bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 10/03/2011 08:04:19

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 Ronda 6

Resultados en la web de la FCE

Sólo publicamos crónicas o enlaces a crónicas

Para publicar enviar a toniaiza@infonegocio.com

 
 

MOLLET 5 - CATALUNYA 5

 

Matx dels que fan afició el disputat avui al Club d'Escacs Mollet, si no vaig errat el club amb més fitxes de Catalunya. Si fa unes setmanes parlava del Sabadell com el club més potent del nostre país, el Mollet és sens dubte un dels que té millor futur. I també és un club de cavallers, quan tot just aparcar un dels cotxes no sabíem on, el jugador local David Muñoz ens ha guiat cap al club. La brometa estava cantada: "si ens guies malament, ja començaríeu 4-1...". Una senyora sala, unes senyores peces i un senyor ambient.

 

El Catalunya ha anat a remolc durant tot el matx, si bé és cert que sempre ha mantingut les opcions intactes, tant d'empatar com de guanyar. El Mollet s'ha posat en avantatge, quan Amores guanyava Guerrero ("amores que matan", si em permeteu l'acudit fàcil que segur que li han fet algun cop). Taules força ràpides a la partida Vera-Morros, i sobre les 12h Baeza i Gaona també signaven taules. Poc després, Francesc Fernández em proposava taules en un final de torres, quan ja el meu avantatge havia baixat força després d'un mig joc més prometedor. He especulat una mica amb l'oferta de taules, tenint més temps i esperant algun altre resultat, però he acceptat les taules veient que ningú definia. Només veia guanyada la partida de Xavi Serrano contra el Campió de Catalunya sub-16 (que no és poc), Jordi Bals. Els seu avantatge s'ha traduït poc després: 2,5-2,5. Cinc partides i cinc finals d'infart: tots els jugadors no massa sobrats de temps.

 

El Mollet ha tornat agafar avantatge amb la victòria de Pere Garriga contra David Vigo. Aquest sub-14 de primer any em va deixar unes sensacions magnífiques al passat Open de Sants i segurament se'n sentirà a parlar en un futur. Amb una partida favorable, una taulífera i dues incertes, he celebrat haver fet taules abans per dedicar-me així a indicar als meus jugadors de la conveniència de fer taules o forçar. D'aquesta manera, he optat per la via conservadora i recomanar a Vicenç Font que no forcés un final de peons amb peó de més per a Josep Mª Ramón (però doblat). I poc després a informar igualment a Pedro Serrano, que ha tret continu en una posició molt insegura, on la seva peça de més estava ben compensada per la mala situació del seu rei. El 4,5 a 3,5 ha durat poc, ja que el Catalunya ha sumat un punt gràcies a l'as que duia avui guardat a la màniga: el menorquí Jaume Villalonga, que debutava a l'equip, ha imposat els dos peons de més a Cristian Fernández. Amb 4,5 a 4,5 la posició de la partida Rojas-Rubén Martín semblava difícil de guanyar pel blanc: final de cavalls amb peó de menys per al blanc, però un peó a setena, un rei actiu i un super-peó controlant els tres peons blancs. El handicap per al jugador del Catalunya era només el minutet de rellotge. Finalment, no hi ha hagut manera que el MI del Mollet forcés el final i el treballat mig punt ha tornat cap a Sants.

 

Dia d'ampolles mig plenes i mig buides per al Catalunya. Veient-la mig buida, avui s'ha trencat una ratxa de 13 matxs consecutius guanyats; però, mig plena, podem dir que portem 14 jornades invictes (incloent fases regulars i play off de l'any passat). En el cantó optimista, l'altre resultat dels rivals directes (empat entre Catalònia i Vilafranca) deixa les coses tal i com estaven, tot i que els tres rivals ja s'han matat entre ells i nosaltres encara ho hem de fer. A falta de tres jornades: Catalunya 5,5; Vilafranca 5; Mollet i Catalònia 4,5. La llàstima és que tenim un matx pendent de resolució (que es va guanyar però no sabem per quant) i no ens podem veure líders al quadre. D'aquests quatre equips, un trindrà premi en forma d'ascens, dos aniran a la ruleta del play off, i un es quedarà amb la medalla de xocolata. Hauria de venir un "Pitoniso" perquè qualsevol pronòstic és molt incert.

