bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 16/03/2010 08:31:05

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

Resultats de la Ronda 8 (13/03/2010)
Divisió Honor
SANT ADRIA 1.5 - 8.5 MONTCADA
UGA 8.5 - 1.5 SITGES
LLEIDA 8 - 2 FIGUERES
SANT ANDREU 5 - 5 TERRASSA
COLON SABADELL 5.5 - 4.5 CERDANYOLA VALLES
FOMENT 6 - 4 BARBERA

Primera Divisió (I)
PEONA I PEO 8.5 - 1.5 BALAGUER
COLMENA 4.5 - 5.5 OLOT
BCN-VULCA 7 - 3 BARCELONETA
TARRAGONA 4.5 - 5.5 JAKE
ATENEU COLON 5.5 - 4.5 GERUNDA

Primera Divisió (II)
TRES PEONS 4.5 - 5.5 ESCOLA ESCACS DE BCN
CERDANYOLA MATARO 3 - 7 REUS DEPORTIU
SANT MARTI 7.5 - 2.5 COMTAL
LIRA 2.5 - 7.5 CONGRES
COLON SABADELL 'B' 4.5 - 5.5 SANT BOI

“LA TEMPORADA PERFECTA”

 

LA LIRA 2,5-CONGRÉS 7,5

SANT BOI DE LLUÇANÈS 4-CONGRÉS B 6

CONGRÉS C 4,5-IDEAL D’EN CLAVÉ C 3,5

CONGRÉS D 6,5-MOLLET C 1,5

CONGRÉS E 0-ESPIGA E 4

 

Avui tots els conjunts del Congrés mereixen menció a la crònica, doncs a falta d’una jornada, els cinc hem aconseguit els objectius fixats a principi de temporada

 

El primer equip, s’ha vist beneficiat per la derrota del Colon Sabadell B que combinada amb la contundent victòria a Sant Andreu davant de La Lira, provoca que la darrera ronda, que semblava esdevenir-se a vida o mort davant dels vallesans, resulti intranscendent. Derrotes de Pere Martínez (li perdonem) al primer tauler i d’en Ramírez, al sisè; taules del sòlid Oliver i victòries de la resta.

Un any més, té un mèrit brutal que aquest conjunt, absolutament amateur, aconsegueixi mantenir-se a la Primera Divisió catalana. Si no arriba cap fitxatge, de ben segur que la temporada que ve serà calcada a l’actual pels nostres monstres.

 

Els del B també hem assolit la permanència a falta d’una jornada; com preveiem, el filial del Montcada ha perdut a Barberà. Nosaltres havíem de fer la feina a Sant Boi de Lluçanès i la veritat és que ens ha anat ben justet. Trobo que la victòria visitant no és un resultat just, tal com ha anat el matx, però avui la sort, esquerpa altres dies, s’ha aliat amb nosaltres.

La primera part del treball consistia en reunir deu jugadors en aquesta aïllada localitat de la part osonenca del Lluçanès; després d’una llarga i sinuosa carretera secundaria, nou de nosaltres hem assaborit les excel·lències de la llonganissa de la comarca. En Bañón no ha arribat, pel que sembla, no tenia massa clar on jugava, ja que l’MA m’ha indicat que aquest matí algú ha trucat al club preguntant-ho. Pel motiu que sigui, no es la primera vegada que regalem un tauler i això comporta un avantatge per al rival que, especialment en matxs igualats i decisius com el d’avui, pot esser decisiu. Hem jugat amb foc i ha sortit bé, un altre dia ens cremarem.

L’encontre començava a pintar malament quan Tití Codina, a qui els seus condicionals esperen de cara a la darrera ronda (reforçant el C) deixava vidu al seu monarca cedint la seva dama a l’exercit rival sense obtenir res a canvi; bon negociant aquest Codina...

Taules al primer tauler d’en Jordan i al setè d’en Sorribas; victòria de l’enorme Viñals; 3-2. Posteriorment ha guanyat l’Andreu, que està imparable, per empatar el matx i ha estat llavors quan els congressistes s’han posat la mitja al cap, tot traient la pistola d’aigua: en Sadurní robava una posició perduda aprofitant els destrets de temps de l’adversari mentre que la Sandra ha sabut imposar-se en una posició que semblava inferior, si més no això deduïa jo arran de l’enrabiada del seu rival quan ha hagut d’abandonar. Poc després jo he sentit la necessitat de compensar tanta desgràcia adversària; bona cara se m’ha quedat després d’oblidar-me que la meva torre estava amenaçada... el pobre cavall blanc tenia gana!

Com a mínim, l’empat ja era al sac i restava la partida d’en Climent. Sorpresa la meva quan el veig en un final d’alfils de diferent color forçable (no podem garantir que guanyable) per part del jugador osonenc; en Climent s’ha defensat tan bé com ha sabut, provocant la desesperació rival que en l’afany de marejar al rei visitant ha descuidat el control de la casella prèvia a la promoció del peó que feia que la posició del congressista encara aguantés. Aquell peó es convertiria en una dama, la que havia entregat en Codina, provocant que l’adversari claudiqués davant d’un Jordi Climent amb el pasamuntanyes ben tacat, arrodonint així un resultat enganyós que ens dóna la permanència.

Hem mostrat ser un equip compacte, sense estridències, on en un tram inicial de la campanya hem rendit uns i ara quan punxem tiren del carro uns altres... i també n’hi ha, com en Viñals, que han puntuat sense descans!!

Amb gairebé tot decidit al grup; donar l’enhorabona al Mollet i al Barberà B, que han fet bons els pronòstics i es disputaran les dues primeres places diumenge que ve i tots els ànims al Sant Boi de Lluçanès, el Montcada B (amb qui juguem diumenge) i a la UGA C; de ben segur que l’any vinent bregaran per retornar.

