RE: 2a catalana

C'est fini!
La nostre temporada tot i les previsions catastrofistes d'emerits cronistes, vegeu comentaris anteriors (forum gironí d'escacs) ha estat bona o molt bona, llàstima que per un sistema de desempat una mica injust, sempre entenc que hauria de primar el resultat directe entre els dos/tres equips implicats i en cas de mantenir-se l'empat buscar un desempat general, però això no toca, s'havia de d'haver dit des del principi. La norma era coneguda i acceptada per tots, que et queixes ara pòtol! Però el que em fot es veure un 5 a 5 amb tot taules a la darrera ronda entre la Colmena i el Sant Andreu B...i que aquest resultat "amanyat - però legal" ens deixi fora per un còmput global que ni m'he parat a entendre'l ni a comprovar si està ben aplicat.
Es encara més desagradable veure la darrera alineació del Sant Josep de Badalona, a partir d'ara Sant Aragonès de Badalona, els hi han fet una alineació a mida per tal d'ajuda'ls en la finalment aconseguida salvació, mireu els últims anys d'aquest equip, els avis-power tenen tela! Quina ràbia pel Banyoles especialment! als quals el Peona i Peó els hi ha presentat l'equip de Gala, tot i no jugar-se res, després han fet una crònica prepotent a AjedrezND. També s'ha vist perjudicat el Figueres B. Baixant dos gironins els quals al final han lluitat molt i molt bé, però ja se'ls hi havia fet de nit.
A veure si algun any som majoria els equips gironins i els tongos els montem nosaltres, que els de BCN ja n'han fet prous, bé l'any que ve jugarem el play-off i el Banyoles i Figueres B tornaran a la categoria que els hi pertoca. A veure si compto i serem 5, Santa Eugènia (si no puja al play-off del 2010), Palafrugell, Banyoles, Figueres B i el que s'animi entre Gerunda B/Guixolenc o algun reforçat per ex. el Cassà!
PD.- Quina era la nostre lliga? CLAXON-BOCINAZO errorrrr
PD2.- El MI Burgos ha fet un per equips collonut i no ens ha provocat cap maldecap al contrari s'ha integrat a l'equip, l'any que ve el volem amb nosaltres així que aquest tema tampoc l'encertareu, però bé qui te boca s'equivoca. Per cert tenim un equiparro per dalt de por! els 5 primers han vingut a totes i han fet la majoria dels punts, ara falta que els de darrera entre els quals m'hi compto ho fem una mica millor.
PD3 Vull Felicitar a l'Escola d'escacs BCN pel seu ascens meteòric i aviat estareu on voleu a DH.
PD4 Algú em pot dir com es penja això a AJEDREZND per atiar el foc i liar una mica de cotarro, a part del dret de "pataleo" que ens queda als perjudicats pels resultats de la darrera jornada, molt diferents als honrosos de DH.

Salut!!!

Jordi Díaz Comas

llicència 2069

Hola Jordi , només voldria fer un petit apunt al teu missatge. Jo també vaig trobar sospitosa l'alineació del Sant Josep, però veuràs, necessitaven reforçar el segon equip per mantenir-lo a 1ª provincial, i, assolit l'objectiu de mantenir el primer equip a 2ª catalana, s'han centrat en la darrera ronda a consolidar el segon equip. Per cert, els ha sortit bé i els banyolins els felicitem. A més , em consta de l'amistat d'algun dels membres del nostre equip amb jugadors de l'Aragonés i, per tant, també els felicito per haver aconseguit resistir un any més en una categoria tan dura com la segona catalana.
També voldria saludar al peona i peó per la seva gran temporada, respecte a la seva crònica, en fí ... són joves i prepotents, ja els hi passarà, el temps posa a tothom al seu lloc.

Germán Naharro


Hola, he llegit aquest escrit sobre el que ha passat aquesta darrera ronda a 2a Catalana. En primer lloc, demano disculpes en nom de Peona i Peó per la primera crònica que es va publicar. Va escriure-la el nostre cronista habitual d'aquest any, el Marc López, que ni tant sols la va signar, i el que diu allà no representa en cap moment el nostre club. Quan la vaig veure, en vaig publicar una altra reflexant el que realment havia passat, descrivint el matx i com va evolucionar. De tota manera, hauríem de revisar el que publica algú del nostre club, admeto que hem tingut una errada.

