bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 08/03/2010 13:39:45

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

Resultats de la Ronda 7 (06/03/2010)
Divisió Honor
FOMENT 8 - 2 SANT ADRIA
BARBERA 5.5 - 4.5 COLON SABADELL
CERDANYOLA VALLES 5 - 5 SANT ANDREU
TERRASSA 5 - 5 LLEIDA
FIGUERES 3.5 - 6.5 UGA
SITGES 4 - 6 MONTCADA

DERROTA DEL FIGUERES “A” ENFRONT LA

 UGA PER 3’5 A 6’5 EN UN MATX ON HA TINGUT MOLT APROP LA POSSIBILITAT DE PUNTUAR

 

Nova victòria contundent del Figueres “B” a Olot

 

A la setena ronda de la Divisió d’Honor el primer equip del C.E. Figueres ha perdut davant l’ equip barceloní de la UGA, un dels clubs històrics i que ha alineat a 1 GM, 5 MI i dos MF. En quant al matx, cal destacar la victòria del primer tauler del Figueres Campos (GM 2568) enfront Alsina (MI 2528), després d’una bon joc en una partida molt igualada, on Alsina ha volgut arriscar per aconseguir la victòria i Campos s’ha sabut imposar. Molt bona partida del MF Jordi Cuadras contra el fort GM José Gonzalez (2561), on s’ha arribat a un final de torres amb desequilibri de peons en un flanc, però que no ha estat suficient per a Gonzalez per a guanyar. Cuadras ha jugat bé el final i ha aconseguit taules “fotogràfiques” (per reclamació de repetició de posició en tres ocasions). Molt destacables també les taules de Josep Manera –que remunta la partida-, i de Víctor Lillo enfront els MI Bofill i Jordi Fluvià respectivament. Hi ha hagut almenys tres partides on els jugadors del Figueres haguessin pogut obtenir més punts. Emili Colls ha tingut moltes opcions de taules en una Caro-Kann que acaba en un final de torres, però finalment el MI Joan Fluvià s’acaba imposant. Manuel Pijuan té pràcticament guanyat el jove MI Xavier Vila, però no encerta amb la millor continuació i finalment acaba perdent. I Josep M. Lillo, fa una bona partida contra el fort MF Rosich però desaprofita posicions de taules primer en un final de torres i després en un de dames.

El Figueres és 9è amb 2,5 punts, per davant del St Andreu 2p, Sitges 1p i St. Adrià 0p.

Els resultats individuals han estat:

Local

FIGUERES

Visitant

UGA

         

1

CAMPOS MORENO, JAVIER (GM, 2568)
     variació elo: +4.40

1-0

ALSINA LEAL, DANIEL (MI, 2528)
     variació elo: -4.40

1

2

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2380)
     variació elo: +2.40

½-½

GONZALEZ GARCIA, JOSE (GM, 2561)
     variació elo: -2.40

2

3

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2379)
     variació elo: +1.40

½-½

FLUVIA POYATOS, JORDI (MI, 2485)
     variació elo: -1.40

3

4

COLLS GELABERTO, EMILI (MC, 2311)
     variació elo: -2.40

0-1

FLUVIA POYATOS, JOAN (MI, 2515)
     variació elo: +2.40

4

5

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2303)
     variació elo: -2.70

0-1

VILA GAZQUEZ, XAVIER (MI, 2482)
     variació elo: +2.70

5

6

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2274)
     variació elo: -3.00

0-1

MESTRE BELLIDO, HECTOR (MF, 2426)
     variació elo: +3.00

6

7

MANERA LOPEZ, JOSEP (2264)
     variació elo: +2.70

½-½

BOFILL MAS, ALEXANDRE (MI, 2394)
     variació elo: -1.80

7

8

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2253)
     variació elo: -2.80

0-1

ROSICH VALLES, ALFRED (MF, 2418)
     variació elo: +2.80

8

9

MARULL TEIXIDOR, MIQUEL (2176)
     variació elo: -4.65

0-1

BAÑOS, OSCAR FRANCISCO (MC, 2314)
     variació elo: +3.10

9

10

COLLS BOSCH, EMILI (2107)
     variació elo: +3.90

1-0

CASAJUANA FIGULS, PERE (1921)
     variació elo: -3.90

10

   

3.5-6.5

   

 

 

 

 

Pel que fa a la categoria Preferent de Girona, a la setena ronda el Figueres “B” ha vençut en el seu desplaçament a Olot, a l’equip “B” de la capital garrotxina en un matx on no s’han notat massa les 4 o 5 baixes del conjunt empordanès. Després d’aquest resultat i a falta de dues rondes, el Figueres “B” continua al capdavant de la classificació amb 6,5 punts de 7 possibles.

 

A la mateixa categoria el Figueres “C” ha aconseguit un important empat 5 a 5 enfront el Montgrí, que és un dels rivals directes per la lluita per mantenir la categoria. El Figueres “C” té 2 punts de 7 possibles, i se situa 7è, fora de la zona de descens.

 

Pel que fa a l’equip del Figueres “D”, que juga a la Segona Gironina, ha estat clarament derrotat per un Gerunda “D” que presentava l’equip de gala, a diferència de l’equip del Figueres. El resultat de 1 a 7 és clar. Tot i això l’equip, amb 4 punts en 7 jornades, es manté a la zona mitja/alta de la classificació.

 

A la categoria de Tercera Gironina, el Figueres “E” s’ha imposat clarament al Salt-Girona “F”  per 3’5 a 0’5, i és quart.

 

 

La propera jornada del 13 de Març hi hauran els següents enfrontaments:

Divisió d’Honor:  Lleida - Figueres

Categoria Preferent: Figueres “B” - Blanes

                                 Figueres “C” – Salt i Girona

Segona Territorial:   Salt i Girona “B” - Figueres “D”

Tercera Territorial:  Els Palaus - Figueres “E”

Primera Divisió (I)
JAKE 2.5 - 7.5 GERUNDA
BARCELONETA 4 - 6 TARRAGONA
OLOT 6 - 4 BCN-VULCA
BALAGUER 5 - 5 COLMENA
PEONA I PEO 3 - 7 ATENEU COLON

JAKE 2,5 GERUNDA 7,5

Tranquil.litat

 

7:30 AM al local del club. Mica a mica tots els jugadors van arribant, avui toca desplaçament al Hospitalet de Llobregat i toca també esquivar la Marató de Barcelona, fa dos anys en el desplaçament contra l’Aragonés vam pillar “cacho” amb la mitja marató però enguany no ens deixarem enxampar tant fàcilment.

