bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 21/11/2011 15:09:13

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

Assemblea de Clubs de la FCE 19 de novembre de 2011:

 

El dissabte 19 de novembre ha tingut lloc una nova assemblea de clubs convocada per la FCE,  a les 16:30h. a la quarta planta de l’edifici Jacint Laporta del centre cívic de les Cotxeres de Sants. Quan jo he entrat a la sala, el Sr. Alejandro Gimeno et donava una carpeta amb el tradicional dossier de temes a tractar en l’Assemblea, aquest cop de 20 fulls escrits per les dos cares, una reducció notabilísima de paper respecte d’altres cops.

 

A la reunió han assistit 36 persones sense contar els cinc oradors de l’estrada, d’esquerra a dreta Sr. Antoni López, Sr. Josep Viñas, Sr. Toni Ayza, Sr. Jordi Parayre i Sr. Josep Ma Camell. El Sr. Adrià Navarro en una taula al costat esquerra de l’estrada, feia funcionar un projector on es reflectia en una pantalla el tema de debat de cada moment. També estaven presents a la sala els membres de la Junta Directiva Sr. Jordi Capellades, Sr. Joan Antoni Pérez, Sra. Marta Amigó, i Sra. Imma Montoliu. Almenys els membres de la Junta directiva que han segut a l’estrada no han votat en cap moment.

 

Quan jo he arribat a la seu de l’assemblea, el president de la FCE ja estava explicant el seu informe, que passo a resumir.

 

Deixeu-me en primer lloc mostrar l’ agraïment de la Junta directiva als clubs, per la confiança que ens heu fet de encomanar-nos dirigir la Federació durant aquest nou mandat.

 

Volem felicitar a alguns esportistes i clubs que han aconseguit èxits rellevants en aquests darrers mesos. L’ Àlvar Alonso va aconseguir el Campionat d’Espanya absolut amb només 19 anys, acompanyant-lo al podi el Miquel Illescas, que va estar a punt d’ampliar el seu record de victòries  i l’  Olga Alexandrova que ha fet la millor actuació d’ una dona a la historia en un Campionat d’Espanya .

 

El Foment es va proclamar Campió de Primera Divisió espanyola i juntament amb la UGA han aconseguit l’ascens a la Divisió d’Honor espanyola, en un campionat que va estar organitzat per SCC Sabadell i el Barberà amb el suport de la Federacio Catalana d’Escacs.

 

Als Campionats d’ edats les noies catalanes van tenir una destacada actuació que es va traduir en sis de les 7 medalles que van guanyar els nostres esportistes. L’ equip sots-14 va aconseguir el títol de Campió de Espanya i el sots-16 la medalla de bronze.

 

A la passada Assemblea del mes de Maig ja vam avançar que la situació econòmica ens afectaria amb retallades de les subvencions que rebíem del Govern. Malgrat estar davant d’ unes eleccions a la federació, vam presentar un pla d’ajust a l’ Assemblea que preveia una retallada del 18% en aquestes ajudes. El pla preveia mantenir l’estructura de competicions de la Federació i garantir les ajudes al Circuit i a la participació dels clubs a les competicions estatals. Finalment la retallada al conjunt de les federacions ha estat del 18 %. La nostra federació no ha sortit malparada, ja que ens han retallat el 16’40 %.

 

Però on mes s’han notat les retallades ha estat en les ajudes a clubs. Quant la previsió a l’ estiu era que no rebrien res, finalment han arribat ajudes a alguns tornejos internacionals del Circuit, però molt menys del que era habitual. La situació econòmica del país com tots sabeu no sols no ha millorat, si no que en tot cas hem anat en darrera i és per això que al confeccionar els pressupostos del 2012 que presentarem en aquesta assemblea per la seva consideració, hem volgut ser realistes.

