bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 16/02/2010 17:39:21

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

Resultats de la Ronda 4 (13/02/2010)
Divisió Honor
SANT ADRIA 2 - 8 FIGUERES
SITGES 3 - 7 TERRASSA
MONTCADA 5 - 5 CERDANYOLA VALLES
UGA 4.5 - 5.5 BARBERA
LLEIDA 7 - 3 FOMENT
SANT ANDREU 3 - 7 COLON SABADELL

PRIMERA VICTÒRIA DEL FIGUERES, A DIVISIÓ D’HONOR, EN EL CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS ENFRONT EL SANT ADRIÀ PER 2 A 8

 

Clares victòries del Figueres B i el Figueres C a la preferent de Girona

 

Ha estat a la quarta ronda del Campionat de Catalunya per equips, quan el Figueres A ha obtingut la seva primera victòria. La víctima ha estat el Sant Adrià i el resultat ha estat un contundent 2 a 8. També ha estat el primer matx on els jugadors del Figueres eren clarament superiors en Elo als rivals, i de fet serà l’únic matx en què això passarà. Individualment, han perdut els dos primers taulers, Campos i Cuadras, -el primer després de refusar una oferta de taules-, davant de Tarragó i Colón (la jove promesa sant adrianenca). La resta de taulers, tots han caigut del costat dels figuerencs, començant per Manera i Emili Colls, aquest després d’un bon sacrifici de qualitat. Jaume Vives ha fet una molt bona partida d’atac contra el MC Vazquez.

Així doncs, la lluita a la part baixa de la classificació es torna ferotge. El Figueres ocupa la novena plaça – de dotze equips-, amb 1 punt, empatat amb el Foment però amb millor desempat. Amb zero punts encara continuen el Sitges i el Sant Adrià, i amb un punt i mig, un sorprenent Montcada –acostumat a veure-ho sempre tot des de dalt-, i el Sant Andreu, un altre dels equips que lluita per evitar el descens. El proper matx, a casa contra el Sitges, torna a ser clau pel devenir de la competició.

Els resultats individuals han estat:

Local

SANT ADRIÀ

Visitant

FIGUERES

         

1

TARRAGO ANTONI, MAURICI (MC, 2324)
     variació elo: +8.00

1-0

CAMPOS MORENO, JAVIER (GM, 2568)
     variació elo: -8.00

1

2

COLON GARCIA, ENRIQUE (MC, 2324)
     variació elo: +5.80

1-0

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2380)
     variació elo: -5.80

2

3

MARTINEZ VILLAR, JUAN ANTONIO (2216)
     variació elo: -4.20

0-1

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2379)
     variació elo: +2.80

3

4

VAZQUEZ GAMERO, MIQUEL (MC, 2204)
     variació elo: -4.65

0-1

VIVES ESMERAT, JAUME (MF, 2347)
     variació elo: +3.10

4

5

GARCIA MARTINEZ, JOSEP (2173)
     variació elo: -4.65

0-1

COLLS GELABERTO, EMILI (MC, 2311)
     variació elo: +3.10

5

6

MADURGA SOLE, CARLES (2134)
     variació elo: -4.20

0-1

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2303)
     variació elo: +2.80

6

7

RODENAS BALAÑA, LLUIS (2078)
     variació elo: -3.75

0-1

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2274)
     variació elo: +2.50

7

8

MOLINA HERNANDEZ, ALBERT (2004)
     variació elo: -2.70

0-1

MANERA LOPEZ, JOSEP (2264)
     variació elo: +2.70

8

9

GOMEZ CORTES, DANIEL (1985)
     variació elo: -2.55

0-1

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2253)
     variació elo: +1.70

9

10

SANCHEZ PAZ, JOSEP (1925)
     variació elo: -2.25

0-1

MUNDET RIERA, JAUME (MC, 2226)
     variació elo: +1.50

10

 

 

 

 

Pel que fa a la categoria Preferent de Girona, en la quarta ronda el Figueres “B” s’ha imposat al Montgrí per 7 a 3 en un matx on els visitants han vingut amb dos jugadors de menys, no obstant això les partides a mig matí no estaven decidides, excepte la de Mogro que tenia peó i qualitat d’avantatge. Els 4 primers taulers han estat els darrers en acabar. Han aconseguit la victòria Camacho, Marull, Puig i Mogro mentre que J. Balagué i Colls feien taules. Després d’aquest resultat i de la derrota del Salt i Girona enfront el Banyoles, el Figueres “B” és líder de la classificació amb 3’5/4 punts, seguit a mig punt del Salt i Girona i del Guixolenc, justament el proper rival.

 

A la mateixa categoria el Figueres “C” ha derrotat l’Olot “B” per un contundent 9’5 a 0’5  en un matx on els visitants no presentaven la seva millor alineació. Cal destacar la participació a l’equip de M.Balague, A. Toste, A. Pinsach i I. Vilanova, jugadors de la l’escola d’escacs del club i que tots ells han aconseguit la victoria. És un primer pas de l’equip “C” per aconseguir la permanencia.

 

Pel que fa a l’equip del Figueres “D”, que juga a la Segona Gironina, ha derrotat a domicili el Guixolenc “B” per 2 a 6, amb la qual cosa té 2 punts de 4.

 

A la categoria de Tercera Gironina, el Figueres “E” ha perdut amb el Sant Pere Pescador per 1’5 a 2’5 .

 

Primera Divisió (I)
BCN-VULCA 5 - 5 COLMENA
TARRAGONA 6'5 - 3'5 PEONA I PEO
GERUNDA 8'5 - 1'5 BALAGUER
JAKE 5 -5 OLOT

ATENEU COLON 7 - 3 BARCELONETA

Gerunda 8,5

Balaguer 1,5

Sembla que enguany el primer equip està predestinat a aconseguir dos tipus de resultats, o derrotes per la mínima o bé victòries aclaparadores, no hi ha terme mig.

Que el Balaguer vindria amb un equip fluix més o menys ja es preveia, si es tenia en compte les actes dels seus tres primers matchs. Els rellotges es posen en marxa i comprovem que els lleidatans s'han presentat amb dos baixes, comencem 2 a 0 i molt malament ho hem de fer per deixar escapar la victòria.

Un dels punts interessants del match estava en l'enfrontament de les primeres espases, però vist el panorama general sembla que avui no tocava desenterrar la destral de guerra. Així doncs Alonso-Ashoridze, taules.

La resta de partides mica a mica s'han anat decantant a favor nostre, excepte en Martí Mayo, que ha entaulat una posició molt igualada provinent d'una eslava amb cxd5 d'aquelles que fan venir més son que un documental d'animals després de dinar. I les altres taules les ha firmat en Luís Enrique en una posició bastant igualada.

El millor del match (deixant de banda el resultat final) s'ha vist en la partida d'en Marc Prujà, el qual ha sacrificat qualitat a canvi d’una posició amb múltiples amenaces. La pressió ha fet efecte i s’ha aconseguit la victòria en poques jugades més.

I el pitjor del match ha estat la conducta del rival d'en Carles Barrera, que no ha sabut encaixar gens bé la derrota després d'una llarga partida on sempre ha anat a remolc del joc del gerundenc. Esperem que el llarg camí de tornada cap a casa li hagi servit per reflexionar-hi.

Al final doncs 8,5 a 1,5 davant d'un Balaguer amb pocs arguments i molts números de baixar a segona.

La setmana que ve ens espera un interessant doble enfrontament Olot A i B vs Gerunda A i B, no recordo que s'hagi donat mai quelcom similar en tots els anys que jugo. De ben segur que serà una jornada especial.

Seguirem informant.

Salutacions!

Jordi Garcia Busquets

Delegat Gerunda A

 

Primera Divisió (II)
TRES PEONS 7 - 3 COMTAL
REUS DEPORTIU 5 - 5 CONGRES
ESCOLA ESCACS DE BCN 8 - 2 SANT BOI
CERDANYOLA MATARO 3'5 - 6'5 COLON SABADELL 'B'
SANT MARTI 9 - 1 LIRA

REUS DEPORTIU 5-CONGRÉS 5

MOLLET 7-CONGRÉS B 3

 

VALUÓS EMPAT DEL CONGRÉS A REUS

 

Mig punt pel primer equip del Congrés que pot ser vital de cara a la permanència. El per equips és així, la setmana passada, quan semblava que el punt queia al sarró congressista, en Sagués va perdre una peça i els jugadors del Comtal van aconseguir empatar. El d'avui era un matx complicat, doncs si no recordo malament, el Reus no fa gaire estava a Divisió d'Honor, però els nostres homes han tirat de veterania i solidesa per fer-se amb aquest valuós mig punt. Com que el mestre Rubén encara estarà de camí (després d'un merescut tiberi de germanor) i no disposo dels detalls del matx, només puc indicar que les victòries d'en Roger Salvo (curiosa explosió en plena maduresa escaquísitica) i d'en Carlos Alonso, que va agafant el to, han compensat les derrotes de Pere Martínez i Carlos Oliver a la zona alta, on els del Baix Camp tenien avantatge d'elo. Igualtat màxima a la resta d'escaquers, on s'han signat sis taules que han portat al 5-5 definitiu. La setmana que ve arriba l'Escola d'Escacs; fonts de la junta directiva ens informen que el mestre i companyia tenen permís per sortir la nit abans fins l'hora que vulguin, doncs serà una d'aquelles setmanes on el més profitós que pots treure és la lliçó del titulat de torn una vegada t'ha pintat la cara.