Viatge en cotxe plàcid i sense incidents, durant el qual en Carles Barrera ens ha il.lustrat abastament sobre el fascinant món dels garrins i la curiosa teoria de les mamelles, teoria que postula que cada garrí nascut mama sempre de la mateixa mamella de la mare. Una teoria que té molts paral.lelismes en la nostra societat, com per exemple en el món de la política, i en tants d’altres que hem comentat i que no esmentarem aquí...

Volta que voltaràs i arribem finalment al local del Jake, aparquem just al costat i ens sobren 20 minuts per poder esmorzar tranquil.lament, fet que és especialment cel.lebrat per en Carles Serra, que és un amant incondicional dels esmorzars sense presses i els cafès amb llet llargament assaborits.

Comencem el match rodejat de fotografies, retrats, quadres amb motius escaquístics i un armari farcit de llibres d’escacs de l’any de la picor. Sempre s’agraeix jugar en un local que transpira escacs pels quatre costats.

El resultat del match és un pèl enganyós, perquè hi ha hagut partides en les que estàvem pitjor i se’ns ha girat a favor nostre, però crec que es pot dir que el resultat ha estat just.

L’ordre en que s’han succeït els resultats no el tinc massa clar, diria que el primer en acabar ha estat l’Àlvar, que en el mig joc ha guanyat una qualitat i no ha donat opció al rival. El següent a guanyar ha estat en Carles Barrera, que ha sabut jugar la seva millor carta, l’exposada situació del rei contrari. I després vindria la victòria de l’Albert Trias alias Jonathan Mestel, que al més pur estil romàntic ha sacrificat temporalment una torre per tal de deixar el rei contrari al centre, l’excursió Re7-e6-f5-g5 ha estat digne de veure’s.

Aquests resultats deixaven el match molt ben encarat. Hi havia partides que no tenien massa bona pinta, com la d’en Marc amb peça de menys i la d’en Gusó, però que amb una mica de sort s’han resolt favorablement (taules d’en Marc i victòria d’en Gusó). També s’ha de dir que en Luís Enrique tot i haver disposat sempre d’una posició bastant bona després de l’obertura.ha acabat perdent per temps.

En aquest punt ja guanyàvem i no valia la pena continuar jugant la meva partida, on s’ha arribat a un final de dames i àlfil de diferent color, molt igualat i sense opcions a forçar. En Parramon ha guanyat la seva i l’últim en acabar ha estat en Carles Serra, en un final de torre, àlfil i peó per banda que tampoc tenia sentit allargar innecessàriament.

Resultat final 2,5 a 7,5. Un resultat que ens permet afrontar les dues últimes rondes amb tranquil.litat, nomes una salvatge i molt improbable combinació de resultats impediria que seguíssim jugant a primera l’any que ve.

 

Salutacions

 

Jordi Garcia Busquets

Delegat Gerunda A

 

Primera Divisió (II)
COLON SABADELL 'B' 4 - 6 TRES PEONS
SANT BOI 4 - 6 LIRA
CONGRES 5 - 5 SANT MARTI
COMTAL 4.5 - 5.5 CERDANYOLA MATARO
REUS DEPORTIU 2.5 - 7.5 ESCOLA ESCACS DE BCN

Hola¡

 

Els resultats de la 7ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 7 de març de 2010, han estat:

1ª Divissió        Grup  II    Congrès A 5 - Sant Martí A  5
Preferent            ,,      I     Sant Martí B   7 – Hortenc A 3
1ª Territorial       ,,     VIII  Ideal Clavé C 2,5 - Sant Martí  C  5,5
1ª          ,,            ,,     VII  Sant Martí D   – Descansa  
2ª          ,,            ,,     V    Sant Martí E 6 – Calella A 2
3ª          ,,            ,,     XIII  La Colmena C 1,5 - Sant Martí F  2,5

 
Avui han guanyat tots els equips tret del primer, donat que hem aprofitat que descansava el D per reforçar la resta. Els dos matxs que es jugaven al Congrès han acabat amb taules, el nostre amb molta sort per la nostra part. El matx ha començat amb només quatre jugadors visitants, encara que els locals ens han deixat jugar. Per davant èrem una mica superiors nosaltres, però els jugadors veterans del Congrès han aconseguit tres taules, mentre que al quart tauler ha guanyat l’Imar que està fent un torneig molt bo, igual que a l’Open d’Igualada, on va primer en solitari després de guanyar el dissabte per la tarda. La partida decisiva ha estat la del Luís Sánchez, on en posició igualada el rival s’ha deixat una peça neta. L’equip B ha guanyat sense problemes l’Hortenc i segueix amb opcions de pujar, de fet va primer en solitari, depenent el que faci la propera setmana. Els nostres s’han dedicat a fer taules per davant i a guanyar als taulers de sota on teníem molta avantatja d’elo. L’equip C ha guanyat un rival directe per l’ascens, i ara només cal rematar la darrera ronda, donat que es queda altre cop primer en solitari. Els nostres eren superior per elo a tots els taulers i això s’ha vist reflectit al marcador. Mentre l’equip D descansava, el E ha quedat salvat definitivament del descens, després de guanyar el Calella. Els nostres han perdut als dos primers taulers i han guanyat la resta. Avui ha guanyat fins i tot l’equip F, 1,5-2,5 donat que jugava amb algun 1800 que sol jugar normalment al E. La propera setmana es decidiran moltes coses, perque a pesar que els nostres equips van molt ven classificats, en un moment es pot perdre tot el que s’ha aconseguit durant setmanes.

Ll.

CONGRÉS 5-SANT MARTÍ 5

CONGRÉS B 5-CERDANYOLA B 5

 

BALANÇ POSITIU

 

Tal com ha anat el matí, els dos empats extrets pels primers conjunts del Congrés és poden considerar prou bons, si bé el primer equip es podria haver endut la victòria.