 

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

DIVISIÓN DE HONOR – 5ª JORNADA:

S. C. COLÓN DE SABADELL: 7,5 – CERDANYOLA DEL VALLÈS: 2,5

 

RESULTADOS DEL MATCH:

Principio del formulario

 

 

S. CORAL COLÓN DE SABADELL

 

CERDANYOLA DEL VALLÈS

 

 

 

 

1.- 

MAGEM BADALS, JORDI (GM, 2572)    

½-½

PERALTA, FERNANDO (GM, 2625)

2.-

ALMEIDA QUINTANA, OMAR (GM, 2572)     

1-0

LAFUENTE PABLO, AUGUSTO (GM, 2563)

3.-

LOPEZ MARTINEZ, JOSEP MANUEL (GM, 2585)     

½-½

BARON ISANTA, JOSEP M. (MC, 2417)

4.-

ALONSO ROSELL, ALVAR (MI, 2533)     

1-0

RAINERI DE LUCA, PABLO (MC, 2375)     

5.-

MELLADO TRIVIÑO, JOAN (MI, 2488)     

1-0

ESCANDELL MARI, JUAN CARLOS (MF, 2361)

6.-

PERPINYA ROFES, LLUIS Mª (MI, 2428)     

1-0

CASTELLET GIRALT, GABRIEL (MF, 2300)

7.-

RAHAL, MICHAEL (MI, 2419)     

1-0

GUASCH SARIOL, JAUME (2228)

8.-

AYAS FERNANDEZ, ANTONI (MF, 2391)     

1-0

SHATKO, DANIL (2208)     

9.-

COLON GARCIA, ENRIQUE (MC, 2356)     

0-1

GRAU GARSABALL, JAUME (2180)     

10.-

SUBIRATS RUIZ, SERGI (2297)     

½-½

BORGES AYAS, JOAQUIM (2112)     

 

 

7.5-2.5

 

Final del formulario

 

CRÓNICA DEL M.I. MICHAEL RAHAL:

Antes de la que puede ser la ronda decisiva del campeonato contra la UGA, no podíamos despistarnos contra el Cerdanyola del Vallès, que el año pasado nos hizo 4.5 en un match tenso. Por fortuna para nosotros, sus GM Kogan y Comas tomaron descanso, junto a otros dos regulares del equipo, los MF Fernández y Parés.

Con  tantas bajas y teniendo en cuenta que nuestro equipo era el titular, la tarde parecía que iba a discurrir con normalidad y así fue, ya que pronto nos pusimos 3-0 por delante y no pasamos apuros para llevarnos el punto con un resultado claro de 7.5 a 2.5.

Tablero 1:

Magem tuvo la mala suerte de que Peralta le jugó la única variante que no había preparado detenidamente. La variante que escoge Magem, avanzando los peones del flanco de rey, sólo se puede hacer con gran técnica, que él tiene, pero aún así es bastante arriesgada. Al cabo de unas jugadas parece una Francesa Avance mal jugado por las blancas, y con los golpes 12…g5 y 16…d4 Peralta se adueña de la iniciativa.

Después de 20…Cb4 la posición blanca es muy mala (21.Axb4 Ab5!) y al cabo de unas jugadas Magem está de abandono. Pero justo en este momento sacrifica la doble calidad para mantener algunas opciones y debido al juego inexacto de Peralta (37…Ta8 gana fácilmente, ya que se entrega la torre por el peón de f7 y luego se come los del flanco de dama) el blanco consigue remontar y alcanzar milagrosamente el empate.

Tablero 2:

Muy buena partida de Omar Almeida con negras contra el fuerte GM argentino Pablo Lafuente. Omar está en racha y calculando muy bien. El sacrificio de calidad iniciada con 20…c4 es muy interesante y difícil de defender ya que los alfiles negros  son muy fuertes. Luego 30…Txf4 gana forzadamente.

