Dardo

Ronda 9

 

Actualizado con fecha: 31/03/2009 16:10:54


Resultats de la Ronda 9 (29/03/2009)
Divisió Honor
SABADELL SCC 5'5 - 4'5 MONTCADA
BARBERA 5'5 - 4'5 FOMENT
CERDANYOLA VALLES 7 - 3 ATENEU COLON
UGA 8.5 - 1.5 TERRASSA
FIGUERES 6 - 4 SANT ADRIA

VICTÒRIA MÍNIMA, ALEGRIA MÀXIMA.

El Barberà se salva per mèrits propis, sumant el punt que necessitava, vencent “in extremis” i per la mínima el Foment.
Ha valgut la pena una setmana més de patiment,
ha valgut la pena posar un ciri a Sant Adrià,
ha valgut la pena aixecar-se una hora més aviat,
ha valgut la pena mullar-se una mica amb el xim-xim d’aquest matí,
ha valgut la pena venir a can Gorgs fins i tot amb la família...
sí, això i més ha valgut la pena. Res comparable a mantenir-se com ho hem fet aquest any: amb fe en les nostres possibilitats fins just el final del matx, perquè quedaven dues emocionants partides amb el marcador favorable. Les dues partides han acabat taules; més ben dit, la partida Ramón José – Jonathan Alonso més compromesa pels nostres interessos, ha acabat taules i automàticament la partida Anna Matnadze – Antonio Torrecillas ha seguit el mateix camí ja que feia estona que també eren taules clares. Deia que ho hem fet amb fe, amb un exercici de fe. Aquesta fe la va demostrar el nostre president en Víctor Pont quan acabàvem de ser derrotats pel Colon la setamana passada. Aleshores var dir amb total tranquil•litat:”Depenem de nosaltres mateixos. Hem de guanyar el Foment”. La veritat és que aquest mateix discurs l’ha mantigut tota la setmana però, amb el cor a la mà i jo el primer, pocs confiàvem en véncer el Foment. I no obstant l’hem vençut. Tot i la natural eufòria, intentaré analitzar fredament les raons d’aquesta victòria clau per mantenir-nos un any més a divisió d’honor.
Primer de tot: Alexander Ipatov. Aportació clau en punts però també en coneixements i ajuda en els entrenaments. Una tasca encertada. En segon lloc: les victòries d’en Tommy i Alberto del tot claus. Però mai una victòria d’equip és fruit d’uns pocs. Així que cada mig punt avui aconseguit (7 en total) ha valgut el seu pes en or sumant-se a l’or de les victòries. I en el cantó negatiu només una derrota. Per tant....Finalment ha estat clau la labor d’equip encapçalada de nou pel nostre president ja que ha actuat com a delegat de facto a qui s’han consultat totes i cadascuna de les decisions: la seva ha estat una molt bona guia i, tal com faria un director d’orquestra, ha mogut la batuta encertadament segons s’anaven veient els resultats. Doble “chapeau” per al nostre president!
Individualment cal felicitar tots i cadascún dels jugadors i jugadores. Gràcies companys de fatigues: Alexander, Fidel,Tommy, Florian, Anna, Jonathan, Xavier, Alberto, Esteban, Matías, Francisco Javier, Jordi, Roberto, Àngel...(perdoneu si em deixo algú) pels esforços i la dedicació i pels moments amargs i dolços compartits en aquest campionat. Hi ha hagut multitud d’anècdotes durant el matí que podria ressenyar. Però hem quedaré amb dues per acabar (ho sento, no seràn tres pàgines com havia promés si guanyàvem, eh, Marta...) Primer detall: la tenacitat de l’Ana Matnadze, aguantant la posició quan amb qualitat de menys i sense cap perspectiva real de progressar, ha seguit jugant per indicació d’en Víctor, sense provocar per repetició les taules que tenia a l’abast, i per tant arrisacant. Segon detall: el mèrit d’en Jordi Aranda que, tot i quedar-se més sol que la una al final de la fila de taules (creant una mica aquella sensació de trencament de cordó umbilical amb la resta de l’equip!), ha sabut equilibrar una partida que se li havia posat molt difícil.
Així doncs ens hem assegurat una quarta participació seguida en la màxima categoria dels escacs catalans. Algun capellà a Barberà es posarà content perquè augmentaran els feligressos a les misses i potser algun d’ells resarà una mica perquè l’any vinent no ens calgui patir tant.

Àngel Pascual Sauch (MC)

A la fotografia, les dues últimes partides del matx i del campionat.

EL FIGUERES “A” GUANYA PER 6 A 4 EL SANT ADRIÀ I CONTINUARÀ UN ANY MÉS A DIVISIÓ D’HONOR

 

El jove jugador i MC Víctor Lillo, aconsegueix norma de Mestre Internacional

 

En la novena i darrera ronda de la Divisió d’Honor, el primer equip del C.E. Figueres ha guanyat el Sant Adrià per 6 a 4. La veritat és que l’equip barceloní tot i no jugarse res, ha vingut amb l’equip titular (eren superiors en elo en 7 dels 10 taulers), i ha posat moltes dificultats a la victòria del Figueres. El conjunt empordanès ha comptat amb el reforç del GM ucrainès Yuri Solodovnichenko, que enguany només ha disputat aquesta ronda,  i això ha permès presentar l’equip més fort de la temporada. Cadascun dels punts aconseguits avui han estat importants, però per sobre de tot cal destacar les victòries de 2 jugadors. Per un costat la del MC Jaume Mundet, que després d’un any molt complicat, on només havia aconseguit unes taules en 8 jornades, ha tingut la valentia de jugar la 9ª i decissiva ronda per ajudar a l’equip A i també a l’equip B – que també necessitava presentar un equip el màxim de competitiu -. I efectivament, la seva participació ha estat transcendental per l’equip, ja que a mig matí ha aconseguit la primera victòria pel Figueres, fet que ha permès a la resta de jugadors encarar un matx amb tanta tensió, amb més comoditat. Com li havia dit el GM Javier Campos dies enrera, “hay que ganar la buena”, i Jaume Mundet ho ha aconseguit en el matx més difícil des del punt de vista sicològic.

L’altra victòria destacada ha estat la de Víctor Lillo, no només pel fet de la victòria en sí, sinó per com s’ha produït. Des de molt aviat, Lillo ha aconseguit una molt bona posició, destruint l’enroc contrari, i ha sabut conduir tota la partida amb aventatge fins acabar guanyant el punt sencer. Amb aquesta victòria Lillo ha aconseguit ser el millor jugador de tota la temporada de l’equip A, i gràcies als 6,5 punts de 9 (4 victòries, 5 taules i cap derrota), ha obtingut la seva primera norma de MI. Aquest fet és força inusual en un campionat com el de Catalunya per equips i té un gran mèrit.

Però a banda de la victòria del Figueres, calia que o bé, el Colon, o bé el Barberà, els altres dos equips implicats en el descens, fessin uns determinats resultats per tal que el Figueres se salvés. La primera opció, - que el Barberà no guanyés al Foment-, no s’ha donat, i per tant això feia imprescindible que el Cerdanyola guanyés al Colon, i a més, que ho fes per un resultat contundent, ja que els 3 equips implicats quedarien empatats a 2 punts, i per tant tot es decidiria pel sistema de desempat en funció, també, de la resta de resultats. Finalment, el Colon ha perdut 3 a 7 amb el Cerdanyola, i això ha fet que el Figueres se salvés “in extremis” per millor desempat – 126,25 del Figueres, per 121,75 del Colón-.

Avui ha estat sobretot una darrera jornada marcada per l’esportivitat, i des del Club d’Escacs Figueres volem enviar una sincera felicitació, tant al Foment, ja que malgrat la derrota, ho ha intentat fins al final contra el Barberà (victòria d’aquest darrer equip per 4,5 a 5,5), com al Cerdanyola, per la seva lluita contra el Colón, i també per al propi Sant Adrià contra el Figueres, doncs sense jugar-s’hi res, ha presentat l’equip de gala.

Així doncs, gran fi de festa pel Figueres A, en una de les temporades amb més igualtat dels darrers anys a la Divisió d’Honor, doncs dels 10 equips, 3 equips han quedat empatats amb 8 punts als 3 primers llocs (per ordre, Montcada, UGA i Sabadell), i 3 equips més han quedat empatats a 2 punts en els 3 darrers llocs, (Barberà, Figueres i Colón). L’any vinent, per quarta temporada consecutiva, el Figueres serà a Divisió d’Honor!

Els resultats individuals han estat:

1

SOLODOVNICHENKO, YURI  GM 2590

½-½

MONGRANZINI,ROBERTO     MI 2414
 

1

2

CAMPOS, JAVIER              GM 2579

½-½

FIERRO, MARTINA             GMF 2361
     

2

3

CUADRAS, JORDI             MF 2380

½-½

PONS, SANTIAGO                    2398             

 

3

4

COLLS, EMILI                   MC 2308

 

½-½

PONS, DAVID                      MC 2347

4

5

PIJUAN, MANEL                MC 2298

1-0

GUTIERREZ, JOAQUIM         MC 2329

 

5

6

SERRA, JORDI                 MC 2278

½-½

TARRAGO, MAURICI            MC 2307
     

6

7

LILLO, VICTOR                MC 2277

1-0

MINGUEZ, RAUL                  MC 2302 
     

7

8

MANERA, JOSEP                   2273

½-½

COLON, ENRIC                         2276           

 

8

9

MUNDET, JAUME              MC 2246

1-0

HUESO, JORDI                    MC 2272

 

9

10

BARRERA, CARLES                2225

0-1

GARCIA, JOSEP                         2156               

 

10

 

 

Primera Divisió (I)
TARRAGONA 3 - 7 REUS DEPORTIU
SANT ANDREU 3'5 - 6'5  SANT BOI 
COMTAL 6'5 - 3'5 SANT FELIU
ANDORRA 4.5 - 5.5 BCN-VULCA
GERUNDA 4'5 - 5'5 TRES PEONS

Crónica del Sant Boi

Primera Divisió (II)
BALAGUER 8 - 2 BARCELONETA
LLEIDA 9'5 - 0'5 LIRA
SITGES 6 - 4 CONGRES
SANT MARTI 6 - 4 CORNELLA
OLOT 5'5 - 4'5 TORDERA

SITGES 7,5-CONGRÉS 2,5
TERRASSA C 4-CONGRÉS B 4

AQUEST ANY, SÍ!