 

Els del B hem caigut amb claredat a Mollet. El 7-3 als escacs equivaldria al 3-0 al futbol o a la victòria de 20 al bàsquet. La contundència sense humiliació, la golejada discreta.

Aquesta vegada crec que el marcador plasma exactament el que ha estat el matx; quelcom similar al que vàrem perdre davant del Barberà B, però amb una miqueta més de sort als darrers taulers, on s'han fet 2'5 punts de 5 possibles; era un matx on s'havia de fer un ple al darrera si volíem tenir alguna opció, doncs fins al quart escaquer, les diferències a favor dels locals eren notables.

Per no perdre el costum, el primer en acabar ha estat en Viñals, que ha aprofitat el factor de conduir les peces blanques per no passar problemes davant d'un jugador més fort, aconseguir empatar la partida amb solvència. Poc després queia en Sadurní a causa d'un zugzwang, segons ell mateix m'ha comentat. Al darrere ha anat un servidor en una partida que em servirà per mostrar als nens el que no s'ha de fer, i menys en un per equips. En una posició d'enrocs oposats on jo duia les negres, he entrat en una seqüència forçada on canviava dos cavalls per torre i peó rivals; jo confiava en que l'obertura de línies després d'aquest intercanvi, que em deixava amb lleuger desavantatge material, em podria dur a la victòria però ben aviat m'he hagut de posar a la defensiva, quedant el monarca rival molt més protegit al centre que el meu en una posició d'enroc menys segura que una barraca d'Haití. Molt senzilla haurà vist la victòria el meu adversari, precipitant-se poder, doncs encara m'ha deixat complicar una mica la posició cercant l'empat, però finalment ha sabut trobar la continuació que s'imposava a les meves canyes de cafè. El bo d'en Petar m'ho ha preguntat: ¿Pero tú, en qué piensas para atacar con tres piezas sin tener buen desarrollo? Doncs això, 2,5-0,5 i pobre del que em torni a acusar de totxo!! El propi búlgar ha tornat a guanyar, després d'assegurar que el seu rival havia quedat millor però que després li ha donat moltes facilitats; doncs jo li dono moltes felicitats, tres de tres per ell, què gran que és! Simultàniament, en Jordán plegava; prou ha fet aguantant fins al migdia davant l'MI Rojas. Després de la victòria de la Sandra, que ha guanyat material mercès a una bona combinació, ens hem situat 3,5-2,5; amb quatre partides en joc. En Sorribas, en posició igualada, encara per simplificar, en Moranta, en un final on tenia millor posició reial, però perdia un peó, loto Codina en final de torres que podia caure cap a qualsevol bàndol, mentre que el presi Andreu s'arrossegava amb tres o quatre peons de desavantatge.

Aviat el matx ha quedat sentenciat, doncs a en Moranta li queia la bandera quan ja estava perdut, mentre que l'Andreu finalment abandonava. Si la meva manera de fer és per no mostrar als nens, em permertré la llicència d'assegurar que el presi encara ho ha fet pitjor, doncs en tot moment, tot i jugar amb blanques, ha estat pitjor d'espai. Tots hem considerat que aquest fet es devia al potencial del seu rival però... sorpesa!! Ha tingut la barra d'afirmar que ho feia expressament i quedar-se tant ample. Està clar que un 1800 poder s'estamparia, es deixaria un peó i perdria, però la castanya que s'ha endut avui ha estat de campionat; com a mínim jo m'ho he passat relativament bé...

Ja amb l'encontre decidit en contra, en Sorribas ha omès la continuació guanyadora al acceptar les taules que li oferia el seu rival, mentre que loto Codina no ha tornat ni el reintegrament i ha acabat perdent el final de torres en què es veia immers.

Derrota en una plaça (local molt ben acondicionat per a la pràctica dels escacs, quedi dit) que no pertany a la nostra lliga; diumenge que ve esperem a casa al Llinars, que avui gairebé empata davant del Barberà B, amb l'objectiu de seguir sumant per acariciar l'objectiu.

El C, de la mà d'en Xavier, ha vençut per 5,5 a 2,5 al Foment D, mentre que el nostre quart equip ha caigut àmpliament davant del Sant Martí D; amb una única victòria, la de l'estrella mediàtica, J.J. Fernández, que assegurava que se l'havia trobat. Altres talents com Javi Romero o Emili López no han tingut el seu millor matí i això ha impedit que tinguéssim opcions.

L'E ha guanyat 4-0 al C de l'Agustí, que només ha presentat a dos jugadors. Destaquem la victòria d'en Jaume Sans, un dels jugadors més veterans de tot el campionat.

 

Fins diumenge que ve!

Héctor Hernández

Club d'Escacs Congrés

 

Els resultats de la 4ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 14 de febrer de 2010, han estat:

1ª Divissió        Grup  II    Sant Martí A  9 – La Lira A 1

Preferent            ,,      I     At. Colón B 4 - Sant Martí B   6
1ª Territorial       ,,     VIII  Sant Martí C 4,5 – Tres Peons E  3,5
1ª          ,,            ,,     VII  Congrès D 2 - Sant Martí D  6 
2ª          ,,            ,,     V    Llavaneres A 4,5 - Sant Martí E  3,5
3ª          ,,            ,,     XIII  Sant Martí F 1,5 – Peona i peó D 2,5

Avui ha sortit tot sobre els plans previstos, un altre dia serà al revés i hem fet quatre punts als cinc primers equips, donat que la gent està jugant molt el Per Equips.  El primer equip ha guanyat el primer matx a casa, després de perdre’n dos, fugint dels llocs del descens que teníem aprop. Hem jugat per primer cop tots els titulars, mentre que als rivals els n’hi faltava un i hem guanyat a La Lira amb claretat, després de perdre diverses vegades amb ells, encara que el resultat final crec que ha estat exagerat. Nosaltres teníem més elo a tots els taulers. L’Imar Talló ha tingut greus problemes per arribar a la sala de joc, ja que avui es corria la mitja marató i estava mitja Barcelona tallada, arribant amb 57 minuts de retràs, per això té bastant mèrit la seva victòria. El primer en acabar ha estat l’Òscar que ha guanyat el Jesús Roig. De fet quasi totes les partides s’han decidit a l’apur de temps, encara que diverses semblaven favorables. Jo he guanyat en una posició desesperada degut a una greu errada del meu rival en posició molt superior. L’Aranda ha guanyat el mateix rival que el va guanyar l’any passat, després d’algunes imprecisions de l’Antonio Leiva, una partida que semblava taules, mentre que el Marc Sánchez, que per tercera setmana acaba l’últim, ha perdut un final de dames amb peó de menys.  L’equip B s’ha posat en llocs d’ascens, després de guanyar el Colón B. Nosaltres teníem una mica més elo en general però sembla que la cosa ha anat bastant justa. Hem guanyat als tres darrers taulers, intercanviant punts per la resta. L’equip C ha guanyat pels pèls el Tres peons E. Nosaltres èrem superiors en elo, però els de gràcia han estat a punt de donar la sorpresa. Amb aquest punt seguim en primer lloc amb 4 de 4. L’equip D ha guanyat el mateix filial del Congrès 2-6, continuant en llocs d’ascens amb tres punts. Els nostres eren molts superiors i això s’ha vist reflectit al marcador. L’equip E ha perdut per la mínima a casa del Llavaneres. Els rivals eren molt superiors als nostres, però han perdut al primer i segon tauler. També ha guanyat el R. Orts, fent el seu segon punt al per Equips, la qual cosa no havia passat en

 

 

SANT MARTI

 

9-1

 

LA LIRA

 

1

MARC, S (MC)

2390

0-1

2301

LEIVA, D (MC)

1

2

ARANDA, J (MF)

2362

1-0

2272

LLEIVA, D (MC)

2

3

RUIZ, O (MF)

2361

1-0

2256

ROIG, J (1)

3

4

TALLO, I (1)

2280

1-0

2193

RUEDA, D

4

5

MARTINEZ, E (1)

2277

1-0

2129

MOLANO, I (1)

6

6

SANCHEZ, L (MC)

2265

1-0

2131

MARTIN, E (1)

7

7

NUÑEZ, F (MC)

2265

1-0

2128

MOYA, D

8

8

CASTILLO, P (1)

2241

1-0

2122

RIERA, J

9

9

PEREZ, E

2201

1-0

2075

COSTAS, C

10

10

LLERINS, R

2179

1-0

2052

DAIMIEL, E

11"¡¡ME CAGO EN... La revancha del Sant Marti!!" (The Rosco's Festival 2)


Amaneció un domingo gris y triste, de aquellos en los que uno se quedaria en la camita o muy cerquita de la estufa acompañado de un buen tazón de leche caliente. Encima hacia mucho frio, aquel frio seco y penetrante... Un amanecer muy apagado pero idoneo para asentarse y jugar concentrado, sin explosivos desfases.