 

Posición antes de 30 ... Txf4!

 

Tablero 3:

La novedad 9.Dd2 de López no impresiona mucho (9.De1 y 9.Ae3 son jugadas bien conocidas) pero por la cantidad de tiempo que gastó en la apertura sospecho que no los conocía. Después de 16…d5 el negro ha igualado cómodamente. En el momento que ofrece tablas (2 minutos para el por 1 para Barón) el blanco no está mejor pero tampoco peor por lo que seguramente podía haber continuado (pero si se está reservando para la semana que viene entonces todo está OK, jeje).

Tablero 4:

Ranieri ha jugado pasivamente la apertura (hay que jugar 12.e4 – Karpov - o 12.Ce4 – Kramnik) y gradualmente Alvar ha obtenido una posición favorable con jugadas lógicas de desarrollo. La colocación del caballo en d3 prácticamente sentencia al blanco en este tipo de posiciones.

Tablero 5:

Sólida exhibición técnica de Mellado, que ha aislado el alfil de casillas blancas del negro en el flanco (a2) y posteriormente ha procedido a rodearlo y finalmente cazarlo. Un buen ejemplo de la fuerza de la pareja de alfiles en posición abierta combinado con la deficiente colocación de una pieza menor.

Tablero 6:

Castellet ha cometido varios errores en la partida comenzando por 16.Ad4 a lo que Perpinyà pudo capturar en b2 con la torre (16…Txb2 17.Cb5 Txb5 con ventaja). Luego 20.exd6 es mejor que la textual y sobretodo 23.Axe5 ( en lugar de la perdedora 23.c3) e intentar jugar con el caballo contra el alfil era muy interesante, como en una famosa partida Alekhine-Euwe Londres 1922.

Tablero 7:

Mi partida ha finalizado bastante rápido ya que 10…Ad6 es un error conocido (10…Ae7 es normal) y luego el plan 12.Af4, 13.c4 y 14.c5 para la forma correcta de aprovechar la perdida de tiempos del negro. Finalmente, 16…Cf8 seguido de 17…Txd6 era la única manera razonable de seguir (aunque con clara ventaja blanca) pero mi rival ha permitido el elegante “mate de Boden” (http://en.wikipedia.org/wiki/Boden's_Mate). 

 

Jugada 17 de las blancas. Mate en dos (Mate de Boden)

 

Tablero 8:

Según la Megabase 9.e3 es inexacta en una posición crítica donde 9.Ch3 o 9.Dc2 son correctas. Ayas lo ha aprovechado bien ganando la calidad y no hay compensación. El negro ha consolidado su ventaja material con buena técnica y el remate 22…Ce4+! Simplifica a un final ganado. Importante punto de inflexión en la trayectoria de Antonio en esta prueba.

Posición antes de 22 ... Cxe4!

 

Tablero 9:

Primera derrota de Kike Colón en el torneo contra el sólido Grau, que desde que le conozco juega esta variante de la Escandinava, y ya son muchos años. 11.g4 es buena y conocida en esta posición y conduce a posiciones donde el blanco puntúa muy bien. 14.Ae5 es floja y permite al negro simplificar a la igualdad, que Kike puede mantener con la única 25.c5 seguido de 26.Cxd5 y 27.Df4 con probables tablas. Después de 25.Ca2 Kike pierde la perspectiva, sigue jugando a ganar, y tras 25…De7! Grau ya está mejor y remata con claridad. Aunque dolorosas, este tipo de derrotas ayudan mucho en el aprendizaje y seguro que Colón sacará buenas conclusiones de cara al futuro.

Tablero 10:

Durante la partida me pareció que dejar el peón retrasado en la columna-e con los cambios que comienzan con 19…Da5 era erróneo, y sigo pensando que no es la estrategia correcta en esta posición (18…Cb4 eliminando el alfil de d3 es mejor) pero el caballo fuerte en d5 compensa mucho. El resto de la partida está bien jugado por parte de los dos y el final parece igualado y siempre tablas, incluso el final de peones que a priori parece mejor para las blancas por el peón alejado.

