bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 15/03/2011 14:54:32

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 Ronda 7

Resultados en la web de la FCE

Sólo publicamos crónicas o enlaces a crónicas

Para publicar enviar a toniaiza@infonegocio.com

 
 

CATALUNYA 9,5 - TERRASSA "B" 9,5-05

Contundent victòria (avui sí) del Catalunya, que ens permet seguir líders a falta de les dues rondes totalment decisives. És una victòria que, malgrat el que digui la classificació, necessitàvem com a equip i molts de nosaltres individualment, perquè fins ara la majoria dels punts s'havien guanyat patint massa o amb un punt de sort. 

En contra del que pugui semblar, el Terrassa B no ha vingut amb un equip de circumstàncies, sinó amb una aliniació amb cara i ulls, perfectament competitiva per a la Segona Divisió. Però, al contrari que nosaltres, ha perdut la majoria de matxs per poca diferència. Mirant el quadre, el Terrassa B amb 1 punt pot perfectament salvar la categoria, mentre que nosaltres amb 6,5 no tenim garantit ni el tercer lloc. I és que aquest grup s'ha dividit en dues parts d'una forma brutal, i això fa que tot es decideixi, per dalt i per baix, en els duels directes.

Avui hem gastat bona part de les energies abans de començar, ja que ha calgut muntar la sala sencera en mitja hora: taules, taulers i peces per a 34 jugadors, que no és poc. El handicap que té la sala de joc del Casinet, els diumenges al matí, és l'entrada del sol per un parell de finestres sense cortines. Sort que avui hem disposat les taules de manera que no afectés a cap jugador. Això sí: tal i com han quedat, almenys als equips A i B, he pensat en el tòpic que es repeteix una i altra vegada en el per equips: "l'equip visitant ha quedat de cara a la paret". No està demostrat que doni avantatge jugar de cara a l'espai, però si la gent s'hi fixa, quan en un club les taules estan relativament a prop d'una paret, el visitant SEMPRE va cara la paret. Si fessim un decàleg del Campionat per Equips, aquest punt hi sortiria segur.

Pel que fa al matx, els punts han anat caient de part nostra progressivament, malgrat que totes les partides han estat lluitades. La diferència ha estat que mentre nosaltres hem comès errors de precisió o no definitius, els visitants han comès, en un moment o altre, errors que els han costat la partida. El mig punt de l'honor visitant l'ha posat Santi Carol, el seu delegat, que ha entrat en un final de cavalls amb peó de més contra Felipe Vera, però insuficient per desequilibrar.

El grup queda amb el Catalunya líder amb 6,5, el Vilafranca amb 6 (no dubto que haurà gaunyat), Mollet i Catalònia amb 5,5. Les dues properes i últimes rondes: Catalònia-Catalunya i Catalunya-Vilafranca. Les matemàtiques són clares: 1,5 punts ens donen l'ascens, 1 punt només assegura el playoff i amb 0,5 punts ens quedaríem amb un quart i amarg lloc, independentment de l'ordre en què s'aconsegueixin.

Al marge del bon ambient escaquístic de sempre, avui hem tingut un espectador il·lustre al Casinet: el reconegut autor de llibres d'escacs Antonio Gude, resident al barri de Sants. Dubto que hagi trobat cap combinació digna de ser publicada als seus llibres.

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

EL BANYOLES  S’IMPOSA AMB COMODITAT AL PALAFRUGELL.

 

 

EL BANYOLES “B” ES DESFÀ AMB COMODITAT DEL GERUNDA “F”.

 

 

Banyoles 13  de març  de 2011.

 

Categoria Preferent.

 

Banyoles 7,5 – Palafrugell 2,5.

 

El Banyoles s’ha imposat amb solvència davant del Palafrugell, que ha vingut a Banyoles amb un equip amb moltes baixes. En gairebé tots els taulers (excepte en el segon: Sergi Diaz - Salvador Ferrer) els trèiem 100 punts d’elo i això ha estat molta diferència.