 

La informació que tenim en aquets moments de com evolucionaran les ajudes de la Generalitat és que quedaran com han estat en el 2011, així ho hem reflectit en el pressupost. Si la situació anés a pitjor, que pot ser, farem com vam fer l’any passat, un ajust que presentaríem a la Assemblea de maig.

 

Sabem que els clubs també passen per moltes dificultats i per això proposem  en aquest pressupost baixar la pressió de les quotes per sota de la inflació. Aquí ens hem trobat en un problema afegit i és que la FEDA ha deixat de donar la llicencia sots 16 de manera gratuïta i ha posat un preu de 1’80 € per llicencia. Haig de dir que aquesta mesura es va aprovar amb el vot en contra de quasi tots els representants catalans que estàvem presents a la Assemblea de la FEDA, ja que considerem que és una mesura que perjudica a les federacions que estan creixent com la nostra. Proposem crear un preu especial de 2 euros per als sots 10 incorporant el dret a tenir serveis d’ Internet, imputar només una part de l’augment de sots 12 a sots 16 i aplicar el IPC al resta de llicencies.

 

Les quotes de participació al per equips només pujaran un 2%, més d’un punt per sota del IPC i farem una proposta de supressió de la quota obligatòria del Butlletí que es compensa amb un lleuger augment de la quota de club. Si tenim en compte els dos conceptes, aquesta mesura representarà un estalvi per als clubs.

 

Un dels canvis més importants que presentem per  a la temporada 2012 es la compactació de l’ antic Campionat juvenil sots-20 amb els campionats d’ edats afegint la categoria sots-18. El que proposem es seguir l’esquema dels Campionats estatals i europeus que ja tenen aquest format.

 

També presentarem a l’ Assemblea una proposta de modificació del Campionat per equips que obeeix a la intenció d’ homogeneïtzar el Campionat a tot Catalunya, fent que a totes les categories juguin el mateix nombre de jugadors, cosa que ara no passa, i anivellar la força dels equips a la mateixa categoria de les diferents delegacions territorials.

 

La disminució de les subvencions també ens ha portat a prendre decisions molt doloroses, com la supressió de la nostra participació al Campionat de Europa de veterans i reduir substancialment les beques per joves jugadors.

 

Desitgem recuperar la nostra participació a Europa de la selecció de veterans en quant la situació econòmica ho permeti.

 

Les obres de la nova seu de la FCE s’estan fent al ritme previst i esperem poder traslladar la Federació al primer trimestre del 2012. El proper any algunes competicions ja podran utilitzar la seu de Fabra i Coats. El president ha explicat llavors que encara que les obres del nou local de la FCE les pagava la Generalitat mitjançant un préstec demanat al ICO, la FCE havia demanat una pòlissa de  crèdit de 100.000 € a pagar en 6 mesos per tenir líquid per pagar l’ obra.  

 

Fa unes setmanes es va realitzar el congrés de la FIDE on es presentaven tot una sèrie de mesures que si s’haguessin aprovat, haurien canviat el sistema de competicions d’escacs tal com el coneixem. Finalment la pressió dels països de l’Europa occidental va poder parar la seva aprovació, però no descarto que la FIDE ho torni a intentar i haurem d’estar atents als moviments que faci per intentar exprimir més les arques de les grans federacions europees.

 

El concurs per l’adjudicació del portal de joc per Internet l’ha guanyat una altra vegada ICC. La nova oferta no ve limitada a un numero d’ usuaris, per la qual cosa la FCE farà una campanya per intentar incrementar el número de federats que fan us del servei, que en aquests moments està rondant els 2.000, dels que uns 1400 en fan un us regular. Demanem la col·laboració dels clubs per donar a conèixer aquest servei a tots els federats.

 

La Festa Catalana d’ enguany va canviar el format del dinar, fent-lo molt més econòmic,  per facilitar la participació de clubs i aquests van respondre  amb un record de participació. Vull agrair al Cornellà el suport que ens van donar.