 

L’enfrontament davant dels veïns del Sant Martí s’està convertint en un clàssic els darrers anys. Els de Provençals tenen un equip sensiblement més fort que el nostre i la temporada passada ja ens van vèncer, per 4 a 6 si no em falla la memòria.

Avui hem presentat l’alineació de gala i mercès a això, el punt ha estat ben a la vora de quedar-se a casa.

Intercanvi de punts als dos darrers taulers, on el jove Èric Sánchez derrotava en Carlos Alonso, que no esta fent la seva millor campanya, mentre que pels locals era en Bielsa qui s’imposava a en Llerins. En Sagués ha aprofitat les peces blanques per imposar-se a l’MC Núñez, mentre que als dos primers enfrontaments en Pere Martínez i en Llopis han pogut aguantar als seus forts adversaris, aconseguint mig punt per barba. Taules també d’en Salvo al vuitè i victòria, brillant, amb entrega de peó i posteriorment de qualitat a canvi d’atac sobre l’enroc del negre, del mestre Rubén; després d’això ens hem posat momentàniament 4,5 a 2,5; tot i que en Fermí s’ha vist obligat a plegar minuts després; 4,5-3,5. Restaven les partides del Carlos Oliver, un final de torres amb dos peons adversaris contra un propi que pintava a empat i en José Ramírez, torre i cavall vers torre i alfil i dos peons per bàndol; també olorava a taules. Malauradament en Ramírez, molt pressionat pel rellotge, s’ha deixat el cavall net; encara sort que l’Oliver ha pogut forçar l’empat sense massa dificultats i hem pogut empatar de seguida.

Les taules situen al Sant Martí ben a prop de la salvació, mentre que nosaltres faríem bé de guanyar a la Lira, i a partir d’aquí fer números de cara a la darrera ronda, en funció del que facin els rivals.

 

Els del B teníem una altra final davant del Cerdanyola B, un conjunt prou experimentat, com nosaltres. No sabem ben bé quin problema ha tingut en Moranta amb la marató de Barcelona, es veu que li ha estat impossible arribar al Congrés abans de dos quarts d’onze i ha perdut per incompareixença. A destacar que tampoc se l’ha vist després, ni que fos per fer caliu...

Si a això li sumem la derrota d’en Lucas al desè tauler (avui en Jordán arbitrava i no podia jugar de primer) davant l’Smirnova (una 1700 que “climenteja” una mica, de ben segur que, igual que el congressista, aviat lluirà un elo que vagi més en consonància al seu nivell real de joc), tenim un 0-2 en contra quan no havien tocat les onze del matí.

La resta de partides, gens clares, entregant-nos per tant a un factor Climent o Viñals de cara a equilibrar una mica el matx. Veig que aquest últim finalitza la partida i s’aixeca; aquesta vegada taules... però en Climent no falla i després de treballar una posició extranya, amb poques peces al tauler i peons passats per ambdós bàndols, s’imposa a en Jordi Ritter: 1,5-2,5. Jo, valorant l’estat del matx, he decidit obrir obrir línies i convertir una posició casposa i taulífera en un final inferior per mi, després de molt suar, i segurament mercès a que l’adversari no ha triat la millor continuació, he pogut salvar mig puntet i m’he preguntat si no hagués fet bé d’haver-lo proposat de bon inici... afortunadament avui no hi era en Petar per alliçonar-me ;-) També en Codina tenia un final de torres incert, vistos els darrers precedents, crec que ha fet bé oferint taules.

En Sadurní també ha pogut igualar fent gala de la categoria defensiva que el caracteritza mentre que el segon heroi de la jornada ha estat el presi; va començar fluixet però ara està absolutament “on fire” i avui s’ha menjat una peça rival en un final. Finalment la Sandra, amb bon criteri, ha donat per bones les taules ofertes pel seu adversari, col.locant el 5 a 5 definitiu.

Amb l’empat, seguim fora de la zona de descens però necessitem guanyar al St. Boi de Lluçanès diumenge que ve per arribar a la darrera ronda amb opcions reals de permanència. Faríem bé de començar amb deu jugadors...

 

Gran victòria del C vers el Barceloneta B; a la garantia habitual dels González (tot i que ha perdut Alberto), s’ha d’afegir Sant David Baselga, capaç de girar la truita i convertir un final absolutament perdut en un punt pels nostres. Segons les contes de l’etern capità i figura mediàtica del conjunt, M.A. González, si aconsegueixen un punt dels dos que resten davant de rivals directes, l’ascens esdevindria una realitat.

 

Derrota per la mínima del D davant el Cerdanyola E; han fallat els pilars: J.J, Emili López, Javi Romero i Tort; les victòries del senyor Batuecas i els Povill no han estat suficients per equilibrar la balança. Aquesta ensopegada complica la salvació congressista.

 

L’E ha perdut davant del mateix filial del Foment; tot i l’esforç, el veterà Sans i l’Andreu Herrerías no han pogut tirar del carro.

 

Diumenge més!

 

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

Cronica del sant Boi

Segona Divisió (I)
CIRERA 6 - 4 ARAGONES
SANT JOSEP BADALONA 6 - 4 SANT ANDREU 'B'
SANTA EUGENIA 3 - 7 FOMENT 'B'
PALAFRUGELL 5 - 5 TORDERA
MARAGALL 3.5 - 6.5 UGA 'B'

Segona Divisió (II)
CATALONIA 7 - 3 CALAF
ANDORRA 5.5 - 4.5 IDEAL CLAVE
BENAVENT 8.5 - 1.5 SANT FELIU
MONTMELO 7.5 - 2.5 TARREGA
TERRASSA 'B' 5.5 - 4.5 COLON SABADELL 'C'

Segona Divisió (III)
VILAFRANCA 6.5 - 3.5 RAPITA
VILA-SECA 4 - 6 PEO VUIT
TARRAGONA 'B' 6.5 - 3.5 GRAN PENYA
MASDENVERGE 2 - 8 CORNELLA
LIRA VENDRELLENCA 7 - 3 CAMBRILS