Todos con la mirada puesta en el Centro Civico de Sant Martí para presentar batalla e intentarlo una vez más ante un poderoso equipo con un cóctel de juventud y veterania, que aún no han acabado de desplegar todo su potencial... Además, el buen rollo y varios amigos presagiaban una agradable mañana, dentro de lo que cabe!!

Relojes en marcha y todos a jugar. Bueno... no todos. El joven Imar Talló llegó 57 minutos tarde tras encontrarse con una abundante palga de "Forrest Gump" en media Barcelona y la tarea para llegar a tiempo seguramente fue como el Rally de Alfarrás, al limite. Dicho esto, a toda pastilla empieza a mover y emplea una embarulladísima linea de Kasparov con tal de intentar minimizar la diferencia en reloj. En otras partidas se podia ver la lucha de los combativos Marc Sanchez y David Leiva en una Francesa, otra partida insulsa de Toni Leiva, unos caminos teoricos trillados de Jesus Roig contra Oscar Ruiz. Por la zona media a Enric Martin le empiezan a meter caña como un servidor al joven Erik Martinez en una partida en la que no podia faltar uno de mis originales y extravagantes planes, para hacer más divertida (y buena) la lucha. David Moya y Josep Riera parecian estar en una posición aceptable, mientras que Carles Costas y "Daimi" navegaban a la deriva... Ahora que pienso, me encantaria surcar los siete mares con mi Horse de Madera!!!!! xDDD

Pasado el mediodia la primera victoria es local. Oscar Ruiz se impone con autoridad a Jesús Roig (1-0). Poco más tarde un servidor, quien logra apretar más y más pero jugando con el ping-pong de los 30 segundos, acaba por delirar y sucumbir de manera fatal en una partida dónde no hubo ningún perdedor. El resultado fue poco para el juego ofrecido por ambos... Ya nos pueden bautizar como las "estrellas" del equipo y ojo, que no bromeo! (2-0). Carles Costas acabó perdiendo en una posición desesperada (3-0). Imar Talló al final logró dar la vuelta a la partida y jugar unas rápidas en una posición dónde jugar así y cometer un desliz se pagaba con la muerte!!! (Así suena más emocionante) Al final estalló todo y el punto fue local (4-0). "Monpablo" ganaba y se aseguraba una comida... Me pregunto: ¿¿Que gastronomia ofrecen en Sant Martí para que la gente se quiera poner berraca?? (5-0). Aquí viene el momento más espectacular de la jornada, ya que de repente se escucha un "ME CAGO EN..." que habria retumbado en toda la ciudad y más allá. Fatalidad total para Daimi que se dejó mate sin más, cuando logró sobrevivir y lograr ventaja decisiva. Por suerte solo se quedó en eso y analizaron de buen rollo durante un rato... Madre mia, me parece que nadie se escaparia de soltar una frase así, y más en aquella posición... (6-0). "Monluis", bajo serias amenazas de quedarse sin un buen manjar, acabó sentenciando la partida contra un despistado Enric Martin, quien no tuvo su dia... (7-0). David Moya también acabó inclinando el rey tras unas aventuras no muy agradables... (8-0) Toni Leiva acaba el pénultimo y volvió a sucumbir cuando pudo lograr un empate. Quien me pone la pierna encima para que no levante cabeza...?? (9-0). A las 13:20 David Leiva arrancaba el punto del honor a un Marc Sánchez que no tuvo su dia, dejandose unos cuantos enanos... (9-1)

Después de varios años de gafe, el Sant Martí logró imponer su superioridad en esta ocasión y se aleja de la zona de descenso. Sin más, animarles a que cierren el campeonato lo mejor posible. Por nuestra parte, somos el único equipo del grupo que aún no ha estrenado su casillero, pero nuestros rivales directos también están sufriendo mucho, como todos los engrupados en el Grupo II. El afán de ganar es demasiado... como si fuera cuestión de vida a muerte!!

El próximo domingo recibimos al Tres Peons (Mejor amateur catalán), que como la Escola d'Escacs cuenta todos sus matches por victorias. Menos mal que solo dura 9 rondas el Por Equipos, porque si durara lo mismo que en el futbol... Demasiada moral para todo esto xDD

Saludos cordiales, Ismael Molano.

 

Crónica del Sant Boi

Segona Divisió (I)
FOMENT 'B' 2'5 - 7'5 TORDERA
SANT ANDREU 'B' 4.5 - 5.5 MARAGALL
ARAGONES 6 - 4 PALAFRUGELL
CIRERA 4.5 - 5.5 SANTA EUGENIA
UGA 'B' 3.5 - 6.5 SANT JOSEP BADALONA

 

 

CIRERA

4,5

         

SANTA EUGENIA

5,5

                     

1

 

GONZALEZ, SERGI

2285

 

½

 

1

 

SALGADO ALLARIA, CARLES

2315

2

 

MARTINEZ, RAFAEL

2280

 

0-1

 

2

 

 SABRIA BATLLE, POL

2315

3

 

SANCHEZ, XAVIER

2266

 

½

 

3

 

CASANELLAS RUANO, LLUIS

2260

     

2277

           

2297

                     

4

 

VAZQUEZ, JOSEP M

2233

 

1-0

 

4

 

SORROCHE MARTIN, JOSEP M.

2232

5

 

LOPEZ, JOSEP M

2203

 

0-1

 

5

 

VIDAL ZAMORA, ALEX

2251

6

 

RUIZ, FRANCESC X

2214

 

0-1

 

6

 

SUITA GARCESO, NEMESI

2136

7

 

GOMEZ, FERRAN

2188

 

1-0

 

7

 

DIAZ COMAS, JORDI

2064

     

2210

           

2171

                     

8

 

FRANCH, RAMON

2146

 

0-1

 

8

 

CRIADO TOLEDO, LLORENS

2037

10

 

BENITEZ, JOSEP M

2146

 

½

 

11

 

GARCIA-CASTANY MUSELLAS, GAL.LA

1929

11

 

RIERA, ELISABETH

2088

 

1-0

 

14

 

VIDAL ZAMORA, CRISTINA

1893

     

2127

           

1953

                     
     

2205

           

2143


SURREALISTA VICTORIA EN MATARO

I algù té dubtes de què és el CAOS? Que s'haguès passat aquest mati per Mataró, i tots els dubtes, segur que se li haurïen dissipat.

Avui ens hem emfrontat al millor Cirera de la temporada. L'equip local per elo era superior al visitant, i per joc, també. La teoria del CAOS ha fet el reste i els tres punts s'han anat cap a Girona. (D'acord, no és futbol, i és nomès un punt).

Per començar, en la jugada 7 aprox un jugador local s'ha deixat la dama. Perfecte, ja teniem un punt, ja nomès quedaven 4 per arribar a l'empat. Però, les partides no acompanyaven i les posicions eren bastant lletges. Aquí, faltava serenor per tot arreu. Començant per mi mateix, que he arribat a una posició que he jugat infinitat de vegades, i m'ha donat per escollir un plà totalment irracional. I d'aquesta manera, és dificil fer una bona partida.

Per sort, en els moments dificils tenim uns jugadors que no acostumen a fallar. Pol Sabria, avui ha tornat a guanyar, molt convincentment. Alex Vidal, també en la mateixa línia; creant posicions rares, que de mica en mica, transforma al seu favor. I ara, també tenim a Llorenç Criado, que segona partida de per equips que juga, i segona victòria; davant un jugador que el superava en 100 punts d'Elo.

Avui també ha estat en Neme Suita, que ha aconseguit una victòria increïble. Però, en la línia de les partides d'avui. També hem tingut sort, en el tauler 1, on Carlos Salgado ha aconseguit un valuòs empat degut a la seva tenacitat i lluita. I sort a raudals. 

Més extrany ha estat l'empat de Gal.la Garcia-Castany, que quan tenia tot a favor; posició guanyadora, temps, ..., no ha encertat amb el final.

Avui s'ha estrenat en el primer equip la jove Cristina Vidal, i per començar, un rival que li treu 200 punts d'elo, no era una partida fàcil. Però, ha jugat prou bé.