 

El C mereix avui un ampli espai. Es jugaven les garrofes davant d’un reforçadíssim Ideal d’en Clavé C; els visitants ens avantatjaven àmpliament en ELO però aquest conjunt, un grup d’amics per damunt de tot, ha aconseguit donar la campanada i assegurar-se, com a mínim, la segona plaça.

Al igual que al B, avui, que els González han fallat, han aparegut figures com en Gómez, l’incombustible Sapiña, en Marcelo, Baselga (segon atracament consecutiu) i, per damunt de tots, en Cristian! Primera partida aquest any del jove valor del Congrés, demostrant una vegada més que la manca d’hores de son no és incompatible amb la pràctica dels escacs.

Victòria per la mínima que provoca, a la darrera ronda, un Congrés C-Sant Martí C apassionant, on els dos conjunts miraran de presentar el millor vuit possible. El que guanyi serà el merescut campió, mentre que el vençut tindrà dret a cercar l’ascens al play-off.

 

També el D s’ha guanyat a pols unes línies. Victòria contundent davant del Mollet C, liderada per Javi Romero i Emili López i apuntalada per les clàssiques taules de l’estrella mediàtica, en J.J. L’única derrota l’ha cultivat avui el sr. Batuecas. Amb aquest punt, aconsegueixen la salvació en una categoria molt competida, fet que sense cap mena de dubte es pot considerar un èxit majúscul.

 

L’E, que només ha presentat dos jugadors, ha perdut 0-4 davant de l’Espiga B. Al llarg del per equips, aquest conjunt no s’ha pogut completar en múltiples ocasions, fet pel que, si no s’amplia la nòmina de socis, s’hauria de meditar presentar quatre equips de plenes garanties l’any que ve. Amb tot, l’E es troba classificat en una digna sisena plaça.

 

La setmana que ve, ens centrarem en el C, l’únic conjunt del Congrés que s’hi juga quelcom.

 

Héctor Hernández,

Club d’Escacs Congrés

 

 

Segona Divisió (I)
MARAGALL 5.5 - 4.5 PALAFRUGELL
TORDERA 3.5 - 6.5 SANTA EUGENIA
FOMENT 'B' 0.5 - 9.5 SANT JOSEP BADALONA
SANT ANDREU 'B' 5 - 5 CIRERA
UGA 'B' 6.5 - 3.5 ARAGONES

 

 

TORDERA

3,5

         

SANTA EUGENIA

6,5

                     

1

 

ROMERO RUSCALLEDA, JOSEP

2371

 

0-1

 

2

 

 SABRIA BATLLE, POL

2315

2

 

CAMPS TARRES, EDUARD

2193

 

0-1

 

3

 

CASANELLAS RUANO, LLUIS

2260

3

 

FLUVIA FRIGOLA, JOAN

2179

 

0-1

 

4

 

SORROCHE MARTIN, JOSEP M.

2232

     

2248

           

2269

                     

4

 

AYLLON RODRIGUEZ, JOAN P

2176

 

½

 

5

 

VIDAL ZAMORA, ALEX

2251

5

 

VINUESA CAIMEL, CARLES

2174

 

½

 

6

 

SUITA GARCESO, NEMESI

2136

6

 

RODRIGUEZ CASTILLEJO, PAU

2169

 

1-0

 

7

 

DIAZ COMAS, JORDI

2064

7

 

ANGELATS MORATO, RAFEL

2163

 

½

 

8

 

CRIADO TOLEDO, LLORENS

2037

     

2171

           

2122

                     

8

 

PONS RIBOT, JOSEP M

2131

 

0-1

 

10

 

GALLART VILA, JOAN

1946

9

 

VELEZ MASERO, JOSEP J

2054

 

1-0

 

11

 

GARCIA-CASTANY MUSELLAS, GAL.LA

1929

10

 

ADILLON BOSCH, JORDI

2032

 

0-1

 

15

 

BONAVIA HEREDIA, FRANCESC

1897

     

2072

           

1924

                     
     

2164

           

2107

Jornada important la viscuda en Tordera. L'equip local, com era d'esperar ha estat superior en elo al nostre equip. Pràcticament, tota la temporada hem competit contra equips que ens han superat en elo. Però anem segons del nostre grup. I tenim aprop la possibilitat de disputar el play off per pujar a Primera Divisió. Ja sería el segon any consecutiu. Però, com "no s'ha de dir blat, abans que estigui al sac i ben lligat"; tenim per davant encara que disputar la darrera ronda contra un Maragall, que es juga molt. Igual que nosaltres.

Avui jugàvem sense el nostre primer jugador. Carlos Salgado avui jugava en la lliga francesa. I no sé encara com li haurà anat, però a més de jugar pel seu equip, a més tenia opcions de norma de MI. Pol Sabrià ha ocupat avui el primer tauler, i ha fet una gran partida, amb negres.

Tenim dos jugadors que estàn lluitant per la norma de MC. I avui, Lluis Casanellas ha aconseguit una important victòria, davant un rival que estava realitzant un gran per equips, com és Eduard Camps, i l'altre company que està lluitant per la norma és Alex Vidal, que avui no ha pogut fer més que taules. No ha estat una partida per recordar. Però, no sempre s'ha de jugar a gran nivell.

Vull comentar especialment la victòria d'un jugador que avui, ha "aparcat temporalment" els estudis, i ha vingut a donar-nos suport. Ahir va ser el seu aniversari. Ja és major d'edat, segons la Constitució. Felicitats, Francesc.