 

El Circuit Català ha mantingut quasi tots els tornejos i això sabem que ha representat un gran esforç pels organitzadors, ja que aconseguir patrocinis en l’actual situació no es fàcil. Els jugadors els han premiat batent el rècord de participants en molts del tornejos.

 

Cal destacar que hem pogut mantenir el patrocini tant institucional com del Casino de Barcelona per fer que Catalunya tingui un gran torneig magistral.

 

Vull informar a l’ Assemblea  que la Federació organitzarà el proper Campionat d’ Espanya d’escacs actius que es celebrarà en el marc del festival David García Ilundaín.

 

Volem agrair finalment la col·laboració dels clubs que malgrat la crisi han mantingut una excel·lent oferta de tornejos a Catalunya, que és el motor juntament amb els Campionats d’ edats del nostre creixement. Gracies per la vostra atenció.

 

Un cop acabat el discurs del president s’han escollit els dos interventors per l’aprovació de l’acta de l’assemblea, segons els nous estatuts de la FCE per que abans eren tres, i han estat escollits el Sr. Joan Emili Cabello i el Sr. Josep Garcia-Riera.

 

Seguidament el president de la FCE ha presentat als assistents el primer punt de l’ordre del dia, que tractava del Calendari Esportiu de l’any 2012, donat que el Sr. Víctor Pont que ho solia fer han dit que estava malalt, destacant tres novetats en ell:

 

+ Que el Campionat de Catalunya per Equips s’acabarà abans de Setmana Santa a pràcticament totes les categories tret de Divisió d’Honor.

 

+ Que el Campionat Juvenil de Catalunya s’integra dins el Campionat sot-16 de l’any passat en el mateix format, i en la Final de Catalunya també, és a dir que hi haurà fases comarcals o per agrupació de comarques. 

 

+ Que les final de Catalunya sots-18 passarà a ser de 9 rondes i 6 dies a més de 8 rondes i 5 dies com fins ara, donant una matí o tarda de descans als jugadors, donat que hi havia grups d’edats que estaven amb 80 o 100 inscrits i demanaven una ronda més per evitar excesius empats a punts.

 

Com els assistents no han demanat cap explicació al respecte, s’ha procedit a la votació de la proposta de Calendari Esportiu de l’any 2012, que s’ha aprovat per unanimitat.

 

Tot seguit ha pres la paraula el tresorer de la FCE Sr. Camell per explicar-nos el projecte de pressupost de la FCE per l’any 2012. El tresorer ens ha dit que s’havien acabat les fitxes gratis pels menors de 10 anys, de forma que a partir d’ara pagarien 2 € l’any, amb accés al portal de l’empresa ICC que fins ara no tenien. Respecte les subvencions de la Generalitat, el Sr. Camell ens ha dit que s’havien previst inicialment que serien de 314.041 € pel 2011 i havien estat realment de 262.349 €, mentre que els diners que rebien els clubs organitzadors del Circuït de torneigs d’estiu que havien estat 45.000 € d’altres anys, encara que fins fa poc semblava que aquest any no rebrien res, ha sortit una subvenció darrerament i es calcula que rebran uns 22.000 € com a molt entre tots els torneigs. Respecte el butlletí d’escacs ens han explicat que el més car era la impressió i l’enviament a cada club, per la qual cosa havien decidit reduir-lo de 4 exemplars anuals a dos en paper, traient-ne un altre digital de periodicitat mensual aproximada. Aquesta reducció de les despeses del butlletí fa possible que la FCE proposi una baixada de recaptació als clubs, de forma que fins ara pagàvem 165 € de quota anual i 32 € pel butlletí, o sigui 197 €, mentre que a partir d’ara proposaven una quota conjunta de 180 € per les dos coses. El tresorer ha dit que es mantindrien les ajudes als clubs que ens representen al Campionat d’Espanya per Equips, que les delegacions territorials havien tingut una baixada de pressupost del 2012 respecte el 2011 d’un 10,5 %, que en l’apartat d’escacs base hi hauria a partir d’ara un responsable i una partida econòmica per Formació, i un altre responsable i una altre partida econòmica per entrenadors, que fins ara estaven juntes, que els sous del personal de la FCE pujarien un 1,7 % aquest any 2012 i que el pressupost proposat a aprovació dels assistents tenia un valor de 816.749 €, respecte el del 2011 que tenia un valor de 895.041 € que suposava una baixada d’un 8,75 %.

