Dardo

Ronda 1

 

Actualizado con fecha: 02/02/2009 20:20:33

Resultats de la Ronda 1 (01/02/2009)
Divisió Honor
SANT ADRIA 4'5 - 5'5 MONTCADA
TERRASSA 4'5 - 5'5 FIGUERES
ATENEU COLON 2 - 8 UGA
FOMENT 3 - 7 CERDANYOLA VALLES
SABADELL SCC 7 - 3 BARBERA

COLON 2 UGA 8

Hola,

Realment ha estat un plaer tornar a començar el per equips. No perquè haguem guanyat sinó per conèixer als nous companys i retrobar-se amb els que ja fa uns anys juguem junts.

Dit això i passant a l'aspecte més esportiu del matx avui la UGA ha jugat amb molta solvència en la majoria de taulers i s'ha acabat imposant la diferència d'ELO exceptuant quatre taulers on s'han signat les taules després de molta lluita. Així, no puc opinar sobre la majoria de partides ja que jo mateix he tingut que pensar força (o si més no intentar-ho).

HERNANDO-GONZALEZ = 0-1 un sacrifici de qualitat ben refutat (sembla vist desde fora) ha portat com a consequència una millor partida de'n José que ha rematat convincentment.

ALSINA-BARRANCO = 1-0 partida molt complicada on en les complicacions en Dani ha sabut imposar la seva contrastada qualitat escaquística.

MORENO-JOAN FLUVIA = 0,5-0,5 en Jordi ha sabut sostenir la partida amb suficiència i deturar les ganes de debutar amb victòria que tenia en Joan.

JORDI FLUVIA-PIÑERO = 0,5-0,5 en Jordi potser ha arriscat massa i ha estat a punt de perdre tot i que finalment ha sabut entaular un final on semblava clarament inferior.

GARDELA-XAVI VILA = 0-1 en Xavi ha debutat amb una victòria tot i que diria que en algun moment de l'obertura semblava estar pitjor però poc a poc ha sabut imposar la seva iniciativa en una lluita de cavalls contra parella d'alfils.

ALEXANDROVA-TEBAR = 1-0 en Tebar avui ha patit un 'rodillo' de l'escola soviètica i no hi ha massa a dir més enllà de la bona impressió de comprensió posicional que ha demostrat l'Olga.

PEREZ-ROSICH = 0-1 l'Alfred ha guanyat el primer amb una contundent demostració tàctica contra un gambit de la siciliana que a primera vista sembla erroni però que s'ha de contrarrestar adequadament.

BAÑOS-GARZON = 0,5-0,5 partida amb alternatives en que les negres han sortit de l'obertura amb avantatge però en les complicacions posteriors l'Oscar semblava tenir clarament guanyada la partida però en el final no ho ha sabut imposar.

VERA-MESTRE = 0-1 l'Hector ha aconseguit guanyar una complexa partida en que semblava estar pitjor però se n'ha sabut sortir amb suficiència.

IBAÑEZ-ROIG = 0,5-0,5 M'ha agradat la meva partida però no he sabut guanyar i en algun moment he fet alguna imprecissió que m'ha portat a un final de 4 torres complexe on ja havia perdut l'avantatge que havia tingut i on el just resultat ha estat un empat.

Solament volia afegir que el ritme de joc segur que portarà matxos molt emocionants ja que jugar a finish amb increment de 30 segons porta a que un cop superada la jugada 40 algunes partides entrin en un 'ping-pong' continu. Suposo que hi haurà vegades que ens beneficiarà i d'altres que ens perjudicarà però (i això és una opinió particular) crec més raonable tenir almenys mitja hora addicional un cop superades les 40 jugades.

Bé, molta sort a tots els clubs que comencem aquest per equips ja que bona falta ens farà.

Eduard Ibañez Tarradellas

S.C.COLON SABADELL “A” 7  BARBERA “A” 3

Gran començament del primer equip nostre primer equip. No descobreixo res si dic el gran plaer que sentim, dons les dues entitats tenim una gran rivalitat esportiva d’antuvi.

Tot i la contundència del resultat no ha resultat senzill, dons a començat guanyant el Barbera amb una victòria del ex jugador de la nostre entitat Angel Pascual i amb partides clarament a favor del Barbera, poc a poc las partides han anat tombant a favor nostre, victòries d’Omar Almeida, Cristian Cruz, Joan Mellado, Lluis Mª Perpinya i Natalia Pares taules d’en Amador Rodriguez, Michael Rahal i Cayetano Alonso nomes ha perdut en Raúl Omar González.   El Barbera avui no  venia amb el seu millor equip i això s’ha notat en el resultat final del partit, no ens queda mes que desitja sort al Barbera el que resta de campionat.

Cal destacar las victòries dels equips c en front la Sancugatenca 8 a 2, l'equip D 5,5 a 2,5 front el Sant Pere de Torello, del f 5 a 3 front el Barbera c, en el cas del g tot i perdre suposem que guanyarà per la alineació errònia del equip del Vallromanes, l’equip I ha guanyat per 4 a 0 amb las Franqueses.

L’equip B tot i perdre cal destacar la victòria d’en Felipe Porras front el GM Herraiz i las taules d’en David Escofet amb en Victor Vehi.            

 

EL SABADELL ENS FA UN SET!

 

Matí gris i plujós. Paraigües a la Rambla. Primer matx Sabadell SCC – Barberà a Divisió d’Honor. S’aixeca el teló del Campionat de Catalunya per equips 2009.

A darrera hora tenim una baixa sensible: L’Hipòlit Asís no podrà jugar. L’Ana Matnadze anirà de primer tauler i en Jonathan Alonso de segon. Ja se sap, cal avançar un lloc tots. Roberto Villa completa l’equip. Anem fent cap a la Creu Alta. Local de la Societat Coral Colón, llar de l’equip del Sabadell. Prenem alguna cosa per esmorzar.

L’Ana, tot just acabar la partida (meritori empat amb en Jordi Magem) se n’anirà a terres turques. Nou viatge, noves experiències. Jugarà la lliga turca. Ja ens ho va contar el diumenge passat a Reus en la Copa Catalana. Molta sort Ana!

Per accedir a la sala de joc cal pujar unes escales bastant costerudes i tan llises que obligava a no badar amb les sabates molles.

A dalt una munió d’equips i de categories. També hi teniem el nostre equip “C”. Han fet tres punts de vuit. L’equip “A” n’hem fet tres de deu. Parlant del nostre primer equip, sincerament no esperava una diferència tan notable i també sincerament (i que consti: no excuses, sisplau! ) tal com han anat les partides podiem haver tret un marcador millor.

En Jordi Aranda, debutava a Divisió d’Honor i en el novè tauler tenia partida per guanyar en Cayetano Alonso. Però...taules. En Jonathan Alonso ha tingut una badada i s’ha deixat la qualitat i el punt.L’Albert Gómez ha jugat creatiu contra Cristhian Cruz una partida molt tàctica...sense sort. D’acord. He dit: no excuses i ho mantinc. D’acord. El Sabadell ha presentat un equip amb elo superior en tots els taulers. La lògica, com ha dit en Jonathan el nostre jugador-emblema, s’ha imposat. No estem d’acord que en escacs les estadístiques no solen fallar? Veritat que és així? També trobo meritoris els empats del MF Esteban Montilla enfront el GM Amador Rodríguez i l’empat amb negres d’en Matías Mingo contra el MI Michael Rahal. Per la meva part he tingut la sort de fer l’únic punt sencer de l’equip contra Raúl Omar González. Petita glòria. Jugar per equips té això. Sol i pluja.

I ara una petita reflexió final.

Com ja he dit el local era ple a vessar i he tingut la sort de compartir sala amb amics i alumnes del Barberà: en Sebastià Belzunce, en Jordi Riu, en Daniel Garrido, en Daniel Cama...Amb sort diversa avui per a tots ells. Hem pogut analitzar les partides “in situ”. Una de les activitats més productives i entranyables dels escacs. Feia temps que no ho podia fer amb tanta gent com avui. Un detall curiós: tot i no ser en terra gala hi havia moltes franceses! Fins i tot la francesa d’en José Antonio (amic i entranyable company de fatigues amb qui compartim la falda de Caissa) no ha faltat a la cita! A tots us dic: Ànims! I recordeu: Gens una sumus (sóm una família) i en les famílies hi ha de tot dies bons i dolents.

