Dardo

Ronda 4

 

Actualizado con fecha: 23/02/2009 11:10:00

 

Resultats de la Ronda 4 (22/02/2009)
Divisió Honor
MONTCADA 8 - 2 CERDANYOLA VALLES
UGA 5.5 - 4.5 BARBERA
FIGUERES 2.5 - 7.5 SABADELL SCC
SANT ADRIA 4'5 - 5'5 FOMENT
TERRASSA 7 - 3 ATENEU COLON

A MIG PUNT DE FER MIG PUNT.

Avui al local gracienc s’ha jugat un matx equilibrat. Aquesta sala de la Ugd’E plena d’història viva dels escacs (les parets plagades de fotografies i escrits així ho demostren) ha estat testimoni muda de les emocionants partides entre locals i visitants. Avui ens han anat millor i només hem perdut per la mínima. És un meritori resultat que ens omple d’optimisme. Victòries d’en Francisco Javier i Florian. Empats d’en Fidel, Hipòlit, Ana, Jonatan i Jordi. Derrotes d’en Xavi, Matías i Àngel.
Només molt cap al final s’ha vist clar quin seria el resultat. Fins aleshores podia passar de tot.Tauler per tauler, a priori, ens superava la UGd’E; però avui tot ens anava més bé i lluitavem millor pels nostres punts. En Fidel Corrales, per exemple, tenia peó de més en un final de dames contra Miquel Illescas, on el GM català ha hagut de jugar les precises pe equilibrar. L’Hipòlit Asís ha sabut mantenir el tipus davant l’altre GM local en J.M. López. D’acord que l’Ana s’ha salvat in extremis contra el tercer GM dels nostres rivals, el mexicà González, però, per contra, jo mateix he perdut havent tingut a la mà l’empat...Penso sincerament que si s’hagués produït matx nul, els que han presenciat com han anat les coses, no ho haurien pas trobat estrany. Ara bé, no ha estat així i ha vençut la UGd’E, d’acord. No vull truere cap mèrit a l’equip contrari. S’ha de saber encaixar les derrotes.
Però buscant signes positius trobo que em fet la millor puntuació dels quatre primers enfrontaments. En sortim reforçats moralment de cara a la lliga particular que per nosaltres comença el diumenge que ve amb el Figueres. Una lliga que jugarem “a part” junt els cinc rivals que ara ens queden. Cinc punts que seràn decisius per les nostres aspiracions de mantenir-nos aquest any a la mateixa lliga. Ara ja tenim una responsabilitat alta a cada encontre. Fins al final tot són finals.
(A la foto, primer pla a l’esquerra amb negres, el MI català Daniel Alsina; a la dreta, amb blanques el MI teutó, Florian Grafl. Al fons la partida entre el GM González i la WGM Ana Matnadze)

Àngle Pascual Sauch (MC)

EL PRIMER EQUIP DEL CLUB D’ESCACS FIGUERES PERD CLARAMENT AMB EL SABADELL 2’5 A 7’5

El Figueres “B” és a punt de donar la sorpresa a contra el Cerdanyola-Mataró

En la quarta ronda del “Campionat de Catalunya per Equips” el primer equip del C.E. Figueres ha perdut amb el potent Sabadell 2’5 a 7’5.L’equip vallesà era molt superior en quant a l’alineació amb 3 Grans Mestres, 2 Mestres Internacionals, 4 Mestres FIDE i un Mestre Català, de manera que excepte en el primer tauler, eren superiors en Elo als jugadors del Figueres. Juntament amb Montcada i Uga, són a priori els 3 intocables de la Divisió d’Honor.
En cap moment hi ha hagut doncs possibilitat de puntuar. Algunes partides s’han mantingut igualades durant tot el matí, però en cap d’elles es veia avantatge per a guanyar el punt sencer. I així, doncs s’han anat succeïnt les taules i les derrotes de l’equip local (5 taules i 5 derrotes). Això sí, les taules dels locals han estat totes molt meritòries donat que hi havia molts diferència d’Elo amb els rivals. Llevat de la igualtat a priori en el primer tauler entre Campos i Magem, que també s’ha vist reflectida en les taules finals, Colls ha aconseguit taules en una brillant partida, amb sacrifici de peó inclòs, contra el jove MF Cristian Cruz (2557 Elo, gairebé 250 més que el MC Emili Colls). Colls acaba amb peó de mes en final de torres, però no té més que taules. El MC Jordi Serra entaula contra el MI Mellado després de jugar una partida sólida que acaba en un final de torres. Per la seva banda, el jove MC Víctor Lillo, després d'un potent atac del MI Rahal, aconsegueix escapolir-se’n molt bé en una complicadíssima posició, i després de sacrificar peça durant vàries jugades s’acaben signant les taules. Per últim el sólid Josep Maria Lillo també aconsegueix frenar el fort MF Cayetano Alonso, que ja fa molts anys va a començar a donar les seves primeres passes en els escacs a Figueres.
Els resultats individuals han estat:
 

CAMPOS , JAVIER                    GM 2579
 

½-½

MAGEM , JORDI                        GM 2562
 

1

CUADRAS , JORDI                    MF 2380
     

0-1

ALMEIDA , OMAR                      GM 2520
     

2

COLLS , EMILI                         MC 2308

 

½-½

CRUZ, CRISTIAN                        MF 2557

 

3

PIJUAN , MANEL                       MC 2298

 

0-1

RODRIGUEZ, AMADOR                GM  2514

 

4

SERRA , JORDI                        MC 2278
     

½-½

MELLADO, JOAN                          MI 2489
     

5

LILLO , VICTOR                       MC 2277

 

½-½

RAHAL, MICHAEL                         MI 2448

 

6

MANERA , JOSEP                           2273
     

0-1

PERPINYA , LLUIS                        MI 2422
     

7

MUNDET , JAUME                    MC  2246
     

0-1

GONZALEZ , RAUL                       MF 2398
   

8

LILLO , JOSEP Mª                          2243

 

½-½

ALONSO , CAYETANO                  MF  2381

 

9

BARRERA , CARLES                       2225

 

0-1

FERNANDEZ-DIAZ, MIQUEL               2264

 

10


Pel que fa a l’equip del Figueres “B” que juga al grup I de la 2ª Divisió Catalana ha perdut en el seu desplaçament a Mataró contra l’equip local del Cerdanyola-Mataró per un ajustat 6 a 4. El matx ha estat molt igualat i tot s’ha decidit en la partida Namay – Alonso. El jugador del Figueres Joan Alonso, ha perdut per temps en un final de rei i peons, amb peó de més, totalment favorable. En cas que hagués vençut el resultat del matx hagués estat de 5 a 5 ja que la resta de partides ja estaven definides. Cal destacar la victòria del jugador de l’Escola d’escacs del club, Alex Pinsach (sub-14), que en el seu debut a la categoria s’ha imposat a un jugador amb gairebé 200 punts d’elo més que ell.

Pel que fa a l’equip del Figueres “C” que juga a la Preferent de Girona, ha perdut en el seu desplaçament a St Feliu de Guíxols per 8’5 a 1’5.

A la categoria de Segona Provincial el Figueres “D” ha obtingut una nova victòria davant l’Olot “C” per 4’5 a 3’5. Ha sigut un matx on l’equip visitant s’ha presentat a jugar amb només set jugadors, però que s’ha decidit en una emocionant darrera partida, la corresponent al tauler nº1, on el jugador Carles Padrosa ha sabut imposar-se després de refusar l’atac rival. El Figueres D es troba a la part alta de la classificació amb 3’5 punts en quatre partits.

A Tercera Provincial el Figueres “E” ha perdut amb Els Palaus per 3 a 1.