De ben segur que abans de començar tots haguéssim signat aquest desenllaç, ja que tots els nostres conjunts han assolit els objectius marcats a l'inici d'aquest campionat.
El primer equip tenia com a únic objectiu mantenir-se, amb un conjunt completament amateur, a una Primera Divisió que cada any està més professionalitzada.
Amb el bloc que ve mantenint des d'anys enrere, més la incorporació del nostre webmaster, en Sadurní, m'atreviria a dir que ho han aconseguit amb relativa suficiència, que no amb facilitat, ni molt menys. Hi ha hagut matxos que s'han decantat per petits detalls, empats que s'han esgarrapat a encontres on tot semblava perdut (com a Cornellà); factors que altres anys s'havien girat en contra i enguany han caigut al nostre favor.
Felicitar des d'aquestes línies al Rubén, Llopis, Oliver, Fermí, Pere Martínez, Alonso, Sagués, Bielsa, Salvo i al propi Josep; ells han demostrat que mantenint el grup durant nou setmanes és molt més factible que les coses acabin sortint bé. Pitxitxi en Salvo, amb 6,5, seguit d'en Fermí amb 6 punts.
Sobre el matx d'avui, poca cosa a dir. El Sitges, com era d'esperar, ha passat per damunt dels congressistes i jugarà la promoció d'ascens com a segon de grup, per darrera únicament del totpoderós Lleida. Destaquem la victòria d'en Fermí Tejero vers el poderós MF Antoni Ayas; gran final de campionat per part del veterà i carismàtic mestre del Congrés.

Els del B no ens hem pogut endur el punt sencer de Terrassa, en un encontre molt igualat; tot i l'empat, som segons del grup i després de veure la resta de resultats, posaria la mà al foc que essent els tercers millors segons (de sis grups que hi ha), l'ascens a Categoria Preferent, d'on vàrem caure fa un parell d'anys, és un fet.
En el nostre cas, no hem pogut mantenir un mateix bloc com ha fet el primer equip, però afortunadament, tant els que hem jugat habitualment com els reforços hem estat, en línies generals, força afortunats aquesta temporada; del conjunt destacaria la nostra solidesa, cedint únicament una derrota davant el Cerdanyola; si en futbol, on l'empat només és el 33% del botí, es diu que quan no ets capaç de guanyar un partit has de mirar de no perdre'l, als escacs, on t'endús ni més ni menys que mig punt, hem pogut fer bons els darrers empats davant de conjunts poderosos.
L'enhorabona també a l'Andreu, Jordán, Petar, Viñals, Moranta, Sorribas, Bañón, Brufau, Climent i a un servidor, per la part que em toca. Demano disculpes si em deixo algú, fet que no és novetat a les meves cròniques. Jordán, Viñals i Sorribas, màxims realitzadors amb sis punts.
La temporada vinent necessitarem del reforç de dos taulers més (un d'ells en Climent, fitxat!) i d'una bona dosi d'ajut diví per poder conservar la categoria assolida.

Pel que fa als dos darrers equips; victòria del C i derrota del D; intranscendents, car tots dos conjunts ja havien assegurat la permanència, en el que podem considerar un altre èxit, en aquest cas de gestió de recursos; ja que s'ha sabut determinar jornada darrere jornada, amb encert, quin dels dos era el conjunt que havia de potenciar-se més per guanyar el seu encontre. Podríem dir d'alguna manera, que cada diumenge jugàvem un matx a setze taulers.
Felicitem també als dos germans González, respectius delegats dels seus equips, amb la inestimable col.laboració d'en Gómez i en Fraile; dos homes de club, dels que saben mantenir el grup unit.
Individualment destacarem als màxims realitzadors; pel C en Xavier; que després d'un mal inici, ha aconseguit trobar l'estat de forma necessari per acabar signant 6 punts; pel D; Jordi Climent, que amb 7,5 de 8 no s'ha vist afectat per la pressió del mediàtic M.A. González (gran campionat també).

Dit això, a nosaltres només ens queda organitzar el sopar de germanor de final de campanya, que ja fa massa anys que no fem; aprofito aquestes línies per informar als congressistes que la data fixada és el dissabte 25 d'abril.

L'any que ve, tornem amb més il.lusió que mai!

Héctor Hernández
Club d'Escacs Congrés

 

La Lira salva la categoria

Derrota sense paliatius de La Lira a Lleida per 9,5 a 0,5. Però això ja estava previst. El Lleida té el millor equip de la categoria i ens ha passat per sobre. Hi ha massa diferència entre ambdós equips. Ells, amb aquesta victòria, han pujat a divisió d'honor. Quan marxàvem els hem felicitat i ens convidaven a cava, però teníem pressa.
De tornada els telèfons bullien. Teníem companys de club al matx on ens jugàvem la permanència, a Sant Martí de Provençals. Allà l'equip local s'enfrontava al Cornellà. Si el Sant Martí guanyava, el Cornellà quedava amb tres punts com nosaltres i salvàvem la categoria per millor desempat. El Sant Martí ha demostrat la seva esportivitat i, tot i no jugar-se res, han presentat el millor equip possible. El matx ha sigut d'infart, però finalment el Sant Martí s'ha imposat per 6-4.
Estàvem a mig camí de tornada quan m'ha trucat un company de club per donar-nos la bona notícia. Ens havíem salvat. Dins del cotxe hem fet un bon crit.
L'equip B ha empatat contra el Mataró i també ha salvat la categoria.
Ha estat un bon any, salvant la categoria dels dos primers equips, que van pujar l'any passat, i aconseguint pujar dos filials, El C i l'E.

Jaume Franch

Avui tothom ha arribat puntual menys el conserge que obre el Centre Cívic Sant Martí, que s’ha dormit altre cop. He hagut d’anar a buscar a casa el telèfon de la directora que ha vingut a obrir, i hem començat totes les partides els locals amb 30 minuts menys. Com li he dit avui al gerent del Districte de Ciutat Vella, que a sobre m’ha guanyat, són els problemes derivats de les privatitzacions de les consergeries dels Centres Cívics. Afortunadament el dissabte ho vaig deixar tot preparat i només ha calgut posar els rellotges en hora. El cas és que en el matx del primer equip, el Cornellà ens ha demanat taules en començar i hem dit que no, perque llavors baixava La Lira i és molt desagradable decidir a conveniència que baixi un equip de categoria. Nosaltres teníem millor equip però hem guanyat amb grans dificultats. Han repetit victòria el Pau i el Marc que s’acosta als 2400 català, mentre que s’estrenava l’Òscar, que no havia guanyat cap partida de primer tauler. Agraim a l’Imar Talló, que avui també ha guanyat i al seu pare que hagin vingut a jugar les 9 partides del Per Equips. També ha guanyat l’Éric en un final d’infart on el rival s’ha deixat la primera peça. A la part negativa he perdut jo, l’Evarist Pérez, que s’acostat perillosament al segon equip i el Lluís Sánchez després de venir a jugar sense haver dormit per motius de feina, la qual cosa és molt d’agrair. D’aquesta manera hem acabat amb 4,5 punts en quart lloc i una actuació bastant discreta. L’equip B ha empatat a Cerdanyola del Vallès en un matx intrascendent pels dos equips, quedant també en quart lloc amb 4,5 punts. El Joan Fontanillas ha quedat invatut i amb 5 de 8 tornarà al club dels 2100. El Manel Riera també ha fet un bon torneig. Hem aprofitat el viatge per donar-li els 50 € de premi que havia guanyat el Josep Peñalver al nostre torneig del mes de setembre, que no va venir a recollir al seu moment. El tercer equip ha perdut amb l’Arenys de Munt que amb aquesta victòria ha quedat campió del grup. Amb 3 punts hem quedat en el lloc 9 i perque hi havia una vacant, baixant de categoria. L’equip D, que havia pujat l’any passat, també ha quedat en el lloc 9 amb dos punts i per tant també baixa de categoria. L’únic jugador que ha destacat d’aquests equips ha estat el Javier Carmona que passarà àmpliament els 2000 punts d’elo català a la propera llista. L’equip E s’ha mantigut a Segona com sol pasar els darrers anys, acabant el torneig amb 4 punt i en setè lloc. L’equip F ha fet 13,5 punts, en un grup on hi havia dos vacants, quedant en setè lloc a la classificació final. La lira avui no pot estar molt enfadada amb nosaltres, ja que no solament li hem salvat el primer equip de baixar de categoria, si nó que han pujat els equips C i E gràcies a que ens han guanyat dos encontres.
Aquest any, com tots, ens ha faltat molta gent. La valoració esportiva dels resultats de l’entitat no pot ser gens positiva. El millor que puc dir del torneig és que s’ha acabat, ja que a alguns ens dóna molta feina el Per Equips. Aquest any crec que no s’ha vist compensada la gran feina realitzada durant la setmana, per diferents persones, en l’estratègia i la coordinació de la gent. Un altre any tindrem més sort. Agrair als socis que han vingut a jugar, i als responsables d’Ajedreznd per penjar-nos aquestes tonteries cada setmana. Per cert que com no sé qui és, no he pogut rebre els consells del "Pere" perque m’assesorés en les alineacions dels nostres equips.
Ll.