 

Ben d’hora he aconseguit donar un “mate sec” amb meu rival i amb tant sols dues hores he inaugurat el marcador del Banyoles. A més he pogut avançar alguna tasca que tenia pendent de la Facultat.

 

Guillem Turró (sempre dels primers en acabar) ha guanyat i el jove Alejo Giménez (també dels ràpids) ha signat taules. El marcador de 2,5 a 0,5 ens donava una certa tranquil·litat. Santiago Martin també s’imposa i el resultat es llavors de 3,5 a 0,5.  derrota de Juli Zamora (que dijous lluitarà per obtenir el títol de Campió Provincial de Veterans);  Antoni Oliva també guanya i poc desprès ho fa Albert Barceló col·locant un 5,5 a 1,5 que ja ens assegura el punt. Taules d’Albert Muratet en el primer tauler en un final amb peó de més, però alfils de diferent color, i German Naharro sentencia la seva partida amb molta superioritat, davant d’un Josep Ramon Pereira, que quan jo he marxat ja em deia que venien a “aguntar el chaparrón” i mirar de donar la sorpresa. Pereira sempre batallador no ha pogut fer res davant de l’empenta de Naharro. Marcador 7 a 2, i sols quedava en joc el tauler 2. Allà semblava que el visitant Salvador Ferrer tenia un cert avantatge ja que tenia alfil, cavall i peó de més per torre. Però Sergi Diaz ha jugat molt be en els apuros de temps, i ha semblat que Ferrer no estava tan avesat a aquest tràngol. Diaz, molt sòlid ha sabut anar al intercanvi de peons, i al final, amb l’entrega de torre per peça, arribava al darrer peó amb el rei. Taules.

 

Resultat final: Banyoles 7,5 – Palafrugell 2,5.

 

Amb aquesta victòria en refermem en la quarta posició, i només un miracle ens pot acostar als llocs d’ascens, però ho intentarem .....  d’altra banda tenim pràcticament assegurada la permanència.

 

La setmana propera a Llers, davant del Dotze Castells tindrem una dura prova de les nostres possibilitats.

 

Segona categoria.

 

Banyoles “B”  6 – Gerunda “F” 2.

 

            El Banyoles “B” sembla que es va consolidant, i avui el Gerunda “F” no ha tingut possibilitats de lluitar per treure quelcom de positiu. Ràpida victòria de Narcís Bartis, que immediatament ve seguida de les victòries de Gerard Martin i  Ferran Veciana, el 3 a 0 ja augurava un resultat clar. Jordi Chalmeta i Manel Compte tambè signen victòries, taules de Jordi Muratet davant d’un Curiel Perez que juga molt millor que el elo que te, taules també de Cristian Giménez i una única derrota al darrer tauler d’Olga Carmona, que ha deixat escapar una partida que semblava tenir al sac. El banyoles “B” també escoloca en quarta posició de la taula, i encara tenim possibilitats d’ascens, la setmana propera pot ser decisiva.

 

 

            Al final, doncs Banyoles “B” 6 – Gerunda “F” 2.

 

La setmana propera altre cop contra el Gerunda, serà a Girona i contra el Gerunda “E”.

 

 

Tercera Provincial.

 

Vilobí “B” 2 -  Banyoles “C”  2.

 

            Primer encontre jugat en que portem els 4 jugadors. Isaac Fuselles perd en el tauler 1 i també perd Jaume Ruiz en el 4, victòries al mig de Vidal Ribugent i Rodolfo Berbegall.

 

Més experiència per la mainada i un empat per agafar ànims.

 

La setmana propera nou desplaçament, ara contra el Santa Eugènia “F”.

 

 

 

 

Els enfrontaments de la propera setmana seran:

 

Preferent:  Dotze Castells – Banyoles.

Segona:  Gerunda  “E”- Banyoles  “B” -  

Tercera:  Santa Eugènia “F” - Banyoles  “C”  

 

Més informació, doncs, el proper diumenge.  