 

Primera Divisió (I)
SANT BOI 7'5 - 2'5 SANT FELIU
REUS DEPORTIU 7.5 - 2.5 BCN-VULCA
TARRAGONA 5'5 - 4'5 GERUNDA
SANT ANDREU 7'5 - 2'5 ANDORRA
TRES PEONS 6 - 4 COMTAL

Crónica del Sant Boi

Primera Divisió (II)
CORNELLA 5 - 5 CONGRES
TORDERA 4 - 6 LIRA
OLOT 4'5 - 5'5 BALAGUER
SANT MARTI 3'5 - 6'5 LLEIDA
BARCELONETA 2'5 - 7'5 SITGES

Avui el Sant Martí ha tingut moltes baixes a tots els equips, i això ha fet que debutés jo al primer. El Lleida ha vingut amb molts mestres que formaven un gran equip i ens ha guanyat clarament, però no sense lluita. Primer ha fet taules el Pau amb el MI Baches, seguides d'unes altres del Marc Sánchez. Més tard ha perdut l'Andrés Rojas i crec que jo he empatat el matx després de guanyar un MC que l'any passat em va masacrar d'obertura. Seguidament ha perdut l'Éric i ha empatat el Manel ja que el seu rival, que tenia millor posició, s'ha obsesionat entregant una peça en fer-li mat al rei contrari. Anàvem 3-3 però les partides que quedaven no estaven bé. Més tard ha perdut el Lluís contra un rival molt superior, mentre que el David ha caigut en una trampa del rival, degut al apur de temps, quan la partida ha estat igualada en tot moment. Durant el matx, el MI Jorge González ha necesitat una aspirina i ha hagut d'anar a la farmàcia a buscar-ne una perque no en teníem. Finalment l'Òscar ha fet taules amb el GM Josep Oms en un final de tres peons passats i lligats contra una torre, mentre que l'Imar Talló perdia un llarg final de dames amb peó de menys. Deia un company l'altre dia que aquest ritme de joc afavoreix molt els errors i deu ser veritat pel que he vist jo avui en diverses partides. El cas és que el Lleida juga en una lliga diferent a la nostra. L'equip B ha guanyat el Condal C ja que nosaltres èrem superiors a tots els taulers. L'equip C ha pagat aquesta setmana les moltes baixes sofertes, mentre que el D tampoc ha pogut puntuar a pesar que el Javier Carmona, que ha quedat segon de Barcelona en categoria cadet i per tan s'ha classificat per la final de Catalunya, ha tornat a guanyar. L'equip E ha empatat amb el Congrès C en un matx clàssic de la segona categoria, i això que portàvem nosaltres un jugador menys i els nens de l'equip F no han aconseguit puntuar contra els veterans del Catalunya E.

Ll.   

 

BARCELONETA 2'5 - 7'5 SITGES

El Sitges se ha paseado esta mañana por la Barceloneta, que solo ha podido salvar los muebles, para que el resultado no fuese escandaloso. El Sitges con un equipo plagado de titulados y mucho oficio, han sabido resolver con rapidez el encuentro, con tres victorias consecutivas. Las tablas de Oms y Llobet en los tableros 1 y 3 dejaban el 4-1 en el marcador. La única victoria del Barceloneta de la mano de Pepo Viñas, que ha entregado para liar la partida y ha acabado con un bonito remate frente a Escobar. El Sitges es un firme candidato a la DH ampliada a 12 del año que viene, a nosotros todavía nos queda remar mucho para salvar la categoría.

CORNELLÀ 5-CONGRÉS 5
CERDANYOLA C 4,5-CONGRÉS B 3,5

EL PRIMER EQUIP SALVA ELS MOBLES "IN EXTREMIS" I EL B PUNXA

No podem dir que la d'avui hagi estat una gran jornada pels nostres interessos. Tots dos conjunts jugàvem fora amb la missió d'aconseguir el punt davant d'equips amb un potencial lleugerament inferior al nostre... sobre el paper!

Val a dir que cada matx té el seu esdevenir, i si bé l'objectiu inicial del primer equip era aconseguir la victòria, finalment l'empat (aixecant un 5-2 en contra) s'ha donat per bo.
No puc donar massa detalls sobre les partides ja que no hi era, però destacarem les taules d'en Josep al desè tauler, mostrant-se enguany més sòlid que mai, tot prenent el relleu a un Llopis que avui ha perdut i, per damunt de tot, la victòria final d'en Carlos Alonso, que ha permès sumar aquest mig punt d'or contra un rival directe.
La setmana que ve rebem a casa al Barceloneta, en una altra final; sembla ser que aquest any seran cinc o sis els conjunts que pugnaran per salvar la categoria.

Als del B se'ns ha escapat el matx d'una manera molt extranya. Ja havia avisat que el Cerdanyola C era un rival enganyós; ja que tot i que nosaltres els superàvem per ELO a tots els taulers, és un conjunt que combina de manera encertada experiència i joventut, tirant de la pedrera. Quan veus nens (i nenes, es sobreentèn) que ja estan jugant a aquest nivell, un se'n adona que hi ha alguna cosa que no fem del tot bé; nosaltres presentàvem una alineació on el més jove era jo, que ja fa uns quants anys que m'afaito... el mateix serveix per al primer equip, on l'únic jugador que no arriba a la quarentena és el mestre Rubén.
Però tornem als taulers! De seguida s'ha vist que el matx estaria molt equilibrat, ja que les posicions eren igualades a la majoria de taulers; possiblement les partides que més bona fila feien eren la d'en Bañón al darrer tauler, la d'en Petar i la meva, tot i que en cap cas s'havien decidit.
En Viñals ha estat el primer en acabar, per no perdre el costum, després de signar taules en una posició equilibrada, derivada d'una defensa siciliana amb enrocs oposats; en Jaume tenia calçotada familiar, però amb la pressa que es dóna, arribaria fins i tot a una botifarrada per esmorzar.
Aquest mig punt per cada equip ha romàs al marcador durant una bona estona, fins que l'Andreu ha caigut derrotat en un final de taules, on el presi ha volgut maniobrar, poder subestimant el contrajoc blanc, poder amb l'afany d'aportar el punt sencer a la causa. Durant uns minuts m'he mantingut absent del matx perquè el meu adversari comptava amb molt poc temps, fet pel que em jugava depressa i sempre em tocava pensar a mi; finalment, li ha caigut la bandera quan jo ja duia una torre neta d'avantatge.
La meva sorpresa ha estat al aixecar-me de la cadira i adonar-me que en Petar havia perdut un final de cavall contra cavall on disposava d'un peó i cinquanta minuts d'avantatge; he cregut o he volgut creure que m'estava prenent el pèl; de seguida he comprovat que no. El jugador búlgar estava molt afectat al final de la partida, des d'aquestes línies, donar-li tot el nostre suport i motivació perquè recuperi el camí del triomf, que segur que ho farà. Després d'això miro a la pissarra i comprovo que en Sorribas i l'Antoni Moranta havien conclòs sengles enfrontaments amb taules; en Joan disposava de tres peons per una qualitat, però l'avantatge material quedava contrarrestat pels quinze segons de rellotge que mancaven (en una posició on encara hi havia dames i alguna peça), mentre que la partida de l'Antoni sembla que ha estat força més tranquil•la. En Jordán jugava una incerta posició de dama, torre i peça per banda contra el veterà Peñalver, però en Bañón, a qui anteriorment havia vist superior, estava ara amb peça de menys sense cap tipus de compensació. De poc ha servit que en Jordán guanyés la dama rival i conseqüentment la partida perquè als pocs minuts en Benici s'ha vist obligat a abandonar, quedant-se el punt a casa per la mínima. L'enhorabona al Cerdanyola i ara a seguir endavant; la setmana que anem a l'ONCE, tot i que juguem de locals, amb un únic resultat vàlid per no despenjar-nos de les posicions capdavanteres.

El C d'en Xavier només ha pogut sumar mig punt a casa contra el Sant Martí E, sensiblement inferior i amb set jugadors. Destaquem això sí la victòria del propi Xavier, que sembla que poc a poc va agafant el to. Després d'aquest inici de campionat, el tercer equip sembla abocat a la lluita per la permanència.

El quart equip ha vençut meritòriament a un conjunt potent a la categoria, l'Ideal d'en Clavé C, a mencionar les victòries d'homes com en "frare"; en J.J.; el vigent Alekhine, Jordi Climent o del jove Santi de la Iglesia. Vitals les taules del mestre Cristian després d'un any d'inactivitat vers el veteraníssim Gías, mentre que han perdut en Jordi, l'Emili, fins ara màxim realitzador i l'ànima i delegat, l'M.A.

La setmana que ve, més!

Héctor Hernández
Club d'Escacs Congrés

Victòria de La Lira a Tordera

 

La Lira va guanyar a Tordera, un altre dels equips fluixos del grup. I això que dissabte a la nit vam tenir dues baixes de darrera hora, cosa que ens feia perdre els nostres primer i tercer taulell. Com a conseqüència, tots pujàvem dos taulells amunt (excepte el segon, que només en pujava un) i entraven dos suplents en les darreres posicions.

No sé si mai havia jugat jo de sisè taulell a primera divisió.

Va ser un matx que en tot moment va semblar que cauria de la nostra banda, com finalment així fou. El primer punt el vaig posar jo mateix quan el meu rival va afeblir la seva defensa, cosa que vaig aprofitar per llençar un atac debastador que em va donar la victòria. No havien passat ni dues hores. Poc després posàvem el 3-0. I cap a la una ja anàvem 4'5-1'5. El president va guanyar una partida brillantment, gràcies al contrajoc que havia obtingut després d'una entrega de qualitat, i va segellar la nostra victòria. El resultat final, després de les taules al primer taulell, fou de Tordera 4-La Lira 6.

El proper diumenge, contra el Cornellà, hi haurà un altre matx decisiu car ambdós equips estem empatats a dos punts i, qui guanyi, estarà practicament salvat.

 

Jaume Franch, La Lira.