Per cert, en l'anterior crònica que vaig escriure, vaig fer dos anys més gran a Gal.la. Gal.la és una gran jugadora encara i els seus 13 anys que acaba de cumplir.

També vull fer esment de la positiva aportació de Joan Gallart. Avui, se li veïa motivat per fer una partida seriossa, i em sembla que ha jugat prou bé. Joan es ha donat avui un punt que ens despegava en el marcador.

Jo he guanyat també, però no té mèrit. No tenia pas la partida guanyada. Més aviat, semblaven taules. Però; de vegades, la gent s'equivoca i llença una partida que fins a les hores, havien jugat bé.

També vull comentar, que estic força content pel paperàs que està fent en l'europeu individual, que s'està disputant en aquests dies, el meu ex-company Mircea Parligras. Ara mateix, té 5,5 punts de 8. Fins ahir, tenia una perfomance d'aprop 2650; i avui ha guanyat amb negres a un jugador d'elo 2646. Aquest any, havia fitxat pel Sabadell, però no ha jugat cap partida.

Bueno, qui diria que estariem per disputar un nou play-off, Jo, no. Un anàlisi al principi de temporada, ens colocàvem per elo en el penùltim lloc de la classificacío. Però, tenim molts jugadors que juguen més que el seu ELO. (Jo, no). I així, és més fàcil, El Maragall no serà un rival fàcil per la setmana vinent. Ells necessiten guanyar i esperar resultats dels altres equips implicats. Nosaltres també necessitem guanyar.

Salutacions des de Girona

Josep M Sorroche

Amic Sorroche,

Tu saps que jo t'aprecio molt. Però has de reconèixer que fa fàstic fer cròniques nomès quan guanyes.

Així que abans d'explicar-nos que heu fet aquesta setmana, comença per la setmana passada.

PD La patty em recorda que no mt'aprecio gens.
--
Ivan Aguilar

Apreciat Ivan Aguilar,  

M'han sorprès les teves paraules. Quan les he llegit aquest migdia; he aprofitat el moment que tenim en la feina per dinar, per començar a contestar-te. Però he tingut que parar; aquesta tarda tenia un compromis, i tenia que acabar de perfilar una presentació que feïem aquesta tarda d'un treball en grup, en un curs que estic fent de fiscalitat.

¿Tens familia, Ivan? ¿Fills? ¿pagues lloguer, hipoteca, impostos, telèfon, mòvil, conexió a internet?

Si has de pagar un servei extern, i et pregunten: vols amb iva o sense? Què diries? Estudies alguna cosa, per millorar la teva preparació? Treballes?

Quan estàs en un tren, i entra una persona i comença a cantar, li dones alguna propina?

Tens raò, Ivan. No ens coneixem prou. No tinc ni idea com ets. Però això, no m'impedirà tractar-te amb un mínim de respecte. No m'has fet rès, que motivi que hagi de tractar-te d'una altra manera.

Però hi ha coses que dius, que no tenen gens de sentit. Com ara, que nomès faig cròniques quan guanyo.  Si realment, em coneguèssis mínimament, sabries que guanyem o perdem, escric igualment la crònica. La setmana passada que vam jugar contra Foment B, em va resultar imposible fer la crònica diumenge i dilluns vaig tenir problemes per la nevada. I a partir d'aquest dia, ja no em motiva escriure cròniques. Per a mi, ja és massa tard.

Del que dius: ara t'aprecio, ara no. Que vols que et digui? Si no m'aprecies, doncs no passa rès. Tranquil. Aqui estic d'acord amb tu. Es normal que no em tinguis gaire apreci; jo que em conèc, t'entenc perfectament.

Apa, bona nit. Que demà és un altre dia de feina. I a aquestes edats, cada cop costa més fer tants esforços.

Una abraçada (amic de l'ànima)

Josep M Sorroche

 

Segona Divisió (II)
CALAF 3.5 - 6.5 COLON SABADELL 'C'
TARREGA 5 - 5 TERRASSA 'B'
SANT FELIU 3 - 7 MONTMELO
IDEAL CLAVE 6 - 4 BENAVENT
CATALONIA 2.5 - 7.5 ANDORRA

Segona Divisió (III)
LIRA VENDRELLENCA 8.5 - 1.5 MASDENVERGE
CORNELLA 4.5 - 5.5 TARRAGONA 'B'
GRAN PENYA 7.5 - 2.5 VILA-SECA
PEO VUIT 5.5 - 4.5 VILAFRANCA
CAMBRILS 5.5 - 4.5 RAPITA

Preferent BCN (I)
MASNOU 6.5 - 3.5 MATARO
SANT ADRIA 'B' 4 - 6 COLLBLANC-AURORA
ARENYS DE MUNT 3.5 - 6.5 SANT MARTI 'B'
HORTENC 6.5 - 3.5 LIRA 'B'
ATENEU COLON 'B' 3 - 7 MALGRAT

Preferent BCN (II)
UGA 'C' 3-7 LLINARS
CALLDETENES 3.5 - 6.5 MOLLET
CERDANYOLA VALLES 'B' 4 - 6 SANTCUGATENCA
SANT BOI LLUÇANES 4 - 6 CONGRES 'B'
MONTCADA 'B' 2.5 - 7.5 BARBERA 'B'

Preferent BCN (III)
PASSIO 7 - 3 CASTELLET
BERGUEDA 7.5 - 2.5 SANTPEDOR
AVINYO 2.5 - 7.5 TARADELL-CENTELLES
IGUALADA 6 - 4 CORNELLA 'B'
VIC 7.5 - 2.5 CARDONA

