bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 09/02/2010 08:57:33

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

Resultats de la Ronda 3 (06/02/2010)
Divisió Honor
SANT ANDREU 9 - 1 SANT ADRIA
COLON SABADELL 6.5 - 3.5 LLEIDA
FOMENT 2.5 - 7.5 UGA
BARBERA 5.5 - 4.5 MONTCADA
CERDANYOLA VALLES 5.5 - 4.5 SITGES
TERRASSA 6.5 - 3.5 FIGUERES

NOVA DERROTA DEL FIGUERES “A”  A TERRASSA PER UN AJUSTAT 6,5 A 3,5

 

En la tercera ronda de la Divisió d’Honor el primer equip del C.E. Figueres ha perdut en el seu desplaçament a Terrassa  per 6’5 a  3’5. Tot i que l’equip rival era superior en elo, excepte en el primer tauler, la majoria de les partides han estat molt lluitades. Les primeres en acabar han estat les taules del MC Jordi Serra enfront el MF Ubach, en una posició molt igualada tot i que oberta encara. Simon Mogro, titular de l’equip B, en aquesta ocasió no ha tingut una actuació tan lluïda com en d’altres ocasions i ha quedat perdut d’obertura en el desè tauler. En positiu, cal destacar les taules del jove MC  Víctor Lillo al tercer tauler enfront el MI Pomés i del MC Emili Colls al quart, enfront el també MI Rios. La única victòria figuerenca l’ha obtingut el MC Jaume Mundet al novè tauler. El proper diumenge comença la veritable lliga del Figueres A, que s’enfronta a un rival directe per eludir el descens, com és el Sant Adrià.

 

Els resultats individuals han estat:

Local

TERRASSA

Visitant

FIGUERES

         

1

GONZALEZ VIDAL, YURI (GM, 2525)
     variació elo: +5.60

1-0

CAMPOS MORENO, JAVIER (GM, 2568)
     variació elo: -5.60

1

2

MUÑOZ PANTOJA, MIGUEL (MI, 2537)
     variació elo: +2.90

1-0

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2380)
     variació elo: -2.90

2

3

POMES MARCET, JOAN (MI, 2416)
     variació elo: -0.50

½-½

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2379)
     variació elo: +0.50

3

4

RIOS PARRA, ALEJANDRO (MI, 2352)
     variació elo: -0.60

½-½

COLLS GELABERTO, EMILI (MC, 2311)
     variació elo: +0.60

4

5

CANAL OLIVERAS, JOAN (MC, 2325)
     variació elo: +4.70

1-0

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2303)
     variació elo: -4.70

5

6

UBACH MIRALDA, MARCEL (MF, 2348)
     variació elo: -1.00

½-½

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2274)
     variació elo: +1.00

6

7

SIMON PADROS, EMILI (MF, 2293)
     variació elo: -0.40

½-½

MANERA LOPEZ, JOSEP (2264)
     variació elo: +0.60

7

8

ARMENGOL COMAS, JOAQUIM (MC, 2314)
     variació elo: -0.80

½-½

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2253)
     variació elo: +0.80

8

9

SADRIJA, ENVER (MC, 2282)
     variació elo: -5.80

0-1

MUNDET RIERA, JAUME (MC, 2226)
     variació elo: +5.80

9

10

DICKL, ERROL (2254)
     variació elo: +4.50

1-0

MOGRO FLORES, SIMON (2103)
     variació elo: -4.50

10

   

6.5-3.5

   
         

 

Pel que fa a la categoria Preferent de Girona, en la tercera ronda el Figueres “B” ha derrotat a domicili el Gerunda “B” 6’5 a 3’5 i es situa segon a la classificació amb 2’5/3 punts. El Figueres “C” ha perdut amb molta claretat en el seu desplaçament a Sant Feliu enfront el Guixolenc per 1’5 a 8’5, tot i que Josep M. Vilanova ha deixat escapar una posició completament guanyada enfront Jordi Serra

Pel que fa a l’equip del Figueres “D”, que juga a la Segona Territorial, ha guanyat el seu primer partit enfront el Palafrugell “B”  per 6’5 a 1’5 i te 1 punt de 3 possibles.

A la categoria de Tercera Territorial, el Figueres “E” ha perdut amb el Salt-Girona “C” per 1 a 3 .

 

Primera Divisió (I)
OLOT 5.5 - 4.5 BARCELONETA
BALAGUER 4 - 6 JAKE
PEONA I PEO 5.5 - 4.5 GERUNDA
COLMENA 2'5 - 7'5  TARRAGONA
BCN-VULCA 5'5 - 4'5 ATENEU COLON

Peona i Peó 5,5
Gerunda 4,5


Mal dia hem tingut a Barcelona. Hem començat bé, si més no el viatge. Èrem 8 jugadors per dos cotxes i s'anava força ample, hem tingut temps per a fer el cafè tranquilament... fins aquí tot perfecte.
Les partides comencen i un servidor queda inferior de bones a primeres i és el primer en pedre, mal senyal. No recordo l'ordre exacte, però en David Huici fa taules, en Francesc Parramon guanya i l'Óscar Martínez perd una partida que semblava taules.
L'Andreu Mayo demostra que quan millor juga és sota pressió, amb l'increment de 30 segons ha remuntat i ha guanyat amb molt d'estil. En Martí Mayo està imparable, a veure si la ratxa continua perquè l'equip ho necessita.
Però a partir d'aquí ve la desfeta, perquè en Luís Enrique Valle i en Marc Prujà perden, i queden en Carles Serra i l'Àlvar Alonso, el primer amb avantatge i el segon (al meu parer) eren taules. Però en Carles ha navegat pels móns del nerviosisme i ha acabat cedint l'avantatge que tenia, o sigui que l'Àlvar es queda amb el "marró" del 4-5 i d'haver de guanyar. No ha fet falta que l'esperonés, s'ha de dir que ho ha intentat pero no ha pogut ser.
En definitiva, un altre match perdut per la minima i un viatge de tornada amb molt de silenci. A veure si ens posem les piles i la setmana que ve tenim més sort, crec que ens mereixem més.


Jordi Gusó
Delegat Gerunda A

Primera Divisió (II)
SANT MARTI 4'5 - 5'5 TRES PEONS
LIRA 4'5 - 5'5 CERDANYOLA MATARO
COLON SABADELL 'B' 3'5 - 6'5 ESCOLA ESCACS DE BCN
SANT BOI 6 - 4 REUS DEPORTIU
CONGRES 5 - 5 COMTAL

1ª Divissió        Grup  II    Sant Martí A  4,5 – Tres Peons A 5,5
Preferent            ,,      I     Collblanc-Aurora A 3,5 - Sant Martí B   6,5
1ª Territorial       ,,     VIII  Foment Martinenc D 0,5 - Sant Martí  C  7,5
1ª          ,,            ,,     VII  Sant Martí D  2,5 - Foment Martinenc C 5,5 
2ª          ,,            ,,     V    Sant Martí E  4 – Masnou B 4
3ª          ,,            ,,     XIII  Escola d’Escacs BCN 4 - Sant Martí F   0

