bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 22/03/2010 20:45:30

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

Resultats de la Ronda 9 (20/03/2010)
Divisió Honor
BARBERA 9.5 - 0.5 SANT ADRIA
CERDANYOLA VALLES 3 - 7 FOMENT
TERRASSA 4 - 6 COLON SABADELL
FIGUERES 5.5 - 4.5 SANT ANDREU
SITGES 3.5 - 6.5 LLEIDA
MONTCADA 3 - 7 UGA

EN UN MATX DISPUTADÍSSIM, EL FIGUERES ACONSEGUEIX UNA VICTÒRIA VITAL CONTRA EL SANT ANDREU PER 5,5 A 4,5

 

 

Ascens del Figueres “B” a Segona Divisió Catalana i bon campionat de la resta d’equips del club

 

A la novena ronda de la Divisió d’Honor el primer equip del C.E. Figueres ha vençut en un matx igualadíssim l‘equip del Sant Andreu per 5’5 a 4’5. Prova d’això ha estat que només una de les 10 partides ha acabat en taules, fet gens habitual en aquesta categoria. Totes les partides han estat molt lluitades, i no s’han començat a decidir fins passades les tres hores de joc. La primera en acabar ha estat la del MI Pavel Simacek contra el fort MF Jorge Iglesias, on el jugador del Figueres ha quedat guanyat posicionalment en el mig joc, i el rival, amb el rei al centre, no ha pogut fer res per evitar la derrota. El MC Emili Colls s’ha imposat en una posició complexa i amb molta pressió de temps, mentre que el MC Manel Pijuan ha pogut entaular un final amb peó de menys. Amb la victòria de Víctor Lillo, i la primera derrota de Jaume Mundet de tota la temporada, el marcador assenyalava un 3,5 a 2,5 favorable al Figueres. En aquest moment, el GM Yuri Solodovnichenko, que debutava amb l’equip en la present temporada, ha fet una entrega de qualitat molt dura, amb 2 segons al rellotge i en el marc d’una partida molt tàctica. Aquesta entrega li ha donat aventatge decisiva i el GM Karen Movsziszian ha acabat abandonant. Ha estat un punt decisiu pel Figueres. Quedaven en joc les partides de Jaume Vives, Jordi Cuadras i Josep M. Lillo. Ben aviat, doncs ja totes les partides estaven sota forta pressió del temps, Vives ha aconseguit capgirar un final de cavalls on tenia peó de menys, i ha aconseguit el punt de la victòria. Cuadras no ha pogut salvar mig punt, després d’haver refusat taules al mig joc, i Josep M. Lillo, tampoc ha pogut entaular un final de torres inferior.

 

Així doncs, el Figueres s’ha imposat per la mínima, i surt de la zona de descens al superar d’un punt al Sant Andreu. El Figueres és 9è amb 3,5 punts per davant del St Andreu 2’5p, Sitges 1p i St. Adrià 0p. Tot i això, i a falta de dues rondes, hi ha moltes possibilitats que el desempat entre Sant Andreu i Figueres tingui un paper determinant per decidir qui s’acaba salvant. De moment aquest és favorable al Sant Andreu, però la seva complexitat fa que no es pugui aventurar quina serà la seva puntuació final.

El proper matx serà el 10 d’abril, on el Figueres visitarà l’actual líder, el Colon Sabadell.

 

Primera Divisió (I)
GERUNDA 3.5 - 6.5 TARRAGONA
JAKE 3 - 7 BCN-VULCA
BARCELONETA 5 - 5 COLMENA
OLOT 4.5 - 5.5 PEONA I PEO
BALAGUER 3 - 7 ATENEU COLON

Primera Divisió (II)
SANT BOI 3.5 - 6.5 TRES PEONS
CONGRES 6.5 - 3.5 COLON SABADELL 'B'
COMTAL 8 - 2 LIRA
REUS DEPORTIU 3 - 7 SANT MARTI
ESCOLA ESCACS DE BCN 8.5 - 1.5 CERDANYOLA MATARO

Els resultats de la 7ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 7 de març de 2010, han estat:


1ª Divissió        Grup  II    Reus Deportiu A 3 - Sant Martí A  7
Preferent            ,,      I     Sant Martí B   5 –  Sant Adrià B 5
1ª Territorial       ,,     VIII   Sant Martí  C  4 - Congrès C 4 
1ª          ,,            ,,     VII  Sant Andreu D 3,5 - Sant Martí D 4,5  
2ª          ,,            ,,     V    Cerdanyola Mataró C 4,5 - Sant Martí E 3,5
3ª          ,,            ,,     XIII  Sant Martí F  2 - Once B 2

 

 

Un any més ha acabat el Per Equips, almenys pels que no juguem a Divissió d'Honor. Clar que en el noste cas dos equips del tres que han pujat han de seguir jugant les finals de Catalunya després de Setamana Santa.

 

El primer equip ha quedat tercer de grup amb 5,5 punts, després de guanyar el Reus a domicili. Crec que per la mitja d'elo era el lloc on ens tocava estar aproximadament. Els de Tarragona han presentat un equip amb tres 1700, donat que ens han dit que havien tingut cinc desplaçaments a Barcelona, més la Copa Catalana de Tarragona, i la gent ja no tenia ganes ni temps per jugar. A nosaltres ens ha faltat l'Érik Martínez donat que està de viatge a París. També ens acompanyava a vui l'ex-president Jorge Repiso, que viu per la zona. La veritat és que hem arribat a la sala de joc amb 27 minuts de retràs per l'acumulació de diferents jugadors que han arribat tard on havíem quedat. Hem guanyat els quatre taulers de darrera, Pau Castillo, Evarist Pérez, Ricard Llerins i Éric Sánchez, el Pau amb més problemes que els altres. Veient l'alineació rival l'Òscar ha demanat taules, accedint el seu rival, acabant amb un gran resultat de 6,5 punts en 9 partides i recuperant els 2.300 Fide.