Preferent BCN (I)
LIRA 'B' 3.5 - 6.5 MALGRAT
SANT MARTI 'B' 7 - 3 HORTENC
COLLBLANC-AURORA 4.5 - 5.5 ARENYS DE MUNT
MATARO 9 - 1 SANT ADRIA 'B'
MASNOU 6 - 4 ATENEU COLON 'B'

Preferent BCN (II)
MONTCADA 'B' 4.5 - 5.5 UGA 'C'
BARBERA 'B' 8 - 2 SANT BOI LLUÇANES
CONGRES 'B' 5 - 5 CERDANYOLA VALLES 'B'
SANTCUGATENCA 6 - 4 CALLDETENES
MOLLET 6.5 - 3.5 LLINARS

Preferent BCN (III)
CORNELLA 'B' 4 - 6 CARDONA
TARADELL-CENTELLES 6.5 - 3.5 IGUALADA
SANTPEDOR 8 - 2 AVINYO
CASTELLET 2 - 8 BERGUEDA
PASSIO 6.5 - 3.5 VIC

Preferent BCN (IV)
PRAT 6 - 4 TRES PEONS 'B'
BELLVITGE ENTITAT 2 - 8 SITGES 'B'
MARTORELL 3 - 7 GAVA
RUBINENCA 4.5 - 5.5 CASTELLDEFELS
COLONIA GÜELL 2 - 8 CATALUNYA

COLÒNIA GÜELL 2 - CATALUNYA 8
 
Important victòria del Catalunya, que serveix per atrapar el Bellvitge a la primera posició del grup. La diferència en el marcador ha estat més àmplia del que es podia esperar en determinats moments del matx, i mirant partida per partida, el resultat just podria haver estat un 4-6.
 
La primera partida en acabar ha estat la meva, amb taules contra Jaume Romeu en 18 jugades en una posició no massa prometedora per als meus interessos. Avui he estat menys útil al tauler que en altres facetes, com la d'anar a buscar algun cafè per als jugadors o informar-los puntualment del resultat. Al desè tauler, Carlos Vargas guanyava ràpidament a Ferré i posava el 0,5 a 1,5. Bon retorn a l'equip A d'en Carlos, on no jugava des de l'any passat. Al costat, el seu germà Manolo repetia la pel·lícula que hem vist diverses vegades: final bastant inferior, per no dir perdut, i recursos que surten de la màniga per fer taules. Als taulers 7 i 8 els jugadors del Catalunya han marcat la diferència amb dues victòries abans de les 12h. Marc Alquézar es deixava una peça en una posició que no pintava malament contra l'Albert Sánchez, mentre que Xavi Guerrero aprofitava que Ricardo Muñoz tenia el rei al centre en posició precària. Amb la meitat de les partides resoltes, el marcador assenyalava un clar 1-4, però amb cap partida restant clarament decantada. Semblava que es patiria al tauler 3, on Vicenç Font entrava al final amb poc temps i demanant taules vers Enric Chalmeta, que ha anat a buscar la victòria però finalment ha perdut (1-5). Amb la posició simplificada i un final de dames, Baeza i Montiel signaven unes justes taules, en una posició semblant a la del tauler 1, també acabant en taules la partida Planella-Rubén Martín. Amb 2-6 al marcador, només quedaven els germans Serrano, que no és la primera vegada que amb el matx decidit fan esperar la resta de companys, i terceres persones implicades (dones, famílies...). Xavi Serrano, confirmant un estat de forma a l'alça, guanyava un final de cavall bo contra alfil dolent a Joan Bosco Prats, que sembla ser que definitivament ha entrat (de forma merescuda) al club dels MC's. I Pedro Serrano ha tornat a suar per fer valdre un final clarament avantatjós contra Renato Alquézar.
 
El grup està d'allò més viu. Amb 6 punts, Catalunya i Bellvitge pugnen pel primer lloc, sense oblidar el Sitges B, que amb 5 punts esperarà una relliscada per intentar entrar a la ruleta del playoff. El descens del grup també està molt apretat, cosa que convertirà els rivals d'aquests tres en ossos durs de rossegar.
 
Jordi Morcillo (Catalunya EC)

Primera Prov BCN (I)
COLMENA 'B' 4 - 4 AGUSTI
SANT JOSEP BADALONA 'B' 3.5 - 4.5 CANET
CERDANYOLA MATARO 'B' 4 - 4 COMTAL 'C'
PINEDA 3.5 - 4.5 VILASSAR
BADALONA 6.5 - 1.5 CIRCOL CATOLIC

Primera Prov BCN (II)
CARDEDEU 2 - 6 GRANOLLERS-CANOVELLES
BARAD 1 - 7 TERRASSA 'C'
SANT PERE TORELLO 6 - 2 TARADELL-CENTELLES 'B'
CERDANYOLA VALLES 'D' 3 - 5 CASTELLAR
COLON SABADELL 'D' 4 - 4 VALL DEL TENES

Primera Prov BCN (III)
JAKE 'B' 1 - 7 PEONA I PEO 'B'
COMTAL 'B' 4 - 4 SANT ANDREU 'C'
ONCE BCN 3 - 5 CERDANYOLA VALLES 'C'
TRES PEONS 'C' 6 - 2 COLON SABADELL 'E'
TORRENEGRA 0.5 - 7.5 ATENEU BARCELONES

Jake B   1 - 7  Peona i Peó B
 
El dia abans d'aquesta jornada ha estat un autèntic malson. Qui havia de dir que la victòria seria així. Precisament el dia que més necessitem que la gent jugui, uns es posen malalts, altres tenen treballs, calçotades, i fins i tot arbitratges. Això ha implicat afluixar una miqueta el B respecte a aliniacions anteriors.
 
M'agradaria mencionar el debut a l'equip del nostre jove jugador Ferran Cervelló, que com a premi per haver quedat campió sots-12 del Barcelonès, s'ha confiat en ell per cobrir una de les múltiples baixes de la setmana. L'equip li ha donat molt suport i ha estat el primer en guanyar. He de confessar que si arribo a saber que seria tan efectiu, l'hagués posat en tots els matxos anteriors, i potser les coses ens haguessin anat diferent.
 
