Play off

Actualizado con fecha: 15/05/2006 15:38:01

 

Segona eliminatòria . Diumenge 14 de maig

 

FINAL CATALANA DE PRIMERA DIVISIÓ

(Encontre de tornada)

 

FIGUERES 3 = 7 BARBERA

BARBERÀ CAMPIÓ DE CATALUNYA DE 1ª DIVISIÓ

Figueres 3 Barberà 7

A la segona va la vençuda.. Ha passat que...

Jonathan Alonso (MI) venç Eric Prie (GM).
Albert Gómez (MC) perd amb Jordi Cuadras (MF).
Francisco Javier García (MC) venç Emili Colls (MC).
Teodoro Asensio (MC) fa taules amb Jordi Sierra Pagès (MC).
Javier Peñas (MC) fa taules amb Manel Pijoan.
Roberto Villa (MC) venç Jaume Mundet (MC).
Ángel Pascual (MC) venç Carles Barrera.
Josep Pellús perd amb Antonio Bonell.
David Gómez venç Joan Alonso.
David Escanes venç Víctor Lillo.

Això és el pa...
Ara la salsa!

Veníem d’un cinc a cinc rar (tal com està explicat en la crónica passada del Figueres)
Arribem a un set a tres rar també.
En David Gómez no tenia la més mínima esperança i volia abandonar...als cinc minuts s’estava disculpant... per haver GUANYAT...per temps!
La partida de David Escanes s’assemblava a qualsevol cosa que no fos una partida guanyada i...per art de magia ens ha fet un punt. Arriba l’últim i mulla! Arriba l’últim però no li falta plat a taula!
L’Albert s’ha confessat la víctima expiatoria de la victòria.
En Pellús no volia avergonyir tant els rivals i ara en deixa guanyar algun de tant en tant!
Lo de l’Alonso...tema apart. Lo del l’Alonso és ALONSOMANIA. Ell no volia ser menys que el Fernanadito de la F1 i va i guanya el GM francès Prie. (Fernandito F1 ha guanyat Schummacher...)
En Francisco Javier està en estat de gràcia. El rei Mides! Partida tocada, partida guanyada!
El doctor Villa imparteix conferències de táctica...i sense pagar entrada.
En Javier Peñas es veu que se li ha aparegut la mare de Déu de Lurdes amb mantellina!
En Teodoro anava a fer un tractament d’acupuntura al rival (clavar les peces damunt la fusta, per entendre’ns) Però metge i pacient han deixat la consulta i sen’han anat de marxa plegats! Resultat:Taules.
Finalment...el meu rival ha sacrificat material improductivament pel seus interessos. Quan havia aconseguit demostrar que el sacrifici no era correcte, se m’acut reiniciar el sofriment de la setmana passada...o s’ha de dir tortura? Així com aleshores me les vaig ingeniar per perdre un final de dama i alfil (del mateix color) amb tres!! peons d’avantatge, aquesta setmana el meu rival s’ha descuidat una torre sencera i de sobte he deixat de patir.

I això és tot. Una foto al sortir. Un àpat de victoria. I campions!

Ángel Pascual Sauch


EL CLUB D'ESCACS FIGUERES PERD 3 a 7 DAVANT EL BARBERÀ DEL VALLÈS I QUEDA SOTS-CAMPIÓ DE CATALUNYA DE PRIMERA DIVISIO

Després de l’excelent matx d’anada, amb un empat a 5, avui en la tornada de la final de Primera Divisió del “Campionat de Catalunya Per Equips”, el C. E. Figueres no ha pogut derrotar l’equip del Barberà tot i que en aquest matx hem pogut alinear el nostre primer tauler el GM Eric Prié i el MF figuerenc Jordi Cuadras. Precisament Cuadras i Bonell han aconseguit les dues úniques victòries de l’equip. Ha estat un matx amb moltes errades individuals, i això ha fet que la solidesa mostrada durant tot el campionat, avui es veiés diluïda. Només observar que en les 10 rondes anteriors, a nivell individual tan sols havíem patit 12 derrotes de 100 partides disputades, i en canvi avui, en una sola jornada, s’han perdut 6 de les 10 partides. De fet això encara dóna més importància a la brillant temporada duta a terme pel primer equip i per tot el Club. Cal destacar Jordi Serra i Manel Pijuan, ambdós amb 8 punts de 10 possibles, com els jugadors que més han contribuït a l’ascens de categoria del primer equip. Pijuan, ha aconseguit la segona norma de MC, i només li en manca una per aconseguir el títol.
El Club d’Escacs Figueres felicita al Barberà que ha estat un gran campió.