 

 

Más información en la página web de la Societat Coral Colón: www.coralcolon.net

En estos enlaces:

Crónica y fotos: http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=12&Itemid=52

Partidas:

http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=265:partidas-6o-ronda&catid=24&Itemid=52

Els resultats de la 6ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 6 de març de 2011, han estat:

 

1ª Divissió        Grup  II    Santa Eugènia A  5 –  Sant Martí A 5

Segona Divisió  ,,      I     Foment B  6  -  Sant Martí B  4

1ª Territorial       ,,      II   Sant Martí C  0,5 –  Sant Andreu C 7,5

1ª          ,,            ,,     III   Sant Martí D  5 –  Ninot A 3

2ª          ,,            ,,     II    Sant Martí E  5,5 – Agustí B 2,5

3ª          ,,            ,,     XII  Tres Peons G 4 - Sant Martí F  0

 

Avui el carnaval ens ha passat factura i ens han faltat alguns jugadors, i no hem pogut completar l’equip F.

Matx molt igualat  avui a Girona, a la magnífica masia Can Ninetes, recorvertida en centre cívic, entre el Santa Eugènia i el Sant Martí, que ens costa el liderat del grup. Nosaltres érem superiors per elo a tots els taulers, però en general la diferència no era insalvable.  El matx ha començat amb les ràpides taules entre el Lluís Sánchez i el MF Sorrofe, partida molt curta, donat que aquest ha arribat 15 minuts tard. Després han anat fent taules el Miquel, l’Éric, l’Òscar, Érik, Paquillo i el Pau. Més tard he guanyat jo, aprofitant diversos petits errors del meu rival. Quedaven dos partides, el David que debutava al A al darrer tauler i l’Aranda, que a pesar de tenir peó de menys, semblava que feia taules. El David ha volgut guanyar un final de dames amb un peó a punt de coronar, però s’ha equivocat amb l’ordre de les jugades i ha perdut. Amb aquest resultat els primers llocs del grup s’igualen, i tot pot passar a les darreres rondes. El B ha lluitat de valent al local del Foment, però ha tornat a perdre, 4-6 aquest cop.

Els nostres eren inferiors en elo als rivals, però han oposat una dura resistència. L’equip C ha perdut amb el líder del grup, el Sant Andreu C 0,5-7,5, que per alguna cosa anava primer. L’equip D s’ha estrenat a la categoria i ha guanyat 5-3 el Ninot A, rival directe en la lluita pel denscens. L’equip E ha tornat a guanyar i es posa amb 4 punts, lluny dels llocs de descens. Els dos jugadors de la nostra entitat que han anat al jugar contra el Tres peons G han perdut.

 

Ll.

 

SANTA EUGENIA

5

       

SANT MARTI

5

 

DIF. ELO

1

 SABRIA, POL

2327

 

½

 

1

RUIZ, OSCAR

2385

 

-58

3

FERNANDEZ, DIDIER

2291

 

½

 

2

ARANDA, JOSEP

2364

 

-73

4

CASANELLAS, LLUIS

2291

 

½

 

3

MARTINEZ, ERIK

2314

 

-23

 

TAULERS 1 A 3

2303

 

1½-1½

   

TAULERS 1 A 3

2354

 

-51

5

VIDAL, ALEX

2271

 

½

 

4

FDEZ-DIAZ, MIQUEL

2294

 

-23

6

SORROCHE, JOSEP M

2243

 

½

 

5

SANCHEZ, LLUIS

2275

 

-32

7

CAMPO, JUAN F

2222

 

½

 

6

NUÑEZ, FRANCESC

2248

 

-26

8

CORONADO, MANEL

2215

 

0-1

 

7

LLERINS, RICARD

2221

 

-6

 

TAULERS 4 A 7

2238

 

1½-2½

   

TAULERS 4 A 7

2260

 

-22

9

MAS, PERE

2200

 

½

 

8

CASTILLO, PAU

2215

 

-15

10

FERNANDEZ, FRANCESC

2194

 

½

 

9

SANCHEZ, ERIC

2177

 

17

12

GARCIA-CASTANY, GAL.LA

2097

 

1-0

 

11

VIVANCOS, DAVID

2176

 

-79

 

TAULERS 8 A 10

2164

 

2 - 1

   

TAULERS 8 A 10

2189

 

-26

                     
 

TAULERS 1 A 10

2235

 

5 - 5

   

TAULERS 1 A 10

2267

 

-32

 

Avui han vingut a veure'ns Judith, la meva filla, i Ariadna. Suposo que ens han donat sort.

