Dardo

Ronda 8

 

Actualizado con fecha: 25/03/2009 00:55:36


 

Resultats de la Ronda 8 (22/03/2009)
Divisió Honor
MONTCADA 9 - 1 FIGUERES
SANT ADRIA 1'5 - 8'5 UGA
TERRASSA 5 - 5 CERDANYOLA VALLES

ATENEU COLON 6 - 4 BARBERA
FOMENT 4 - 6 SABADELL SCC

 

ATENEU COLON 6 - 4 BARBERA

QUI HO DIU QUE ELS ESCACS ÉS COSA ABORRIDA?
(O ENCARA QUEDEN ELS MIRALES)

Qui pensi o bé hagi pensat una cosa així, que s’ho tregui del cap. Aborrits els escacs? De què, home, de què! Mireu: no em sigut capaços de donar-nos una setmana tranquil•la (hem estat totes les setmanes de “marxa”) i, és clar, així impossible aborrir-se en tot el campionat.Uns dies perque féiem conjetures i càbales, altres perque tocava més càlcul matemàtic que en tota la ESO, finalment perquè compràvem loteria o jugàvem al bingo...només ens ha faltat fer circ o màgia, o perquè no, el miracle d’un sant...pèrò tant és.
Aquest any volem divertir-nos fins l’últim instant. Aquest any ens agrada que l’emoció duri com més millor. Volem esgotar tot el potencial possible al campionat i si aquest durés més setmanes, doncs més diversió encara. I així estem. Al final de tot i encara no volem plegar. Tothom empenyent perquè s’ha de recollir, s’ha de tancar la paradeta, i nosaltres fent-nos l’orni i el ronso, com aquell nen petit que no vol marxar mai de la fira ni que l’arrosseguin pels braços el dos pares alhora.
Realment ens queda una setmana de diversió a Divisió d’Honor i si l’any que ve volem seguir la festa haurem d’intentar guanyar el Foment. Si això no és possible ja ens podem encomanar a Sant Adrià que faci un miracle! L’oració que tenim preparada cas de fallar nosaltres, és la seguent:

Sant Adrià, sant Adrià,
patrò dels impossibles;
salveu al Barberà
i anirem a totes les misses.

Anirem a missa al matí,
al migdia i al vespre;
si cal anirem a oïr
la missa del diumenge.

Sant Adrià, sant Adrià,
fes un puntet a Figueres.
No ho caldria demanar,
sabem que ho vols fer de veres.

Si les ànimes de Barberà
per Sant Adrià son salvades
no tindràs una parròquia, paisà,
sino dues ben comptades.

Àngel Pascual Sauch (MC)
Fotos:


Enfrontament al primer tauler del matx Colon-Barberà: Hernando(MI) Ipatov(MI)

veterania i joventut en el local del Colon.

 

EL FIGUERES “A” PERD AMB EL MONTCADA, QUE NOMÉS NECESSITA MIG PUNT PER REVALIDAR EL TÍTOL DE CAMPIÓ DE CATALUNYA

 

En la vuitena ronda de la Divisió d’Honor el primer equip del C.E. Figueres ha perdut en el seu desplaçament a Montcada per 9 a 1. El conjunt del Montcada ha alineat tres Grans Mestres, cinc Mestres Internacionals, un Mestre Fide  i dos Mestres Catalans i davant d’aquesta superioritat ben poca cosa ha pogut fer el conjunt figuerenc. De totes maneres, en les partides de Cuadras i Pijuan, que han jugat molt bé, es mereixia un millor resultat, però al final s’ha acabat perdent el punt sencer. Destacar un cop més les taules del jove Víctor Lillo enfront del MI Robert Alomà.

Com es preveia, la darrera ronda serà decissiva, i el Figueres, que ara ocupa la darrera plaça empatat amb el Barberà, necessita la victòria davant el Sant Adrià per intentar salvar la categoria. Hi estan implicats el Colón i el Barberà, però els dos tenen matxs difícils (enfront Cerdanyola i Foment respectivament), i és complicat que tots dos aconsegueixin resultats favorables als seus interessos en la darrera ronda.

Els resultats individuals han estat:

1

DEL RIO , SALVADOR      GM 2527

½-½

CAMPOS , JAVIER                GM 2579
 

1

2

CUARTAS , JAIME             MI 2495

1-0

CUADRAS , JORDI                MF 2380
     

2

3

COMAS , LLUIS                GM  2574

1-0

COLLS , EMILI                     MC 2308             

 

3

4

NARCISO , MARC             GM 2527

 

1-0

PIJUAN , MANEL                   MC 2298

4

5

VIDARTE , ARTURO          MI 2483

1-0

SERRA , JORDI                    MC 2278

 

5

6

ALOMA , ROBERT             MI 2456

½-½

LILLO , VICTOR                    MC 2277
     

6

7

HERNANDO , JOSE Mª      MI 2396

1-0

MANERA , JOSEP                       2273 
     

7

8

GARCIA CANO, ANTONI   MF 2362

1-0

MUNDET , JAUME                 MC  2246            

 

8

9

BRAVO , NARCIS             MC 2343

1-0

BARRERA , CARLES                    2225

 

9

10

LUNA , LLUIS                  MC 2323

1-0

COLLS , EMILI                           2110                  

 

10

 

 

Primera Divisió (I)
BCN-VULCA 6 - 4 GERUNDA
SANT FELIU 2'5 - 7'5 ANDORRA
SANT BOI 4'5 - 5'5 COMTAL
REUS DEPORTIU 7 - 3 SANT ANDREU
TRES PEONS 4'5 - 5'5 TARRAGONA

Crónica en la web del Gerunda

Crónica en la web del Sant Boi

Primera Divisió (II)
BARCELONETA 5 - 5 OLOT
TORDERA 2 - 8 SANT MARTI
CORNELLA 0 - 10 SITGES
CONGRES 4 - 6 LLEIDA
LIRA 4'5 - 5'5 BALAGUER

La Lira 4,5-Balaguer 5,5

Avui La Lira ha perdut contra el Balaguer. El Balaguer té un equip molt potent en els primers taulells, amb dos titulats internacionals i altres bons jugadors. A sobre, nosaltres teníem les baixes dels nostres primer i tercer taulell. I el Balaguer ha acomplert els pronòstics i ha guanyat 5'5 punts en els sis primers taulells. Tan sols ha aconseguit taules Adrián Randazzo contra l'atractiva Djingarova. Per sota, en canvi, hem fet 4 de 4, tot i que amb una mica de sort. Però bé, també s'ha de dir que ells han tingut sort donant la volta a un parell de partides de les que han guanyat.
Amb la resta de resultats que s'han donat, ho tenim molt magre per salvar-nos. Aquestes darreres jornades s'estan produïnt molts empats entre equips implicats en el descens, cosa que ens està perjudicant molt. L'única esperança és que el Cornellà perdi contra el Sant Martí i que el desempat ens afavoreixi. Crec que hem fet una gran temporada i no mereixem baixar, però segurament els altres equips poden dir el mateix.

