NOTA DE PREMSA

 

Assabentats de la notícia de què ha estat desmantellat un local on es portava a terme joc il·legal, la Federació Catalana d’Escacs informa que l’anomenat Club d’Escacs Eixample, no té, ni ha tingut mai cap vinculació amb la nostra entitat. No es tracta d’un club federat, ni afiliat a la Federació Catalana d’Escacs, ni tenim constància que fos un local que realitzés activitats relacionades amb els escacs.. 

Antoni López Manzano

Gerent Federació Catalana d’Escacs

Federació Catalana d’Escacs
Gran Via de les Corts Catalanes, 594; 7è-1a
08007 Barcelona
Telèfon 93.318.57.89

TV3
TELEVISIÓ DE CATALUNYA

Benvolguts senyors,

Des de la Federació volen mostrar la nostra total indignació per les declaracions efectuades, al programa El Matí de Josep Cuní, per dues persones relacionades amb el joc del Poker.

Aquestes persones han efectuat una sèrie d’afirmacions, relacionades amb els escacs, gratuïtes i que falten totalment a la realitat.

No és cert que els escacs se semblin en res al Poker. Es absolutament fals que els jugadors d’escacs “s’estan passant al Poker”, tal com s’ha dit aquest matí a TV3. A Catalunya tenim 7.200 llicències i 250 clubs repartits per tot el territori i res indica que sigui certa aquesta informació.

Des de la Federació, amb l’ajut d’entitats públiques i privades, estem intentant introduir els escacs a les Escoles de tot Catalunya, amb els beneficis que això comporta, per al nens i nenes menors d’edat. La imatge oferta dels escacs aquest matí a TV3 perjudica aquesta feina de tants anys i de tantes persones.

El suposat Club d’Escacs Eixample no està federat, ni té cap vinculació amb el món dels escacs, ni la federació té constància de què es realitzi cap activitat relacionada amb els escacs en aquests locals.

Demanem a TV3 que contrasti les informacions que s’han ofert al programa El Matí de Josep Cuní i es desvinculin els escacs catalans amb el joc del Poker amb el que no guarden cap relació.

Resto a la seva disposició,

Antoni Ayza Casamitjana
President de la Federació Catalana d’Escacs

PD: El meu telèfon per si es volen posar-se en contacte amb mi es el 680.53.20.49

Al programa Comarques de data 19-03-08 TV3 va filmar unes imatges del darrer Campionat de Catalunya per edats on podeu comprovar que l’ambient dels escacs no té res a veure amb el joc del Poker.

 

 

 

 

  


 

 

1