SISTEMA NOTACIO PARTIDES: Algebraic o Descriptiu?

Benvolguts escaquistes!

Tinc un dubte, que agrairia m’esclarissi-ho.

He sentit alguns comentaris al respecta de la obligatorietat d’anotar les jugades amb el sistema Algebraic, quedant anul·lat, -i amb possible penalització-, el antic sistema Descriptiu. Es cert això?.

Puc entendre, en el cas que el taulell incorpori les coordenades, sigui fins i tot lògic utilitzar aquest sistema, -per altre part bastant mes senzill-, però, en cas de no incorporar-les, crec que es tindria que permetre fer servir qualsevol dels dos.

Salutacions,

Eduard Arcusa

Moià

Solo hace 26 años q es obligatorio anotar en algebraico. En el Congreso de Buenos Aires de 1978 la FIDE anulo la anotacion en descriptivo, con un periodo de carencia de 3 años.

 
Alegar a estas alturas de la "pelicula"  en favor del sistema descriptivo es cuanto menos peregrino, mas que nada porque ha habido tiempo mas que sobrado para aprender a anotar en algebraico.

 
De hecho, tecnicamente (segun las Leyes del Ajedrez) habria q anotar exclusivamente en algebraico corto, aunque supongo que ningun arbitro amonestara por anotar en algebraico completo............. aunque nunca se sabe.

 
Un saludo
Javier Perez Llera

PD      En el Campeonato de España celebrado en Manresa 2000 tuve una curiosa conversacion con un jugador precisamente a cuenta de esto, los q fueron testigos (Jose M. Benitez, entre otros) lo recordaran

He passat entre 200 i 300 partides des de la planilla fins el chessbase de jugadors entre 1700 i 2300 ELO català, anotades en descriptiu algunes, i la majoria en algebraic, i m’he donat compte que la gent s’equivoca més en algebraic, sobretot quan no hi ha coordenades al tauler, i no són precisament principiants.

 

A part dels problemes típics de quin dels dos cavalls o de les dues torres s’ha mogut a certa casella (en el finals de dues torres et pots tornar boig) en algebraic hi ha moltes errades en quant a la fila i columna pel fet de que es troben a l’inrevés quan juguem amb blanques o negres, i en els finals amb 30 segons de bonificació no pots distreure’t massa.

 

Sembla que amb tants anys d’apuntar en algebraic ja ho hauríem de tindre ben après, però pregunteu a qui passa les partides a veure que diu.

 

Crec que és un error no deixar apuntar als jugadors en el sistema que es trobin més còmodes.

 

Salutacions, Josep Lluís Turuguet López

 

 

 

 

  


 

 

1