Jaume Franch (La Lira)

TORDERA 2 - 8 SANT MARTI

Per fí ha guanyat el primer equip i amb aquesta victòria quasi s’assegura la permanència. El Tordera ha presentat un equip de circunstàncies, amb uns darrers taulers bastant fluixos, donat que si no havia baixat matemàticament ja de categoria, poc li faltava. El Sant Martí ha jugat per primer cop aquesta temporada amb el seu millor equip possible i això deu haver reforçat la moral de l’equip. El dinar posterior d’Arenys, deu haver estat molt animat i la factura deu haver estat notable, però calia celebrar la permanència. Felicitats al Pau Castillo que ha fet la seva primera norma de Mestre Català. L’equip B ha presentat dura batalla contra la Santcugatenca, que finalment ens ha guanyat, amb una mica de sort. Els visitants eren millors per elo a tots els taulers, tret del darrer. Per la nostra banda han guanyat el Diego Sánchez, a pesar d’arribar 35 minuts tard, i el Jordi Sabater. Jo he fet taules amb el MF Zair, en una posició on estava millor. Anàvam empatats a 3,5 i quedaven tres partides on el Manel forçava un final d’alfils amb peó de més i el Joan Fontanillas una posició amb qualitat de més, mentre el Rojas semblava perdut. Finalment el Manel s’ha equivocat i ha perdut, igual que el Rojas mentre el Joan ha hagut de tornat la qualitat i gràcies que ha fet taules per repetició. L’equip D ha guanyat per la mínima el Tres peons C. Els visitants no s’han adonat que el nostre equip C descansava i, encara que l’equip D ja havia baixat, l’hem reforçat amb els jugadors que no han volgut descansar. Així i tot nosaltres no portàvem el millor equip possible i els rivals eren superiors en elo. Diverses partides han donat moltes voltes i el Javier Carmona ha tornat a guanyar en la tercera partida seguida que se li deixen peça. Finalment hem guanyat després que la partida que decidia el punt fos taules perque el Santi Barranco tenia un final de dames amb peó de més. L’equip E ha perdut amb l’Uga D que per alguna cosa va primera de grup. Sembla que el delegat local ha cantat bandera d’un dels nostres jugadors, la qual cosa és bastant il.legal. Hi ha molts delegats que de vegades a més de contribuir a el l’encontre sigui plàcit, s’inventen atribucions que no tenen, agafant un protagosnime que no els pertoca. Igual que els pares i alguns delegats als torneigs escolars. El cas és que hem perdut però pel que m’han dit hem tingut oportunitats de donar-los un susto als de gràcia. L’equip F també descansava avui.
Ll.

CONGRÉS 4-LLEIDA 6
CONGRÉS B 4-BARBERÀ B 4

OBJECTIUS A L’ABAST

El titular ho diu tot. Si a la darrera jornada acabem de confirmar-ho, estarem parlant d’una gran temporada per la nostra entitat. El primer equip gairebé salvat, el segon es pràcticament segon (valgui la redundància) i frega l’ascens; mentre que el C i el D s’han assegurat la permanència a segona provincial; tot un èxit.
L'A, al igual que el B; rebia al líder de la seva categoria. Durant una estona ha semblat que podríem discutir alguna cosa al totpoderós Lleida, després de les taules ràpides d'en Sadurní al desè tauler i de la victòria d'en Sagués, al vuitè. A la resta de taulers, incertesa; l'Oliver defensava una posició on l'activitat de les peces negres combinades amb un peó passat compensaven la qualitat de més que tenia el congressista; en Llopis també disposava de material d'avantatge, però dos peons passats del rival i l'escassetat de temps per ambdós jugadors, feien imprevisible el desenllaç. El mestre jugava una posició incerta davant el GM Josep Oms; en Rubén havia entregat un alfil a canvi d'algun peó, assegurant-se que el monarca rival no trobaria aixopluc. En Fermí Tejero lluitava per guanyar una partida vers el MI colombià Jorge González, on havia aconseguit penetrar amb les dues torres a la vuitena fila; d'altra banda, l'Alonso i en Bielsa, amb qualitat de menys ambdós, miraven d'embolicar la troca per rescatar alguna cosa. En Martínez i en Salvo, entraven en finals de torres molt simplificats, on era complicat aspirar a quelcom més que les taules.
Amb el pas dels minuts, les partides s'han anat decantant a favor dels visitants; Bielsa i Martínez perdien, així com l'Oliver, que no ha pogut sostenir més la posició. També en Llopis ha estat incapaç de frenar els peons rivals, signant la derrota; mentre que l'Alonso ha jugat precís per arribar a un final taulífer, tot i la qualitat de desavantatge. En Roger Salvo també ha entaulat el seu final; mentre que el matx ha tingut dos noms propis, en Fermí Tejero i el mestre Rubén; veterania i joventut al servei del club. El primer, després de veure que el seu atac no era definitiu, ha optat per entrar en un final amb qualitat de més que no era gens fàcil de guanyar, però que ha vençut magistralment, mentre que en Rubén ha aconseguit les taules mercès a un perillosíssim peó passat, que ha obligat al GM lleidatà a repetir jugades, després de que en primera instància refusés les taules per intentar embolicar al meu germà.
Aquests quatre punts esgarrapats avui poden ser vitals de cara a possibles desempats, si bé tot sembla estar de cara, ja que La Lira ha de visitar Lleida la setmana vinent.

Els del B també rebíem al líder, el Barberà; l'empat extret, sumat a la inesperada derrota del Tres Peons vers al Sant Martí; ens deixa pràcticament segons, però amb l'obligació de guanyar per no esser dels pitjors segons i perdre la plaça d'ascens a Preferent.
Avui hem realitzat un encontre molt seriós; abans de començar he indicat a diversos jugadors que demanessin taules si s'esdevenia la possibilitat, especialment els que jugàvem contra rivals més poderosos, confiant en el Petar i en Climent per aconseguir la victòria. El presi ha empatat en poca estona davant d'un MC, l'Andreu estava lleugerament superior, però la diferència entre tots dos jugadors desaconsellava entrar en qualsevol tipus de final amb complicacions. Poc després en Climent, tal com jo preveia, s'ha imposat al desè tauler, confirmant que es tracta d'un reforç de luxe.
Jo defensava una posició lleugerament inferior però amb opcions; el meu rival ha refusat les taules i després d'alguna imprecisió per part meva s'ha imposat, al mateix temps que en Viñals entaulava un final de torres, col.locant l'empat a dos.
En Bañón ha tornat a jugar agressiu, però aquest any no està gaire afortunat, el seu rival ha sortit amb vida i encara bo que ha salvat mig punt, mentre que en Moranta també ha donat per bona l'oferta de taules del rival, que estava una mica més collat, si bé el congressista no tenia cap pla clar per materialitzar l'avantate d'espai.
Amb el 3-3 restaven en Brufau i en Petar; el búlgar, amb la solidesa habitual, havia assolit un final d'alfils de diferent color que olorava a taules; no obstant no ha acceptat l'empat fins que no hem comprovat que en Brufau aconseguia taules mercès a un escac continu que ha omès el seu rival.
El 4-4 ha estat un resultat just entre un conjunt al que s'ha de felicitar pel merescut ascens com a campió de grup i un segon classificat que avui ha hagut de rendir al 120% de les seves possibilitats per contrarrestar la superioritat rival.
Ara afrontem amb més il.lusió que mai la darrera jornada; davant d'un Terrassa C que es troba en zona tranquil.la; amb l'objectiu d'assegurar la segona plaça del grup i de retruc quedar entre els tres o quatre millors segons de la categoria; només així recuperarem la nostra plaça a categoria preferent.
Els del C han vençut a l'Agustí B per un contundent 1-7; l'única derrota a càrrec d'Ylla; assegurant-se d'aquesta manera la salvació, després d'una temporada complicada. No entrava dins de les nostres previsions que un conjunt amb tanta categoria, com així ha demostrat a les darreres jornades, baixés a tercera territorial.
El D d'en MA, avui debilitat per reforçar al C, ha caigut per 6-2 davant d'un filial de Peona i Peó; no obstant, el D ja està salvat arran dels resultats dels rivals directes, que també han punxat. Del matx destaquem la gran victòria del capità al primer tauler vers en Marc López. Com a anècdota apuntar que a en Javi Romero li han anunciat mat quan no ho era; el jove talent congressista no s'ha donat conta que podia menjar-se la dama rival i ha abandonat.

La setmana que ve tornarem amb el desenllaç de tot plegat!