 

L'Imar ha perdut cavall per un error de càlcul, igual que el Marc que ha quedat pitjor d'obertura i ja no s'ha pogut recuperar. El Francisco Núñez ha semblat que estava pitjor bona part de la partida, fins que el seu rival ha perdut una peça. El Luís Sánchez també ha fet taules sense més complicacions, mentre que la darrera partida ha estat l'Aranda que ha guanyat un final d'una torre amb una gran tècnica, quan semblaven taules i ha acabat amb 6 punts de 9 partides. Després ham anat a dinar a Torredembarra i ens hem fet les fotos de rigor, celebrant els èxits i el fi de la temporada. 

 

L'equip B ha pujat per primera vegada a Segona Divissió, després de fer 7 punts i quedar empatat amb el Masnou. Ho teníem tot a favor per guanyar el Sant Adrià B, que encara no havioa aconseguit puntuar, però avui hem tingut el dia tonto. Els nostres tenien molt més elo a tots els taulers excepte al primer, però no ho han desmostrat. Al final sembla que encara podíem haver perdut el matx i l'ascens de categoria amb ell. Un gran any pel segon equip.

 

L'equip C ha empatat amb el Congrés, donat que cap dels dos equips ha donat mostres d'estar motivat per jugar. Amb aquest resultat ha quedat primer del grup amb 7 punts i puja a Primera territorial.

 

L'equip D ha guanyar per la mínima el Sant Andreu D i amb aquest resultat ha asolit 8 punts, quedant en segon lloc i asolint l'ascens a Primera Territorial.-     

 

L'equip E ha perdut amb el Cerdanyola Mataró C en un matx poc trascendent per nosaltres, mentre l'equip F dels nens han empatat a dos amb l'Once B.

 

Que jo recordi mai havíem ascendit tres equips en una mateixa temporada. Era d'esperar que l'equip C pugés aquest any, donat que l'any passat havien baixat el C i el D. El D no era tan clar que pugés, però el que no esperàvem és que pugés el B, que ho havia fet a Preferent, fa només tres anys. Aquest resultats suposo que volen dir que el nivell mig dels jugadors de l'entitat està augmentant. 

 

Aquest any s'ha notat molt que els nostres jugadors han participat al Per Equips masivament, donat que en quasi totes les rondes ens ha sobrat gent, cosa poc usual fins ara, reduint els problemes que he tingut per fer les alineacions. Que duri. 

 

També ha colaborat l'Assemblea de la FCE aprovant la normativa que regulava els equips on podies deixar taulers vacants.

 

En fí, que agraim la participació de la gent i a l'Ajedreznd que ens penja aquest crónica cada setmana.

 

Com ho farem per mantenir tants equips ascendits, ja us ho explicaré l'any proper.

 

Fins llavors.

 

Ll.

CONGRÉS 6,5-COLON SABADELL B 3,5

CONGRÉS B 7,5-MONTCADA B 7,5

SANT MARTÍ C 4-CONGRÉS C 4

 

L’U X U

 

Un any més arribem al final del campionat; curt per alguns, massa llarg per altres. Nosaltres ja ho teníem tot fet la setmana passada, això ha comportat que els matxos d’avui tinguessin menys interès que un partit de lliga de l’Espanyol.

Col.lectivament destacarem la gran victòria del primer equip sobre un rival, el Sabadell B, que virtualment havia perdut la categoria. Tot i això han presentat una poderosa alineació, especialment als primers taulers.

Els del B hem guanyat contundentment un matx de tràmit davant d’un Montcada B que, lògicament i amb la categoria perduda, ha optat per reforçar altres equips; mentre que el C ha empatat a Sant Martí; quedant finalment segon del seu grup i confirmant l’ascens; doncs la setmana passada em vaig equivocar, pugen els dos primers directament, sense cap mena de play-off, fet pel que el matx únicament servia per determinar qui quedava campió del grup. L’enhorabona als veïns del Sant Martí C!

El D crec que ha guanyat també, mentre que l’E ha empatat a 2.

 

 

Els monstres de l’A

Drets (d’esquerra a dreta): mestre Rubén, Ramírez, Sagués, Salvo, C.Alonso i Jordán

Asseguts: Pere Martínez, Manuel Llopis, Carlos Oliver i Fermí Tejero

 

Acte seguit, analitzem la trajectòria dels integrants del primer equip:

 

Pere Martínez: .molt bona actuació al primer tauler (3,5 punts). La victòria a la darrera ronda fa justícia a un home capaç d’entaular davant del GM Viktor Moskalenko.

 

Manuel Llopis: ha patit força al segon tauler, però millora amb escreix actuacions d’anys anteriors. Poc a poc recupera el seu millor nivell.

 

Carlos Oliver: temporada molt seriosa del sòlid MC congressista. Sense arriscar mai més del necessari, les seves taules han estat de vital importància al tercer tauler.

 

Fermí Tejero: el carismàtic mestre ha apuntalat el seu estil aquest any. Més conservador que altres campanyes, ha estat missió impossible pels rivals guanyar-lo.

 

Mestre Rubén: després d’un inici discret a base d’empatar partides, el mestre ha anat trobant la guspira a mesura que avançava el campionat. Amb les darreres victòries, de gran categoria, s’endú un merescut Pitxitxi.

 

José Ramírez: sense cap mena de dubte el tresorer ha pagat la inactivitat de les darreres temporades. De joc sòlid i tranquil, ha pagat cars alguns errors. Segur que l’any que ve serà un puntal. En qualsevol cas, gran tasca com a delegat.

 

Xavier Sagués: jugador sense complexos que cada temporada assegura un bon nombre de punts. Aquesta no ha estat l’excepció.