 

Segona Divisió (I)
MONTCADA 'B' 4 - 6 SANT JOSEP BADALONA
SANT ANDREU 'B' 5'5 - 4'5 BANYOLES
CERDANYOLA MATARO 6 - 4 FIGUERES 'B'
SANTA EUGENIA 1'5 - 8'5 PEONA I PEO
COLMENA 7 - 3 ARAGONES

EL BANYOLES ACARONA PUNTUAR EN EL SEU DESPLAÇAMENT A SANT ANDREU.

A SEGONA DIVISIÓ EL PRIMER EQUIP DEL BANYOLES PERD PER LA MÍNIMA. EXCEL•LENT DEBUT DEL NOVELL NARCIS CABARROCAS.

Segona Divisió:

Sant Andreu “B” 5,5 - Banyoles 4,5.

Hem anat a Barcelona amb un equip de circumstàncies (moltes baixes), però fins el darrer alé hem tingut possibilitats de puntuar, i fins i tot, de guanyar. Malgrat el elo superior dels locals (excepte en el primer tauler, a la resta una superioritat en el elo, que no en el joc, amb diferencies de uns 100 punts fins a més de 400 punts!!! en els darrers taulers). Els Muratet’s, com la setmana passada, els primers en acabar, en prop de dues hores ja s’havien signat les taules del cronista amb Garcia Castillo (alfils de diferent color, que no permetien que el peó central i passat d’avantatge que jo tenia fos suficient per declinar al meu favor la partida) , la victòria d’Albert Muratet en el tauler 1 (i ja porta 3,5 de 4 jugant en el tauler 1), i la derrota d’Elias Muratet junior en el tauler 6 (quan la previsió era que jugués de 9 ó 10). Els Muratet han aprofitat per anar amb la “monja” del Bar a fet un toc. Poc després Gerard Martin ha d’abandonar, gairebé al mateix moment que Hans Van Arkel signa taules. I Jordi Ponsi (repescar a darrera hora per no deixar un tauler buit per les absències) perd. Resultat llavors: Sant Andreu “B” 4- Banyoles 2. Però de les partides que quedaven no en teníem cap de perduda, i fins i tot, en algunes amb certa superioritat. La victòria de Narcís Cabarrocas, en el seu debut, amb un joc sobri i contundent sobre el jugador Picatoste Verdejo (que li treia 413 punts d’elo!) ha posat el 4 a 3, i ha posat de manifest la seriositat de les esperances d’un resultat positiu. Quedaven 3 partides en joc, i ens calia treure 2 punts per empatar. Antoni Oliva en el tauler 2 tenia un matx molt anivellat amb Abad, Sergi Diaz, en el tauler 3, tenia un cert avantatge, sobretot posicional sobre el “pare” Travesset, i Dani Marques en el tauler 8 tenia una partida molt complicada, però semblava que amb avantatge, amb Romero Moreno, que, a més a més estava molt apurat de temps.

Si tot sortia be, podíem guanyar un punt molt important per a nosaltres. Les taules, previstes, d’Oliva posaven encara mes emoció. Sergi Diaz aconsegueix qualitat de més i té un atac força demolidor, però Dani Marques, dubta davant l’empenta de Romero. Sergi assegura l’avantatge, mentre Marques juga imprecís, tant imprecís que fins i tot li fugen de les mans les taules (que gairebé ens garantien l’empat final), Marques perd i el matx ja és pel Sant Andreu, poc després Sergi Diaz guanya. Al final Sant Andreu 5,5 – Banyoles 4,5, i l’evidència de que avui hem deixat escapolir una bona oportunitat per puntuar, malgrat anar amb un equip farcit de suplents.

 

SANTA EUGENIA 1,5 PEONA I PEÓ 8,5 dif. Elo
1 BURGOS, CARLOS 2323 0-1 1 BREGADZE, LEVAN 2394 -71
2 CASANELLAS, LLUIS 2281 ½ 3 CAPELLADES, MARC 2273 8
3 SABRIA, POL 2264 ½ 6B JAVAKHADZE, ZURAB 2203 61
4 SORROCHE, JOSEP M 2251 ½ 7 SUBIRACHS, GUILLEM 2172 79
5 VIDAL, ALEX 2170 0-1 8 LOPEZ, JUAN 2135 35
8 DIAZ, JORDI 2105 0-1 9 LOPEZ, JORDI 2132 -27
12 GARCIA-CASTANY, GAL.LA 1975 0-1 10 CORRIGUELAS, FREDERIC 2102 -127
14 BONAVIA, FRANCESC 1896 0-1 11 GONZALES, JOSE 2097 -201
15 COLL, DAVID 1894 0-1 11 VIZCAINO, JOSE LUIS 2082 -188
31 SABRIA, DANIEL 1799 0-1 12 ROJANO, CARLOS 2062 -263
2096 2165,2 -69,4

AVUI ‘HEM FET AMICS’ A GIRONA

Encara i que la meitat de l’equip barceloni ha vingut amb mitja hora de retard, el resultat és fidel reflexe de l’enorme superioritat dels de Peona i Peó.
Rès a dir. No ha hagut gaire lluita.

Desprès de 4 rondes, tenim a Lluis Casanellas i Pol Sabrià amb el 75% dels punts (4 partides); Josep M Sorroche amb el 62,5% (4 partides). Aquests 3 són els ùnics imbatuts de l’equip. En Lluis i Josep M han jugat 3 partides amb negres. Alex Vidal és l’altre jugador que arriba al 50% (4 partides).
Tenim uns quants companys que encara no s’han estrenat en puntuació havent jugat (5 jugadors, fent en total 10 partides). També tenim 2 jugadors, entre els 10 primers de llista que no han disputat cap partida.
Baixen 3 equips de Segona Divisió. El nostre grup és molt equilibrat en quan a forces i si bé és cert que el rival d’avui ens ha apallissat de valent, en cas d’haver presentat el Santa Eugènia l’equip titular haguès significat un promig de 2183 elo (que és significativament diferent). Probablement, el resultat final haguès sigut també diferent.

En aquestes 4 rondes, en l’equip han participat 15 companys diferents. Penso que deunidó. La semana vinent visitem el feudo figuerenc; equip procedent l’any passat de la Primera Divisió. Aquest any, de moment el Figueres B s’ho ha près com si anèssin de ‘turisme’. Aquest diumenge vinent tindrà l’A del Figueres un matx força important. En aquests moments, ocupa lloc de descens el Barberà amb 0 punts, i 3 equips tenen 1 punt (Figueres, Sant Adrià i Ateneu Colón). De manera, que la semana vinent, el Figueres té un matx molt important per les seves aspiracions de mantenir la categoría. I de rebot, pot significar que el B estigui més fort que d’altres diumenges.
Nosaltres, hem de canviar de mentalització si volem fer una estada digna en la nostra actual categoría. Aquesta setmana vinent, ens enfromtem a un rival directe (el meu exequip del Figueres); els hi desitjo el millor, però no contra nosaltres. Ens hem de treure les ‘pors’ de sobre, i hem de jugar amb alegría i intentar disfrutar d’una bona estona d’escacs.

M’agradarïa que aquest diumenge vinent fem una FOTO d’equip (d’aquestes que es posen uns de peu, i d’altres sentats), i intentar enmarcar-la, per penjar en una paret i d’aquí uns anys, recordar que l’any 2009, l’equip de Santa Eugènia, format per …., vam estar per primer cop a Segona Divisió. Més endavant, podríem fer una segona foto, on sortisim tota la gent que ha jugat amb el primer equip (en aquesta segona foto, farà falta molt d’espai).També m’agradarïa que aquest diumenge anem a esmorçar plegats (o pendre alguna cosa). Figueres està molt bé, i a veure si tenim alguna cosa per celebrar.
Salutacions des de Girona,
Josep M Sorroche

Santa Eugènia 1.5 - 8.5 Peona i Peó (Versió del tren)

No sé si el meu company d'equip Marc López, cronista habitual, ha comentat que el viatge a Girona estava format per dues expedicions: una que anava en en cotxe i una que agafava el tren. El Marc ha explicat tot el que sap de la seva expedició, però el viatge ha estat prou interessant com per explicar la versió viscuda des del tren.

La cosa ja pintava rara quan agafo el tren a Passeig de Gràcia. Com que a Barcelona hi ha diverses estacions, cadascú agafava el tren a la que tenia més aprop de casa, i vam quedar d'anar a l'últim vagó. Doncs bé, el Marc Capellades, que l'havia d'agafar a Sants, no hi era. En primera instància no m'he preocupat, ja que podia ser simplement que s'hagués confós de vagó. Però quan l'Enric i el Jose han pujat a la següent estació, ens hem volgut assegurar, i l'Enric l'ha buscat per tot el tren, però res.