Segona Divisió (I)
CERDANYOLA MATARO 5 - 5 SANTA EUGENIA
SANT ANDREU 'B' 5 - 5 COLMENA
SANT JOSEP BADALONA 3 - 7 ARAGONES
BANYOLES 4'5 - 5'5 PEONA I PEO
FIGUERES 'B' 5'5 - 4'5 MONTCADA 'B'

 

Així doncs, el Figueres “B” que juga al grup I de la 2ª Divisió Catalana, ha guanyat al Montcada “B” per un ajustadíssim 5’5 a 4’5 en un dels partits més dificils de la temporada, ja que l’equip rival presentava una alinació molt superior en ELO, sobretot en els primers taulers. Tot i això la “necessitat” de victòria dels figuerencs ha acabat imposant-se, gràcies, en part, a una emocionant darrera partida on el murri jugador del Figueres Àngel Cuevas, que avui ocupava el desè tauler, ha sabut aguantar les taules en un final d’alfil “dolent” seu, contra cavall, i els mateixos peons, quan el marcador era de 5 a 4  a favor del Figueres. La sang freda de Cuevas ha acabat imposant el resultat lògic de taules, i el punt ha caigut del costat de l’equip empordanès. També la victòria de Josep Maria Lillo al primer tauler contra el MF Antoni Garcia, que el superava en 120 punts Elo ha estat determinant.

Però el Figueres B, com l’A, depenia d’altres resultats no només del mateix grup, sinó dels altres grups, i no s’han donat les condicions oportunes per aconseguir la salvació. D’aquesta manera en un grup molt igualat, els 4 darrers classificats han acabat empatats a 2,5 punts, i el desempat ha situat l’ordre, que ha estat: Aragonès, Montcada B, Figueres i Banyoles, baixant aquests 3 darrers equips. En aquesta categoria l’esportivitat ha tingut dues cares, la del Peona i Peó, que tot i ser virtual campió, ha jugat amb totes les “naus” contra el Banyoles, vencent per un ajustat 5,5 a 4,5, i la del Sant Josep, que ha fet una alineació impròpia de 2ª divisió, permetent la victòria de l’Aragonès per 7 a 3, que al final, li donaria la salvació.

 

 

Els resultats individuals han estat:

 

1

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2243)
     variació elo: +6.60

1-0

GARCIA CANO, ANTONI (MF, 2362)
     variació elo: -6.60

1

2

BONELL MITJANS, ANTONIO (2227)
     variació elo: +2.40

½-½

BRAVO BARRANCO, NARCIS (MC, 2343)
     variació elo: -1.60

2

3

MARULL TEIXIDOR, MIQUEL (2177)
     variació elo: +3.00

½-½

LUNA CORTES, LUIS (MC, 2323)
     variació elo: -2.00

3

4

NEGRE MORET, ALBERT (2184)
     variació elo: +0.15

½-½

RIDAMEYA TATCHE, JOSEP (MN, 2191)
     variació elo: -0.10

4

5

BALAGUE CANADELL, JORDI (2141)
     variació elo: -6.60

0-1

CARRASCO RODRIGUEZ, JESUS (2184)
     variació elo: +6.60

5

6

COLLS BOSCH, EMILI (2110)
     variació elo: +1.35

½-½

MORENO MALDONADO, FRANCESC (2173)
     variació elo: -1.35

6

7

ALONSO JIMENEZ, JOAN (2109)
     variació elo: +8.55

1-0

SOLER RIONEGRO, ANDRES (2157)
     variació elo: -8.55

7

8

PUIG PUIG, EDUARD (2115)
     variació elo: +6.15

1-0

MUÑOZ MUÑOZ, TERESA (2050)
     variació elo: -6.15

8

9

TRIAS BOSCH, CARLES (2086)
     variació elo: -8.40

0-1

CARDONA ALCAIDE, ROBERT (2041)
     variació elo: +8.40

9

10

CUEVAS SILVA, ANGEL (2069)
     variació elo: -0.75

½-½

SOLE BOVE, JOSEP (2035)
     variació elo: +0.75

 

 

 

 

 CATALUNYA PER EQUIPS O IMPRESSIONS D’UN CAMPIONAT DIFERENT
BANYOLES 4,5 – PEONA I PEO 5,5
-¡Això és una casa de bojos!, ¡I mira que faltava el Capellades!
-¡No home, no! Maniatics potser sí, però tant com bojos…
-Si al final acabaré sent jo el més normal.
Però perquè ho dius això, sino té ni cap ni peus. Què se jo, només cal mirar o sentir al JuanDe parlar una mica, quin tio, ballenatos, jo et juro que quan parla colombià no l’entenc però li vaig dient que sí i li donc la raó com als bojos, ballenatos. Però aquest només és ún, ¡No pots generalitzar! Sí home només és ún, es que només cal veure al President, Pepsident, per saber més o menys com surten els nens, no hi ha tio més raro que el Pep, de debò. Bueno, potser el Frederic, taules, qui és un clar producte Pepià, taules, així que de tal palo tal astilla. Desprès están els georgians, shesanishnavia, es foten a parlar i no hi ha qui els entengui, i mira que fa gracia eh però, entre que el meu nivell d’anglès no és per tirar cohets i que només un d’ells el parla bé ¡Ja m’explicaras!, ¡I l’Enric què! Posa’m un deu. Trata de arrancarlo Carlos, VargameDios, és bo que rigui tant, deu, però jo ja no se si ric perquè m’ho encomana o per ves a saber, perquè gràcia, gràcia no és que en faci molta, ara, al explicar les històries es recrea tant que és impossible quedar-se indiferent, i encara que no hagis entés la conya, rius per la passiò que li fot, ¡Carlos!, ¡Vargame! Sí sí, ell riu, bé home bé ¡Salut! I per acabar el Guillem, el Francesc i el Poblet, que aquests porten tota la vida al club i un d’ells, ¡Acaba de fer la seva primera norma de mestre català! Felicitats però ja m’explicaràs, quan parlo amb els meus companys d’universitat em pregunten, ¿Quin ELO tens? I riuen quan els hi parlo del català, ¡El que compte és el FIDE i ja està! A que espereu, ¡Espavil!, i desprès estan els que entren i desentren de l’equip A, com el Jose, el Moya, l’Ezque…
Fa un parell d’anys que vaig caure per casualitat en aquest club, i res ha tornat a ser el mateix. Ara ja parlo sol i faig cròniques extranyes, ¡I cap problema eh!, el problema l’he tingut aquesta nit al compartir habitació, collons com roncaven els col•legues, semblaven camions accelerant per l’autopista o dinosaures en ple festín. I què he de fer, doncs pensar, pensar sobre escacs perquè ja començo a estar malalt, jo que se, en comptes de pensar en dones o en… en dones, va i penso en mates i en coses que podríem haver fet, alfil per peò, i no hem fet, mate, com per exemple, diga’m trampòs, però si el Banyoles ens haguès fet una oferta de cap de setmana d’hotel a canvi de perdre el matx, l’accepto tranquil•lament, cors, de fet hi havia un parell de possibilitats remotes totes dues de no quedar campions, si de mi depenguès no haguès presentat equip ¿Aleshores perquè osties aneu a Banyoles tot l’equip A, si no us heu de presentar?, ¡Per amor a l’absurd! Seria genial fotre una expedició i quedar-se a l’hotel o visitar la ciutat, ¡Però no jugar a escacs! Confiem en que no es donaran els resultats que ens deixarien segons i llestos. Però lo millor seria que es donguessin aquests resultats, aleshores seria tant feliç, ¡Quina felicitat! Com riuria, com mai. ¡Carlos!… Jo crec que en aquest cas la federació catalana ens hauria de deixar fer-ho, i guardar-se les sancions per matxos on de veritat valguessin la pena ¡És només per l’espectacle!, ¡Col•laborem-hi!, ¡A què estem jugant ostia!
¿Que volíeu una crónica normal?, ¡I un be negre! Això és una dictadura, no relataré res del matx, el perquè és ben senzill, no hi havia emoció, almenys per part meva, ja ens sabíem campions, què més dóna aleshores, ¿Que l’altre equip pateix per no baixar? Chaval em sap greu però mira, jo no hi puc fer res, jo miro pel meu club i les partides d’avui eren intrascendents, per això quan en Guillem tornava a estar apurat amb el marcador justíssim tant m’era, ¡Que perdi si vol!, ¡Tsé! A pensar amb l’any vinent, que volen fer fitxatges diuen, ¡I molts! Casundena pujo tres equips en dos anys i encara em fotran fora de l’A, m’espanta el que pugui passar, clar tio començarà a venir gent que no sent els colors i tots els que hem patit aquests dos anys, ¡Ala!, ¡Al b, al c o al m!, ¡Intorel•lable! El sentiment d’equip s’esfumarà i si el primer equip baixa o puja o explota em donarà igual. No sentiré els colors, per cert, ¿Perquè no tenim equipació?, ¡Jo vull anar uniformat!, ¡Amb un escut per poder besar-me’l quan guanyi les partides!, ¡Y OLE!

 

EL BANYOLES PERD AMB EL CAMPIÓ (PEONA I PEÓ), PER MOMENTS S’ACARONA L’ÈXIT PERO LA JORNADA ACABA EN DESASTRE.

TOTS ELS RESULTATS ENS SON DESFAVORABLES I AIXO ENS FA PERDRE LA CATEGORIA EN EL DARRER SUSPIR .

Segona Divisió:

Banyoles 4,5 – Peona i Peó 5,5.

