bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 09/02/2011 22:11:42

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 Ronda 2

Resultados en la web de la FCE

Sólo publicamos crónicas o enlaces a crónicas

Para publicar enviar a toniaiza@infonegocio.com

ESCOLA D’ESCACS DE BCNA: 3 – S. C. COLÓN DE SABADELL: 7

 

 

 

ESCOLA D'ESCACS DE BARCELONA

3 : 7

S. CORAL COLON DE SABADELL

1

MOSKALENKO, VIKTOR (GM, 2601)

0-1

NAVARA, DAVID (GM, 2703)

2

OMS PALLISSE, JOSEP (GM, 2562)

0-1

AGREST, EVGENI (GM, 2584)

3

CRUZ SANCHEZ, CRISTIAN (MI, 2521)

1/2-1/2

MAGEM BADALS, JORDI (GM, 2572)

4

GUAL PASCUAL, ANTONI (MI, 2538)

0-1

LOPEZ MARTINEZ, JOSEP MANUEL (GM, 2585)

5

ALOMA VIDAL, ROBERT (MI, 2489)

1/2-1/2

ALONSO ROSELL, ALVAR (MI, 2533)

6

VEHI BACH, VICTOR M. (MI, 2460)

1/2-1/2

MELLADO TRIVIÑO, JOAN (MI, 2488)

7

CRUZ SANCHEZ, JONATHAN ESTEBAN (MI, 2365)

1/2-1/2

PERPINYA ROFES, LLUIS Mª (MF, 2428)

8

MONTILLA CARRILLO, ESTEBAN (MF, 2341)

0-1

RAHAL, MICHAEL (MI, 2419)

9

LOPEZ AGUSTENCH, EDUARD (MF, 2360)

1-0

AYAS FERNANDEZ, ANTONI (MF, 2391)

10

YASTREBOVA, TATIANA (2116)

0-1

COLON GARCIA, ENRIQUE (MC, 2356)

 

 

CRÓNICA DEL ENCUENTRO

 

 

Contundente victoria de la Societat Coral Colón de Sabadell ante la Escola d'Escacs de Barcelona por 7 a 3 en la segunda ronda del Campeonato por equipos de Catalunya de 2011. De esta forma, la S.C. Colón se sitúa en primer lugar de la clasificación, empatada a 2 puntos con los equipos de Terrassa y Lleida y con medio de ventaja sobre la U.G.A. y el Cerdanyola del Vallès, vislumbrándose ya, tras esta segunda ronda, los equipos favoritos al título.

 

En esta jornada la S.C. Colón contó con su primer espada: el checo David Navara. La verdad es que cada vez que nos visita causa sensación y esta vez llegaba precedido de su gran actuación en el Grupo B del torneo de Wijk aan Zee. Navara derrotó a Moskalenko en toda una demostración de excelente técnica en un final de caballo (bueno) contra alfil “malo” que recordó a su victoria del año pasado contra Jaime Cuartas.

 

 

(Inicio del final caballo contra alfil de la partida Moskalenko-Navara)

 

No obstante el abultado resultado, el match se decidió en la parte final del mismo, ya que a la hora y media de encuentro el marcador reflejaba un empate a 1, con dos tablas de Joan Mellado contra Víctor Vehí y de Álvar Alonso contra Robert Alomà. En ese momento, el resto de partidas se encontraban igualadas.

 

Llegada la parte final del match, preocupaban los apuros de tiempo de Jordi Magem y Josep Manuel López (a éste último le restaban 4 minutos por 29 de su contrincante) y la posición inferior de Ayas en su partida contra López Agustench, si bien Quique Colón ya tenía gran ventaja.

 

El match se encauzó con las victorias de Josep Manuel López, con blancas, ante Antoni Gual (tras una muy buena partida en una india de rey, con entrega de calidad incluida) y de Quique Colón ante Tatiana Vastrebova. La brillante victoria de David Navara contra Moskalenko dio el golpe definitivo a l’Escola, con un marcador global en ese momento de 4 a 1.

 

Finalmente llegarían las victorias del sueco Agrest (que desbordó al bueno de Josep Oms) y del rubinense Michael Rahal contra Esteban Montilla (en un final no apto para cardíacos).

 

Completaron el casillero del Colón de Sabadell las dos tablas de Jordi Magem y Lluis Maria Perpinyà en sendos finales de alfiles de distinto color. Jordi con dos peones de más no pudo superar a Cristian Cruz y Lluis Maria, con uno de menos, no tuvo problemas para hacer tablas contra el otro de los hermanos Cruz, Jonathan.