Héctor Hernández
Club d'escacs Congrés

 

Segona Divisió (I)
PEONA I PEO 6.5 - 3.5 FIGUERES 'B'
ARAGONES 4 - 6 BANYOLES
COLMENA 5 - 5 SANT JOSEP BADALONA
SANTA EUGENIA 6 - 4 SANT ANDREU 'B'
MONTCADA 'B' 4 - 6 CERDANYOLA MATARO

 

SANTA EUGENIA

6

   

SANT ANDREU B

4

 

DIF.

                 

1

BURGOS, CARLOS

2323

1-0

12

CASTELLANO, EINAR

2240

 

83

2

CASANELLAS, LLUIS

2281

½

14

VELA, HECTOR

2209

 

72

3

SABRIA, POL

2264

1-0

15

ABAD, JORDI

2202

 

62

4

SORROCHE, JOSEP M

2251

½

16

TRAVESSET, JORDI

2200

 

51

5

VIDAL, ALEX

2170

1-0

17

GARCIA, JOSEP A

2145

 

25

6

SUITA, NEMESI

2154

½

18

TACON, FULGENCI

2142

 

12

8

DIAZ, JORDI

2105

½

19

RISE, JOSEP M

2139

 

-34

12

GARCIA-CASTANY, GAL.LA

1975

0-1

20

CAMACHO, JOAN

2119

 

-144

14

BONAVIA, FRANCESC

1896

0-1

22

DIAZ, PERE

2129

 

-233

26

VIDAL, JORDI

1779

1-0

26

AGUILERA, JOAN

2102

 

-323

                 
 

PROMIG

2119,8

   

PROMIG

2162,7

 

-42,9

 

Objectiu complert. L'A de Santa Eugènia a nivell esportiu ha fet amb 'nota' els deures i un any més continuarà en Segona Divisió.

Encara queda pendent saber si aconseguirem quelcom més de positiu. Ara mateix, en la lliga regular, sóm quarts, empatats amb el tercer (La Colmena, 5,5 punts) i a mig punt del Cerdanyola Mataró; just, l'equip que ens toca la setmana vinent. 

Les combinacions possibles de resultats, diuen que pot passar de tot; i excepte Peona i Peó, que ja queda primer de grup i per tant, puja directe; les altres dos places de promoció a pujar encara estàn sense assignar; i ara mateix, els candidats amb més probabilitats són Cerdanyola Mataró, La Colmena i nosaltres, que aspirem a dos llocs en la lluita de la promoció a pujar a Primera Divisió.

En aquests moments, els equips que ocupen plaça de descens són Aragonés, Figueres B i Banyoles. Avui, Aragonès ha intentat tornar a fer un equip super-competitiu, però no sempre els resultats acompanyen a la il.lusió que es posa. També avui, Banyoles ha intentat fer el millor equip possible que han pogut (amb les limitacions que tenen), i han pogut aconseguir el punt davant l'Aragonès. Les combinacions possibles de resultats, diuen que pot passar de tot, i els equips que estàn implicats són uns quants: Aragonès, Figueres B, Banyoles, Montcada B i Sant Andreu B.

 

Sant Feliu, Andorra, Tordera, Cornellà són els equips, que finalitzada la vuitena ronda, ocupen lloc de descens de la Primera Divisió, cap a la categoria que ocupem actualment. Tots ells, equips històrics. Està molt car ocupar un lloc de privilegi en els escacs catalans actuals. I una prova d'això la tenim en l'actual Divisió d'Honor. Que desprès de vuit rondes, equips potents com Figueres i Barberà tinguin 1 punt; vol dir alguna cosa. Aquesta setmana vinent, els emfrontaments Barberà - Foment, Cerdanyola - Ateneu Colon i Figueres - Sant Adrià; seràn dignes de seguiment; no aptes per a cardiacs. Si ja ens sap greu baixar de segona divisió, baixar de Divisió d'Honor, deu ser una altra cosa.

 

En la foto, tenim a Jordi Vidal, que avui defemsava el tauler 10; i contra pronòstic, ens ha donat un punt super-important, que representava arribar a 5. I poc desprès, Carlos Burgos, ha fet el punt 6.

En aquestes darreres jornades, els jugadors que estàn demostrant estar en molt bona forma, són Alex Vidal (que porta 4 victòries consecutives -ja està bé, eh?; tampoc cal passar-se); Pol Sabrià, que a més d'invicte de l'equip, porta un munt de punts; Lluis Casanellas, que segueix puntuant a bon ritme; i Carlos Burgos, que ja porta unes quantes victòries seguides. 

Els demès fem el que podem; que ja és molt.

 

La setmana vinent més,

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

 

Pel que fa a l’equip del Figueres “B” que juga al grup I de la 2ª Divisió Catalana ha perdut amb el líder el Peona i Peo de Barcelona per 6’5 a 3’5. No ha estat un mal resultat a efectes de desempats, i la darrera serà decissiva també en aquesta categoria. En aquests moments el Figueres B amb 1,5 punts, ocupa el darrer lloc empatat amb l’Aragonès, però tant el nostre proper rival, el Montcada”B”, com el Banyoles, tenen 2,5 i aquest darrer visita al líder el Peona i Peó. El sistema de desempat també serà clau.

EL BANYOLES  S’IMPOSA AL CAMP DEL CENTRE ARAGONES DE BARCELONA I ESTA A TOCAR DE DITS PER A MANTENIR  LA CATEGORIA NACIONAL    ---

 

SERGI DIAZ AL FINAL DEL ENCONTRE,  NARCIS CABARROCAS AL PRINCIPI, I EVGENIA CHASOVNIKOVA AL MIG, DONEN PUNTS   DECISIUS.   MOLTES TAULES   I TANT SOLS UNA DERROTA.

 

Segona Divisió:

Centre Aragonès 4 – Banyoles 6.

El equip del Banyoles ha tingut avui la sort que ens ha faltat en altres rondes.

L’equip avui ha estat reforçat per la Mestre Internacional russa Evgenia Chasovnikova i en Lluis Muratet que s’ha desplaçat des de Madrid per ajudar al equip. Ahir al vespre trucada del holandès Hans Van Arkel, que per motius familiars urgentíssims (naixement imminent de criatura) no podia jugar, remei d’urgència (miraculosa) l’incorporació (avís de matinada) de Narcís Cabarrocas, que feia que tanquéssim el equip amb un “1700”.

La llista del Aragonès gairebé al complert, menys el 1, la resta del 2 al 11, elos que feien feredat, els primers taulers menys o menys anivellats, però a partir del tauler 6 ens treien força diferència, en el tauler 7 (el meu) el Dr. Batalla ja em treia més de 100 punts, i en el darrer tauler més de 400 punts.

Al poc de començar, ràpides taules (amb poc més d’una hora de joc) del “reforç madrileny” Lluís Muratet en front d’Enric Catalan. Molt poc després (a les 11h.) saltava la sorpresa quan Narcís Cabarrocas s’imposava a Antoni López.

Taules de Juan F. Campo amb Francisco Garcia, i victòria de l’altre reforç, la MI Evgenia Chasovnikova, que guanyava al veterà (al Centre Aragonès tot ho son, de veterans) José Monedero, quan Elias Muratet (jr.) perdia (i seria la única partida que se’ns escaparia). Al migdia jo acceptava les taules proposades pel Dr. Batalla, quedant amb la sensació que he perdut una gran oportunitat de guanyar. Però el matx semblava ben encarat, restaven 4 partides i estàvem 2,5 a 3,5 a favor nostre.

Taules d’Albert Muratet davant del Mestre Fide G. Garcia Conesa i d’Antoni Oliva (estranyes, ja que no ha vist un final guanyador). Marcador 3,5 a 4,5. En joc en Sergi Diaz amb qualitat de més i l’Arlette Van Weersel amb peó de menys. Amb mig punt empatem, amb un punt el matx es nostre. Sergi s’apura de temps i el rival de l’Arlette pressiona amb els peó de més, que a sobre es llunyà... Per un moment hem recordat els banyolins fantasmes recents ... però avui tot ha anat diferent... El Sergi, amb molta solvència, i algun ensurt, fa valdre el material de més en la simplificació... el peó d’avantatge val el punt... victòria del Sergi i el 5,5 al nostre caseller ens dona un punt importantíssim. L’Arlette obté unes taules al final extremadament treballades.