Hi ha coses que no tenen una explicació lògica, però passen. El matx s'ha definit al final del mati, quan anàvem 3,5 a 4,5 perdent. Quedaven les partides de Didier Fernàndez contra Josep Aranda, i Gal.la davant David Vivancos. Didier intentava guanyar però el resultat de taules semblava el més previsible; i Gal.la lluitava per intentar empatar. I tot s'ha capgirat quan David Vivancos ha buscat un tema de mat i s'ha ficat tot sol; Gal.la no s'acabava de creure que estava fent mat, quan una jugada abans estava perduda. Coses dels escacs, i de tots els esports. Que si no ens donem per perduts, de vegades es pot trobar petroli d'allà on no havia rès.

Amb aquest mig punt, pràcticament ens assemtem en zona super-tranquila. I ara mateix, no hi ha rès decidit per ocupar les places que pujen ni les que baixen. Encara que hi ha equips posicionats, en la zona de dalt: Sitges, Sant Josep i Sant Marti. I uns quants, en les de baix. però decidit, encara rès.

La setmana vinent, anem a visitar l'equip del Comtal. A priori, un equip com el nostre. Igual de competitiu. Que estàn més o menys, com nosaltres en la classificació. La setmana passada, van protagonitzar una victòria contra pronòstic davant el Sitges. Però aquestes coses passen.

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

 

 

EL BANYOLES PERD AMB EL LÍDER EN  UN MATX MOLT AJUSTAT.

 

 

EL BANYOLES “B” ES DESFÀ AMB COMODITAT D’UN SALT “C” REFORÇAT.

 

 

Banyoles 6  de març  de 2011.

 

Categoria Preferent.

 

Cassà 6 - Banyoles 4.

 

El Banyoles ha mantingut un bon nivell davant del líder del campionat que compta els encontres per victòries.

 

Guillem Turró en el darrer escaquer ha estat el primer en acabar, signant taules.  Poc després les taules han estat de Santiago Martin en el tauler 7, Antoni Oliva ha pagat amb la partida un error d’apertura i ha estat el tercer en acabar, la victòria d’Elias Muratet (jr.) posava l’empat a dos al marcador.

 

Dues victòries seguides (Sergi Diaz al tauler dos – únic jugador del primer equip que es manté sense perdre cap partida-  i Elias Muratet sr. en el 4) posaven un 2 a 4 a favor del Banyoles, esperançador... Cassà tremolava...

 

Derrotes de Juli Zamora (colíder del campionat de veterans empatat amb en Pere Mas) i d’Albert Muratet, situaven un empat a 4, a manca de dues partides.

 

El jove Alejo Gimenez paga la seva inexperiència, no sap aguantar la pressió i sense tenir en compte les necessitats del equip, tomba el rei, quan German Naharro lluitava amb més inferioritat per anivellar la seva partida. La derrota prematura d’Alejo obliga a German a lluitar per la victòria, el bon joc del seu rival fa infructuosos els esforços de German  per guanyar, això provoca la victòria del seu rival al que acaba donant la ma ....

 

Al final Cassà 6 – Banyoles 4, però per una bona estona ha semblat que el matx podia ser nostre. Esperem tenir un xic més de sort la setmana propera, a casa, davant del Palafrugell.

 

 

Segona categoria.

 

Salt i Girona “C” 1 - Banyoles “B”  7.