 

Roger Salvo: la derrota a la darrera ronda no ha de tapar la seva excepcional temporada que rubrica amb una norma de mestre català; enhorabona Roger

 

Javier Bielsa: ens ha deleitat amb partides molt tàctiques, si bé li ha mancat una miqueta de sort en alguns enfrontaments.

 

Carlos Alonso: no ha estat la millor temporada d’en Carlos; esperem que amb la victòria a la darrera ronda retorni al seu nivell habitual, ànims!

 

 

Anem amb els del B...

 

 

Josep M Jordán: com ell mateix assegura, s’ho ha passat millor quan ha jugat a l’A que de primer tauler al B. Globalment, temporada molt correcta.

 

Frederic Andreu: creixent; va començar amb uns registres molt fluixets, però el presi sempre està allà als moments decisius, fent valer la seva experiència per completar una gran segona volta.

 

Josep Sadurní: un mestre en posicions defensives, aquest any també ha mostrat nocions d’atracador. Gran torneig d’en Josep davant de rivals molt poderosos.

 

Jaume Viñals: el pitxitxi. No hi ha més; quan fas set punts acabant el campionat invicte l’únic que cal és treure’s el barret.

 

Héctor Hernández: gasosa o “starter”; tendeix a aprofitar la baixa forma dels rivals a l’inici del campionat per fer alguns puntets, quan aquests es posen a to, s’esfuma. Amb tot, signa uns dignes sis punts; amb el seu germà comparteix... els cognoms.

 

Petar/Climent: punt segur. La llàstima es no haver-los pogut ajuntar cap ronda.

 

Joan Sorribas: rubrica la temporada més completa dels darrers anys. Molt difícil de batre, ha aconseguit victòries importants.

 

Antoni Moranta: pel motiu que sigui no ha estat el seu millor campionat però com els vells rockers, l’Antoni sempre torna...

 

Joan Codina: a la jugada 15 Fritz sempre li dóna 7 punts d’avantatge però en Joan és molt generós. Aficionat a perdre partides on gaudeix de superioritat. Com a xofer, impecable.

 

Sandra Escobar: sense necessitat de recórrer a les armes femenines, ha completat un notable campionat; especialment a la segona part. De seguir així, algún dia pot arribar a jugar al primer equip.

 

 

 

 

A l’esquerra, el D i l’E; a la dreta, foto de club amb un recull de jugadors de tots els conjunts.

 

Acabar la crònica donant l’enhorabona als cracks del C, que l’any que ve jugaran a Primera Provincial, així com les gràcies a tots els jugadors de l’entitat que han aportat el seu gra de sorra per aconseguir tancar la temporada més exitosa dels darrers deu anys.

 

 

Fins l’any que ve!

 

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

 

 

Segona Divisió (I)
ARAGONES 4 - 6 SANT ANDREU 'B'
CIRERA 6 - 4 FOMENT 'B'
SANT JOSEP BADALONA 7.5 - 2.5 TORDERA
SANTA EUGENIA 5 - 5 MARAGALL
PALAFRUGELL 1 - 9 UGA 'B'

 

 

SANTA EUGENIA

5

         

MARAGALL

5

                     

1

 

SALGADO ALLARIA, CARLES

2315

 

½

 

1

 

JIMENEZ ALBADALEJO, MARIANO

2283

2

 

 SABRIA BATLLE, POL

2315

 

1-0

 

2

 

PARES PERIS, JORDI

2231

3

 

CASANELLAS RUANO, LLUIS

2260

 

½

 

3

 

MIRALLES BRUGUES, RAFAEL

2213

     

2297

           

2242

                     

4

 

SORROCHE MARTIN, JOSEP M.

2232

 

½

 

4

 

ECHARRI TORRES, MIQUEL

2202

5

 

VIDAL ZAMORA, ALEX

2251

 

½

 

5

 

MIRALLES BRUGUES, JORDI

2172

6

 

SUITA GARCESO, NEMESI

2136

 

0-1

 

7

 

DELGADO VALLEJO, FRANCESC

2156

7

 

DIAZ COMAS, JORDI

2064

 

1-0

 

8

 

SERRA REBASSA, DAVID

2118

     

2171

           

2162

                     

8

 

CRIADO TOLEDO, LLORENS

2037

 

0-1

 

9

 

GONZALEZ VILA, MANEL

2101

10

 

GALLART VILA, JOAN

1946

 

0-1

 

11

 

CAHUE SORIA, FRANCESC

2062

13

 

BONAVIA HEREDIA, FRANCESC

1897

 

1-0

 

12

 

DELGADOCAMARA, LUIS F.

2040

     

1960

           

2068

                     
     

2145

           

2158

Bé, això està a punt de finalitzar. Ens classifiquem pel play off, com a segons del nostre grup. Em sembla que ens ha de tocar l'equip del Tarragona B. Ja veurem, quan sorti definitivament els emparellaments.

Desprès de les partides, hem fet un dinar de germanor. La gent estava força contenta, fins i tot el president s'ha compromès que si pujem a Primera Divisió, ens convida a l'equip A a un menu de calçotada. També en Nemesi Suita ha promès que si pujem a Primera Divisió, ell es posa una samarreta de l'Espanyol, un día de campionat. En fi, molt bé.

Judith, la meva filla, diu que vindrà el dia del play off, i em deixarà el seu boli de la sort. S'ha d'intentar no defraudar-la.

Seré breu, de com ha anat la jornada d'avui; Francesc Bonavia s'està doctorant. Avui, amb negres, ha equilibrat força ràpid, i ha anat per la partida.

Pol Sabrià ha fet de salvador en la jornada d'avui. Quan ja pensàvem, que no ens en sortiriem; Pol ha aconseguit guanyar la seva partida, contra pronòstic; tots pensàvem que aconseguiría mig punt, si no perdia abans per temps.

