bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 28/08/2005 23:48:53

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Web oficial

Inscritos

Resultados

 

 


        

VI Obert d'Escacs Internacional

"Ciutat de Tarragona"

del 20 al 28 d’agost de 2005

 

Rècord de participació amb 123 inscrits. La nòmina de titulats està formada per: 11 Grans Mestres 8 Mestres Internacionals i 5 Mestres Fide,. Tot i que per diferents motius hem tingut la baixa d’última hora de quatre titulats (per aquesta raó proposarem en la propera assemblea del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs, que tot jugador que rebi un mínim de condicions, al confirmar la seva participació haurà de pagar una fiança, que li serà retornada al acabar al torneig, aquest sistema ja ha estat implantat a França i potser seria la forma ideal de solucionar-ho

La victòria, es presenta més oberta que mai. A priori el clar favorit és el GM búlgar Aleksander Delchev (2656), 47è del món, amb un gran estat de forma, fa pocs dies defensant el primer tauler del “Solvay” en el Campionat d’Espanya de Primera Divisió Zona Nord, aconseguí una estratosfèrica performance de 2911; un altre favorit és el jove jugador Murtas Kazhgaleyev (2619), 92è en les llistes mundials i primer tauler de Kazakhstan.

El primer tauler del Club Escacs Tarragona, Artur Kogan (2580), ja sap que és pujar al podi, 3è en el 2002, 4rt en el 2003 i 2on al 2004, El GM uzbekistaní Marat Dzhumaev (2531) posarà les coses difícils, al igual que el GM Michael Oratovsky (2529), subcampió en el Open de Benasque del 2005 el qual se li resisteix el triomf.

D’Uzbekistán el GM Sergey Zagrebelny, un jugador poc conegut per l’afició local, al igual que el jove MI Sergei Krivoshey (a punt d’oficialitzar el títol de Gran Mestre), tampoc no ens podem descuidar del MI Miguel Muñoz, un gran especialista en ràpides; a priori sembla que un d’aquests jugadors s’emportarà el primer premi dotat amb 2000 Euros, però qui sap, les sorpreses no tardaran a arribar.

El primer català en les llistes és Hipòlit Asis, Campió d’Espanya sub-18 en el 2004, i en espera de tramitar el títol de Mestre Internacional.

Un any més l’aposta de l’organització ha estat convidar a dones, seguint la tònica que varem començar en el passat 1er Magistral d’Escacs Internacional Femení, a destacar la presència de la WGM Emilia Djingarova, que va tenir una actuació brillant amb Bulgària en el Campionat d’Europa per equips (es van quedar a les portes del podi), on aconseguí la medalla de plata, com a 3er tauler.

Hi ha jugadors de 13 països diferents,a destacar l’alta participació de jugadors francesos.

RONDA 1

Els 5 primers taulers, han estat retransmesos sense incidències, quasi tots els titulats han guanyat, amb major o menor claredat.

La primera sorpresa la trobem en el tauler 27, on el reusenc Miquel Miró (1835), ha fet taules amb la WMI Tatiana Plachkinova

En la taula 39 el jove Jaume Fito, ha sorprès derrotant al experimentat Enric Regué, l’altra única sorpresa, l’ha protagonitzat Ronny Van Den Boomen, un jugador d’Holanda, amb un elo local de 1729 ha derrotat a Viacheslav Khaidorov en una bonica partida d’atac.

Ronda 2

Grans sorpreses a la segona ronda. Al tauler 6è, victòria espectacular amb entrega de cavall inclosa del jove tarragoní en Francesc Xavier Farran Martos d’elo fide 2123 contra el Gran Mestre Sergey Zagrebelny 2510 d’elo fide d’Uzbekistan. No és la primera vegada, aquest any  al VII Open Internacional d’Escacs Vila de Salou ja va jugar contra el Gran Mestre Azer Mirzoev 2545 elo fide i també va guanyar. Esperem molt d’aquest jugador .