Al equip del Banyoles avui li ha mancat sort (en el nostre encontre i en els altres resultats), i han estat massa dies de malastrugança al llarg del campionat. Amb el millor equip de la temporada el matx ha començat força be: les taules de German Naharro (que ha vingut a jugar directa des de la feina sense dormir), el punt de Sergi Diaz, i les taules de varis jugadors (Hoensch, Albert Muratet, Juan Fran Campo, Hans Van Arkel) feien pensar que ens seria propicia la jornada, però no acabàvem de consolidar el avantatge. Avui he estat jo qui ha començat a ensorrar l’equip, ja que una mala predisposició del mig joc m’ha portat cap a una posició desesperada i quan només quedaven tres partides en joc (l’Evgenia, l’Arlette i jo, amb un marcador de 3,5 a 3,5), la meva derrota (segona en tot el torneig) situava un perillós 3,5 a 4,5, i obligava a les nostres jugadores a treure 1,5 punts dels dos en joc per empatar i els dos per a guanyar, que era l’únic resultat que ens garantia, matemàticament, el mantenir la categoria. La victòria de l’Arlette ens tornava a acostar a la Segona Divisió, però la posició de l’Evgenia s’ha deteriorat per moments i el seu rival ha jugat amb molta precisió cap a un mat inaturable. Emoció fins al final.

La tarda ha estat d’anar veient com queien els resultat de tots els altres equips implicats, i, la veritat es que tots (TOTS) ens han estat desfavorables, fet que ha culminat en que a la fi hem quedat quatre equips (d’un total de 10) empatats amb 2,5 punts tancant la classificació, i, dels quatre (dos baixen directament) nosaltres hem acabat en la darrera posició. Els pitjors auguris s’han acomplert.

Tres conclusions positives: Primera: Que hem fet una temporada extremadament digna en una categoria molt difícil, lluitant amb equips molt superiors a nosaltres. Segon: Que l’any que ve a Preferent de Girona viurem més tranquils. Tercera: Que crec que amb aquesta temporada culmina un cicle, i posa de manifest que, segurament, es una bona pensada fer un relleu de timoner al capdavant del club.

Només em queda felicitar al Peona i Peó per la victòria i el Campionat (ells saben el molt que els ha costat guanyar-nos avui) i desitjar-los sort per l’any que ve a la Primera Divisió, i felicitar de forma molt especial i entranyable al Club d’Escacs Santa Eugènia per l’excel•lent temporada que ha fet i tambè desitjar-li sort l’any proper a Segona Divisió.

Resultat final: Banyoles 4,5 – Peona i Peó 5,5

Banyoles 4.5 - 5.5 Peona i Peó (Versió del Frederic)

Trobo que seria un error no comentar fil per randa l'emocionant matx que s'ha viscut avui a Banyoles, per tant, tot i no ser el cronista oficial de l'equip A, em prenc la llibertat d'escriure unes ratlles.

L'aventura va començar dissabte, on vam decidir passar la tarda a Banyoles els 10 jugadors. La iniciativa va ser meva, ja que era un desplaçament complicat per fer-lo diumenge el matí, havent-hi el canvi d'hora. A més, a Banyoles vaig jugar l'open que feien a l'estiu fa uns anys, i jo sabia que era un lloc maco per passar un cap de setmana. L'expedició ha tingut una bona estada, ens hem divertit molt i hem pogut arribar al matx amb una puntualitat que potser no hagués estat possible si haguessim vingut diumenge al matí.

Ja som a diumenge, inici de la ronda. Les partides comencen sense cap mena d'entrebanc, i es van desenvolupant normalment. Algunes acaben ràpidament, tres taules, primer les del Marc López al tauler 10, i després les del Levan i el Francesc. Un 1.5 a 1.5 que mostrava el mutu respecte que ens teníem els dos equips, i que ja feia preveure un matx molt igualat.

Arriba la meva derrota, una partida ben jugada fins que en un final m'oblido d'activar el rei. És com quan surts de casa sense paraigua i està plovent, i a mig camí t'adones que t'has oblidat alguna cosa i que ja no hi ha remei... En fi, que el Banyoles es posava per davant i, mentre jo comentava la partida amb el rival, l'Enric veia el matx molt negre. Cap partida pintava superior per nosaltres.

Un cop tots els anàlisis fets, miro a veure com va el matx. Per nosaltres ja era intrascendent, el punt i mig que teníem ja ens feia quedar campions passés el que passés, encara que Cerdanyola-Mataró guanyés 10-0 a Santa Eugènia, nosaltres tindríem millor desempat. Al Banyoles li anava bé un empat, així que no era una mala idea proposar un 5-5. Però no, la resta de partides ja pintaven millor. L'Enric, la Nàtia, el Juande i el Zurab semblaven superiors, i el Guilem i el Poblet igualats. Veient aquesta situació, sembla clar que s'ha d'anar a guanyar el matx.

Unes taules del Poblet i una bona victòria del Juande deixen un 3-3 trepidant en el marcador. El Guillem semblava pitjor, la Nàtia ja no tenia avantatge, el Zurab tenia una partida complicada i l'Enric guanyava, aquesta sí que era clara. Poc després la Nàtia firma taules i ho deixa tot en mans de les tres últimes partides.

L'Enric juga finíssimament un final, i guanya amb molta professionalitat. El 3.5-4.5 ens posava per davant en el marcador, però no per gaire temps, ja que el Guillem firmava poc després la planilla amb un zero al seu resultat.

Empat, i només queda una partida. Des del 3-3, que el Zurab anava amb 30 segons al rellotge, jugava només amb el temps que li proporcionava l'increment. Ara sí que el 5-5 és molt plantejable. Som campions igualment, i a ells els va bé, i la posició de la partida que queda és complicada. Però tinc molt clar que ni demanaré ni acceptaré un 5-5. Una última ronda d'un Campionat de Catalunya per equips ha de ser lluitada fins el final, estic segur que senta molt millor la sensació d'haver lluitat fins l'últim segon per la victòria que haver pactat un empat perquè "no se sap què hauria passat". A més, el Zurab estava lluitant per guanyar, i no perjudicava a l'equip, no tenia cap motiu per frenar la seva partida ni l'emoció que feia sentir a tots els que l'estaven mirant.

Hi ha un moment on sembla que el Zurab assumeix que pot perdre i intenta canviar dames, on el final semblen taules, però si algú pot guanyar és ell. La seva rival rebutja continuament el canvi, no sé si pensant que el final es perdia o que amb dames sobre el tauler ella tenia més atac. Era difícil de calcular en el poc temps que els quedava a tots dos. I era fàcil que algú cometés un error. El comet ella. El Zurab monta una xarxa de mat imparable, i ella ha d'abandonar, quedant aquest 4.5 a 5.5 en el marcador, que decantava el matx a favor nostre.

Estic en desacord amb el cronista del meu club, aquest matx no era intrascendent. Un equip s'estava jugant perdre la categoria, i nosaltres sempre tenim el deure de lluitar fins el final per aconseguir guanyar els encontres. Trobo que l'enfrontament d'avui ha estat un autèntic espectacle, on un equip de la part baixa de la classificació ha plantat cara al que anava primer, i ha lluitat fins l'últim segon per aconseguir la victòria. L'equip que no es jugava res ha acceptat la lluita i gràcies a això s'ha viscut aquest diumenge un gran espectacle.

Ja per acabar, només vull desitjar el millor pel Club d'Escacs Banyoles, espero que l'any que ve pugin i sobretot que en una altra ocasió puguem tornar-nos a enfrontar i gaudir d'una lluita tan trepidant com la d'avui.

Frederic Corrigüelas

 

 

CERDANYOLA MATARO

5

 

 

SANTA EUGENIA

5

 

DIF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

BULATOV, SERGEI

2306

0-1

1

BURGOS, CARLOS

2323

 

-17

3

MARTIN CAPITAN, FELICIANO

2286

0-1

2

CASANELLAS, LLUIS

2281

 

5

4

PEREZ MAÑAS, BENJAMIN

2255

½

3

SABRIA, POL

2264

 

-9

5

CLOPES JAHI, JUDIT

2208

0-1

4

SORROCHE, JOSEP M

2251

 

-43

6

AGUILAR SEVILLA, DIEGO

2201

1-0

5

VIDAL, ALEX

2170

 

31

7

NAMAY CACERES, SANTOS

2171

- +

6

SUITA, NEMESI

2154

 

17

8

SANZ BASTOS, FERNANDO

2142

½

8

DIAZ, JORDI

2105

 

37

9

LIÑAN VEGA, RAFAEL

2129

1-0

12

GARCIA-CASTANY, GAL.LA

1975

 

154

11

SAL ENRIQUEZ, CARLES

2102

1-0

16

POU, EUDALD

1857

 

245

14

BRAVO LEDESMA, MANEL

2059

1-0

58

MARTI, JUAN JAVIER

1700

 

359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROMIG

2185,9

 

 

PROMIG

2108

 

77,9

Amb l'empat d'avui hem finalitzat aquesta temporada.

A nivell d'equip, hem fet 6 punts de 9. En total, hem aconseguit 46 punts, entre els 10 taulers (promig 5,1 punts / encontre).

 

A nivell individual, els jugadors que han superat el 50% dels punts, han estat:

Pol Sabrià, 7 de 9.  (TAULER 3) +5 -0 =4

Carlos Burgos, 6,5 de 9. (TAULER 1) +6 -2 =1

Alex Vidal, 6 de 9. (TAULER 5) +6 -3 =0

Lluis Casanellas, 6 de 9. (TAULER 2) +4 -1 =4

Josep M Sorroche, 5,5 de 9. (TAULER 4) +2 -0 =7

Jordi Vidal, 1,5 de 2. (TAULER 10) +1 -0 =1

 

Des d'aqui, aprofito l'ocassió per mencionar que hi ha jugadors que demostren un alt esprit d'equip; independentment dels resultats que obtinguin. En aquest moment, penso en jugadors com Gal.la García Castany, que està atravessant una petita ratxa de malts resultats, però que demostra molt de pundonor, al no amagar-se i intentar-ho de nou. El temps acabarà donant tranquilitat i els resultats tornaràn a venir. També penso en jugadors de la casa, com Nemesi Suita (que vé a jugar, per donar suport a l'equip, en moments que a ell no li va gens bé). També penso en Jordi Diaz, que s'implica molt sempre en l'equip, i dona molta vitalitat al conjunt.

