67 escales

Just en el mateix moment de fer aquestes quatre ratlles, hem trobo davant mateix de l'edifici de la gran penya de Vilanova i la Geltrú. En aquí se esta disputant el I memorial Rossend Planas que entra dintre del circuit català d'opens internacionals d'estiu d'aquest any. Jo mateix estava inscrit per tal de disputar aquest torneig.

Us preguntareu que faig fent literatura de afeccionat en lloc de jugar a escacs?. Sincerament, jo també me'n faig creus. Com pot ser que a aquestes alçades es disputi un torneig d'aquestes característiques en un tercer pis i sense ascensor?

Potser entendreu millor el meu dilema si us dic que soc minusvàlid i hem veig obligat a utilitzar crosses per caminar.

Crec que coses així passen, sense cap mena de dubte, per no parar compte que es pot tenir una discapacitat i que la mateixa no t'impedeixi jugar a escacs.

Tinc entès que casos com el meu ja estan contemplats per la Federació catalana pel que fa al campionat de Catalunya per equips, el que desconec es si hi ha alguna cosa regulada al respecte dintre del del circuit català d'opens internacionals d'estiu.

També vull deixar clar que ni jo he demanat de jugar a la planta baixa ni la organització del torneig m'ha proposat de fer-ho. El cas es que, després de disputar les quatre rondes del mati (les he jugades donat que ja havia pujat les 67 escales corresponents a les tres plantes del edifici) un cop finalitzada la quarta ronda,i per tal de no tornar a pujar totes les escales de nou, he decidit esborrar-me del torneig al·legant els motius exposats en aquest escrit. La resposta que he rebut per part de l'organització ha estat, sorprenentment: la indiferència.

Qui sigui que decideixi quins opens entren dintre del circuit català d'opens internacionals d'estiu, també hauria de tenir en compte com son els locals i sales de joc proposats pels clubs, i si en allà es viable la practica dels escacs per a TOTHOM.

També m'agradaria tenir un record per aquells 'tiburons' que normalment no paguen inscripció en aquesta mena de tornejos i que avui, per culpa de les seves discussions ens han tingut parats, sense jugar,una bona estona a tots els altres que si paguem religiosament (22 euros en el cas d'avui) la nostra inscripció. En casos així tots els jugadors que pel que es veu som 'de segona' hauríem de plantejar-nos mesures del tipus de deixar de assistir, i per tant de pagar, a tots els tornejos on tingui mes drets aquell que va convidat que no pas aquell que paga. En el cas de Vilanova la actuació dels arbitres a estat massa lenta i dubitativa.

El que també te delicte es que estiguem parlant del fabulós del circuit català d'opens internacionals d'estiu i que a Vilanova s'hagi utilitzat el castellà per part dels arbitres i l'organització i només el castellà. Si mes no durant l'estona en que en que m'he mantingut al local

Per tot plegat i sense voler desmerèixer aquesta bonica població del Garraf, nomes puc que dir fins a mai mes al open d'escacs actius de Vilanova i la Geltrú.

Signat:

Pere ll. Llorens

Jugador d'escacs

Havia pensat de jugar aquest torneig....però vist l´"éxit" me´n alegro de no haver-hi anat.Quina diferència amb Sitges! Completament d´acord amb vostè.Es lamentable.