L’altra sorpresa ha estat al tauler 8è on en Sergio Arias Torio d’Astúries  amb elo fide de 2130 ha derrotat al peruà Miguel Muñoz Pantoja 2474 d’elo fide.

 

Crònica ronda 3

 

En un ambient extraordinari, la sala és amplia  i facilita el veure diferents partides alhora, els jugadors s’esforçen per tal d’aconseguir el màxim nombre de punts possibles. Avui els titulats han donat molt poques opcions a la resta. Destaquem les taules de Sebastien Midoux 21è de ranking contra el Gran Mestre Michael Oratovsky 5è. També les de la Mestra Fide canària Dafnae Trujillo contra el Gran Mestre francès Jean-Luc Chabagnon i Pedro Zurano 27è contra Hipòlit Asís Mestre FIDE.

Al tauler 11è gran victòria de Moshe Katzir 30è contra l’experimentat  Mestre Internacional José Luís Vilela 14è ranking.

 

 

Crònica ronda 4

 

La temperatura, no de la sala es clar, va augmentant a mesura que passen les rondes i als primers taulells cada vegada la dificultat per aconseguir la victòria és més gran. Sergei Krivoshey IM ha fet taules amb el GM Murtas Kazhgaleyev i també  els dos jugadors catalans més destacats Hipòlit Asís FM amb Lluís Ma Perpinyà FM.

Pedro Zurano un jugador de les nostres contrades, actualment resident a Galícia ha guanyat a Cornette Mathieu IM 15è.

La gran sorpresa de la jornada ens l’ha donat un jugador de casa nostra, en Viacheslav Khaidorov 46è que ha guanyat a la Gran Mestra Femenina Irina Lymar 19a .

Luís A Carramina 45è ha aconseguit unes taules amb el MI José Luís Vilela 14è.

RONDA 5

 

Gran Sorpresa, el nº 1 de ranking Alexander Delchev va perdre amb Murtas Kazhgaleyev en una de les millors partides del campionat.

 

Pedro Zurano va signar unes meritòries taules amb el GM francès Jean-Luc Chabagnon. En la resta de les partides, els resultats van ser els esperats.

 

 

RONDA 6

 

El dia va començar a les 11 del matí amb un recorregut turístic per la ciutat amb el Trenet Turístic, hora de descansar i carregar piles per a la tarda.

Gran victòria del jugador del Club Escacs Tarragona Artur Kogan enfront el líder, en Marat Dzhumaev.

 

El jugador francès nº 21 del ranking Midoux Sebastien ha fet taules amb el MI Abergel Thal, i està jugant per a aconseguir norma de MI.

 

Cada dia la lluita es més aferrissada, esperant que demà continuí igual.

 

Trenet turístic per Tarragona amb els jugadors

 

 

 

RONDA 7

 

Taules en els dos primers taulells, mentre que el líder fins ahir, en Marat Dzhumaev es refà de la derrota, i aconsegueix una merescuda victòria enfront el GM Jean-Luc Chabagnon.

 

Després d’aquesta ronda els líders son Kogan, Oratovsky, Dzhumaev i Movsziszian.

 

Perpinyà, Martínez Peña, Zurano, Farran i Khaidorov són els primers classificats de la demarcació, tots ells amb 4 ½ .

 

 

RONDA 8

 

En el primer taulell el GM israelí Artur Kogan, ha vençut per temps al GM Movsziszian, en un final lleugerament millor pel israelí. En el segon taulell, espectacular victòria de Marat Dzhumaev enfront Oratovsky. Remarcar que tant Oratovsky com Movsziszian han arribat 19 minuts tard a la partida, i tots dos han perdut per temps.

 

Així doncs després d´aquesta ronda Kogan i Dzhumaev comparteixen liderat amb 7 de 8, seguit per tan sols mig punt en Alexander Delchev amb 6 ½ de 8. Els hi segueix un nudrit grup de mestres  GM Movsziszian, GM Oratovsky, MI Krivoshey, MI Abergel, MI Muñoz Pantoja, GM Chabagnon i MI Vilela amb 6 de 8.