 

L'any que vé, el Santa Eugènia repeteix categoria. Aquest any, ningù pot dir que no ens hem esforçat per donar una alegria a la parròquia gironina. Però no ha pogut ser.

Hi ha tot un any per fer deures de cara a la propera temporada. Es faràn?

 

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

 

Segona Divisió (II)
GAVA 4'5 - 5'5 COLON SABADELL 'B'
MONTMELO 5.5 - 4.5 FOMENT 'B'
TERRASSA 'B' 6.5 - 3.5 BERGUEDA
MARAGALL 5.5 - 4.5 VILAFRANCA
CATALONIA 3.5 - 6.5 ESCOLA ESCACS DE BCN

Segona Divisió (III)
VILA-SECA 7 - 3 GRAN PENYA

LIRA VENDRELLENCA 8.5 - 1.5 PEO VUIT
ESCACS REUS 4.5 - 5.5 MASDENVERGE
RUBINENCA 2.5 - 7.5 TARRAGONA 'B'
JAKE 6.5 - 3.5 TARREGA

Preferent BCN (I)
LIRA 'B' 5 - 5 MATARO
MASNOU 5'5 - 4'5 MALGRAT
COMTAL 'B' 1 - 9 ATENEU COLON 'B'
SANT ADRIA 'B' 5 - 5 CIRERA
TRES PEONS 'B' 8 - 2 BADALONA

Preferent BCN (II)
COLON SABADELL 'C' 8 - 2 VIC
SANTCUGATENCA 4'5 - 5'5 MOLLET
LLINARS 8.5 - 1.5 COMTAL 'C'
GRANOLLERS-CANOVELLES 4'5 - 5'5 TARADELL-CENTELLES
CERDANYOLA VALLES 'B' 5 - 5 SANT MARTI 'B'

Campeonato de Cataluña por Equipos 2009
Novena ronda: SCC SABADELL “C” – VIC “A” (8-2)
De romanos…
Nuevamente capitaneados por David Escofet (MC), hoy hemos culminado el cruce del “Rubicón” que, infructuosamente, tratamos de hacer la semana pasada. El intento, por fin, se ha transformado en realidad. Nos adentramos en el territorio de la 2ª División, pero eso ya será el año que viene.
“Alea iacta est”
La clara victoria sobre el robusto y combativo equipo del Vic, nos ha clasificado definitivamente para el ascenso. También es verdad que hoy hemos presentado, de nuevo, un equipo reforzado, en un perfecto equilibrio entre juventud, fuerza, veteranía y talento. Realmente hemos hecho bien, el Vic venía a por todas y lo ha demostrado. Equipo fuerte, no exento de peligro y capaz de dar un disgusto a cualquiera.
Quizá no sea un día para detallar partidas… (lo haré un poco al final).
Es un día para la alegría y la celebración. También para los agradecimientos:
- A los que, cada semana, han aportado su granito de arena, dando la solidez y fiabilidad necesaria al conjunto del equipo.
- A las meticulosas alineaciones de Valentín, en su papel de “Centurión” (mando táctico y administrativo). Alineaciones, en ocasiones, no exentas de controversia por parte de sus “principales”, que demuestran implicación e interés, tan necesarios para que las cosas salgan bien.
- A la generosidad de todos, que han sabido ceder en beneficio de los demás, cuando las circunstancias lo han requerido.
Mención especial a Isidre Grau, por sus puntuales aportaciones que han sido “clave”, para este ascenso que hoy celebramos. Tampoco olvidemos a Iván Aguilar, nuestro “Aquiles” que ha estado ahí cuando se le ha necesitado.
Magnífico trabajo de equipo, que demuestra que ninguna parte por sí misma era suficiente, pero que, juntos, hemos sido imparables.
En esta última ronda hemos dado un brillante colofón a este Campeonato-2009.
Un poco de las partidas…
Como cada año, el cambio de horario siempre se adjudica alguna víctima. Esta vez ha sido Muriel. Su incomparecencia adjudica el primer punto para el Vic.
Afortunadamente, Erik, en una partida relámpago, aprovechando un error encadenado en la apertura de Deulonder, hace subir el empate al marcador.
Iván, con más cara de sueño que otra cosa (estragos del cambio de horario), no quiere arriesgar en complicaciones frente a Miquel Solá, resolviendo, también con rapidez, unas tablas.
Cánovas, después de una bien calculada entrega de calidad, gana sin demasiados problemas a J.Vicente…vamos remontando (2,5-1,5). Mientras, Escofet mantiene la iniciativa y su pareja de alfiles, a cambio de un peón. Y “Subi” un prometedor ataque sobre el flanco de Rey enemigo.
Las partidas de Sanahuja y Trescastro tienen buena pinta, ambos con un sano peón de más. También los relojes están de nuestro lado, con ventajas entre 5 y 45 minutos. Pero, hasta que todo no termina, no hay nada decidido.
Trescastro sufre un pequeño despiste, pierde el peón de ventaja y pasa a estar algo peor. Son las 12 y seguimos con el mismo resultado. Y ya no está tan claro. Sanahuja se ve obligado a entregar la calidad, pero sigue manteniendo una buena posición, con peón de más y otro en 5ª, pasado y bien apoyado.
Arasa, que lleva rato jugando al “escondite”, un final de dama y caballo por bando, aparentando tablas, nos demuestra, nuevamente, que su juego paciente y meticuloso, acostumbra a tener recompensa. Gana peón y posteriormente gana a Ureña, por caída de bandera, sin demérito ninguno, ya que en ese momento la posición ya estaba ganada.
Sanahuja sigue apretando, recupera la calidad entrando en un final con peón de más, que a la postre no es suficiente, firmando unas buenas tablas.
En la mesa dos, Antoni Sánchez saca toda su “magia”, ganando a Vilarrasa, en una posición aparentemente peor. El (5-2) nos vale para el ascenso. En apenas 30’ el marcador ha dado un giro radical.
Trescastro aún sigue jugando, después del “bajón” se concentra, recupera el material (peón de más) y acaba ganando una partida en la que pudo pasar de todo. (6-2)
Escofet, ya viéndose mejor, rechaza las tablas que su rival le ofrece. Cerca “Subi” hace bueno su ataque sobre el acorralado Rey de Riera Trepat que, con las piezas mal coordinadas, no puede defender. (7-2)
Finalmente, Escofet consigue cosechar el fruto de su ventajosa iniciativa, que ha ido acumulando grano a grano durante la partida. (8-2) A destacar que no se ha perdido en ningún tablero.
También mencionar a los dos “pichichi” de este equipo, Erik (invicto) y Arasa, ambos con 8 de 9.
También desear lo mejor a este más que digno Vic, que ha venido a luchar. Esperamos que la temporada que viene consiga sin dificultades recuperar la categoría.

Preferent BCN (III)
IGUALADA 4 - 6 CALAF
MOLINS DE REI 6 - 4 MARTORELL
MANRESA 2 - 8 OLESA
CORNELLA 'B' 4'5 - 5'5 CARDONA
SANTPEDOR 5.5 - 4.5 CASTELLET

Preferent BCN (IV)
JAKE 'B' 4'5 - 4'5  ESPIGA una partida al comité
IDEAL CLAVE 7'5 - 2'5 CATALUNYA
SITGES 'B' 5'5 - 4'5 BELLVITGE ENTITAT
UGA 'B' 7 - 3 ATENEU BARCELONES
CASTELLDEFELS 4 - 6 COLLBLANC-AURORA

IDEAL CLAVÉ 7,5 - CATALUNYA 2,5

Doncs al final va resultar que no calia buscar una carambola per optar a playoff: "només" guanyant, el Catalunya assegurava la segona posició, gràcies a l'empat inesperat de l'Ideal Clavé en la penúltima ronda. Però l'empresa igualment era complicada i com s'ha vist avui ens han passat per sobre i no hi ha hagut opció.

La jornada ha començat amb despropòsits. En primer lloc, confusió a l'hora d'obrir-se el Casinet, no estava clar si calia obrir a les 9 o a les 10, i a sobre el canvi d'hora pel mig afegia incertesa al tema, cosa que ja ve sent habitual en la ronda del per equips del canvi d'horari. Quan la cosa s'ha aclarit, segon contratemps: com que el local de l'Ideal Clavé no estava adaptat, vam demanar canvi de local, que va ser concedit sense problemes per la Federació i l'equip de Nou Barris. Però la cara que ens ha quedat quan s'ha espatllat l'ascensor! Total: que el 10è tauler (partida Manolo Vargas - Anglí) s'ha hagut de jugar a la planta baixa, en la denominada "sala de silenci", que a vegades no ho és tant si les partides de cafè o de cartes dels avis s'animen més del compte. Afortunadament, les coses han anat tranquil.les i el matx s'ha disputat amb normalitat, esportivitat i bon rotllo. La majoria dels jugadors dels dos clubs som companys de generació i ens coneixem força, fins i tot s'ha fet conya en què interessava perdre per evitar-se la pallissa del playoff. Bromes a part, hem tornat a perdre una bona ocasió per aspirar a recuperar la categoria perduda fa dos anys. El matx no ha tingut massa història i a poc més de les 12h ja es veia que era impossible arribar als 5,5 punts necessaris. Pels locals, només han salvat l'honor Baeza amb la seva victòria i Guerrero, Sulleva i Xavi Serrano amb taules. Els demés, hem fet aigües en diferents moments de les partides. La maledicció del Catalunya continua: en els darrers quatre anys sempre s'ha perdut, com a mínim, en la primera i darrera ronda, en molts casos claus per obtenir un o altre objectiu. Des d'aquí desitgem que l'Ideal Clavé assoleixi l'ascens, per dos motius: perquè la seva categoria i mèrits s'ho valen, i per no creuar-nos-els novament l'any vinent. És un os massa dur per a una Preferent.