No semblava alarmant, la situació, ja que el Marc podia agafar el pròxim tren i arribar tard, però la situació s'ha complicat quan ha trucat el Guillem i ens ha dit que l'altre Marc, el López, no apareixia. Ràpidament truco a casa seva i la seva mare em diu que està dormint, i encara pitjor, que no hi ha manera de despertar-lo. Truco altre cop el Guillem, li dic que truqui al timbre i em mantingui informat de tot fins que contesti. El meu mòbil ha estat una estona sentint el soroll de fons dels meus companys buscant la casa del López i esperant a que contestés al timbre, fins que el Guillem m'ha dit que s'havia despertat i ara baixava.
Encara no havia paït tota aquesta moguda, quan truca el Pep i em diu que els georgians estan al carrer des de fa estona, que com és que no els passen a buscar. Em poso les mans al cap, perquè jo creia que el López era l'últim que faltava de l'expedició, però encara s'havien de passar a buscar el Levan i el Zurab, i ja eren gairebé les 9 del matí!

Després de tot això, arriba la meva explosió de nervis. El Jose i l'Enric són testimonis de coses terribles que he dit en contra del Capellades, per no tenir mòbil i estar incomunicat, del López, per haver-se adormit, i fins i tot del Guillem, per no haver organitzat una expedició com Déu mana. Tot això quedarà entre nosaltres tres i la dóna que estava al seient del costat, que els meus crits parlant pel mòbil l'han despertada i gràcies a això no s'ha passat d'estació.
La situació a 30 minuts abans de començar el matx era que l'expedició del tren, que érem 3 en comptes dels 4, es trobaria amb el Poblet, que anava per lliure, i li hauríem de dir que no podem començar a jugar perquè no som 5, i que no sabem quan arribaran els 5 que falten. I jo pensant: "Com li dic això a algú que la ronda passada va perdre per temps?". I no cal dir que, amb tots aquests contratemps, l'Enric ja donava el matx per perdut.

Però les coses han canviat radicalment quan hem arribat a Girona. Una trucada del Pep m'estava estressant encara més, perquè em deia que tothom hauria d'haver anat en tren, perquè així si un s'adorm només falta un, no cinc. Hauria esclatat en aquells moments, però una imatge m'ha fet veure una llum d'esperança: El Capellades!! Resulta que en comptes de ficar-se a l'últim vagó, s'havia ficat al primer, i precisament a un vagó que estava incomunicat amb la resta del tren, per això l'Enric no l'havia vist. Això canviava molt les coses, podríem començar a jugar 5, i truco al Guillem per veure si ja estan de camí, i sí. Una expedició havia arribat, i l'altra estava de camí, la cosa ja no era tan crítica.

I comencem el matx els 5 que érem allà, tothom tranquilament la seva partida, sabíem que els altres arribarien, tard, però arribarien. Trobo que tota aquesta aventura ha provocat que juguem molt concentrats. El Capellades ha estat molt sòlid contra el Casanelles, sense còrrer cap risc, d'aquí les taules que ha aconseguit. El Poblet es volia treure l'espina clavada de l'anterior ronda, i no ha badat ni un segon, una bona victòria. Jo he jugat contra la Gal•la, una excel•lent jugadora alevina, gran promesa dels escacs catalans, però que avui no ha tingut el dia. Ha comès moltes imprecisions i al final s'ha deixat una peça. No prenc aquesta partida com a referència, sé que normalment ho fa molt millor, i estic segur que el pròxim cop que ens enfrontem em posarà les coses molt difícils. El Jose ha jugat contra el rival que més temia jo. Un jove jugador amb un elo enganyós, que ha enganxat a diversos 2000 en aquest campionat, però per això jo havia apostat per una aliniació amb experiència. El Jose no m'ha fallat, ha imposat la seva superioritat sense deixar-se sorprendre. L'Enric, esplèndit. Ha plantejat una partida molt prudent, per especular amb unes possibles taules, però sense descartar anar a per la victòria. Al final, el seu contrincant s'ha equivocat i ho ha sabut aprofitar.

A les 10 ha arribat l'expedició del cotxe, segur que el López ha comentat com han anat les seves partides, he de confessar que no les he seguit molt, perquè el matx estava ja molt encarrilat, i veia que en totes menys la del Guillem s'havia recuperat el temps perdut, i precisament eren els rivals els que començaven a apurar-se.

Trobo que avui s'ha guanyat més que un matx, crec que l'equip s'ha unit i que ara fa molta més pinya que abans. La derrota de la setmana passada i tota la moguda d'aquesta ronda ens ha fet reaccionar a tots, i fer-nos veure que si ens concentrem amb totes les forces podem vèncer tots els obstacles.

Frederic Corrigüelas

CATALUNYA PER EQUIPS O ERA QÜESTIÓ DE TEMPS (Que el Cepa puntués o que el Serra no vingués)

SANTA EUGENIA 1,5 – PEONA I PEO 8,5

¡Uiuiui!, ¡Quin show de dia! Es podría escriure tot un llibre d’avui, entre les tensions, els enfrontaments, els crits, el secretisme… Només faltava un assassinat, i per alguns moments pensava que el mort seria jo. M’he despertat preocupat, no recordava res de la nit anterior i el fet de no poder moure el polze de la mà dreta i tenir darrere la orella un bony no ajudava a estar tranquil, ¿Que dimonis vaig fer ahir a la nit? Una i altra vegada em rondava aquesta pregunta pel cap. De fet m’he sorprès de veure’m a casa, no recordo ni com vaig tornar ni com vaig entrar ni com vaig poder fotre’m al llit. No ho faré mai més això de sortir dissabte nit. O com amínim no d’una manera tant bestia. Havíem quedat a les vuit i ni faba de la hora a la que m’han despertat. Segons diuen els ha costat llevar-me, me mare es veu que no podia, deien que estaba roque, roque. No se si és veritat o qué. No m’he enterat. Quan (per fi) han aconseguit aixecar-me, després de ben bé una hora esperant, he sortit tant disparat de casa, que quan estava al carrer és quan m’he adonat que fotia fred i ¡Sorpresa! Havia sortit sense samarreta, cap adalt a buscar-ne una. Quina tontería pots pensar, doncs sí, sí. Degut sense dubte a que em trobava en un estat lamentable, fotia pudor, l’alé tufava i els ulls quasi no els podia obrir, per no parlar de les ulleres ¡Pero no tenia temps d’arreglar-me! Era algo fastigós de veritat ¡Però el temps, el temps!,  ¡Quants cops he pensat en el temps avui!, ¡Temps, temps, temps, temps!, ¡I tots preocupats!

Em fa gracia pensar tots els maldecaps que li he pogut produir al Frederic amb l’assumpte de l’equip A durant les últimes setmanes, i al final quan hi torno, em quedo dormit. És fins i tot irònic. Demano disculpes a tots, al Guillem que s’ha apurat, als georgians per haver hagut d’esperar al carrer i fins i tot al Frederic que pel que he sentit s’ha tornat boig intentant despertar-me vía teléfon, vía mare, vía el que sigui. Ja a les acavalles del dia m’he enterat que s’ho han passat teta amb tot l’enrenou, de que si eren quatre només i no podien començar, que si no se qué i no se quantus, tant ell com l’Enric en el fons han gaudit… Hi havia dues expedicions i la del tren ja estava allà jugant. I clar, els del cotxe, arribem tard, molt tard… Mmm… No tant, lo suficient per no donar una bona imatge de club només, mitja hora tard. En Guillem ha apretat a fons i crec que ha fet un récord de temps desde Barcelona a Girona. Demano disculpes també al meu rival i a tot l’equip contrari en general.

En l’àmbit esportiu, ja m’imaginava jo que el Guillem tindria problemes amb el temps, ¡Temps, temps, temps! M’han fet sentir culpable i tot eh ¡Per favor! No era l’únic que s’apurava, Perdomov també. El cotxe el completàvem els georgians i un servidor, però tant ells com jo podem jugar ràpid i en cap moment hem patit, de fet no hem hagut d’esperar molt per col·locar-nos amb més temps que els nostres respectius rivals.

M’hagués sentat molt malament una derrota de l’equip, així que dins les meves limitacions, que avui eren moltes, i evidents, he intentat seguir les partides. A la del costat l’Enric està fort però jo no hagués canviat les Queens, vale d’aquí m’esperava mig punt. La partida del Caníbal semblava decidida també, un i mig. Desprès en Frederic semblava estar força bé, jo ja anava fent los cuentos de la lechera, dos i mig, Poblet potser fa taules… Portem tres aleshores i calculant que d’en Levan i en Zura treiem com a mínim punt i mig, nomes necessitàvem una victòria, i no ha trigat en arribar, el primer en acabar ha estat en Perdomov, tancant d’aquesta manera els meus càlculs. ¡Bien!, ¡Guanyem!

Resultat més abundant del que em pensava en primera instància. Desprès hem anat a fer un dinar de germanor i a donar un tomb per Girona. Visitar la Catedral i el casc antig de la ciutat. Amb tot, el vostre humil narrador ja agonitzava, entre la caminata, la juerga de la nit anterior i les escasses hores de son poc m’hagués importat plantar-me al mig de la plaça i començar a dormir. I tú, demà serà un altre dia.