 

En el torn obert de paraules el president del Sant Andreu Sr. Félix Romero ha dit que li hagués agradat que Catalunya tornés a estar representada al Campionat d’Europa de veterans, retallant qualsevol altra partida per aconseguir-ho, mentre que el Sr. Monedero ha dit que portava 62 anys federat i estava disposat a pagar una part del que costés el viatge i l’allotjament del Campionat d’Europa de veterans, per que li feia molta ilusió anar-hi. El president ha contestat, en el que ha estat el tema més polèmic de llarg en l’assemblea, que li dolia molt haver pres aquesta decisió però que les despeses de l’Equip de veterans al Campionat d’Europa eren d’uns 7.000-8.000 € que la FCE no tenia, que va ser una de les primeres promeses electorals que van complir quan van entrar en la Junta directiva de la FCE, que els veterans havien aconseguit en les 7 vegades que havien anat al Campionat d’Europa representant Catalunya, l’única medalla d’un equip espanyol de tota la història en un torneig per equips, però que no tenien un reconeixement per part de les institucions que recolcen la Federació en d’altres camps, donat que cap administració havia donat ni un euro en suport de l’equip de veterans, i que si oferissin als jugadors pagar una part de les despeses, uns podrien pagar la resta i d’altres no, per la qual cosa seria injust, prometent que serà una de les primeres coses que recuperin en quan els mitjans econòmics ho permetin. 

 

El Sr. Cabello ha dit llavors si no seria possible fer desaparèixer el butlletí en paper donat que molts jugadors ja rebien el digital als seus correus, o fer butlletíns en cd’s que serien més barats que el paper, donat que tard o dora aquest desapareixerà. El president li ha respost que el butlletí en paper tenia una llarga història i que li sabia greu que desapareixés, que hi ha gent gran sobretot, que encara no té internet, i que no descartava prendre aquesta decisió en un futur, però que de moment rebia una subvenció de 1.500 € de la Generalitat, que d’altra forma perdria i que preferia de moment que seguís publicant-se el butlletí en paper.  

 

Llavors jo he preguntat si no s’havien pressupostat ingressos pel lloguer de l’actual seu de la FCE quan estigués llesta la nova, i el president m’ha dit que no, que encara que tenien en ment llogar el local de la FCE que és de propietat, davant les incerteses econòmiques generals havia preferit ser prudent i no incloure al pressupost uns diners que no eren segurs d’aconseguir.

 

Seguidament el Sr. Reginaldo ha preguntat alguna cosa sobre uns drets d’alguns campions. La veritat no ho l’ he entès gaire bé, però potser es referia per exemple a que aquest any 2011 els Campions de Catalunya per equips sots-16 han de pagar les despeses d’allotjament al Campionat d’Espanya, mentre que l’any passat eren gratuïtes. Si no es referia a això li demano disculpes però no he pogut copsar el sentit exacte del que preguntava, per la qual cosa no puc explicar el que no he entès. Quan el president li ha dit que no, llavors ha preguntat si aquests drets no es podien passar d’un any a l’altre, i el president li ha respost que ho veia difícil però que ho estudiaria.