El segon en acabar he estat jo, novament amb taules, però crec que estan ben aconseguides, ja que una peça meva ha perillat durant tota la partida. Un cop tàctic m'ha permès salvar-la i arribar a un final igualat. Minuts després, l'Adrià de Blois guanyava i deixava el matx molt ben encarrilat.
 
El Carles Moya tenia una posició complicada, i amb certs problemes de temps, però ha sabut treure unes taules. L'Àlvar ha jugat molt segur, i un guany de peó en el final li ha permès anotar-se el punt. L'Enric, fantàstic. Partida controlada, ben dirigida, i un final ben rematat. Jose i Òscar també han estat molt bé, durant tota la temporada han sabut defensar meravellosament els dos primers taulers de l'equip.
 
Ni l'anterior derrota ens havia de posar massa tristos, ni aquesta victòria massa eufòrics. Hem de pensar en el pròxim matx, els líders, i preparar-lo convenientment.
 
Frederic Corrigüelas

 

 

Primera Prov BCN (IV)
NINOT 8 - 0 Vacant
TRES PEONS 'D' 2.5 - 5.5 ESPIGA
PEONA I PEO 'C' 4.5 - 3.5 CECOB
LIRA 'C' 2 - 6 ESPLUGUES
IDEAL CLAVE 'B' 6 - 2 CATALUNYA 'B'

Primera Prov BCN (V)
MOLINS DE REI 6 - 2 VILADECANS
SANT BOI 'B' 4.5 - 3.5 VILAFRANCA 'B'
PADRO 3.5 - 4.5 SANT JOAN DESPI
SANT FELIU 'B' 3 - 5 MOLI NOU
CORNELLA 'C' 0 - 8 MARTORELL 'B'

Primera Prov BCN (VI)
CATALONIA 'B' 5 - 3 SANT SADURNI
SANT JOAN 4.5 - 3.5 PIERA
SALLENT 3.5 - 4.5 BALSARENY
CAPELLADES 4 - 4 MANRESA
MONTBUI 0.5 - 7.5 OLESA

Segona Prov BCN (I)
BADIA 4.5 - 3.5 PARETANA
BARBERA 'C' 5.5 - 2.5 TERRASSA 'E'
Vacant 0 - 8 COLON SABADELL 'F'
SANTCUGATENCA 'B' 4 - 4 SANT QUIRZE
MOLLET 'B' 6.5 - 1.5 VALL DEL TENES 'C'

Segona Prov BCN (II)
Vacant 0 - 8 PEON DOBLADO
SANT FELIU 'C' 2 - 6 GAVA 'B'
CASTELLDEFELS 'B' 3.5 - 4.5 VILAFRANCA 'C'
TRES PEONS 'F' 3.5 - 4.5 SITGES 'C'
PRAT 'B' 5 - 3 BELLVITGE ENTITAT 'B'

Segona Prov BCN (III)
Vacant 0-4 CATALUNYA 'C'
VILAFRANCA 'D' 2 - 6 INCRESA
COLLBLANC-AURORA 'B' 3 - 5 COMTAL 'D'
ABRERA 6.5 - 1.5 JAKE 'C'
MARTORELL 'C' 3 - 5 CERVELLO

Segona Prov BCN (IV)
BERGUEDA 'B' 2.5 - 5.5 CATALONIA 'C'
MOIA 2 - 6 SANTPEDOR 'C'
CALAF 'B' 5 - 3 POBLA CLARAMUNT
L'ESTANY 8 - 0 ATENEU IGUALADI
SURIA 4 - 4 SANTPEDOR 'B'

Segona Prov BCN (V)
SANT MARTI 'E' 6 - 2 CALELLA-AMISTAT
ATENEU COLON 'D' 3 - 5 CIRERA 'B'
CERDANYOLA MATARO 'C' 0.5 - 7.5 SANT JOSEP BADALONA 'C'
LAETANIA-ALELLA 1.5 - 6.5 LLAVANERES
VILASSAR "B" 3 - 5 MASNOU 'B'

Segona Prov BCN (VI)
LLINARS 'B' 8 - 0 Vacant
GRANOLLERS-CANOVELLES 'B' 3 - 5 SANT LLORENÇ
CASTELLAR 'B' 0.5 - 7.5 FRANQUESES
MONTMELO 'B' 4 - 4 CALDES DE MONTBUI
TERRASSA 'D' 4.5 - 3.5 VALL DEL TENES 'B'

Segona Prov BCN (VII)
MOLLET 'C' 2.5 - 5.5 FOMENT 'C'
CERDANYOLA VALLES 'E' 4.5 - 3.5 CONGRES 'D'
SANT ANDREU 'D' 7 - 1 LIRA 'D'
ATENEU COLON 'C' 5 - 3 DIAGONAL MAR
SANT MARTI 'D' 8 - 0 Vacant

Segona Prov BCN (VIII)
FOMENT 'D' 8 - 0 Vacant
TRES PEONS 'E' 3.5 - 4.5 CADENA
ATENEU BARCELONES 'B' 5 - 3 VILA OLIMPICA
BARCELONETA 'B' 3 - 5 CONGRES 'C'
IDEAL CLAVE 'C' 2.5 - 5.5 SANT MARTI 'C'

Tercera Prov BCN (I)
BERGUEDA 'C' 4 - 0 Vacant
JOVIAT 2.5 - 0.5 IGUALADA 'B'
Vacant 0 - 4 CAPELLADES 'B'
SANTPEDOR 'D' 2 - 2 MONTBUI 'B'
OLESA 'B' 4 - 0 ABRERA 'B'

Tercera Prov BCN (II)
OLESA 'C' 4 - 0 L'ESTANY 'B'
Vacant 0 - 4 BERGUEDA 'D'
PALLEJA 'B' 2 - 2 SANT ESTEVE
BALSARENY 'B' 1.5 - 2.5 MINORISA
BERGUEDA 'E' 1 - 3 CATALONIA 'D'

Tercera Prov BCN (III)
COLONIA GÜELL 'B' 4 - 0 CASTELLDEFELS 'C'
GRAN PENYA 'B' 3 - 1 RIBES
PALLEJA 3 - 1 CASTELL
SANT BOI 'C' 3 - 1 VILAFRANCA 'E'
Vacant 0 - 4 CERVELLO 'B'