Avui ens jugàvem estar a la part alta o baixa de la taula en el matx del primer equip, i hem perdut amb el Tres Peons, altre cop per la mínima. Els rivals eren superiors en elo a quasi tots els taulers, però només uns 30 o 50 punts, per la qual cosa semblava que la cosa estaria igualada. La sorpresa ha estat que els visitants han perdut al segon tauler per incompareixença. Dos minuts després de guanyar l’Aranda he guanyat jo perque el meu rival ha deixat el rei al centre del tauler i he pogut obrir un forat pel flanc de rei. Hem estat molta estona amb 2-0 al marcador, però conforme passava el matí s’ha anat veient que les partides s’ens complicaven. Han perdut els dos Érics, Érik Martínez i Éric Sánchez, que fins ara portaven dos de dos els dos, ha fet les úniques taules del matx el Pau Castillo i ha guanyat l’Òscar. Als apurs de temps finals ha guanyat l’Imar i han perdut el Luís Sánchez i l’Evarist Pérez, que debutava avui. S’ha jugat el punt com el primer dia, el Marc Sánchez, que finalment ha perdut amb el Filemón Cruz.  El segon equip ha guanyat el Collblanc a domicili, i amb 2 de 3 sembla que no haurà de patir massa per mantenir-se. M’han dit que han guanyat els nostres tres primers taulers, cosa estranya perque devien tenir avantatja d’elo els rivals en tots ells, mentre que nosaltres devíem tenir millor equip per darrera. En l’intercanvi de punts que hem fet avui amb el Foment Martinenc, ja que jugava el nostre C amb el seu D i el nostre D amb el seu C, n’hem guanyat més que ells individualment, donat que a casa seva el nostre tercer equip ha guanyat 0,5 – 7,5 mentre que a casa nostre el nostre equip D ha perdut 2,5 – 5,5, puntuants només els nostres jugadors veterans, Srs. Ballvé, Guinjoan i Climent. L’equip E ha empatat brillantment amb el Masnou B, que tenia millor elo als primers taulers que nosaltres i menys als darrers. D’aquesta manera porta 2,5 punts i està mig salvat del descens. Els joves de l’equip F han sortit escaldats en la seva visita a l’Escola d’Escacs i no han pogut puntuar contra un equip molt superior.

Ll. 

CONGRÉS 5-COMTAL 5
CONGRÉS B 5-SANTCUGATENCA 5

JORNADA X

Veient el titular la majoria de les nostres parelles podrien pensar malament quan els hi diem que anem a jugar la partideta, però res més lluny de la realitat ja que, avui, després d’un llarg matí bregant, els dos primers equips del Congrés han aconseguit dos empats agredolços, dels de sí però no, dels de menys dóna una pedra però hi podríem haver fet més.

A priori, tots dos resultats s’haguessin signat d’inici, però tal com han anat la matinal, crec que tant l’A com el B podrien haver-se endut el punt sencer, si bé els rivals, com és lògic, pensaran el mateix.

El primer equip s’ha hagut de recomposar de bon matí, doncs ahir a mitjanit l’Andreu s’assabentava de la mort del pare d’en Carlos Oliver, a qui enviem una forta abraçada i molts ànims de part de tots els companys. Així doncs, en Jordán passava al defensar el desè tauler de l’A, decidint regalar el primer punt del conjunt B, doncs la Sancugatenca presentava un mestre fide i nosaltres hem inscrit en Jordi Boada, un històric que no ha pogut assistir.

Centrant-nos en els desenvolupament del matx, al primer equip de seguida se li ha posat de cara, amb un 3-2 a favor amb victòries d’un Salvo en gran estat de forma i d’en Carlos Alonso, que d’aquesta manera trenca una mala ratxa personal; entaulaven al primer escaquer en Pere Martínez, enguany més sòlid i seriós que mai i en Jordán al darrer. El segon punt dels visitants l’ha aconseguit en Joan Xancó, que ha pogut sortir airós de la pressió al que l’ha sotmès en Bielsa tota la partida i ha acabat imposant l’avantatge material. Amb la victòria d’en Fermí Tejero i la posterior derrota d’en Llopis, així com les taules d’un Ramírez que inagura el seu score personal, conservàvem el punt d’avantatge. Restaven la partida del mestre Rubén, en aparença taules sense massa història i d’en Sagués, amb posició prometedora. En Rubén rep instruccions de demanar l’empat i simultàniament, en Sagués perd una peça i poques jugades després, la partida. Llàstima d’aquest mig punt que es pot acabar trobant a faltar a final de temporada, si bé s’ha de felicitar a tots els congressistes, així com als jugadors del Comtal, pel bon matx que ens han ofert.
La setmana que ve, si ens volem enganxar al tren de la permanència, hauran de tornar a donar-ho tot davant del Reus Deportiu.

Pel que fa al B, si ja d’entrada ho teníem complicat, més se’ns ha posat amb la llosa del 0-1 inicial a l’esquena. Tampoc ens enganyem, tot i que en Jordán hagués jugat amb nosaltres, des de l’apreci més profund que li poguem professar, hem de reconèixer que avui hagués estat poc menys que un miracle rascar al primer tauler.
El matx a trigat en definir-se; per davant, l’Andreu donava guerra al MC Macaya, mentre que en Sadurní jugava una posició tancada marca de la casa davant d’en Gironella al tercer tauler. En Viñals amb negres contenia les embestides del seu veterà rival mentre que un servidor, que gaudia de les peces blanques, mirava d’apretar al seu adversari i avui homònim, Xavier Hernández. Al sisè en Petar jugava una partida amb alternatives on sempre ha tingut la paella pel mànec, mentre que al setè en Sorribas i en Ríos han decidit deixar els reis al centre en una partida poc acadèmica on d’inici el negre semblava anar una mica millor d’espai. Duel de veterans entre en Moranta i el delegat rival al vuitè mentre que per darrera; loto Codina i la Sandra jugaven posicions equilibrades.
Als volts del migdia, en Petar havia culminat magistralment, entrant amb torre i dama a la vuitena fila, mentre que l’Andreu assegurava que en Macaya se li havia escapat. Posteriorment perdia en Moranta, mentre que jo trobava el moment idoni per entregar un cavall i generar atac decisiu sobre el monarca rival; 2-3. Ha estat aixecar-me per mirar l’acta i veure que en Viñals, amb peça de més, provocava que el seu rival abandonés, empatant d’aquesta manera l’encontre. Al tauler d’en Sadurní s’havien acordat les taules, doncs poc podien fer un i altre en un final tancat de peons on ambdós conservaven la parella d’alfils; 3,5-3,5. Aquí he trobat a faltar una mica més d’instint assassí per part nostra, doncs en Codina ha donat les taules al seu veterà rival en un final complicat però on hagués pogut especular amb els destrets de temps que patia en Duch, mentre que poc després, tant la Sandra com en Sorribes, signaven l’armistici en dos finals que poder es podien haver forçat una miqueta més, al meu parer.
Com que s’ha de ser optimista, ho considerarem mig punt amb el que no comptàvem i que ens aproxima una miqueta més a la salvació.
Diumenge que ve a Mollet, les opcions d’esgarrapar res són mínimes i passen pel rendiment dels cinc darrers escaques, doncs als primers la diferència d’ELO és notable.

Mala jornada avui pel nostre C, doncs ha perdut per la mínima davant del Cadena. Per aconseguir l’empat, la nostra estrella mediàtica, M.A.González, havia de forçar, però no ha trobat la manera i ha acabat fent taules fotogràfiques. Fonts oficials afirmen que ha precisat de servei d’escorta per tornar íntegre a casa, el dia que fa 33 anys, des d’aquí la felicitació d’un fidel supporter que et comprèn ;-).