El per equips s'acaba per al Catalunya, però no pas la seva activitat, perquè la setmana que ve arrenca l'obert de Setmana Santa. Aquells qui hagin tingut un per equips fluix tenen l'oportunitat de recuperar-se, i els que estan en ratxa fer-la valdre. Fins aviat!

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

 

Primera Prov BCN (I)
AGUSTI 2'5 - 5'5 CERDANYOLA MATARO 'B'
SANT MARTI 'C' 2 - 6 ARENYS DE MUNT
SANT JOSEP BADALONA 'B' 5 - 3 SANT ANDREU 'C'
MARAGALL 'B' 4 - 4 PINEDA
VILASSANES 8 - 0 Vacant

1ª prov bcn grup I. C.E. Agustí - Cerdanyola Mataró "B"   2.5 - 5.5
 
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=3972
 
Y nos despertamos del sueño.
 
Tan lejos, tan cerca... Cierra el primer equipo del Agustí una buena temporada, con el amargo sabor de una derrota que cerró las puertas del ascenso. De nada sirvió colocar los ocho titulares con el esfuerzo del retorno precipitado de sus ocupaciones de Viñas y Vera, el de Morreres con canguro salvador, de la buena partida de Ferran Robla ante un "tunyina" que no sabía que se jugaban el descenso, ni la victoria de Pérez sin haber dormido como casi en todas las rondas... El fuerte equipo, no habitual, presentado hoy por los mataronins fue insuperable. Un Cabot indignado como nunca por haberse dejado una pieza y la partida despotricaba por el sistema, legal, de alineación que permite a los equipos grandes una flexibilidad que muchos consideran injusta. Es lo que hay de momento pero quizá algún cambio daría dinamismo a esta competición. Siempre hay este debate cuando acaba el por equipos de Catalunya. Unos se benefician más que otros y quizá, una más estricta limitación de los equipos podría ser positiva. Doctores tiene la iglesia y seguro que volverán a barajarse modificaciones, pero ahora no vale quejarse, es la Asamblea de clubs la que tiene potestad de introducir variaciones y la democracia se suma con votos.
En fin el Agustí solventa el problema de buscar espacio físico para dos tableros más y continua con la alegría de los vermuts del tercer tiempo que no nos la quita nadie. La semana que viene el clásico matx A contra B, con comida por medio, cerrará la temporada de equipos en Picalquers.
 
Un saludo. J. Robla.


 
foto: Así, así, hace el vermut el Agustí.

 

Primera Prov BCN (II)
CALLDETENES 8 - 0 TERRASSA 'D'

Vacant 0 - 8 SANT PERE TORELLO
BARAD 4 - 4 CASTELLAR
CARDEDEU 6 - 2 COLON SABADELL 'D'
SANT BOI LLUÇANES 5.5 - 2.5 MOLLET 'B'

Primera Prov BCN (III)
PIERA 5.5 - 2.5 SANT SADURNI

CALAF 'B' - SALLENT
PASSIO 7 - 1 SANTPEDOR 'B'
CATALONIA 'B' 4'5  - 3'5 CAPELLADES
SANT JOAN 3 - 5 AVINYO

Primera Prov BCN (IV)
ESPLUGUES 5 - 3 PADRO
SANT FELIU 'C' 2'5 - 5'5 CORNELLA 'C'
INCRESA 3 - 5 PRAT
MOLI NOU 2 - 6 CATALUNYA 'B'
COLONIA GÜELL 6 - 2 JAKE 'C'

Primera Prov BCN (V)
BARBERA 'B' 8 - 0 SANT MARTI 'D'
TRES PEONS 'C' 3.5 - 4.5 ONCE BCN
TERRASSA 'C' 4 - 4 CONGRES 'B'
PEONA I PEO 'B' 2.5 - 5.5 IDEAL CLAVE 'B'
BADIA 2'5 - 5'5 CERDANYOLA VALLES 'C'

PEONA I PEÓ ‘B’- IDEAL CLAVÉ ‘B’ 2’5-5’5

He arribat xop al club perquè ha plogut molt aquest matí. L’Ideal Clavé ens esperava per jugar un matx en què es jugaven la permanència i han portat un equip fort. Hi havia vells coneguts de l’Open ICL, que fa tres anys que jugo per ser molt agradable la gent que hi participa.

Pel que fa al nostre equip, teníem reforços de l’A, tot i que no ens jugàvem res, el Carles i l’Aníbal eren els dos primers taulers. L’Enric ha reforçat l’A(m’han dit que ha guanyat) que viatjava a Banyoles per celebrar el seu ascens a Primera Divisió.

El canvi d’hora ha tingut el seu efecte en el dia d’avui, el Pau ha arribat esbufegant a la sala i ha vist que en el seu tauler el rellotge estava parat. Quina desgràcia! També pel Gea que després del matx s’ha queixat que ‘Nadie quiere jugar conmigo’. I és que no ha jugat cap d’aquestes dues últimes rondes. Aquest cop lo del canvi d’hora no era un rumor infundat, era veritat.

Uns minuts després, el Jesús, que seia al meu costat, ha culminat tàcticament una molt bona partida. El seu braç enguixat no li ha impedit guanyar amb la mà esquerra. 1 a 1.

El Carles ha perdut contra el fort jugador Óscar Font, encara que s’ha quedat amb dos peons de més en el final.

L’Ezke ha entaulat un final de dames amb peó de menys amb escac continu, després de consultar al Jordi que li ha confirmat que no ens jugàvem res.

El que ha passat a la meva partida, contínua amb la competició que tenim al club de ‘a veure qui la fa més grossa’ , ja sabeu mats en tres, primer; Barberà després; ONCE la ronda passada; i ara a domicili. Els detalls d’aquestes situacions no els he especificat mai, perquè certes jugades no són aptes i fan mal a la vista, i a sobre l’Enric es pixa de riure explicant-les.
No cal dir que he perdut estrepitosament, cosa que no treu mèrits al meu rival, que estat molt encertat en totes les fases de la partida.

Les coses estaven ja molt difícils 3’5 a 1’5, quan en Pascual Vela ha perdut en el seu final de dames amb peó de menys.

Les altres dues partides, la del José i la del Dani s’han resolt amb taules, les dues eren finals molt igualats, de taules clares diria.

‘Cuantas tablas, vaya fosilada!’ ha estat la descripció del matx de Jordi Gea. Tot i la fossilada hem ajudat (involuntàriament) al Ideal Clavé a mantenir la categoria. Guanyant avui es mantenien matemàticament.

Com us deia, hem fet la meitat de punts i mantenim la categoria i tenim l’esperança que l’any que ve serà tan ple d’èxits com aquest, encara que jugar en un club amb tan bon ambient com el Peona i Peó ja és tot un èxit. Esperem que aquest bon clima duri molts anys. Com diu el fantàstic himne del Liverpool:

PEONA I PEÓ, YOU’LL NEVER WALK ALONE!

Óscar García

 

Primera Prov BCN (VI)
TORRENEGRA 6'5 - 1'5 TRES PEONS 'D'
COLMENA 'B' - UGA 'C'
SANT FELIU 'B' 4 - 4 SANT BOI 'B'
NINOT 6'5 - 1'5 BARCELONETA 'B'
CECOB 3.5 - 4.5 HORTENC

Segona Prov BCN (I)
CIRCOL CATOLIC - LAETANIA-ALELLA
SANT ADRIA 'C' 4'5 - 3'5 CERDANYOLA MATARO 'C'

SANT JOSEP BADALONA 'C' 2 - 6 SANT ANDREU 'D'
ATENEU COLON 'D' 2.5 - 5.5 CANET
CIRERA 'B' 5.5 - 2.5 CALELLA-AMISTAT

Segona Prov BCN (II)
LLIÇA-RONÇANA 'B' 1.5 - 6.5 SANTCUGATENCA 'B'
ULLASTRELL 1.5 - 6.5 CERDANYOLA VALLES 'D'
CALDES DE MONTBUI 4 - 4 PARETANA
BARBERA 'C' 4 - 4 SANT LLORENÇ
COLON SABADELL 'F' 5'5 - 2'5 SANT QUIRZE

Segona Prov BCN (III)
BIGUES I RIELLS - COLON SABADELL 'E'
FRANQUESES 6.5 - 1.5 LLINARS 'B'
CASTELLAR 'B' 4 - 4 TERRASSA 'E'
LLIÇA-RONÇANA 6 - 2 TARADELL-CENTELLES 'B'

MONTMELO 'B' - MOLLET 'C'

Segona Prov BCN (IV)
ATENEU BARCELONES 'B' 4 - 4 UGA 'D'
SANT MARTI 'E' 1'5 - 6'5 LIRA 'C'

CONGRES 'C' 7 - 1 COMTAL 'E'
TRES PEONS 'F' 2.5 - 5.5 DIAGONAL MAR

FOMENT 'C' 6'5 - 1'5 AGUSTI 'B'

2 prov. bcn grup IV:  Foment Martinenc "C" - C.E. Agustí "B"  6.5 - 1.5
 
 
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=4380
 
Un descenso ganado a pulso. (J.L. Miranda)
 