Jordi Molina

Nomès dir que té moltíssima raó, el company Pere LLorens al dir que l'organització no li ha fet la vida més fácil als jugadors amb alguna minusvalua, tampoc s'han preocupat de les persones grans que hi jugaven en aquest torneig que també han patit les 67 escales. L'aire acondicionat no ha funcionat en plenes condicions i hem passat molta calor i realment era insoportable. Desprès també manifestar la meva opinió en lo que considero un "agravio comparativo" respecte al fet que als jugadors d'escacs de més d'un determinat ranking no paguin i desprès volen que els escacs arribin a tothom, si home per favor,com es nota que no miren que es un discriminació en tota mesura i sense cap mena de dubte un abus de poder, crec entendre que la constitució espanyola parla que no hi pot haver discriminació de cap tipus, doncs ja teniu una i molt heavy. Desprès com no el sr. Miquel Fernandez Mascort, ja no se si fruït de de el calor o les inclemencias informàtiques o d'altres, no es un arbitre digne de confiança, doncs quan te que resoldre un conflicte ocurregut en algun tauler, triga moltissim i fa que els demès jugadors esperin 30 minuts o 45 minuts per una questió que es podia resoldre més senzillament, desprès a un servidor no va saber-li explicar perquè havia de descansar en la 8 ronda, quan portava 2 punts i mig i evidentment no era el jugador amb menys punts del torneig. Realment es per no tornar-hi més.

Paulino Aguilera Malagón.

Sentim molt de no poder disposar d’una sala en una planta baixa, creu que m’agrada baixar i pujar escales pujant peces i taules? Doncs no, però l’ajuntament de Vilanova no proporciona cap sala de joc ja que no els interessa per res els escacs, i si podem fer aquest torneig és gràcies a que la societat que tenim té aquesta sala.

No entenc senyor Llorens com té la barra de criticar-nos quan vostè no va especificar que era minusvàlid a l’hora d’inscriure’s, podríem haver trobat una solució, però clar és més fàcil dir-ho després i poder criticar no. Per cert senyor Llorens, o jo tinc alzheimer o vostè es va retirar sense explicar-me res.

Senyor Llorens la sala de joc és de les millors que pot trobar a Catalunya, malauradament l’aire condicionat va anar a petar en el pitjor dia, divendres funcionava.

El retard no va tindre res a veure amb el Miquel, el retard va ser problema de la impressora que no funcionava.

Ja posats li dic que no m’agrada que els titulats no paguin quan en altres països si. Vaig tindre la idea de fer-los pagar, però vaig pensar que era una bogeria, ja que en CAP torneig a Catalunya ho fan i per tant no haguessin vingut (semblar ser que vostè oblidar aquest detall i ens criticar com si fóssim els únics que ho fan), a més a més ja tenia pensat de proposar en la propera assemblea del circuit que els titulats paguin en tots els torneig, i crec que seré l’únic i segurament cap dels altres organitzadors ho voldrà.

Senyor Llorens, les bases del torneig eren en Català, vaig donar la benvinguda en Català, vaig fer la clausura en Català i tots aquells que parlaven amb mi en Català els parlo en Català. Únicament els cartells indicatius don es troba la sala de joc eren en Castellà i el motiu simplement és que els jugadors estrangers coneixen el Castellà i no el Català. Senyor Llorens com pot tindre la barra de mentir tant descaradament amb tantes persones com a testimoni? si vol mentir per mi cap problema, però un consell d’amic, no ho diguí amb 90 persones que poden desmentir la seva versió.

Senyor Paulino com pot comprendre, que l’aire condicionat s’espatllés no va ser culpa nostre, és més li diré que durant els tancats de juny l’aire condicionat funcionava perfectament, fins el punt que el teníem que apagar.

Si va descansar amb 2’5 punts simplement és que els altres amb menys punts ja havien descansat, el motiu és que el grup B hi havia uns 35 jugadors, i en aquest punt reconec que dividir el torneig en dos grups va ser un error, ja ho dic ara que l’any vinent serà grup únic.

Ivan Marina

Hola a tothom, no m’he pogut resistir de donar la meva opinió sobre el tema del Campionat de Vilanova i la Geltrú (No poso el nom del Campionat per que no vull que es vegi mal vista la memòria d’un senyor que ja no està entre nosaltres).

Jo, sóc organitzador d’un dels Opens d’Actius que pertany al Circuit Català, i tinc molt clar l’esforç que hem de fer per poder dur a terme aquest tipus de campionats, aconseguir patrocinis, subvencions, a més de perdre hores i hores, per que tot surti bé, i és justament per això que no tinc cap intenció de fer crítica barata ni tampoc iniciar un “Corre, va y dile de cartes”.