 

El president del Congrés Sr. Frederic Andreu ha dit llavors si no es podia fer una subscripció pública per demanar diners als clubs per pagar el que costa portar un equip de veterans al Campionat d’Europa, mentre que el Sr. Monedero ha dit que no tenia sentit anar a la Final del torneig de Veterans de Santa Susanna si no classificava enlloc. El president de la FCE ha respost que si l’única cosa que havia de fer la Federació era el tràmit administratiu d’apuntar l’equip el faria, però que davant l’obligació d’haver de presentar un pressupost en aquesta assemblea havia decidit que no hi havia diners per aquest tema. Llavors el moderador Sr. Viñas ha pres la paraula per dir que la Federació podia col.laborar si es feia una recaptació de diners per aquest tema però que no podia ser la impulsora de la recaptació, per que llavors qualsevol persona o club podia dir-li que recaptés diners amb qualsevol altre motiu i no podia ser. El Sr. Ayza ha afegit que fins fa quatre anys la Generalitat donava els diners a la FCE per unes certes partides detallades, entre les que no hi havia la dels veterans, mentre que ara dona els diners i la Federació se-l’s gasta en el que creu convenient, que els veterans que juguen a escacs segueixen tenint un nivell molt alt, comparat amb d’altres esports on la qualitat física és important, la qual cosa no era valorada per les institucions que consideraven que la competició d’escacs és com un viatge de la tercera edat de plaer, sense saber que en el nostre esport els veterans tenen encara un nivell molt alt. El Sr. Garcia-Riera ha pres la paraula llavors per matitzar, que en el reglament de la competició de veterans no posa que aquesta classifiqui per a res, sinó que diu que els tres primers es classifiquen per una possible competició de la selecció de veterans catalana, per la qual cosa s’havien perdut unes expectatives de classificació, però no uns drets adquirits.

 

Finalment s’ha aprovat el pressupost de la Federació per l’any 2012 amb una sola abstenció. 

 

Tot seguit, en el tercer punt de l’ ordre del dia, s’han passat a valorar les propostes de modificació de reglaments presentades per la Junta directiva de la FCE, donat que aquest cop no n’hi havia cap dels clubs.

 

El Sr. Viñas ha pres la paraula per dir que si algú ho demanava es podien fer votacions separades de les modificacions respecte la unificació de jugadors per categoria de diferents províncies, creant un grup nou de Segona Divisió que passaria de tenir-ne tres a quatre  i de que la Segona categoria passés de 8 a 6 jugadors.

 

El sr. Ayza ha explicat llavors que s’havien canviat els estatuts de la FCE on entre d’altres modificacions havien desaparegut les representacions territorials, essent substituïdes per les delegacions territorials que homogenitzaven el territori i el mateix calia fer respecte el Campionat de Catalunya per Equips, on hi havia problemes en alguns play off donat que equips de la mateixa categoria de diferents províncies tenien diferent nombre de jugadors. D’aquesta manera es proposava que la Segona territorial passés de 8 a 6 taulers, fent un creixent esglaonat de jugadors segons la categoria on s’està, de forma que alguns clubs amb pocs jugadors han de renunciar a pujar de categoria per que no tenen 8 jugadors per jugar a Segona territorial. Encara que s’ha dit de passada, l’objectiu principal d’aquests canvis jo crec que ha estat evitar els Play off d’ascens, donat que molts clubs no volen pujar a les categories altes per evitar més despeses de desplaçaments, per que la gent ja està cansada de jugar el torneig després de 9 setmanes o té d’altres compromisos i/o per que baixarien de categoria probablement per manca de força dels seus jugadors l’any següent a l’ascens. També influeix que tothom vol que el seu equip estigui en una categoria bastant alta, però amb tant crear grups per la part alta de la taula el nivell dels clubs que estan a la 2a Divisió està baixant en picat.

 

El president ha continuat dient que aquests canvis s’havien negociat amb els territoris, i que era bo que la 2a Divisió fos una categoria estable, amb molts clubs que hi romanguessin durant força temps, havent-hi pocs equips ascensor.  