Brillant victòria del D davant del Diagonal Mar, l’estocada l’ha donat el gran capità, l’Emili López, amb la seva victòria al quart tauler. J.J. Fernández no ha pogut passar de les taules.

L’equip E ha empatat a dos fora de casa, amb victòries de Baselga i Carlos Mena. Romero pare ha seguit avui les passes del seu fill i s’ha vist derrotat.

Fins la setmana que ve!

Héctor Hernández
Club d’Escacs Congrés

 

Crónica del Sant Boi

 

 

LA LIRA

 

4½-5½

 

CERD. MATARÓ

 

1

LEIVA, D (MC)

2301

½-½

2337

PEREZ, B (MC)

1

2

LEIVA, A (MC)

2272

0-1

2265

VALL, J (MC)

3

3

ROIG, J (1)

2256

1-0

2210

CLOPES, J (WMF)

5

4

RUEDA, D

2193

0-1

2187

AGUILAR, D

6

5

FRANCH, J

2181

0-1

2172

MARTIN, F (MC)

7

6

MOLANO, I (1)

2129

½-½

2155

SANZ, F

8

7

MARTIN, E (1)

2131

1-0

2143

LIÑAN, R

9

8

MOYA, D

2128

½-½

2132

SAL, C

10

9

GARCIA, J

2122

½-½

2142

NAMAY, S (MC)

11

10

COSTAS, C

2075

½-½

2051

DURAN, JL

17

 

Tras empezar la mañana con unos minutos de ventaja en casi todos los tableros, por la llegada tardía del grueso de jugadores del Cerdanyola Mataró, la mañana parecía que prometía. Pero nada más lejos de la realidad. Poco antes de las 11h aproximadamente tenemos las primeras tablas del día. Ismael Molano con negras empataba ante Fernando Sanz (buen resultado para empezar) y no se pudo quedar a presenciar la evolución del encuentro. Un rato más tarde David Rueda perdía una pieza ante Diego Aguilar y nos poníamos por detrás en el marcador (0'5-1,5). Un rato más tarde, Carles Costas empataba con negras en una posición ligeramente inferior ante Juan Luís Durán por repetición de jugadas (1-2). El siguiente en acabar fue David Rueda, que tras una partida con igualdad pero tensa (parecía que David estaba mejor ante Carles Sal pero había un jaque continuo escondido), tablas por lo tanto (1,5-2,5). El resto de partidas seguían con lucha, aunque Jaume Franch hoy equivocó el plan y  tras perder primero un peón, luego vino la dama por torre. El ataque con negras de Feliciano Martín acabó imponiéndose (el tiempo también se había convertido en un punto crítico para Jaume). Nos plantamos por tanto con 1,5-3,5 en contra, con lo cual las cosas pintaban mal. Teníamos mejor a Enrique Martín y a Jesús Roig, Toni Leiva algo mejor de posición y tiempo, pero Josep Garcia y David Leiva se defendían en posiciones complicadas. Con dos puntos abajo Toni rechazó en dos ocasiones las tablas, para intentar forzar la victória, pero Jordi Vall se defendía bien a pesar de los apuros de tiempo. Lo mismo pasaba con la partida de Enrique Martín y Rafael Líñan (Enrique Martín con blancas con un peón en c7 apoyado por el álfil parecía tener contra las cuerdas a Rafael Liñan).  Va pasando el tiempo y Enrique pierde la ventaja y parece que si el negro no fuerza la partida acabarán en tablas, por otro lado Jesús sigue apretando con blancas la posición del debilitado enroque negro, con un caballo muy activo en e5. Los relojes empiezan a hacer que las partidas se tensen aún más y mientras David Leiva consigue salvar una posición complicada Toni Leiva equivoca una maniobra de rey y se deja un peón y con ello la partida (1,5-4,5). Quedaban 4 partidas pero el match estaba ya muy cuesta arriba. Jesús consigue finalmente colocar un peón en e7, y la posición de ataque también es muy fuerte, con la dama negra con poco juego y el rey parando la entrada del peón en e8. Finalmente presionada por la posición y el tiempo Judit Colpés se vé obligada a abandonar (2,5-4,5). Un poco más tarde, y con el ataque negro parado (el peón inicial de ventaja de la apertura tuvo que retornarse y además parar el ataque de Santos Namay por parte de Josep García), y finalmente acuerdan tablas en una posición que no daba para mucho más (3-5). Un error en los apuros de reloj de Rafael Liñan permite a Enrique Martín entregar un alfil a cambio de poder dar mate imparable con el rey, en c6, el peón de c7 y otro peón en b6 (rey negro en c8). Rafael Liñán que había acariciado las tablas, si poder dar jaques y con la torre amenzando ganar pieza o peón se vé obligado a abandonar ante el inminente mate (y el tiempo también cayó). Total, que con 4-5 en contra solo quedaba la partida del primer tablero entre un siempre combativo David Leiva y Benjamín Pérez. Dos peones por banda y un alfil negro por cada lado, y una posición que no permite prosperar dan como resultado lógico unas tablas en el primer tablero. Total: 4,5 a 5,5 y un paso hacia el descenso (hemos perdido una gran ocasión para salir de la cola del grupo, pero no ha sido posible), aunque obviamente quedan 6 rondas y seguiremos luchando.

 

Tan solo felicitar al Cerdanyola Mataró y estar ya pendientes de la próxima jornada, en el feudo de nuestros amigos del Sant Martí.

 

Saludos/Salutacions,

 

Carles Costas (cronista suplent de La Lira)

 

Segona Divisió (I)
SANTA EUGENIA 5 - 5 SANT JOSEP BADALONA
PALAFRUGELL 3 - 7 CIRERA

MARAGALL 4 - 6 ARAGONES
TORDERA 6.5 - 3.5 S
ANT ANDREU 'B'
FOMENT 'B' 5'5 - 4'5 UGA 'B'

BALL DE GARROTADES EN GIRONA.

Matx vibrant el viscut avui en el local de Santa Eugènia. Ha hagut de tot, menys conformismes. No he sentit cap petició de taules, i si ha existit, no ha hagut ningú que hagi desisti de lluitar per la victòria.

Avui hem tingut suport de públic. Ariadna i Judith han vingut a animar (Judith m'ha deixat un boli seu de la sort, i si que he tingut sort durant la partida). No he jugat mai un final d'alfil i cavall i quasi em dona algo, perque no atinava en les jugades (em quedava molt poc temps, i no encertava en el pla adequat). Em sembla que quasi passo del limit de les jugades per fer mat.

Carlos Salgado inicia el marcador de victòries amb la d'avui. Bon dia per fer-ho, perque donat el desnivell d'elo entre tots dos equips, qualsevol victòria era benvinguda. Carlos ha iniciat un bon per equips; 2 de 3.

On ens hem sortit avui ha estat en els taulers de darrera; hem aconseguit 2 de 3, en els taulers del 8 al 10, just on teniem més desventatge d'elo. Gal.la Garcia-Castany ha aconseguit la victòria davant un rival que li treïa 263 punts d'elo, amb les peces negres. Avui, Gal.la ha jugat amb més energia, i ha donat a l'equip un punt molt important en un moment que ens feïa falta, perque el Sant Josep no es despeguès en el marcador. També, ens ha anat molt bé la participació de Llorens Criado, un jugador que avui comemçava la temporada, i no ha notat gaire la pressió de jugar amb negres davant un rival que li trïa 171 punts d'elo.

