Eliminació extranya

Permeteu que posi la pota per desconeixement del reglament del campionat per equips pel que fá als desempats. Enguany , al grup tres de la categoría preferent, es va donar l´empat entre l´equip del que feía de cronista ( i fins i tot algún cop jugaba) Taradell-Centelles i el Castellar. 

Ningú m´ha informat que jogaríem pel campionat de la categoria absolut , però a la Web de la federació vaig veure que el 18 de maig es jugaba una eliminatoria entre La Lira i el Taradell Centelles. 

Vaig informar-ne a Miquel Fabré , amic de molts anys i primer tauler del equip osonenc i efectivament éll també hu había vist. 

Avui, al mirar per ajedrezND , veig que lémparellament s´ha camviat i es juga La Lira -Castellar Per informar una mica , diré que el Taradell Centelles va empatar a Castellar i tots dos equips van guanyar la resta dels rivals. 8 punts i mig cadescú Pel Bucholz i pel resultat particular continua lógicament l´empat i es té de recorrer a un tercer sistema per desempatar. 

No tinc clar quin es aquest tercer sistema, ja que pensaban que era per sorteig ( podría ser el sistema holandés del partit?). Si es així , només es deu sorteijar una sola vegada (evident) i sorpren que primer aparegués el Taradell Centelles com a guanyador i ara hu sigui el Castellar. 

Es la sorpresa el que em motiva a escriure, ja que no em mouen interessos deportius, i estic segur que el Castellar ( que dispossa d´un equip amb més elo) ferà un paper molt bó a la fase final. 

Com que no crec que tornin a fer el camvi, no m´hauré de preocupar de si puc jogar el diumenge divuit Perdoneu si hi va haber una errada d´inici , però llegeijo molt sobre escacs i aquest detall no s´en podía escapar 

Jordi Lázaro

Respuesta a extraña eliminación de Jordi Lázaro.
Sacado de la página de la FCE.

4. APLICACIÓ DELS SISTEMES DE DESEMPAT EN LES PROVES OFICIALS DE LA FCE

4.1     Campionats sistema lliga

          S’aplicaran per aquest ordre:

1r)      el Sonnenborn-Berger,
2n)     el resultat particular,
3r)      puntuació olímpica (només en campionats d’equips)
4t)      el Kashdan,
5è)     i per últim Holandès en el cas d’equips i el color (guanyen negres) en el cas de individuals.

Por lo que se deduce que si estais empatados en el Sonnen, y el matx particular fué de 5 - 5, el tercer sistema de desempate és tan sencillo como sumar el total de puntos conseguidos por cada equipo en todos los encuentros.

Un saludo            Manolo Navarro

Es tracta simplement d’un error. La classificació estava ben feta i a la pàgina web de la FCE figurava el Tarradell-Centelles com a segon classificat des del primer moment, però a l’hora de copiar els equips de les finals, la persona que ho va posar en la web va copiar el nom del Tarradell-Centelles en comptes del Castellar. Aquest és l’únic motiu i no hi ha res d’estrany en un error humà.

També cal dir que jo personalment vaig parlar amb un responsable del club Tarradell-Centelles que va trucar a la Federació i ja li vaig explicar.

 

Antoni López Manzano

Gerent

El Sr. Manolo Navarro cree que la clasificación del C.E. Castellar se debe a la aplicación del reglamento que ha encontrado en la pagina de la FCE , pero si aplicasemos el punto tercero de este reglamento que adjunta, veríamos que el desempate por sistema olímpico favorece al club eliminado...Taradell Centelles 53 puntos Castellar 49.5 puntos. Desconozco que sistema aplico la Federación....pero este no fue. El Sr. Antoni Lopez dice que la clasificación estaba bien hecha y que hablo con un representante del Taradell, es cierto, pero yo tampoco pude aclarar mucho con las explicaciones de nuestro delegado. Dicho todo esto, creo que todo es un error, pero no hace falta darle mas vueltas al tema, desearle suerte al Castellar y celebraremos su éxito como si fuera el nuestro. Sin otro particular , se despide atentamente: 

M. Fabre Massana

Los desempates del Campeonato de Equipos no son los que figuran en un escrito de la polémica ELIMINACIÓ ESTRANYA de la web ajedreznd. Cualquiera puede comprobar en la web de la FCE que son los siguientes: http://www.fcde.net/Reglaments/Sistemes_aparellament.htm:

Entre los cuales no figura el apartado fruto de la polémica que habla del sistema olímpico de desempate. Fue el sistema Holandés de desempate el que decidió la clasificación.

4. APLICACIÓ DELS SISTEMES DE DESEMPAT EN LES PROVES OFICIALS DE LA FCE

4.1     Campionats sistema lliga

          S’aplicaran per aquest ordre:

1r)      el Sonnenborn-Berger,
2n)     el resultat particular,
3t)      el Kashdan,
4t)     i per últim Holandès en el cas d’equips i el color (guanyen negres) en el cas de individuals.

 

Antoni López

 

 

 

 

 

  


 

1