 

 

 

Comentarios “post partida” entre David Navara y Víktor Moskalenko.

 

Para acabar, felicitar a l’Escola por el excelente local de juego, en el moderno Centre Cívic “Sagrada Familia”, donde se puede visitar la exposición “Desde mi ventana” de la artista cubana Mirta Portillo (carteles de cine cubano en soporte de tela).

 

Más fotos y algunas de las partidas en la página de nuestra entidad (www.coralcolon.net) , en los siguientes enlaces:

 

Crónica, fotos y partidas:

http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=245:lliga-catalana-escola-sc-colon&catid=12:escacsnoticies&Itemid=52

 

Comentarios partida Víctor Moskalenko – David Navara:

http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=135:la-partida-de-la-semana&catid=12:escacsnoticies&Itemid=52

 

 

 

 

Cayetano Alonso

EL BANYOLES EMPATA AMB EL SALT.

 

AJUSTADA VICTÒRIA DEL BANYOLES “B” A FIGUERES.

Banyoles 6 de gener de 2011.

Categoria Preferent.

Salt i Girona 5  - Banyoles 5.

El matx ha estat molt igualat ja abans de començar, doncs el elo dels jugadors diferia en menys de 20 punts en tots els taulers.

Sorpresa inicial en veure a David Carrasco en el tauler 1 del Salt, senyal de que  posaven tota la seva artilleria davant la visita del Banyoles.

Gullem Turró perd prou de pressa, i el Salt es posa per davant, el jove Alejo Ismael Giménez guanya i anivella el marcador, Antoni Oliva perd, i altre cop el Salt per davant, victòria de Sergi Diaz i nou empat, ara a 2, derrota de Santiago Martin, i el Salt torna agafar avantatge, German Naharro entaula, Juli Zamnora s’imposa a Narcís Trilla i posa el 3,5 a 3,5.  Sobre el límit del temps acaben Albert Muratet i Albert Barceló signant taules en el primer i darrer taulers, Elias Muratet no convertir en guanyador  el peó d’avantatges en el final de torres i entaula. Al final 5 a 5 que fa justícia al que s’ha vist a Salt, per be que qualsevol dels dos equips podia haver guanyat.

Tant Banyoles com Salt mantenen les esperances del ascens.

El matx ha estat

Salt i Girona – Banyoles

David Carrasco – Albert Muratet      ½ - ½

Manzanares – Sergi Diaz                   0 -- 1

Marcel Torrentà – Antoni Oliva        1 – 0

Jesus Moles – Elias Muratet (sr)        ½ - ½

Garcia Buenacasa – German Naharro           ½ - ½

Narcís Trilla –Juli Zamora                  0 – 1

Xavier Vila – Santiago Martin           1 – 0

Pau Pantrigo – A. Ismael Gimenez    0 – 1

Ignasi Genover – Gullem Turró         1 – 0

Josep Sabatés – Albert Barceló         ½ - ½

Total                                                   5 - 5 

Segona categoria.

 

Figueres “D” 3,5  - Banyoles “B”  4,5.

            El Banyoles “B” ha tingut més dificultats de les previstes per imposar-se al Figueres. Victòries de Gerard Martin, Jordi Muratet, Ferran Veciana i Rodolfo Berbegall, i les taules de Manel Compte han posat els punts pel Banyoles, la derrota de darrera hora de la Júlia Muratet en el tauler 1 no ha tingut conseqüències per guanyar el matx.

Tercera Provincial.

Banyoles “C” 2 – La Bisbal “B” 2.

            Cal qualificar de bo el resultat del Banyoles, ja que aquest equip està destinat a que es vagin bregant els jugadors joves i les noves incorporacions.

Les victòries de Vidal Ribugent i de Cristian Gimenéz (ja porta 2 de  2) han mantingut imbatut el Banyoles “C”, que porta dos empats i suma 4 punts en el còmput olímpic d’aquesta categoria.

 

 

 

Els enfrontaments de la propera setmana seran:

 

 

Preferent: Banyoles – Figueres “C”

Segona:  Banyoles “B” – Gerunda “D”

Tercera:   Cassà “C” - Banyoles “C”

 

Més informació, doncs, el proper diumenge.

