PENGXIANG ZHANG GUANYA L’OPEN INTERNACIONAL DE VALLFOGONA DE BALAGUER

Pengxiang Zhang, número 1 del ranking, guanya el torneig cumplint amb els pronòstics, tot i que a la ronda 5 va perdre la seva partida amb Azer Mirzoev, sots-campió del campionat, cosa que li podia suposar en cas d’empat a la classificació final quedar per darrera d’aquest. El jugador de la loca- litat Josep Oms, 5è del ranking inicial, va finalitzar en la 7a posició. Des tacada actuació del lleidatà Alberto Aranzana, quedant en la 13a posició, tot i ser el 40è del ranking inicial.

L’organització del campionat, fent cas de la clausula que li donava dret de fer algún canvi d’última hora, va decidir canviar la modalitat del temps en les partides. Si els altres anys eren partides de 25 minuts per jugador a fi nish, aquest any, fent cas d’una enquesta encarregada a la web Ajedrez ND, van ser de 20 minuts per jugador + 3 segons d’increment per jugada. Aquesta acertada decisió, encara que no agradés a algún jugador, va ser un éxit, ja que es van poder observar finals de partides molt més interessants.

Bid Monfa

L’organització de l’Open Internacional d’Escacs Actius de Vallfogona, vol agrair a totes les persones que van col•laborar en la votació i opinió, per tal de modificar o no el ritme de joc. Desprès de consultar l’enquesta vam decidir de fer el canvi i per cert va ésser molt acertat, ja que al ritme de 20+3 vam poder gaudir de finals de partides molt i molt interessants que amb el ritme anterior haguessin alterat el resultat. Esperem continuar comptant amb vosaltres per anar millorant poc a poc totes les mancances que pugui tenir aquest open.

Imma Montoliu

 

 

 

  


 

 

1