Preferent BCN (IV)
TRES PEONS 'B' 3.5 - 6.5 CATALUNYA
CASTELLDEFELS 5.5 - 4.5 COLONIA GÜELL
GAVA - RUBINENCA
SITGES 'B' 5 - 5 MARTORELL
PRAT 4.5 - 5.5 BELLVITGE ENTITAT

TRES PEONS "B" 3,5 - CATALUNYA 6,5
 
Una altra victòria suada que ens manté en el liderat a falta d'una decisiva jornada. L'encontre s'ha disputat al Casinet d'Hostafrancs, ja que el local del Tres Peons és magnífic però només té una pega: l'accessibilitat. Malgrat tot, la dificultat del rival era previsible, tenint en compte que el seu equip A tenia un matx decisiu amb el fort equip de l'Escola d'Escacs de Barcelona. Això ha provocat que el B presentés avui la millor aliniació d'aquesta temporada, que en cas d'haver-la mantingut regularment els hagués convertit en candidats a l'ascens. Pocs equips (jo crec que només aquest) pot presentar en una categoria de deu taulers un equip amb una diferència de 70 punts entre el primer i l'últim tauler.
 
El matx ha començat amb dues taules en menys de dues hores. Al primer tauler, Gutiérrez Anso, es veu que amb una norma de MC a l'horitzó, s'acontentava amb taules contra Rubén Martín. I a l'últim, Miki Torrents i Carlos Vargas, sembla ser que bons amics, no han prolongat massa la lluita. Amb 1-1, la meva partida amb Delgadillo és la que s'ha decantat primer: els 45 minuts de retard del jugador del Tres Peons li han impedit en part defensar correctament la posició (1-2). Bona partida de Baeza, amb dama contra dues torres de Daguro, però algun peó de més i bona coordinació de peces, que han eixamplat la diferència (1-3). El veterà Jesús Martín, que ben aviat ha sacrificat un peó per la iniciativa, ha acabat imposant-se a Sulleva (2-3). Manolo Vargas guanyava per fi un final (sempre arribava a finals de taules), imposant el seu peó de més que duia des de l'obertura, contra Solsona (2-4). De les quatre partides restants, el Catalunya tenia dues amb mala pinta (Cabello-P.Serrano i Segura-Font), una amb bona pinta (Guerrero-F.Martín) i una altra amb un mínim avantatge difícil de traduir (X.Serrano-Ruiz Bravo). Hipotèticament el matx no es podia escapar, tot i que algunes posicions eren dignes d'infart, com la partida Joan Segura - Vicenç Font, sempre amb desequilibri material per part del nostre jugador, que ha arribat a tenir torre d'avantatge però en contra tres peons a punt de coronar. La cosa s'ha tranquil·litzat quan Xavi Serrano aprofitava un detall per guanyar el seu final (2-5), però per uns moments semblava que la partida de Guerrero no estava tan controlada, amb un minutet al rellotge i el rei no del tot segur. Però mentre el jugador del Catalunya anava resolent la partida, l'embolic de la partida Segura-Font s'ha resolt en un final molt simplificat amb peó de més per a Vicenç Font, que després dels apurs passats ha acceptat taules de bon grat, que a més servien per tancar el matx (2,5-5,5). Guerrero acabava guanyant i Pedro Serrano perdent posant aquest marcador meritori davant d'un senyor equip, plagat de veterans que les toquen i molt bé per cert.
 
A manca de tots els resultats d'avui, només una victòria el darrer dia asseguraria el primer lloc. Queden només dos obstacles: el Castelldefels, rival de la darrera jornada, i el canvi d'horari, que sempre ens enganxa com a locals i en els darrers dos anys ha impedit que poguéssim començar a l'hora.
 
Jordi Morcillo (Catalunya EC) 

Primera Prov BCN (I)
BADALONA 6 - 2 PINEDA
VILASSAR 6 - 2 CERDANYOLA MATARO 'B'
COMTAL 'C' - SANT JOSEP BADALONA 'B'
CANET 4 - 4 COLMENA 'B'
CIRCOL CATOLIC 4 - 4 AGUSTI

1ª provincial Bcn grup I. Circul Católic - C. E. Agustí 4-4

http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=507
  
"Empat". Este sms es lo único que llegó del delegado Viñas. Un abrazo para el amigo Serentill, victíma de Carrey al que la concentración previa del día anterior le sentó muy bien.
  
Que grupo tan raro e igualado.  http://www.escacs.cat/infoPerEquips/quadreresultats.php El Comtal "C" aún tras dos empates es el líder, mientras sus compañeros del "B" en la misma categoría luchan por no bajar. Varios con 4 que se supone que es el límite de la salvación, el Cerdanyola Mataró "B" tirando los partidos y el pobre Pineda de víctima propiciatoria. Parece que nadie quiere subir.
En fin, el Centre d´esports Agustí celebrará los actos de XX aniversario en primera provincial y van...
 
Un saludo J. Robla. 

 

Primera Prov BCN (II)
GRANOLLERS-CANOVELLES 4 - 4 VALL DEL TENES
CASTELLAR 2.5 - 5.5 COLON SABADELL 'D'
TARADELL-CENTELLES 'B' 4 - 4 CERDANYOLA VALLES 'D'
TERRASSA 'C' 4 - 4 SANT PERE TORELLO
CARDEDEU - BARAD

Primera Prov BCN (III)
TORRENEGRA 3 - 5 TRES PEONS 'C'
COLON SABADELL 'E' 3.5 - 4.5 ONCE BCN
CERDANYOLA VALLES 'C' 5 - 3 COMTAL 'B'
SANT ANDREU 'C' 4.5 - 3.5 JAKE 'B'
ATENEU BARCELONES 3 - 5 PEONA I PEO 'B'

Ateneu Barcelonès 3 - 5 Peona i Peó B
 
Magnífica jornada aquest diumenge. L'equip ha jugat a un nivell altíssim, i el millor de tot és que s'ha pogut comptar amb tothom, no hi ha hagut baixes d'última hora, com en algun matx anterior.
 