La setmana vinent, rebem l'equip de l'Aragonès. Arribats a aquest punt, ja no sé quina és la nostra lliga. Hem fet un punt i mig de dos, contra equips forts com Sant Josep i Cirera. I tenim un cert marge de tranquilitat, per afrontar els matxos que queden. Depèn del que fem aquesta setmana vinent. perque ens situem amb aspiracions o no.

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

CONTRACRÒNICA DEL PER EQUIPS

 

Veig que el nostre comentarista encara està perplex del nostre rendiment (que no del meu particular) i hem de deixar les coses clares, l’equip ha demostrat amb els dos matxos jugats darrerament amb els líders, la nostre condició inequívoca de favorits a l’ascens. Depèn de nosaltres ara juguem contra rivals inferiors però molt durs igualment, però si juguem amb la mateixa mentalitat aconseguirem aquest punt que ens fa TANTA IL·LUSIÓ CONTRA L’ARAGONÈS A CASA! I després ho veurem tot més assequible fins i hi tot els poc optimistes.

 

Avui era el millor Cirera possible contra el gairebé millor SANTA EUGÈNIA per no dir el millor possible. El matx ha estat vibrant, el nostre company “plagiator” LORENZO, qui juga les línees que juguem plegats a ICC i buho21, i ja la setmana passada va guanyar fent L’ALEKHINE i avui una línea que jo li he explicat contra l’escandinava, impressionant i jo vaig perdent i ell guanyant... però l’important és que es beneficia l’equip. Ja teníem el 0-1 al sarró, ja en aquest moment em proposaven un 5-5 que jo ni he comentat per no descentrar-nos les partides estaven molt vives, i confiàvem amb els nostres OSSOS (POL, ALEX, SALGADO, CASANELLAS i TABLITAS SORROCHE) i amb la bona posició de la Gal·la, en Nemesi i jo estàvem inferiors a l’igual que la Cristina, però encara hi havia GRESCA!

 

Finalment hi hagut unes sorpreses, en Sorroche ha aconseguit perdre, clar que era el dia per fer-ho,,, la Gal·la no ha rematat el final i es molt bo veure que estava molt emprenyada amb les taules contra un jugador “teòricament superior”, la Gal·la ha progressat espectacularment. En SUITA està molt més fort que l’any passat ha enredat al contrari amb una xarxa de mat,  tot i que poder un mòdul d’anàlisi li donava posició de -3 en segons quin moment, i jo aguantava la posició (i el meu estat general) amb pinces però amb peó de més... i poder amb possibilitats d’atracar per falta de temps del rival, jugades amb dos segons de rellotge en vàries ocasions, amb 1 segon... i al final després de tan patir (he acabat l’últim) he simplificat malament fruit del cansanci i el final era perdedor--- però l’equip JA HAVIA GUANYAT, gran l’Àlex i molt bé en POL rematant i tornant al seu joc demolidor, en Salgado em semblava que estava inferior però s’ha recargolat al taulell fins assolir les taules molt necessàries. La Cristina, en Josep Maries i jo ens hem portat un rosco AMB GUST DE VICTÒRIA, que cardin l’elo a parir...

 

Està bé tot el que ha passat si diumenge jo guanyo o perdo però que GUANYEM PER FI ALS AVIS-POWER amb les seves triquinyueles com fer una il·legal a falta de dos segons per mentre ha de repetir la jugada, i ja ha apretat el rellotge (aconseguint 30 segons més per pensar) i trobar la que salvava la partida i els donava el punt del matx. A més l’any passat si haguéssim reclamant hauríem guanyat 10-0 per alineació indeguda, jo faré de delegat i no els deixaré passar ni una, aquesta vegada.

 

A PRIMERA OE OE OE OE, per cert he contractat un professor tremola Llorens que et faré suar perquè em passis d’elo.

 

Esperem que el nostre B recuperi l’il·lusió i el talent dels seus jugadors!

Réplica a la contracrónica

Abans de tot vull felicitar la idea que va tenir aquesta web ara fa uns quants anys de donar veu als clubs i als jugadors per informar dels seus enfrontaments el mateix dia que han tingut lloc. Som molts els que hem estat pendents el diumenge a la tarda de resultats i cròniques. 

Per desgràcia, alguns aprofiten aquestes cròniques no per explicar el que realment ha passat o fer un relat divertit i ple d’humor d’un matx d’escacs, sinó per donar una visió partidista i subjectiva del que ha succeït, lloar les qualitats dels companys i menysprear les dels rivals.

Mai he fet cap crònica ni n’he replicat a cap, però després de llegir la “contracrònica” del nostre enfrontament amb el Santa Eugènia no he pogut evitar exercir el meu dret a la rèplica davant el dret a la llibertat d’expressió del Sr. Jordi Díaz, autor d’aquest escrit, encara que no aparegui signat.

Voldria matisar tota una sèrie d’afirmacions que considero inexactes, per no fer servir un altre terme que seria més adient.

Per una banda, el Cirera no ha presentat el millor equip possible donat que teníem una baixa sobre l’equip titular. Però això tampoc té molta importància.

En segon lloc, desconec si algun jugador del meu equip li ha proposat pel seu compte un 5-5 a vostè, però jo era el delegat de l’equip i li asseguro que jo no ho he fet.

En tercer lloc, és positiu que la Gal·la, una jugadora de gran talent i futur, s’emprenyi per no haver rematat un final contra un rival teòricament superior. Això demostra la seva ambició i les seves ganes de guanyar. El que no entenc és perquè el cronista posa entre cometes les paraules “teòricament superior”. El Sr. Josep Maria Benítez, a dia d’avui, té més de 200 punts d’elo que la Gal·la i per això es pot dir que en teoria és superior. I això no implica que pugui perdre o empatar, com podem fer tots, i que algun dia la Gal·la el sobrepassi en elo a ell, a mi i a tot el seu equip (fet que seria una gran notícia i que no dubto pot succeïr), però m’ha semblat de mal gust posar en dubte aquesta realitat, insisteixo, a dia d’avui, posant unes inoportunes cometes.

De la mateixa manera, el vostre jugador Nemesi Suita ha guanyat una partida on estava perdut. Aquesta és la realitat, no que un mòdul potser en algun moment digués que estava inferior. Va aconseguir complicar la posició i li va sortir bé la partida. Res a dir, però les coses pel seu nom. Igual que Carles Salgado va aconseguir taules per continu en una posició també teòricament perduda, encara que al cronista només li semblava que estava inferior. Lamento també que qualifiqui com a sorpresa la derrota del Josep Maria Sorroche a mans del nostre jugador, Josep Maria Vázquez. Està clar que no el coneix, sinó ho hauria considerat com a dins de les possibilitats existents i mai com a “sorpresa”.

Tampoc entenc la seva eufòria declarant-se inequívocament favorit a l’ascens, faltant al respecte a la resta d’equips d’un grup tan igualat com el I de la Segona Divisió, especialmente al Sant Josep el més fort amb diferència. Pel que he llegit a la primera ronda el Palafrugell mereixia la victoria, en la segona van perdre, en la tercera van tenir molta sort empatant amb el Sant Josep (guanyant un final de torres amb peó de menys, entre d’altres sorpresas) i contra nosaltres també la sort us ha sigut favorable com van admetre alguns dels vostres jugadors al final del matx i és que el més normal hauria sigut una victoria nostra tal i com van anar les partides.

Amb això no vull restar mèrits al paper del Santa Eugènia, al cap i a la fi, guanya qui més punts suma al final del matx i per aquest motiu ens van guanyar i porten 2,5 de 4. Però quan es té tanta sort és millor aprofitar la ratxa, ser humils i continuar treballant amb il·lusió per intentar assolir el màxim objectiu que estigui a l’abast. No s’ha de menysprear als altres equips perquè, creu-me, ja hi ha algún dels vostres futurs rivals que “us té moltes ganes”. No he entès tampoc l’atac tan ferotge contra un club com el Centre Aragonès. Entenc que hi ha hagut algún incident en el passat. Si ha sigut així, és recomanable fer servir les actes i els comités i no insultar a una institució com aquesta de manera pública, acusant-los de tramposos. A tot arreu poden haver-hi persones bones i dolentes, però no per això s’ha de generalitzar ni faltar al respecte a un club. De la mateixa manera que jo mantinc el meu apreci per un club com el Santa Eugènia on tinc bons amics des de fa anys, com en Jordi Vidal, i molts jugadors a qui conec fa temps i pels que també tinc apreci com en Lluís Casanellas o els joves als que he arbitrat en diverses ocasions com en Pol Sabrià o l’Àlex i la Cristina Vidal.

Per últim, el Sr. Jordi Díaz diu de la partida que vam disputar ell i jo que “jo aguantava la posició amb pinces però amb peó de més (…) i al final després de tant patir (he acabat l’últim) he simplificat malament fruit del cansanci i el final era perdedor”. La meva perspectiva de la partida és totalment diferent. Per tal que els lectors jutgin per ells mateixos i valorin la capacitat del Sr. Díaz d’objectivitat en la descripció dels fets (de la crònica en general i el desenvolupament de les partides) adjunto la nostra partida.