Però tot i així que a l’any 2007, algú, simplement es plantegi de fer un campionat en un tercer pis sense ascensor és d’un insensible impressionant, no tant sols per si hi ha una persona minusvàlida com va ser el cas, si no per la gent gran, per acompanyants que assiteixen amb els cotxes dels nens, per qualsevol persona que en aquell moment té qualsevol problema físic o fins i tot per l’atractiu que aquest esport ofereix al públic en general.

Abans de fer-ho en una sala d’aquestes característiques es pot fer en qualsevol pabelló o recinte i, en el cas de que tot i en aquestes condicions l’organització assumeix el risc i decideix de fer el Campionat, penso que es un detall de gran importància que es posi a la circular que es possible que existeixi un impediment per algunes persones, no són els jugadors els que tenen que explicar la seva vida privada quan fan la inscripció. Vull recordar el que indica la circular d’aquest campionat:

Local de joc:

Gran Penya Vilanova, Rambla Principal Nº52. (a 10 minuts de l’estació, local climatitzat).

A mi em perdonaran però no se que es pitjor si dir mentides (que no es el cas) o no dir tota la veritat (que si es el cas).

A part d’això ha estat molt lamentable la resposta que ha fet en aquesta pàgina web, l’organització, ja que suposadament tots esperavem una disculpa i fins i tot el retorn de la inscripció en el cas del Pere Llorens.

Tant sols em resta dir-li a l’organització basant-me en els anys d’experiència que portem al nostre club, que moltes vegades quan estem davant d’un colectiu hem d’escoltar i donar la raó quan es necessari i tot això ens serveix per millorar any rera any les nostres activitats i és molt important saber que “Rectificar és de savis”.

No voldria que amb aquestes ratlles anteriors ningú es sentis ofès i si ha estat així demano disculpes, per que a fi de comptes cada organitzador pot fer el seu campionat on, quan i com vulgui sempre i quan a la circular estigui ben informat.

El que ja no es tant normal es que aquest campionat pertanyi al Circuit Català, i m’agradaria saber que en pensen de tot això els responsables del Circuit Català de la Federació Catalana d’Escacs, com es possible que tots els campionats es valoren els anys anteriors per assignar una categoria, i que s’admeti el primer any d’un open sense assabentar-se de la qualitat del campionat. Que feu els responsables del Circuit?? Repartir la subvenció i sortir a la foto?? Per a que se’ns demana un dossier amb fotos, notes de premsa, classificacions, etc... al final del campionat??? Si admetem campionats que es fan per primera vegada?

Un campionat que s’ha fet en una sala en un tercer pis amb 67 escales i sense ascensor, que a la circular posava que estava climatitzat i no van baixar dels 30 graus, que no es van retransmetre les partides per internet i que a més sembla ser que l’arbitratge va deixar molt que mereixer (opinió de diferents jugadors).

Un circuit Català que en els seus inicis va ser una idea innovadora i amb molta il.lusió per part dels organitzadors i de la FCE, el que més es valora o gairebé l’únic és el número de participació i el número de mestres que assisteixen, sense tenir en compte ni la distribució geogràfica d’on viuen el gran número de jugadors i el gran número de mestres.

Jo, com a organitzador vull una altra cosa pel Circuit de casa nostra, vull qualitat, vull que els jugadors es sentin acollits i puguin jugar amb la qualitat que el nostre esport requereix, vull que els responsables de la FCE facin un seguiment dels campionats, vull que no s’admeti el primer campionat que facin en unes dates que estan lliures, que passin com a mínim una primera edició abans de poder optar entrar en el nostre circuit. I com es de suposar vull que els responsables del circuit posin una sol.lució al problema que ha passat i que no quedi tot en unes cartes publicades i abandonades en una web.