Ja de camí de tornada, al cotxe m’he enterat del que denominen com a ¡Notes! Els molt sàdics (Enric i Frederic) es dediquen a valorar el treball de tots els membres del club, i no és el primer cop que ho fan, Déu sap que només s’aprova si et tenen simpatía, no passaria res si les publiquessin o les fessin oficials, però no, s’ho guarden per a ells i després riuen. Així que gent del club. Aneu amb compte, ells ho veuen i ho saben tot.

Marc López Forn

 

Segona Divisió (II)
VILAFRANCA 6 - 4 BERGUEDA
ESCOLA ESCACS DE BCN 8'5 - 1'5 FOMENT 'B'
CATALONIA 7.5 - 2.5 GAVA
MARAGALL 7 - 3 MONTMELO
COLON SABADELL 'B' 9'5 - 0'5 TERRASSA 'B'

Nova victòria de l’escola front el Foment B per 8,5-1,5

 

Un nou triomf, i ja en van quatre, que apropen a l’escola una mica més a 1 divisió. Aquest cop el rival va ser el foment B, que va venir amb els seus titulars habituals i no va donar el matx per perdut des del principi, el qual els honra. Cal destacar el meritori empat d’Heredia front Moskalenko amb gran lluita per part dels dos (va ser la darrera partida en finalitzar).

Aquest cop Vigo no va ser el primer en acabar (ja era hora), però continua com a pichichi de l’equip junt amb David Martinez, Antonio Gual i Rene Alonso, tots ells amb 4 de 4.

L’equip B per la seva part va perdre per 3-1 de forma inexplicable, contra un equip a priori molt inferior i veu com les seves opcions a l’ascens s’esvaeixen.   

La setmana vinent el primer equip jugarà contra el Gavà i el B contra el Llavaneras. Aquest darrer matx serà clau per a les opcions del segon equip per a l’ascens i necessitarà aconseguir una victòria.

Ivan Marina

Escola d'escacs

8,5-1,5

Foment B

Moskalenko

2557

0,5-0,5

Heredia

2220

Herraiz

2513

1-0

Lopez

2210

Gual

2522

1-0

Alabedra

2199

Martinez

2410

1-0

Belsa

2153

Vehi

2419

1-0

Fabregas

2134

Alonso

2396

1-0

Julbe

2087

Vigo

2220

1-0

Bertran

2074

Yastrebova

2093

0,5-0,5

Oliart

2056

Marina

2089

1-0

Jerez

2055

Maspoch

1973

0,5-0,5

Fortea

2003

 

 

Segona Divisió (III)
PEO VUIT 5'5 - 4'5 MASDENVERGE
GRAN PENYA 5 - 5 TARRAGONA 'B'
VILA-SECA 1'5 - 8'5 JAKE
LIRA VENDRELLENCA 8'5 - 1'5 RUBINENCA
TARREGA 7 - 3 ESCACS REUS

Preferent BCN (I)
MASNOU 6 - 4 SANT ADRIA 'B'
MALGRAT 3.5 - 4.5 ATENEU COLON 'B'
MATARO 3 - 7 CIRERA
LIRA 'B' 2 - 8 TRES PEONS 'B'
BADALONA 7 - 3 COMTAL 'B'

Preferent BCN (II)
LLINARS 5 - 5 SANTCUGATENCA
GRANOLLERS-CANOVELLES 3'5 - 6'5 COLON SABADELL 'C'
TARADELL4 - 6 CENTELLES - MOLLET
COMTAL 'C' 3'5 - 6'5 SANT MARTI 'B'

VIC 4 - 6 CERDANYOLA VALLES 'B'

Preferent BCN (III)
MARTORELL 7 - 3 CORNELLA 'B'
IGUALADA 8'5 - 1'5  MOLINS DE REI
CALAF 8 - 2 OLESA
SANTPEDOR 9 - 1 MANRESA
CASTELLET 3'5 - 6'5 CARDONA

Preferent BCN (IV)
ESPIGA 3'5 - 6'5 SITGES 'B'
ATENEU BARCELONES 6 - 3 BELLVITGE ENTITAT
COLLBLANC-AURORA 5 - 5 CATALUNYA
CASTELLDEFELS 5 - 5 JAKE 'B'
UGA 'B' 5.5 - 4.5 IDEAL CLAVE

COLLBLANC-AURORA 5 - CATALUNYA 5

Aquest matí també hi havia derbi, i en aquesta ocasió ha acabat en empat. Els visitants arribàvem sense quatre dels titulars habituals de l'equip A. Això i el bon rendiment sobre el tauler dels experts jugadors locals han nivellat molt el matx, i en molts moments semblava perdut per al Catalunya.

Una de les notes positives ha estat el debut de Pau Juan (12 anys) amb l'equip A, encara que amb derrota contra el veterà Salomó Ollé. Segur que el Catalunya A comptarà un munt de vegades amb una de les promeses més fermes de la pedrera. Tot seguit, la meva partida feia un tomb radical en passar per alt una jugada alliberadora del meu contrari, Flores, que al cap de poc posava el 2-0. Vora les 13h, tres resultats més que posaven el 3,5-1,5: Martínez-Pascual feien taules en un final sense història, Carlos Vargas s'imposava a May mentre que Teo Asensio guanyava Rubén Martín, en una partida en què el local ha jugat a l'atac des d'un principi. Xavi Serrano, en bon moment de forma, guanyava una peça i la partida a Roche i escurçava distàncies per als visitants (3,5-2,5) i Xavi Pineda confimava el seu avantatge en forma de victòria. Empat a 3,5 i de les tres partides restants semblava difícil treure 1 punt i mig. Dues de les partides estaven decidides: Mengual-Sulleva eren taules de feia estona i López-Ferrer estava sentenciada per als locals. Només Baeza semblava albergar opcions de remuntar, tot i que durant molta estona el seu rival, Baldomà, duia avantatge. Però la sang freda del jugador del Catalunya i els apurs de temps del rival han permès remuntar la partida aprofitant una mala situació del rei rival. Avui José Baeza ha estat l'heroi del matx, i cal fer-li menció especial pel seu esperit de sacrifici en pro de l'equip: ha jugat les quatre amb negres a causa de les baixes en els taulers de més amunt. Segur que a molts jugadors del mig i de sota dels equips pateixen aquesta repetició i no sempre és fàcil dur-la bé.

Empat que cal prendre en positiu tenint en compte les baixes i de l'objectiu realista que cal assumir: la permanència, perquè el grup està molt apretat i és d'aquells que potser exigiran 4 o 4,5 punts per no patir.

Jordi Morcillo (Catalunya E.C.)

 

Primera Prov BCN (I)
SANT MARTI 'C' 0 - 8 VILASSANES
ARENYS DE MUNT 7 - 1 CERDANYOLA MATARO 'B'
Vacant 0 - 8 SANT JOSEP BADALONA 'B'
PINEDA 5 - 3 SANT ANDREU 'C'
MARAGALL 'B' 3 - 5 AGUSTI

1ª provinc bcn grup I

Maragall "B" 3 - C.E, Agustí 2+3

http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=3947

En el minuto 0 se empezó 0-3 y se acabó pidiendo la hora. Malos tiempos para los amigos de Joan Maragall que con tres menos aún dieron un buen susto al Agusti. Se confió Ojeda, perdió Rull y hasta que no resolvió Perez no vieron la luz los ravaleños. Dos empates apurados de Viñas y Margareto sellaron el 3-5 definitivo.

Un saludo J. Robla.

 

Primera Prov BCN (II)
TERRASSA 'D' 0 - 8 CASTELLAR
SANT PERE TORELLO 5 - 3 MOLLET 'B'
Vacant 0 - 8 CARDEDEU
CALLDETENES 4'5 - 3'5 SANT BOI LLUÇANES
COLON SABADELL 'D' 6 - 2 BARAD

Primera Prov BCN (III)
CAPELLADES 5 - 3 SALLENT
SANT SADURNI 0'5 - 7'5 PASSIO
SANT JOAN 6 - 2 CALAF 'B'
CATALONIA 'B' 4.5 - 3.5 PIERA
AVINYO 6'5 - 1'5  SANTPEDOR 'B'

Primera Prov BCN (IV)
CORNELLA 'C' 2.5 - 5.5 PRAT
PADRO 5'5 - 2'5 CATALUNYA 'B'
ESPLUGUES 2'5 - 5'5 COLONIA GÜELL
SANT FELIU 'C' 1 - 5 MOLI NOU
JAKE 'C' 3'5 - 4'5 INCRESA

Primera Prov BCN (V)
PEONA I PEO 'B' 4 - 4 TRES PEONS 'C'
ONCE BCN 3 - 5 TERRASSA 'C'
BADIA 2'5 - 5'5 BARBERA 'B'
CERDANYOLA VALLES 'C' 4.5 - 3.5 CONGRES 'B'
IDEAL CLAVE 'B' - SANT MARTI 'D'


PEONA I PEÓ ‘’B’’-TRES PEONS ‘’C’’ 4-4

Dia esplèndid per jugar al club, sol i temperatura agradable. Tot i així, m’ha costat bastant arribar al club perquè em vaig destrossar el genoll jugant a futbol amb el Villa el matí anterior i he arribat set minuts tard, junt amb el Dani. Com era de suposar, tots els membres de l’equip ja havien començat les seves respectives partides .