Al principi, el guió de l'encontre s'anava complint: al 1r tauler una clara derrota nostra, ja que el Jose s'enfrontava a Jonathan Cruz, i jo feia taules en poca estona de joc. A l'últim tauler, la Salomé tenia avantatge, i les altres partides estaven igualades.
 
Poc després, comencen les entregues. Marc López sacrifica una peça, l'Adrià de Blois, qualitat; el Carles Moya queda malament d'estructura a canvi d'iniciativa, i a l'Enric li entreguen, no una, sinó dues peces.
 
Tota aquesta bogeria de partides mica en mica s'anava decantant al nostre favor. Marc López i Adrià de Blois justifiquen els seus sacrificis i guanyen. Ara el resultat estava 1.5 - 2.5, i la Salomé tenia millor posició. A la resta de taulers podia passar qualsevol cosa.
 
Ja cap al final, les últimes 4 partides estaven en moments molt tensos. Les de l'Òscar i el Moya podien ser taules, l'Enric tenia les de perdre, i al Salomé les de guanyar, per tant, pintava bé la cosa, però amb poc marge d'error. A més, a mesura que anaven passant els minuts, la victòria de la Salomé s'anava posant en dubte, ja que el seu rival havia aconseguit una defensa impenetrable.
 
I arriba el moment clau: l'Enric dóna la volta a la partida, i queda en una posició guanyadora. Moment estratègicament adequat perquè Òscar i Moya signin taules, per no arriscar. I amb el punt de l'Enric es guanya el matx. Amb tot decidit, la Salomé no veu manera de progressar i fa taules, deixant el 3-5 final al marcador.
 
Ja només queda una ronda, contra el rival directe. S'ha de jugar com avui. Tant si es guanya com si es perd, l'actitud d'avui és la que ens farà sentir orgullosos de la temporada realitzada.
 
Frederic Corrigüelas

 

Primera Prov BCN (IV)
ESPIGA 4 - 4 PEONA I PEO 'C'
NINOT 5.5 - 2.5 TRES PEONS 'D'
Vacant 0 - 8 CATALUNYA 'B'
CECOB 5 - 3 LIRA 'C'
ESPLUGUES 5.5 - 2.5 IDEAL CLAVE 'B'

Primera Prov BCN (V)
VILADECANS 5.5 - 2.5 MARTORELL 'B'
MOLI NOU 6 - 2 CORNELLA 'C'
SANT JOAN DESPI 3 - 5 SANT FELIU 'B'
VILAFRANCA 'B' 6.5 - 1.5 PADRO
MOLINS DE REI 5.5 - 2.5 SANT BOI 'B'

Primera Prov BCN (VI)
CATALONIA 'B' 3.5 - 4.5 SANT JOAN
PIERA 2 - 5 SALLENT
SANT SADURNI 1 - 7 OLESA
MANRESA 5.5 - 2.5 MONTBUI
BALSARENY 4.5 - 3.5 CAPELLADES

Segona Prov BCN (I)
PARETANA 3.5 - 4.5 VALL DEL TENES 'C'
SANT QUIRZE 5 - 3 MOLLET 'B'
COLON SABADELL 'F' 1 - 7 SANTCUGATENCA 'B'
TERRASSA 'E' 8 - 0 Vacant
BADIA - BARBERA 'C'

Segona Prov BCN (II)
PRAT 'B' 1.5 - 6.5 TRES PEONS 'F'
SITGES 'C' 6.5 - 1.5 CASTELLDEFELS 'B'
VILAFRANCA 'C' 8 - 0 SANT FELIU 'C'
BELLVITGE ENTITAT 'B' 3 - 5 PEON DOBLADO
GAVA 'B' 8 - 0 Vacant

Segona Prov BCN (III)
COMTAL 'D' - VILAFRANCA 'D'
INCRESA 4-0 Vacant
CERVELLO 4 - 4 CATALUNYA 'C'
JAKE 'C' 1.5 - 6.5 COLLBLANC-AURORA 'B'
MARTORELL 'C' 4 - 4 ABRERA

Segona Prov BCN (IV)
MOIA 4 - 4 CALAF 'B'
POBLA CLARAMUNT 5 - 3 L'ESTANY
ATENEU IGUALADI 6 - 2 SURIA
SANTPEDOR 'B' 3 - 5 BERGUEDA 'B'
SANTPEDOR 'C' 3 - 5 CATALONIA 'C'

Segona Prov BCN (V)
SANT MARTI 'E' 7 - 1 ATENEU COLON 'D'
CIRERA 'B' 6 - 2 CERDANYOLA MATARO 'C'
SANT JOSEP BADALONA 'C' 5.5 - 2.5 LAETANIA-ALELLA
LLAVANERES 6 - 2 VILASSAR "B"
CALELLA-AMISTAT 4 - 4 MASNOU 'B'

Segona Prov BCN (VI)
Vacant 0 - 8 VALL DEL TENES 'B'
CALDES DE MONTBUI 5.5 - 2.5 TERRASSA 'D'
FRANQUESES 6.5 - 1.5 MONTMELO 'B'
SANT LLORENÇ 4.5 - 3.5 CASTELLAR 'B'
LLINARS 'B' 0.5 - 7.5 GRANOLLERS-CANOVELLES 'B'