 

FINAL CATALANA DE SEGONA DIVISIÓ

(Segona Ronda)

 

 CONGRES 5'5 = 4'5  SANT FELIU

EL CONGRÉS, CAMPIÓ DE CATALUNYA DE SEGONA DIVISIÓ

Congrés 5,5 - Sant Feliu 4,5

Emocionantíssim duel el què s'ha viscut aquest matí a la seu del club situat al barri barceloní de les vivendes del Congrés Eucarístic, tal com ho demostra l'ajustat final.

Ambdós equips comptaven amb algunes baixes, però han presentat equips força competitius. A priori, el Sant Feliu era el favorit, ja que per ELO superava clarament al Congrés a vuit dels 10 taulers, i amb el pom de dalt amb l'equip titular. El Congrés tenia dues baixes, que han estat substituïdes pels dos primers taulers del segon equip.

Ben aviat, s'ha vist que avui hi hauria molta lluita, ja que totes les partides presentaven força complicacions.

I ha començat el ball de bastons. En Jordán, al tauler 9 ha guanyat el seu rival, mentre que al primer l'Oliver aconseguia taules: 1,5-0,5.

En Guzmán al tauler 6 ho ha intentat tot però ha hagut d'abandonar en un final que tenia perdut des de feia estona, mentre que al 10, en Javi González s'ha complicat la vida en una partida on tenia avantatge material i ha acabat perdent. També al 4t. tauler ha perdut en Carlos Alonso, que curiosament avui duia una samarreta del seu homòleg de la Fórmula 1. Amb aquestes derrotes la cosa s'ha posat complicada, ja que quedàvem 1,5-3,5.

Però llavors ha vingut la reacció local, i en Pere Martínez, al tauler 3 i el Fermí Tejero al 2 han vençut llurs rivals. El matx es posava 3,5-3,5.

Al tauler 5 l'Andreu ha acabat perdent una partida que tenia bastant bé, mentre que en Sadurní, al 8, amb negres, en una partida amb moltíssima lluita i moltes complicaciones, aconseguia vèncer gràcies a un greu error del seu rival, que s'ha deixat una peça en una posició complexa però que pintava taules. El marcador estava 4,5-4,5.

Amb aquests resultats, quedava tot pendent del tauler 7, on Roch, després d'una partida molt disputada, tenia un lleugeríssim avantatge. La partida s'ha anat simplificant i ha quedat un final de rei-torre-peó contra rei-torre, que després d'una llarguíssima i emocionant lluita, aconseguia imposar-se en un final magistralment jugat: 5,5-4,5

Amb aquest resultat i la victòria de la setmana passada contra el Sabadell, el Congrés aconsegueix matemàticament el campionat.

Moltes gràcies a tots.


Josep Sadurní.

 

DESCANSA = SABADELL

 

PLAY-OFF D'ASCENS A PRIMERA DIVISIÓ

(Encontres de tornada)

 

CORNELLA 6= 4 UGA B 

GERUNDA ADAC 9'5 = 0'5 STA. COLOMA QUERALT 

TERRASSA B 4 = 6  FOMENT B

ARAGONES 5'5 = 4'5 VALLS

(Aquest encontre es jugarà al local de l'ONCE)

 

FINAL CATALANA DE CATEGORIA PREFERENT

 

SANTPEDOR 3'5 = 6'5 MARAGALL

COMTAL  6 = 4  COLOM CEAM


COMTAL 6 COLON-CEAM 4


ESTRELLA 1/2 - MAGEM 1/2
GARCIA GARCIA 0 - C. ALONSO 1
JORDI SAENZ 1/2 - RIVAS 1/2
MARTIN 0 - FDEZ.DIAZ 1
SERRANO 1 - MURIEL 0
WALTER 1 - J.SANCHEZ LUQUE 0
BERNET 1 - I. SANCHEZ 0
JOSEPMa.SAENZ 1/2 - V. PEREZ 1/2
DEL SOL 1 - MANJON 0
XANCO 1/2 - PERE ZAPATA 1/2