L’equip presentava una alineació ben diferent a la de la setmana passada. Per la meva sorpresa, l’Enric no hi era, però hi havia un altre superdelegat, el Carles, l’heroi d’avui. A més a més, un dels fitxatges georgians, la Natia seia al meu costat. També comptàvem , a l’últim tauler, amb una altra georgiana, la Ia.

El Gotes ha fet unes taules molt ràpides, igual que a Cerdanyola en una posició en què encara hi havia moltes peces i dames pel mig, on no hi havia res decidit, ni per un bàndol ni per l’altre. Es veu que segueix, d’alguna manera, el patró del Frederic.

A continuació, l’Ezke ha vençut (com no) bastant depressa després de quedar-se amb dos peons de més a l’obertura i arribar a un final guanyat. I és que l’Ezquerro ja porta 4 de 4 en el Per Equips ,Déu n’hi do!. Sempre és tota una garantia tenir-lo com a company d’equip.

La Ia estava molt millor en la seva partida, però ha estat la següent en quedar fora de combat després d’una combinació del seu rival.

Pel que fa a la Natia, jo crec que s’ha quedat pitjor en l’obertura, després d’una estranya variant contra la Pelikan, i el seu rival li ha demanat taules, quan ell tenia la parella d’alfils i ella parella de cavalls, raó per què crec que el jugador dels Tres Peons estava millor. S’han signat les taules, doncs. 2 a 2.

Posteriorment, hi ha hagut les taules del Dani, estratègicament correctes pel Tres Peons, perquè el Paulizié ha perdut amb negres poc després, el Carles estava en una posició de taules claríssimes i jo, com malauradament us he de repetir cada setmana, estava colladíssim pel temps. Per variar, tenia uns 40 segons i el meu rival hora i deu (sense exagerar ni un pèl). M’he quedat amb 1, 2 i 3 segons diversos cop, però afortunadament, no ha caigut la bandera i he acabat traient petroli d’un final de torres amb peó de menys. Taules. Sempre que em quedo sense temps, acabo puntuant, possiblement perquè el contrari tira ràpid per fer-me equivocar, però així l’únic que fa, és posar-se al mateix nivell que jo, en la meva opinió, sense aprofitar el seu avantatge de temps. Jo, a diferència del Marc López, crec que pensar serveix molt (evidentment , tant com jo ho faig no, perquè hi ha un límit de temps) i que com més reflexiones sobre una posició millor és la teva jugada resultat de la profunda (o no tant, depèn de qui pensi i com pensi) reflexió . Una altra cosa és que un s’avorreixi, que de vegades també passa amb certes posicions. Potser és al que ell es referia, en la seva crònica, no ho sé .

Tornem al matx. Només quedava la partida del Carles i havia de guanyar perquè anàvem 3 a 4. S’ha imposat en un final de reis on el contrincant ha fet la única jugada de rei amb què podia perdre, i el Carles ha vist molt bé, també s’ha de dir, l’únic recurs que li podia atorgar la victòria, posant així el 4 a 4 definitiu.

Sens dubte, l’heroi d’avui ha estat el Carles, que avui ha debutat amb el segon equip del club (i a més com a delegat) i ens ha salvat de la derrota, permetent-nos sumar mig punt més.

L’equip C, que també jugava al club, ha guanyat brillantment per 6’5 a 1’5 i ja és líder del seu grup. Felicitats!

Óscar García

 

Primera Prov BCN (VI)
TRES PEONS 'D' 2'5 - 5'5 COLMENA 'B'
SANT FELIU 'B' 5'5 - 2'5 CECOB
NINOT 4'5 - 3'5  TORRENEGRA
BARCELONETA 'B' 4'5 - 3'5 HORTENC
SANT BOI 'B' 1 - 7 UGA 'C'

Segona Prov BCN (I)
CANET 5 - 3 SANT ANDREU 'D'
LAETANIA-ALELLA 5.5 - 2.5 SANT JOSEP BADALONA 'C'
ATENEU COLON 'D' 0 - 8 SANT ADRIA 'C'
CIRERA 'B' 2'5 - 5'5 CIRCOL CATOLIC
CALELLA-AMISTAT 3'5 - 4'5 CERDANYOLA MATARO 'C'

Segona Prov BCN (II)
CERDANYOLA VALLES 'D' 6.5 - 1.5 PARETANA
SANTCUGATENCA 'B' 3 - 5 SANT LLORENÇ
LLIÇA-RONÇANA 'B' 5 - 3 COLON SABADELL 'F'
ULLASTRELL 2 - 6 BARBERA 'C'
SANT QUIRZE 3'5 - 4'5 CALDES DE MONTBUI

Segona Prov BCN (III)
COLON SABADELL 'E' 5 - 3 FRANQUESES
CASTELLAR 'B' - MONTMELO 'B'
LLIÇA-RONÇANA 7'5 - 0'5 BIGUES I RIELLS
TARADELL-CENTELLES 'B' 4'5 - 3'5 MOLLET 'C'
TERRASSA 'E' 4 - 4 LLINARS 'B'

Segona Prov BCN (IV)
COMTAL 'E' 0 - 8 UGA 'D'
AGUSTI 'B' 0'5 - 7'5 LIRA 'C'
CONGRES 'C' 4 - 4 SANT MARTI 'E'
DIAGONAL MAR 2'5 - 5'5 ATENEU BARCELONES 'B'
FOMENT 'C' 3 - 5 TRES PEONS 'F'

2 provin. bcn grup IV:

C.E. Agustí "B" - La Lira "C" 0.5 -7.5

http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=4354

Otro baño para el Agustí B ante un rival repleto de "tunyinas". Perdió el debutante Rodríguez y luego fueron cayeron en breve lapso de tiempo: Pal, Cabrol, Cantan, Jesus y J. Robla. Cordero evitó el rosco empatando con Massanet. La victoria de Teófilo Sánchez ante Racionero Tortosa cerraba una matinal para olvidar por parte ravaleña. "Espero que os salveis comentaba" su delegado, nosotros también lo deseamos, aunque parece que dependerá mucho de las alineaciones de los filiales de este grupo un poco bastante diferentes de una ronda a otra.

Un saludo J. Robla.

Foto 1: El cojín "Perico" no dio suerte hoy.


Foto 2: Rodríguez tuvo su Cruz

 

Segona Prov BCN (V)
MONTBUI 7 - 1 SANTPEDOR 'C'
ABRERA 3'5 - 4'5  CATALONIA 'C'
IGUALADA 'B' 1 - 7 L'ESTANY
BERGUEDA 'B' 2 - 6 BALSARENY
MOIA 4 - 4 CASTELLET 'B'

Segona Prov BCN (VI)
GAVA 'B' 4'5 - 3'5  MARTORELL 'C'
BELLVITGE ENTITAT 'B' 6 - 2 CERVELLO 'B'
Vacant 0 - 8 SANT JOAN DESPI
COLLBLANC-AURORA 'B' 3'5 - 4'5 VILADECANS
SITGES 'C' 5 - 3 CASTELL

GAVÀ "B" 4,5-3,5 MARTORELL "C"

2006 Bonay 1-0 Comajuncosas, F. 1877
1888 Sarmiento 1-0 Esteve 1870
1791 Hornos ½-½ Bascuñana 1856
1788 Cabanillas 0-1 Montero 1853
1778 Capdevila ½-½ Duro 1847
1759 Escoriza ½-½ Jaén 1839
1710 Macanás + - Falgas 1815
1700 Escoriza 0-1 Comajuncosas, J. 1780

VÍCTORIA IMPORTANTÍSIMA

Bueno, como se puede comprovar, hemos ganado por la mínima ante el durísimo Martorell. Ha sido un match extremadamente duro, dónde hasta la última partida no sabiamos como iba a finalizar el encuentro. 1-0 de inicio ante la incomparencia de Falgas. Bonay, poquito a poquito iba forzando hasta firmar al lado del 1. SuperSarmiento, 4 de 4, el cual ya sube 30 puntos de elo como el que no quiere la cosa, ha derrotado a Esteve con una de sus partidas alocadas, y es que juega tan agresivo y tan seguro que cuesta creer lo que hace. Personalmente me encanta su estilo. Montero iba ganando calidades y posición a Cabanillas el cual hoy no ha tenido la suerte de sus partidas anteriores, y ha acabado perdiendo. Quedaban cuatro partidas, todas muy igualadas, y con el marcador 3-1. Escoriza Senior, en una partida en la que primero uno se ha dejado pieza, luego el otro, ha acabado siendo derrotado tras dejarse alfil en un final que tenia muy a favor, una lástima. Capdevila perdia calidad, Hornos tenia una posicion no muy clara, y servidor jugaba un final muy fino con peón de menos. Pensando en mi jugada, oigo ruido tras de mi, y veo que es que ha finalizado al partida de Hornos.. con tablas. La verdad, no sabia si alegrarme o no, porque quedaban dos partidas muy peludas por delante, y aun con el 3,5-2,5; no las teniamos todas de ganar. Finalmente, he sabido entablar mi partida jugado una posición bastante dificil, asegurando medio punto para nuestro equipo. Y aquí surgió el milagro, cuando Capdevila, al que la mayoría dabamos por derrotados, se revolvió todo el tablero con el caballo contra caballo y 2 peones para entablar la partida y conseguir el medio punto que nos daba la victoria.
Ha sido un match tremendo, pero gracias al sacrificio y a la entrega del equipo hemos conseguido esta importantisima victoria, que nos deja con la permanencia casi conseguida, pero como diria Guardiola "No em aconseguit res, no vull eufories" xD
Desearle suerte al Martorell, que han tenido un comportamiento ejemplar, y del cual me llevo un grato recuerdo.