Segona Prov BCN (VII)
SANT MARTI 'D' 5.5 - 2.5 ATENEU COLON 'C'
DIAGONAL MAR 1.5 - 6.5 SANT ANDREU 'D'
LIRA 'D' 0 - 8 CERDANYOLA VALLES 'E'
CONGRES 'D' 6.5 - 1.5 MOLLET 'C'
Vacant 0 - 8 FOMENT 'C'

Segona Prov BCN (VIII)
Vacant 0 - 8 SANT MARTI 'C'
CONGRES 'C' 4.5 - 3.5 IDEAL CLAVE 'C'
VILA OLIMPICA 1.5 - 6.5 BARCELONETA 'B'
CADENA 6 - 2 ATENEU BARCELONES 'B'
FOMENT 'D' 3.5 - 4.5 TRES PEONS 'E'

Tercera Prov BCN (I)
OLESA 'B' 4 - 0 SANTPEDOR 'D'
MONTBUI 'B' 4 - 0 Vacant
CAPELLADES 'B' 0 - 4 JOVIAT
ABRERA 'B' 4 - 0 Vacant
IGUALADA 'B' 2.5 - 1.5 BERGUEDA 'C'

Tercera Prov BCN (II)
L'ESTANY 'B' 0 - 4 CATALONIA 'D'
MINORISA 2.5 - 1.5 BERGUEDA 'E'
SANT ESTEVE 3 - 1 BALSARENY 'B'
BERGUEDA 'D' 3 - 1 PALLEJA 'B'
OLESA 'C' 4 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (III)
Vacant 0 - 4 SANT BOI 'C'
VILAFRANCA 'E' 0 - 4 PALLEJA
CASTELL 1 - 3 GRAN PENYA 'B'
RIBES 3 - 1 COLONIA GÜELL 'B'
CERVELLO 'B' 4 - 0 CASTELLDEFELS 'C'

Tercera Prov BCN (IV)
AGUSTI 'B' 0.5 - 3.5 ESPLUGUES 'C'
EUGENI D'ORS 3 - 1 COLLBLANC-AURORA 'C'
CASTELLBISBAL 0 - 4 SANT JOAN DESPI 'B'
MARTORELL 'D' 0 - 3 ESPIGA 'C'
Vacant 0 - 4 ESCOLA ESPLUGUES

3ª provincial Bcn grup IV: C.E. Agustí "B" - Esplugues "C"  0.5 - 3.5
 
http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=1456 
 
Con la suerte ya echada, conforme avanzaba la calçotada en Collserola. Cantan, Mario, Raci Sr, Maik... todos fueron declinando la invitación a jugar en el Agustí "B". Hasta los contrincantes del Esplugues "C" les costaba llegar al día siguiente. Pasadas las diez empezaba un matx descafeinado que terminó justo antes de la salida de la formula I. Iglesias la observaba, mientras nos felicitaba por mantener un local de amigos. Entre las dos fotos, en el mismo lugar, hay unas ocho horas de diferencia.
 
Un saludo J. Robla

 

 

 

 

Tercera Prov BCN (V)
PEONA I PEO 'E' 2 - 2 CATALUNYA 'D'
ESPLUGUES 'B' 4 - 0 Vacant
SANT JOAN DESPI 'C' 4 - 0 COMTAL 'E'
CORNELLA 'D' 2 - 2 COLLBLANC-AURORA 'D'
ESCOLA ESCACS DE BCN 'C' 3 - 1 TRES PEONS 'J'

Tercera Prov BCN (VI)
AGUSTI 'C' 4 - 0 Vacant
EUGENI D'ORS 'B' 4-0 ATENEU BARCELONES 'C'
BCN-VULCA 'B' 3.5 - 0.5 FOMENT 'E'
CONGRES 'E' 0 - 4 ESPIGA 'B'
TRES PEONS 'I' 2.5 - 1.5 CATALUNYA 'E'

Tercera Prov BCN (VII)
CASTELLAR 'C' 0 - 4 MONTCADA 'C'
RIPOLLET 3 - 1 MOLLET 'F'
PALAU-SOLITA 4-0 COLON SABADELL 'H'
TERRASSA 'F' 0 - 4 CALDES DE MONTBUI 'B'
VALLROMANES 3 - 1 BARAD 'B'

Tercera Prov BCN (VIII)
BADIA 'B' - BARAD 'C'
ULLASTRELL 3.5 - 0.5 CALDES DE MONTBUI 'C'
RUBINENCA 'B' 4 - 0 COLON SABADELL 'G'
SANT QUIRZE 'B' 2 - 2 MONTCADA 'D'
RIPOLLET 'B' 3.5 - 0.5 MOLLET 'E'

Tercera Prov BCN (IX)
SANT BOI LLUÇANES 'C' 2 - 2 CREMA 'B'
PARETANA 'B' 2 - 2 VALL DEL TENES 'E'
FRANQUESES 'B' 1 - 3 TONA
VALL DEL TENES 'F' - CALLDETENES 'B'
LLINARS 'C' 3 - 1 BARAD 'D'

Tercera Prov BCN (X)
CARDEDEU 'B' 0.5 - 3.5 VIC 'B'
CREMA 4 - 0 CALLDETENES 'C'
TONA 'B' 1.5 - 2.5 SANT BOI LLUÇANES 'B'
SANT PERE TORELLO 'B' 1 - 3 MOLLET 'D'
LLINARS 'D' 0 - 4 VALL DEL TENES 'D'