Aquí acaba la nostra singladura. Realment no duiem el millor equip possible i el del Comtal era força compacte. Ens superaven per Elo a 6 taulers i nosaltres a ells a 4. Així que és normal justament el resultat de 6 a 4. La primera partida en acabr ha estat la victòria de Del Sol, amb un gambit escocés. Després Bernet també ha assolit el punt sencer. Jo he escurçat diferències de manera inmerescuda, ja que en una posició avantatjosa he sacrificat una torre de manera incorrecta, però diversos errors del meu adversari han acabat fent que el sacrifici fals triomfés. Víctor Rivas ha acceptat les taules quan no tenia res al final després d'una defensa francesa, variant del canvi i a Pere Zapata li han acceptat les taules quan , amb 16 segons per al finish, es disposava a reclamar-les a un final de rei contra rei i peó. Walter s'ha imposat després d'algunes imprecisions de Sanchez Luque i Valentí Pérez no ha fet valdre l'avantatge que semblava tenir davant el meu amic Josep Maria Saenz. Finalment el nostre GM ha fet taules, després de desaprofitar algun avantatge a les dues darreres jugades del control, al qual havia arribat molt cuitat de temps. Això deixava un 5 a 3 Teòricament encara estàvem vius, però de les dues partides pendents la de Muriel no estava pas per guanyar-se(taules com a màxim). Finalment ha perdut per temps quan ja l'avantatge d'en Miquel Serrano era decisiu. Amb el matx sentenciat, finalment la tècnica de Cayetano Alonso ha aconseguit vèncer la resistència de Manel Garcia al segon tauler

 

PLAY-OFF D'ASCENS A SEGONA DIVISIÓ

 

ATENEU COLON B 10 = 0  BENAVENT *

MONTCADA B 3'5 = 6'5 IDEAL CLAVE

 

 

FINAL CATALANA DE PRIMERA CATEGORIA

 

GUIXOLENC 3'5 = 4'5 MONTMELO

RUBINENCA B 6 = 2 CARDONA

 

 

FINAL CATALANA DE SEGONA CATEGORIA

 

PINEDA 2 = 6  ESPIGA DE LES CORTS

ESCOLA D'ESCACS 3'5  = 4'5 SANT ANDREU C

 

 

FINAL CATALANA DE TERCERA CATEGORIA

 

CIRERA  4 = 0 VIDRERES

BANYOLES C 3'5 = 0'5 AGUSTI B

Banyoles 14.5.2006

Crònica de la 2ª ronda de la Fase Final del Campionat de Catalunya per equips de Tercera.

EL BANYOLES “C” S’IMPOSA AL AGUSTI “B” PER UN CONTUNDENT 3,5 a 0,5

El equip del Banyoles C els “teens” del Banyoles s’estrenava en la Fase Final enfrontant-se al Agusti “B” de Barcelona.

En veure les dues llistes es preveia un match igualat, i la veritat es que així ha estat, encara que pel resultat final pugui semblar que ha estat fàcil pels jugadors banyolins.

Les partides han evolucionat sense avantatges per un o altre costat: Gerard Martin (tauler 2) ha fet, davant Salvador Rull un canvi arriscat de dama per dues torres.

Quan quedaven uns 1 hora i quart pel final del matx, el jugador barceloní Joan Lluis Miranda (en el tauler 1) li quedaven uns 26 minuts ha ofert taules al nostre 1.- Elias Muratet (junior), que li quedaven 48 minuts. Aquets s’ho ha estat pensant i pensant, i després d’analitzar la posició en profunditat ha decidit esperar a veure l’evolució de la resta de taulers, situació que ha estat determinant per la definició del matx, ja que, l’únic no juvenil del Banyoles, Daniel Marques (en el tauler 3) ha aconseguit un avantatge de peons i de posició, que a més a més a comportat dificultats de temps en el seu rival. Començàvem be el marcador 1 – 0.