 

Àngel Pascual Sauch (MC)

 

Primera Divisió (I)
GERUNDA 7'5 - 2'5 ANDORRA
BCN-VULCA 6 -4  COMTAL
SANT FELIU 1 - 9 SANT ANDREU
SANT BOI 5 - 5 TARRAGONA
REUS DEPORTIU 6 - 4  TRES PEONS

Primera Divisió (II)
BALAGUER 3'5 - 6'5  LLEIDA
LIRA 2 - 8 SITGES
CONGRES 4 - 6 SANT MARTI
CORNELLA 4'5 -5'5 OLOT
TORDERA 5'5- 4'5 BARCELONETA

CONGRES 4 - 6 SANT MARTI

Aquest i els propers anys no podré informar gaire del que passa al primer equip perque jugo al segon. Crec que aquest any el per Equips no té molta emoció a les categories altes, almenys al nostre grup del primer equip. En general els nostres equips no aspiren a res més que mantenir-se, que ja serà molt. Però que no es descuidin els rivals. Al Congrès sembla que el Marc Sánchez no ha pogut jugar perque no se li ha presentat el rival. Els dos equips han portat quasi tots els efectius que tenien, nosaltres 5 dels 6 MC que tenim, i a pesar que teníem més elo a tots els taulers la cosa ha estat molt igualada. Només hem perdut una partida, la del Evarist Pérez i i ha guanyat el nostre fixatge d'aquest any, l'Imar Talló, sembla que per temps i el Pau Castillo. Sembla que diversos jugadors no han estat gaire fins i diverses partides han donat moltes voltes, encara que la major part han acabat en taules. L'equip B jugava amb el Llinars del Vallès, una barreja de joves i veterans. El nostre equip tenia un nivell mig superior al rival, que només ens treia avantatja d'elo als dos primers taulers. La cosa semblava afavorir-nos a mig matí, després de la victòria del Manel Riera i la derrota meva, però finalment ha pogut passar de tot i no em perdut perque el Pau Veciana s'ha equivocat de costat en treure el rei perque coronés un peó. Tres victòries, entre elles la de l'altre reforç de l'any, el Juan Francisco Montiel i tres derrotes i la resta taules. L'equip C ha guanyat a Pineda amb un jugador menys, mentre que l'equip D ha perdut sense puntuar davant el Terrassa C que venia reforçat donat que el Terrassa D descansava. L'equip E ha guanyat el Tres peons F a domicili. Jo pensava que amb 128 socis els de gràcia ens guanyarien, però hem portat un equip sòlid molt superior per elo als locals. L'equip F ha guanyat 3-1 al Jake D en un matx ple de nens.

Ll.

CONGRÉS 4-SANT MARTÍ 6
CONGRÉS B 5,5-BADIA 2,5

EL B COMENÇA AMB BON PEU

Matinal de per equips una temporada més al Congrés. Alguns paral.lelismes amb les darreres temporades, inici a casa (no recordo haver començat cap any fora), retrobament i "posada al dia" d'amics i companys i victòria del B, com l'any passat; ara l'assignatura pendent consisteix en continuar per aquesta línia i no acabar repetint la nefasta campanya que vàrem rubricar al 2008.
Comencem però pel primer equip, que avui rebia a un Sant Martí que disposa d'un conjunt molt compacte amb força representació de joves jugadors en progressió que ben bé poden donar un ensurt a qualsevol dels favorits.
Desgraciadament, l'Oliver no ha pogut assistir a la partida a causa d'un fort i inesperat procés gripal, que esperem no impedeixi la seva participació diumenge vinent vers l'Olot. El matx ha estat disputat i no s'ha decidit fins a la finalització de la novena partida, quan a l'Alonso li ha caigut la bandera després de gaudir durant gran part de la partida d'una posició favorable. Cal destacar les taules del mestre Rubén al primer tauler contra el potent MC Òscar Ruiz, després d'un curiós final amb alternatives per ambdós bàndols, així com la victòria d'en Bielsa; també han puntuat Llopis, Tejero, Pere Martínez, Salvo i Sadurní, a raó de mig punt per barba.
Una llàstima que no s'hagi pogut esgarrapar mig punt, possiblement merescut, que hagués farcit de moral als components de l'equip, si bé hi haurà més ocasions contra rivals directes on es pot puntuar i començar a posar els fonaments de la permanència, sense anar més lluny, la setmana vinent a la Garrotxa.
Els del B ens enfrontàvem a un conjunt similar al nostre; lleugerament superior per damunt i una mica per sota als darrers taulers. Les partides han començat amb retard degut a la dificultat que han tingut els visitants per trobar algun foradet pel seu vehicle, els del barri podem donar fe que no és fàcil...
En conjunts de vuit jugadors, la baixa d'un dels components es nota molt, i els del Badia s'han presentat amb set, ja que el presi Andreu ha vençut per incompareixença al primer tauler. En Viñals s'imposava molt ràpidament al cinquè, demostrant que està en un gran estat de forma. A partir d'aquí en Petar i jo hem aconseguit posicions favorables, mentre que les partides d'en Jordan, Bañón, Sorribas i Moranta estaven per decidir. Bañón i Sorribas han signat taules, mentre que en Petar convertia l'avantatge en punt, col.locant el 4-1, poc després en Jordan ha aconseguit el mig punt necessari per guanyar al tercer tauler, després d'una partida on tots dos jugadors han donat per bo l'empat; intrascendent ha estat la derrota de l'Antoni Moranta, així com la meva victòria, després de suar, segurament més del compte, per imposar-me en una partida on des d'on ben aviat he gaudit d'una peça d'avantatge, si bé mai he arribat a col.locar el meu rei en un lloc mínimament segur.
Una treballada victòria que esperem que tingui continuïtat d'aquí a set dies vers el Peona i Peó; matx que no podré disputar, però del que segur que tindreu notícies.
Pel que fa als equips C i D, val la pena destacar l'1,5-6,5 dels homes d'M.A. González, amb victòries, entre d'altres, d'Emili López, Carlos Fraile i el propi M.A., tres jugadors cridats a bregar pel preuat "pitxitxi"; si bé la presència de l'outsider Jordi Climent, que també s'ha imposat, pot suposar una muntanya difícil d'escalar per a tots ells.
La part negativa de la jornada l'ha protagonitzat el tercer equip, capitanejat per en Javi González, que ha encaixat una contundent derrota (7,5-0,5) vers un dels molts filials que té l'UGA. Ha estat la Sandra l'encarregada de salvar l'honor amb unes taules, situant-se com a màxima realitzadora del conjunt.
Pel que fa als seus persegidors més mediàtics; en Xavier s'ha deixat peça, mentre que en Codina avui no ha vist el mat en quaranta-quatre que segur que li dóna el seu apreciat Fritz (de bon rotllo eeeh ;) ). No queda descartat per aquesta pugna la jove promesa del club Javi Romero, que avui ha bregat intensament durant més de quatre hores, amb poca fortuna al final.

La setmana que ve, més!

Héctor Hernández
Club d'Escacs Congrés

 

Segona Divisió (I)
SANTA EUGENIA 3'5 - 6'5 MONTCADA \'B\'
COLMENA 6'5 - 3'5 CERDANYOLA MATARO
ARAGONES 2'5 - 7'5 SANT ANDREU \'B\'
PEONA I PEO 8 - 2 SANT JOSEP BADALONA
FIGUERES \'B\' 4'5 - 5'5 BANYOLES