Moltes taules, que demostren els patiments dels jugadors dels dos equips, en un matx on el perdedor quedava força despenjat en la lluita per mantenir la categoria.

Resultat final Centre Aragonès 4 – Banyoles 6.

El Aragonès queda amb 1,5 punts i nosaltres amb 2,5. Aquest punt ens situa a un punt per damunt dels dos llocs de descens directe, i la setmana que ve, davant del previsible campió, el “Peona i Peó”, ens toca torna a guanyar per garantir-nos la permanència. Vejam si a la fi puntuem a casa, ja que tots els partits que hem jugant enguany al Centre Cívic els hem perdut. Patir fins al final !!!

 

Segona Divisió (II)
COLON SABADELL 'B' 5 - 5 CATALONIA

ESCOLA ESCACS DE BCN 9'5 - 0'5 MARAGALL
VILAFRANCA 5'5 - 4'5 TERRASSA 'B'
BERGUEDA 5.5 - 4.5 MONTMELO
FOMENT 'B' 10 - 0 GAVA

Ja som equip de primera divisió
L’escola aconsegueix una nova victòria per 9,5 a 0,5 contra el Maragall i aconsegueix l’ascens a falta d’una ronda.
El matx un cop més sense gaire historia, i amb un Maragall que va venir amb dos jugadors de menys. Herraiz aconseguia guanyar una partida en la que per fi va estar millor sempre. Gual i Vehi van asfixiar de mica en mica les posicions dels seus adversaris fins que van ser insostenibles. Velez guanyava una bona partida al igual que Vigo (aquest cop no va ser el primer en acabar i tampoc va atracar!!). Alonso no passava de l’empat en una variant de la francesa que no recordava i va preferir pactar taules. La resta de partides no ser com van anar exactament, així doncs m’abstindré de fer comentaris.
Dos dels tres objectius de la temporada ja s’han complert, guanyar la copa catalana i aconseguir l’ascens a primera. Ara ens falta el títol de segona divisió. Per cert aquest any no s’ha aconseguit fer cap 10 a 0 i no crec que ho aconseguim a l’última ronda contra el Catalonia, però que hi farem, era una meta un xic difícil.
Per cert, cal felicitar a Gual ja que aviat deixarà de ser el jugador amb més elo d’Espanya no titulat, ja que ha aconseguit la tercera norma de MI a Sabadell. Enhorabona. (no es podrà dir que no s’hagi pres el seu temps)
Ivan Marina

Segona Divisió (III)
TARRAGONA 'B' 1'5 - 8'5 JAKE
MASDENVERGE 5 - 5 RUBINENCA
PEO VUIT 6'5 - 3'5 ESCACS REUS
GRAN PENYA 6 - 4 LIRA VENDRELLENCA
TARREGA 8 - 2 VILA-SECA

Preferent BCN (I)
CIRERA 5 - 5 TRES PEONS 'B'
ATENEU COLON 'B' 4 - 6 SANT ADRIA 'B'
MALGRAT 4'5 - 5'5 COMTAL 'B'
MATARO 4'5 - 5'5 MASNOU
BADALONA 2 - 8 LIRA 'B'

Preferent BCN (II)
VIC 5 - 5 GRANOLLERS-CANOVELLES
COMTAL 'C' 0'5 - 9'5 CERDANYOLA VALLES 'B'
SANT MARTI 'B' 4 - 6 SANTCUGATENCA
MOLLET 5 - 5 COLON SABADELL 'C'
TARADELL-CENTELLES 5'5 - 4'5 LLINARS

Campeonato de Cataluña por Equipos 2009
Octava ronda: MOLLET – SCC SABADELL (5-5)
Sinceramente, no es la crónica que esperaba, ni deseaba, hacer, pero así son las cosas y así hay que contarlas. (Espero poder hacerla la semana próxima)
De la mano de nuestro primer tablero “David Escofet, Maestro Catalán “in péctore”… (¡Felicidades por su tercera norma recién conseguida!), nos hemos dirigido al feudo del Mollet.
Presentábamos un equipo de lujo, que hacía presagiar un encuentro más fácil para nuestros intereses. Ganar hoy nos clasificaba matemáticamente para el ascenso, sin más complicaciones. Pero, a pesar de nuestra fuerte alineación, no ha sido suficiente. El empate no era una opción para ningún bando, prueba de ello es que no ha habido ni unas tablas entre los diez tableros.
Realmente, sabíamos que, en la zona alta, habría tableros muy duros, por lo que nuestras bazas pasaban por ganar en la zona baja. Pero las leyes del “ELO” son inescrutables.
El Mollet había venido a ganar, esto estaba clarísimo. Tensión y concentración al máximo. Solo Teo parecía tranquilo y confiado.
Dos horas más tarde el match seguía en el aire. Ninguna partida acabada y el pronóstico incierto.
A las 12,10, Sanahuja es el primero en abrir el “melón”, 1-0 después de una entrega errónea de su rival.
Marc se impone a su par, pocos minutos después, tras una apertura, en la que pudo estar perdido por un despiste, pero que su rival no valoró adecuadamente. 2-0
Muriel que está griposo, incluso mareado a primeras horas, aguanta mientras puede, pero acaba equivocándose, cediendo el primer punto. 2-1
Son las 12,30 y en la mesa dos, Isidre y Morros, solo han intercambiado un par de peones por bando. Escofet mantiene sus chances y en la tercera mesa, Iván Aguilar está concentrado como nunca. Aparentemente, los relojes nos favorecen, pero todo está muy espeso, contrastando con la soleada mañana primaveral que luce fuera.
A las 13h, Erik consigue imponerse, en un final técnico, al muy luchador Jordi Bals. 3-1
Iván gana, casi a la par que Erik, en una partida que, en el posterior análisis, se ve que ha dominado con solvencia. 4-1, solo falta un empujoncito. Pero el resultado es claramente engañoso.
A Teo, se le ha complicado la partida. Final de torres, con peón de menos. Tiene mala pinta.
Escofet acaba perdiendo, después de resistir como un titán y, desde mi punto de vista, haber estado incluso mejor que su fortísimo rival, en algún momento. 4-2 Son las 13,10 y el resultado se acorta.
Grau, que francamente lo he visto muy bien toda la partida, sufre un despiste. Se deja torre limpia. Resiste sin muchas esperanzas. 4-3
El rival de Arasa, para compensar, también se deja material. Los apuros de tiempo le han pasado factura y acaba rindiendo. 5-3 Respiro tranquilo, el empate nos vale de momento y es un mal menor, tal y como iban las cosas en los otros tableros.
Teo acaba perdiendo. 5-4 Son las 13,30 y seguimos sufriendo. Ellos más, supongo.
Necesitamos un milagro, que no llega. Cánovas, después de intentarlo todo, acaba cediendo y acabamos con un 5-5.
Sabor agridulce, que deja el ascenso pendiente de la última jornada, para ambos clubs, que otra vez estarán obligados a ganar, si desean obtener el preciado ascenso.
Felicidades a todos. A Valentín por el equipazo que nos había preparado esta semana. A Escofet, Grau y Aguilar por apoyarnos incondicionalmente. Y también al Mollet por su gran combatividad. Si alguien merece el ascenso, aparte de nosotros, son ellos. Ánimo, que ambos podemos conseguirlo.