Tercera Prov BCN (IV)
ESPIGA 'C' 2 - 2 ESCOLA ESPLUGUES
SANT JOAN DESPI 'B' 4 - 0 MARTORELL 'D'
COLLBLANC-AURORA 'C' 2 - 1 CASTELLBISBAL
ESPLUGUES 'C' 0 - 4 EUGENI D'ORS
AGUSTI 'B' 4 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (V)
ESCOLA ESCACS DE BCN 'C' 0 - 4 PEONA I PEO 'E'
TRES PEONS 'J' 4 - 0 CORNELLA 'D'
COLLBLANC-AURORA 'D' 1 - 3 SANT JOAN DESPI 'C'
COMTAL 'E' 0 - 4 ESPLUGUES 'B'
Vacant 0 - 4 CATALUNYA 'D'

Tercera Prov BCN (VI)
ESPIGA 'B' 2.5 - 1.5 CATALUNYA 'E'
FOMENT 'E' 4 - 0 CONGRES 'E'
ATENEU BARCELONES 'C' 0-4 BCN-VULCA 'B'
Vacant 0 - 4 EUGENI D'ORS 'B'
AGUSTI 'C' 2 - 2 TRES PEONS 'I'

Tercera Prov BCN (VII)
VALLROMANES 2 - 2 CASTELLAR 'C'
BARAD 'B' 4 - 0 TERRASSA 'F'
CALDES DE MONTBUI 'B' 2 - 2 PALAU-SOLITA
COLON SABADELL 'H' 0-4 RIPOLLET
MOLLET 'F' 2 - 2 MONTCADA 'C'

Tercera Prov BCN (VIII)
MOLLET 'E' 1 - 3 MONTCADA 'D'
COLON SABADELL 'G' 0 - 4 RIPOLLET 'B'
CALDES DE MONTBUI 'C' - RUBINENCA 'B'
BARAD 'C' 2 - 2 ULLASTRELL
BADIA 'B' 2 - 2 SANT QUIRZE 'B'

Tercera Prov BCN (IX)
CREMA 'B' 3 - 1 VALL DEL TENES 'E'
BARAD 'D' 3 - 1 VALL DEL TENES 'F'
LLINARS 'C' 1.5 - 2.5 PARETANA 'B'
TONA 4 - 0 SANT BOI LLUÇANES 'C'
CALLDETENES 'B' 2 - 2 FRANQUESES 'B'

Tercera Prov BCN (X)
MOLLET 'D' 4 - 0 VALL DEL TENES 'D'
SANT BOI LLUÇANES 'B' 2.5 - 1.5 SANT PERE TORELLO 'B'
CALLDETENES 'C' 1 - 3 TONA 'B'
VIC 'B' 3 - 1 CREMA
CARDEDEU 'B' 0 - 4 LLINARS 'D'

Tercera Prov BCN (XI)
CIRERA 'C' - BADALONA 'B'
ARENYS DE MUNT 'B' 4 - 0 PINEDA 'B'
Vacant 0-4 SANT JOSEP BADALONA 'E'
CANET 'B' 0 - 4 PEONA I PEO 'G'
MASNOU 'C' 4-0 Vacant

Tercera Prov BCN (XII)
MARAGALL 'B' 3.5 - 0.5 TRES PEONS 'H'
ATENEU COLON 'E' 0-0 Vacant
SANT JOSEP BADALONA 'D' 4-0 Vacant
SANT ADRIA 'C' 0 - 4 BADALONA 'C'
ARENYS DE MUNT 'C' 2.5 - 1.5 PEONA I PEO 'F'

Tercera Prov BCN (XIII)
COLMENA 'C' 1.5 - 2.5 SANT MARTI 'F'
Vacant 0-4 ONCE BCN 'B'
SANT ANDREU 'E' 3 - 1 FOMENT 'F'
PEONA I PEO 'D' 2.5 - 1.5 IDEAL CLAVE 'D'
ESCOLA ESCACS DE BCN 'B' 2.5 - 1.5 TRES PEONS 'G'

Tercera Prov BCN (XIV)
PEONA I PEO 'I' 3 - 1 ESCOLA ESPLUGUES 'B'
ARENYS DE MUNT 'D' 2 - 2 SANT JOSEP BADALONA 'F'
SANT ANDREU 'F' 3 - 1 COMTAL 'F'
LLINARS 'E' 2 - 2 PEONA I PEO 'H'
CASTELLDEFELS 'D' 4-0 CERDANYOLA VALLES 'F'

Preferent GRN
OLOT 'B' 2 - 8 FIGUERES 'B'
SALT i GIRONA 8.5 - 1.5 BLANES
MONTGRI 5 - 5 FIGUERES 'C'
BANYOLES 7.5 - 2.5 GERUNDA 'B'
CASSA 7.5 - 2.5 GUIXOLENC

EL  BANYOLES  GUANYA AMB MOLTA COMODITAT  AL GERUNDA “B” I  ES CONSOLIDA COM A SEGON, EN SOLITARI.

 

 

            Categoria Preferent.

 

El Banyoles guanya al  Gerunda  ”B”, amb facilitat per 7,5 a 2,5.

 

            El primer equip del Banyoles s’ha imposat amb més facilitat de la prevista al Gerunda “B” que ha portat jugadors un xic fluixos als tres darrers taulers.

 

            A davant i al darrera que teníem més elo hem guanyat i al mig on els elos eren més semblants es on em cedint alguns punts.

 

            Albert Muratet (tauler 1), Sergi Diaz (2), Antoni Oliva (3) i Juan Fran Campo (4) s’han  imposat al respectius rivals.

 

            German Naharro ha signat l’unica derrota (tauler 7)

 

            Elias Muratet (sr) en el tauler 5, Hans Van Arkel en el 6 i Santiago Martin en el 8 han empatat.

 

            I els taulers 9 i 10 Juli Zamora i Elias Muratet (jr) s’han imposat amb molta facilitat.

 

            Total Banyoles 7,5 – Gerunda “B” 2,5.