Alex Vidal és l'altre jugador que avui ha guanyat pels locals. Alex és un jugador acostumat a posicions límit; on costa trobar jugades que tinguin sentit, i aportin tensió en posicions complicades; per no dir, inferiors. S'ha de reconèixer que això té molt de mèrit. I avui ens ha donat un punt importantíssim. Ja comentava la setmana passada, que Alex iniciaria amb la d'avui jornades on puntuaría més.

La setmana vinent, juguem a Mataró, contra l'equip del Cirera; en teoria ells són favorits en el matx, perque tenen més elo; però, ....

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

 

Segona Divisió (II)
SANT FELIU 3 - 7 CALAF
IDEAL CLAVE 6'5 - 3'5 TARREGA
CATALONIA 4.5 - 5.5 COLON SABADELL 'C'
ANDORRA 7 - 3 TERRASSA 'B'
BENAVENT 3'5 - 6'5  MONTMELO

Segona Divisió (III)
TARRAGONA 'B' 5'5 - 4'5 VILA-SECA
MASDENVERGE 4'5 - 5'5 VILAFRANCA
LIRA VENDRELLENCA 8 - 2 RAPITA
CORNELLA 7.5 - 2.5 PEO VUIT
GRAN PENYA 8 - 2 CAMBRILS

Preferent BCN (I)
COLLBLANC-AURORA 3'5 - 6'5 SANT MARTI 'B'
MATARO 5 - 5  LIRA 'B'
MASNOU 6 - 4 MALGRAT
SANT ADRIA 'B' 1 - 9 HORTENC
ARENYS DE MUNT 8 - 2 ATENEU COLON 'B'

Preferent BCN (II)
CERDANYOLA VALLES 'B' 8 - 2 UGA 'C'
SANT BOI LLUÇANES - CALLDETENES
MONTCADA 'B' 7 - 3 LLINARS
BARBERA 'B' 6 - 4 MOLLET
CONGRES 'B' 5 - 5 SANTCUGATENCA

Preferent BCN (III)
SANTPEDOR 6.5 - 3.5 TARADELL-CENTELLES
CASTELLET 7'5 - 2'5 CORNELLA 'B'
PASSIO 4'5 - 5'5 CARDONA
BERGUEDA 7 - 3 IGUALADA
AVINYO 3'5 - 6'5 VIC

Preferent BCN (IV)
GAVA 7 - 3 TRES PEONS 'B'
SITGES 'B' 5'5 - 4'5 CASTELLDEFELS
PRAT 2 - 8 CATALUNYA
BELLVITGE ENTITAT 6 - 4 COLÃ’NIA GÃœELL
MARTORELL 8'5 - 1'5 RUBINENCA

EL PRAT 2 - CATALUNYA 8

Victòria força clara de l'equip de Sants, segurament més en el marcador que en el desenvolupament del matx, encara que des de ben aviat l'avantatge dels visitants ha estat una llosa per al l'equip del Prat. El matx ha començat amb alguna confusió de taulers, ja que algun jugadors s'ha assegut al número de tauler del seu ordre de forces i no del seu número d'avui, però solucionada la confusió el matx ha començat amb normalitat. Al cap d'un parell d'hores els visitants s'han posat amb 0-3: Manolo Vargas feia mat quan el seu rival creia haver-li tancat l'alfil, un servidor guanyava a Juan Quero i Alex Sulleva debutava amb victòria després d'onze mesos sense tocar fusta. El matx semblava quasi decidit, sobretot perquè Vicenç Font duia peça de més i hi havia alguna partida més amb cert avantatge. Però amb aquest 0-4 virtual, que al cap de poc ha estat real, hi ha hagut una llarga pausa abans de definir el matx. Semblava clar que la victòria aniria del bàndol visitant, però no sempre ha quedat clar qui posaria els punts que faltaven. En el primer tauler, la partida Sergio Díaz-Rubén Martín tenia una posició tan tancada que no importava que hi hagués alfils bons o dolents, s'ha firmat taules, igual que en la partida Baeza-Isaac Piñero, on el final de cavalls s'estava quedant sense peons (1-5). Les quatre partides restants han tingut força emoció: Pedro Serrano tenia dos peons de més, lligats i passats en un final de torres, però durant vint o més jugades ha jugat amb menys d'un minut al rellotge, sense trobar el pla concret. Fins i tot en algun moment ha fet la jugada amb un segon al rellotge. Xavi Serrano sortia del mig joc amb peça de menys i Albert Sánchez amb peó de menys. Només la partida de Xavi Guerrero no semblava perillar (dues peces per una torre), tot i alguna indecisió, i efectivament el sisè punt ha caigut per als visitants. De les partides incertes, Pedro Serrano, tot i els apurs, ha creat una xarxa de mat, mentre que Albert Sánchez recuperava guanyant qualitat i s'imposava al final. L'única derrota ha caigut al segon tauler, on el jugador local Fernández ha sabut fer valer el tándem dama-cavall. En definitiva, un 2-8 que hagués pogut ser perfectament un 4-6, però que igualment és útil per mantenir les nostres aspiracions.

Per cert que el local del Prat (i en general el complex esportiu) és dels millors que recordo en molt de temps: bona sala, accessible, bon material... Tornant al Catalunya, els resultats dels cinc equips segueixen sent molt favorables: avui 3 victòries, un empat i una derrota. I la setmana passada, la immillorable collita de cinc victòries en un Casinet d'Hostafrancs que feia patxoca amb 68 jugadors; en absència de crònica, calia avui remarcar-ho, perquè poster tardarem temps a repetir-ho.

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

 

Primera Prov BCN (I)
CERDANYOLA MATARO 'B' 1 - 7 SANT JOSEP BADALONA 'B'
PINEDA 3 - 5 COLMENA 'B'
BADALONA 6 - 2 AGUSTI
VILASSAR 6 - 2 CANET
COMTAL 'C' 5 - 3 CIRCOL CATOLIC

1ª provincial Bcn grup I: Badalona - C.E. Agustí  6-2 http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=484
 
Logística desordenada.
Lo mejor fue el vermut, de calidad, a mitad de precio y con ambiente futbolístico. Ganaron los que perdieron antes: Viñas y Morreres y así no nos ponemos de acuerdo. No empezaba bien la mañana con una avería en la Linea I de metro, cambio de transporte y una cuesta infernal para las piernas de Cabot. Media hora de retraso y tampoco llegó el doctor. Las alarmas que empiezan a sonar en el Agustí tras el enroque largo. En fin: ¡Qué bonita es Badalona! y ¡qué barata!.
 
Un  saludo J. Robla.

Primera Prov BCN (II)
TARADELL-CENTELLES 'B' 1 - 7 GRANOLLERS-CANOVELLES
TERRASSA 'C' - CASTELLAR
CARDEDEU 1.5 - 6.5 VALL DEL TENES
BARAD 1'5 - 6'5 COLON SABADELL 'D'
SANT PERE TORELLO 5 - 3 CERDANYOLA VALLES 'D'

Primera Prov BCN (III)
ONCE BCN 6 - 2 COMTAL 'B'
TRES PEONS 'C' 3 - 5 JAKE 'B'
TORRENEGRA 5.5 - 2.5 PEONA I PEO 'B'
COLON SABADELL 'E' 2'5 - 5'5 SANT ANDREU 'C'
CERDANYOLA VALLES 'C' 3 - 5 ATENEU BARCELONES

Torrenegra 5.5 - 2.5 Peona i Peó B

El Torrenegra ens ha derrotat contundentment en un matx trepidant. Han presentat el millor equip de la temporada i han sabut aprofitar l'absència del nostre habitual 2n tauler, l'Òscar, que havia de reforçar l'equip A.