 

            El Salt i Girona “C” s’ha reforçat, presentant el que en realitat és el Salt i Girona “B”, ja que el pitjor jugador del “C” tenia 1715 i el millor jugador d’avui del Salt i Girona “B” tenia 1700.... (no es estrany que el Salt i Girona “B” hagi regalat el matx perdent, a casa, davant del Gerunda, per 0 a 8).  Però de poc els ha servit aquesta estratègia davant d’un Banyoles “B” que ha sabut plantar cara al saltencs, i signar un 1 a 7, amb victòries de Albert Barceló, Júlia Muratet, Gerard Martin, Jordi Muratet, Jordi Chalmeta, Ferran Veciana i Rodolfo Berbegall... només l’Olga Carmona ha perdut.

Amb aquesta victòria el Banyoles “B” es situa en una posició còmoda al centre de la taula.

 

 

Tercera Provincial.

 

Banyoles “C”  4 – Salt i Girona “D”  0.

 

            El dia que per fi aconseguim fer un equip de 4 jugadors, el rival, Salt i Girona “D”, no es presenta. Avis ahir al vespre de la incompareixença. La mainada ha pogut dormir després del Carnestoltes....

 

 

Els enfrontaments de la propera setmana seran:

 

Preferent:  Banyoles  -  Palafrugell.

Segona:  Banyoles  “B” -  Gerunda  “F”

Tercera:  Vilobi  “C” -  Banyoles  “C”.

 

Més informació, doncs, el proper diumenge.  

 

Elias Muratet

2ª Bcn grup II, 6ª ronda:

Ni con la virgen...

C.E. Sant Martí "E"  5,5 - C.E. Agustí "B" 2,5    alineaciones


Los astados del Sant Martí E fueron superiores en los últimos toros. 

Jesulin  del Guinardó y Finito de Gracia

En el que abría plaza, el último en matarse: tablas en final de damas con peón de más: Palmas y salida al tercio. Poco antes Cantan, en el cuarto de la mañana: Mató mal, casi diría un bajonazo, y echó al traste los buenos capotazos excelentes banderillas y templada faena: Silencio. El tercero y el séptimo fueron devueltos al corral por defectuosos. En el quinto: Raci Sr. volvió a excepcionar la regla: Sí hay quinto malo: División de opiniones. Hay que agradecer la presencia del espada, él sabe que no gana una partida desde el sigo XIX.  Su hijo tampoco se lució en el sexto, tuvo una leve cogida inicial que condicionó la capea, estuvo impreciso y acabó recibiendo un aviso.

 

 Miranda y Los Raci´s.

En el que cerraba plaza el novillero Ferrán II no supo cuajar la faena cuando tenía al morlaco bien adiestrado por su derecha. baja y descabello: Aplausos. La lidia más completa fue la del segundo donde el diestro de Úbeda tuvo siempre en su terreno al cornúpeta, buena serie de naturales, algún pase de trinchera y remate con certera estocada.Vuelta al ruedo.
Corrida con juego diverso, bien presentada, entretenida y que acabó arrancando algunos aplausos del respetable.

 

Cantan: El diestro de Poble Nou, no corta orejas, se las ponen.

 
Un saludo. J. Robla.

SANT ADRIÀ 1,5-CONGRÉS 8,5

BADALONA 7-CONGRÉS B 3

 

DESFETA DEL B

 

Mal diumenge el d’avui pel nostre filial. Com a mínim el primer equip ha fet els deures, victòria previsible però contundent. El Sant Adrià juga molt minvat aquesta campanya i això ho han aprofitat els congressistes. Han cedit mig punt l’Oliver, en Fermí i en Pere Martínez, on més força tenien els adrianencs; la resta, tot victòries, amb un Viñals fent ressò de la seva fita: quinze o setze partides consecutives sense conèixer la derrota; números més propers als del Barça que als d’un jugador tipus del Congrés.