Jordi Diaz avui ha estat com és ell. Tot cor, força i "deixeu-me que m'en surto". Avui hem tingut Jordi en estat pur. Molt bé.

En quan als tablífers, Carlos Salgado que venia d'aconseguir norma de MI en el per equips de França, avui no ha aconseguit gaire cosa en l'obertura i taules. Alex Vidal, que quan tenia la partida encarrilada, s'ha liat tot sol i taules. Lluis Casanellas tampoc ha aconseguit gaire cosa en l'obertura i mig puntet. I jo també he  fet taules, en una linia interessant; que no coneixía.

Al final, en Mircea Parligras, el meu excompany, va acabar l'europeu amb una perfomance de 2680. Em va comentar que segurament jugaría Sants aquest any. També, des d'aqui, ánims a la gent de La Lira, que aquest any, no han fet una campanya massa exitosa; però tampoc era fàcil fer-ho, en Primera Divisió, amb l'equip justet que tenien.

La propera jornada, ja serà play-off. Un matx, que pot representar història per al club si juguem al 100% de nosaltres.

 

Salutacions des de Girona

 

 

Josep M Sorroche

 

Segona Divisió (II)
ANDORRA 9.5 - 0.5 CALAF
BENAVENT 5 - 5 CATALONIA
MONTMELO 4.5 - 5.5 IDEAL CLAVE
TERRASSA 'B' 8.5 - 1.5 SANT FELIU
COLON SABADELL 'C' 5.5 - 4.5 TARREGA

Segona Divisió (III)
RAPITA 2 - 8 PEO VUIT
VILAFRANCA 5 - 5 GRAN PENYA
VILA-SECA 3 - 7 CORNELLA
TARRAGONA 'B' 4.5 - 5.5 LIRA VENDRELLENCA
MASDENVERGE 6.5 - 3.5 CAMBRILS

Preferent BCN (I)
MALGRAT 10 - 0 HORTENC
LIRA 'B' 6.5 - 3.5 ARENYS DE MUNT
SANT MARTI 'B' 5 - 5 SANT ADRIA 'B'
COLLBLANC-AURORA 4 - 6 MASNOU
MATARO 4 - 6 ATENEU COLON 'B'

Preferent BCN (II)
BARBERA 'B' 9 - 1 UGA 'C'
CONGRES 'B' 7.5 - 2.5 MONTCADA 'B'
SANTCUGATENCA 8 - 2 SANT BOI LLUÇANES
MOLLET 8.5 - 1.5 CERDANYOLA VALLES 'B'
LLINARS 6.5 - 3.5 CALLDETENES

Preferent BCN (III)
CARDONA 7 - 2 IGUALADA
CORNELLA 'B' 5.5 - 4.5 AVINYO
TARADELL-CENTELLES 4 - 6 BERGUEDA
SANTPEDOR 5 - 5 PASSIO
CASTELLET 5 - 5 VIC

Preferent BCN (IV)
BELLVITGE ENTITAT 5 - 5 TRES PEONS 'B'
MARTORELL 5 - 5 PRAT
RUBINENCA 8 - 2 SITGES 'B'
COLONIA GÜELL 5 - 5 GAVA
CATALUNYA 8.5 - 1.5 CASTELLDEFELS

CATALUNYA 8,5 - CASTELLDEFELS 1,5
 
L'equip A del Catalunya, amb aquesta contundent victòria, aconsegueix el primer lloc del grup i l'ascens a la Segona Divisió, categoria que vam perdre fa tres anys i que esperem almenys mantenir molt de temps. El matx d'avui no ha tingut història, tot i que les partides s'han resolt al cap de força estona, però ha quedat reflectit que un equip es jugava una ocasió única de pujar i l'altre ja venia amb els deures fets, amb alguna baixa. No puc donar una explicació massa detallada del desenvolupament del matx, però globalment la temporada del Catalunya és exitosa a nivell esportiu. El primer equip, després de dos anys fregant l'ascens, torna a una 2a que promet ser duríssima en un hipotètic futur Grup I, veient ascensos i descensos de categoria.
 
El B, a les 17h d'avui diumenge, no pot cantar salvació encara, tot i empatar avui contra el líder Esplugues, en un matx que semblava que podia fins i tot guanyar. El Sonnenborg pot deixar l'equip B en 8è lloc, amb 4 punts, però tot i així a la pràctica molts avantpenúltims d'aquesta categoria (1a Territorial) se salven. En el pitjor dels casos, un descens seria compensat amb un ascens (no confirmat, però sí virtual), de l'equip C a 1a Territorial. Avui el Catalunya C perdia contra l'Incresa l'opció de ser primer, però un segon lloc amb 7,5 ha de ser suficient per al merescut ascens d'un grup de jugadors compacte i compromès, capitanejat per Miguel Ayllón. Els equips D i E han servit per donar joc als joves i veterans del club, respectivament. Ambdós equips han estat relativament a prop dels primers llocs, però sense opcions reals d'ascens. En tot cas, el destacable d'aquests 5 equips és que en les nou sermanes de Campionat cap d'ells ha presentat cap vacant i tampoc no hem cedit cap incompareixença. Tot un èxit de participació.
 
L'enhorabona a tots els protagonistes. Especialment és digne de menció l'esforç d'en Manolo Vargas per jugar totes les rondes amb l'equip A, tot i la seva discapacitat i alguns desplaçaments de certa distància. El seu és l'exemple que una discapacitat és relativa si l'esforç i la il·lusió estan per sobre. I també menció a part per en Josep Coll, sempre al peu del canó de l'equip B tot i les adversitats. El club no tanca encara la barraca: a banda del playoff de Preferent, d'aquí a 6 dies comença l'Obert Internacional del club a les Cotxeres de Sants, on esperem superar els números de l'any passat. Us hi esperem!
 