En el reglament del circuit al punt 5 posa:

5- Oferir algun dels espais de joc adaptat per a persones amb discapacitat física d’acord amb la reglamentació vigent de la Generalitat de Catalunya. (-10p)

Però clar, com es pot treure punts d’un campionat que no en té??

Jaume Parramon

Director de l’open de Vallfogona de Balaguer

Les coses clares senyor Parramon, l’únic que accepto és que en la circular no posés que la sala era en un tercer pis, assumeixo la culpa i l’any vinent rectificaré. Fins ara únicament s’han fet tancats al nostre club, i no vaig pensar en que era un tercer pis i que això era un inconvenient.

Si l’ajuntament proporciones una altre sala ja firmaria però de moment estic intentant que no vegin els torneig d’escacs com a quatre partides de quatre gats que només juguen a un joc, quan ho aconsegueixi ens prendran més seriosament i llavors ens proporcionaran una sala en una planta baixa.

Diu que no vaig tenir tacte amb els jugadors i no els vaig cuidar, diu que vaig mentir ja que no hi havia aire condicionat, el que no sap vostè és que l’aire estava engegat però no funcionava com cal i com entendrà això no és culpa meva, el que no sap és que va haver-hi entrepans gratis, el que no sap és que les dues hores de descans no vaig dinar per fer els entrepans, el que no sap és que el senyor Llorens no és va dirigir en cap moment a mi, el que no sap és que ni tan sols conec el senyor Llorens quan ell diu falsament que va explicar el seu problema a l’organització, el que no sap vostè és que complim el reglament de la federació ja que disposem d’una sala en la segona planta on arriba un ascensor on el senyor Llorens podria haver jugat si en la inscripció hagués dit que era minusvàlid o com a mínim que durant el torneig s’hagués dirigit a mi i jo molt amablement hagués solucionat el problema.

Senyor Parramon, com vol que li retorni la inscripció, però si no va parla amb mi, no va explicar-me el seu problema, per l’amor de deu si jo no sabia que hi havia un minusvàlid i que va retirar-se!!, ja estic fart d’aquestes acusacions que fan mal a un torneig i a mi personalment.

Que no tinc sensibilitat?, pregunti a qualsevol persona que hagi jugat els nostres tancats i a veure que li diuen.

Ho tornaré a repetir un cop més, el retard no va tenir res a veure amb l’arbitratge, va ser a causa de la impressora que no funcionava i per això el torneig va començar 25 minuts tard.

Creu que això té que anar més lluny d’aquesta web?, endavant, el torneig compleix totes les normatives, l’únic que li pot passar és que toparà contra un mur.

Ivan Marina

He leído el artículo y no he podido resistir la tentación de escribir:

El sábado 28 de julio me levanté temprano y fui a jugar el memorial Rossend Planes.

Quisiera decir que la sala de juego me pareció excelente (lástima de la calor), los lavabos estaban impecables, y había abajo un Bar muy majo donde comí un buen desayuno. También habían unos sofas muy cómodos y toda clase de periódicos.

Tampoco me perdí para llegar a la sala de juego (estaba muy bien indicado con un letrero en el cual salía una flecha con la palabra AJEDREZ), si usted Sr. Pere LLorens no lo entendió, reclámeselo a estos políticos que tenemos ahora, porque con la política lingüística actual, obligan a rotular en Catalán.

Que yo sepa el motivo principal del retraso es, porque en la Ronda 2, dos titulados en apuros de tiempo, empezaron a tirar las piezas y a jugar con las dos manos, motivo por el cual costo determinar el resultado.

Yo también tenía motivos para estar puteado, me multaron por aparcar mal y encima en el peaje un tío me timó 20 €. Yo también tube que retirarme al mediodía por motivos varios.

Sería una vil estupidez afirmar que por culpa del torneo me pusieron una multa y me timaron 20 € en la autopista.

Coño y ahora leo que hay que subir niños, carros de la compra, señores

mayores y no se que más. Que yo sepa es un torneo de ajedrez, no una acampada en la playa.

Felicitaciones por la organización de su torneo, el año que viene tienen ya a un inscrito.

