No venir a jugar, no hi ha dret!

Una vegada a l'any, la FCE organitza el campionat de menors per equips, una competició on molts nanos tenen ilusió de jugar. Aquest cap de setmana es va fer les dues últimes rondes de la fase territorial de Barcelona a la Colonia Guell, en el cas dels sub16, un equip que dificilment podia quedar primer com el Llinars va decidir no presentar-se, amb lo que va provocar que els seus rivals guanyessin 4 a 0, una forma fàcil pel rival de guanyar el matx e injusta pels altres equips que ja van jugar anteriorment i van lluitar pel matx.
Com a entrenador de l'escola d'escacs de Mollet, trobo una falta de respecte a tots els participants de qualsevol competició, i més en aquesta, on el sistema de competició és l'olimpic. No trobo just que els equips que no puguin arribar al primer lloc, deixin de lluitar o simplement no deixin jugar una partida d'escacs als nanos que només busquen el passar-ho bé. Demanaria una mica de serietat a les competicions, o un canvi de sistema en la puntuació quan un equip no es presenta o simplement una multa a qui no es presenti després de ja haver participat les anteriors rondes.
Desitjo pensar que la falta d'aquest equip hagi sigut per motius molt importants i no per falta de ganes (suposo que els nens tenien moltes ilusions de competir), seria una llàstima que altres persones adultes hagin decidit no presentar-los.

Marc Navarro, jugador i coordinador de l'escola d'escacs del C.E. Mollet.

 

 


 

 

1