Cuando el Agustí "B" conoció el calendario de este año sabíamos que en la última jornada ante el Foment "C" estaría todo el pescado vendido. Los deberes se dejaron de hacer desde el primer día ante el Diagonal Mar con dos jugadores menos, se continuaron mal ante los amigos del Tres Peons "F" en la que nos dejamos otro medio punto y se remataron ante los caballeros del Ateneu Barcelonés "B" no sabiendo finiquitar un 0-3 favorable. Ayer ante cuatro dosmiles, dos casi 1900, entre ellos un sub-14 y dos solventes "croquetas" era difícil puntuar y más aún con la forzada ausencia de la "Japan conection": Jesus, Cabrol y Montero. Pronto el irregular Pal se había dejado pieza, "Lo siento me he despistado", tónica habitual del equipo esta temporada. Joan Jiménez fijó el rey de Cantan en el centro y acabó con la monarquía de un solo golpe. Por su parte el amigo González Trigo (que conocía más gente del Agustí que de los 21 miembros de su club presentes en la sala) iba dinamitando la resistencia de Raci Sr. Por arriba ibamos aguantando pero Rull no pudo hacer valer la ventajilla de un peoncito ante un recurso de perpetua de Bertran, que por eso es un 2074. El joven Rocco Ballester ofreció tablas a Raci Jr. que el del raval no pudo aceptar y terminó dejándose un mate en los apuros de tiempo. Miranda tenía calidad de más ante Oliart (que al principio se preguntó en voz alta que Foment era hoy), pero difícil de mejorar, aceptando tablas con el matx decidido. Por mi parte entablaba con A. Jerez tras un ataque de gula de mi rival que pasó por alto una red de mate que solventó con jaque perpetuo también. Cordero, angustiado por el incierto retorno, volvió a dejarse una partida en la que siempre estuvo algo mejor. 
Nos encontrarán a faltar los regentes de los bares de los clubs que visitamos, pero prometemos volver. Felicitaciones a todos nuestro rivales: UGA "D" por su incuestionable liderato, a los Massanet boys de La Lira "C" que les acompañarán a primera, a la buena gente del Congrés "C"..., en fin... sobre todo al Sant Martí, que no se enfaden hombre, el año que viene tendrán tres equipos en segunda y podrán marear la perdiz como a ellos les gusta y nosotros lo veremos desde la barrera, en nuestro local con llave y póliza de incendios no sea que a Don Pelayo y sus huestes les de por empezar otra "Reconquista".
 
Un saludo para todos, incluso para los cascarrabias como nosotros.
J. Robla.
 


foto 1: El pozo de la tercera.


foto 2: Sala de escacs del Foment a tope.

 

Segona Prov BCN (V)
IGUALADA 'B' 1'5 - 6'5 ABRERA
BERGUEDA 'B' 4 - 4 MONTBUI
CASTELLET 'B' 2.5 - 4.5 SANTPEDOR 'C'
BALSARENY 3 - 5 CATALONIA 'C'
L'ESTANY 4 - 4 MOIA

Segona Prov BCN (VI)
CERVELLO 'B' 1'5 - 6'5 VILADECANS
MARTORELL 'C' 6 - 2 CASTELL
Vacant 0 - 8 COLLBLANC-AURORA 'B'
BELLVITGE ENTITAT 'B' 2'5 -5'5 SITGES 'C'
SANT JOAN DESPI 6.5 - 1.5 GAVA 'B'

Segona Prov BCN (VII)
PEON DOBLADO - SANT JOAN DESPI 'B'
CERVELLO 7'5 - 0'5 CASTELLDEFELS 'B'
VILAFRANCA 'B' 5.5 - 2.5 SANT FELIU 'D'
PRAT 'B' 2 - 6 MARTORELL 'B'
ATENEU IGUALADI 5.5 - 2.5 POBLA CLARAMUNT

Segona Prov BCN (VIII)
FOMENT 'D' 4 -4 PEONA I PEO 'C'
CONGRES 'D' 3.5 - 4.5 CADENA
COMTAL 'D' 5'5 - 2'5 ATENEU COLON 'C'
IDEAL CLAVE 'C' 4'5 - 3'5 CATALUNYA 'C'
MONTCADA 'C' 1 - 7 TRES PEONS 'E'

Tercera Prov BCN (I)
LAETANIA-ALELLA 'B' 0 - 4 CANET 'B'
MATARO 'B' 0 - 4 LLAVANERES 'B'
PINEDA 'B' 1 - 2 MASNOU 'C'
Vacant 0 - 4 VILASSANES 'B'
CERDANYOLA MATARO 'D' 4 - 0 ARENYS DE MUNT 'C'

Tercera Prov BCN (II)
ARENYS DE MUNT 'B' 4 - 0 LLAVANERES 'C'
SANT JOSEP BADALONA 'D' - MASNOU 'B'
Vacant 0 - 4 COLMENA 'C'
BADALONA 'B' 1.5 - 2.5 VILASSANES 'C'
CIRERA 'C' 2 - 1 SANT ADRIA 'D'

Tercera Prov BCN (III)
ATENEU COLON 'E' 0 - 4 PEONA I PEO 'G'
NATACIO BARCELONA 2 -2 LLAVANERES
FOMENT 'E' 4 - 0 IDEAL CLAVE 'D'
VILA OLIMPICA 'B' 2'5 - 1'5 LIRA 'D'
BADALONA 'D' 0.5 - 3.5 ESCOLA ESCACS DE BCN 'B'

Tercera Prov BCN (IV)
FOMENT 'H' 1 - 1 BADALONA 'C'
TRES PEONS 'I' 4 - 0 Vacant
BCN-VULCA 'B' 3'5 - 0'5 SANT ANDREU 'E'
PEONA I PEO 'E' 2.5 - 1.5 CATALUNYA 'D'
ESPIGA 'C' 0 - 4 ESCOLA ESCACS DE BCN 'C'

Tercera Prov BCN (V)
Vacant 0 - 4 Vacant
Vacant 0 - 4 BARAD 'C'
VILA OLIMPICA 3 - 1 MOLLET 'D'
TERRASSA 'G' 0.5 - 3.5 UGA 'E'
MONTCADA 'D' 4 - 0 COLON SABADELL 'I'

Tercera Prov BCN (VI)
TERRASSA 'F' 4 - 0 LLINARS 'D'
CASTELLAR 'C' 2 - 2 MOLLET 'E'
SANT QUIRZE 'B' 3 - 1 COLON SABADELL 'H'
LLIÇA-RONÇANA 'E' 0 - 4 GRANOLLERS-CANOVELLES 'C'
BADIA 'B' 1 - 3 CERDANYOLA VALLES 'E'

Tercera Prov BCN (VII)
LLIÇA-RONÇANA 'C' 2 - 2 SANT BOI LLUÇANES 'C'
CALLDETENES 'B' 2'5 - 1'5 CALDES DE MONTBUI 'B'
FRANQUESES 'B' 1.5 - 2.5 LLINARS 'C'
SANT PERE TORELLO 'B' 4 - 0 COLON SABADELL 'J'
CARDEDEU 'B' 1.5 - 2.5 VIC 'B'

Tercera Prov BCN (VIII)
COLON SABADELL 'G' 0'5 - 3'5 GRANOLLERS-CANOVELLES 'B'
VALLROMANES 3'5 - 0'5 MOLLET 'F'
CALDES DE MONTBUI 'C' 0 - 4 PALAU-SOLITA
LLINARS 'E' 0.5 - 3.5 BARAD 'B'
LLIÇA-RONÇANA 'D' 4 - 0 SANT BOI LLUÇANES 'B'

Tercera Prov BCN (IX)
OLESA 'B' 3'5 - 0'5 JOVIAT
MINORISA 4 - 0 L'ESTANY 'B'
BERGUEDA 'D' 1 - 3 SURIA
Vacant 0 - 4 BERGUEDA 'C'
SANTPEDOR 'D' 2 - 2 CATALONIA 'D'

Tercera Prov BCN (X)
CAPELLADES 'B' - ESPLUGUES 'B'
OLESA 'C' 0 - 4 VILAFRANCA 'D'
PALLEJA 0 - 4 PASSIO 'B'
MONTBUI 'B' 2 - 2 SANT ESTEVE
MARTORELL 'D' 1 - 3 COLONIA GÜELL 'C'

Tercera Prov BCN (XI)
PRAT 'C' 1 - 2 SITGES 'D'
CORNELLA 'D' 2'5 - 1'5 CASTELLDEFELS 'C'

RIBES 4 - 0 Vacant
VILAFRANCA 'E' 4 - 0 ESPLUGUES 'C'
Vacant 0 - 4 COLLBLANC-AURORA 'C'

Tercera Prov BCN (XII)
COLONIA GÜELL 'B' 4 - 0 Vacant
VILAFRANCA 'C' 4 - 0 Vacant
CASTELLDEFELS 'D' 0 - 2 COMTAL 'F'
PEONA I PEO 'F' 1 - 3 COLLBLANC-AURORA 'D'
TRES PEONS 'H' 4 - 0 JAKE 'E'

Tercera Prov BCN (XIII)
CONGRES 'E' 0-4 ONCE BCN 'B'
Vacant 0 - 4 TRES PEONS 'G'
PEONA I PEO 'D' 4 - 0 CATALUNYA 'E'
LIRA 'E' 4 - 0 SANT MARTI 'F'
ESPIGA 'B' 3.5 - 0.5 JAKE 'D'

Preferent GRN
GERUNDA 'B' 5.5 - 4.5 CASSA
FOMENT BISBAL 2 - 8 PALAFRUGELL

FIGUERES 'C' 7'5 - 2'5 OLOT 'B'
DOTZE CASTELLS - BESCANO
GUIXOLENC 7'5 - 2'5 SALT i GIRONA

Primera Prov GRN
PALAFOLLS 4.5 - 1.5 BANYOLES 'B'
LLORET 6'5 - 1'5 GUIXOLENC 'B'
CASSA 'B' 3.5 - 4.5 SANT GREGORI
TORDERA 'B' 2 - 6 MONTGRI
BLANES 3'5 - 4'5 GERUNDA 'C'

Primera Provincial.

Palafolls 4,5 - Banyoles 2,5 i .... una partida (o dos) al comitè de competició.