Semblava que tot anava per bon camí quan el Jose ben aviat ha fet la seva feina: aconseguir taules al 1r tauler. Però després perdia l'Enric, que tot i no haver estat inspirat avui, continuo pensant que és una garantia tenir-lo en un per equips. L'Adrià de Blois ha empatat el matx amb una bona victòria, com ja ens té acostumats.

Arriba un dels moments crítics del matx: la meva partida pintava inferior, la del Moya també, i les altres tres estaven bé per nosaltres. El matx tenia pinta de poder-se guanyar per la mínima o empatar, i encara aumenta l'emoció quan jo perdo i el Marc López reestableix la igualada.

Tenim un 2.5 - 2.5, el Moya perdut, l'Aina en un final que semblen taules, i el Dani en una posició superior. Semblava un 4-4. Però... se'ns ha posat tot en contra. El Moya ha perdut, l'Aina s'ha deixat una peça i el Dani un mat en 4. Ha estat un efecte dominó, que ens ha deixat completament KO.

Crec que el Torrenegra ha disputat un magnífic encontre, i que són els justos vencedors del matx, ja que no hem sabut aprofitar les partides superiors i ells sí. Això no ens ha de desanimar en la lluita per l'ascens. Hem fet un pas enrere, però per fer un salt endavant. I amb l'excel•lent joc del Torrenegra, els convido a somiar amb alguna cosa més que mantenir la categoria, crec que és un equip que farà molts punts i que té molt a dir en aquest "grup de la mort" que ens ha tocat.

Frederic Corrigüelas

 

Primera Prov BCN (IV)
CECOB 8 - 0 Vacant
ESPIGA 3'5 - 4'5 ESPLUGUES
NINOT 3'5 - 4'5 CATALUNYA 'B'
TRES PEONS 'D' 4'5 - 3'5  IDEAL CLAVE 'B'
PEONA I PEO 'C' 6 - 2 LIRA 'C'

NINOT   3.5    -  CATALUNYA E.C. "B"      4.5

 

Carlos DUZ (2132)                                    tablas                 Albert PASCUAL (2063)

Lluis VILLARES(2077)                              tablas                 Xavier PINEDA (2030)

Ramon GIMENEZ (2000)                          tablas                  Jose ANGULO (2019)

Cristian SILVA (1973)                               0-1                      Clemens BIEG (1992)

Francesc MIGUEL (1967)                          tablas                 Josep COLL (1991)

Francesc X. BURGUEÑO  (1932)               tablas                 Carlos VARGAS (1987)

Felix MARCHANTE  (1780)                        1-0                     Eduard ROCHE (1961)

Enrique BEROY  (1779)                             0-1                     Jordi PONCE (1952)

Jornada épica para el Catalunya "B" en el local del Ninot. Sobre las 9 y diez nos hemos encontrado casi todos los jugadores del equipo en un bar cercano al magnífico local de juego del club Ninot y hemos estado comentado el match del pasado domingo y algunas bromas y demás.

A las 9 y media estabamos todos menos el heroe de la jornada, Clemens Bieg, que ha llegado unos 10 minutos tarde (por supuesto está perdonado :-)).

Las dos primeras partidas partidas han acabado casi a la par después de menos de 1 hora de lucha. Josep Coll, el delegado, ha aceptado unas tablas ofrecidas por su rival en una posición pareja. Miguel le habia planteado el agresivo muro de piedra con blancas, pero Josep, con gran veterania, ha calmado el ansia de ataque de su rival.

La otra partida en acabar ha sido la de un servidor. No he visto manera correcta de evitar masivos cambios de piezas, y en el final de caballos que se ha dado, cuando buscaba la iniciativa, me he dejado un peón. He tenido que buscar la salvación en un ataque continuo al corcel de Burgueño. 1-1

Poco despues Xavier Pineda ha hecho tablas con el "ex-uga" Lluis Villares. Xavier ha hecho un planteamiento sólido y me parece que ninguno de los dos estaba muy belicoso esta mañana.

Sobre las 11 primera partida con definición. Jordi Ponce ha aguantado las embestiidas de Enrique Beroy, que ha entregado pieza por ataque. Jordi ha conseguido cambiar damas, y el final, con pieza por 2 peones, lo ha jugado bastante bien con remate bonito entregando alfil.  1.5- 2.5

Poco después, Eduard Roche ha sucumbido ante Felix Marchante. Eduard ha planteado una defensa Grunfeld, pero no la ha jugado con corrección y ha quedado con un peón de menos que a la larga le ha dado la victoria a Felix.

Igualdad con 3 partidas en juego.

Jose Angulo ha conseguido dos peones de ventaja mediante golpes tácticos y, cuando han aumentado a 3, la dabamos por punto seguro. Pero su rival, Ramon Gimenez, tenia la pareja de alfiles y algo de actividad. Ha entregado la pareja para recuperar un peon y Jose se ha dejado otro. Total: un final de alfiles de distinto color con solo un peon de mas.

Al lado, una lucha encarnizada estaba sucediendo: Clemens Bieg le ha entregado un peón por ataque a Cristian Silva pero la partida esta muy abierta y cualquiera puede ganar. Cristian se ha apurado de tiempo y ha efectuado una combinación en falso, pues no ha visto una posible entrega de torre que forzaba el mate. Total, se ha llegado a un final con pieza de mas por peón a favor de Clemens, pero Cristian ha construido una especie de fortaleza y no se ve nada claro como ganar.

A todo esto, la partida Albert Pascual- Carlos Duz parece bastante igualada, pero Carlos tiene caballo contra alfil en posición cerrada y , por tanto, en principio, ventaja.

Finalmente Duz ha ofrecido tablas pues no habia manera de penetrar en la posición del sólido y rocoso Albert Pascual, Pasky para los amigos:-)

Clemens se apuraba de tiempo y los del Catalunya sufriamos, porque la partida de Angulo era tablas y el 4-4 flotaba en el ambiente.

Pero, por suerte para nosotros, Clemens ha combinado una serie de "golpes" que, por fin, han desmontado la heroica defensa de Cristian. 3.5-4-5, y a soñar con el ascenso!

El proximo domingo, mas desde el Casinet de Hostrafranc.

Carlos Vargas ( Catalunya E. C.)

