Dos models de planilla oficial

Amics de AjedrezND,

Us voldria explicar una experiència realment empipadora que vaig tenir ahir diumenge a la meva partida del Campionat de Catalunya per equips:

La cosa es remonta al diumenge anterior, dia de la primera ronda d'aquest campionat. Després de seure al tauler, fer la primera jugada i emplenar les dades de la planilla, em vaig disposar, com faig sempre, a fer una ratlla sota les caselles de la jugada estipulada per al primer control de temps. Llavors vaig veure que es tractava d'un model nou de planilla oficial de la Federació Catalana, en el que la primera columna tenia 30 jugades justes. 'Ben pensat!', vaig dir-me. 'La Federació evita problemes i malentesos marcant clarament la primera jugada de control des de la mateixa planilla'.

Tant em va agradar la nova planilla que ahir ja no vaig fer cap ratlla per assenyalar el primer control. Després d'algunes laborioses maniobres posicionals, vaig completar la primera columna i, amb més o menys un minut de rellotge i posició pràcticament equil.librada, em vaig aixecar per anar al servei i refrescar-me de cara al 'finis'. Quan vaig tornar, el meu contrincant em va reclamar -amb raó- la victòria per temps: Les planilles 'clàssiques' de la Federació Catalana tenen 27 jugades a la primera columna!

No sé si he estat l'únic a qui l'hi ha passat, però espero que no hi hagi cap altre 'afectat', i per això us ho explico. Gràcies per l'atenció, 

Joan Canal

 

 

 

 

 

 

 

  


 

1