 

En el torn obert de paraules el sr. Juan Manuel Sánchez ha preguntat si no podia ser que aquest mateix any 2012 la Segona categoria territorial passés de 8 a 6 jugadors i el president li ha dit que el canvi era per l’any 2013.

 

El Sr. Frederic Andreu ha preguntat llavors si no podia passar la Segona categoria territorial de 8 a 5 jugadors, donat que en un cotxe cabien 5 jugadors i no 6. El president li ha contestat que a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on juguen la major part d’equips d’aquesta categoria amb desplaçaments relativament curts, molta gent va a jugar en transport públic, i a les províncies quasi tothom té cotxe propi, per la qual cosa no afectava que cada equip fos de 6 jugadors.-

 

El sr. Grau que sempre arriba més tard que jo a les assemblees, ha preguntat si aquests canvis que proposaven entrarien en vigor aquest any 2012, i el president li ha respost que no, que eren pel 2013, llevat que es veurien afectats els ascensos i descensos de 2a Divisió en avall aquest mateix any 2012 en acabar el torneig, segons una taula que ens havien donat impresa en paper en el material de l’assemblea i publicat a internet a la pàgina de la FCE, donat que es creava un nou grup de 2a Divisió de 10 equips.

 

El sr. Reginaldo ha preguntat llavors si no hi hauria un excés de jugadors, donat que les 100 places noves que es creen a 2a Divisió no compensen les que es perden a Segona Territorial pel fet de passar de 8 a 6 jugadors, i el president li ha respost que els delegats d’aquests equips de 6 jugadors anirien més relaxats, ja que faltaven molts jugadors als taulers 7 i 8 d’aquesta categoria i que si els sobraven jugadors sempre podien fer més equips a 3a territorial.

 

Una persona crec que del club Vilafranca, ha preguntat si s’havia fet un estudi dels problemes que els genera als clubs petits els canvis de categoria, i el sr. Ayza ha respost que a la territorial de Barcelona no solia haver problemes de jugadors, encara que el problema més gran era el salt de 4 a 8 jugadors en passar de Tercera a Segona Territorial, que de vegades generava alguna renúncia i que en qualsevol cas si un club creix i té més equips és normal que tingui més problemes.-

 

Seguidament el sr. Iván Aguilar ha dit que creia que no era just que el grup de 2a Divisió de la costa del Maresme sempre fos més fort que la resta de grups, i que creia que s’havia de tenir el mateix criteri de repartiment d’equips en la 2a Divisió i en la 1a Divisió, i que si una es feia per criteris geogràfics l’altra també, fent servir el mateix criteri per les dos categories, donat que el fet de fer desaparèixer el Pla off d’ascens evitava que els grups fossin més homogenis, de forma que si un grup era més fort que els altres, es suposava que el que ocuparia la plaça d’ascens del segons de grup es suposa que seria el d’aquest. El sr. Viñas ha respost que les finals d’ascens tampoc eren la perfecció, ja que alguns equips grans reforçaven filials que passaven a tenir un gran nivell quan els equips superiors no jugaven i que amb les mesures proposades per la junta de la FCE s’esponja més el campionat. Jo estava pensant llavors quan trigaríem en l’assemblea si a més de sortejar els tres grups de les categories més altes del campionat, n’ haguéssim de sortejar set. El president ha afegit que els criteris geogràfics fan estalviar diners als clubs per que minimitzen els desplaçaments i que a les dos categories més altes no es fan servir per que entén que els clubs d’aquestes categories ja tenen suficients diners per pagar uns desplaçaments més llunyans, recordant que els que baixen de 1a Divisió van a grups diferents de 2a Divisió per que els grups d’aquesta categoria siguin el més homogenis possibles.  