Jordi Morcillo (Catalunya EC)

Primera Prov BCN (I)
AGUSTI 4 - 4 CANET
COLMENA 'B' 5 - 3 COMTAL 'C'
SANT JOSEP BADALONA 'B' 4 - 4 VILASSAR
CERDANYOLA MATARO 'B' 2 - 6 BADALONA
PINEDA 4 - 4 CIRCOL CATOLIC

Primera Prov BCN (II)
BARAD - GRANOLLERS-CANOVELLES
SANT PERE TORELLO 7 - 1 CARDEDEU
CERDANYOLA VALLES 'D' 4 - 4 TERRASSA 'C'
COLON SABADELL 'D' 6.5 - 1.5 TARADELL-CENTELLES 'B'
VALL DEL TENES 4 - 4 CASTELLAR

Primera Prov BCN (III)
PEONA I PEO 'B' 7 - 1 SANT ANDREU 'C'
JAKE 'B' 5 - 3 CERDANYOLA VALLES 'C'
COMTAL 'B' 8 - 0 COLON SABADELL 'E'
ONCE BCN 3.5 - 4.5 TORRENEGRA
TRES PEONS 'C' 4 - 4 ATENEU BARCELONES

Peona i Peó B 7 - 1 Sant Andreu C
 
Matx absolutament decisiu per l'ascens de categoria. Qui guanyava, pujava. I, per això, el nostre filial ha presentat el millor equip de la temporada i de tota la història de l'equip B. Una jornada sense cap baixa, si totes fossin així...
 
Durant molta estona el marcador no s'ha mogut, les partides s'anaven jugant a poc a poc i no es podia preveure quin seria el desenllaç. Però Marc López ha trencat el gel. Una partida on ha entregat un munt de peons, l'ha acabat guanyant gràcies a la mala situació del rei adversari. M'agradaria destacar el gran paper d'aquest jugador aquest any. Ha estat un puntal clau en matxos decisius, com el d'avui i el de l'Ateneu. El segon en acabar ha estat l'Adrià de Blois, un altre artífex de la gran temporada de l'equip.
 
Més tard, la Salomé col·locava el 3-0, però ningú ha celebrat res, el matx encara no s'havia acabat, i aquest club té una llarga història de fracassos amb marcadors favorables que s'acaben capgirant en les últimes partides. Tanmateix, l'Òscar no ha permès que hi hagi patiment, ja que ha sentenciat amb el 4-0, que ens donava matemàticament el 2n lloc.
 
Tot i això, el Nika tenia la partida perduda, el Moya estava inferior, jo lluitava una posició a simple vista incerta, i el Jose estava igualat. Molt optimista s'havia de ser per pensar que d'aquí treuríem 3 punts, però sí, el Moya ha guanyat, tot seguit el Jose ha signat taules, jo aconseguia guanyar un peó en tot aquell embolic i adjudicar-me el final, i el Nika no estava disposat a perdre jugant al B, així que ha atracat unes tauletes.
 
He de dir que estic molt content amb tot l'equip, ja que hem superat moments difícils, hem lluitat en situacions tenses i, finalment, hem celebrat el feliç desenllaç. Gràcies a tots per haver estat tan bons companys d'equip, sou formidables!!!
 
Frederic Corrigüelas
 

 

Primera Prov BCN (IV)
PEONA I PEO 'C' 2.5 - 5.5 NINOT
LIRA 'C' - ESPIGA
IDEAL CLAVE 'B' 3.5-4.5 CECOB
CATALUNYA 'B' 4 - 4 ESPLUGUES
TRES PEONS 'D' 8 - 0 Vacant

Primera Prov BCN (V)
MARTORELL 'B' 7 - 1 MOLI NOU
SANT BOI 'B' 7 - 1 VILADECANS
PADRO 2.5 - 5.5 MOLINS DE REI
SANT FELIU 'B' 2 - 6 VILAFRANCA 'B'
CORNELLA 'C' 1.5 - 6.5 SANT JOAN DESPI

Primera Prov BCN (VI)
SANT JOAN 7 - 1 SANT SADURNI
SALLENT 5.5 - 2.5 CATALONIA 'B'
CAPELLADES 0 - 8 PIERA
MONTBUI - BALSARENY
OLESA 5 - 3 MANRESA

Segona Prov BCN (I)
Vacant 0 - 8 BADIA
SANTCUGATENCA 'B' 5.5 - 2.5 TERRASSA 'E'
MOLLET 'B' 3.5 - 4.5 COLON SABADELL 'F'
VALL DEL TENES 'C' 3.5 - 4.5 SANT QUIRZE
BARBERA 'C' 1 - 7 PARETANA

Segona Prov BCN (II)
PEON DOBLADO 2.5 - 5.5 GAVA 'B'
Vacant 0 - 8 VILAFRANCA 'C'
SANT FELIU 'C' 0.5 - 7.5 SITGES 'C'
CASTELLDEFELS 'B' - PRAT 'B'
TRES PEONS 'F' 5 - 3 BELLVITGE ENTITAT 'B'

Segona Prov BCN (III)
CATALUNYA 'C' 3.5 - 4.5 INCRESA
Vacant 0-4 COMTAL 'D'
VILAFRANCA 'D' 6 - 2 JAKE 'C'
COLLBLANC-AURORA 'B' 2.5 - 4.5 MARTORELL 'C'
ABRERA 3 - 5 CERVELLO

Segona Prov BCN (IV)
CATALONIA 'C' 2.5 - 5.5 SANTPEDOR 'B'
BERGUEDA 'B' 5.5 - 2.5 ATENEU IGUALADI
SURIA - POBLA CLARAMUNT
L'ESTANY - MOIA
CALAF 'B' - SANTPEDOR 'C'