 

            Aquesta victòria juntament amb altres resultats, entre ells la victòria del Cassà sobre el Guixolenc (proper rival nostre) fa que la classificació quedi encapçalada pel Figueres B amb 6,5 punts (només ha cedint un empat amb nosaltres), el Banyoles segon amb 5,5, i tercers el Salt i Girona amb 5 punts (només ha perdut amb nosaltres i el Figueres B), i el Cassà, que la setmana propera se les veurà amb els líders. El Banyoles embla tenir ben encarada la Lliga de cara ha obtenir el subcampionat.

 

            La resta d’equips semblen, ara com ara, a manca de dues rondes, descartats per les places que permeten l’ascens a Segona Divisió (el campió puja directe i el subcampió juga un duríssim play-off amb 7 equips més per una sola plaça).

 

            La setmana que ve, amb un difícil desplaçament a Sant Feliu jornada decisiva per les nostres aspiracions, ja que la darrera ronda a casa contra el Olot “B” sembla més accessible.

Primera Prov GRN
SANT GREGORI 7-1 TORDERA 'B'
SANTA EUGENIA 'B' 5 - 3 CASSA 'B'
GERUNDA 'C' - DOTZE CASTELLS
BANYOLES 'B' 1.5 - 6.5 PALAFOLLS
VIDRERES 1 - 7 BISBAL

            Primera Provincial.

 

            El Banyoles B  perd davant d’un Palafolls que defuig la zona “calenta” i ens ensorra de ple en la zona de descens directe.

 

            Banyoles B 1,5 – Palafolls 6,5.

 

            El matx es preveia dramàtic, ja que tots dos equips teníem dos punts a la classificació i estàvem, d’antuvi, a la zona de descens, per tant, per tots dos el punt en joc era vital, ja que significava fugir de la zona de descens i ensorrar-hi a l’altre.  El Palafolls ha vingut amb l’equip de gala. Ens treien entre 100 i 200 punts d’elo als primer 5 taulers i nosaltres teníem un elo un xic superior en els tres darrers.

 

            Les ràpides derrotes de Jordi Chalmeta, Josep Bartis i Guillem Turró han situat un perillosíssim  0 a 3 al marcador.

 

            Aleshores el delegat del Palafolls (Adam Alenyà) ha fet un oferiment de deixar en taules les 5 partides en joc. Aquesta oferta significava que elles estaven disposats a sacrificar elo personal a canvi de garantir-se el matx i el punt. El nostre delegat (Jordi Muratet) ha valorat la situació, que per a ell significava entaular amb un jugador molt superior (i pujar elo personal), però era la condemna del equip. No tenia més alternativa que refusar cortesment l’oferiment i seguir lluitant per mirar de treure encara quelcom de positiu. Llavors ha passat el que no tenia que passar, i que ha afeblit l’esperit del equip, quan dos jugadors nostres, amb molt poc marge de temps, i sense consultar-ho al delegat, han signat taules a les respectives partides. El matx estava 1 a 4, i Jordi Muratet estava en franc desavantatge, Gerard Martin lluitava per guanyar i la partida de la  Júlia Muratet. Crec que la situació ha destarotat als jugadors, en Gerard ha acabat entaulant, i  el Jordi i la Júlia han perdut.

 

            Divendres, en el torneig de Santa Eugènia vaig estar xerrant amb el amic Pere Mas, i meditàvem sobre la gran diferència que hi ha entre jugar un obert a títol individual o jugar el Campionat per equips (la Lliga, vamos).  En Pere em deia que al “Per equips” un ha de jugar a no perdre, estar pendent del resultat i seguir, fil per randa, les instruccions del delegat, i, en cap cas, ni oferir ni acceptar taules sense el  coneixement del delegat. Això que sembla tan elemental i bàsic, i encara més quan l’equip està lluitant per sobreviure a la categoria, sembla que no està en el sentit d’alguns jugadors que juguen a l’equip només pensant en la seva partida (i, suposo en el seu elo). Penso que és el pitjor que ens pot passar, ja que si perdem la cohesió i l’esperit del que significa “L’EQUIP” potser ens estem equivocant de campionat.

 

            Soc conscient que si els resultats acompanyen tot es veu diferent (hi ha algú del equip “A” que sempre diu: “Que maca que és la vida quan es guanya!”, i sempre em fa somriure sentir-lo, perquè, en el fons està dient que L’EQUIP  ha guanyat). Els resultats avui no han acompanyat  al nostre segon equip però crec que hi ha quelcom que encara ens ha fet més mal.

 

            Vull felicitar als jugadors del Palafolls, estic segur que el punt era molt important per a ells (com ho era per nosaltres), i l’han guanyat amb tot el mereixement, opino que amb aquesta victòria han salvat la categoria i vull deixar constància del cordial comiat, on, literalment (i de forma sincera) ens han desitjat de retrobar-nos l’any que ve jugant altre cop amb ells, que era la millor forma de transmetre el seu desig de que el Banyoles “B”, finalment, acabi salvant la categoria. L’oferiment del seu delegat, oferint el seu elo a canvi de la victòria del equip, l’honora, i en part, m’avergonyeix pel comportament d’alguns dels nostres jugadors.

 

            El fet es complica quan la propera setmana anem a La Bisbal a jugar contra els líders indiscutibles de la categoria i que, em consta, tenen moltes ganes de pujar a la categoria de Preferent de la que varen baixar l’any passat, i tenen un equip temible. Però, mentre hi ha vida hi ha esperança, i la veritat algun dels resultats que avui s’ha donat en donen alguna esperança de salvació, però opino que passarà per ser un “Equip” (amb majúscules).

 

            Be, com a conclusió cap victòria, tres empats, i cinc derrotes contra un rival directe. Lo únic positiu es que espero que algú hagi pres nota del que no té que passar mai més quan es juga en equip.

 

            Al final Banyoles “B” 1,5 – Palafolls  6,5.