La segona qüestió són les aliniacions i els empats pactats. No em ficaré en què han fet altres clubs, no sé si realment va ser un empat pactat el de Sant Andreu B i La Colmena, i no sé quins motius van impulsar el Sant Josep a presentar una alineació tan fluixa. Jo sé que una última ronda és precisament la que la gent s'escaqueja més, especialment si l'equip ja ni puja ni baixa, per tant, sé que és molt difícil presentar un equip de gala quan no t'hi jugues res.

En el nostre cas, a l'equip li feia il•lusió fer una excursió a Banyoles, i sempre ens agrada guanyar, crec que vam fer el que havíem de fer. No seria just pels altres equips que "regalessim" res, havíem de jugar com tots els diumenges.

Sort a tothom als PlayOffs, espero que siguin tan emocionants com ha estat aquest campionat.

Frederic Corrigüelas

Salutacions Jordi.

Les meves felicitacions a la excel•lent temporada que ha realitzat el teu equip, el Sta Eugènia. En el teu escrit parles de la lamentable crònica realitzada per un membre del meu equip el Peona i Peó. Estem tots d’acord que es totalment desafortunada.

També lamento que d’aquest grup hagi baixat a Preferent el Banyoles. Hagués preferit que baixés potser el Montcada B, el Centre Aragonés o el Sant Andreu B. No tinc res contra aquests equips però vaig jugar tres anys en temporades anteriors el Open de Banyoles i sempre m’han tractat de forma excel•lent. No amago en aquest tema les meves preferències.

Malgrat comparteixo amb tú vàries idees del teu escrit; haig de criticar o no m’agraden també algunes altres.

No comparteixo: “....als quals el Peona i Peó els hi ha presentat l’equip de gala....”. Crec que desde la ronda 3 a la 9 m’aventuro a afirmar que el Peona i Peó ha presentat la seva pitjor alineació precisament contra el Banyoles. A Banyoles no va anar Marc Capellades (2273) que les havia jugat totes. Si observes també les actes respecte als taulers del darrera a partir del 8è contra el Banyoles i les compares amb els quatre primers taulers del Peona i Peó B (que tampoc es jugava absolutament res a la darrera ronda) s’observa com qualsevol d’aquests quatre té més elo que el nostre 8è. O sigui que per darrera també el nostre equip podia haver estat més fort.

Del teu escrit tampoc m’acabo d’aclarir o no expliques que ha de fer un equip que no es juga res quan juga contra un altre a la darrera ronda que sí es juga alguna cosa. Critiques el Peona i Peó perque segons tú arriba fort, i també critiques el Sant Josep perque arriba fluix. En que quedem?. Jo sempre crec que el més esportiu es que el que no es juga res vagi a guanyar. Si nosaltres haguessim afluixat una mica potser ens hagués arribat el pal d’algú del Montcada o el Centre Aragonés per exemple.

Tampoc m’agrada del teu escrit: “....els avis – power tenen tela”. No els conec. Però igual que em sembla una falta de respecte la nostra crònica del matx, també m’ho sembla això. A més precisament el Centre Aragonés no crec que siguin tampoc responsables de l’alineació del Sant Josep. Potser inclús algun d’ells hagués preferit jugar en igualtat de condicions.

Del teu escrit també detecto que entre alguns clubs de Girona teniu bones relacions. Ho celebro i fins i tot ho envejo. Perque finalment tampoc comparteixo que existeixi bon rotllo entre els equips de Barcelona. Si hi ha acords puntuals i a vegades poc esportius entre alguns pot ser; però no crec pel fet que siguin de Barcelona sino potser per interessos puntuals comuns. La meva opinió molt personal es que entre els clubs de Barcelona hauriem de tenir entre nosaltres encara millors relacions.
Per acabar tornar a felicitar per la vostra temporada i molta sort a vosaltres i al Banyoles per a la propera.