 

Primera Prov BCN (V)
SANT JOAN DESPI 4 - 4 VILADECANS
VILAFRANCA 'B' 5'5 - 2'5 MOLI NOU
MOLINS DE REI 4'5 - 3'5 MARTORELL 'B'
SANT BOI 'B' 5.5 - 2.5 CORNELLA 'C'
PADRO 7 - 1 SANT FELIU 'B'

Primera Prov BCN (VI)
BALSARENY 4 - 4 SANT SADURNI
PIERA 6 - 2 MANRESA
CATALONIA 'B' 1'5 - 6'5  OLESA
SANT JOAN 7 - 1 MONTBUI
SALLENT 5 - 3 CAPELLADES

Segona Prov BCN (I)
COLON SABADELL 'F' 1'5 - 6'5 PARETANA
TERRASSA 'E' - SANT QUIRZE
BADIA 8 - 0 VALL DEL TENES 'C'
BARBERA 'C' 2 - 6 MOLLET 'B'
Vacant 0 - 8 SANTCUGATENCA 'B'

Segona Prov BCN (II)
CASTELLDEFELS 'B' - SANT FELIU 'C'
TRES PEONS 'F' 8 - 0 Vacant
PRAT 'B' 3 - 5 PEON DOBLADO
SITGES 'C' 4 - 4 GAVA 'B'
VILAFRANCA 'C' 4'5 - 3'5 BELLVITGE ENTITAT 'B'

Segona Prov BCN (III)
COLLBLANC-AURORA 'B' 5  - 3 VILAFRANCA 'D'
ABRERA 4-0 Vacant
MARTORELL 'C' 1'5 - 6'5 CATALUNYA 'C'
JAKE 'C' 2 - 6 INCRESA
COMTAL 'D' 1 - 7 CERVELLO

Segona Prov BCN (IV)
ATENEU IGUALADI 2.5 - 5.5 SANTPEDOR 'C'
POBLA CLARAMUNT 0'5 - 7'5 SANTPEDOR 'B'
MOIA 3'5 - 4'5 CATALONIA 'C'
CALAF 'B' 1'5 - 6'5 BERGUEDA 'B'
L'ESTANY 2 - 6 SURIA

Segona Prov BCN (V)
SANT JOSEP BADALONA 'C' 5 -  3 CALELLA-AMISTAT
CIRERA 'B' 1'5 - 6'5 LLAVANERES
SANT MARTI 'E' 4 - 4 MASNOU 'B'
ATENEU COLON 'D' 1 - 6 VILASSAR "B"
CERDANYOLA MATARO 'C' 5 - 3 LAETANIA-ALELLA

Segona Prov BCN (VI)
FRANQUESES 8 - 0 Vacant
SANT LLORENÇ 4'5 - 3'5  CALDES DE MONTBUI
LLINARS 'B' 4 - 4 VALL DEL TENES 'B'
GRANOLLERS-CANOVELLES 'B' 5 - 3 TERRASSA 'D'
CASTELLAR 'B' 5 - 3 MONTMELO 'B'

Segona Prov BCN (VII)
SANT ANDREU 'D' 4.5 - 3.5 CERDANYOLA VALLES 'E'
ATENEU COLON 'C' 4 -
4 MOLLET 'C'
SANT MARTI 'D' 2'5 - 5'5 FOMENT 'C'
DIAGONAL MAR 3'5 - 4'5 CONGRES 'D'
LIRA 'D' 8 - 0 Vacant

Segona Prov BCN (VIII)
VILA OLIMPICA 8 - 0 Vacant
CADENA 4.5 - 3.5 CONGRES 'C'
FOMENT 'D' 0'5 - 7'5  SANT MARTI 'C'
TRES PEONS 'E' 3 - 5 IDEAL CLAVE 'C'
ATENEU BARCELONES 'B' 5 - 3  BARCELONETA 'B'

Tercera Prov BCN (I)
Vacant 0 - 4 JOVIAT
SANTPEDOR 'D' 3.5 - 0.5 BERGUEDA 'C'
OLESA 'B' 4 - 0 Vacant
MONTBUI 'B' 1'5 - 2'5  IGUALADA 'B'
CAPELLADES 'B' 1 - 3 ABRERA 'B'

Tercera Prov BCN (II)
SANT ESTEVE 4 - 0 L'ESTANY 'B'
BERGUEDA 'D' 0 - 4 MINORISA
OLESA 'C' 3 -1  CATALONIA 'D'
Vacant 0 - 4 BERGUEDA 'E'
PALLEJA 'B' 2 - 2 BALSARENY 'B'

Tercera Prov BCN (III)
PALLEJA 3 - 1 GRAN PENYA 'B'
SANT BOI 'C' 3 - 1 COLÃ’NIA GÃœELL 'B'
Vacant 0 - 4 CASTELLDEFELS 'C'
VILAFRANCA 'E' 1'5 - 2'5 RIBES
CASTELL 3 - 1 CERVELLO 'B'

Tercera Prov BCN (IV)
COLLBLANC-AURORA 'C' 0 - 4 SANT JOAN DESPI 'B'
ESPLUGUES 'C' 1 - 3 ESPIGA 'C'
AGUSTI 'B' 4 - 0 ESCOLA ESPLUGUES
EUGENI D'ORS 4 - 0 MARTORELL 'D'
CASTELLBISBAL 4 - 0 Vacant

3ª provincial Bcn. grup IV: C.E. Agustí "B" - Escola escacs Espluguenca  4-0 http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=1429
 
Tirando de oficio.
Había dudas sobre el refuerzo de "Vampiro" Margareto, un habitual del primer equipo del Agustí. Cumplió con la solvencia de zorro viejo ante el joven Pablo Mañas con final de dos piezas contra torre. El que sí tuvo que tirar de oficio fue Rull. Confiado en su mejor posición cometió alguna imprecisión y se encontró con problemas en un final tablífero que supo atracar. Por mi parte parece que asusto a mis rivales, 16 jugadas me dejó jugar Castro esta vez. Jesus remató la faena en larga partida posicional, en un final con cierto suspense ya que lo ganó haciendolo díficil.
Teníamos Woll Damm para "Fumanchú", que no llegó, aunque seguimos haciendo amigos.
 
Video del encuentro en el que aparece también  el Catalunya "E" que entabló con nuestro tercer equipo. http://www.youtube.com/watch?v=0c3d0wpHcQI 
 
Un saludo J. Robla.
 
Foto: Ahí estamos.  

3ª provincial grup VI: C.E. Agustí "C" - Catalunya "E"  2-2 http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=1519
 
Y Racionero Sr. casi gana!?
 
Entretenido matx que empezó incluso antes de la hora. Había ganas de tocar madera. Favorables estaban las partidas en el lado del Agustí "C". Incluso Racionero Grau tenía ventaja de calidad y peón que al final no supo materializar ante la pareja de alfiles de su rival. Su hijo, Racionero Tortosa, (ya recuperado y además no era una resaca), hizo una partida seria y solvente y se anotó el punto entero. Montero, que trajo hasta bolsa de agua caliente en la barriga, se dejó peones al principio, recuperó algo luego pero el veterano Coll con precisa defensa forzó unas justas tablas. Cantan, que cumplía años, con un peón de más, creía que ganaba, pero la situación de alfiles de distinto color le llevaron al empate ante Ferré.
 
Un saludo J. Robla.


 
Foto: Pérez Hijano- Racionero Tortosa

 

 

Tercera Prov BCN (V)
SANT JOAN DESPI 'C' 0 - 4 PEONA I PEO 'E'
CORNELLA 'D' 2.5 - 1.5 ESPLUGUES 'B'
ESCOLA ESCACS DE BCN 'C' 3 - 1 CATALUNYA 'D'
TRES PEONS 'J' 4 - 0 Vacant
COLLBLANC-AURORA 'D' 4 - 0 COMTAL 'E'

Tercera Prov BCN (VI)
ATENEU BARCELONES 'C' 0 - 4 FOMENT 'E'
Vacant 0 - 4 ESPIGA 'B'
AGUSTI 'C' 2 - 2 CATALUNYA 'E'
EUGENI D'ORS 'B' 2 - 2 CONGRES 'E'
BCN-VULCA 'B' 3'5 - 0'5 TRES PEONS 'I'

3ª provincial grup VI: C.E. Agustí "C" - Catalunya "E"  2-2 http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=1519
 
Y Racionero Sr. casi gana!?
 