 

Segona Prov GRN
SANTA EUGENIA 'C' 3 - 5 OLOT 'C'
FIGUERES 'D' 1 - 7 GERUNDA 'D'
PALAFRUGELL 'B' 4.5 - 3.5 VILOBI
GUIXOLENC 'B' - GERUNDA 'E'
LLORET 3.5 - 4.5 SALT i GIRONA 'B'

Tercera Prov GRN (I)
SANTA EUGENIA 'D' 0 - 4 BLANES 'B'
DOTZE CASTELLS 'D' 2 - 2 SALT i GIRONA 'E'
GERUNDA 'G' - VILOBI 'B'
BESCANO 3.5 - 0.5 CASSA 'D'

Tercera Prov GRN (II)
SANTA EUGENIA 'E' 4 - 0 Vacant
BISBAL 'B' 2 - 2 CASSA 'C'
BANYOLES 'D' 2 - 2 GERUNDA 'F'
OLOT 'D' 3 - 1 PALAFRUGELL 'C'
SALT i GIRONA 'D' 0.5 - 3.5 DOTZE CASTELLS 'B'

Tercera Prov GRN (III)
SALT i GIRONA 'C' 1 - 3 SANT PERE PESCADOR
DOTZE CASTELLS 'C' 2 - 2 L'ESCALA
BANYOLES 'C' 3 - 1 OLOT 'E'
FIGUERES 'E' 3.5 - 0.5 SALT i GIRONA 'F'
ELS PALAUS 4 - 0 Vacant

            Tercera Provincial.

 

            El equips del Banyoles C i D, tenien desplaçaments delicats.

 

            El Banyoles “C” ha jugat contra el el Olot “E”... nosaltres amb mainada i el seu encara més jovenets, però amb algo d’elo el nostre 1 i els seus dos primers taulers.

 

            Clar que aquesta categoria es idònia pels jugadors novells i que cada setmana van aprenent coses.

 

            Al final els Banyoles s’ha imposat ja que Isaac Fuselles, Dani Perez i Alejo Ismael Giménez han guanat, i tan sols el tauler 2 ha hagut d’inclinar el rei.

 

            Resultat Banyoles “C” 3 –  Olot “E” 1.

 

            El Banyoles “D” per la seva part només ha pogut empatar davant del Gerunda “F”, el pare Veciana ha perdut, però el fill Veciana ha guanyat, en Jordi Sureda ha jugat molt de presa i ha perdut i la Olga Carmona ha jugat a poc a poc i ha guanyat.

 

            Al final Banyoles “D”   2 – Gerunda “F”  2.

Preferent LLE
TARREGA 'B' 6.5 - 3.5 BALAGUER 'B'
BAIX SEGRE 5 - 5 ELEFANT
VILANOVENC 5.5 - 4.5 LA SEU
IVARS 2.5 - 7.5 PARDINYES
LLEIDA 'B' 6.5 - 3.5 GUISSONA

Primera Prov LLE
BALAGUER 'C' 0 - 8 BALAFIA
LLEIDA 'C' 2 - 6 MOLLERUSSA
PONTS 4.5 - 3.5 BELLPUIG
JUNEDA 2 - 6 TORA
VALLFOGONA 4 - 4 ANDORRA 'B'

Segona Prov LLE
VALLFOGONA 'B' - LLEIDA 'D'
ALMENAR 'B' 1.5 - 3.5 PONTS 'B'
ALMENAR 3.5 - 1.5 A. GARRIGUENC
IVARS 'B' 2 - 3 VILANOVA
VILABARCA 4 - 1 SEROS

Tercera Prov LLE (I)
VALLFOGONA 'C' 3 - 1 LLEIDA 'E'
BALAGUER 'F' 2 - 2 VALLFOGONA 'D'
BALAGUER 'D' 0 - 4 BALAFIA 'B'
TARREGA 'C' 4 - 0 BALAGUER 'E'
SORT 3 - 1 VILANOVA 'B'

Preferent TGN (I)
REUS PLOMS 0.5 - 9.5 ESCACS REUS
MORA D'EBRE 4.5 - 5.5 TARRAGONA 'C'
VALLS 'B' 7.5 - 2.5 REUS DEPORTIU 'B'
TORREDEMBARRA 7.5 - 2.5 AMPOLLA
FLIX 6 - 4 STA COLOMA QUERALT

Preferent TGN (II)
VILA-RODONA 5 - 5 MONTBLANC
L'HOSPITALET 2 - 8 VALLS
MASROIG 2 - 8 L'ESPLUGA
ALCANAR 1 - 9 CAPABLANCA
GANDESANA 1.5 - 8.5 MASDENVERGE 'B'

Primera Prov TGN (I)
TARRAGONA 'D' 2 - 4 VILA-SECA 'B'
LA SELVA 3 - 3 CONSTANTI
STA COLOMA QUERALT 'B' 1.5 - 4.5 BISBAL SCR
VALLS 'C' 4.5 - 1.5 CALAFELL
ONCE REUS 0.5 - 5.5 LIRA VENDRELLENCA 'B'

Primera Prov TGN (II)
RAPITA 'B' 4 - 2 MASDENVERGE 'C'
RIUDOMS 1.5 - 4.5 CAMBRILS 'B'
PEO VUIT 'B' 3 - 3 TORTOSA
REUS PLOMS 'B' 1 - 5 JESUS CATALONIA
DUESAIGÜES 2 - 4 SALOU

Segona Prov TGN (IV)
MONTBLANC 'B' 3 - 1 VALLS 'D'
SARRAL - VILA-RODONA 'B'
STA COLOMA QUERALT 'C' 0 - 4 L'ESPLUGA 'B'

Tercera Prov BCN (XV)
PALLEJA 'C' 1 - 3 FRANQUESES 'C'
BADIA 'C' 1 - 3 CERVELLO 'C'
CASTELLAR 'D' 4-0 COLON SABADELL 'I'
MOLLET 'G' 3 - 1 CATALONIA 'E'
JOVIAT 'B' 2 - 2 CALDES DE MONTBUI 'D'

Segona Prov TGN (V)
CAMBRILS 'C' - VILA-SECA 'C'
UNIO 3 - 1 MASDENVERGE 'D'
TARRAGONA 'E' 4 - 0 RAPITA 'C'

Segona Prov TGN (VI)
LIRA VENDRELLENCA 'C' 4 - 0 LIRA VENDRELLENCA 'D'
VENDRELL G.L. 3.5 - 0.5 TORREDEMBARRA 'B'
VENDRELL G.L. 'B' 3 - 1 TORREDEMBARRA 'C'

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1