hem obtingut el títol només guanyant un 54% dels punts disputats (el 10-0 no el compto), senyal inequívoca del que ens ha costat aconseguir-ho.

Sobre els resultats individuals de l'equip, dir que apart de recolsar-nos en el brillant joc i efectivitat mostrada en aquest torneig per jugadors com l'Alex Bofill, en Michael Rahal i en Victor Vehí, ha estat especialment formativa en l'aspecte humà la integració dins de l'equip de cinc jugadors que no havien jugat amb nosaltres en anys anteriors. Així, el potencial (que ja és una realitat però poden aspirar a fites més altes) de'n Josep Manel Lopez i en Guillem Baches, la competitivitat de l'Esteve Montilla i la confirmació del futur del nostre club plasmada en la pedrera i més concretament en el Marc Pascual i en Daniel Alsina han estat un clar encert esportiu a nivell de club. També ha estat significativa l'aportació d'en Josep Anton Lacasa que tot i no fer gaires punts està en l'etapa de consolidació del seu important avenç escaquístic d'aquest darrer any. En aquest sentit, crec també com molt important en aquest triomf el no haber perdut el referent d'experiència que sempre aporta en Guillem Buxadé a l'equip i la tasca del nostre company/jugador/delegat/president, en Pere Casajoana al que hem fet patir més del que tots nosaltres haguessim volgut diumenge rera diumenge.

En resum, crec que ha estat una victòria obtinguda gràcies a la filosofia de treball d'un club al que jo em vaig integrar fa ja bastants anys i que tot i no poder-hi anar gairebé mai em sento part d'ell i volia, encara que sigui desde la distància, compartir aquest èxit en la petita part que em pertoca, amb tota la resta de socis i simpatitzants de la Ugd'E ja que sense ells no seriem més que jugadors d'escacs a títol individual i no el que realment som, part d'un club d'escacs que pensa en els escacs.

És en relació a aquesta última reflexió, i per últim, en que volia aprofitar per adherir-me totalment als plantejaments expressats per en Pere Casajoana en aquesta mateixa pàgina web quan planteja les línies mestres d'un comportament que crec ens hauria de regir a tots els que ens agrada jugar a escacs si és que volem que hi hagi un salt qualitatiu dels escacs a Catalunya que, necessàriament, passa per una convergència constructiva de pensament per part de tots els que en formem part.

Bé, aprofito l'avinentesa per saludar-vos ben cordialment i felicitar-vos per la tasca que desde la vostra web es fa en favor dels escacs.

Eduard Ibañez


 

1