CATALUNYA PER EQUIPS O QUE DIFICIL ES AIXECAR-SE DIUMENGES AL MATI.
PEONA I PEO 8 – SANT JOSEP 2

Albert Ezquerro Luque, més conegut com a Ezque, és ja història viva del Peona i Peó. L’empresa semblava fácil, s’hauria de mirar la foto finish ja que les tres primeres partides en acabar ho han fet en un interval de temps molt apretat no durant molt més d’una hora totes tres, però és ell qui ha aconseguit el primer punt en la història del club a Segona Divisió, val a dir que per primer cop l’equip juga en aquesta categoria. Però no li treu mèrit. El més jove d’un equip de joves. Felicitats.
He de felicitar a tot l’equip de fet. Les males llengües deien que, sense fitxatges georgians no haguéssim pujat tant clarament l’any passat, i que si no els renovavem ens tocaría patir enguany. Però avui s’ha jugat, i s’ha jugat bé.
Curiosament, els tres que no comptavem pel primer equip, Ezque, Lecter i el vostre humil narrador, hem estat els primers en acabar, sumant tres punts que en aquell moment semblaven valiosíssims perquè era imprevissible el resultat en les altres partides, les quals eren posicions on encara s’havia de jugar i jugar. El següent en acabar ha estat en Cepa, qui per un error de càlcul s’ha queda’t sense sumar avui amb lo qual veu perillar la seva permanència com a primer taulell del club. Qui li hauria de disputar el lloc, en Frank, ha fet taules per la seva part. Ens col•locavem a dos puntets de la victòria a falta de 5 partides, i els punts no han trigat a arribar. El primer per part d’en Johan, el novato a qui després de la Copa Catalana se’l seguia amb lupa i el segon per un veterà contrastat, Jordi Poblet, qui, tot i ser l’únic torneig que juga a l’any, no perd el saber fer.
Estava el matx sentenciat quan al rival del Moya li ha caigut la bandera, i jo que em quedo pensant en la dificultat intrínseca que té això, que a partides que poden ser eternes, i moltes ho son, se t’acabi el temps, però coses més rares s’han vist. No se si en el món dels escacs en particular, però en general segur que si.
Hi havia certs dubtes abans de començar la ronda sobre en Frederic i les seves possibilitats, qui en declaracions posteriors s’admetia sorprès d’enrecordar-se’n de guanyar partides. Ningú li ha dit però tots pensavem que ha tingut certa ajuda del rival. Però com que no el volíem desmotivar, ho hem callat.
¡I lúltima partida! No podia ser d’una altra manera, en Guillem fent-nos patir com només ell sap fer-ho. Quan li quedaven 33 segons, el seu contrincant pasava dels cuaranta minuts. Pateixo pel dia en que hagi de decidir un matx, en que els equips estiguin empatats i sigui la última partida en joc. La única solució serà tenir un servei d’ambulàncies a la porta, ja que hi haurà una infartada massiva. Durant més de mitja hora i potser una hora, ha jugat amb menys d’un minut al rellotge, fent perdre els nervis dels espectadors, els quals, desconcertats no sabíem si riure o plorar, hi ha hagut de tot, uns es desmaiaven, una dona s’ha posat de part, gent estirant-se dels cabells corrent amunt i avall, saltant per la finestra, cridant, fins i tot un s’ha erigit com a capellà i ens ha comulgat i perdonat a tots… Un caos absolut, i el tio, tan tranquil amb dos segons de rellotge que li quedaven. Delirant.
Ja per acabar, destacar la solidesa de les partides i sobretot, l’alegria de l’equip. La qual considero fonamental pels bons resultats. Amb alegria es fa fácil el difícil, si no, recordem a Ronaldinho quan saltava al camp somrient, era imparable. Hem de seguir treballant, però de ben segur, que si encarem els matxos amb aquesta serietat esportiva, els resultats ens acompanyaran. Perquè una cosa no treu l’altre, hem rebut queixes del nostre comportament en segons quins tornejos, que sembla que ens dongui igual el resultat i només estiguem pendents de la festa i la disbauxa que suposen els campionats per equips, però l’alegria que exterioritzem només és una consecuència del bon treball, del gust per la feina ben feta.
Enhorabona a l’equip i al club i sort pels rivals.


MARC LÓPEZ FORN

 

ELS EQUIPS DEL BANYOLES COMENCEN AMB VICTORIES MOLT IMPORTANTS I TREBALLADES.

A SEGONA DIVISIÓ EL PRIMER EQUIP DEL BANYOLES GUANYA PER LA MINIMA AL POTENT FIGUERES “B”, QUE MILITAVA A PRIMERA DIVISIÓ L’ANY PASSAT.

EXCEL•LENT LA MAINADA DEL EQUIP “D” QUE ASSOLEIX UN 4-0 A DOMICILI.

Segona Divisió:

Figueres “B” 4,5 - Banyoles 5,5

COMENCEM AMB VICTÒRIA A DOMICILI I SOBRE UN DELS CANDIDATS AL ASCENS.

El Banyoles s’ha desplaçat a Figueres per enfrontar-se amb el potent equip del Figueres “B”, que l’any passat militava a Primera Divisió i que va perdre la categoria a la darrera ronda.

L’absència avui dels nostres dos Grans Mestres ens feia pensar en que passaríem molts problemes, però, amb un xic de fortuna, (“la sort dels Campions?”) com aquell que no vol la cosa, la majoria de partides han anat agafant color banyolí, amb alguna excepció. I a la fi victòria per nosaltres.

Als taulers 6 i 7 dues partides força semblants, on el cronista (Elias Muratet –senior-) i Hans Van Arkel, s’han trobat amb reduccions importants de material i amb alfils de diferent color de forma que a les 11.30, tots dos han signat les dues primeres taules. Resultat 1 a 1.

Al migdia, dues victòries seguides, el “doctor”, Juan Francisco Campo s’imposa a Emili Colls (jr) i poc després Antoni Oliva, en el tauler 3, amb una bonica combinació acoorrala el rei i guanya peça d’avantatge davant del fort jugador francès Yannick Tisseyre . 1 a 3.

En el darrer tauler, Gerard Martin, que ha fet una apertura defectuosa i ha perdut material molt aviat, ha inclinat el rei davant el jove Marc Balagué. 2 a 3.

Després de mig matx, les espases en alt, gairebé al mateix temps una victòria per cada equip, la Mestre Internacional Femenina Arlette Van Weersel s’imposa al “pare” Balagué, mentre que en Sergi Diaz ha de plegar enfront de Joan Alonso. 3 a 4.

En joc les partides del nostre Mestre Català Albert Muratet amb el francès Albert Negre, en el tauler 1, en el tauler 8 German Naharro amb el delegat empordanès Angel Cuevas i en el tauler 9 Elias Muratet (jr) contra Simon Mogro. La primera partida força complexa, amb lleuger avantatge del banyolí, mentre que les altres dues, amb material molt anivellat pintaven a taules.

Poc abans de la una el jove Elias Muratet signa taules davant de l’absoluta igualtat amb alfil de diferent color. Un mig punt molt valuós i mes tenint en compte davant de qui jugava, ja que la progressió de Simon Mogro es de les històriques. 3,5 a 4,5. S’olorava la victòria, doncs l’Albert pressionava de valent i German tenia al abast les taules.

L’Albert Muratet guanya finalment i aconsegueix el punt màgic del 5,5 que ens donava el matx, German es relaxa i permet una incursió fatal de la torre de Cuevas, que esmicola els peons del nostre jugador. Al final Figueres “B” 4,5 – Banyoles 5,5.

Punt molt important davant d’un rival difícil, que es una bona forma d’encetar el Campionat.

La setmana que ve, desplaçament a Montcada, contra el filial de un dels millors equips de Catalunya.

 

Segona Divisió (II)
GAVA - MONTMELO
FOMENT \'B\' 6'5 - 3'5 TERRASSA \'B\'
BERGUEDA 4'5 - 5'5 MARAGALL
VILAFRANCA 5'5- 4'5CATALONIA
ESCOLA ESCACS DE BCN 7 - 3 COLON SABADELL \'B\'

L’Escola superar el primer obstacle per aconseguir l’ascens

Un any més ja tenim aquí el per equips. Aquest any he fet un change d’equip, de la Gran Penya (el meu club natal, que s’ensorra) per l’escola d’escacs de Barcelona (amb un projecte de cantera i d’equip). Per tant aquest any el grup III de 2 divisió no tindrà que aguantar les meves cròniques, cosa que si tindran que fer els d’aquest grup.
Després de proclamar-se campions de la copa catalana, el següent objectiu es l’ascens a 1 divisió, que a priori no hauríem de patir per aconseguir-ho, però com diu el David, matx a matx. I si tot surt bé al 2011 a divisió d’honor.
L’escola va derrotar al Sabadell B per un 7-3 (esperem algun dia guanyar també al seu primer equip). El primer en acabar va ser el David Vigo, que va derrotar a Sergi Subirats ràpidament, després que aquest jugués l’obertura de forma molt irregular. Vehi i Yastrebova empataven les seves partides contra David Escofet i Alejandra Porras respectivament. Els altres dos punts dels visitants els van aconseguir Felipe Porras al derrotar a Herminio Herraiz en un cop tàctic i Ivan Aguilar front Juan Velez en un final poc clar, però on el ritme de temps va fer de les seves. La resta de partides van acabar amb victòries locals.
La setmana vinent contra els meus ex-veïns de Vilafranca.
Ivan Marina

 

Segona Divisió (III)
JAKE 8 - 2 RUBINENCA
TARRAGONA \'B\' 6 - 4 ESCACS REUS
MASDENVERGE 3'5 - 6'5 LIRA VENDRELLENCA
PEO VUIT 5'5 - 4'5 VILA-SECA
GRAN PENYA 3 - 7 TARREGA

Preferent BCN (I)
MALGRAT 6'5 - 3'5 LIRA \'B\'
TRES PEONS \'B\' 7'5 - 2'5 SANT ADRIA \'B\'
CIRERA 6'5 - 3'5 COMTAL \'B\'
ATENEU COLON \'B\' 7 - 3 MASNOU
MATARO 6 - 4 BADALONA