 

Elias Muratet

 

Els resultats de la 7ª ronda del Campionat de Catalunya per Equips, dels equips de Sant Martí, el dia 13 de març de 2011, han estat:

 

1ª Divissió        Grup  II  Sant Martí A 8,5 – Sant Adrià A 1,5

Segona Divisió  ,,      I    Sant Martí B  5  -  Uga B 5

1ª Territorial       ,,      II   Tres peons C  6,5  - Sant Martí C  1,5

1ª          ,,            ,,     III  Tres peons D 4  -  Sant Martí D  4

2ª          ,,            ,,     II   Peona i peó D 4,5  -  Sant Martí E  3,5

3ª          ,,            ,,     XII  Sant Martí F  2 – Comtal D 2

 

Dos de cinc aquesta setmana i tot per decidir en les dos rondes que resten. Nova victòria del primer equip, que ens deixa altre cop en primer lloc en solitari, després de l’ensopegada del Sitges amb el Peona i peó. Avui el Sant Adrià a portat un equip fluix, per la qual cosa nosaltres érem millors a tots els taulers, ja que hem tornat a jugar amb la millor alineació possible. Els punts han anat caient del nostre costat, jo he guanyat jo un final d’un cavall totalment igualat, fins que l’Aranda ha fet taules i a la darrera partida, el Lluís Sánchez ha perdut. Queda així altre cop la lluita per l’ascens molt oberta, amb el Sitges i el Sant Josep a mig punt nostre. L’equip B ha puntuat merescudament amb l’Uga B, equip molt superior al nostre per elo a tots els taulers, donat que a nosaltres ens faltaven alguns jugadors habituals d’aquest equip. Ja tocava que tinguèssim una mica de sort, i a pesar del descens, baixar havent estrenat el marcador.

Han guanyat pel nostre costat el Carles Pascual, el Joaquim Pujal, el Josep Gómez i el Fernando Poyato, mentre que han fet taules el Manel Riera amb el fort MC Ibáñez i el Javier Carmona, que amb una mica més d’ambició podia haver guanyat la seva partida i el punt sencer per nosaltres. L’equip C ha perdut amb el Tres peons C, mentre que el D ha empatat a 4, i té complicat mantenir la categoria. Cal dir que a l’encontre d’aquest equip, han perdut els dos presidents de les dos entitats. L’equip E ha perdut amb el Peona i peó D, que s’ha presentat amb 7 jugadors, i segueix al mig de la taula. L’equip F ha empatat a dos amb el Comtal D.

 

Ll.

 

COMTAL

5,5

       

SANTA EUGENIA

4,5

 

DIF. ELO

1

MINGUEL, XAVIER

2378

 

0-1

 

2

SALGADO ALLARIA, CARLES

2297

 

-81

3

MAYANS, MARIANO

2324

 

1-0

 

4

CASANELLAS, LLUIS

2291

 

-33

5

MARTIN, ALEJANDRO

2236

 

1-0

 

5

VIDAL, ALEX

2271

 

35

 

TAULERS 1 A 3

2313

 

2 - 1

   

TAULERS 1 A 3

2286

 

-26

6

SAENZ, JORDI

2235

 

0-1

 

6

SORROCHE, JOSEP M

2243

 

8

7

XANCO, JORDI

2211

 

½

 

7

CAMPO, JUAN F

2222

 

11

8

MONGE, ANGEL

2210

 

1-0

 

8

CORONADO, MANEL

2215

 

5

9

CASAS VICTOR

2183

 

½

 

9

MAS, PERE

2200

 

17

 

TAULERS 4 A 7

2210

 

2 - 2

   

TAULERS 4 A 7

2220

 

10

10

BERNET, ANTONI

2144

 

½

 

10

FERNANDEZ, FRANCESC

2194

 

50

12

SAENZ, JOSEP M

2089

 

1-0

 

12

GARCIA-CASTANY, GAL.LA

2097

 

8

17

CONESA, PERE

2016

 

0-1

 

16

CANO, GERARD

1988

 

-28

 