Enric Garcia Garrido

Jugador del Peona i Peó i responsable del Campionat Escolar a Barcelona Ciutat

 

Antes de expresar mi opinión quisiera felicitar ajedreznd por facilitarnos este medio de comunicación.
Hola Jordi,no te conozco personalmente,espero que nos saludemos el año próximo en el por equipos.
Ante todo felicitar al clubPeona i Peo (los que ganan siempre son los mejores) y también al Sta. Eugenia por estrenar categoria y el papel realizado.
Quisiera comentarte que el domingo pasado el Sant Josep de Badalona hizo el mejor equipo que podía, incluso si ves la alineación veras que jugo jordi martinez (2065 elo),pero no pudimos evitar reforzar el equipo B que finalmente salvo la categoría. Apesar de todo teniamos dos hermanos de baja por causas familiares.
Nuestros grados de simpatias son iguales para los equipos de Girona y de Barcelona.Es más me parece admirable la labor de la familia Muratet en Banyoles así como el trabajo ajedrecistico del Figueres en  Girona.(Ojala regresén a la categoría el año próximo).
Personalmente conozco la actividad de los clubs en Girona,pues he jugado 10 años en Tordera .
Finalmente quería decirte que al club Aragones no se le regaló nada, algunas partidas acabarón a las dos de la tarde y el resultado obtenido por ellos es más que justo.Y solo hacerte un comentario cuando hablas de los "yayos",miraté algún día la vida ajedrecistica de algunos de ellos(Monedero,Garcia Conesa,Catalán,Dominguez,Batalla ...)


saludos
Josep Ortiz.


Lamento haver estat poder massa vehement amb el meu anterior escrit, poder estava una mica encès després de llegir certes coses i veure com s’havia acabat el campionat, però encara mantinc els meus comentaris si bé podria haver utilitzat un estil més subtil. Veig que en primer lloc el company Corrigüelas està d’acord amb la valoració de lamentable o desafortunada de la crònica del seu company, arribant a dir que no representa al seu club, es de savis rectificar. Bé és una errada d’un company poder producte de l’eufòria per una campanya tan exitosa, però entenc que havia menuystingut greuement entre d’altres al Banyoles, però si a ells com diu el company Naharro no els hi fa res, no seré jo més papista que el papa, com diria en Gaspar tema “sanjat”.

Respecte a l’opinió del company Sr. Enric García Garrido, estic d’acord que el meu comentari tampoc ha estat afortunat avis-power, tot i no ser despectiu, “poder dels avis”, no és correcte i menys per escrit. Hauré d’aplicar més l’adagi: el hombre es esclavo de sus palabras y amo de sus silencios. El que passa és que el Centre Aragonès ha fet triquinyueles, aquest any per exemple ha deixat conscientment el primer taulell “buit” bé apuntava en Fatollah a consciència sabent que no vindria i baixaven l’equip un taulell, tot i que la norma especifíca que en cas de nou jugadors es deixàra la desena taula sense jugar. Durant la meva partida un tercer intervenia en els apuros de rellotge, dient que havia d’apuntar... bé com no es va fer cap protesta oficial millor no seguir creant polèmica. Des d’aquí els felicito i l’any que ve gaudirem de nou de la seva envejable vitalitat i combativitat.

Respecte quin equip presentar em sembla que al Forum Gironí de la Delegació d’escacs de Girona s’estan publicant propostes interessant com per exemple, llistes tancades de 10 jugadors + 5 suplents per cada equip, així per exemple es sabria amb anterioritat amb qui jugaries aproximadament i evitaries adulteracions com presentar 3 jugadors 1700 a la darrera, o bé són suplents o no poden jugar... Per més informació l’àrbitre i jugador Carles Otero.

Salut i felicitacions al Peona i Peó per la seva gran temporada, esperem que demostreu quin ha estat el grup més dur de Segona, tot i què amb l’Escola d’Escacs BCN us serà molt difícil.

Ànims al BANYOLES I FIGUERES B.