Preferent BCN (II)
COMTAL \'C\' 3'5 - 6'5 GRANOLLERS-CANOVELLES
SANT MARTI \'B\' 5 - 5 LLINARS
MOLLET  8'5 - 1'5 CERDANYOLA VALLES \'B\'

COLON SABADELL \'C\' 8 - 2 SANTCUGATENCA
TARADELL-CENTELLES 4'5 - 5'5 VIC

Preferent BCN (III)
CALAF 5'5 - 4'5 MARTORELL
CARDONA 3'5 - 6'5 SANTPEDOR
OLESA 5 - 5 CORNELLA \'B\'
CASTELLET 5'5 - 4'5 IGUALADA

MOLINS DE REI 6 - 4 MANRESA

Preferent BCN (IV)
COLLBLANC-AURORA 4 - 6 ESPIGA
JAKE \'B\' 1'5 - 8'5 IDEAL CLAVE
CATALUNYA 4 - 6 SITGES \'B\'
BELLVITGE ENTITAT 1 - 9 UGA \'B\'
ATENEU BARCELONES 1'5 - 8'5 CASTELLDEFELS

CATALUNYA 4 - SITGES "B" 6

Fidels a la tradició, el Catalunya ha estrenat el per equips amb derrota. Sigui quin sigui el rival, o el local de joc, no hi ha manera de guanyar el primer matx. I això que avui a les 13h teníem un suculent avantatge de 3,5-0,5 (victòries de Rubén Martín, Guerrero i meva, taules de Sulleva). Però tot plegat fictici: la resta de partides pintaven taules o derrota. I en l'única que tenia bona pinta, la de Pedro Serrano, hem rebut un fulgurant mat en una. El Sitges ha anat remuntant poc a poc i s'ha endut el matx amb justícia. No sense moments de taquicàrdia, com la partida Vargas-Costa, en una posició força clara de taules, però amb el jugador visitant amb pocs segons al rellotge. En un parell d'ocasions Costa ha fet la jugada amb un segon al rellotge. Els elos deien que érem lleugerament favorits, però la nostra habitual inactivitat en aquestes dates contrastava amb el rodatge d'alguns jugadors rivals, amb més presència als oberts durant l'any. Fins i tot alguns eren jugadors habituals del seu equip A de l'any passat a Divisió d'Honor, i això els ha donat un plus. Almenys hem pogut disfrutar (i ho farem durant 5 diumenges) d'una sala plena amb més de 60 jugadors, ja que fem coincidir els nostres 5 equips, i material nou. I la tònica del matx ha estat en tot moment l'esportivitat.

No així en el matx de l'equip B contra l'Incresa, en el qual un dels jugadors visitants ha demanat la victòria del seu equip referint-se a una norma que no existeix i, el que és pitjor, amb crits fora i també dins la sala. La situació: el Catalunya B, de 8 jugadors, comença a jugar amb 7 jugadors i el seu segon tauler Albert Pascual no apareix (és el nom que consta a l'aliniació). Passen els minuts, passa una hora, i no apareix (s'ha adormit, ha tingut un imprevist...qui sap). Total: punt per incompareixença per a l'Incresa. Però el mencionat jugador reclama que no es pot deixar un tauler vacant (confonent el terme "VACANT" amb incompareixença). La seva reclamació ha pujat lamentablement de to, curiosament quan el marcador final s'ha situat en 4,5-3,5. Esperem que no es repeteixin situacions tan desagradables en un ambient que feia afició i sobretot donant una pèssima imatge als nostres jugadors de base, que jugaven amb l'equip D. Agraïm, no obstant, el bon comportament de la resta de jugadors de l'Incresa i especialment de Bruce Humphrey, amb qui ha estat fàcil arribar a una entesa.

Jordi Morcillo (Catalunya E.C.)

 

Primera Prov BCN (I)
SANT ANDREU \'C\' 5'5 - 2'5 MARAGALL \'B\'
CERDANYOLA MATARO \'B\' 3'5 - 4'5 SANT JOSEP BADALONA \'B\'
ARENYS DE MUNT 8 - 0 Vacant
VILASSANES 5'5 - 2'5 AGUSTI
PINEDA 3 - 5 SANT MARTI \'C\'

1 prov. Bcn grup I: Vilassanes   5.5  - C. E. Agustí 2.5
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=3935
 
Demasiado trabajo para una calderilla  destinada a defender el pabellón del segundo equipo. Solo Cabot funcionó en el Agustí derrotando a Terriño y truncado una racha victoriosa de éste. "Terminator" sigue haciendo amigos. Perez no pudo hacer gran cosa con el sueño acumulado y Viñas, Ojeda y Margareto no pasaron del empate. El descanso de la semana próxima promete ser balsámico.
 
Un saludo J. Robla.

 

Primera Prov BCN (II)
MOLLET \'B\' - BARAD
CARDEDEU - SANT BOI LLUÃÇANES
CASTELLAR - CALLDETENES
TERRASSA \'D\' 8 - 0 Vacant
SANT PERE TORELLO - COLON SABADELL \'D\'

Primera Prov BCN (III)
SALLENT 2'5 - 5'5 PASSIO
CAPELLADES 4'5 - 3'5 SANT SADURNI
AVINYO 4 - 4 CATALONIA \'B\'
SANTPEDOR \'B\' 2'5 - 5'5 SANT JOAN
PIERA 5'5 - 2'5 CALAF \'B\'

Primera Prov BCN (IV)
COLONIA GÜELL 6 - 2 MOLI NOU

CATALUNYA \'B\' 4'5 - 3'5 INCRESA
PRAT 6'5 - 1'5 SANT FELIU \'C\'
CORNELLA \'C\' 0 - 8 ESPLUGUES

PADRO 6 - 2 JAKE \'C\'

Primera Prov BCN (V)
CONGRES \'B\' - BADIA
IDEAL CLAVE \'B\' - ONCE BCN
CERDANYOLA VALLES \'C\' 2 - 6 PEONA I PEO \'B\'
SANT MARTI \'D\' 0 - 8 TERRASSA \'C\'

TRES PEONS \'C\' 3'5 - 4'5 BARBERA \'B\'

CERDANYOLA DEL VALLÈS ‘’C’’ 2 – PEONA I PEÓ ‘’B’’ 6

Abans de començar la crònica, m’agradaria felicitar el gran cronista del club Enric García, que es va retirar la temporada passada (d’escriure cròniques), per tots els anys que ha estat comentant el Per equips.
Avui, un any més, ha tornat aquest campionat tan especial, el Catalunya per Equips. Com sempre passa, ens ha tocat matinar, però, també com sempre, ha valgut la pena retrobar-nos amb els companys d’equip i poder gaudir d’un matí d’escacs.
L’Enric ha estat el primer en acabar després d’un sacrifici temàtic en l’obertura amb què s’ha quedat amb avantatge, que ha aprofitat amb molta solvència.
Al cap d’uns cinc minuts, ja anàvem 2 a 0 , el Rafael Vela ha jugat una apertura molt agressiva i de seguida ha quedat en una posició amb atac guanyador.
Uns moments després, quan jo estava capficat amb la desconeguda variant que l’Andrea Norte m’havia plantejat, una dona ha entrat fent crits a la sala de joc, ‘’el Nissan Blau de qui collons és??!!’’ . Aleshores ha sortit el ‘’culpable’’ i la senyora, en comptes de sortir i discutir-ho fora, s’ha posat a fotre-li la bronca allà dins, mentre ‘sh’s i rialletes inundaven la sala. Per sort la persona avisada ha sortit a fora i els crits s’han allunyat . Però quan tothom creia que ja havia acabat , hem tornat a sentir l’esbroncada per la finestra que, com que el molt prudent acusat s’ha anat a buscar el cotxe, ha deixat de sentir-se.
Just després de tot això, el Gotes ha culminat unes taules en una partida molt igualada. 2 i mig a mig.
Quant a la meva partida, l’he acabat perdent després d’una magnífica partida de la meva rival que m’ha guanyat qualitat en l’obertura i, tot i que l’he recuperat , ella s’ha quedat amb una posició en què tenia un fort atac i he sucumbit.
Aquest ha estat el moment clau del matx, estàvem a dos punts de la victòria i el meu germà tenia una posició guanyadora, aconseguida després d’una partida molt treballada, i l’Ester tenia una posició de taules, després d’haver estat clarament inferior segons el que han comentat l’Enric i la mateixa posteriorment. L’Ester ha acceptat les taules que li ha ofert el seu rival que han estat, des del meu punt de vista, decisives, ja que el Mario tenia almenys taules en la seva posició. El següent a guanyar ha estat el Rubén que amb un truc ha engatussat al seu rival en els ‘apuros’ de temps. Ja havíem guanyat el matx. El Mario i el meu germà, Dani, també han acabat fent-se amb la viictòria.
En definitiva, que hem començat amb bon peu el Per Equips i esperem que segueixi així!

