bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 12/10/2010 10:08:19

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

 

    M'agradaria recuperar els comentaris que ja fa temps es varen fer sobre els trams d'elo en els oberts catalans. La base dels comentaris era la manca d'oberts amb trams d'elo i jugats en cap de semana, per tal que els  aficionats gaudíssim jugant amb competitivitat i il.lusió d'acord amb les notres possibilitats.

    En primer lloc felicitar els organizadors de competicions d'aquestes característiques, especialment els de Martorell i Cerdanyola. El èxit de participacio ha trencat les expectativas inicials, sent meritori el cas de Cerdanyola amb limitació d'elo màxim en el grup A. 

     Això demostra que els aficionats tenim ganes de jugar i molt, si tenim oportunitats de disfrutar. Si aquesta practica es fomenta hi haurà increment de llicències, de massa social, de colaboradors en els clubs, en resúm d'activistes dels escacs. I aquest activísme hauria de ser bo per les escoles d'escacs, els clubs, les competicions i els jugadors amb projecció de futur.

 

     Miquel Estapé Jorba

Jugador Penya d'Escacs Cerdanyola

Fent costat al comentari de Miquel Estapé i Jorba.

Es una gran satisfacció saber i comprovar que hi ha algun torneig per grups on es respecta la finalitat per la qual es fan els grups, és a dir, que hi hagi una relativa igualtat de forces entre els participants, que es correspongui en cada grup: Martorell i Cerdanyola, que sàpiga.

Com sembla que hauria de ser allò més lògic, usar un criteri de selecció basat en un barem igual per tothom, en el cas dels grups B, i C si n’hi ha, seria sense cap mena de discussió, l’Elo Català, (a Catalunya), ja que és l’Elo que comparteix tothom en els nivells de jugadors d’aquests grups “inferiors”.

Resulta còmic i costa de creure que hi ha qui s’obstina en fer servir l’Elo Fide per damunt del català, en aquests grups B i C quan molts jugadors ni tan sols tenen assignat Elo Fide, i si en tenen es tan fiable com una promesa política. La proba es que hi ha diferencies de més de 300 punts entre l’Elo Fide, on s’han valorat quatre partides comptades i el Català, on es valoren pràcticament totes. És desagradable haver-te apuntat en un grup B on l’Elo màxim ès de 1850 i et trobis un rival d’Elo superior als 2000 perquè prevaleix l’Elo Fide.

Donat que ja s’ exposat i denunciat anteriorment aquest fet i no cal ser repetitiu, dono èmfasis a felicitar de tot cor, el bon criteri aplicat en els torneigs de Martorell i Cerdanyola, i possiblement algun altre que desconec, i animo a tots a seguir el mateix criteri per evitar frustracions, desenganys i injusticies.

Moltes gràcies.

Salut

Josep Farell

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1