 

 

 

 

RONDA 9

 

 

El GM Artur Kogan després d’unes taules ràpides amb Delchev (2656) s’ha proclamat just vencedor del torneig, al quedar amb solitari al front de la classificació amb 7½ punts.

 

 

 

El líder fins la ronda 8 el GM Marat Dzhumaev, ha perdut amb el MI Sergei Krivoshey, en una partida molt disputada, que ha aixecat una gran expectació, al ser l’última partida del torneig, jugant-se 2000 Euros, però un final de torres amb un peó passat de Sergei, li ha donat la victòria.

 

6 jugadors han quedat empatats a 7 punts, el podi l’han completat el ja esmentat Marat Dzhumaev, destacar l’entrega d’aquest jugador, que ha lluitat totes les partides (7 victòries i 2 derrotes), i se’n porta 1500 Euros, amb el compromís de tornar l’any que ve i donar més guerra. El 3er classificat ha estat el MI Sergei Krivoshey, que ha arrodonit un excel·lent torneig; El 4rt ha estat Aleksander Delchev, amb el mateix desempat que Michael Oratovski, que avui ha derrotat al GM Karen Movsziszian. 6è Abergel Thal, que s’ha quedat a les portes de la norma de GM, bona actuació del peruà Miguel Pantoja, més conegut com la “bala”, per la seva gran rapidesa en fer els moviments. El primer jugador amb 6’5, ha quedat Murtas Kazhgaleyev (2619).

 

El primer català, ha quedat el MF Lluís Perpinyà amb 6½.

 

La primera femenina clasificada ha sigut la WGM Emilia Djingarova, seguida d’Irina Lymar.

 

Norma de GM per Sergei Krivoshey (2500)

Norma de MI per Moshe Katzir (2202)

 

L’Ucranià Sergei Krivoshey, se’n porta una nova norma de GM, al derrotar al líder fins aleshores Marat Dzhumaev, l’israelí Moshe Katzir (2202) ha estat la sorpresa agradable del torneig, amb victòria final contra el MF Hipolit Asis, que li ha reportat la seva primera norma de MI

 

El tarragoní Francesc X. Farran, aconsegueix la seva definitiva norma de MC.

 

 

 

ORGANITZACIÓ A càrrec del Club Escacs Tarragona, amb col·laboració amb L’Excm. Ajuntament de Tarragona (Regidoria d’Esports) i l’Autoritat Portuària.

 

LOCAL DE JOC

Tinglado nº 1 del Moll de Costa de TARRAGONA.Local ampli i climatitzat. Línies d’autobusos Municipals de Tarragona nº  2 i 10 .Estació de Ferrocarril RENFE situada a cinc minuts caminant.

 

SISTEMA I RITME DE JOC

El torneig es disputarà pel sistema Suís Fide a 9 rondes. Es tindrà el suport informàtic. El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb increment de 30 segons per jugada..

 

DIES DE JOC I HORARI

1a RONDA: dia 20 a les 16:30  hores.                                                            2a RONDA: dia 21 a les 16:30 hores.

3a RONDA: dia 22 a les 16:30  hores.                                                            4a RONDA: dia 23 a les 16:30 hores.

5a RONDA: dia 24 a les 16:30 hores.                                                             6a RONDA: dia 25 a les 16:30 hores.

7a RONDA: dia 26 a les 16:30 hores.                                                             8a RONDA: dia 27 a les 16:30 hores.

9a RONDA: dia 28 a les   9:00  hores.                                          

 

ASCENS D’ELO El torneig està  integrat en el 2n Circuit Internacional Català d' Òpens d' Estiu Gran Premi de la Generalitat de Catalunya http://www.fcde.org/circuit/oberts.html) Categoria " A. A (individual i per trams d’elo)  i homologat per les Federacions Catalana, Espanyola i Internacional d’Escacs.

 

DIRECTOR DEL TORNEIG I ÀRBITRE PRiNCIPAL

Director del Torneig: Josep Reverté Garcia .Sots-director: Josep Farran i Òdena. Àrbitre Principal: Enric Monné i Aulès. Àrbitre Adjunt : Josep Mª Camell i Jané.