Óscar García.

 

Primera Prov BCN (VI)
BARCELONETA \'B\' 2'5 - 5'5 TRES PEONS \'D\'
SANT BOI \'B\' 4 - 4 NINOT
UGA \'C\' 5'5 - 2'5 SANT FELIU \'B\'
HORTENC 2'5 - 5'5 COLMENA \'B\'
TORRENEGRA 4 - 4 CECOB

Segona Prov BCN (I)
CIRCOL CATOLIC 5 - 3 SANT ADRIA \'C\'
CALELLA-AMISTAT 2 - 6 LAETANIA-ALELLA
CANET 6 - 2 CIRERA \'B\'
SANT ANDREU \'D\' 7'5 - 0'5 ATENEU COLON \'D\'
CERDANYOLA MATARO \'C\' 4 - 4 SANT JOSEP BADALONA \'C\'

Segona Prov BCN (II)
COLON SABADELL \'F\' 5 - 3 BARBERA \'C\'
SANT LLORENÇ 5 - 3 CALDES DE MONTBUI

PARETANA 4'5 - 3'5 ULLASTRELL
CERDANYOLA VALLES \'D\' 5'5 - 4'5 LLIÇA-RONÇANA \'B\'
SANTCUGATENCA \'B\' 4'5 - 3'5 SANT QUIRZE

Local: PARETANA: 4,5

 

Visitant: ULLASTRELL

: 3,5

         

1

FRADERA MANILS, JOSEP (1943)
     variació elo:

0-1

ANGLADA BIGORDA, JOSEP (2329)
     variació elo:

1

2

VILLANUEVA BERTOLIN, ARGIMIRO (1937)
     variació elo:

0-1

ANGLADA BIGORDA, CLIMENT (2074)
     variació elo:

2

3

MEJIA FERNANDEZ, JOSE (1897)
     variació elo:

1-0

GARCIA FERNANDEZ, PERE (1916)
     variació elo:

3

4

CONTRERAS BARAJAS, PERE M. (1832)
     variació elo:

0-1

PUIG PALOMA, CLAUDI (1846)
     variació elo:

4

5

NIEVAS MARTINEZ, JOSEP (1770)
     variació elo:

½-½

IBAÑEZ TORRUELLA, JORDI (1816)
     variació elo:

5

6

BALTASAR LANCHARRO, VICENTE MANUEL (1701)
     variació elo:

1-0

VALLES MARTINEZ, FERRAN (1737)
     variació elo:

6

7

HERRERO GUIJO, MIGUEL ANGEL (1700)
     variació elo:

1-0

PLANAS ANGLADA, JOEL (1700)
     variació elo:

7

8

PORTELLA ABAD, ARTUR (1700)
     variació elo:

1-0

TURAT MORATONES, CARLES (1700)
     variació elo:

8

9


     variació elo:

 


     variació elo:

9

10


     variació elo:

 


     variació elo:

10

   

4.5 - 3.5

   

 

 

Segona Prov BCN (III)
TARADELL-CENTELLES \'B\' 5 - 3 COLON SABADELL \'E\'
TERRASSA \'E\' 1 - 7 LLIÇA-RONÇANA
LLINARS \'B\' 7 - 1 CASTELLAR \'B\'
MOLLET \'C\' 3 - 5 FRANQUESES

BIGUES I RIELLS - MONTMELO \'B\'


TERRASSA "E" 1-7 LLIÇÀ-RONÇANA
VERA, F 1926 0-1 2326 SALVANS, JM
MARTINEZ, P 1746 0-1 2231 MOLANO, I
LATORRE, M 1745 0-1 2181 GARCIA, G
MARTINEZ, A 1713 0-1 2079 TURON, J
COS, A 1710 ½-½ 2023 PEREZ, C
LAGUNAS, A 1700 ½-½ 1991 RAYA, D
TRULLAS, I 1700 0-1 1954 NAVAJAS, J
INGERTA, H 1700 0-1 1937 BOUZAS, JMUna vez más, un nuevo Cto. Cataluña por Equipos empieza con una movilización de masas espectacular en todos los rincones catalanes. El dia de hoy no ha acompañado mucho debido a las lluvias, un dia gris y triste... ideal para quedarse durmiendo en la cama o y estar calentito delante de la estufa o del fuego de la chimenea... Pero para calor la que produce el "EQUIPO", los compañeros y a la vez amigos hacen que cada mañana tenga sentido, sea para pasar buenos y malos momentos, para soltar la parida de turno, analizar las partidas, etc. Como viene siendo tipico en mi me presenté a jugar con la transnochada que nunca falla con un festival (Esa fiebre del sábado noche al poder) para llegar a las 7 de la mañana a casa y desayunar un poquito hasta las 8, ya que habia quedado con Juanma Bouzas para ir a Santa Eulalia, dónde habiamos quedado todos. Llegamos y alli estaban Cristina, Josep y Paquito (Chocolatero?) y se alegraban de que no me hubiera quedado por ahí... :) A medida iban llegando todos los componentes convocados de los 5 equipos convocados, y no faltaron unas buenas risas, los saludos mutuos, los croissants de Lluis Garcia... Con el apetito que nos entró por culpa de tal persona marchamos a nuestros destinos, buscando la ansiada victoria, y si más no un resultado digno. El primer equipo se dirigió a Terrassa y en busca del local de juego el sector "montornesino" (Yo, Turón, Raya y Bouzas) nos perdimos por las calles de allí, hasta acabar encontrandolo de pura chiripa gracias a mi perturbaba memoria: "Si, es eso de ahí!!!!"; dije con un tono algo exaltado. Nos ponemos en nuestros puestos para empezar una nueva temporada teniendo como rivales un equipo muy joven, que vinieron con mucha motivación y que para ser honesto jugaron bastante por encima de su nivel. Ninguna partida fue fácil. Pasadas casi 2 horas empezaron a definirse partidas, y el primero fue Guillem Garcia que aprovechó un descuido posicional para afianzarse con la iniciativa y posterior ganancia de material. Joan Turón empezó ganando un peón tras un serio error posicional de su oponente, pero el otro se las ingenió para recuperar el peón de menos, a costa de quedar en una posición "perdida", y el master de la experiencia no perdonó. Obviamente en el post-mortem se reflejó el buen concepto del joven se las ingenió para recuperar el material. El siguiente en acabar fui yo después de hacer una apertura lo más experimental posible y para mi sorpresa, mi oponente fue esquivando y defendiendose de toda mi macabreria ajedrecistica, reduciendome a una posición sin ventaja alguna, y sólo con un alfil como comodín contra su caballo. Intentó crearme algunas debilidades con muy buen criterio pero falló gravemente en permitir una ruptura que me apoderó de la única columna abierta, con una secuencia de jugadas que llevaron a un final de torres perdido para el negro, debido al péón de más que obtuve y otro que caeria en breve. También me quedé sorprendido por la facilidad que tuvo para refutar todo el esquema. Más tarde se impuso Josep Maria Salvans en una partida altamente posicional (El nuevo Karpov) en la que creó debilidades importantes a su oponente, hasta tal extremo que sus piezas se sobrecargaron y les salió humillo... Un post-mortem lleno de jugadas "cutres" y al final acabé enredando el analisis a unos lares de lo más táctico... ¡Hay que liarla parda!. Pasado el mediodia, quedaban las 4 últimas mesas dónde Cristina Pérez estaba siendo brutalmente apalizada por el Gambito de Rey que le habian regalado, David Raya partia con cierta ventaja, y con una igualdad Joaquin Navajas y Juanma Bouzas, pero ambos partian con una estructura de peones favorable. Pasaban los minutos y los siguientes en sentenciar fueron Joaquin Navajas y Juanma Bouzas, debido a esa superiodad en la estructura de peones y pero sudando de lo lindo. A partir de aquí empezó el festival: David Raya que partida con ventaja decisiva clara empezó a liarse tras una dama loca adversaria que intentaba sobrevivir buscando un continuo y David no se percató de ello, y le pegan continuo... obviamente podria haberlo refutado, pero el precio a cambio era la pieza de más, entrando en un final igualado e incierto, cosa que no le hizo arriesgar y firmar tablas. Siguió el festival en modo "Ultrahard" de la mano de Cristina porque estando "perdida" empezó a ver una luz al fondo del túnel, su oponente que partia con calidad de másempezó a liarse en los apuros (apuro mutuo), y no acertó con las mejores jugadas, permitiendo a ésta afianzarse con dos peones, y la cosa empezó a dar un vuelco, llegando a una posición que se acercaba más a la victoria, y más a la bandera... Ración doble, triple y quadruple de "tiki-taka" en un final que técnicamente debió estar ganado para el negro, pero acertar con el plan bueno era complicado... llegaron al limite ambos y la posición ya no parecia tan clara... después de casi 2 horas de infarto, se firmaron las tablas y el único atraco de la jornada. Buen match para irse entonando ante un equipo joven, ambicioso y pese que es incierto pronosticar si lograrán la permanencia, decir que estoy muy convencido de que si mantienen esta esencia guerrera durante todo el campeonato, los resultados no tardarán en llegar.