 

El sr. Jordi Morcillo ha dit llavors que el fet que hi hagués pocs descensos i ascensos en les categories altes no podia fer que a les darreres rondes el campionat perdés interès per que diferents clubs ja no es juguessin res a les darreres rondes, i el president li ha respost que ell suposava que tots els equips intentaven guanyar totes les rondes, per assolir la millor classificació possible i per que els jugadors volien  pujar elo i que la joia de la corona que és el Campionat de Catalunya pe Equips havia tingut moltes reformes periòdiques i que en seguiria tenint conforme es veiessin defectes de la competició. 

 

Un cop acabades les paraules dels assistents el sr. Viñas ha reiterat que si algú ho demanava es farien votacions separades per la creació del nou grup de 2a Divisió, encara que el president ha dit que no era per això si no per la homogenització del nombre de jugadors que juguen a la mateixa categoria a tot Catalunya, i l’altra per que la 2a Territorial passés de 8 a 6 jugadors. El Sr. Garcia-Riera de la Lira ha demanat votacions separades i així s’ha fet.

 

S’han aprovat les dos reformes proposades per la Junta de la FCE quasi per unanimitat.

 

Seguidament hem passat a parlar sobre el nou format del Campionat de Catalunya sots-16, que a partir d’ara inclourà la categoria sots-18 també. Ha defensat aquests canvi el sr. Joan Antoni Pérez dient que fins ara hi havia un reglament diferent per cada categoria, sots-10, sots-12, sots-14 i sots-16, que quasi eren iguals, i s’han fusionat tots en un de sol que també inclou la categoria juvenil o sots-18. Encara que crec que no s’ha dit en aquest moment per que ja s’havia comentat abans, recordo que la proposta incloïa que la final de Catalunya sots-18 i categories inferiors, passarà a ser de 9 rondes i 6 dies a més de les 8 rondes i 5 dies com fins ara, donant una matí o tarda de descans als jugadors enmig del torneig.

 

En el torn obert de paraules jo he recordat un article del GM José Manuel López queixant-se de que Espanya no envia ningú al Campionat del món sots-20, quan sol tenir jugadors d’aquesta edat amb molt nivell. El president m’ha dit que aquesta queixa l’ havia de fer a la Feda, però que ell com a membre d’aquesta federació em podia contestar que el Campionat sots-18 d’Europa i del món s’organitza al mateix lloc i amb les categories inferiors incloses, mentre que el mundial sots-20 s’organitzava sol per una altra banda, i que la Feda enviava jugadors a un o a un altre depenent del nivell del jugador classificat com a Campió d’Espanya Juvenil sots-18, i del país que organitzés el campionat, donat que hi ha paissos on el Consejo Superior de deportes prohibeix anar-hi per la inseguretat del lloc on es juga el torneig.

 

Seguidament s’ha produït la votació sobre aquest tema que s’ha aprovat amb una sola abstenció.  

 

En el punt 5 de l’ordre del dia referent a la ratificació per l’assemblea de nous membres de la Junta directiva de la FCE, el Sr. Ayza ha explicat que en la candidatura encapçalada el més de maig per ell, la llei diu que podia afegir 1/3 de membres extra a la candidatura, un cop finalitzat el procés electoral, per la qual cosa en pensava presentar tres de nous, però el president del Comité Tècnic d’Àrbitres sr. Enric Chalmeta havia anat a viure a un poble i havia dimitit del seu càrrec, encara que la resta de la comissió arbitral seguia treballant. D’aquesta manera proposava a l’assemblea afegir a la Junta de la FCE el sr. Jordi Parayre que tornava a la vice-presidència segona un cop havia renunciat al càrrec públic que tenia incompatible amb ser membre de la Junta directiva de la FCE, i al sr. Paco Fernández, president del Mollet, el club amb més jugadors de Catalunya.

 

Aquestes dos persones han estat admeses com a membres de ple dret de la Junta Directiva de la FCE per unanimitat dels assistents. 