Entretenido matx que empezó incluso antes de la hora. Había ganas de tocar madera. Favorables estaban las partidas en el lado del Agustí "C". Incluso Racionero Grau tenía ventaja de calidad y peón que al final no supo materializar ante la pareja de alfiles de su rival. Su hijo, Racionero Tortosa, (ya recuperado y además no era una resaca), hizo una partida seria y solvente y se anotó el punto entero. Montero, que trajo hasta bolsa de agua caliente en la barriga, se dejó peones al principio, recuperó algo luego pero el veterano Coll con precisa defensa forzó unas justas tablas. Cantan, que cumplía años, con un peón de más, creía que ganaba, pero la situación de alfiles de distinto color le llevaron al empate ante Ferré.
 
Un saludo J. Robla.


 
Foto: Pérez Hijano- Racionero Tortosa

 

Tercera Prov BCN (VII)
CALDES DE MONTBUI 'B' 4-0 COLON SABADELL 'H'
BARAD 'B' 1'5 - 2'5 MOLLET 'F'
VALLROMANES 2 - 2 MONTCADA 'C'

TERRASSA 'F' - RIPOLLET
PALAU-SOLITA - CASTELLAR 'C'

Tercera Prov BCN (VIII)
RUBINENCA 'B' 3 -1 SANT QUIRZE 'B'
ULLASTRELL 3 - 1 RIPOLLET 'B'
BADIA 'B' 0 - 4 MONTCADA 'D'
BARAD 'C' 3 - 1 MOLLET 'E'
CALDES DE MONTBUI 'C' 4 - 0 COLON SABADELL 'G'

Tercera Prov BCN (IX)
FRANQUESES 'B' 2 - 2 PARETANA 'B'
VALL DEL TENES 'F' 1 - 3 SANT BOI LLUÇANES 'C'
LLINARS 'C' 2.5 - 1.5 VALL DEL TENES 'E'

BARAD 'D' - CREMA 'B'
CALLDETENES 'B' - TONA

Tercera Prov BCN (X)
TONA 'B' 2 - 2 LLINARS 'D'
CREMA 3.5 - 0.5 SANT PERE TORELLO 'B'
CARDEDEU 'B' 1.5 - 2.5 VALL DEL TENES 'D'
VIC 'B' 2'5 -1'5 MOLLET 'D'
CALLDETENES 'C' 0'5 - 3'5 SANT BOI LLUÇANES 'B'

Tercera Prov BCN (XI)
SANT JOSEP BADALONA 'E' 4-0 Vacant
PEONA I PEO 'G' 2 - 2 PINEDA 'B'
MASNOU 'C' 0 - 4 BADALONA 'B'
CANET 'B' 2'5 - 1'5 CIRERA 'C'
Vacant 0-4 ARENYS DE MUNT 'B'

Tercera Prov BCN (XII)
Vacant 0-4 TRES PEONS 'H'
Vacant 0-4 PEONA I PEO 'F'
MARAGALL 'B' 3 - 1 BADALONA 'C'
ATENEU COLON 'E' 0-4 SANT ADRIA 'C'
SANT JOSEP BADALONA 'D' 4 - 0 ARENYS DE MUNT 'C'

Tercera Prov BCN (XIII)
PEONA I PEO 'D' 1 - 3 COLMENA 'C'
SANT ANDREU 'E' 4-0 Vacant
ESCOLA ESCACS DE BCN 'B' 4 - 0 SANT MARTI 'F'
IDEAL CLAVE 'D' 2 - 2 ONCE BCN 'B'
FOMENT 'F' 2 - 2 TRES PEONS 'G'

Tercera Prov BCN (XIV)
SANT ANDREU 'F' 3 - 1 ARENYS DE MUNT 'D'
LLINARS 'E' 2 - 2 PEONA I PEO 'I'
CASTELLDEFELS 'D' 4 - 0 ESCOLA ESPLUGUES 'B'
PEONA I PEO 'H' 2 - 2 SANT JOSEP BADALONA 'F'
COMTAL 'F' 4-0 CERDANYOLA VALLES 'F'

Preferent GRN
CASSA 4.5 - 5.5 SALT i GIRONA
OLOT 'B' 9.5 - 0.5 BLANES
GUIXOLENC 8'5 -1'5 FIGUERES 'C'
GERUNDA 'B' 3'5 - 6'5 FIGUERES 'B'
BANYOLES 7 - 3 MONTGRI

ESPECTACLE A BANYOLES , ON S’APLEGUEN 52 JUGADORS D’ESCACS.

 

 

            Categoria Preferent.

 

El Banyoles per fi aconsegueix la victòria en imposar-se per 7 a 3 al Montgrí..

 

            El primer equip del Banyoles ha aprofitat el primer matx a casa per imposar-se amb moltes facilitats al equip del Montgrí, que està entre els candidats a lluitar per no baixar.

 

            Ja a la mitja hora d’haver començat un 3 a 0 posava de relleu que els darrers taulers del Montgrí han posat il·lusió i ganes, però no prou nivell per la categoria de Preferent, i diria que les victòries d’Elias Muratet (jr), Guillem Turró i Albert Serra han estat sense “despentinar-se”.

 

            Molt diferent els altres 7 taulers, on el Montgrí ha plantat cara a la zona mitja alta, ja que en el tauler 2 i 4 (on jo jugava) ha aconseguit imposar-se, i obtenir unes meritòries taules en el 3 (Juan Francisco Campo) i en el 5 (Hans Van Arkel), però Sergi Diaz (que avui feia de primer tauler), German Naharro (tauler 6) i Juli Zamora (tauler 7) han estat inapel·lables, establint aquest marcador de 7 a 3 definitiu.

 

            La setmana propera ens enfrontem amb el Salt i Girona (de fet tres equips del Banyoles es desplçaran a Salt, el primer, el “C” i el “D”). El Salt s’ha imposat avui als que varen ser els nostres botxins a la primera ronda (Cassà) i, ara com ara, encapçalen la classificació en solitari amb 3 de 3. Per nosaltres por ser una jornada per recuperar, gairebé intactes, les possibilitats d’acabar primers, ja que el Figueres “B” (amb qui varem empatar la setmana passada) s’ha imposat a domicili al Gerunda “B”, que sembla l’altre candidat a estar “allà dalt”.

 

Primera Prov GRN
BANYOLES 'B' 3'5 - 4'5 GERUNDA 'C'
VIDRERES 4 - 4 SANT GREGORI
SANTA EUGENIA 'B' 4.5 - 3.5 TORDERA 'B'
BISBAL 4.5 - 3.5 DOTZE CASTELLS
PALAFOLLS 6.5 - 1.5 CASSA 'B'

            Primera Provincial.

 

            El Banyoles B perd pels “pels” amb el potent Gerunda “C” per  3,5 a 4,5.

