Manresa, 14 de Març de 2.009

 

NOTA INFORMATIVA

DECISIÓ DE NO ORGANITZAR

L’OPEN INTERNACIONAL D’ESCACS CIUTAT DE MANRESA

 

La Junta Directiva del club, reunida el divendres dia 27 de Febrer, va decidir de no continuar organitzant l’Open Internacional d’Escacs Ciutat de Manresa.

 

Aquesta és una decisió difícil que a més ens dol molt més ja que aquesta Junta ha cregut en l’Open i amb un gran esforç s’ha aconseguit de tornar a posar en el lloc que es mereix. Cal tenir en compte que era el torneig decà dels escacs catalans. En tot cas, deixem d’organitzar el torneig per la porta gran ja que fa uns 3 anys va estar a punt de desaparèixer per la porta del darrera.

 

Tanmateix aprofitem per demanar disculpes a la Federació Catalana d’Escacs i a l’organització del Circuit Català per aquesta decisió que afecta a un calendari ja programat.

 

Els motius d’aquesta decisió són bàsicament una unió de tres :

 

 

 

 

En moments difícils calen decisions difícils i aquesta ho és.

A més afegint la dificultat de tornar a organitzar-lo en un futur pròxim.

 

Per últim, agraïr a tots els que han ajudat o participat en aquests 35 anys, tant institucions, espònsors com jugadors la seva col.laboració en aquest esdeveniment.

 

Una cordial salutació.

Atentament,

 

Joan Carles Vila Seuba

President

Escacs Catalònia Club

 

 "En primer lloc volem fer palès la nostra decepció perquè es deixi de celebrar el torneig internacional de Manresa, però creiem que per tal de preservar la realitat i evitar qualsevol possible malentès, o més ben dit, l'atribució de mèrits que no pertoquen, des de la nostra entitat volem posar de manifest que el club d'escacs degà en la celebració dels oberts internacionals fou el Club d'Escacs Berguedà.

    Hem sol·licitat al club d'escacs Catalonia que fessin una esmena en el redactat on es fa l'esmentada falsa atribució, però sembla que l'actual president no li dóna massa importància el fet de fer prevaldre la història i no els desitjos. En fi, lluny de voler entrar en falses polèmiques, un cop més des de la nostra entitat manifestar la dissort en perdre's un torneig que es trobava consolidat a la Catalunya central.

     Josep Mª Companyó i Pagerols

     President del Club d'Escacs Berguedà"

 

 

 


 

 

1