 

 

Elias Muratet

Sant Martí

Els resultats de la 2ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 6 de febrer de 2011, han estat:

 

1ª Divissió        Grup  II  Sant Martí A 9,5 – Comtal A 0,5

Segona Divisió  ,,      I    Sant Martí B  3  -  Sant Andreu B 7

1ª Territorial       ,,      II   Agustí A   2,5    -   Sant Martí C  5,5

1ª          ,,            ,,     III  Uga C          7     -  Sant Martí D  1

2ª          ,,            ,,     II   At. Colón C   4,5 -  Sant Martí E  3,5

3ª          ,,            ,,     XII  Sant Martí F  2 – Castellar E 2

 

Segona ronda fluixa pels nostres interesos, donat que només hem fet 2 punts dels 5 primers equips, encara que hem millorat respecte la primera. L’equip A ha guanyat àmpliament el Comtal A, donat que s’ha presentat amb només 8 jugadors i amb un equip molt minvat de forçes.

Els rivals han tingut moltes baixes i encara que podien haver fet algun mig punt més, no han estat encertats. L’equip B ha perdut amb el Sant Andreu B i segueix el seu calvari a Segona Divisió. Els rivals eren superiors als nostres per elo, la qual cosa s’ha reflectit en el marcador final, donat que només hem guanyat una partida, la del Beto Moreno. L’equip C ha tret un valuós punt a casa de l’Agustí A, inaugurant el seu marcador. Els locals tenien més elo que nosaltres per davant i menys per darrera, mentre que nosaltres teníem un equip més homogeni. Ells han guanyat els dos primers taulers i nosaltres els darrers. L’equip D ha encaixat el segon 7-1 en contra, a pesar que era millor que el de la setmana pasada. Els rivals eren molt superiors per elo i només hem pogut fer dos taules als primers taulers. L’equip E ha tornat a perdre per la mínima, aquest cop amb l’At. Colón C. Els equips eren semblants per elo, però els locals s’han emportat el punt.

Cal esmentar la victòria al darrer tauler nostre, David Poyato, que debutava a 2ª Territorial. L’equip F ha empatat a dos amb el Castellar E. De fet ha estat un matx ple d’incidents, donat que els visitants només han jugat amb dos nens, i han guanyat les dos partides. Com la mare d’un d’ells ha reconegut, era la primera vegada que jugaven aquest torneig, i a pesar de que els he avisat, s’han equivocat a l’hora de seure. També s’ha jugat a casa nostra un matx entre el Peona i peó C i el Llavaneres, pel tema del servei adaptat per un discapacitat físic. D’aquest maxt, que ha quedat empatat a 4, només puc dir que els del Llavaneres han arribat a l’hora, mentre que els del Peona i peó, que es suposa que havien de col.locar els rellotges i la colocació de la sala de joc pel discapacitat, no. El matx ha començat 20 minuts tard, mentre es mirava la millor colocació de les taules i no ens han ajudat a recollir el material, ni ens han agraït en cap moment la cessió del local.

 

Ll.

 

A PRIMERA DIVISIÓ CATALANA, VICTÒRIA DEL FIGUERES “A” ENFRONT L’OLOT PER 7 A 3

 

 

A la segona ronda del “Campionat de Catalunya per Equips” el Figueres “A”, amb algunes baixes, ha vençut en el seu desplaçament a Olot per  3 a 7. L’equip figuerenc era superior en ELO en tots els taulers i nomès ha patit una derrota. Ha estat en el tercer tauler on el MF Cuadras ha perdut davant el MC Pagès. En el darrer tauler s’estrenava a l’equip A el jove Alexandre Toste que ha aconseguit vencer contra un rival inferior.

La resta de victòries les han aconseguit el MI Pavel Simacek, que no ha donat opcions al MF Szalai, el MI René Alonso, el MF Víctor Lillo i el MC Manel Pijuan. Han entaulat el MC Serra, Manera, JM Lillo i Parals, tot i tenir la partida guanyada en algunes fases. Després d’aquest resultat el Figueres i el Tarragona són els únics equips amb 2 punts en dues jornades.