Manuel Gómez Figueroa

Bona nit a tothom, ahir dilluns tenia una carta redactada per enviar avui al vostre fòrum d’opinió.No havia cregut mai, tot haver-hi llegit moltes opinions d’altres companys escaquistes, que fos convenient donar opinió a molts temes que moltes vegades poden ser vanals o anècdotes personals.

La carta de Jaume Perramon, fa que la carta d’ahir no serveixi quasi de res, realment estic d’acord amb tú, Jaume, i que ja vam parlar el diumenge passat sobre les proves del Circuit Català. Per no repetir moltes coses, només us comentaré el següent.

El Pere i jo anem a jugar escacs desde fa molts anys, sobretot els caps de setmana, ell és minusvàlid, però per a mi i molta gent no ho és.Com a bon afeccionat als escacs, el dissabte no va poder exercir el seu dret de jugar a escacs a causa d’un impediment major, les maleïdes escales, tot i pagar com tothom la seva inscripció.Només va jugar la jornada matinal, pujant primer el matí els graons i abans d’anar a dinar per baixar-los. No crec que hi pugui haver-hi major tortura, si no proveu-ho vosaltres si sou tant valents,amb dues crosses. Jo no ho faria i estaria a casa segurament.

Tots nosaltres podem ser temporalment o per sempre minusvàlids, no ens enfotem si-us-plau. A part sempre hi ha gent de major edat que pot tenir dificultats per pujar escales, tots ho sabem prou també.

Desprès ens omplim la boca que els escacs és un esport-joc que es respectuós,integrador que pot jugar tothom....

El dissabte també vaig comprobar la voracitat d’algun jugador dels dos grups que jugavem l’obert. Els insults, trampes barroeres que intenten alguns jugadors d’escacs i que a més de no conèixer el Reglament dels Escacs, sel´s premia ja que la seva veu es l’última en callar. Com a monitor d’Escacs em posso vermell de les actituts impròpies de molts jugadors. No m’ imagino com poden ser els escacs d’aquí a 10-20 anys.

Companys d’organització del Circuit Català i membres de la Federació Catalana d’Escacs, pensem solucions o el futur serà molt negre.

Francesc Solà Sendra, jugador de l’Associació d’Escacs Santa Coloma Queralt

Espero que nadie se alarme por escribir este texto en castellano, pero lo hago así para que cualquier jugador pueda leerlo (extranjeros incluidos). No suelo participar nunca en estos debates, pero en este caso creo que debo mostrar mi opinión al respecto.

Soy jugador de la Gran penya, colaboré el día del campeonato con la organización para intentar que el torneo saliera lo mejor posible y veo después de todo que no salio nada bien.

Pido disculpas a todos los jugadores del torneo por los problemas con el aire acondicionado, cosa que hizo muy pesado jugar ese torneo. Otra cosa, también muy problemática, en la que la gente tiene razón es el hecho de montar el torneo en un tercer piso, me parece que nadie se dio cuenta de ello al montar el torneo ya que siempre que se ha montado un torneo ha sido de lentas. Esperemos, que si la organización del torneo, desea volver a hacerlo el año que viene disponga de otra sala mas adecuada para ese formato de torneo o bien que se haga un torneo de lentas o rápidas, pero a 20 minutos no creo que sea muy buena idea repetirlo en la misma sala.

Sr. Llorens, siento mucho lo sucedido en el torneo, yo personalmente si que le vi en el torneo pero no pensé en las escaleras sino habría hablado con la organización para solucionar el problema. Aunque también podría usted haber comentado el problema al llegar al torneo para poder buscar una solución. De todos modos entiendo que le haya quedado tan amargo sabor en este torneo.

Espero que los jugadores del torneo puedan llegar a comprender el problema con el aire acondicionado y el hecho de no haber pensado en lo del tercer piso. Aunque no hay disculpas por los múltiples retrasos en el torneo.