Preferent BCN (III)
CARDONA 10 - 0 MANRESA
MARTORELL 5'5 - 4'5 IGUALADA
CALAF 5 - 5 SANTPEDOR
OLESA 5 - 5 MOLINS DE REI
CASTELLET 5'5 - 4'5 CORNELLA 'B'

Preferent BCN (IV)
CATALUNYA 9'5 - 0'5 JAKE 'B'
ESPIGA 3'5 - 6'5 CASTELLDEFELS
COLLBLANC-AURORA 3 - 7 UGA 'B'
ATENEU BARCELONES 4 - 6 SITGES 'B'
BELLVITGE ENTITAT 5 - 5 IDEAL CLAVE

CATALUNYA 9,5- JAKE B 0,5

Matx sense gens d'història avui al Casinet, amb un Jake B que ha vingut només amb 6 jugadors. Així doncs, el dia començava amb un 4-0 i a poc més de les 11h la victòria del Catalunya ja era efectiva. El mig punt visitant l'ha posat Antonio Madrid contra un servidor, en el duel de delegats, evitant així el 10 a 0.

És el que passa quan els clubs tenen diversos equips implicats en una o altra lluita en la seva categoria, que encertadament o no reforcen i afelbleixen els seus equips. En aquest cas, el Jake ha sobreestimat la categoria del rival, que ja hem demostrat repetidament que podem perdre amb qualsevol equip, i ha regalat el punt, calculant les possibilitats de salvació exclusivament per a la darrera ronda.

Per part nostra, les opcions d'ascens són ben escasses, i només una golejada d'escàndol a domicili de l'Ideal Clavé ens asseguraria el playoff de la loteria (que només premia un equip de vuit). L'ascens directe ja seria carambola digna del Nadal a Tres Bandes. En resum: les matemàtiques encara diuen que hi ha opcions, però la lògica diu que és com aixecar-li al Liverpool un 0-3 a Anfield Road. Almenys això servirà per evitar una desbandada de jugadors, habitual en la darrera ronda del per equips quan ja no hi ha absolutament res a pelar.

El Casinet posava avui punt i final a les jornades dels equips del Catalunya com a locals, on hem pogut gaudir d'una confluència de socis que no es veia des dels temps del local del carrer Robrenyo, i d'això fa més de deu anys.

Jordi Morcillo (Catalunya E.C.)

 

Primera Prov BCN (I)
Vacant 0 - 8 SANT MARTI 'C'
CERDANYOLA MATARO 'B' 0'5 - 7'5 VILASSANES
SANT ANDREU 'C' 3'5 - 4'5 AGUSTI
ARENYS DE MUNT 5'5 - 2'5 MARAGALL 'B'
PINEDA 5'5 - 2'5 SANT JOSEP BADALONA 'B'

1ª prov. bcn grup I Sant Andreu "C" - C.E. Agustí  3.5 - 4.5
 
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=3969
 
Punto de infarto, in extremis, que deja al Agustí, casi sin querer, con el ascenso en la mano. Presentaba el hasta hoy lider Sant Andreu "C" un equipo de gala con cuatro titulares superando los 2100. Jugó suelto el equipo Ravaleño consciente de tener mucho que ganar y poco que perder. Entabló Miranda ante Castillo y Morreres ante Simón, miniatura del "Doctor Golf " Vera y derrotas de Ojeda y Margareto. Con 3-2, venció Viñas ante un cerrojero Picatoste. Cabot y Pérez tenían en sus manos abrir la puerta de la gloria, Perez ganaba en una, pero no la vio, ante la desesperación de Vera que no pudo reprimir un lamento, tablas, momento en que salió "Terminator" al rescate y con sù punto obliga al equipo a dar el do de pecho la semana que viene. Viñas desde Madrid con el primer AVE, Vera desde Peñíscola no se sabe como y Morreres en busca de canguro intentarán organizar una fiesta. Ya veremos...
 
Un saludo J. Robla.


la concentración previa dio sus frutos
 

Primera Prov BCN (II)
MOLLET 'B' 2'5 - 5'5 CARDEDEU
CASTELLAR 1'5 - 6'5 SANT BOI LLUÇANES
TERRASSA 'D' 2'5 - 5'5 BARAD
COLON SABADELL 'D' 8 - 0 Vacant
SANT PERE TORELLO 3 - 5 CALLDETENES

Primera Prov BCN (III)
AVINYO 2.5 - 5.5 PASSIO
SANT SADURNI - CATALONIA 'B'
SALLENT 3 - 5 PIERA
SANTPEDOR 'B' 5 - 3 CALAF 'B'

CAPELLADES 3 - 5 SANT JOAN

Primera Prov BCN (IV)
CATALUNYA 'B' 0'5 - 7'5 COLONIA GÜELL
PRAT 4 - 4 MOLI NOU
JAKE 'C' 1'5 - 6'5 ESPLUGUES

PADRO 4 - 4 SANT FELIU 'C'
CORNELLA 'C' 5.5 - 2.5 INCRESA

Primera Prov BCN (V)
ONCE BCN 4 - 4 PEONA I PEO 'B'
CERDANYOLA VALLES 'C' 4 - 4 TERRASSA 'C'
IDEAL CLAVE 'B' 6 - 2 BADIA
CONGRES 'B' 4 - 4 BARBERA 'B'
SANT MARTI 'D' 4'5 - 3'5 TRES PEONS 'C'

PEONA I PEÓ “B”-ONCE BARCELONA 4-4

Inici de la primavera amb bones notícies pel Peona i Peó; la primera és que l’equip A pujarà a primera divisió i la segona és que el C i el B, molt probablement jugaran en la mateixa categoria la propera temporada.

Corrien rumors d’un canvi d’hora per aquest diumenge al matí amb el motiu de l’inici de la primavera . Sort hem tingut el meu germà i jo, que dissabte a les deu i mitja ens vam assabentar que no hi hauria tal canvi d’hora. Desconec si algú s’ha vist afectat pel rumor, perquè ni més ni menys que el Frederic, que és l’encarregat de fer les llistes, era qui anava escampant (suposo que involuntàriament) la notícia: “I sobretot, enrecordeu-vos de canviar l’hora!” .

Bé, el cas és que a l’hora correcta ens hem trobat per casualitat amb el Joan Pagès i l’Ezke a plaça Espanya i ens hem dirigit cap a la ONCE. Pel camí, ha sortit el tema dels mats d’última fila, de l’equip A i, finalment, s’ha arribat a pensar en coses paranormals perquè hem anat pujant pisos amb l’ascensor i no trobàvem absolutament a ningú a qui preguntar, semblava un edifici fantasma.

Hem estat perduts una bona estona en el desèrtic edifici, però finalment hem trobat la sala de joc on ja hi eren l’Enric, la Natia, l’Elisa i el seu pare esperant-nos per començar. He de dir que deu minuts després de començar, ha arribat el Pep que ha estat seguint atentament el matx.

La meva partida ha estat la primera en acabar, i em sembla que he fet récord, en els escolars sempre era l’últim.

Posteriorment, l’Ezke ha culminat una partida molt estrambòtica, sobretot en l’obertura, on ha guanyat una qualitat en el final. Ha acabat relativament ràpid, com sempre.

Les altres partides s’han allargat fins molt tard, però el matx semblava ben encarat; el Dani amb peó de més per la cara; l’Enric amb una posició d’almenys taules; i la Natia, el Mariano i el Joan prou bé, amb possibilitats de victòria. I ja anàvem 2 a 0.

Quant a la partida de l’Enric, crec que hi havia un moment en què podia desequilibrar, però ha fet una altra jugada que jo pensava que assegurava les taules. Finalment, no ha estat així. Els excel•lents pronòstics amb què m’he anat cap al club, a les 12:15, no s’han complert.

Quant al debutant Mariano, ha guanyat una treballada partida, l’Elisa, el Joan, el Dani i l’Enric no han tingut la mateixa sort tot i haver lluitat molt. L’Enric ha narrat així el que ha passat: “Només vull dir que quan ha marxat l’Óscar ha començat el desenllaç. Jo he estat a prop de les taules, però intentant forçar he acabat perdent. Aleshores el Dani ha canviat dama per peó i ha abandonat seguidament.