 

            La sensació de que s’ha escapolit una bona ocasió per “fer por” a la categoria, davant d’un Gerunda “C” (cal dir que el Gerunda té equips fins a la lletra “F”) força poderós. El Banyoles “B” ha plantat cara ia  les victòries de Jordi Muratet al primer tauler, i de Narcis Cabarrocas en el darrer, s’hi ha aplegat les taules d’ Albert Barceló, i un final espectacular, ple d’emoció i jugat al límit per Gerard Martin, que ha aconseguit que el final que tenia de Dama i peó de torre contra Dama s’inclinés al seu favor davant d’un Marc Baig molt batallador, però que després de gairebé 6 hores de joc ha hagut d’abandonar davant de la oposició ben guanyada del nostre jugador que garantia la coronació del peó de torre. Meritori també el punt de Narcís Cabarrocas que malgrat quedar inferior ha llençat un atac contra el enroc del rival que ha esdevingut devastador. Felicitats pel Narcis, que esperem que agafi ànims amb aquesta victòria.

            El Banyoles B queda, després d’aquesta derrota, en un lloc perillós de la taula, sobretot amb les possibilitats de que perdin la categoria 4 equips, però que els bons resultats dels equips de la Territorial a Segona Divisió fan preveure que els descensos no seran tants. Difícil desplaçament a Sant Gregori per la setmana propera, rival clàssic de cada any a aquesta categoria, i en que, per motius desconeguts, el empat a 4 ha estat un resultat força repetit. Veure’m que passa enguany.

 

Segona Prov GRN
FIGUERES 'D' 6'5 - 1'5 PALAFRUGELL 'B'
SANTA EUGENIA 'C' 2.5 - 5.5 GERUNDA 'E'
GERUNDA 'D' 2 - 6 OLOT 'C'

LLORET - GUIXOLENC 'B'
SALT i GIRONA 'B' 2 - 6 VILOBI

Tercera Prov GRN (I)
SANTA EUGENIA 'D' 4 - 0 BESCANO
VILOBI 'B' 0 - 4 BLANES 'B'
SALT i GIRONA 'E' 4 - 0 CASSA 'D'
DOTZE CASTELLS 'D' 1 - 3 GERUNDA 'G'

Tercera Prov GRN (II)
GERUNDA 'F' 4 - 0 Vacant
BANYOLES 'D' 1 - 3 OLOT 'D'
CASSA 'C' 2 - 2 PALAFRUGELL 'C'
SANTA EUGENIA 'E' 0 - 4 DOTZE CASTELLS 'B'
BISBAL 'B' 4 - 0 SALT i GIRONA 'D'

Tercera Prov GRN (III)
FIGUERES 'E' 1 - 3 SALT i GIRONA 'C'
BANYOLES 'C' 1'5 - 2'5 DOTZE CASTELLS 'C'
ELS PALAUS 2 - 2 SANT PERE PESCADOR
SALT i GIRONA 'F' 1.5 - 2.5 L'ESCALA
OLOT 'E' 4 - 0 Vacant

            Tercera Provincial.

 

            El equips del Banyoles C i D, han fet el que han pogut davant de rivals molt més experimentats.

 

            El Banyoles “C” ha perdut per  1,5 a 2,5 amb el Dotze Castells “C”, on l’experiència dels jugadors de Llers ha pogut amb la joventut dels nostres, però important les taules d’Isaac Fusellas davant del experimentat Jaume Moner, i molt meritori el punt assolit per Vidal Ribugent en el tauler 3 davant de Gerard Pons.

 

 

            En el Banyoles “D” només el pare Veciana ha aconseguit puntuar, guanyant en el tauler 1, en una partida estranya i en que, segons paraules del mateix Veciana, tots dos jugadors han comés errors, per sort el darrer error ha estat del seu rival.  Al Final Banyoles D 1 – Olot D 3.

 

            Es important que els joves jugadors es vagin “desfogant” i aprenent dia a dia (en eles escacs es diu que amb les derrotes s’aprèn...)

 

Preferent LLE
VILANOVENC 7'5 - 2'5 IVARS
BAIX SEGRE 4 - 6 LLEIDA 'B'
TARREGA 'B' - GUISSONA
LA SEU - BALAGUER 'B'
ELEFANT 5'5 - 4'5 PARDINYES

Primera Prov LLE
TORA 7 - 1 MOLLERUSSA
BALAFIA 5 - 3 ANDORRA 'B'
JUNEDA 4 - 4 PONTS
BALAGUER 'C' 5 - 3 LLEIDA 'C'
VALLFOGONA 6 - 2 BELLPUIG

Segona Prov LLE
ALMENAR 4.5 - 0.5 IVARS 'B'
VALLFOGONA 'B' - SEROS
ALMENAR 'B' 1 - 4 VILABARCA
PONTS 'B' 2 - 3 VILANOVA

A. GARRIGUENC - LLEIDA 'D'

Tercera Prov LLE (I)
VALLFOGONA 'C' 3 - 1 VILANOVA 'B'
VALLFOGONA 'D' 3 - 1 BALAGUER 'E'
BALAFIA 'B' - LLEIDA 'E'
BALAGUER 'D' 0 - 4 TARREGA 'C'
BALAGUER 'F' 2 - 2 SORT

Preferent TGN (I)
STA COLOMA QUERALT 10 - 0 AMPOLLA
REUS DEPORTIU 'B' 5 - 5 TARRAGONA 'C'
TORREDEMBARRA 5 - 5 ESCACS REUS
VALLS 'B' 2'5 - 7'5 REUS PLOMS
FLIX 2'5 - 7'5 MORA D'EBRE

Preferent TGN (II)
L'ESPLUGA 8 - 2 MASDENVERGE 'B'
CAPABLANCA 3'5 - 6'5 VALLS
GANDESANA 4.5 - 5.5 MONTBLANC
ALCANAR 5.5 - 4.5 VILA-RODONA
MASROIG 3 - 7 L'HOSPITALET

Primera Prov TGN (I)
TARRAGONA 'D' 5'5 - 0'5 ONCE REUS
STA COLOMA QUERALT 'B' 3 -3 VALLS 'C'
LA SELVA 5 - 1 CALAFELL
BISBAL SCR 0'5 - 5'5 LIRA VENDRELLENCA 'B'
VILA-SECA 'B' 4 - 2 CONSTANTI

Primera Prov TGN (II)
TORTOSA 5.5 - 0.5 MASDENVERGE 'C'
CAMBRILS 'B' 4'5 - 1'5 SALOU

RAPITA 'B' - JESUS CATALONIA
RIUDOMS 2'5 - 3'5 REUS PLOMS 'B'
PEO VUIT 'B' 5 - 1 DUESAIGÜES

Segona Prov TGN (I)
MONTBLANC 'B' 3 -1 VILA-RODONA 'B'
SARRAL - L'ESPLUGA 'B'
STA COLOMA QUERALT 'C' 1 - 2 VALLS 'D'

Segona Prov TGN (II)
CAMBRILS 'C' 4 - 0 MASDENVERGE 'D'
UNIO 4 - 0 RAPITA 'C'
TARRAGONA 'E' 4 - 0 VILA-SECA 'C'

Segona Prov TGN (III)
VENDRELL G.L. 'B' 0 - 4 TORREDEMBARRA 'B'
VENDRELL G.L. 3.5 - 0.5 LIRA VENDRELLENCA 'D'
LIRA VENDRELLENCA 'C' 4 - 0 TORREDEMBARRA 'C'

Tercera Prov BCN (XV)
PALLEJA 'C' 0'5  - 3'5 JOVIAT 'B'
CASTELLAR 'D' 0 - 4 MOLLET 'G'
BADIA 'C' 0 - 4 CATALONIA 'E'

COLON SABADELL 'I' - CALDES DE MONTBUI 'D'
FRANQUESES 'C' 3'5 - 0'5 CERVELLO 'C'

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1