TAULERS 8 A 10

2083

 

1½ - 1½

   

TAULERS 8 A 10

2093

 

10

                     
 

TAULERS 1 A 10

2203

 

5,5 - 4,5

   

TAULERS 1 A 10

2202

 

-1

 

Matx disputat en Barcelona, Tots dos equips amb baixes significatives; en l'equip de Comtal, ja es sabien, en el nostre, no tant. En el cas de Santa Eugènia, les baixes de Pol i Didier es noten. Perdem molt de potencial. Però que li farem, Tots els equips pateixen baixes. En el cas del Barça, no es nota tant: amb tantes figures, si no juguen Iniesta i Villa; encara els hi queden un munt de possibilitats; però nosaltres, si juguem sense dos dels nostres puntals, ho notem força.

Avui hem pogut veure Gerard Cano en el primer equip.  No se li ha vist especialment nerviòs. Tot al contrari, ben tranquil. Ha guanyat dos peons, I ha finalitzat la partida relativament aviat. Gerard forma part de les noves generacions, que a l'igual que Gal.la, i molts altres, tenen molta trajectòria per endavant.

Avui he tingut que marxar aviat. Tenia un dinar familiar; al que hem arribat tard, Judith, Ariadna i jo. Esperava acabar aviat, per marxar. Quan m'he anat, anàvem guanyant 1,5 a 2,5. I quedàven les partides de Carles Salgado, Lluis Casanellas, Juan F Campo, Manel Coronado, Pere Mas i Gal.la.

Manel Coronado tenia molt de temps d'avantatge, Lluis Casanellas tenia una posició extremadament extranya, Les restants partides no les veïa malament. Però tenia que marxar,

Desprès de 7 rondes, anem setens, just per davant dels 3 que baixen. Encara que no crec que estigui molt predisposat a baixar el Congrès, que en aquests moments, està en vuitena posició, amb mig punt menys que nosaltres. No sé, amb quins ànims vindrà el Sant Adrià a Girona. Ells no tenem rès a perdre. Nosaltres, encara tenim marge per empitjorar.

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

 

DIVISIÓN DE HONOR: 7ª JORNADA

U.G.A.: 5 – S.C. COLÓN DE SABADELL: 5

RESULTADOS:

Principio del formulario

 

 

U.G.A.

 

S. CORAL COLÓN DE SABADELL

 

1

FELGAER, RUBEN ALEJANDRO (GM, 2577)     

0-1

NAVARA, DAVID (GM, 2703)

1

2

ALSINA LEAL, DANIEL (GM, 2518)    

½-½

MAGEM BADALS, JORDI (GM, 2572)

2

3

GONZALEZ GARCIA, JOSE (GM, 2595)     

½-½

ALMEIDA QUINTANA, OMAR (GM, 2572)     

3

4

VILA GAZQUEZ, XAVIER (MI, 2506)     

½-½

LOPEZ MARTINEZ, JOSEP MANUEL (GM, 2585)     

4

5

FLUVIA POYATOS, JOAN (MI, 2529)     

1-0

ALONSO ROSELL, ALVAR (MI, 2533)     

5

6

FLUVIA POYATOS, JORDI (MI, 2489)     

1-0

PEREZ MITJANS, ORELVIS (MF, 2523)     

6

7

ALEXANDROVA, OLGA (MI, 2417)     

0-1

MELLADO TRIVIÑO, JOAN (MI, 2488)

7

8

MESTRE BELLIDO, HECTOR (MI, 2405)     

0-1

PERPINYA ROFES, LLUIS Mª (MI, 2428)     

8

9

ROSICH VALLES, ALFRED (MF, 2436)     

½-½

RAHAL, MICHAEL (MI, 2419)     

9

10

BOFILL MAS, ALEXANDRE (MI, 2391)     

1-0

COLON GARCIA, ENRIQUE (MC, 2356)     

10

 

 

5-5

 

 

Final del formulario

 

 

CRÓNICA DEL M.I. MICHAEL RAHAL:

 

El “match del año” entre la S. C. Colón de Sabadell y la UGA no defraudó a los numerosos aficionados que se acercaron al local de Gracia ayer por la tarde.