 

 

Gómez Olivencia,F (2188) - Díaz Comas,J (2064)
Campionat de Catalunya per Equips 2010 Mataró (4), 14.02.2010

1.e4 Cf6 2.e5 Cd5 3.d4 d6 4.c4 Cb6 5.exd6 cxd6 6.Cc3 g6 7.a4 a5 8.c5 dxc5 9.Ab5+ Ad7 10.dxc5 Cc8N 11.Dd4+-

 

A partir d'aquesta jugada número 11 i fins al final de la partida estàs en clar desavantatge. En termes de Fritz, fins al final de la partida tens sempre un desavantatge mínim de 1,5 punts malgrat la igualtat de material. En aquest cas concret Fritz dóna +2.

11...Tg8 12.Cf3 Axb5 13.Dxd8+ Rxd8 14.axb5 e6 15.Ae3 Ag7 16.0-0-0+ Re7 17.Ce4 h6 18.c6

 

Això és una entrega de peó. Durant 5 jugades vas tenir peó de més però estava calculat i tenia més que compensació. Ho dic perquè per la teva crònica sembla que em vas guanyar peó i vas estar aguantant tota la partida patint heròicament però amb peó de més.

 

18...bxc6 19.b6 Ta6 20.b7 Cb6 21.Ac5+ Re8 22.Cd6+ Rd7 23.Cxf7+

I aquí et recupero el peó que t'havia entregat mantenint un perillòs peó a 7a, millor estructura de peons, millor activitat de peces, seguretat de rei, menys debilitats, etc etc.

 

23...Cd5 24.The1 a4 25.Cd4 Te8 26.Cd6 Te7 27.Cc4 Te8 28.Cd6 Axd4 29.Txd4 Te7 30.Cc4 Te8 31.Tde4 No sé si és a partir d'aquí que parles que et vas equivocar en la simplificació i vas entrar en un final perdut. Crec que és més endavant el moment al que fas referència, però pensa que aquí estàs perdut igual. De fet si haguessis abandonat fa una estona ningú t'hagués retret res. 31...Rc7 32.Txe6 Txe6 33.Txe6 Rxb7 34.Txg6 En aquest moment ja tens un peó de menys i la previsió es que continuïs perdent material al temps que tindràs feina per activar les peces.

 

34...Cf4 35.Tg7+ Rc8 36.Cd6+ Rd8 37.Cb7+ Rc8 38.Ad6 Ce6

Aquest és l'altre possible moment en que parles de que et vas equivocar en la simplificació. Bé, la jugada és única i jo podia haver rematat abans, però els problemes de temps no em van deixar veure la continuació. Sigui com sigui la partida està guanyada des de fa molt de temps. Fritz dóna +4,9 pel blanc.

 

39.Te7 Cd7 40.Txe6 Rxb7 41.Txh6

Dos peons d'avantatge i tres peons passats i lligats.

 

41...c5 42.Af4 Ta5 43.g4 a3 44.bxa3 Txa3 45.g5 Tf3 46.Ae3 Ce5 47.g6 Tf8 48.Th7+ Rc6 49.g7 Tg8 50.f4 Cg4 51.Ad2 Cf6

Aquí et deixes la peça, però, evidentment la posició està completament perduda. No tens res a fer després de Ac3. Fritz dónna +4,5.

52.Th6 Txg7 53.Txf6+ Rd5 54.Tf5+ Rd6 55.Ae3 c4 56.h4 Tg2 57.Tc5 Tg6 58.Te5 Tg2 59.Ad2 Th2 60.h5 Rd7 61.Rc2 Th3 62.Ae3 Rd6 63.Rc3 Th2 64.Rxc4  

Tal i com dius a la teva crònica vas acabar l'últim lluitant i aguantant. No haver abandonat fa 30 jugades diu molt poc de tu com a esportista i com a persona (més que res perquè no vagis parlant malament d'altres clubs ni donant lliçons d'esportivitat i bona conducta), però continuar això és prou lamentable.64...Th4 65.Rd4 Th3 66.Re4 Th4 67.Rf3 Aquí decideixes abandonar i Fritz coincideix amb tú ja que dóna +19 pel blanc. 1-0

 

Segona Divisió (II)
CALAF 4'5 - 5'5 MONTMELO
TERRASSA 'B' 7 - 3 BENAVENT
COLON SABADELL 'C' 3 - 7 ANDORRA
TARREGA 5 - 5 CATALONIA
SANT FELIU 2 - 8 IDEAL CLAVE

Segona Divisió (III)
GRAN PENYA 3.5 - 6.5 CORNELLA
PEO VUIT 4.5 - 5.5 LIRA VENDRELLENCA
RAPITA 4'5 - 5'5  MASDENVERGE
VILAFRANCA - TARRAGONA 'B'
CAMBRILS 3.5 - 6.5 VILA-SECA

Preferent BCN (I)
ARENYS DE MUNT 7 - 3 SANT ADRIA 'B'
HORTENC 4 - 6 MASNOU
MALGRAT 6'5 - 3'5 MATARO
LIRA 'B' 5 - 5 COLLBLANC-AURORA
ATENEU COLON 'B' 4 - 6 SANT MARTI 'B'

Preferent BCN (II)
UGA 'C' 1.5 - 8.5 SANTCUGATENCA
MOLLET 7 - 3 CONGRES 'B'
LLINARS 4.5 - 5.5 BARBERA 'B'
CALLDETENES 7'5 - 2'5 MONTCADA 'B'
CERDANYOLA VALLES 'B' 7 - 3 SANT BOI LLUÇANES

Preferent BCN (III)
AVINYO 1.5 - 8.5 BERGUEDA
IGUALADA 7 - 3 PASSIO
CARDONA 6.5 - 3.5 CASTELLET
CORNELLA 'B' 3.5 - 6.5 SANTPEDOR
VIC 5 - 5 TARADELL-CENTELLES

Preferent BCN (IV)
TRES PEONS 'B' 6.5 - 3.5 RUBINENCA
COLONIA GÜELL 2'5 - 7'5 MARTORELL
CATALUNYA 4.5 - 5.5 BELLVITGE ENTITAT
CASTELLDEFELS 6 - 4 PRAT
GAVA 6'5 - 3'5 SITGES 'B'

CATALUNYA 4,5 - BELLVITGE 5,5
 
El Bellvitge ha donat un cop d'efecte avui al Casinet i passa a comandar aquest grup IV de la Preferent en solitari. Un equip molt compensat i reforçat respecte a temporades anteriors que, com nosaltres, busca tornar a la Segona Divisió que van perdre fa uns anys.
 
Precisament el dia en què ens jugàvem les garrofes contra un rival directe, tres titulars del Catalunya són baixa per diferents motius (laboral, salut i oci). Això no explica la derrota, però sí que convertia el matx en un cara i creu, perquè la igualtat era quasi total, amb diferències d'elo mínimes en cada tauler. Totes les partides han estat molt lluitades, inclòs la meva, i això m'impedeix aproximar-me al desenvolupament del matx. Hi ha una frase que resumeix el matx en un 90%: "Juguen blanques i guanyen"...En un 90%, perquè en tots els taulers excepte en un s'han imposat les blanques. Les taules de negres al tauler 7 han acabat decantant la lluita. Quan he pogut mirar i preguntar el resultat, els visitants guanyaven per 2-4. Per part dels locals, només havia pogut guanyar Angulo (sempre eficient quan puja al primer equip) i Pedro Serrano. De les quatre partides restants, a les taules 1 i 3 hi havia peó d'avantatge per als locals, però potser no suficient per guanyar, i a les taules 7 i 10 el Catalunya ha tingut bones possibilitats, però en aquest moment decisiu l'avantatge s'ha anat esfumant. A la taula 10, el jugador del Bellvitge Cabello guanyava Clemens Bieg, i quasi simultàniament un servidor guanyava una difícil partida a Joan Gámez. Un 3-5, amb la partida Martín-Ballesteros al primer tauler i Manolo Vargas-González al setè. La primera podrien haver estat taules defensant correctament, mentre que el jugador del Bellvitge s'ha encarregat de simplificar la posició renunciant a les possibilitats de guanyar per anul·lar completament el peó passat del blanc. Finalment, Rubén Martín guanyava, però a la taula 7 les taules eren inevitables.
 
L'opció de puntuar sempre ha estat lluny, però posats a fer una lectura positiva, millor una derrota per la mínima (amb aquest sistema de desempat) per mantenir opcions en cas que l'ara líder punxés o pensant en empats de més d'un equip. Com cada any, comencem a dependre de tercers massa aviat.
 