Tercera Prov BCN (XI)
MASNOU 'C' - CANET 'B'
PEONA I PEO 'G' 4-0 Vacant
Vacant 0-4 BADALONA 'B'
PINEDA 'B' 2 - 2 CIRERA 'C'
SANT JOSEP BADALONA 'E' 0 - 4 ARENYS DE MUNT 'B'

Tercera Prov BCN (XII)
MARAGALL 'B' 4-0 ATENEU COLON 'E'
Vacant 0-4 SANT JOSEP BADALONA 'D'
Vacant 0-4 ARENYS DE MUNT 'C'
PEONA I PEO 'F' 3.5 - 0.5 SANT ADRIA 'C'
TRES PEONS 'H' 3 - 1 BADALONA 'C'

Tercera Prov BCN (XIII)
ONCE BCN 'B' 0.5 - 3.5 COLMENA 'C'
TRES PEONS 'G' 2 - 2 SANT MARTI 'F'
ESCOLA ESCACS DE BCN 'B' 4 - 0 PEONA I PEO 'D'
FOMENT 'F' 4-0 Vacant
IDEAL CLAVE 'D' 1 - 3 SANT ANDREU 'E'

Tercera Prov BCN (XIV)
CASTELLDEFELS 'D' 0 - 4 LLINARS 'E'
PEONA I PEO 'H' 2.5 - 1.5 SANT ANDREU 'F'
COMTAL 'F' 3.5 - 0.5 ARENYS DE MUNT 'D'
SANT JOSEP BADALONA 'F' 4 - 0 PEONA I PEO 'I'
CERDANYOLA VALLES 'F' 0-4 ESCOLA ESPLUGUES 'B'

Preferent GRN
FIGUERES 'B' 9 - 1 BLANES
OLOT 'B' 3 - 7 CASSA
GUIXOLENC 8 - 2 BANYOLES
GERUNDA 'B' 7 - 3 MONTGRI
FIGUERES 'C' 6 - 4 SALT i GIRONA

Crònica de la  8ª.   Ronda del  Campionat de Catalunya per equips.

 

 

JORNADA NEGRA PELS EQUIPS DEL  BANYOLES.

 

 

 

            Categoria Preferent.

 

 

El Guixolenc s’emporta per golejada el matx.  Guixolenc 8 - Banyoles 2.

 

            El primer equip del Banyoles s’ha endut un correctiu massa sever pel joc desenvolupat, però els escacs són així. Aquesta derrota ens complica la classificació pel play-off, la derrota del Salt davant del Figueres “C” i la victòria del Cassà en situa en tercera posició en solitari, en una classificació ajustada, i amb una darrera ronda, emocionant.

 

            Només Albert Serra en el darrer tauler i Santiago Martin han puntuat, ja que la resta de partides han finalitzat amb derrotes dels nostres jugadors.

 

            Masses baixes en una jornada que ha estat a punt de no celebrar-se ja que al local del Guixolenc tot just va arribar-hi la llum ahir, i s’havia parlat el divendres entre els clubs de veure que es feia en cas de que avui encara no n’hi hagués. Al final ells han estat més “il·luminats” que nosaltres. No calen més comentaris.

 

            La setmana propera davant del Olot “B” acabarem la temporada regular i penso que encara tenim possibilitats de ficar-nos en el play-off, ja que el Cassà (actual segon amb mig punt d’avantatge sobre nosaltres) juga amb el campió Figueres “B”... malgrat que després del que ha passat avui, el play-off sona més a un vesper que a un camí de roses...

 

            Al Final:  Guixolenc 8 - Banyoles 2.

 

 

Primera Prov GRN
PALAFOLLS 6.5 - 1.5 GERUNDA 'C'
BISBAL 7 - 1 BANYOLES 'B'
CASSA 'B' 6.5 - 1.5 TORDERA 'B'
DOTZE CASTELLS 5 - 3 SANT GREGORI
SANTA EUGENIA 'B' 4 - 4 VIDRERES

            Primera Provincial.

 

            El Banyoles B  perd davant d’un líder implacable que ja està ascendit matemàticament a Preferent.

 

            La Bisbal   7  -    Banyoles B  1  

 

            El matx es preveia dramàtic, i la diferencia notòria entre els dos equips ha estat massa gran, sobretot el Banyoles que ha anat mermat per les baixes, i amb un equip de circumstàncies, només amb 5 jugadors.

 

            El resultat era previsible.  Excel·lents les taules d’Albert Barceló en el tauler 1  i molt treballades les de Daniel Marques davant del veterà Ernest Bou. La resta ha fet el que ha pogut davant del líder que ha presentat el equip de gala. Tampoc calen més comentaris, tant sols felicitar al La Bisbal pel ascens a Preferent de forma molt merescuda, no només pel resultat d’avui sinó per conjunt de tota la temporada.

 

            La situació del Banyoles “B” esdevé crítica i depèn de que hagi passat a altres encontres és possible que la categoria ja estigui perduda. De totes formes la setmana que ve davant del Santa Eugènia “B” escurarem les possibilitats de salvació.

 

 Al final La Bisbal   7   - Banyoles “B”   1.

 

Segona Prov GRN
GERUNDA 'D' 4.5 - 3.5 PALAFRUGELL 'B'
VILOBI - GUIXOLENC 'B'
OLOT 'C' 3 - 5 GERUNDA 'E'
SALT i GIRONA 'B' 6 - 2 FIGUERES 'D'
SANTA EUGENIA 'C' 1.5 - 6.5 LLORET

Tercera Prov GRN (II)
Vacant 0 - 4 DOTZE CASTELLS 'B'
PALAFRUGELL 'C' 4 - 0 SALT i GIRONA 'D'
GERUNDA 'F' 1 - 3 OLOT 'D'
CASSA 'C' 3 - 1 BANYOLES 'D'
SANTA EUGENIA 'E' 2 - 2 BISBAL 'B'

Tercera Prov GRN (III)
L'ESCALA 3 - 1 SALT i GIRONA 'C'
OLOT 'E' 0 - 4 DOTZE CASTELLS 'C'
SALT i GIRONA 'F' 1.5 - 2.5 BANYOLES 'C'
ELS PALAUS 3.5 - 0.5 FIGUERES 'E'
Vacant 0 - 4 SANT PERE PESCADOR

 

Tercera Provincial.