La Natia ha jugat un gran final de torres i ha marcat el 4-4 definitiu”. La Natia ha tornat a fer una demostració de com jugar un final de torres com ja va fer a Barberà, on va guanyar una posició que semblava increïblement igualada.

Després de tot això hem anat a dinar al ja habitual Costa d’Or i hem celebrat la victòria com Déu mana: menjant bé i amb un Orujo de sobretaula, apart d’algun “acudit dolent (molt dolent) de sobretaula” tal i com ha dit l’Albert Batlle.

En definitiva, amb aquest mig punt ens assegurem la permanència.
I per cert, la setmana que ve sí que hi ha canvi d’hora i no és un rumor. O sí...?

Óscar García

 

Primera Prov BCN (VI)
HORTENC 5 - 3 TORRENEGRA
SANT BOI 'B' 4'5 - 3'5 COLMENA 'B'
UGA 'C' 5.5 - 2.5 CECOB
BARCELONETA 'B' 3 - 5 SANT FELIU 'B'
TRES PEONS 'D' 5 - 3 NINOT

Segona Prov BCN (I)
LAETANIA-ALELLA 1.5 - 6.5 CIRERA 'B'
CANET 5 - 3 SANT JOSEP BADALONA 'C'

SANT ANDREU 'D' 3 - 5 SANT ADRIA 'C'
CERDANYOLA MATARO 'C' 0'5 - 7'5 CIRCOL CATOLIC
CALELLA-AMISTAT 8 - 0 ATENEU COLON 'D'

Segona Prov BCN (II)
SANT QUIRZE 4'5 - 3'5 LLIÇA-RONÇANA 'B'
PARETANA 4 - 4 BARBERA 'C'
SANT LLORENÇ 1 - 7 COLON SABADELL 'F'
SANTCUGATENCA 'B' 7 - 1 ULLASTRELL
CERDANYOLA VALLES 'D' 5.5 - 2.5 CALDES DE MONTBUI

Segona Prov BCN (III)
COLON SABADELL 'E' 1'5 - 6'5 LLIÇA-RONÇANA
TERRASSA 'E' 1'5 - 6'5 FRANQUESES
TARADELL-CENTELLES 'B' 5 - 3 CASTELLAR 'B'
LLINARS 'B' 4 - 4 MONTMELO 'B'
MOLLET 'C' 4'5 - 3'5 BIGUES I RIELLS

Segona Prov BCN (IV)
LIRA 'C' 4'5 - 3'5 TRES PEONS 'F'
UGA 'D' 6 - 2 SANT MARTI 'E'
COMTAL 'E' 1 - 7 ATENEU BARCELONES 'B'
AGUSTI 'B' 1 - 7 CONGRES 'C'
DIAGONAL MAR 4'5 - 3'5 FOMENT 'C'


 

2ª prov. bcn Grup IV: C.E. Agustí "B" - Congrés "C"  1-7
 
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=4372
 
Nos barrieron. Desde las 10.30 cuando venció Codina por incomparecenca, los puntos fueron cayendo del lado visitante poco a poco, Y eso que Cabrol en una combinación que no vio Ylla, obtuvo ventaja decisiva en la jugada 7. Pal "el rápido" fue el siguiente al dejarse una intermedia y sucumbir ante Sapiña. Le siguió Raci Jr. ante Muñoz, Cordero, que no levanta cabeza, recibió un repaso de Escobar que le dejó plano, Jose Manuel Gómez agotó a Cantan,  y yo mismo que me arrastré un poco con pieza por dos peones acabé cediendo ante un sólido Lucas, Jesus después de marear un poco a Javier González también se rindió. A las 13 horas llegó el punto del honor obra del japonés de Agramunt.
Queda el Agustí "B" en espera de milagro que parece  "argo diifici". tras la nefasta temporada del equipo. Queda lejos la cita de Raci Jr. "Paciencia infinita, precisión absoluta".
Felicidades a la UGA "D" que con impecable pleno es campeón de grupo, veremos si le acompaña "La LIra "C" a primera ya que el Foment "C" ha perdido hoy ante el Diagonal Mar que en su debut consigue la permanencia.
Un saludo J. Robla.
 


Foto 1: Ylla recibiendo la "Cabrolada". Gómez y Escobar ante Cantan y Cordero. 


foto 2: Calderilla barata hoy.
 

  

Segona Prov BCN (V)
CATALONIA 'C' 3'5 - 4'5 L'ESTANY
MONTBUI 7'5 - 0'5 CASTELLET 'B'
SANTPEDOR 'C' 1.5 - 6.5 BALSARENY
ABRERA 2 - 6 BERGUEDA 'B'
MOIA 8 - 0 IGUALADA 'B'

Segona Prov BCN (VI)
GAVA 'B' 8 - 0 Vacant
SITGES 'C' 6 - 2 MARTORELL 'C'
CASTELL 3'5 - 4'5 CERVELLO 'B'
VILADECANS 4 - 4 SANT JOAN DESPI
COLLBLANC-AURORA 'B' 4 - 4 BELLVITGE ENTITAT 'B'

Segona Prov.Grup VI. Collblanc Aurora “B” 4 – Bellvitge Entitat “B” 4

La jornada resultaba interesante. Por una parte el Collblanc terminaba su camino en este Campeonato por equipos (la jornada siguiente descansa) con una notable actuación y por otra el Bellvitge necesitaba puntuar para no encontrarse en la última jornada jugándose el todo por el todo para no bajar.
Debo decir que en Elo nuestros rivales eran netamente superiores, pero no iba a ser esta la primera ocasión. Asumimos nuestro rol de “corderitos”.

La primera partida en decirse fue la de un servidor, que con piezas negras me embarqué en un ataque con mis dos alfiles y dama (tipo “trenecito”) hacia su enroque, que resultó ser demoledor con una descubierta en jaque que volaba la dama de mi contrincante. 0-1

A mi costado, la partida Carranza-Xavier iba por los senderos de una italiana con dos peones por alfil para Xavier. Esto dudosamente puede ser bueno, pero estos dos peones pasaron a ser tres y unidos en un flanco. Llegado al final esto resultó más potente que la pieza menor pues alguno ya llegaba a meter dama. 1-1.

La partida Campos-Vives fue la siguiente en terminar. Pude observar que se planteó una Grünfeld y Campos decidió cerrar la posición (cosa que le encanta). El transcurso del medio juego no fue apasionante pero un peón a favor del negro hacía decantar un poco la balanza a su favor. Campos bloqueó la posición (es un experto en ello), y un error grave de su contrincante fue lo que desniveló la contienda (se dejó torre limpia). 1-2

Del duelo Velasco-Guirado no pude observar mucho, aunque si puedo decir que la ventaja de material que había ya en el medio juego, daba ganas a uno de tirar la toalla, pero Guirado intentó lo imposible. Velasco mantuvó su ventaja de material y no hubo nada que hacer. 2-2

Una partida muy bonita fue la de Dani contra Recacha. Planteó su habitual Inglesa y fue muy movida. Cuando observé la posición en profundidad había cantidad de detalles tácticos. Recacha amenaza mate en dos y Dani tenía todas las piezas mirando al rey negro. Como le tocaba jugar al blanco, una sería de combinaciones (no las mejores ehh!) hicieron que el rey se fuera a pasear y cayó calidad y la partida se dicidió. 2-3

En el último tablero, Maikel Miró tenía posición difícil ante Medina. Peón de menos y dos peones doblados. Además sus torres apenas podían jugar por la expansión de peones negros bien posicionados ya en quinta fila. Aún con problemas de tiempo, Medina supo encontrar el camino adecuado para ganar y colocar el 3-3 y poner emoción en el mach.