Pedro Escoriza

 

Segona Prov BCN (VII)
SANT JOAN DESPI 'B' 1  -  7 VILAFRANCA 'B'
PRAT 'B' 2 - 5 CERVELLO
POBLA CLARAMUNT 8 - 0 CASTELLDEFELS 'B'
MARTORELL 'B' 7 - 1 SANT FELIU 'D'
ATENEU IGUALADI 4.5 - 3.5 PEON DOBLADO

Segona Prov BCN (VIII)
TRES PEONS 'E' - COMTAL 'D'
CONGRES 'D' 4'5 - 3'5 IDEAL CLAVE 'C'
PEONA I PEO 'C' 6'5 - 1'5 CATALUNYA 'C'
FOMENT 'D' 3 - 5 MONTCADA 'C'
CADENA 5.5 - 2.5 ATENEU COLON 'C'

Tercera Prov BCN (I)
CANET 'B' 4 - 0 MASNOU 'C'
VILASSANES 'B' 3 - 1 PINEDA 'B'
CERDANYOLA MATARO 'D' 4 - 0 Vacant
ARENYS DE MUNT 'C' 0 - 4 LLAVANERES 'B'
LAETANIA-ALELLA 'B' 0 - 4 MATARO 'B'

Tercera Prov BCN (II)
COLMENA 'C' 2'5 - 1'5 MASNOU 'B'
VILASSANES 'C' 3 - 1 SANT JOSEP BADALONA 'D'
SANT ADRIA 'D' 4 - 0 LLAVANERES 'C'
Vacant 0 - 4 ARENYS DE MUNT 'B'
CIRERA 'C' 1 - 3 BADALONA 'B'

Tercera Prov BCN (III)
IDEAL CLAVE 'D' - LIRA 'D'
ATENEU COLON 'E' 0'5 - 3'5 VILA OLIMPICA 'B'
ESCOLA ESCACS DE BCN 'B' 1 - 3 NATACIO BARCELONA
PEONA I PEO 'G' 0 - 4 LLAVANERES
FOMENT 'E' 3 - 1 BADALONA 'D'

Tercera Prov BCN (IV)
ESCOLA ESCACS DE BCN 'C' 2 - 2 BCN-VULCA 'B'
TRES PEONS 'I' 1 - 3 PEONA I PEO 'E'
FOMENT 'H' 2'5 - 1'5 ESPIGA 'C'
BADALONA 'C' 1'5 - 2'5 CATALUNYA 'D'

Vacant 0 - 4 SANT ANDREU 'E'

Tercera Prov BCN (V)
Vacant 0 - 4 VILA OLIMPICA
BARAD 'C' 0'5 - 3'5 UGA 'E'
Vacant 0 - 4 MOLLET 'D'
COLON SABADELL 'I' 1 - 2 TERRASSA 'G'
Vacant 0 - 4 MONTCADA 'D'

Tercera Prov BCN (VI)
COLON SABADELL 'H' 2 -1 TERRASSA 'F'
CERDANYOLA VALLES 'E' 2 - 2 LLINARS 'D'
LLIÇA-RONÇANA 'E' 1 - 3 SANT QUIRZE 'B'
BADIA 'B' 2 - 2 CASTELLAR 'C'
GRANOLLERS-CANOVELLES 'C' 3 - 1 MOLLET 'E'

Tercera Prov BCN (VII)
VIC 'B' 3 - 1 FRANQUESES 'B'
SANT BOI LLUÇANES 'C' - COLON SABADELL 'J'
CALDES DE MONTBUI 'B' - LLINARS 'C'
CALLDETENES 'B' 2'5 - 1'5  SANT PERE TORELLO 'B'
LLIÇA-RONÇANA 'C' 3 - 1 CARDEDEU 'B'

Tercera Prov BCN (VIII)
LLIÇA-RONÇANA 'D' 2 - 2 COLON SABADELL 'G'
LLINARS 'E' 0 - 4 VALLROMANES
SANT BOI LLUÇANES 'B' 1 - 3 MOLLET 'F'
BARAD 'B' 0 - 4 PALAU-SOLITA
GRANOLLERS-CANOVELLES 'B' 3'5 - 0'5 CALDES DE MONTBUI 'C'

Tercera Prov BCN (IX)
SURIA 3'5 - 0'5 BERGUEDA 'C'
OLESA 'B' 1 - 3 MINORISA
BERGUEDA 'D' - SANTPEDOR 'D'
L'ESTANY 'B' 4 - 0 Vacant
JOVIAT 2 -1  CATALONIA 'D'

Tercera Prov BCN (X)
COLONIA GÜELL 'C' 0  - 4 MONTBUI 'B'
PALLEJA 3 - 1 CAPELLADES 'B'
OLESA 'C' 4 - 0 MARTORELL 'D'
VILAFRANCA 'D' 2 - 2 ESPLUGUES 'B'
PASSIO 'B' 3 - 1 SANT ESTEVE

Tercera Prov BCN (XI)
SITGES 'D' 3 - 1 CASTELLDEFELS 'C'
COLONIA GÜELL 'D' 2 - 2 CORNELLA 'D'
PRAT 'C' 0 - 4 VILAFRANCA 'E'
Vacant 0 - 4 RIBES
COLLBLANC-AURORA 'C' 4 - 0 ESPLUGUES 'C'

Tercera Prov BCN (XII)
COMTAL 'F' 4 - 0 Vacant
PEONA I PEO 'F' 2'5  - 1'5  TRES PEONS 'H'
COLLBLANC-AURORA 'D' 4 - 0 Vacant
CASTELLDEFELS 'D' 2 - 1 COLONIA GÜELL 'B'
JAKE 'E' 0 - 4 VILAFRANCA 'C'

Tercera Prov BCN (XIII)
LIRA 'E' 3 - 1 ESPIGA 'B'
JAKE 'D' 4 - 0 Vacant
SANT MARTI 'F' 0 - 3 CATALUNYA 'E'
ONCE BCN 'B' 1 - 3 TRES PEONS 'G'
CONGRES 'E' 0 - 4 PEONA I PEO 'D'

Preferent GRN
PALAFRUGELL 7 - 3 GERUNDA 'B'
GUIXOLENC 8'5 - 1'5 FIGUERES 'C'
DOTZE CASTELLS 6 - 4 FOMENT BISBAL
BESCANO 3 - 7 OLOT 'B'
SALT i GIRONA 5 - 5 CASSA

Primera Prov GRN
GERUNDA 'C' 7'5 - 0'5 GUIXOLENC 'B'
BANYOLES 'B' 4 - 4 MONTGRI
PALAFOLLS 3 - 5 CASSA 'B'
SANT GREGORI 8 - 0 LLORET
BLANES 6 - 2 TORDERA 'B'


Primera Provincial.

Banyoles “B” 4 – Montgri 4.

EL BANYOLES “B” ES MANTE AMUNT EN LA CLASSIFICACIÓ.

El Banyoles “B”, també presentava baixes, cobertes per Narcís Bartis i N. Masó. El Montgri no és el equip amb potencial per pujar a Segona Divisió com havia estat fa dos anys, alguns jugadors de nivell han marxat (o tornat) al Palafrugell, i això ha limitat la seva capacitat, però es un equip experimentat en la seva primera meitat i amb joventut al darrera, avui amb un tauler de menys.

Els jugadors dels dos primers taulers, Juli Zamora i Guillem Turró pel Banyoles i John Fowler i Francesc Batlle pels visitants, han entaulat. Jordi Muratet en el tauler 3 s’ha imposat a Carles Vila, i Jordi Chalmeta també ha guanyat al fill Fowler. Derrotes dels germans Bartis i de l’Olga Carmona. La victòria per incompareixença, en el darrer tauler, de la recent incorporada N. Masó, ha significat el empat final a 4.

Resultat final: Banyoles “B” 4 – Montgrí “A” 4.