 

            El equips del Banyoles C i D, com sempre, tenien desplaçaments delicats i han tingut sort diversa.

 

            El Banyoles “C” ha estat l’únic equip del Banyoles que ha guanyat.  Malgrat la derrota del jove Isaac Fuselles en el tauler 1, a la fi única derrota del Banyoles en aquest encontre, en el tauler 2 s’ha vist una lluita entre veterans, on Xavier De Vedonces s’ha imposat a Artur Antunez. En el tauler 3 Dani Perez ha entaulat amb el saltenc Alex Garcia i en el darrer tauler Vidal Ribugent ha guanyat a Daniel Genover.

 

            Resultat final: Salt i Girona  “F”  1,5  -  Banyoles “C” 2,5.

 

 

            El Banyoles “D” per la seva part s’ha desplaçat a Cassà, on només el pare Veciana ha assolit la victòria, malgrat que els encontres han estat força anivellats, al final el Cassà s’ha imposat a tres taulers.

 

            Al final:  Cassà “C”  3  - Banyoles “D”   1.

 

Preferent LLE
ELEFANT 3.5 - 6.5 VILANOVENC
BALAGUER 'B' 6 - 4 GUISSONA
PARDINYES 5 - 5 LLEIDA 'B'
LA SEU 5 - 5 IVARS
TARREGA 'B' 6.5 - 3.5 BAIX SEGRE

Primera Prov LLE
BALAFIA 8 - 0 LLEIDA 'C'
ANDORRA 'B' 4 - 4 BELLPUIG
MOLLERUSSA 4 - 4 PONTS
TORA 8 - 0 BALAGUER 'C'
VALLFOGONA 5 - 3 JUNEDA

Segona Prov LLE
VALLFOGONA 'B' 4.5 - 0.5 ALMENAR 'B'
PONTS 'B' 0 - 5 ALMENAR
VILANOVA - VILABARCA
A. GARRIGUENC 3 - 2 IVARS 'B'
LLEIDA 'D' - SEROS

Tercera Prov LLE (I)
VALLFOGONA 'D' 0.5 - 3.5 BALAGUER 'D'
LLEIDA 'E' - VILANOVA 'B'
BALAFIA 'B' 1 - 3 TARREGA 'C'
VALLFOGONA 'C' 2 - 2 BALAGUER 'F'
BALAGUER 'E' 3 - 1 SORT

Preferent TGN (I)
AMPOLLA 3 - 7 ESCACS REUS
STA COLOMA QUERALT 5.5 - 4.5 MORA D'EBRE
TARRAGONA 'C' 6 - 4 REUS PLOMS
REUS DEPORTIU 'B' 5.5 - 4.5 FLIX
TORREDEMBARRA 8 - 2 VALLS 'B'

Preferent TGN (II)
L'ESPLUGA 6 - 4 L'HOSPITALET
GANDESANA - ALCANAR
CAPABLANCA 7.5 - 2.5 MASROIG
VALLS 7 - 3 VILA-RODONA
MASDENVERGE 'B' 5 - 5 MONTBLANC

Primera Prov TGN (I)
LA SELVA 6 - 0 STA COLOMA QUERALT 'B'
CONSTANTI 5.5 - 0.5 CALAFELL
LIRA VENDRELLENCA 'B' 6 - 0 VALLS 'C'
BISBAL SCR - TARRAGONA 'D'
VILA-SECA 'B' 2.5 - 3.5 ONCE REUS

Primera Prov TGN (II)
RAPITA 'B' 5.5 - 0.5 RIUDOMS
MASDENVERGE 'C' 1.5 - 4.5 JESUS CATALONIA
CAMBRILS 'B' 4.5 - 1.5 PEO VUIT 'B'
TORTOSA 4.5 - 1.5 DUESAIGÜES
SALOU - REUS PLOMS 'B'

Segona Prov TGN (IV)
VILA-RODONA 'B' 0.5 - 3.5 MONTBLANC 'B'
L'ESPLUGA 'B' 1 - 3 SARRAL
VALLS 'D' 4 - 0 STA COLOMA QUERALT 'C'

Tercera Prov BCN (XV)
FRANQUESES 'C' 0 - 4 JOVIAT 'B'
CERVELLO 'C' 0 - 4 CATALONIA 'E'
BADIA 'C' - CASTELLAR 'D'
COLON SABADELL 'I' 0-4 PALLEJA 'C'
CALDES DE MONTBUI 'D' 1 - 3 MOLLET 'G'

Segona Prov TGN (V)
VILA-SECA 'C' 0 - 4 TARRAGONA 'E'
RAPITA 'C' 1 - 3 UNIO
MASDENVERGE 'D' 2 - 2 CAMBRILS 'C'

Segona Prov TGN (VI)
TORREDEMBARRA 'B' 1.5 - 2.5 VENDRELL G.L. 'B'
LIRA VENDRELLENCA 'D' 3 - 1 VENDRELL G.L.
TORREDEMBARRA 'C' 1.5 - 2.5 LIRA VENDRELLENCA 'C'

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1