Y aquí tenemos las dos últimas partidas, Bermudez con un final medio bloqueado que no pudo o no supo defender (yo creí que iban a ser tablas), y nuestro SuperSergi que tenía una ventaja de un peón que parecía insuficiente para ganar pero ganó ganó…. 4-4

Hasta la próxima, Eduardo Pérez

 

Segona Prov BCN (VII)
SANT JOAN DESPI 'B' 8 - 0 ATENEU IGUALADI
MARTORELL 'B' 3 - 5 VILAFRANCA 'B'
CASTELLDEFELS 'B' 4 - 4 PEON DOBLADO
SANT FELIU 'D' 3 - 5 CERVELLO
POBLA CLARAMUNT 3'5 - 4'5 PRAT 'B'

Segona Prov BCN (VIII)
CADENA 3 - 5 COMTAL 'D'
ATENEU COLON 'C' 4 - 4 IDEAL CLAVE 'C'
TRES PEONS 'E' 3 - 5 FOMENT 'D'
PEONA I PEO 'C' 6 - 2 CONGRES 'D'
CATALUNYA 'C' 5 - 3 MONTCADA 'C'

Tercera Prov BCN (I)
LLAVANERES 'B' 4 - 0 Vacant
MASNOU 'C' 1 - 3 MATARO 'B'
CANET 'B' 2'5 - 1'5 PINEDA 'B'
VILASSANES 'B' 3'5 - 0'5 CERDANYOLA MATARO 'D'
ARENYS DE MUNT 'C' 2'5 - 1'5 LAETANIA-ALELLA 'B'

Tercera Prov BCN (II)
VILASSANES 'C' 2 - 2 CIRERA 'C'
SANT ADRIA 'D' 4 - 0 Vacant
LLAVANERES 'C' 1 - 3 BADALONA 'B'
COLMENA 'C' 4 - 0 SANT JOSEP BADALONA 'D'
MASNOU 'B' 2'5 - 1'5 ARENYS DE MUNT 'B'

Tercera Prov BCN (III)
IDEAL CLAVE 'D' 4 - 0 ATENEU COLON 'E'
PEONA I PEO 'G' 0 - 4 NATACIO BARCELONA
LIRA 'D' 1 - 3 BADALONA 'D'
LLAVANERES 4 - 0 VILA OLIMPICA 'B'
ESCOLA ESCACS DE BCN 'B' 2'5 - 1'5 FOMENT 'E'

Tercera Prov BCN (IV)
Vacant 0 - 4 BCN-VULCA 'B'
BADALONA 'C' 0 - 4 TRES PEONS 'I'
CATALUNYA 'D' 3 - 1 ESPIGA 'C'
SANT ANDREU 'E' 1'5 - 2'5 PEONA I PEO 'E'
ESCOLA ESCACS DE BCN 'C' 3 - 1 FOMENT 'H'

Tercera Prov BCN (V)
COLON SABADELL 'I' 4 - 0 Vacant
MOLLET 'D' 3'5 - 0'5 MONTCADA 'D'
BARAD 'C' 3 - 1 TERRASSA 'G'
Vacant 0 - 4 Vacant
UGA 'E' 3 - 1 VILA OLIMPICA

Tercera Prov BCN (VI)
COLON SABADELL 'H' 4 - 0 LLIÇA-RONÇANA 'E'
LLINARS 'D' 2 - 2 CASTELLAR 'C'
MOLLET 'E' 2 - 2 SANT QUIRZE 'B'
CERDANYOLA VALLES 'E' 4 - 0 TERRASSA 'F'
GRANOLLERS-CANOVELLES 'C' 4 - 0 BADIA 'B'

Tercera Prov BCN (VII)
VIC 'B' 1.5 - 2.5 LLIÇA-RONÇANA 'C'
COLON SABADELL 'J' 2 - 2 CARDEDEU 'B'
SANT BOI LLUÇANES 'C' 2.5 - 1.5 CALLDETENES 'B'
CALDES DE MONTBUI 'B' 4 - 0 FRANQUESES 'B'
LLINARS 'C' 0 - 4 SANT PERE TORELLO 'B'

Tercera Prov BCN (VIII)
PALAU-SOLITA 2 - 2 VALLROMANES
MOLLET 'F' - COLON SABADELL 'G'
SANT BOI LLUÇANES 'B' 3 - 1 LLINARS 'E'
GRANOLLERS-CANOVELLES 'B' 4 - 0 LLIÇA-RONÇANA 'D'
BARAD 'B' 4 - 0 CALDES DE MONTBUI 'C'

Tercera Prov BCN (IX)
BERGUEDA 'C' 0 - 4 SANTPEDOR 'D'
SURIA 4 - 0 Vacant
JOVIAT 1 - 3 BERGUEDA 'D'
L'ESTANY 'B' 0 - 4 OLESA 'B'
CATALONIA 'D' 2 - 2 MINORISA

Tercera Prov BCN (X)
COLONIA GÜELL 'C' 2'5 - 1'5 OLESA 'C'
VILAFRANCA 'D' 1 - 3 PALLEJA
PASSIO 'B' 2.5 - 1.5 MONTBUI 'B'
SANT ESTEVE 4 - 0 CAPELLADES 'B'
ESPLUGUES 'B' 4 - 0 MARTORELL 'D'

Tercera Prov BCN (XI)
Vacant 0 - 0 Vacant
SITGES 'D' 4 - 0 CORNELLA 'D'
CASTELLDEFELS 'C' 1 - 3 VILAFRANCA 'E'
ESPLUGUES 'C' 1 - 2 RIBES
COLLBLANC-AURORA 'C' 3 - 1 PRAT 'C'

Tercera Prov BCN (XII)
JAKE 'E' 0 - 4 PEONA I PEO 'F'
Vacant 0 - 4 TRES PEONS 'H'
Vacant 0 - 4 COLONIA GÜELL 'B'
COMTAL 'F' 0'5 - 3'5 VILAFRANCA 'C'
COLLBLANC-AURORA 'D' 4 - 0 CASTELLDEFELS 'D'

Tercera Prov BCN (XIII)
JAKE 'D' 0 - 4 LIRA 'E'
CATALUNYA 'E' 0 - 4 ESPIGA 'B'
TRES PEONS 'G' 0'5 - 3'5 PEONA I PEO 'D'
ONCE BCN 'B' 4 - 0 Vacant
SANT MARTI 'F' 4-0 CONGRES 'E'

Preferent GRN
BESCANO 1'5 - 8'5 GUIXOLENC
OLOT 'B' 5 - 5 FOMENT BISBAL
CASSA 4 - 6 FIGUERES 'C'
SALT i GIRONA 5 - 5 GERUNDA 'B'
PALAFRUGELL 6 - 4 DOTZE CASTELLS

Primera Prov GRN
BANYOLES 'B' 4 - 4 BLANES
MONTGRI 7'5 - 0'5 CASSA 'B'
GUIXOLENC 'B' 3'5 - 4'5 TORDERA 'B'
GERUNDA 'C' 5 - 3  LLORET
SANT GREGORI 4'5 - 3'5 PALAFOLLS

Primera Provincial.

Banyoles 4 – Blanes 4.

EL BLANES I EL BANYOLES EMPATEN. AIXO FA QUE EL BANYOLES “B” FUGI DEL DESCENS, SOBRE TOT, SI EL BANYOLES “A” MANTÉ LA CATEGORIA.

El Blanes no ha vingut amb tot els seus efectius, i per part nostre molt preocupant la absència del delegat (Guillem Turró) per qui estic francament negitós, doncs no sé encara que pot haver-li passat. Com ha succeït amb el primer equip, moltes taules, i nomes dues partides no han acabat així. Al final un empat que crec que satisfà al dos implicats.

