Volia aprofitar aquesta web per mostrar la meva felicitat per tenir entre nosaltres a un nou Mestre Català com será en Miquel.En la meva opinió el títol de MC està una mica devaluat,pero Miquel Castells en els últims anys ha demostrat el veritable valor que té.Jo he pogut seguir la seva trajectoria des de l´any 97-quan ens vam coneixer a l´Open de Vilanova.La millora d´aquest jugador i company ha sigut digna d´aquest el nostre esport,poc a poc i pacientment,després de fer un excel-lent torneig a l´últim Fincas Mediterranea,semblava que es coronaria MC al tancat de Gavá-Castelldefels,però va patir dures derrotas de les quals tan sols va treure forÇes,i a Vilanova ha fet realitat un títol que mereix des de fa un parell d´anys.
 
Aquest títol es una conseqüència directa de l´amor que en Miquel té des de fa anys pels escacs.
 
Enhorabona,amic
 
 
 
Daniel Reyes-Gavà

 

Agraïment

Vull testimoniar el meu agraïment més sincer per la felicitació que m’ha adreçat en Dani Reyes públicament a través d’AJEDREZ ND i que també vull fer extensible a més amics i companys escaquistes de la UGA, i d’altres clubs, que també m’han lloat per aquesta modesta consecució esportiva.

Voldria també dedicar aquest petit triomf al meu amic i primer mestre d’escacs en Maurice Perraut, la persona que em va inculcar la saviesa dels escacs;  al MI Àlex Bofill, qui sense els seus consells i paciència no hagués assolit mai el títol; a l’Àlex Rosell, un dels meus primers alumnes en la meva època de monitor que sempre ha cregut que arribaria a mestre, i al MI Michael Rahal, qui amb el seu entusiasme sempre s’ha brindat a orientar-me amb les seves lliçons magistrals.

Les amables paraules d’en Dani Reyes plenes de solidaritat vers un humil afeccionat que, com el mateix Dani, vol progressar com a escaquista, m’han fet pensar que paga la pena tot l’esforç que fem a diferents nivells per arribar un dia a sentir la satisfacció d’assolir una meta difícil. Potser ara el títol de Mestre Català no té la importància que tenia anys enrere quan calia assolir les tres normes en un temps limitat i arribar als 2300 punts d’ELO català, això no treu, però, que sigui senzill d’aconseguir. Amb aquests paràmetres ara no seria pas MC, però crec que va ser una bona idea de Federació Catalana facil·litar els requeriments necessaris per assolir el màxim títol esportiu a nivell individual atorgat per la nostra federació. D’aquesta forma, s’incentiva la participació dels escaquistes afeccionats que podem lluitar per un objectiu que amb temps i dedicació és perfectament abastable.

Només vull finalitzar aquestes ratlles per animar a tots els escaquistes a marcar-se una fita a nivell esportiu que els servirà per gaudir encara més d’aquest meravellós esport que tenim la sort de conèixer i estimar.

Miquel Castells

Jo també vull felicitar a l'amic i nou MC Miquel Castells, mitjançant la Web de Ajedrez ND. És un jugador molt conegut a la família dels escacs catalans, i per a qui no ho sàpiga, una de les persones més il·lustrades en la història dels escacs. La seva tenacitat i passió per aquest joc, mereixia un reconeixement com aquest, el qual se l'ha guanyat sobre el taulell.

Jordi Parayre

Agraïment a en Jordi Parayre

No hi ha millor manera de veure dignificat el títol de Mestre Català quan hom té la sort de rebre la felicitació pel títol aconseguit d’una persona tan significada en el nostre esport, i en d’altres àmbits de la vida d’aquest país, com és en Jordi Parayre. El vice-president segon de la Federació Catalana ha demostrat en els darrers quatre anys que amb una gestió moderna i eficaç, els escacs poden ser atractius per a patrocinadors i institucions, malgrat ser aquesta una tasca ben difícil de dur a terme. Gràcies a ell, i a un excel·lent equip que el fa possible, gaudim del privilegi de rebre la visita d’alguns dels millors escaquistes del món que cada any arriben a Catalunya per competir en el Magistral Ciutat de Barcelona. Moltes gràcies per tot, Jordi.

Miquel Castells

 

 

 

 

  


 

 

1