EL PALAFOLLS ENS GUANYA PER NO SALVA LA CATEGORIA.

Gresca al final a Palafolls, on hi ha hagut “sarao”, amb el matx ja guanyat per part del Palafolls (havia guanyat en Jordi Chalmeta, la Júlia Muratet, i havia fet taules el Jordi Muratet), quedant només en joc l’Alexandra Muratet contra JA. Caballero, quan s’han produït uns fets sobre els que tocarà decidir al Comitè de Competició. No vull fer esment als fets, ja que per això “Doctores tiene la Iglesia”.

Resultat final: Palafolls guanya – Banyoles “B” perd (però encara no se sap per quin resultat).

 

Segona Prov GRN
DOTZE CASTELLS 'B' 3'5 - 4'5 FIGUERES 'D'
SANTA EUGENIA 'B' 4 - 4 GERUNDA 'E'
VIDRERES 4 - 4 GERUNDA 'D'
SANTA EUGENIA 'C' 1 - 7 PALAFRUGELL 'B'
SALT i GIRONA 'B' 4'5 - 3'5  OLOT 'C'

Tercera Prov GRN (I)
L'ESCALA 4 - 0 ELS PALAUS 'B'
OLOT 'D' - ELS PALAUS
DOTZE CASTELLS 'C' - MONTGRI 'B'
FIGUERES 'E' 2 - 2 BANYOLES 'C'
BANYOLES 'E' 1 - 3 SANTA EUGENIA 'E'


ELS EQUIPS INFERIORS DEL BANYOLES, ALTRE COP AMB RESULTATS PER A TOTS ELS GUSTOS.

Grup I:
Figueres “E” 2 - Banyoles “C” 2.
Banyoles “E” 1 – Santa Eugènia “E” 3.

Grup II
Vilobi “B” 0 - Banyoles “D” 4.

Els equips de Tercera del Banyoles, han obtingut resultats per tots els gustos (una victòria, un empat i una derrota). El tercer equip del Banyoles ha empatat a Figueres: Dani Marques i Manel Humet han signat les victòries.

El Banyoles “E” s’ha enfrontat al Santa Eugènia “E” i, per desgràcia, el Ferran Veciana (pare) no ha pogut culminar amb victòria una excel•lent temporada, portava 8 de 8 i avui no ha pogut puntuar davant del jove Joan Manuel Cano, que ha estroncat una ratxa que portava camí d’esdevenir històrica. De totes formes felicitar per l’excel•lent campionat del quatre jugadors i especialment als dos Veciana (pare i fill).

Finalment, en el grup segon, la mainada (els cadets classificats per la final nacional per edats per equips) han acabat com varen començar, endossant un 4 – 0 a domicili, avui al segon equip del Vilobí. Bona feina avui, i el planter del club que ja comença a donar fruit, esperem veure’ls ben aviat en els equips superiors del Banyoles.

Be, per aquest any s’ha acabat el Campionat per Equips i espero tornar-vos a donar la pallissa l’any que be. Gràcies per aguantar-me cada setmana.

I recordeu: El primer de maig torna EL MEMORIAL LLUÍS MURATET !!!

Fins aviat.
Elias Muratet.

 

Tercera Prov GRN (II)
VILOBI 'B' 0 - 4 BANYOLES 'D'
VILOBI  3 - 1 BLANES 'B'
BLANES 'C' 0'5 - 3'5 SANTA EUGENIA 'D'
GERUNDA 'F' - SALT i GIRONA 'C'
CASSA 'C' 4-0 PALAFRUGELL 'C'

VILOBÍ 4 - BLANES “B” 0

Josep Gonzalez 1880- Pere Medina 1803 ½ - ½
Marçal Morell 1824-Pere Masferrer 1789 1-0
Jordi Johé 1821-Marcelino Palmero 1700 1-0
Razvan Arisanu 1816-Francisco Ramirez ½ - ½

TERCER ASCENS DEL VILOBÍ…

… i esperem no baixar com els altres cops. Perquè si, hem pujat per tercer cop en l’historia del club, el cop que més ho hem buscat i alhora, el cop que més ho necessitàvem, per tal de fer un pas endavant tan per els jugadors (els millors i els debutants) com per millorar com a club. Això però serà l’any que ve, de moment avui els quatre titulars afrontaven el matx amb son i nervis per la pressió d’haver de fer un punt si o si. Durant la primera hora semblava que costaria, però en Marçal (7 de 7) de seguida ha agafat avantatge i no ho ha desaprofitat fent el punt decisiu. Gran campanya la d’en Marçal que amb dos temporades ha fet 13 de 14. Alhora en Raz amb l’ascens a la butxaca ha pactat taules en una rocambolesca posició, que ens podia portar a no fer el vermut-celabració. Taules d’en Josep que es queda a tres punts del 1900 i victòria lluitada d’en Jordi que ha fet també una temporada perfecta. Al final el president Mató ha tret unes ampolles de cava i hem brindat junt amb els companys de Blanes que també estan d’enhorabona amb el primer equip a preferent. Felicitar als quatre de dalt que junt amb en Garrancho i en Pere han tret 33 de 36 punts, amb una sola derrota . Ara falta defensar tot això a nivell català (i gironí contra l’Escala), per primer cop a l’historia. Esperem un rival el suficientment “exòtic” per llogar un minibús i viatjar tots els jugadors del club amb família i tot. Més i millor (espero) la setmana que ve).


VILOBÍ “B” 0 – BANYOLES “D” 4

Joan Vinyoles 1700- Isaac Fuselles 1700 0-1
Marcos Diaz 1700- Daniel Perez 1700 0-1
Ana Diaz-Tarragó 1700- Adrià Reyes 1700 0-1
Alessandro Fonsatti 1700- Rigau Ribugent 0-1

Nova derrota 4 a 0 i més debuts de la nova fornada de jugadors de l’escola Felip Mató, mestre de jugadors des de l’any 90 amb més de 100 nens i nenes a l’esquena. Al primer taulell en Vinyoles a fet una digna partida peó s’ha equivocat al mig joc i ho ha acabat pagant. Debut d’en Marcos que ha fet el que ha pogut contra un rival superior, igual que l´Ana (tercera noia que debuta) que també ha perdut contra un rival superior, però amb una actitud no massa respectuosa per jugar amb un rival molt inferior. Per la seva banda l´Alessandro ha debutat amb una bona partida on s’ha posat amb fitxa de més però a causa de d’inexperiència i la pressió del rival no ha sabut com guanyar. En definitiva gran any del B que ha fet debutar 8 jugadors, segurament poc formats encara, però que marquen la línea a seguir i asseguren el futur de l’entitat. L’any que ve més debuts.

 

Preferent LLE
VILANOVENC 2 - 8 LLEIDA 'B'
PARDINYES 5'5 - 4'5 LA SEU
BAIX SEGRE 3'5  - 6'5 GUISSONA
VALLFOGONA 2 - 8 BALAGUER 'B'
BENAVENT 5 - 5 IVARS

Primera Prov LLE
PONTS - TARREGA 'B'
BELLPUIG 2 - 6 TORA
MOLLERUSSA 7  - 1 ANDORRA 'B'
LLEIDA 'C' 1 - 7 ELEFANT
VALLFOGONA 'B' 7 - 1 BALAGUER 'C'

Segona Prov LLE
BALAFIA 2 - 3 SEROS
BENAVENT 'B' - JUNEDA
VILABARCA 4 - 1 SEGARRA
A. GARRIGUENC 5 - 0 PARDINYES 'B'
BALAGUER 'D' 1 - 4 VILANOVA

Preferent TGN (I)
Vacant 0 - 10 STA COLOMA QUERALT
L'HOSPITALET 2 - 8 RAPITA
MASDENVERGE 'B' 5 - 5 L'ESPLUGA

GANDESANA - TARRAGONA 'C'
VALLS 'B' 3 - 7 MORA D'EBRE

Preferent TGN (II)
MASROIG 6.5 - 3.5 CONSTANTI
REUS DEPORTIU 'B' 3.5 - 6.5 CAMBRILS
ALCANAR 3.5 - 6.5 TORREDEMBARRA
FLIX 2.5 - 7.5 VALLS
REUS PLOMS 4 - 6 CAPABLANCA

Primera Prov TGN (I)
DUESAIGÜES 1.5 - 6.5 RIUDOMS
BISBAL SCR 8 - 0 CAMBRILS 'C'

VILA-RODONA - LA SELVA
STA COLOMA QUERALT 'B' 1 - 7 MONTBLANC
TARRAGONA 'D' - LIRA VENDRELLENCA 'B'

Primera Prov TGN (II)
RAPITA 'B' - TORTOSA
CAMBRILS 'B' 6 - 2 REUS PLOMS 'B'
PEO VUIT 'B' 1 - 7 AMPOLLA

SALOU - VILA-SECA 'B'
JESUS CATALONIA 8 - 0 Vacant

Segona Prov TGN (I)
CAPABLANCA 'B' 3 - 1 TARRAGONA 'E'
CALAFELL 4 - 0 Vacant
REUS DEPORTIU 'C' 0.5 - 3.5 CALAFELL 'B'

VILA-SECA 'C' 0'5 - 3'5 ONCE REUS
TARRAGONA 'F' - CONSTANTI 'B'

Segona Prov TGN (II)
VALLS 'D' 2 -2 VILA-RODONA 'B'
VALLS 'E' 4 - 0 Vacant
L'ESPLUGA 'B' 4 - 0 BISBAL SCR 'B'
SARRAL - MONTBLANC 'B'
VALLS 'C' 4 - 0 STA COLOMA QUERALT 'C'

Tercera Prov LLE (Final Provincial III)
ALMENAR 3.5 - 0.5 BALAFIA 'B'

Tercera Prov LLE (Final Provincial IV)
ALMENAR 'B' 2 - 2 VILANOVENC 'B'

 

1