 

Segona Prov GRN
VIDRERES 3'5 - 4'5 SANTA EUGENIA 'B'
GERUNDA 'D' 4 - 4 PALAFRUGELL 'B'
FIGUERES 'D' 4'5 - 3'5  OLOT 'C'
GERUNDA 'E' - SALT i GIRONA 'B'
DOTZE CASTELLS 'B' 5 - 3 SANTA EUGENIA 'C'

Tercera Prov GRN (I)
L'ESCALA 2 - 2 OLOT 'D'
SANTA EUGENIA 'E' 4 - 0 BANYOLES 'C'
ELS PALAUS 'B' - MONTGRI 'B'
ELS PALAUS 3 - 1 FIGUERES 'E'
BANYOLES 'E' 1'5 - 2'5 DOTZE CASTELLS 'C'

Tercera Provincial:

ELS JOVES DEL BANYOLES SEGUEIXEN GUANYANT EXPERIÈNCIA (I NO GAIRES PUNTS).

Grup I:
Santa Eugènia “E” 4 - Banyoles “C” 0
Banyoles “E” 1,5 – Dotze Castells “C” 2,5

Grup II
Banyoles “D” 0 - Blanes “C” 4

Els equips de Tercera del Banyoles, composats fonamentalment per gent jove, no han tingut gaire sort i només han puntuar en Jordi Sureda que ha entaulat amb la Anna Vilanova i el “pare” Veciana que ha vençut a l’Angel Renart.

Fins la setmana que ve.

Elias Muratet.

 

Tercera Prov GRN (II)
SALT i GIRONA 'C' 0 - 4 SANTA EUGENIA 'D'
PALAFRUGELL 'C' 0 - 4 BLANES 'B'
CASSA 'C' 1'5 - 2'5 VILOBI 'B'
BANYOLES 'D' 0 - 4 BLANES 'C'
GERUNDA 'F' 1 - 3 VILOBI

GERUNDA “F” 1 –VILOBÍ 3

Xavi Torres 1700 –Josep Gonzalez 1880 1-0
Ernest Fàbrega 1700- Marçal Morell 1824 0-1
Lluís Carrió 1700- Jordi Johé 1821 0-1
Pere Nuñez 1700- Razvan Arisanu 1816 0-1


“Carnaval! Carnaval!, te quiero!!!”, deuria cantar ahir la nit en Josep, almenys això deia la seva cara, un cop ha aconseguit arribar a Can Xavi (bar-concentració), i es que el Carnestoltes, és un vici ineludible a tots els originaris de poble de costa i en Gonzalez com a bon guixolenc no ha volgut ser menys. Pel rival que teníem, semblava que això no seria obstacle per sumar un ple altre cop, però als escacs com al futbol ( Aúpa Espanyol), “no hay rival pequeño”, i al no estar al 100 per 100, tot hi tenir la partida controlada, ha permès que el rival li entres fins la cuina i el passes per la pedra. En Marçal ha guanyat per incompareixença, i en Jordi i en Raz han enllestit més o menys ràpid sense més problemes. Graciés al favor de l’equip B, que ha guanyat a Cassà, aquest punt perdut no té més conseqüència que la de no sumar un ple i ens avisa que no ens podem relaxar ja que Blanes i Cassà apréten molt fort per darrera.


CASSÀ “C” 1´5 -VILOBÍ “B” 2´5

Ernest Sanchez 1800 –Pere Ball-llosera 1768 1/2-1/2
Salvador Masnou 1775 –Felip Mató 1760 1-0
Jordi Masnou 1750- Esteve Ball-llosera 1738 0-1
Bernat Novoa 1700- Alberto Garrancho 1700 0-1

Gran dia pel B!. Alienació de “luju” per rascar alguna cosa a Cassà i així donar un cop de mà a l’equip A. Tot i ser rivals força més sòlids, hem fet un resultat que ultrapassa les millors expectatives de les 9 del matí al veure l’alineació. Així jo, amb una francesa justeta li he plantat cara, a un rival de més nivell del que el seu elo reflexa, primer amb peó de més que ha pogut recuperar i fins i tot guanyar-me’n un altre. Amb millor atac i peó de menys no hi veia solució , però en un error de combinatòria he quedat amb cavall de més contra peó de més, i donant per bones les taules, he renunciat a una victòria claríssima, segons Mr.Fritz i segons jo a casa. Més tonto i no neixo. Al segon taulell en Felip s’ha trobat amb la seva bestia negra de Cassà, en Salvador Masnou, i tot i intentar-ho no ha tingut opció en cap moment. Mentrestant, l’Esteve debutava fora, perdent peó des de bon principi, però en un error del rival li ha guanyat fitxa i tot i la pressió que l’ha sotmès en Jordi, ha acabat guanyant en una partida rodona. Millor ho ha tingut en Garrancho, que ja porta 3 de 3, i a part d’una sortida un xic complicada, no ha tingut més problemes per tornar sumar. Així doncs 2´5 punts que li hem robat al Cassà, bon joc dels que algun dia haurem de pujar a l´A sense que es noti i gas al matalàs.

 

Preferent LLE
LLEIDA 'B' 7 - 3 GUISSONA
BALAGUER 'B' 2 - 8 BENAVENT
LA SEU 4'5 - 3'5 IVARS
VILANOVENC 5'5 - 4'5  VALLFOGONA
PARDINYES 3'5 - 6'5 BAIX SEGRE

Primera Prov LLE
ELEFANT 5'5 - 2'5 TARREGA 'B'
MOLLERUSSA 7 - 1 VALLFOGONA 'B'
LLEIDA 'C' 3 - 5 BELLPUIG
BALAGUER 'C' 1.5 - 6.5 PONTS
ANDORRA 'B' 0 - 8 TORA

Segona Prov LLE
SEGARRA 3'5 - 0'5 PARDINYES 'B'
VILABARCA 1 - 4 BALAFIA
VILANOVA 2 - 3 A. GARRIGUENC
BENAVENT 'B' 2 - 3 BALAGUER 'D'
JUNEDA 1 - 4 SEROS

Tercera Prov LLE (I)
VILANOVENC 'B' 3 -1 IVARS 'B'
PONTS 'B' 3 - 1 BALAGUER 'F'
TARREGA 'C' 4 - 0 BALAGUER 'G'
Vacant 0 - 4 ALMENAR 'B'

Tercera Prov LLE (II)
BALAFIA 'B' 1- 3 VALLFOGONA 'C'
SORT - BALAGUER 'E'
BALAGUER 'H' 0 - 4 LLEIDA 'D'
VILANOVA 'B' 0 - 4 ALMENAR

Preferent TGN (I)
MASDENVERGE 'B' 7 - 3 VALLS 'B'
GANDESANA 10 - 0 Vacant
L'ESPLUGA 2.5 - 7.5 RAPITA
TARRAGONA 'C' 7 - 2 MORA D'EBRE
STA COLOMA QUERALT 6'5 - 3'5  L'HOSPITALET

Preferent TGN (II)
MASROIG 4 - 6 REUS DEPORTIU 'B'
TORREDEMBARRA 6 - 4 REUS PLOMS
FLIX 2'5 - 7'5 ALCANAR
VALLS 4'5  - 5'5 CAMBRILS
CONSTANTI 4 - 6 CAPABLANCA

Primera Prov TGN (I)
VILA-RODONA 7 - 1 TARRAGONA 'D'
MONTBLANC 3 - 5 LIRA VENDRELLENCA 'B'
LA SELVA 6 - 2 CAMBRILS 'C'
STA COLOMA QUERALT 'B' 2 - 6 DUESAIGÜES
RIUDOMS 6 - 2 BISBAL SCR

Primera Prov TGN (II)
Vacant 0 - 8 PEO VUIT 'B'
CAMBRILS 'B' 2 - 6 SALOU
RAPITA 'B' 7'5 - 0'5 JESUS CATALONIA
REUS PLOMS 'B' 1'5 - 6'5 AMPOLLA
TORTOSA 7 - 0 VILA-SECA 'B'

Segona Prov TGN (I)
ONCE REUS 2'5 - 1'5 REUS DEPORTIU 'C'
CALAFELL 4 - 0 TARRAGONA 'F'
CAPABLANCA 'B' 4 - 0 VILA-SECA 'C'
TARRAGONA 'E' 3 - 1 CONSTANTI 'B'
Vacant 0 - 4 CALAFELL 'B'

Segona Prov TGN (II)
Vacant 0 - 4 L'ESPLUGA 'B'
VALLS 'C' 3 - 1 VALLS 'E'
STA COLOMA QUERALT 'C' 1 - 3 VILA-RODONA 'B'
MONTBLANC 'B' 1 - 3 BISBAL SCR 'B'
SARRAL 2 - 2 VALLS 'D'

Segona Prov TGN (IV)
Vacant 0 - 4 MASDENVERGE 'C'
RAPITA 'C' 2 - 2 MASDENVERGE 'D'

 


 

 

1