Segona Prov BCN (V)
MASNOU 'B' 3 - 5 LLAVANERES
VILASSAR "B" - SANT JOSEP BADALONA 'C'
LAETANIA-ALELLA 2.5 - 5.5 CIRERA 'B'
CERDANYOLA MATARO 'C' - SANT MARTI 'E'
ATENEU COLON 'D' 1 - 7 CALELLA-AMISTAT

Segona Prov BCN (VI)
GRANOLLERS-CANOVELLES 'B' 8 - 0 Vacant
CASTELLAR 'B' - LLINARS 'B'
MONTMELO 'B' 6 - 2 SANT LLORENÇ
TERRASSA 'D' 2.5 - 5.5 FRANQUESES
VALL DEL TENES 'B' 3.5 - 4.5 CALDES DE MONTBUI

Segona Prov BCN (VII)
ATENEU COLON 'C' 8 - 0 Vacant
SANT ANDREU 'D' 3.5 - 4.5 SANT MARTI 'D'
FOMENT 'C' - CONGRES 'D'
MOLLET 'C' 5.5 - 2.5 LIRA 'D'
CERDANYOLA VALLES 'E' 4.5 - 3.5 DIAGONAL MAR

Segona Prov BCN (VIII)
BARCELONETA 'B' 5.5 - 2.5 CADENA
ATENEU BARCELONES 'B' 4 - 4 FOMENT 'D'
SANT MARTI 'C' 4 - 4 CONGRES 'C'
TRES PEONS 'E' 8 - 0 Vacant
IDEAL CLAVE 'C' 4.5 - 3.5 VILA OLIMPICA

Tercera Prov BCN (I)
Vacant 0 - 4 IGUALADA 'B'
BERGUEDA 'C' 3 - 1 CAPELLADES 'B'
Vacant 0 - 4 OLESA 'B'
SANTPEDOR 'D' 1.5 - 2.5 ABRERA 'B'
JOVIAT 2 - 2 MONTBUI 'B'

Tercera Prov BCN (II)
BERGUEDA 'E' 0.5 - 3.5 SANT ESTEVE
CATALONIA 'D' 0 - 4 MINORISA
Vacant 0 - 4 L'ESTANY 'B'
PALLEJA 'B' 2 - 2 OLESA 'C'
BALSARENY 'B' 3.5 - 0.5 BERGUEDA 'D'

Tercera Prov BCN (III)
SANT BOI 'C' 4 - 0 CERVELLO 'B'
CASTELLDEFELS 'C' - RIBES
COLONIA GÜELL 'B' 0 - 4 CASTELL
GRAN PENYA 'B' 3.5 - 0.5 VILAFRANCA 'E'
PALLEJA 4 - 0 Vacant

Tercera Prov BCN (IV)
ESPIGA 'C' 2 - 2 CASTELLBISBAL
SANT JOAN DESPI 'B' 0 - 4 EUGENI D'ORS
COLLBLANC-AURORA 'C' 1 - 3 AGUSTI 'B'
ESPLUGUES 'C' 4 - 0 Vacant
ESCOLA ESPLUGUES 4 - 0 MARTORELL 'D'

Tercera Prov BCN (V)
TRES PEONS 'J' 3 - 1 PEONA I PEO 'E'
COLLBLANC-AURORA 'D' 0 - 4 ESCOLA ESCACS DE BCN 'C'
COMTAL 'E' 1 - 3 CORNELLA 'D'
Vacant 0 - 4 SANT JOAN DESPI 'C'
CATALUNYA 'D' 1.5 - 2.5 ESPLUGUES 'B'

Tercera Prov BCN (VI)
ATENEU BARCELONES 'C' 0-4 AGUSTI 'C'
FOMENT 'E' - EUGENI D'ORS 'B'
ESPIGA 'B' 2.5 - 1.5 BCN-VULCA 'B'
CATALUNYA 'E' 2 - 2 CONGRES 'E'
Vacant 0 - 4 TRES PEONS 'I'

Tercera Prov BCN (VII)
MONTCADA 'C' 2 - 2 RIPOLLET
MOLLET 'F' 0 - 4 PALAU-SOLITA
COLON SABADELL 'H' 0-4 TERRASSA 'F'
CALDES DE MONTBUI 'B' 1.5 - 2.5 VALLROMANES
BARAD 'B' - CASTELLAR 'C'

Tercera Prov BCN (VIII)
BARAD 'C' - SANT QUIRZE 'B'
MOLLET 'E' 0.5 - 3.5 RUBINENCA 'B'
CALDES DE MONTBUI 'C' 1.5 - 2.5 BADIA 'B'
MONTCADA 'D' 2 - 2 RIPOLLET 'B'
COLON SABADELL 'G' 0 - 4 ULLASTRELL

Tercera Prov BCN (IX)
VALL DEL TENES 'E' 4 - 0 SANT BOI LLUÇANES 'C'
BARAD 'D' - PARETANA 'B'
TONA 3 - 1 VALL DEL TENES 'F'
CALLDETENES 'B' 0.5 - 3.5 LLINARS 'C'
CREMA 'B' 3 - 1 FRANQUESES 'B'

Tercera Prov BCN (X)
VIC 'B' 2.5 - 1.5 LLINARS 'D'
VALL DEL TENES 'D' 4 - 0 SANT PERE TORELLO 'B'
MOLLET 'D' 3.5 - 0.5 TONA 'B'
SANT BOI LLUÇANES 'B' 2 - 2 CREMA
CALLDETENES 'C' 3 - 1 CARDEDEU 'B'

Tercera Prov BCN (XI)
BADALONA 'B' - PINEDA 'B'
CIRERA 'C' 3 - 1 SANT JOSEP BADALONA 'E'
ARENYS DE MUNT 'B' 3 - 1 PEONA I PEO 'G'
Vacant 0-4 MASNOU 'C'
CANET 'B' 4-0 Vacant