 

En el torn final obert de paraules, el sr. Abel Segura s’ha queixat sobre l’article pel 25 aniversari de la entitat que presideix, que va aparèixer en la versió del butlletí de la FCE digital, però no en la versió en paper, a més de que el texte amb fotos que ell va enviar no es va respectar íntegrament i literal, canviant “Sopar de germanor” per ”sopar de celebració” entre d’altres coses. El president de l’ E.E. Bcn també s’ha queixat de que dos dels jugadors del seu club van anar a jugar un torneig a Mallorca, Cala Millor, organitzat per l’Organitzador Internacional Sr. Sebastià Nadal, que ja havia organitzat una Campionat d’Espanya amb moltes mancances que ara es repetien, van pagar uns diners per venir-los a buscar a l’aeroport i no ho van fer, el tracte va ser molt dolent i les condicions de l’hotel també, en quan a manca de neteja. El president de la FCE ha demanat disculpes per no haver aparegut l’article de l’aniversari de la seva entitat en el butlletí en paper, afirmant que apareixerà l’article en el proper, ha dit que calia donar una mica de marge als redactors del butlletí per escriure, que havia fet una queixa formal a la Feda pel Campionat d’Espanya organitzat a Mallorca el 2010, crec, però que això no solia tenir més trascendència i que no era competència seva l’organització de torneigs fora de Catalunya. El Sr. Viñas ha afegit que el 100 % dels organitzadors catalans de torneigs són voluntaris, però que n’hi ha algun en llocs turístics que aprofiten per organitzar torneigs amb ànim de lucre.

 

Finalment jo he preguntat sobre l’estrany ordre de jugadors/es de les beques d’alt rendiment de jugadors sots-20 pel curs 2011-2012, on el Campió d’Espanya absolut està el 10, i només hi ha un sots-18 i un sots-20 entre els 100 primers de Catalunya, mentre que en aquest mateix llistat hi havia 15 sots-10, que per desgràcia majoritàriament deixaran de jugar d’aquí pocs anys, a més de les tres noies que encapçalen el llistat que podien rebre simultànies del que va el quart. El Sr. Joan Antoni Pérez m’ha contestat que aquest llistat es fa segons diferents barems que es van revisant periòdicament, i on es valoren força les medalles obtingudes al Campionat d’Espanya, i aquest darrer any les noies n’havien aconseguit 6, mentre que els nois només una. També m’ha dit que només hi havia dos nens sots-10 al llistat esmentat, però jo en veig molts més. Jo crec que invertir en jugadors consolidats té la seva lògica i que hi ha un barem molt alt pels jugadors sots-18 que els exclou a quasi tots de rebre classes, mentre que el barem pels jugadors sots-10 que no han pogut fer grans mèrits pel poc temps que porten jugant és bastant baix, a més dels punts que els hi regalen a les noies per ser noies.          

 

L’assemblea ha acabat amb el sorteig dels números dels equips de 1ª Divisió i Divisió d’Honor, que decideixen els desplaçaments de cada equip, quedant de la següent manera:

 

Divisió d’Honor:               1ª Divisió:

 

1.S.C.C.Sabadell                  Grup 1:                            Grup 2:

2.Barberà                             

3.Terrassa                            1.Sant Martí                    1.Sant Andreu

4.Barcelona-Uga                  2.S.C.C.Sabadell B         2.Andorra

5.Foment                             3.Peona i peó                  3.Congrés

6.Tarragona                         4.Barcelona-Uga B          4.Santa Eugènia 

7.E.E.Barcelona                   5.Reus Deportiu              5.Vilafranca

8.Lleida                                6.Ideal Clavé                   6.Foment B

9.Cerdanyola del Vallés      7.Olot                               7.Tres peons

10.Sant Josep                      8.La Colmena                  8.Gerunda

11.Figueres                          9.Comtal                         9.Mollet

12.Montcada                       10.Sitges                         10.At. Colón

 

Esperant perdoneu els errors i oblits que hi pugui haver de comprensió o transcripció del que ha dit cada persona, us saluda atentament:

 

Ricard Llerins.       Ll.    

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1