 

Els del B no hem tingut el nostre dia. Començava el matx amb incertesa: en Petar i en Xavier no han comptat amb la marató i després s’han fet un embolic per arribar en metro al barri de la Salut badaloní; finalment han comparegut a deu minuts de perdre. En una estona ens hem posat 0-2; en Codina es treballava una xarxa de mat imparable (tercera victòria consecutiva!) mentre que en Xavier tornava a definir tàcticament una partida igualada. Ha arribat el darrer i gairebé acaba el primer, molt gran. La resta no hem estat tan grans: en Petar, descol·locat pel retard, ha perdut un final dels que no acostuma a perdre; també han palmat el presi i en Jordán, que ha quedat malament d’obertura. En Sadurní i en Cecili sumaven mig punt per barba als dos primers escaquers, però en Climent, lluny del seu millor joc aquesta temporada, també perdia. Quedàvem en Sorribas i jo, els dos en posició incerta, si bé servidor feia estona que les estava posant per treure mig punt en una posició lleugerament inferior. A tot això en Jordán ens informa que anem 5-3 i, per tant hem de guanyar tots dos. Jo no tenia manera de forçar, però com que els dos anàvem apurats de temps, he donat un peó al flanc de dama per mirar d’embolicar la troca al de rei, tot i que ja sabia que no valia. Instants després en Sorribas ha perdut. Com era previsible, de la meva posició no sortia res; derivant en un final de torres amb peó de menys on crec que no he estat massa fi ja que pintaven taules; però m’han guanyat.

 

Un C minvat ha perdut amb claretat davant del Foment C; destaquem la victòria d’Andreu Herrerías davant d’un 1960.

 

El D, amb dos jugadors menys, ha perdut 0,5-7,5 davant del Peona i Peó D dels Povill, que tornaven al Club. El mig punt de l’honor l’ha sumat el gran capità, l’MA, intractable aquest any.

 

L’A se la juga davant del Jake diumenge vinent, mentre que el B mirarà de posar les coses difícils al filial de Peona i Peó, si bé fa pinta que ens jugarem la permanència a la darrera ronda davant del Malgrat.

 

Fins la setmana que ve!

 

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

 

 

Peona i Peó 6.5 - Ataneu Barcelonès 3.5
 
Baixes superades
--------------------
 
Diumenge passat, després de la derrota amb Mataró, fins a cinc membres de l'equip em van comunicar que serien baixa aquest diumenge. Podria haver estat un matx ple de suplents, però tres d'ells han aconseguit ajornar els seus plans durant la setmana i han pogut jugar. Les baixes als taulers 9 i 10 han estat reemplaçades per l'Ana Mª i l'Aina.
 
El matx ha començat amb una ràpida victòria de l'Aina, i poc després unes taules del Gotes. Abans de la meva derrota, segona pallissa que rebo seguida, el Dani i el Ferran s'han aconseguit imposar. Ens avançàvem 3.5-1.5 en el marcador.
 
A partir d'aquí, la cosa pintava molt bé, ja que l'Adrià de Blois feia taules poc després, l'Enric estava superior, i el Jose i l'Ana Mª no podien perdre. L'únic que agonitzava era el Carles. Després de la remuntada de la setmana passada no ens podíem confiar, així que quan l'Enric ha guanyat i anàvem 5-2 he dit ràpidament al Jose i l'Ana Mª que amb taules guanyàvem el matx.
 
Al final, victòria del Jose, derrota del Carles i taules de l'Ana Mª, que han deixat el 6.5-3.5 final. Cal dir que ells teníen diverses baixes, per això s'ha pogut guanyar el matx còmodament. Si nosaltres no haguéssim resolt les nostres, la victòria hauria estat més suada, o potser hauríem perdut.
 
Queden tres rondes i hi ha un triple empat a la 1a posició. Per sort, esperem afrontar la part final de campionat amb tots els efectius. Hem de guanyar i esperar què fan els nostres competidors.
 
Frederic Corrigüelas

A PRIMERA DIVISIO CATALANA VICTORIA FACIL DEL FIGUERES 9’5 a 0’5 ENFRONT EL CIRERA

 

 

Derrota ajustada del Figueres B davant el lider La Colmena  per 5’5 a 4’5.