 

Segona Prov GRN
GERUNDA 'E' 3 - 5 VIDRERES
GERUNDA 'D' 6 - 2 DOTZE CASTELLS 'B'
OLOT 'C' 7 - 1 SANTA EUGENIA 'C'
FIGUERES 'D' 3 - 5 SALT i GIRONA 'B'
PALAFRUGELL 'B' 4 - 4 SANTA EUGENIA 'B'

Tercera Prov GRN (I)
ELS PALAUS 1'5 - 2'5 L'ESCALA
ELS PALAUS 'B' 1 - 3 BANYOLES 'E'
SANTA EUGENIA 'E' 3 - 1 FIGUERES 'E'
BANYOLES 'C' 4 - 0 DOTZE CASTELLS 'C'
MONTGRI 'B' 0 - 4 OLOT 'D'

Tercera Prov GRN (II)
SALT i GIRONA 'C' 2 - 2 BLANES 'C'
BANYOLES 'D' 1'5 - 2'5 CASSA 'C'
SANTA EUGENIA 'D' 0 - 4 VILOBI
BLANES 'B' 4 - 0 VILOBI 'B'
PALAFRUGELL 'C' 0-4 GERUNDA 'F'

Tercera Provincial:

ELS EQUIPS INFERIORS DEL BANYOLES NOTEN ELS REFORÇOS.

Grup I:
Banyoles “C” 4 – Dotze Castells “C” 0.
Els Palaus “B” 1 –Banyoles “E” 3.

Grup II
Banyoles “D” 1,5 – Cassa “C” 2,5.

Els equips de Tercera del Banyoles, han obtingut bons resultats, ja que el “C” ha passat pel damunt del Dotze Castells “C”, mentre que el Banyoles “E” s’imposava a domicili als Palaus “B”, d’Agullana per un contundent 1 – 3 amb victòries del Adam Porxas, el Ferran Veciana (pare) (i ja porta 8 de 8, camí de fer un “complert” 9 de 9 la setmana propera), i en Jordi Sureda. La rapidesa de la victòria dels joves els ha permès jugar a ping-pong i al billar mentre el Veciana (sènior) jugava la seva partida.

 

CADA DIA FALTA MENYS!

Josefina Casas 1764- Josep Gonzalez 1880 0-1
Maria Vidal 1741- Marçal Morell 1824 0-1
Santiago Delclos 1734- Jordi Johé 1821 0-1
Tudor Toader 1700- Razvan Arisanu 1816 0-1

Tornada de l’equip de luxe amb l’obligació de guanyar quatre a zero (com així ha sigut al final) esperant que el B rasqués 1´5 punts a Blanes (d’il•lusions també es viu) per ser matemàticament campions. Al final hem complert, no sense dificultats, sobretot als primers taulells i en especial en Johé, i amb la desfeta del B caldrà sumar un punt diumenge que ve a Vilobí, en el derbi de La Selva. Passi el que passi, caldrà felicitar a tot els jugadors per l’esforç i el comprimís mostrat: als del B per rascar on han pogut i als de l´A, i en especial els tres primers (Josep, Marçal i Jordi) per la constància de venir tots els diumenges i aguantar la pressió de delegat i directiva. Aixa doncs fins d’aquí set dies després d’un cara i creu que marcarà el futur de l’entitat.

“JODER QUÉ TROPA”

Javier Pareja 1804- Pere Ball-llosera 1768 1-0
Pere Medina 1803- Felip Mató 1760 1-0
Eloi Barberan 1700- Esteve Ball-llosera 1738 1-0
Francisco Ramirez 1700- Salvador Ros 1700 1-0

Partit marcat amb una X des del principi de campionat, clau per ajudar l´A a pujar, “farem la millor alineació possible” es comentava al local; gracies de ser quatre després de tres renuncies i una baixa per malaltia. Cap problema, normal fins a cert punt, tan normal, que l’alineació amb els germans Ball-llosera, en Felip i en Ros!! semblava extreta d’un diumenge dels anys 90 contra l´ADAC, l´AVAP o el Costa Brava. Només faltava el Corsa d’en Ros. El resultat el mateix que durant els 90: rosco i cap a casa. I això que ha anat de poc, tres minuts més i el meu rival perd per incompareixença, però després d’esperar 57 minuts ha arribat i he acabat perdent una bonica partida que he tingut perduda i guanyada varis cops. En Felip ho ha intentat, segons l´Esteve al final podia haver fet més, però veient el seu resultat qualsevol se’l creu. Als dos últims taulells tot i l´Elo superior no hi hagut cap possibilitat clara en cap moment. La setmana que ve debut de més cantera i a fer de públic i supporters els altres, doncs la nostra missió a tercera s’ha acabat.

 

Preferent LLE
GUISSONA 5 - 5 VALLFOGONA
LLEIDA 'B' 7 - 3 PARDINYES
IVARS 6 - 4 BAIX SEGRE
LA SEU 2'5 - 7'5 BENAVENT
BALAGUER 'B' 8 - 2 VILANOVENC

Primera Prov LLE
BALAGUER 'C' 1 - 7 MOLLERUSSA
TORA 8 - 0 VALLFOGONA 'B'
ANDORRA 'B' 4 - 4 LLEIDA 'C'
ELEFANT 6.5 - 1.5 PONTS
TARREGA 'B' 7 - 1 BELLPUIG

Segona Prov LLE
SEGARRA 4 - 1 A. GARRIGUENC
JUNEDA 3 - 2 VILABARCA
VILANOVA 5 - 0 BENAVENT 'B'
PARDINYES 'B' 2 - 3 BALAFIA
SEROS 5 - 0 BALAGUER 'D'

Preferent TGN (I)
L'ESPLUGA 10 - 0 L'HOSPITALET
TARRAGONA 'C' 5'5 - 4'5 MASDENVERGE 'B'
STA COLOMA QUERALT 9 - 1 GANDESANA
RAPITA 7'5 - 2'5 VALLS 'B'
MORA D'EBRE 10 - 0 Vacant

Preferent TGN (II)
CAMBRILS 8 - 2 ALCANAR
TORREDEMBARRA 7'5 - 2'5 FLIX
VALLS 8 - 2 MASROIG
CONSTANTI 4'5 - 5'5 REUS PLOMS
CAPABLANCA 3'5 - 6'5 REUS DEPORTIU 'B'

Primera Prov TGN (I)
LA SELVA 7 - 1 BISBAL SCR
CAMBRILS 'C' 1 - 6 TARRAGONA 'D'
LIRA VENDRELLENCA 'B' 4 - 4 DUESAIGÜES
RIUDOMS 6 - 2 STA COLOMA QUERALT 'B'
MONTBLANC 5 - 3 VILA-RODONA

Primera Prov TGN (II)
VILA-SECA 'B' 5'5 - 2'5 JESUS CATALONIA
Vacant 0 - 8 RAPITA 'B'
TORTOSA 4.5 - 1.5 CAMBRILS 'B'
REUS PLOMS 'B' 0 - 8 PEO VUIT 'B'
AMPOLLA 5 - 3 SALOU

Segona Prov TGN (I)
CALAFELL 'B' 1 - 1 TARRAGONA 'F'
CONSTANTI 'B' - VILA-SECA 'C'
TARRAGONA 'E' 0 - 4 CALAFELL
Vacant 0 - 4 REUS DEPORTIU 'C'
ONCE REUS 3'5 - 0'5 CAPABLANCA 'B'

Segona Prov TGN (II)
VILA-RODONA 'B' 3 -1 VALLS 'E'
Vacant 0 - 4 VALLS 'C'
MONTBLANC 'B' 2 - 2 L'ESPLUGA 'B'
STA COLOMA QUERALT 'C' 1  - 3  SARRAL
BISBAL SCR 'B' 2 - 2 VALLS 'D'

Tercera Prov LLE (Final Provincial I)
BALAFIA 'B' 3 - 1 ALMENAR 'B'

Tercera Prov LLE (Final Provincial II)
VILANOVENC 'B' 2 - 2 ALMENAR

 

1