SUPERLÓPEZ GRAN MESTRE

 
José Manuel López ha aconseguit finalment la seva tercera norma de Gran Mestre i suposo que ben aviat la FIDE li farà entrega del merescut títol. Felicitats Súper! Després d'haver aconseguit moltes fites importants com ara campionats d'Espanya Juvenils, Campionats Universitaris d'Espanya, un Sotscampionat d'Espanya Absolut o formar part de la Selecció Olímpica Espanyola només era qüestió de temps que José Manuel assolís la màxima categoria del nostre joc-esport-ciència.
 
Ara bé, crec que també és important recordar que tot això no surt del no-res, recordar els seus inicis, veure com va anar pujant des de sota i donar així esperances a tots els que comencen de ben petits en el món dels escacs. Els que el coneixem des del principi a l'Ateneu Colón hem assistit al seu progressiu ascens per categories, títols i campionats. Talent sens dubte, però també constància i treball d'ell i del seu entorn. Recordem com Llorenç Maza pare va convéncer la seva família de fitxar per l'Ateneu quan era un nen i encara no estava ni federat. Després ell i el seu company de fatigues Xavi Piñero van anar copant podiums en les categories infantils i juvenils amb la inestimable entrega de Jordi Moreno, que s'hi va deixar moltes hores desinteressadament i els va convertir en Mestres Catalans. El president Joan Lorda també va aportar el seu granet de sorra. Després López va arribar a MI, es va situar en el primer tauler de l'Ateneu Colon i l'equip va assolir la Divisió D'Honor.
 
Després José Manuel va fitxar per un dels grans, la UGE, i va anar ascendint meteòricament fins al que és avui en dia: un crack dels escacs. Però no ens deixem enganyar, segueix sent una persona tan accessible com sempre i amb un irrepetible sentit de l'humor.
 
Felicitats Súper!
 
Joan Fontanillas  

Me sumo a la felicitación del Sr. Fontanillas a la gesta obtenida por José Manuel. Al leer dicho escrito lo primero que me he acordado es de aquel Juvenil de España en Córdoba (1996) donde compartimos habitación, un recuerdo imborrable por el humor que derrochaba. También tuve el honor de presenciar su primera norma de MI en el Open de Terrassa en aquella última partida tan emocionante con Manuel Granados.

Hace tiempo que no hemos coincidido.., pero aprovecho esta Web para enviarte un fuerte abrazo por el éxito obtenido!

Felicidades José Manuel!!!

Roberto VIlla

 

 

 

 

  


 

1