 

 

A la sisena ronda del “Campionat de Catalunya per Equips”  el Figueres es va imposar amb més facilitat de la prevista a un dels cuers de la categoría, l’equip del Cirera. La diferencia d’ELO entre tots dos equips s’anava incrementant tauler rere tauler amb diferencies de 100 a 300 punts. Després d’aquest resultat el Figueres continua lider amb 6 punts de 6 possibles seguit a 1 punt del  Gerunda que serà el proper rival. De fet el proper matx contra el Gerunda pot resultar decissiu en cas que el Figueres aconsegueixi la victòria o un empat. En el primer cas el Figueres seria virtualment nou equip de Divisió d’Honor.

 

Els resultats individuals han estat:

 

         
 

FIGUERES  9,5

 

CIRERA  0,5

 
         

1

ALONSO GARCIA, RENE (MI, 2439)
     variació elo: +3.20

1-0

GONZALEZ VERICAT, SERGI (MC, 2305)
     variació elo: -3.20

1

2

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2377)
     variació elo: +3.20

1-0

VAZQUEZ MORENO, JOSEP Mª (MC, 2240)
     variació elo: -4.80

2

3

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2350)
     variació elo: +3.30

1-0

GOMEZ OLIVENCIA, FERRAN (2221)
     variació elo: -4.95

3

4

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2286)
     variació elo: -1.00

½-½

LOPEZ CARRILLO, JOSEP M. (2212)
     variació elo: +1.50

4

5

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2286)
     variació elo: +3.20

1-0

FRANCH CAPDEVILA, RAMON (2153)
     variació elo: -4.80

5

6

COLLS GELABERTO, EMILI (MC, 2286)
     variació elo: +2.90

1-0

BENITEZ DELGADO, JOSEP Mª (2130)
     variació elo: -4.35

6

7

MANERA LOPEZ, JOSEP (2272)
     variació elo: +3.45

1-0

COSTA FORNAGUERA, MARC (2058)
     variació elo: -3.45

7

8

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2233)
     variació elo: +1.80

1-0

MAGRE MISSE, JAVIER (1967)
     variació elo: -2.70

8

9

PARALS MARCE, LLUIS (2174)
     variació elo: +1.65

1-0

SALVADOR LOPEZ, RAFEL (1825)
     variació elo: -1.65

9

10

BALAGUE CANADELL, JORDI (2134)
     variació elo: +1.65

1-0

SALVADOR ALBARRACIN, ANTONI (1725)
     variació elo: -2.75

10

         
         

 

 

En quant al Figueres”B” que juga a Segona Divisió Catalana, va perdre en el seu desplaçament a Sta Coloma Gramanet  amb l’equip de La Colmena per un ajustat 4’5 a 5’5. Cal dir que en el partit davant el lider de la categoria, el Figueres tenia moltes baixes respecte a anteriors partits, però fins a les dues darreres partides no es va decantar el matx a favor dels locals. El Figueres  B té 2,5 punts en sis partits.

 

El Figueres “C” ,que juga a Preferent de Girona, va perdre en el desplaçament a Girona enfront a Gerunda “B” per 4 a 6 en un matx on es van desaprofitar bones posicions. Caldrà continuar lluitant per la permanència.

 

Pel que fa al Figueres”D” que juga a Segona Provincial va empatar en el derbi empordanès 4 a 4 amb el Dotze Castells “B” i ara te un punt i mig en sis partits.

 

Pel que fa als equips de Tercera Provincial formats per alumnes de l’escola del club, el Figueres “F” va perdre 1’5 a 2’5 davant el Sant Pere Pescador.

 

 

 

La propera ronda, el 13 de Març, hi haurà els seguents enfrontaments:

 

Primera Divisio Catalana:  Gerunda - Figueres

Segona Divisio Catalana:   Figueres “B” - Masnou

Preferent de Girona:  Figueres “C” – La Bisbal

Segona Gironina:   Figueres “D” – Palafrugell “B”

Tercera Gironina:  Figueres “E” – Olot “C” 

                               Els Palaus - Figueres “F” 

 

 

Figueres,  9 de març del 2011

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1