La semana que viene jugamos en casa y recibimos al Llinars "B", que se ha estrenado con el mismo resultado que nosotros. Antes de poner punto y final a la crónica, quisiera predecir como será la siguiente ronda (ya sé que no soy tan bueno como Turón en esto de la videncia pero me arriesgaré...) Para el próximo domingo no caerá un aguacero y hará un sol radiante, yo estaré tan espeso como siempre, habrá más de un atraco... ¡Y Lluis Garcia nos traerá muchos croissants!

Saludos cordiales. Ismael Molano.

 

Segona Prov BCN (IV)
TRES PEONS \'F\' 1'5 - 6'5 SANT MARTI \'E\'
LIRA \'C\' 4 - 4 ATENEU BARCELONES \'B\'
COMTAL \'E\' 3 - 5 FOMENT \'C\'
AGUSTI \'B\' 3'5 - 4'5 DIAGONAL MAR
UGA \'D\' 7'5 - 0'5 CONGRES \'C\'


2ª prov Bcn grup IV:  C.E. Agustí "B"  3.5 - Diagonal-Mar  4.5
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=4336
 
Aún con destacadas bajas planteó batalla el Agustí "B". Con dos jugadores menos y con Raci Sr. de 7, casi araña el empate tras la convincente victoria de Pal en poca más de una hora y las de Cabrol y Cordero que aceptaron sendos regalos de sus rivales. Mi punto pudo ser decisivo pero no supe ganar un final con pequeña ventaja. Cantan se dejó la dama por el camino aunque luego  la encontró por la tarde.
 
Un saludo J. Robla.


 
A Lasker no le gustó hoy el partido.

Segona Prov BCN (V)
L\'ESTANY 2'5 - 5'5 BALSARENY
CATALONIA \'C\' 5'5 - 2'5 CASTELLET \'B\'
SANTPEDOR \'C\' 3'5 - 4'5 BERGUEDA \'B\'
MONTBUI 8 - 0 IGUALADA \'B\'
ABRERA 2 - 6 MOIA

C.E.Abrera – C.E. Moià  2-6

 

Santiago Marco (1963) – Sebastià Renom (1965)    1/2                  

Àngel Soler (1875) – Jordi Cànovas (1950)              0-1      

Alfons Serrano (1869) – Ricard Vila (1844)             1/2      

Enrique Serrano (1858) – Eduard Arcusa (1818)     0-1      

David Ogaya (1842) – Ramon Casassas (1775)       0-1      

Sergio Castro (1772) – Jordi Ribé (1761)                 1-0

Emilio Laplana (1759) – Àngel Cobos (1700)          0-1

Txema Morte (1700) – Arnau Oms (1700)               0-1

 

 

El retorn dels Fènix (bé, menys el de la neurona DFFK-147325409-HN-S1 del Ribé…)

 

            Com diu la cançó, mai no és massa tard per tornar a començar o, si més no, això pensem al Moià, que després d’una temporada a 3ª on vam patir de valent per recuperar la categoria, ja tornem a ser aquí, amb ganes de gresca i ben reforçats. I és que enguany comptem amb noves incorporacions del La Crema de Tona ,  que ja van demostrar ahir que plantaran cara amb garanties. Així que, com al mite de l’au Fènix, renaixem de les nostres cendres per tornar a volar alt, tan alt com es pugui…Dit això, comencem la crònica d’una primera ronda en la qual hi va haver de tot: emoció, victòries, grans partides i…LSD?...

            La jornada va començar ben aviat a Moià enmig d’un clima de nervis sans i amb ganes de comprovar el nostre potencial enfront d’un Abrera que sabíem era, com a mínim, igual de fort que nosaltres. Després d’una horeta de viatge arribàvem puntuals al local de joc del nostre rival (molt correcte i amable), i tot seguit començaren les vuit partides que tant esperàvem…i no mancà de res. El primer protagonista va ser el Jordi Ribé, el nostre teòric de finals. Després d’aguantar els envits d’un jove Sergio Castro (aquest nano promet) que jugava a la velocitat de la llum, es va arribar a un final difícil però defensable per al Jordi…bé, defensable…mai sabrem quina mena d’al·lucinació onírica va patir el pobre home, però el fet és que o havia ingerit altes dosis de LSD (accidentalment, suposem) o algun col·lapse greu va patir perquè no s’entén si no com va poder regalar la torre d’aquella manera. En fi, 1-0 i els nervis apareixien. Per sort, l’Arnau, que conduïa amb guants de seda les peces blanques al vuitè tauler, va equilibrar ràpidament el resultat després d’haver d’encarar una extranyíssima obertura (1.-e4,h6 2.-d4,a6)  que, no havent trobat el nom, hem batejat com Defensa Morte. 1-1.

            Amb igualtat al marcador i el Ribé enviat d’urgència al neuròleg, la tenacitat d’uns, el pragmatisme d’altres i la gosadia d’algun han permès que a partir d’aquí els punts anessin caient de la nostra banda. L’Àngel  derrotava l’Emilio després de plantejar una línia irregular de la Defensa Francesa i en Jordi  “El Gran” feia el propi amb l’Àngel al tauler dos després de lluitar amb paciència contra la variant clàssica de la Defensa Russa. Amb 1-3 i l’Eduard amb la partida tècnicament guanyada, el Ricard ha ofert taules al rival (acceptades) col·locant un virtual 1.5-4.5 que sentenciava l’enfrontament. Ara bé, l’emoció i la diversió han continuat als taulers u i cinc on el Sebastià i el Ramon lliuraven batalles ben diferents. Mentres el primer feia mans i mànigues pèr salvar una partida que hauria perdut si el Santiago hagués afinat més, el segon s’ho passava teta en una espectacular guerra psicològia d’”a veure qui la fa més grossa”. I és que la frivolitat d’entregar la dama per dues torres sense saber jugar bé un final d’aquest tipus va fer empal·lidir a més d’un dels presents. Llàstima que enmig de tanta tensió el David cometés una gravíssima errada que li va costar el mat. Poc després, el Sebastià aconseguia entaular i situava el marcador definitiu en un 2-6 que feia anys que no vèiem.

            Ah! Després de la partida hem visitat al Ribé. Sembla, pel que ens han dit els doctors després d’una profunda investigació, que la culpable ha estat la neurona DFFK-147325409-HN-S1 del Departament de Seqüenciació, que després d’haver anat de festa fins a altes hores de la nit, ha invertit la seqüència de canvis provocant la pèrdua de la pobre torre. Per precaució, ha estat apartada temporalment del servei.

            En fi, la setmana vinent toca a casa contra el Balsareny, un dels equips més potents del grup. Però no tremolem, ja no…

 

Ramón Casassas,

Club d’Escacs Moià  

 

 

Segona Prov BCN (VI)
COLLBLANC-AURORA \'B\' 4'5 - 3'5 GAVA \'B\'
SITGES \'C\' 8 - 0 Vacant
CASTELL 4 - 4 BELLVITGE ENTITAT \'B\'
VILADECANS 8 - 0 MARTORELL \'C\'
SANT JOAN DESPI 7'5 - 0'5 CERVELLO \'B\'

Segona Prov BCN (VII)
POBLA CLARAMUNT 6'5 - 1'5 SANT JOAN DESPI \'B\'
MARTORELL \'B\' 5 - 3 ATENEU IGUALADI
CASTELLDEFELS \'B\' 2 - 6 VILAFRANCA \'B\'
PEON DOBLADO 0'5 - 7'5 CERVELLO
SANT FELIU \'D\' 1 - 7 PRAT \'B\'

Segona Prov BCN (VIII)
PEONA I PEO \'C\' 2'5 - 5'5 TRES PEONS \'E\'
CADENA 1'5 - 6'5 FOMENT \'D\'
CATALUNYA \'C\' 5 - 3 COMTAL \'D\'
ATENEU COLON \'C\' 1'5 - 6'5 CONGRES \'D\'
MONTCADA \'C\' 2 - 6 IDEAL CLAVE \'C\'