 

Els resultats individuals han estat:

 

1

SZALAI, KORNEL (MF, 2391)
     variació elo: -3.80

0-1

SIMACEK, PAVEL (MI, 2482)
     variació elo: +3.80

1

2

BUSQUETS PRAT, RAFAEL (MC, 2327)
     variació elo: -3.50

0-1

ALONSO GARCIA, RENE (MI, 2439)
     variació elo: +3.50

2

3

PAGES RAFART, JORDI (MC, 2281)
     variació elo: +6.30

1-0

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2377)
     variació elo: -6.30

3

4

PINYOL CLAPERA, DAVID (2239)
     variació elo: -5.25

0-1

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2350)
     variació elo: +3.50

4

5

TRIADU CASSA, JORDI (2194)
     variació elo: 0.00

½-½

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2286)
     variació elo: 0.00

5

6

VINARDELL CRUAÑAS, SERGI (2189)
     variació elo: -5.55

0-1

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2286)
     variació elo: +3.70

6

7

PAU PLANA, ALBERT (2126)
     variació elo: 0.00

½-½

MANERA LOPEZ, JOSEP (2272)
     variació elo: 0.00

7

8

CID BLAZQUEZ, ANTONI (2116)
     variació elo: 0.00

½-½

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2233)
     variació elo: 0.00

8

9

DEL POZO MORENO, JAUME (2015)
     variació elo: 0.00

½-½

PARALS MARCE, LLUIS (2174)
     variació elo: 0.00

9

10

PETEREIT, MICHAEL VIKTOR (1742)
     variació elo: -4.25

0-1

TOSTE NIETO, ALEXANDRE (2018)
     variació elo: +2.55

10

 

 

3-7

 

 

 

 

 

En quant al Figueres”B” que juga a Segona Divisió Catalana, ha perdut clarament en el seu desplaçament a Barcelona davant l’equip del Foment “B” per 8 a 2, en un matx on nomès repetien tres jugadors respecte l’alineació de la primera jornada. Cal destacar les taules aconseguides als dos primers taulers per Marull i Alonso davant jugadors que els treien gairebé 200 punts d’ELO i les que també han fet Manel Duran i Alfonso Pérez contra rivals amb més de 200 punts ELO de diferència en els taulers 5 i 6.

En quant al Figueres “C” que juga a Preferent de Girona ha perdut en el derbi alt empordanès davant el Dotze Castells de Llers per un ajustat 4 a 6 . Tot i presentar un equip amb jugadors no habituals, el matx es podia haver decantat de la part del Figueres si s’hagués puntuat en algun dels quatre primers taulers, on l’equip figuerenc s’ha vist calarament superat per 4 a 0.

 

Pel que fa al Figueres”D” que juga a Segona Provincial, ha perdut per un ajustat 3’5 a 4’5 enfront el Banyoles “B”. El Figueres ha alineat a quatre alumnes de l’Escola d’Escacs del club.

 

Pel que fa als equips de Tercera Provincial, formats íntegrament per alumnes de l’Escola d’Escacs del club, el Figueres”E” ha perdut 0’5 a 3’5 davant el Sant Pere Pescador i el Figueres”F” ha perdut 1 a 3 enfront l’Olot “C”.

 

 

 

La propera ronda del 13 de febrer, hi haurà els següents enfrontaments:

 

Primera Divisio Catalana:  Figueres – Tres Peons

Segona Divisio Catalana:  Figueres “B” – Ideal Clavé

Preferent de Girona: Banyoles - Figueres “C”

Segona Gironina:  Vilobí - Figueres “D”

Tercera Gironina: Els Palaus - Figueres “E”

                              Figueres “F” – 12 Castells “C”

 

 

Figueres,  6 de febrer del 2011

                                                                                                                                 

Peona i Peó "B" 6.5 - 3.5 Aragonès

El filial dóna la sorpresa

Aquesta ronda tocava el rival més fort de la categoria, l'Aragonès, format per jugadors veterans molt bons. L'alicient era plantar-li cara a l'equip candidat a quedar 1r de grup i que no guanyessin amb la comoditat de la setmana passada, que van fer un 10-0. Durant la setmana, tots ens havíem dit i repetit a nosaltres mateixos que podíem guanyar, però ningú s'ho podia imaginar.

El començament ha estat excessivament accidentat. Faltaven els nostres dos últims taulers. Jo tenia notícies que el 10è arribaria tard, però no sabia res de l'altre. La preocupació en veure dos taulers buits afectava els jugadors, i el fet de no tenir notícies del 9è em tenia tan neguitós que no em podia concentrar en la meva partida.