Jordi Mocillo (Catalunya EC)

 

Primera Prov BCN (I)
COMTAL 'C' 4'5 - 3'5 VILASSAR
CANET 2'5 - 5'5 BADALONA
AGUSTI 6 - 2 PINEDA
COLMENA 'B' 5'5 - 2'5 CERDANYOLA MATARO 'B'
CIRCOL CATOLIC 2'5 - 5'5 SANT JOSEP BADALONA 'B'

1ª provinc. Grup I: C.E. Agustí - Pineda  6-2
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=489 

                  
Estreno del Agustí esta temporada en el duelo de colistas. Sólido por arriba el equipo del Maresme, pero algo débil por detrás.
Margareto fue el primero en ganar, Morreres y Vera los siguientes y Viñas colocaba el 4-0. Una repetición suficiente de Cabot dejó el punto en el Raval. Victoria también de Carrey y Vilalta salvó el honor de los visitantes derrotando a Ojeda. Los pesos  pesados acabaraon entablando. Video de ambos http://www.youtube.com/watch?v=-sNXTr-0DyY
Interesante conversación musical con Rentero, muy culto en la música de los 70. Le dejó un video de un grupo que nos pidió que era realmente fino. "The Storm" http://www.youtube.com/watch?v=6tHgkW2m-9g

Un saludo J. Robla.


 

Primera Prov BCN (II)
GRANOLLERS-CANOVELLES 6'5 - 1'5 CERDANYOLA VALLES 'D'
COLON SABADELL 'D' 7 - 1 SANT PERE TORELLO
VALL DEL TENES 7'5 - 0'5 BARAD
CASTELLAR 4.5 - 3.5 CARDEDEU
TARADELL-CENTELLES 'B' 2'5 - 5'5 TERRASSA 'C'

Primera Prov BCN (III)
CERDANYOLA VALLES 'C' 7 - 1 COLON SABADELL 'E'
SANT ANDREU 'C' 5.5 - 2.5 TORRENEGRA
PEONA I PEO 'B' 5 - 3 TRES PEONS 'C'
JAKE 'B' 2.5 - 5.5 ONCE BCN
ATENEU BARCELONES 6 - 2 COMTAL 'B'

Peona i Peó B  5 - 3  Tres Peons C
 
Després de l'ensopegada de la setmana passada, necessitàvem una victòria que ens tornés a donar esperances de pujar. S'ha guanyat però, tal com ha anat el matx, podria haver passat qualsevol cosa.
 
La primera en acabar era la Salomé, que tots donàvem per fet que guanyaria i no ha fallat. Però tot i aquest 1-0 les coses no eren massa optimistes. La meva partida estava bé, però les altres 6 no semblava pas que anessin per bon camí. Afortunadament, el Carles i el Dani s'han ensumat que les seves posicions podrien acabar amb el mateix tràgic desenllaç que la setmana passada al Torrenegra, i han signat unes taules preventives.
 
Trencant amb la meva dinàmica de taules ràpides i joc tranquil, m'he llançat a l'atac i m'ha sortit rodó, aquest punt deixava un 3-1 que semblava sentenciar, ja que el Rubén tenia dos peons de més en un final i l'Adrià de Blois guanyava de qualitat. Però ha estat el Marc López qui ens ha deixat de pedra, quan amb tres peons de menys reclama taules fotogràfiques. En efecte, ho eren, però s'havien fet amb tres jugades completament diferents, ni tant sols s'havia mogut la mateixa peça, però la posició s'havia repetit tres vegades.
 
Poc després d'aquest cop de sort, el Rubén rematava. Sense trascendència pel matx, l'Adrià de Blois acabava entregant la qualitat i perdent el final de torres. El Jose ha pogut aguantar amb peó de menys i fer una fortalesa per salvar mig puntet.
 
Dit així, sembla que s'hagi guanyat amb molta facilitat, però si el Dani i el Carles no haguessin tingut el seny de demanar taules a temps, i el Marc no hagués trobat aquella repetició de posicions, potser haguéssim perdut el matx. Crec que vam aprendre amb la derrota de l'altre dia, i ara tots juguem més en equip, ens fixem en com van els altres i, si veiem que unes taules van bé, es fan, i no s'arrisca a la babalà.
 
Frederic Corrigüelas

 

 

Primera Prov BCN (IV)
Vacant 0 - 8 LIRA 'C'
IDEAL CLAVE 'B' 4'5 - 3'5 PEONA I PEO 'C'
CATALUNYA 'B' 3.5 - 4.5 TRES PEONS 'D'
ESPLUGUES 5 - 3 NINOT
CECOB 3 - 5 ESPIGA

Primera Prov BCN (V)
VILADECANS 4 - 4 SANT FELIU 'B'
CORNELLA 'C' 2 - 6 PADRO
MARTORELL 'B' 2 - 6 SANT BOI 'B'
MOLI NOU 2 - 6 MOLINS DE REI
SANT JOAN DESPI 3'5 - 4'5 VILAFRANCA 'B'

Primera Prov BCN (VI)
SANT SADURNI 6'5 - 1'5 CAPELLADES
MONTBUI 5 - 3 SALLENT
OLESA 7 - 1 SANT JOAN
MANRESA 4 - 4 CATALONIA 'B'
BALSARENY 5 - 3 PIERA

Segona Prov BCN (I)
PARETANA 5.5 - 2.5 SANTCUGATENCA 'B'
MOLLET 'B' 8 - 0 Vacant
VALL DEL TENES 'C' 3'5 - 4'5 BARBERA 'C'
SANT QUIRZE 3.5 - 4.5 BADIA
COLON SABADELL 'F' 4'5 - 3'5 TERRASSA 'E'

Segona Prov BCN (II)
VILAFRANCA 'C' 4 - 4 SITGES 'C'
GAVA 'B' 5 - 3 PRAT 'B'
PEON DOBLADO 2 - 6 TRES PEONS 'F'
Vacant 0 - 8 CASTELLDEFELS 'B'
BELLVITGE ENTITAT 'B' 4'5- 3'5 SANT FELIU 'C'

Segona Prov BCN (III)
COMTAL 'D' 1'5 - 6'5 JAKE 'C'
INCRESA 4'5 - 3'5 MARTORELL 'C'
CATALUNYA 'C' 7.5 - 0.5 ABRERA
Vacant 0-4 COLLBLANC-AURORA 'B'
CERVELLO 4 - 4 VILAFRANCA 'D'

Segona Prov BCN (IV)
SANTPEDOR 'C' 4 - 4 SURIA
BERGUEDA 'B' 7.5 - 0.5 L'ESTANY
CATALONIA 'C' 3.5 - 4.5 CALAF 'B'
SANTPEDOR 'B' 6.5 - 1.5 MOIA
ATENEU IGUALADI 2.5 - 5.5 POBLA CLARAMUNT

Segona Prov BCN (V)
CALELLA-AMISTAT 7.5 - 0.5 LAETANIA-ALELLA
VILASSAR "B" 4 - 4 CERDANYOLA MATARO 'C'
MASNOU 'B' 7 - 1 ATENEU COLON 'D'
LLAVANERES 5 - 3 SANT MARTI 'E'
SANT JOSEP BADALONA 'C' 4'5 - 3'5 CIRERA 'B'

Segona Prov BCN (VI)
Vacant 0 - 8 MONTMELO 'B'
TERRASSA 'D' 2 - 6 CASTELLAR 'B'
VALL DEL TENES 'B' 2'5 - 5'5 GRANOLLERS-CANOVELLES 'B'
CALDES DE MONTBUI 5'5 - 2'5 LLINARS 'B'
FRANQUESES 4- 4 SANT LLORENÇ

Segona Prov BCN (VII)
LIRA 'D' 5 - 3 DIAGONAL MAR
CONGRES 'D' 2 - 6 SANT MARTI 'D'
FOMENT 'C' 7  - 1 ATENEU COLON 'C'
MOLLET 'C' 4 - 4 SANT ANDREU 'D'
Vacant 0 - 8 CERDANYOLA VALLES 'E'

Segona Prov BCN (VIII)
Vacant 0 - 8 BARCELONETA 'B'
IDEAL CLAVE 'C' 4'5 - 3'5 ATENEU BARCELONES 'B'
SANT MARTI 'C' 4'5 - 3'5 TRES PEONS 'E'
CONGRES 'C' 5'5 - 2'5 FOMENT 'D'
VILA OLIMPICA 1.5 - 6.5 CADENA

Tercera Prov BCN (I)
CAPELLADES 'B' 0 - 4 MONTBUI 'B'
IGUALADA 'B' 0.5 - 3.5 OLESA 'B'
Vacant 0 - 4 SANTPEDOR 'D'
BERGUEDA 'C' 4 - 0 Vacant

ABRERA 'B' - JOVIAT

Tercera Prov BCN (II)
L'ESTANY 'B' 0 - 4 BALSARENY 'B'
BERGUEDA 'E' 1 - 3 PALLEJA 'B'
CATALONIA 'D' 4 - 0 Vacant
MINORISA 2 - 2 OLESA 'C'
SANT ESTEVE 4 - 0 BERGUEDA 'D'

Tercera Prov BCN (III)
CASTELL 4- 0 VILAFRANCA 'E'
RIBES 4 - 0 Vacant
CASTELLDEFELS 'C' 1 - 3 SANT BOI 'C'
COLONIA GÜELL 'B' 2 - 2 PALLEJA
CERVELLO 'B' 0'5 - 3'5 GRAN PENYA 'B'

Tercera Prov BCN (IV)
CASTELLBISBAL - EUGENI D'ORS
MARTORELL 'D' 0 - 4 AGUSTI 'B'
ESCOLA ESPLUGUES 4 - 0 ESPLUGUES 'C'
ESPIGA 'C' 1.5 - 2.5 COLLBLANC-AURORA 'C'
Vacant 0 - 4 SANT JOAN DESPI 'B'

3ª provincial grup IV: Martorell "D" - Agustí "B"  0-4
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=1435


                              Mini-matx.