Tercera Prov BCN (I)
Vacant 0 - 4 MATARO \'B\'
ARENYS DE MUNT \'C\' 0 - 4 VILASSANES \'B\'
MASNOU \'C\' 3'5  - 0'5 LAETANIA-ALELLA \'B\'
LLAVANERES \'B\' 2'5 - 1'5 PINEDA \'B\'
CANET \'B\' 4 - 0 CERDANYOLA MATARO \'D\'

Tercera Prov BCN (II)
BADALONA \'B\' 1'5 - 2'5 ARENYS DE MUNT \'B\'
SANT ADRIA \'D\' 1 - 3 VILASSANES \'C\'
LLAVANERES \'C\' 4 - 0 SANT JOSEP BADALONA \'D\'
COLMENA \'C\' 3 - 1 CIRERA \'C\'
MASNOU \'B\' 4 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (III)
LIRA \'D\' 1 - 3 NATACIO BARCELONA
PEONA I PEO \'G\' 0 - 4 FOMENT \'E\'
IDEAL CLAVE \'D\' 0 - 4 ESCOLA ESCACS DE BCN \'B\'
BADALONA \'D\' 2 - 2 VILA OLIMPICA \'B\'
LLAVANERES 4 - 0 ATENEU COLON \'E\'

Tercera Prov BCN (IV)
BADALONA \'C\' 1'5 - 2'5 ESCOLA ESCACS DE BCN \'C\'
Vacant 0 - 4 FOMENT \'H\'
SANT ANDREU \'E\' 1 - 3 TRES PEONS \'I\'
CATALUNYA \'D\' 0'5 - 3'5 BCN-VULCA \'B\'
ESPIGA \'C\' 3'5 - 0'5  PEONA I PEO \'E\'

Tercera Prov BCN (V)
BARAD \'C\' 4 - 0 Vacant
UGA \'E\' 4 - 0 Vacant
MONTCADA \'D\' 0 - 4 VILA OLIMPICA
MOLLET \'D\' - TERRASSA \'G\'
Vacant 0 - 4 COLON SABADELL \'I\'

Tercera Prov BCN (VI)
GRANOLLERS-CANOVELLES \'C\' 3 - 1 COLON SABADELL \'H\'
SANT QUIRZE \'B\' 4 - 0 CASTELLAR \'C\'
LLINARS \'D\' 3 - 1 BADIA \'B\'
CERDANYOLA VALLES \'E\' 4 - 0 LLIÃÇ-RONÇANA \'E\'
MOLLET \'E\' 2 - 2 TERRASSA \'F\'

Tercera Prov BCN (VII)
SANT BOI LLUÇANES \'C\' 1 - 3 VIC \'B\'
COLON SABADELL \'J\' 4 - 0 FRANQUESES \'B\'
CARDEDEU \'B\' 2 - 2 SANT PERE TORELLO \'B\'
CALDES DE MONTBUI \'B\' - LLIÃÇ-RONÇANA \'C\'
LLINARS \'C\' 2 - 2 CALLDETENES \'B\'

Tercera Prov BCN (VIII)
PALAU-SOLITA 2'5 - 1'5 LLINARS \'E\'
BARAD \'B\' 2 - 2 LLIÃÇ-RONÃÇNA \'D\'
MOLLET \'F\' 2'5 - 1'5 CALDES DE MONTBUI \'C\'
COLON SABADELL \'G\' 1 - 3 VALLROMANES
SANT BOI LLUÃÇNES \'B\' 1 - 3 GRANOLLERS-CANOVELLES \'B\'

Tercera Prov BCN (IX)
MINORISA 4 - 0 SANTPEDOR \'D\'
CATALONIA \'D\' 4 - 0 Vacant
BERGUEDA \'D\' - BERGUEDA \'C\'
SURIA 2'5 - 0'5 OLESA \'B\'
JOVIAT 3 - 1 L\'ESTANY \'B\'

Tercera Prov BCN (X)
VILAFRANCA \'D\' 4 - 0 COLÒNIA GÜELL \'C\'
PASSIO \'B\' 2 - 2 OLESA \'C\'
SANT ESTEVE 3 - 1 PALLEJA
ESPLUGUES \'B\' 2 - 2 MONTBUI \'B\'
MARTORELL \'D\' 2 - 2 CAPELLADES \'B\'

Tercera Prov BCN (XI)
RIBES 1'5 - 2'5 VILAFRANCA \'E\'
COLLBLANC-AURORA \'C\' 4 - 0 COLÒNIA GÜELL \'D\'
SITGES \'D\' 4 - 0 Vacant
CASTELLDEFELS \'C\' 3 - 1 PRAT \'C\'
ESPLUGUES \'C\' 3 - 1 CORNELLA \'D\'

Tercera Prov BCN (XII)
Vacant 0 - 4 VILAFRANCA \'C\'
Vacant 0 - 4 CASTELLDEFELS \'D\'
TRES PEONS \'H\' - COLÒNIA GÚELL \'B\'
COMTAL \'F\' - PEONA I PEO \'F\'
COLLBLANC-AURORA \'D\'  2'5 - 1'5 JAKE \'E\'

Tercera Prov BCN (XIII)
TRES PEONS \'G\' 4 - 0 CONGRES \'E\'
SANT MARTI \'F\' 3 - 1 JAKE \'D\'
CATALUNYA \'E\' 4 - 0 Vacant
ESPIGA \'B\' 3 - 1 PEONA I PEO \'D\'
ONCE BCN \'B\' 0 - 4 LIRA \'E\'

Preferent GRN
BESCANO - PALAFRUGELL
SALT i GIRONA 5'5 - 4'5 DOTZE CASTELLS
CASSA 5'5 - 4'5 GUIXOLENC
OLOT \'B\' 2'5 - 7'5 GERUNDA \'B\'
FOMENT BISBAL 5'5 - 4'5 FIGUERES \'C\'

Primera Prov GRN
CASSA \'B\' 3'5 - 4'5 TORDERA \'B\'
MONTGRI 5 - 3 LLORET
GUIXOLENC \'B\' 1 -7 BLANES
BANYOLES \'B\' 5 -  3 SANT GREGORI
GERUNDA \'C\' 4 - 4 PALAFOLLS

Banyoles “B” 5 – Sant Gregori 3.

INICI VICTORIÓS.

El Banyoles “B”, que enguany pot ser un equip molt compacte i compensat, fet que fa pensar que podem tenir aspiracions, ha presentat les seves cartes credencials davant del Sant Gregori, rival sempre perillós.

Incident amb algun rellotge mal programat, que s’ha solucionat amb la bona entesa dels delegats. (Em costa entendre com la Laura Garcia, amb el seu tarannà sempre gentil, pot haver tingut alguna vegada algun incident amb algun altre delegat).

En el tauler 1 Juli Zamora no ha pogut amb la excampiona de Catalunya Laura Garcia, així com l’any passat li va aconseguir taules, enguany no ha pogut ser.

El experimentat Guillem Turró, ha vençut a un dels bessons Bordas, en concret el Miquel, amb negres en el tauler 2.

Jordi Muratet s’ha imposat a Àlex Font en el tauler 3.

Josep Bartis ha tingut una partida difícil i amb alternatives, que ha solucionat amb un atac contra el rei de Rafel Garcia, aconseguint un punt molt important.

Alexandra Muratet s’ha vist superada pel altre germà Bordas, en Pere.

En Jordi Chalmeta s’ha imposat amb dificultats al amic del nostre club i pare de la nostra conciutadana Ingrid Calpe, senyor Enric Calpe a qui no he pogut saludar i espero estigui recuperat plenament.

La Júlia Muratet ha tingut el privilegio de sumar la victòria en la seva partida, que ha significat guanyar el matx, davant de Francesc Fàbrega.

En el darrer tauler la Olga Carmona ha perdut davant de Xavier Massò.

Al final Banyoles “B” 5 – Sant Gregori 3. La setmana que ve contra el filial “C” del Gerunda.