Tercera Prov BCN (XII)
SANT JOSEP BADALONA 'D' 2.5 - 1.5 MARAGALL 'B'
ARENYS DE MUNT 'C' 4-0 Vacant
SANT ADRIA 'C' 4-0 Vacant
BADALONA 'C' - PEONA I PEO 'F'
ATENEU COLON 'E' 0-4 TRES PEONS 'H'

Tercera Prov BCN (XIII)
SANT ANDREU 'E' 1.5 - 2.5 ESCOLA ESCACS DE BCN 'B'
SANT MARTI 'F' 2 - 2 ONCE BCN 'B'
COLMENA 'C' 4 - 0 FOMENT 'F'
Vacant 0-4 IDEAL CLAVE 'D'
PEONA I PEO 'D' 1.5 - 2.5 TRES PEONS 'G'

Tercera Prov BCN (XIV)
LLINARS 'E' 4-0 CERDANYOLA VALLES 'F'
SANT ANDREU 'F' 4 - 0 CASTELLDEFELS 'D'
ARENYS DE MUNT 'D' 1 - 3 PEONA I PEO 'H'
PEONA I PEO 'I' 1.5 - 2.5 COMTAL 'F'
ESCOLA ESPLUGUES 'B' 0 - 4 SANT JOSEP BADALONA 'F'

Preferent GRN
BLANES - FIGUERES 'C'
SALT i GIRONA 6.5 - 3.5 GERUNDA 'B'
MONTGRI 2.5 - 7.5 GUIXOLENC
BANYOLES 5 - 5 OLOT 'B'
CASSA 5 - 5 FIGUERES 'B'

ELS EQUIPS DEL  BANYOLES FAN EL QUE PODEN PERÒ ENS SERVEIX DE POC.

 

ELS EMPATS DELS CASSA “A”  I   EL CASSÀ “B”  ENS DONEN DOS DISGUSTOS, TANT A PREFERENT COM A PRIMERA.

 

 

            Categoria Preferent.

 

 

El Banyoles i el Olot “B” empaten a 5, però l’empat entre Figueres “B” i Cassà en allunya definitivament del Play-Off, amb independència del nostre resultat.

 

            El primer equip del Banyoles ha patit serioses baixes de darrera hora, ja que els dos Elias Muratet (pare i fill) no han pogut jugar, ni tampoc German Naharro, i aquestes baixes han significat molta vulnerabilitat als taulers de darrera,  ja que, de forma assenyada, s’ha preferit mantenir l’alineació del “B” per lluitar per mantenir la categoria.

 

            El Olot “B” que estava involucrat en el descens, ha portat un equip molt competitiu, i ha aconseguit endur-se un empat, que els valia el seu pes en or per eludir el descens. L’empat, inicialment, ens ha fet pensar que no havíem sabut aprofitar la previsible derrota del Cassà a Figueres per situar-nos en el Play-Off. Posteriorment, quan hem conegut l’empat entre aquest dos equips ha mitigat la nostra sensació, ja que aquest resultat ens impedia accedir al segon lloc encara que haguéssim guanyat.

 

            La temporada s’ha acabat per nosaltres en un tercer lloc, empatats amb el Salt i el Guixolenc, i ara ens toca esperar la propera temporada per lluitar per l’ascens a Segona Divisió.

Pel que fa a la categoria Preferent de Girona, a la darrera ronda el Figueres “B” ha acabat la lliga jugant a Cassà de la Selva, segon classificat de la categoría, i ha aconseguit un empat 5 a 5, tot i que el matx s’ha torçat ben aviat, amb la rápida derrota de Jaume Viñas.

El Figueres “B” ha realitzat una gran temporada, cedint només dos empats contra el Cassà i el Banyoles -2on i 3r respectivament-, i aconseguint l’ascens directe a Segona Divisió. Com a campió de Girona, el Figueres “B” també disputarà la fase final de Catalunya de preferent.

 

A la mateixa categoria, el Figueres “C” ha vençut en el seu desplaçament a Blanes per 4’5 a 5’5 i acaba la temporada amb uns excel.lents 4 punts de 9 posibles, en setena posició.

 

Pel que fa a l’equip del Figueres “D”, que juga a la Segona Gironina, ha acabat la temporada amb una victoria 5 a 3 enfront el Santa Eugenia “C” i acaba la temporada amb 5 punts de 9 possibles, i una gran quarta posició.

 

Així mateix el Figueres “E”, composat per jugadors de l’escola del club, ha obtingut 20 punts –sistema olímpic-, i ha acabat en sisena posició.

 

Primera Prov GRN
TORDERA 'B' 4 - 4 DOTZE CASTELLS
SANT GREGORI 3 - 5 PALAFOLLS
GERUNDA 'C' 2 - 6 BISBAL
BANYOLES 'B' 4.5 - 3.5 SANTA EUGENIA 'B'
VIDRERES 4 - 4 CASSA 'B'

 

            Primera Provincial.

 

            El Banyoles B  ha guanyat al Santa Eugènia B, per un ajustat 4,5 a 3,5 en un matx disputat, però que l’empat del Cassa “B” a Vidreres en costa la categoria.

 

           

            El matx es preveia dramàtic, i així ho ha estat, els nostres jugadors, conscients del molt que ens hi jugàvem han assolit una victòria ajustada per 4,5 a 3,5. Això ens situava amb 3 punts, previsiblement empatats amb el Sant Gregori i el Cassà “B”, i  per davant del Tordera “B”, aquesta eventualitat ens salvava de baixar, però el empat del Cassà “B” a Vidreres ens ha condemnat al penúltim lloc i per tan perdrem la categoria, a menys que el Cassà pugi en el (duríssim) Play-Off d’ascens a Segona Divisió. Tal com ens ha anat durant tota la temporada amb el Cassà, (i sobretot avui) ens podem donar per descendits.