Es lo que ocurre en la regional, a las 11 menos cuarto enfilábamos la A-2 de vuelta a Barcelona y hubo tiempo de hacer una visita al primer equipo. Puntualidad general, algo de dificultad en encontrar el local de juego con encuentro con los del Sant Boi "B" que iban algo despistados. Jesus tardó media hora y Rull 45 minutos y tiempo para hacer una road-movie.
http://www.youtube.com/watch?v=brBPppI4984

Un saludo J. Robla.

 

Tercera Prov BCN (V)
PEONA I PEO 'E' 4 - 0 COMTAL 'E'
Vacant 0 - 4 COLLBLANC-AURORA 'D'
CATALUNYA 'D' 1 - 3 TRES PEONS 'J'
ESPLUGUES 'B' 3.5 - 0.5 ESCOLA ESCACS DE BCN 'C'
SANT JOAN DESPI 'C' 3 - 1 CORNELLA 'D'

Tercera Prov BCN (VI)
BCN-VULCA 'B' 2'5 - 1'5 EUGENI D'ORS 'B'
CONGRES 'E' 0 - 4 AGUSTI 'C'
CATALUNYA 'E' 4 - 0 Vacant
ESPIGA 'B' 4 - 0 ATENEU BARCELONES 'C'
TRES PEONS 'I' 1 - 3 FOMENT 'E'

Tercera Prov BCN (VII)
PALAU-SOLITA 3 - 1 TERRASSA 'F'
RIPOLLET 2.5 - 1.5 VALLROMANES
MONTCADA 'C' 1 - 3 BARAD 'B'
MOLLET 'F' 2 -2 CALDES DE MONTBUI 'B'
CASTELLAR 'C' 4-0 COLON SABADELL 'H'

Tercera Prov BCN (VIII)
SANT QUIRZE 'B' 4 - 0 COLON SABADELL 'G'
MOLLET 'E' 0 - 4 CALDES DE MONTBUI 'C'
MONTCADA 'D' 1 - 3 BARAD 'C'
RIPOLLET 'B' 3.5 - 0.5 BADIA 'B'
RUBINENCA 'B' 1 - 3 ULLASTRELL

Tercera Prov BCN (IX)
PARETANA 'B' 2.5 - 1.5 TONA
CREMA 'B' 1 - 3 CALLDETENES 'B'
VALL DEL TENES 'E' 2'5 - 1'5 BARAD 'D'

SANT BOI LLUÇANES 'C' - LLINARS 'C'
FRANQUESES 'B' 3'5 - 0'5 VALL DEL TENES 'F'

Tercera Prov BCN (X)
LLINARS 'D' 2 - 2 SANT BOI LLUÇANES 'B'
MOLLET 'D' 4 - 0 CALLDETENES 'C'
VALL DEL TENES 'D' 1 - 3 VIC 'B'
SANT PERE TORELLO 'B' 4 - 0 CARDEDEU 'B'
TONA 'B' 1 - 3 CREMA

Tercera Prov BCN (XI)
Vacant 0-4 ARENYS DE MUNT 'B'
CIRERA 'C' 4-0 Vacant
BADALONA 'B' 3 - 1 CANET 'B'
PINEDA 'B' 1 - 1 MASNOU 'C'
SANT JOSEP BADALONA 'E' 1 -3 PEONA I PEO 'G'

Tercera Prov BCN (XII)
TRES PEONS 'H' 2.5 - 1.5 ARENYS DE MUNT 'C'
SANT ADRIA 'C' 0.5 - 3.5 SANT JOSEP BADALONA 'D'
BADALONA 'C' 4-0 ATENEU COLON 'E'
PEONA I PEO 'F' 2 - 2 MARAGALL 'B'
Vacant 0-0 Vacant

Tercera Prov BCN (XIII)
FOMENT 'F' - IDEAL CLAVE 'D'
ONCE BCN 'B' 0 - 4 ESCOLA ESCACS DE BCN 'B'
SANT MARTI 'F' 1'5 - 2'5 PEONA I PEO 'D'
COLMENA 'C' 2 - 2 SANT ANDREU 'E'
TRES PEONS 'G' 4-0 Vacant

Tercera Prov BCN (XIV)
COMTAL 'F' 0 - 4 PEONA I PEO 'H'
SANT JOSEP BADALONA 'F' 4 - 0 CASTELLDEFELS 'D'
ESCOLA ESPLUGUES 'B' 0 - 4 LLINARS 'E'
PEONA I PEO 'I' 0 - 4 SANT ANDREU 'F'
CERDANYOLA VALLES 'F' 0-4 ARENYS DE MUNT 'D'

Preferent GRN
FIGUERES 'C' 9.5 - 0.5 OLOT 'B'
BLANES 3'5 - 6'5 CASSA
SALT i GIRONA 4.5 - 5.5 BANYOLES
FIGUERES 'B' 7 - 3 MONTGRI
GERUNDA 'B' 2 - 8 GUIXOLENC

EL BANYOLES VA D’EXCURSIÓ (Equips A,C i D) A SALT I S’EMPORTA TOTS ELS PUNTS.

 

 EL BANYOLES B VA  SANT GREGORI I PERD PER LA MÍNIMA.

 

            Categoria Preferent.

 

El Banyoles supera “in extremis” al líder Salt i Girona per 5,5 a 4,5.

 

            El primer equip del Banyoles s’ha imposat al Salt i Girona que fins avui comandava la categoria amb un 100 % d’efectivitat, i e¡ara amb 2,5 punts, de ben segur que ens situarem en els llocs capdavanters de la classificació, a tocar dels llocs d’ascens. La visita a Banyoles la propera setmana del Blanes ens ha de servir per intentar un acostament al cap de la classificació.

 

            La veritat es que el matx ha estat un xic estrany pel que fa als resultats, jo, com em passa en aquest torneig, he donat moltes facilitats, i prou feina he tingut per estar al cas de la meva partida, però la victòria de Zamora al tauler 8 i les taules de Oliva (davant de Marcel Torrentà) en el tauler 2, han anat seguides per un allau de punts de Albert Muratet (tauler 1) Sergi Diaz (2) i German Naharro (7) que han posat un 0,5 a 4,5 que semblava definitiu, a sobre la meva partida s’ha anivellat per un greu error de Jesús Moles. Quan tot semblava dat i beneit, ha vingut la “crisis” tres derrotes consecutives, entre elles la meva (i encara no se el que es guanya al “per equips” d’enguany) ha col·locat un perillós 4,5 a 4,5 al marcador, però el Dr. Juan F. Campo ha convertit el seu peó llunyà i passat d’avantatge en el punt que a la fi ens ha donat el matx. Neguit fins el darrer sospir.

 

            La setmana propera ens visita a casa el Blanes. Equip que ve de la Primera Provincial i amb molts números per tornar-hi. Però res més perillós que refiar-nos davant d’un equip que necessita els punts amb urgència, i de ben segur que es desplaçarà amb el bo i millor del seu equip.

 

            Al final Salt i Girona 4,5  Banyoles 5,5.

 

Primera Prov GRN
PALAFOLLS 3 - 5 BISBAL
DOTZE CASTELLS 6.5 - 1.5 SANTA EUGENIA 'B'
TORDERA 'B' 3 - 5 VIDRERES
SANT GREGORI 4'5 - 3'5 BANYOLES 'B'
CASSA 'B' 4'5 - 3'5 GERUNDA 'C'

Primera Provincial.

 

            El Banyoles B perd pels “pels” (altre cop) amb el Sant Gregori per 4,5 a 3,5.

 

            Altre cop la sort no ha acompanyat als jugadors del equip B, que ja es preveu que passarà molts “apuros” enguany a una categoria que cada any assoleix més nivell. Derrota per la mínima, com ja va passar la setmana passada, però que significa no sumar punts. Victòries de les germanes Muratet (Júlia i Alexandra) i de Gerard Martin (ja porta 3 de 3) i taules de Jordi Chalmeta. Jordi Muratet en el tauler 1 s’ha enfrontat a Laura Garcia, actual campiona Femenina Provincial i malgrat arribar a un final molt anivellat (Torra i 3 peons per banda), no ha pogut obtenir res de positiu en el final.

