El torneo de Castellar

Hola me gustaría hacer un comentario sobre el torneo válido para norma de MI de Castellar y querría hacerlo siguiendo la línea del artículo que publicó hace unos meses criticando algunos torneos magistrales que se organizan por Cataluña. Que yo sepa JAMÁS en la vida he visto que un open un jugador con más de 2400 fide tenga que pagar por jugar un torneo, así que me parece absurdo que un jugador de esa categoría tenga que pagar por jugar un torneo válido para norma de MI. Esta crítica no tiene nada que ver a que mi compañero de club Sergio Barrientos le hagan pagar 50€!! por jugar el torneo sino a que me parece absurdo que tenga que pagar por jugar. Haciendo una comparación un poco exagerada es como si Kasparov tuviese que pagar por jugar el torneo de Linares!!.

En fin lo que me parece correcto es que paguen un fijo a los jugadores titulados o a la bandera y que los demás participen, lo que me parece increíble es que hagan pagar por jugar!!!

Si los organizadores del torneo leen esto les diré lo siguiente: Sé que es complicado, muy complicado organizar un torneo de estas características y lo digo por propia experiencia, pero por el amor de DIOS un torneo de estas características con la escasez de ellos que hay en Cataluña y que se haga pagar por ello??. Busquen otras soluciones para financiarlo.

Espero no haber ofendido a nadie con mi comentario pero esto seguro que muchos jugadores y organizadores piensan como yo. Gracias por vuestro tiempo!

Joaquín Quintana

Tancats de Primavera de Castellar del Vallès.

La passada setmana vaig llegir incrèdul la carta d’en Joaquim Quintana.

Evidentment tots tenim dret a opinar i jo vull donar-ne la meva.

Tots els que estem al mon dels escacs, i encara mes els que estem amb tasques d’organització sabem lo difícil que es organitza qualsevol cosa.

L’any passat va ser el primer any que organitzàvem els tancats de primavera de Castellar, va ser un sol grup per norma de MC, va resultar molt be es van fer 4 normes en un sol grup de deu jugadors, el bon ambient i l’èxit esportiu va fer que ens plantegéssim fer un torneig de mes categoria i a la vegada que en poguessin gaudir quants mes jugadors millor.

Per això la decisió de plantejar el torneig de la manera que ho hem fet:

un grup per fer norma de MI, amb la participació de 3 MI, (aquest grup per si sol, per tots els aficionats als escacs ja es un espectacle), paral·lelament es fara un grup per fer norma de MC, i diferents grups per trams.

Els jugadors que participant al grup de MI i al de MC tenen un al·licient molt clar, la obtenció d’una norma, com tots us podeu imaginar els MI que participant cobren per venir cosa totalment lògica, la resta de participants conseqüentment, pagant com es també lògic per ajudar a sufragar el cost del torneig, que es infinitament mes del que pagant.

Els jugadors del grup de MI estant tots invitats per la organització i evidentment a tots ells els hi hem explicat les condicions, per això hem resulta estranya la polèmica, si a un jugador les condicions no li escauen be diu que no i tan amics.

Aquesta formula no es pas nova a tot Europa amb consta que es fan torneigs d’aquesta mena, un exemple el tenim amb el First Saturday coneguts per tots

A la resta de grups proposem una formula engrescadora, premis amb metàl·lic (100 Euros el primer i 50 el segon) i també aprofitant que poc desprès comença el Internacional de Castellar inscripcions gratuïtes, i el campió te dret a participar l’any següent a la categoria superior totalment gratuït.

Si analitzeu be el torneig veureu que es molt just i tots el jugadors sigui quina sigui la seva categoria te possibilitats de guanyar premis un 30% sincerament crec que esta molt be.

Evidentment el que no farem es treure part dels premis dels jugadors mes febles, per que no paguin els jugadors que mes possibilitats tenen de fer norma de MI.

M’agradaria que opinéssiu, de fet la vostre opinió es important per seguir millorant.

Salutacions a tots i especialment al Joaquim Quintana que tot i no esta d’acord amb mi, m’ha donat peu a parlar del nostre torneig i conseqüentment fer-ne publicitat.

Pere Reginaldo

 

 

 

 

 

 

 

  


 

1