Gerard Martin en el 2 patia per aconseguir que les seves torres funcionessin contra la dama i canviar material, però la evolució semblava bona. En el darrer tauler el jove Josep Bosch ha permès que el seu rival (Ramón José Jesús) li encares les peces majors (dues torres i dama) contra el peó de torre del seu enroc, semblava que seria un final dramàtic i ràpid, però en Josep ha mantingut el tipus i esgarrapant el tauler ha mantingut una certa igualtat amb un alfil llunyà que travessava el tauler amb molt de perill.

En Gerard ha aconseguit una posició alliberada, jugant amb molt d’encert les dues torres i traient profit de les dues peces contra la dama, quan la posició ha estat superior li ha demanat taules al seu rival (com que Elias Muratet encara tenia la oferta de taules, el seu rival no ha pogut acceptar, ja que hagués significat la classificació del Banyoles encara que el resultat final fos de 2 a 2) per tant a tingut que jugar a guanyar. Elias Muratet que es quedava sense temps ha signat les taules que li havien proposat feia molta estona (La veterania del jove jugador banyolí ha ajudat, i molt, a pressionar als rivals).

En dues jugades el rival de Gerard Martin ha tingut que rendir el rei, era el 2,5 a 0,5 que ens donava el matx.

Josep Bosch s’ha trobat jugant sense cap pressió pel resultat i, com havia fet en Gerard Martin, ha bescanviat la seva dama per les dues torres, el peó passat i aguantat per l’alfil llunyà ha estat definitiu per fet entregar material (cavall) al seu rival, quan estava a mate en dues el seu rival ha inclinat el rei.

Resultat final Banyoles C 3,5 Agustí B 0,5

Conclusió, em patit mes del que pot semblar, però ha estat un final feliç.

El Matx :

Banyoles C Agustí B

1.- Elias Muratet Esteban 1915 - ½ : ½ Juan Lluis Miranda 1855
2.- Gerard Martin 1865 1 : 0 Salvador Rull 1845
3.- Daniel Marqués 1800 1 : 0 Javier Robla 1830
4.- Josep Bosch 1765 1 : 0 Ramón José Jesús 1785

Veurem la setmana que ve contra qui i on seguirem aquesta fase final.


Elias Muratet.

 

BENAVENT C =  SANTCUGATENCA

CASTELLET B 2'5 = 1'5 CARDEDEU B

SANT JOAN DESPI B 4 = 0 EL PONT *

Sant Joan Despi B - El Pont (Acta al comité)

Alegaciones del Sant Joan Despí:

El equipo visitante se presenta a las 10:40 y se considera que estan fuera del tiempo reglamentario.

Alegaciones del Pont:

Llegamos a las 10:40 debido a una dirección incorrecta dada en página web suya, Lluís Millet, 2A. Además nuestro horario de comienzo habitual es a las 10:00 considerando como valida nuestra llegada. Por último, consideramos que en Play Off el equipo visitante deberia ser el color blanco en primer tablero. Incidimos en la no predisposición del contrario a no jugar a la hora de llegada.

Mis preguntas son las siguientes:

Tienen que estar las páginas web de los clubs actualizadas? La respuesta, es no. La única dirección valida la marca la federación catalana y allí se comunicó nuestro lugar de juego y es donde hemos jugado todo el Campenato sin problemas.

Su horario habitual es a las 10, y el nuestro a las 9:30. Que hacemos? Supongo que habrá un reglamento y sino me equivoco, dice a las 9.30h pero si me equivoco, que me lo digan.

Y que es eso que consideran, que el primer tablero visitante tiene que jugar con blancas. Aqui no se trata de considerar nada, sino lo que dice el Reglamento.

Nuestra predisposición a no jugar es evidente.

1º Sino nos ponemos de acuerdo en el horario, que hacemos? Empezamos a las 10, como dice el visitante?

2º Le dejamos que su primer tablero juegue con blancas?

Creemos que era inviable jugar en estas condiciones.

Espero que esto sirva para unificar criterios, y no quiero crear polémica, solo aclarar hechos para que el futuro no se repitan estos incidentes.

Saludos. Miguel Angel

 

TRES PEONS G = DESCANSA

Els equips mencionats en primer lloc actuaran com a EQUIP LOCAL

 

 

  


 

1