Primera

Un año más, a la vista de la composición de los grupos que integran la 1ª División para el próximo Cto. de Cataluña, la primera impresión es de pura perplejidad. Como se puede permitir que en un grupo participen 3 Clubs de Barcelona y 7 foráneos y en otro 7 de Barcelona y 3 foráneos. En calidad de simple ejemplo calculen los gastos que tendrá el Maragall del primer grupo con desplazamientos a Lérida, Figueras y Balaguer, versus el Barceloneta del segundo grupo con un único viaje a Olot, tampoco es permisible que Figueras y Tordera se engloben con Lérida, Balaguer y Reus aumentando innecesariamente los gastos, kilómetros y horas de los desplazamientos de estos cinco equipos.

Me permito opinar que, no es tolerable este injusto emparejamiento de grupos, en aras de una demostrada inepta clasificación de Equipos por méritos conseguidos el año anterior, adoptada por una minoritaria y orquestada Asamblea de hace 3 años.

Está plenamente demostrado que la “pela” es la “pela” y lamentablemente todo gira a su alrededor, así pues considero es obligación prioritaria de la Federación no permitir estas irregularidades, confeccionando para ello grupos geográficos equitativos e igualitarios para todos. Afinando esta nueva disposición de grupos, los segundos clasificados disputarían otra plaza de ascenso y de la División de Honor descenderían 3 equipos.

Es tarde para enmendar, pero si punto a tener en cuenta para próxima Asamblea.

Saludos.

Salvador Carranza

Felicitats!

En una terra llunyana anomenada Ponent hi havia un club d´escacs , CE Balaguer. Un grupet de gent que un dia aconseguiren jugar a Primera Divisió Catalana. Des de Barcelona com a premi i per sorteig,clar; li endosen cinc desplaçaments als vèrtexs de Catalunya. Quina mala sort ! Haurem de fer 2.000 Km per a jugar . D´altres amb més bona sort (Maragall.,Sant  Martí i Sant Andreu.Casualment de Barcelona) només quatre sortides , i al costat de casa fent uns 500 km.

Visca la justícia i les coses ben fetes.

Però total per aquells quatre pagesos amb boïna que cuiden cabres i cols.

Marcel Barbosa

CE Balaguer

Ja se que no soc de cap club de primera i penso que com a tal i encara que no estigui massa al corrent dels historials de desplaçaments dels darrers anys a la primera divisió ni del proper per equips, penso que la meva opinió és imparcial!

Si contem el nombre d´equips que juguen a la primera divisió que no son de la província de la barcelona ens surten 7(al tordera l´hem de contar de fora perque juga a la territorial de girona). No se com faran el sorteig dirigit pero em sembla molt mal fet que al primer grup hi haguin 5 equips de fora de la província de barcelona, mentres que al segon grup només hi han 2!

Sense valorar el nombre de quilometres totals que hauria de fer cada club als seus desplaçaments, penso que hi hauria d´haver més equitat i distribuir a parts iguals el nombre de club de fora de la provincia de barcelona entre tots dos grups!. Tambe penso que s´haurian d´adjudicar jugar 3 dels de fora de casa 5 matxs a casa seva, per tal de que el nombre de quilòmetres entre els clubs de barcelona i esl de fora es quedin més anivellats!

Penso que la opció més llògica seria 3 clubs de fora de barcelona a un grup i quatre a l´altre, i en tots dos grups que 3 de fora de barcelona juguin a casa seva 5 matxs!

Moltes gràcies per llegir aquesta parrafada :P

Joaquin Quintana

 

  


 

 

1