Jordi Díaz Comas

Aclariment:

Igual que en un taulell d'escacs, en pràcticament tot en aquesta vida hi ha infinitat de variants, com per exemple les maneres d'interpretar un text. He rebut queixes, moltes queixes, i també elogis. En qualsevol cas no es pot negar la repercussió que ha tingut la crònica.
Pot ésser que soni prepotent, però va en la linea de les altres cròniques que he escrit, potser una mica més enllà i tot però en qualsevol cas s'ha de considerar com un passatemps inofensiu i prou, si us hi fixeu, en cap crònica comento res dels rivals perquè no els conec i perquè la crònica la faig principalment pels membres del club. La pregunta aleshores és obvia: ¿Perquè la publiques llavors a un lloc públic? Perquè sé que fora del club hi ha gent que riu amb els meus escrits. I aquest és l'únic objectiu, fer riure, no pretenc desprestigiar ni ridiculitzar ningú. Ni de fora ni de dins del club. Jo ho considero una caricatura, i realment ni la trobo desafortunada ni veig perquè ningú ha de sentir-se malament. Rellegiula a poc a poc si fa falta.
Si t'hi fixes no es salva ningú del meu equip en la crònica, i ni de bon tros falto al respecte al club de Banyoles, del qual només comento la possibilitat que tenien i no van fer-la servir d'oferir-nos comprar o no comprar el matx, que no cal ni comentar-ho perquè apart de que desvirtuaria la competició, és il•legal i ni es va proposar, i respecte al matx, l'únic que dic és que per part meva no hi havia emoció ja que no m'hi jugava res, ja havíem quedat campions i les partides no em feien patir, naltrus com sempre vam anar a guanyar, no sempre es pot aconseguir però com a mínim s'intenta i si tots els equips ho fessin això d'anar a guanyar, igual el Banyoles no haguès perdut la categoria. Se que el Banyoles s'hi jugava molt, a la crònica cito textualment: "¿Que l’altre equip pateix per no baixar? Chaval EM SAP GREU però mira, jo no hi puc fer res".
¿És aquesta la prepotència de la que es parlava? No trobo haver faltat al respecte al Banyoles. He majuculitzat el em sap greu per si acas no s'entenia. És cert que no puc fer res més que això, dir que em sap greu, però ho faré sense variar el to de la crònica. I si t'hi fixes, és l'única frase on es parla del Banyoles, exceptuant la ja comentada opciò de compra del matx, amb la qual no volia dir ni molt menys que el banyoles fos un equip acostumat a fer trampes perquè personalment no se res d'aquest club, i del que no se no puc parlar. Naltrus varem presentar l'equip de gala perquè ens agrada jugar, i si a més s'ha de fer una excursió millor que millor, perque, i això va per la gent del club, no podria estar millor a cap altre lloc, l'ambient i el bon rotllo és innegable i totes les tonteries d'escoltar ofertes i el burxament constants de tots els membres de l'equip i el club, que surten en altres cròniques, només son això, tonteries. Com la crònica en sí.
Crec que hi ha gent que s'ho ha pres massa a la valenta. I si us plau, per qualsevol desacord, no culpeu al Peona i peo per això, sóc jo el responsable i per qualsevol dubte o aclariment, aquí estaré.
Marc López Forn

 

 

MIRACLE O JUSTÍCIA DIVINE!

COMPANYS FINALMENT SEMBLA QUE FAREM EL PLAY-OFF D'ASCENS, doncs encara salvarem algun Gironí si ho aconseguim!

Per cert veig que tot i les previsions catastrofites dels amics Carles i de l'admin m'he salvat d'insults e improperis al meu comentari pujat de to a AjedrezNd, avançat en primícia al nostre FÒRUM !!!

I SI PUGEM! COSTARÀ MOLT I MOLT, PERÒ QUI LO SA? A UN MATX TOT ÉS POSSIBLE, les previsions del nostre alma mater Vidal, és que ens tocarà el SABADELL B, força i al TORO companys! Una altre tema és: serem capaços de fer el millor equip?

Jordi Diaz

1