 

            Igual que deia la setmana passada, el Banyoles B queda, després d’aquesta nova derrota, en un lloc perillós de la taula, amb un únic punt després de 4 rondes. La propera setmana ens visita el Tordera B (que també es troba amb un únic punt), rival sempre difícil i on ens cal puntuar per intentar defugir de la condemna que ens podria pronosticar una altre derrota. Caldrà mirar de gaudir de tots els efectius per lluitar en la nostra fugida dels llocs baixos de la taula.

 

Segona Prov GRN
GERUNDA 'D' 2'5 - 5'5 SALT i GIRONA 'B'
GERUNDA 'E' - LLORET
OLOT 'C' 3.5 - 4.5 PALAFRUGELL 'B'
VILOBI 7 - 1 SANTA EUGENIA 'C'
GUIXOLENC 'B' 2 - 6 FIGUERES 'D'

Tercera Prov GRN (I)
CASSA 'D' 1- 3 SANTA EUGENIA 'D'
BLANES 'B' 1 - 3 GERUNDA 'G'

BESCANO - DOTZE CASTELLS 'D'
VILOBI 'B' 0 - 4 SALT i GIRONA 'E'

Tercera Prov GRN (II)
Vacant 0 - 4 OLOT 'D'
GERUNDA 'F' 1 - 3 CASSA 'C'
SALT i GIRONA 'D' 0 - 4 BANYOLES 'D'
DOTZE CASTELLS 'B' 3.5 - 0.5 BISBAL 'B'
PALAFRUGELL 'C' 4 - 0 SANTA EUGENIA 'E'

Tercera Prov GRN (III)
L'ESCALA 1.5 - 2.5 ELS PALAUS
OLOT 'E' 4 - 0 SALT i GIRONA 'F'
SANT PERE PESCADOR 2.5 - 1.5 FIGUERES 'E'
SALT i GIRONA 'C' 0.5 - 3.5 BANYOLES 'C'
Vacant 0 - 4 DOTZE CASTELLS 'C'

Tercera Provincial.

 

            El equips del Banyoles C i D, han acompanyat al primer equip en la nostra “excursió” a Salt, i la veritat és que els Carnestoltes han fet molt mal al Salt.

 

            D’entrada només dos jugadors al Salt i Girona C i dos jugadors més al Salt i Girona D. Començar el matx sabent que ja no perds dona molta empenta.

 

            Pel Banyoles “C” Manel Humet (avui no s’ha adormit, malgrat ser el dia que era) i ha empatat amb el “Presi” del Salt: Jaume Garcia Navarra. En el tauler 2 Isaac Fusellas s’ha imposat al coratjós Daniel Genover, la veritat es que s’ha complicat un xic una partida en la que li ha costat molt rematar un atac fulminant al enroc rival, i que per uns moments m’ha semblat que fins i tot se li podia escapolir. No he vist el final, però el punt cap a casa. En els taulers 3 i 4 Vidal Ribugent i Dani Perez han guanyat a taulers buits.

 

            Al final Salt i Girona C  0,5   –   Banyoles C 3,5.

 

            La setmana propera ens visita el Sant Pere Pescador, equip de nova creació i del que tenim poques referències.

 

            El equip D ha tingut una sort semblant, ja que en el primer tauler, el nostre veterà Xavier De Verdonces s’ha imposat amb molta autoritat al jove  Darcel Aure, i el jove Adam Porxas s’ha imposat en una frenètica partida, on, em sembla que tots dos jugadors han acabat amb força més temps dels 90  minuts inicials,  a Jonathan Guijo. Jordi Sureda i Alejo Ismael Giménez s’han imposat a taulers buids.

 

            Al final Salt i Girona D   0   –   Banyoles D 4.  (“Mejor imposible”)

           

            La setmana propera ens visita el Dotze Castells B, equip que encapçala la classificació i que serà, de ben segur, una bona pedra de toc per valorar les possibilitats reals dels nostre equip en la lluita per l’ascens, fet que ara com ara no es gens llunyà.

 

            La setmana propera altre cop 52 jugadors al Centre Cívic, nou espectacle de joc al nostre local, els encontres  seran

 

            Preferent: Banyoles - Blanes (Un rival teòricament assequible, es a dir: PERILL)

            Primera:  Banyoles B – Tordera B  (Molt necessitat de guanyar el Banyoles B)

            Tercera (Grup II) :  Banyoles “D” – Dotze Castells “B” (Potser el equip més en forma de tot el grup)

            Tercera (Grup III):  Banyoles “C”-  Sant Pere Pescador (Nou equip aparegut enguany).

 

            Fins la setmana propera.                                 Elias Muratet.

 

Preferent LLE
LA SEU - ELEFANT
PARDINYES 3.5 - 6.5 TARREGA 'B'
GUISSONA 6'5 - 3'5 BAIX SEGRE
BALAGUER 'B' 5'5 - 4'5 IVARS
LLEIDA 'B' 5.5 - 4.5 VILANOVENC

Primera Prov LLE
PONTS 7.5 - 0.5 BALAGUER 'C'
ANDORRA 'B' 8 - 0 LLEIDA 'C'
MOLLERUSSA 4 - 4 VALLFOGONA
BALAFIA 5.5 - 2.5 TORA
BELLPUIG 4 - 4 JUNEDA

Segona Prov LLE
A. GARRIGUENC 4 - 1 PONTS 'B'
SEROS 4 - 1 ALMENAR 'B'
VILANOVA 1 - 4 VALLFOGONA 'B'

VILABARCA 1.5 - 3.5 ALMENAR
LLEIDA 'D' - IVARS 'B'

Tercera Prov LLE (I)
VILANOVA 'B' 2 - 2 BALAGUER 'F'
SORT - BALAGUER 'D'
LLEIDA 'E' - TARREGA 'C'
BALAFIA 'B' 3 - 1 VALLFOGONA 'D'
BALAGUER 'E' 0 - 4 VALLFOGONA 'C'

Preferent TGN (I)
AMPOLLA 4 - 6 MORA D'EBRE
REUS PLOMS 6'5 - 3'5 FLIX
ESCACS REUS 4'5 - 5'5 VALLS 'B'
TARRAGONA 'C' 5'5 - 4'5 TORREDEMBARRA
STA COLOMA QUERALT 8'5 - 1'5 REUS DEPORTIU 'B'

Preferent TGN (II)
MASDENVERGE 'B' 3 - 7 L'HOSPITALET
VILA-RODONA 4'5 - 5'5 MASROIG
MONTBLANC 5'5 - 4'5 ALCANAR

VALLS 10 - 0 GANDESANA
L'ESPLUGA 2.5 - 7.5 CAPABLANCA

Primera Prov TGN (I)
VILA-SECA 'B' 5.5 - 0.5 BISBAL SCR
LIRA VENDRELLENCA 'B' 3.5 - 2.5 LA SELVA
CALAFELL 2 - 4 STA COLOMA QUERALT 'B'
VALLS 'C' 3 - 3 TARRAGONA 'D'
CONSTANTI 5 - 1 ONCE REUS

Primera Prov TGN (II)
MASDENVERGE 'C' 0 - 6 DUESAIGÜES
REUS PLOMS 'B' 3 - 3 PEO VUIT 'B'
JESUS CATALONIA 1'5 -4'5 RIUDOMS

SALOU - RAPITA 'B'
TORTOSA 3.5 - 2.5 CAMBRILS 'B'

Segona Prov TGN (I)
STA COLOMA QUERALT 'C' 0 - 4 SARRAL
VALLS 'D' 4 - 0 VILA-RODONA 'B'
L'ESPLUGA 'B' 0 - 4 MONTBLANC 'B'

Segona Prov TGN (II)
MASDENVERGE 'D' 0 - 4 RAPITA 'C'
VILA-SECA 'C' 0-4 UNIO
CAMBRILS 'C' 2 -2 TARRAGONA 'E'

Segona Prov TGN (III)
LIRA VENDRELLENCA 'C' 1 - 3 VENDRELL G.L.
LIRA VENDRELLENCA 'D' 1 - 3 VENDRELL G.L. 'B'
TORREDEMBARRA 'C' 0'5 - 3'5 TORREDEMBARRA 'B'

Tercera Prov BCN (XV)
FRANQUESES 'C' 4-0 COLON SABADELL 'I'
CALDES DE MONTBUI 'D' 1 - 2 BADIA 'C'
CATALONIA 'E' 4 - 0 CASTELLAR 'D'
MOLLET 'G' 3'5 - 0'5 PALLEJA 'C'
CERVELLO 'C' 0 - 4 JOVIAT 'B'

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1