 

 

Segona Prov GRN
GERUNDA 'E' 6 - 2 VILOBI
GUIXOLENC 'B' 2.5 - 5.5 GERUNDA 'D'
PALAFRUGELL 'B' 6 - 2 SALT i GIRONA 'B'
FIGUERES 'D' 5 - 3 SANTA EUGENIA 'C'
LLORET 5 - 3 OLOT 'C'

Tercera Prov GRN (II)
BANYOLES 'D' 1 - 3 SANTA EUGENIA 'E'
BISBAL 'B' 4 - 0 Vacant
OLOT 'D' - CASSA 'C'
SALT i GIRONA 'D' 0 - 4 GERUNDA 'F'
DOTZE CASTELLS 'B' - PALAFRUGELL 'C'

Tercera Prov GRN (III)
FIGUERES 'E' 4 - 0 Vacant
SANT PERE PESCADOR 2 - 2 L'ESCALA
SALT i GIRONA 'C' - OLOT 'E'
DOTZE CASTELLS 'C' 4 - 0 SALT i GIRONA 'F'
BANYOLES 'C' 2 - 2 ELS PALAUS

            Tercera Provincial.

 

           

            El Banyoles “C” ha perdut davant d’un experimentat Els Palaus (d’Agullana), on hem aconseguit un  meritori empat a 2, per part de la mainada.

 

 

            Resultat final:   Banyoles “C” 2   -  Els Palaus  2.

 

 

 

            El Banyoles “D” per la seva part s’ha perdut amb el Santa Eugènia “D”  amb una única victòria d’Olga Carmona.

 

            Al final:   Banyoles “D”   1  - Sta. Eugènia 3.

 

 

 

            Fins l’any proper.

 

 

                          

            Elias Muratet.

 

Preferent LLE
GUISSONA - PARDINYES
LLEIDA 'B' 5.5 - 4.5 LA SEU
IVARS 6.5 - 3.5 ELEFANT
VILANOVENC 4.5 - 5.5 TARREGA 'B'
BAIX SEGRE 6 - 4 BALAGUER 'B'

Primera Prov LLE
JUNEDA 5.5 - 2.5 ANDORRA 'B'
BALAGUER 'C' 0 - 8 VALLFOGONA
LLEIDA 'C' 0.5 - 7.5 TORA
PONTS 0 - 8 BALAFIA
BELLPUIG - MOLLERUSSA

Segona Prov LLE
ALMENAR - VALLFOGONA 'B'
IVARS 'B' 2.5 - 2.5 PONTS 'B'
SEROS 5 - 0 VILANOVA
ALMENAR 'B' - LLEIDA 'D'
VILABARCA 4 - 1 A. GARRIGUENC

Tercera Prov LLE (I)
SORT - BALAFIA 'B'
TARREGA 'C' 4 - 0 VALLFOGONA 'D'
VILANOVA 'B' - BALAGUER 'E'
BALAGUER 'D' 1.5 - 2.5 VALLFOGONA 'C'
BALAGUER 'F' - LLEIDA 'E'

Preferent TGN (I)
FLIX 4.5 - 5.5 TORREDEMBARRA
MORA D'EBRE 3 - 7 REUS DEPORTIU 'B'
REUS PLOMS 6 - 4 STA COLOMA QUERALT
ESCACS REUS 5.5 - 4.5 TARRAGONA 'C'
VALLS 'B' 4 - 6 AMPOLLA

Preferent TGN (II)
VILA-RODONA 5 - 5 L'ESPLUGA
L'HOSPITALET 3.5 - 6.5 CAPABLANCA
MASROIG 6 - 3 GANDESANA
ALCANAR 4.5 - 5.5 MASDENVERGE 'B'
MONTBLANC 3 - 7 VALLS

Primera Prov TGN (I)
STA COLOMA QUERALT 'B' - CONSTANTI
ONCE REUS - BISBAL SCR
TARRAGONA 'D' 2.5 - 3.5 LA SELVA
VALLS 'C' 3.5 - 2.5 VILA-SECA 'B'
CALAFELL 1.5 - 4.5 LIRA VENDRELLENCA 'B'

Primera Prov TGN (II)
JESUS CATALONIA 4.5 - 1.5 SALOU
RIUDOMS 6 - 0 MASDENVERGE 'C'
PEO VUIT 'B' 2 - 4 RAPITA 'B'
DUESAIGÜES 1.5 - 4.5 CAMBRILS 'B'
REUS PLOMS 'B' - TORTOSA

Segona Prov TGN (IV)
VILA-RODONA 'B' 2 - 2 VALLS 'D'
MONTBLANC 'B' 4 - 0 L'ESPLUGA 'B'
SARRAL 4 - 0 STA COLOMA QUERALT 'C'

Tercera Prov BCN (XV)
JOVIAT 'B' 4-0 COLON SABADELL 'I'
CATALONIA 'E' - CALDES DE MONTBUI 'D'
MOLLET 'G' - FRANQUESES 'C'
CASTELLAR 'D' - CERVELLO 'C'
PALLEJA 'C' 2 - 2 BADIA 'C'

Segona Prov TGN (V)
UNIO 4 - 0 VILA-SECA 'C'
RAPITA 'C' 2 - 2 MASDENVERGE 'D'
TARRAGONA 'E' 3.5 - 0.5 CAMBRILS 'C'

Segona Prov TGN (VI)
VENDRELL G.L. 3.5 - 0.5 LIRA VENDRELLENCA 'C'
VENDRELL G.L. 'B' 1.5 - 2.5 LIRA VENDRELLENCA 'D'
TORREDEMBARRA 'B' - TORREDEMBARRA 'C'

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1