 

ES PODRAN SOL·LICITAR  2 byes de 1/2  punt abans de que s’acabi la primera ronda, per les quatre primeres rondes. Si es demana per a  la primera s’haurà de fer abans de tancar-se la inscripció i per escrit.

 

INSCRIPCIONS  Fins al  dia 18 d’agost a: Sr Josep Reverté tel: 977-20-26-76 (de 23:00 a 24:00) / Sr Josep Farran 877-02-26-21 (de 21a 23)  per e-mail: jreverte@informesalfil.com    /   jooe@eresmas.com

 

DRETS D’INSCRIPCIÓ I LLIURAMENT DE PREMIS

Drets d'inscripció: 35 euros per jugador. Jugadors d’Elo 2350 català i superior GRATUÏT. Socis del Club Escacs Tarragona 30 , menors de 16 anys i majors de 60 anys: 25 euros. Els participants estan convidats a un refrigeri a celebrar a la mateixa sala de joc el dia 28 a les 14:00 hores, on es farà el lliurament  de premis i trofeus als guanyadors  i a més es repartirán premis sorpresa a la resta de participants.

 

QUOTES D’INSCRIPCIÓ

       Els jugadors faran l’ingrés al compte de la Caixa de Pensions: 2100 1012 44  0200111186 . Els jugadors han de donar el nom i cognoms a l’hora de fer l’ingrés a través del banc, i a més a més trucar als telèfons ja esmentats. Els jugadors que no optin per fer l’ingrés bancari, ho podran fer durant la primera ronda al mateix local de joc.

 

PREMIS

1r    2.000 euros  + Trofeu                      400  euros.          11è    175 euros.
2n    1.500 euros  + Trofeu                 7è     350  euros.          12è    175 euros.
3r    1.000  euros  + Trofeu                 8è    300  euros.
4t       700  euros.                                 9è     250  euros.
       500  euros.                                10è    200  euros.

 

 * 1a femenina classificada : 200 euros

 * 2a       “              “               100 euros

        * 1a femenina classificada  menys  de 2000 ELO CATALA: 50 euros + trofeu

Trams d'ELO.

 

1700 a 1849:    1r 125,    2n 100,    3r 75     i    4t  50
1850 a 1999:    1r 125,    2n 100,    3r 75     i    4tr 50
2000 a 2149:    1r 150,    2n 100 ,   3r 75     i    4t  50
2150 a 2299:    1r 150,    2n 100 ,   3r 75     i    4t  50

 

Premis Especials

 

Millor clas: club Escacs Tgna:  Trofeu .         Millor clas: sub 20:      Trofeu + Obsequi.         Millor clas: sub 18:  Trofeu  +  Obsequi

 

Millor  clas : sub 16 :  Trofeu + Obsequi.        Millor class: sub14:      Trofeu.                          Millor clas: sub 12:  Trofeu.                         

 

Millor  clas:  sub 10:   Trofeu                           Millor clas: + 60 anys : Trofeu + Obsequi                  

 

TOTAL PREMIS METALIC : 9. 350 euros

 

Els premis en metàl·lic no es repartiran entre els empatats ni seran acumulables. Només seran acumulatius els premis especials. Es repartiran segons l’ordre de classificació.

 

ALTRES Possibilitat de visites guiades per la Ciutat (http://www.ajtarragona.es/laciutat/laciutat.html): Casc Antic, Catedral, Muralles, Circ, Amfiteatre ,Museu del Port.... Per a més informació visiteu la nostra web: www.clubescacstarragona.org

 

Nota.- El criteri per confeccionar el Ranking inicial serà el que s’utilitzarà per la classificació por trams d’Elo del II CIRCUIT INTERNACIONAL D’OPENS D’ESTIU DE  CATALUNYA

Primer Elo FIDE, si no en té, Elo català i els jugadors que no en tinguin cap dels dos anteriors, el de la seva federació.

_______________________________________________________

Les bases del torneig estaran exposades al tauló d’anuncis i seran d’obligat compliment.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1