Mmmm una cosa mas, esperemos todos que la organización sea un poco objetiva al evaluar el torneo de este año y que se calme un poco en los comentarios expresados en esta web.

Jordi Milà

Jugador de la Gran Penya.

 

Hola a todos:

He leído la polémica sobre la organización del torneo memorial Rossend Planes y la verdad, jamás se me ocurriría criticar tan duramente un torneo de ajedrez fuese el que fuese.

Yo participé en este torneo y me retiré a medio día debido al retraso que llevaba lo que me impediría acudir a un compromiso familiar que tenía por la noche, fue un torneo donde se produjeron una serie de errores y problemas (como el aire acondicionado, o la impresora) que provocaron este retraso, además es cierto que subir 67 escalones para algunas personas fue toda una proeza no solo para el Sr. Llorens sino, también, para otras personas mayores como la Sra. Sogués y el Sr. Ridameya y más personas de edad que estaban en la sala, recuerdo a un jugador extranjero que estaba empapado en sudor y tuvo que ir varias veces al lavabo a refrescarse con agua.

Pero a pesar de todo esto, creo que las criticas han de ser siempre constructivas, hemos de recordar que los torneos son posibles gracias a personas que invierten parte de su tiempo libre en organizar estos eventos, sacrificando el poder estar tranquilamente con sus familias y amigos sin necesidad de tener estos quebraderos de cabeza, si nos ensañamos con estas personas dejarán de tener ganas para organizar mas torneos y tendremos que jugar solo en cafés o en internet.

Con todo esto lo que quiero decir es que se deben tomar medidas para que los errores no se vuelvan a producir pero sobre todo quiero dar las gracias a todas aquellas personas que sin cobrar ni un duro deciden organizar torneos de ajedrez para que personas como yo disfrutemos de nuestro juego/ciencia.

Animo al Sr. Ivan Marina y a todos los demás a seguir con su entusiasmo y dedicación porque hacen falta personas como ellos para que el ajedrez no muera, y a los jugadores que encuentran fallos en la organización de algún torneo les animo también a que lo indiquen a los responsables con la comprensión que necesitan para que entre todos podamos mejorar sin necesidad de lanzarnos insultos y demás entre nosotros.

Saludos a todos

Xavier Caparrós

 

Se agradece el apoyo de los propios jugadores del club, uno pierde horas sin sacar nada a cambio, trabaja gratis y para que? Para esto? Mis respuestas son equivalentes a las escritas, únicamente respondí al señor Llorens y al señor Parramon dado que sus tonos eran inadecuados, el primero mintió descaradamente y el segundo amenazó. No soy yo el que debería calmarse; nadie se ha dado cuenta que no conteste a Jordi Molina o Francesc Solà?

Se admiten críticas constructivas de las que tomo nota, pero no mentiras ni amenazas.

Iván Marina

Me parece exagerada la crítica que se está efectuando a un club que ha hecho el esfuerzo de organizar un Torneo Internacional y que su única culpa fue no avisar que se tenian que subir tres plantas para jugar.

Creo que el jugador afectado tampoco puso mucho de su parte.

1. Debía haber avisado a la organización de que era minusválido. Creo que estas personas conocen perfectamente que ni la propia adminsitración que es la que ha escrito la ley cumple su normativa por tanto es un gesto de prudencia asegurarse de que el local estará adaptado.

2. El jugador debía haber reclamado durante el torneo para que se intentara una solución. Creo que no lo hizo.

3. El jugador debía haber utilizado las hojas de reclamación de los torneos y despues reclamar a la Federación no a AjedrezND.

No es justo que nos queramos cargar un torneo que es la primera vez que se hace y menos sin oir la otra parte afectada. Precisamente necesitan experiencia para poder corregir los errores, no creo que los torneos con muchas ediciones lo hicieran igual de bien en la primera que en la última.

Lo de hablar en castellano continua siendo legal en Cataluña y la normativa del Circuito tampoco lo prohibe.

Saludos a todos.

Javier Plaza

 

 

  


 

 

1