 

Segona Prov GRN
OLOT \'C\' 4 - 4 DOTZE CASTELLS \'B\'
PALAFRUGE LL \'B\' 5'5 - 2'5 SALT i GIRONA \'B\'
SANTA EUGENIA \'B\' 5'5 - 2'5 SANTA EUGENIA \'C\'
GERUNDA \'D\' 3'5- 4'5 GERUNDA \'E\'
FIGUERES \'D\' 4 - 4 VIDRERES

PALAFRUGE LL \'B\' 5'5 - 2'5 SALT i GIRONA \'B\'

Queridos fideles seguidores del ajedrez, por mi parte del equipo del Salt-Girona B que fue sub-campeón de la categoria de Bronze ( Tercera ) y ahora en segunda de Girona . Nuestro equipo la primera ronda plantó cara a un Palafrugell apagado con sus partidas y dejandose llevar pero sin éxito; hay una dita que dice los errores se pagan carros y esto es lo nuestro pero tranquilos la confianza la cogeremos. Bien por el partido una alineación de lujo liderados por un Pou esplendido y caracterizado por su juego agresivo que dejó sin tregua a su contricante la verdad no la pude observar pero supe que íbamos por un buen camino de momento seguidament tito hace unas tablas que nos da aire seguidamente el Palafrugell a la raíz del público intrigado quería que los suyos plantaran cara y nos la plantaron ya perdiamos de 3.5 a 1.5 y seguidamente hubo una partida exelente de Lluís Victoria que no la pudo colminar de una error de la rapidez pero no pasa nada es el primer partido y esto creís he acabado no senyores ibamos perdiendo y quedaban dos partidas de grandes amigos Raul el malagueño y la mía xd en fi no se pudo obtener resultado positivo la mia que no pude con una posición caótica y Raúl muy bien jugo y gano en fi al final perdimos 2.5 a 5.5 pero trabajamos juntos para poder luchar, nuestro mister quedo satisfecho con el equipo y que se preparen Santa Eugenia que venimos con las ganas de morder el tablero por el punto que lo necesitamos xd y a más a más es un derbi de la provincia todos estáis invitados

Anass Jaaidi Battani

 

Tercera Prov GRN (I)
BANYOLES \'C\' 3 - 1 BANYOLES \'E\'
OLOT \'D\' 0 - 4 DOTZE CASTELLS \'C\'
MONTGRI \'B\' 1'5 - 2'5 FIGUERES \'E\'
ELS PALAUS \'B\' 2'5 - 1'5 ELS PALAUS
SANTA EUGENIA \'E\' 0 - 4 L\'ESCALA

 

Tercera Provincial:

EL DUEL ENTRE FILIALS DEL BANYOLES ACABA AMB UN 3 A 1 A FAVOR DEL BANYOLES “C”.

Banyoles “C” 3 – Banyoles “E” 1 Palafrugell “C” 0 - Banyoles “D” 4

El Banyoles “C” i el Banyoles “E” s’enfrontaven al Centre Cívic, absència de darrera hora del “fill”Veciana en el equip “E”.

Manel Compte s’ha imposat al jove Adam Porxas, el mateix que ha fet en tauler 2 el recuperat pel nostre Club a darrera hora Oriol Capdevila, que s’ha imposat a Jordi Sureda, a la taula 3 Manel Humet ha puntuat davant l’absència de Ferran Veciana (jr), i en el tauler 4 el “pare” Veciana ha donat emoció al matx en la seva victòria sobre Jordi Ponsi.

 

Tercera Prov GRN (II)
VILOBI \'B\' 0 - 4 VILOBI
BLANES \'B\' 4 -   0 BLANES \'C\'
SANTA EUGENIA \'D\' 1 - 3 GERUNDA \'F\'
PALAFRUGELL \'C\' 0 - 4 BANYOLES \'D\'
SALT i GIRONA \'C\' 1'5 - 2'5 CASSA \'C\'

LA MAINADA DEL EQUIP “D” DONA LA MAJOR ALEGRIA AL VÈNCER A PALAFRUGELL AL EQUIP “C” PER 4 A 0.

 

REMARCABLE L’ESPORTIVITAT DEL PALAFRUGELL EN ANAR A RESCATAR  ALS “EXTRAVIATS” I NO POSAR ELS RELLOTGES EN MARXA FINS LA SEVA ARRIBADA.

 

D’antuvi el Banyoles ha d’agrair la esportivitat mostrada pel Palafrugell i en concret pel seu secretari Enric Deulofeu, que molt amablement em va subministrar informació de com arribar i el seu mòbil per si teníem cap problema, com així ha estat i, tenir coneixement de la “desorientació” dels nostres jugadors, ha enviat “un equip de rescat”  que ha ajudat als nostres “nanos” a arribar al local de joc. També agrair que els rellotges no s’han posat en marxa fins que els nostres jugadors has estat a lloc. GRÀCIES.

 

La nostra mainada ha pagat el favor amb bon joc, i malgrat que els rivals tenien elo superior als nostres jugadors, han aconseguit guanyar totes les partides, fet que els posiciona al cap davant de la classificació i els ha d’encoratjar de cara a les properes rondes.

 

Cal considerar d’heroica la actuació del nostre planter.  Felicitats.

 

Foto dels “herois” avui del equip del Banyoles “D” a Palafrugell. D’esquerra a dreta: Vidal Ribugent, Adrià Reyes, Daniel Pérez i Isaac Fusella 

Be, com a colofó dir que avui tots els equips del Banyoles han guanyat (excepte el “E” que ha jugat contra el Banyoles “C”),  i que costarà, en les properes rondes, mantenir el llistó tan amunt, però el inici de temporada no podria ser més engrescador.

Fins la setmana que ve.

Elias Muratet.

 

Preferent LLE
GUISSONA 3 -  7 BENAVENT
LLEIDA \'B\' 8'5 - 1'5 BALAGUER \'B\'
VALLFOGONA 5 - 5 BAIX SEGRE
IVARS 4'5 -  5'5 PARDINYES

LA SEU - VILANOVENC

Primera Prov LLE
VALLFOGONA \'B\' 3'5 - 4'5 BELLPUIG
TARREGA \'B\' 5'5 - 2'5 LLEIDA \'C\'
ELEFANT 4'5 - 3'5 MOLLERUSSA
ANDORRA \'B\' 2 - 6 BALAGUER \'C\'
TORA 4'5 - 3'5 PONTS

Segona Prov LLE
BALAGUER \'D\' 0 - 5 BALAFIA
SEROS 3'5 - 1'5 A. GARRIGUENC
JUNEDA 3 - 2 VILANOVA
SEGARRA 2 - 3 BENAVENT \'B\'
PARDINYES \'B\' 0 - 5 VILABARCA

Tercera Prov LLE (I)
BALAGUER \'F\' 3 - 1 BALAGUER \'G\'
IVARS \'B\' 1 - 3 ALMENAR \'B\'
VILANOVENC \'B\' 3'5 - 0'5 TARREGA \'C\'
PONTS \'B\' 4 - 0 Vacant

Tercera Prov LLE (II)
BALAGUER \'E\' 0 - 4 ALMENAR
SORT - BALAGUER \'H\'
BALAFIA \'B\' 3  - 1 VILANOVA \'B\'
VALLFOGONA \'C\' 4 - 0 LLEIDA \'D\'

Preferent TGN (I)
Vacant 0 - 10 VALLS \'B\'
RAPITA - MASDENVERGE \'B\'
L\'ESPLUGA - GANDESANA
MORA D\'EBRE - L\'HOSPITALET
TARRAGONA \'C\' - STA COLOMA QUERALT

Preferent TGN (II)
VALLS 5'5 - 4'5 TORREDEMBARRA
ALCANAR 2 - 8 REUS DEPORTIU \'B\'
CAMBRILS 7'5 - 2'5 REUS PLOMS
CAPABLANCA 7 - 3 MASROIG
CONSTANTI 2'5 - 7'5 FLIX

Primera Prov TGN (I)
LIRA VENDRELLENCA \'B\' 7 - 1 BISBAL SCR
CAMBRILS \'C\' 0 - 8 VILA-RODONA
LA SELVA 8 - 0  STA COLOMA QUERALT \'B\'

MONTBLANC 4'5 -  3'5 TARRAGONA \'D\'
DUESAIGÜES - RIUDOMS

Primera Prov TGN (II)
JESUS CATALONIA 1 - 7 SALOU
TORTOSA 8 - 0 Vacant
REUS PLOMS \'B\' 2'5 - 5'5 RAPITA \'B\'
AMPOLLA - CAMBRILS \'B\'
VILA-SECA \'B\' 1'5 - 6'5 PEO VUIT \'B\'

Segona Prov TGN (I)
TARRAGONA \'E\' - ONCE REUS
VILA-SECA \'C\' 0 - 4 TARRAGONA \'F\'
Vacant 0 - 4 CAPABLANCA \'B\'
CALAFELL \'B\' 0'5 - 3'5 CALAFELL
CONSTANTI \'B\' 2 - 1 REUS DEPORTIU \'C\'

Segona Prov TGN (II)
MONTBLANC \'B\' 1'5  - 2'5 VALLS \'C\'
BISBAL SCR \'B\' 1'5 - 2'5 SARRAL
VILA-RODONA \'B\' 2 - 2 L\'ESPLUGA \'B\'
VALLS \'E\' 1'5 - 2'5 VALLS \'D\'
STA COLOMA QUERALT \'C\' 4 - 0 Vacant

Segona Prov TGN (III)
MASDENVERGE \'C\' - RAPITA \'C\'
MASDENVERGE \'D\' - GANDESANA \'B\'

 

 

1