Passada l'hora d'espera estipulada, perdem 0-1, ja que el 10è ha arribat, però el 9è no. Una estona després, aconsegueixo arribar a una posició d'alfils de diferent color i trec unes taules. Aquest 0.5 - 1.5 duraria una estona prou gran com perquè l'Enric i el Moya em consultin si acceptar unes taules que els rivals els han ofert. Els faig seguir, ja que estem perdent el matx, sabent que juguen contra rivals superiors, però tocava arriscar.

Després de tota la tensió acumulada del principi, les coses comencen a anar bé. L'Enric guanya la seva partida, el Gotes es queda amb peça de més, i el Moya remata un cop tàctic molt ben executat. Per si fos poc, el Villa, que havia arribat tard, dóna la volta a una partida perduda. Per tant, ens posem 4.5 - 1.5 a favor, amb la tranquilitat que la partida del Ferran és un final superior, amb un pla fàcil per anar a guanyar.

Ja al final, el Jose fa taules, que ens asseguren mig punt, i el Dani, que havia lluitat una posició perduda amb menys d'un minut al rellotge, arriba a un final d'alfils amb peó de menys, però el rival no pot progressar i acaba en taules. L'Adrià perd, però ja és intrascendent, el matx està guanyat. Poc després, el Ferran remata el seu finalet, i posa funt i final al matx amb el 6.5 - 3.5 definitiu.

La setmana que ve toca el desplaçament a Malgrat. Tant de bo puguem jugar al mateix nivell que avui. Si fem les coses bé, potser podrem assegurar mantenir la categoria abans del que estava previst. El matx de la setmana que ve serà clau.

1 prov Bcn grup II 2º ronda:
 
CE Agusti 2 - Sant Marti "C" 6
 
C.E. Agustí 2,6 - C.E. Sant Martí "C" 5,5           alineaciones


Gráfi-crónica de R Jésus.

 

Diego Delgado, La sonrisa de la victoria.


Así quedó la partida: Demasiado remar para morir en la orilla

Sandra Escobar y Sergi Gónzález, dos puntos a la cazuela.

Carrey-Gómez: tablas. sin comentarios.

Cabot por fin mojó después de mucho tiempo. Su víctima Joaquín Pujal.

Sandra Escobar: la primera en llegar y puntuar también.Gran fichaje del Sant Martí.
Nota: se busca director técnico para el club Agustí.

Fernando Poyato se cepilló a un lesionado e invisible Cabini.

Pérez llegó tarde y sin dormir, pero estuvo contundente ante Javier Carmona.

Llosso, lo que fue y lo que no pudo ser. Que van dos de dos despistes!!!

Javier Ríos firma el acta contento y feliz.

Unas microcervezas para empezar.

Llossso: Orejas de burro.
 
 
 
2 prov bcn grup II, ronda 2
 
La Lira "C"  6 - Agustí "B" 2
 
Aún no nos hemos enterado que ha comenzado.


Eso parece: Una plantilla corta, plagada de lesionados y con una secretaría técnica inexistente.
La directiva habla de rodar cabezas, aunque la solución debe ser encontrar nuevas. La enfermería se va vaciando y quizá esta tercera ronda empecemos. Será si se puede de momento un par de 6-2 en contra.

 

Alineaciones


Ayer con los amigos de La Lira "C", capitaneados por el siempre efectivo Massanet, sólo Felix Montero, nuestro jugador mas en forma sin duda, dio la cara.
Los Raci: juventud y veteranía siguen siendo un par de sacos.

 

Masho no pasó otra vez del empate y menos mal que el carismático Cantan sigue imbatido.

 

Por mi parte tuve el dudoso honor de acabar el primero. Disciplina inglesa, me gusta mucho más la rusa o la centroeuropea.
En juego 2º ronda

 

 

Disculpas a Giménez y García Extremera que madrugaron para no jugar, un cartucho gastado inútilmente.
Chiste con discutida gracia explicado por Jordi Cantan:
Comentan tres jugadores de ajedrez un domingo de febrero a las 9.15 de la mañana. "Vaya he tenido que prometer a mi señora ordenar y pintar el garaje para poder venir a jugar". "Pues yo tendré que ir a comer a casa la suegra nueve sábados seguidos", responde el otro. Y tú "¿que has tenido que prometer?". "nada a las 7.30 cuando me he despertado le he preguntado a mi mujer ¿sexo o ajedrez? y me ha contestado: Abrígate cariño".
Anécdotas...

Un saludo J. Robla.

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1