La UGA presentó su alineación titular, incluyendo su primer tablero el argentino Ruben Felgaer, mientras que nosotros pudimos contar con Navara, pero no con Agrest y Laznicka, lo que restó algo de potencial a nuestra escuadra. Nuestra arma sorpresa para este encuentro era la vuelta de Orelvis (el año pasado hizo 10.5 de 11). Tablero por tablero parecía que partíamos con una pequeña ventaja por ELO pero no iba a ser fácil.

Para mi particularmente fue un reencuentro emotivo ya que como es sabido he defendido los colores de la UGA durante nada menos que 17 temporadas (de 1992 hasta 2009), alcanzando un gran número de títulos, atestiguado por las fotografías que decoran el local de la calle Francisco Giner, y no sólo yo, ya que Magem y López me acompañan en alguna de estas instantáneas gráficas.

Al llegar a la tercera hora de juego, teníamos el match muy favorable gracias a las victorias de Navara y Perpinyá (grande), y de las partidas que quedaban (se habían firmado varias tablas) sólo una estaba mal (Alvar) mientras que en dos más teníamos ventaja (Magem y Orelvis) y las otras dos estaban igualadas (Mellado y Kike). Pero la llegada de los apuros dificultó la resolución del encuentro a nuestro favor: Orelvis calculó mal y se deja mate, Magem no consigue imponer su ventaja y firma tablas, Alvar y Kike pierden y sólo gracias al empeño de Mellado (otro grande), que superó a la imbatida Alexandrova en un final de infarto (¡CORONA EL PEÓN YA HOMBRE!), pudimos firmar el empate que deja todo abierto a falta de cuatro rondas.

Antes de analizar brevemente las partidas, quiero agradecer a Albert Reginaldo por las buenas retransmisiones que he podido presenciar y por facilitarme el pgn, agradecimiento extensivo a Josep Salvans. También a Cayetano y Reginaldo (padre) por los apoyos al equipo y la fotografía-video que hacen en opinión de muchos la mejor cobertura del campeonato. Aunque no le toca jugar Cayetano viene toda la tarde y seguramente es el que más sufre de todo el equipo, debe ser que es del Barça, jejeje (¡el blanco Mellado no sufre nada, siempre está tranquilo!)

Tablero 1:

Navara se embarca en una peligrosa variante (16…Dh5) provocando el avance de los peones del flanco de rey de Felgaer, pero se zampa un peón y consolida la ventaja. Con su torre mal situada en b4, y el peón de e4 bajo presión, Felgaer decide sacrificar con Cd5 pero Navara correctamente devuelve material para llegar a un final de torres completamente ganando. En el video más abajo podrán comprobar su excelente castellano en el post-mortem con Felgaer.

Posición Tras 16... Dh5

 

 Tablero 2:

Magem y Alsina (entrenador y alumno) jugaron una variante de la Rossolimo donde parece que el blanco alcanza una ligera ventaja si consigue romper con f4 y simplificar a un final de piezas menores, como sucedió en la partida, ya que la estructura de peones es favorable al blanco. Alsina defendió muy bien (su entrenamiento con Dvoretsky algo le habrá servido, jejeje) y Magem, ya en el incremento, no encontró el camino para ganar. Mientras miraba la partida, me pareció que 30.Cf6 era mejor que Cc7 porque o gana un segundo peón o deja a las piezas negras mal situadas. Luego Alsina con 32…Re6 tiene el empate en la mano pero 32…Cd6 le deja de nuevo a Magem por delante. He intentado encontrar una victoria forzada para las blancas a partir de aquí pero no he sido capaz, todo indica que ya es tablas si el negro acierta con algunas difíciles jugadas defensivas.

Posicin_Magem_Alsina

Posición antes de la jugada 30 del blanco

 

Tablero 3:

En un match de estas características,  con tanta igualdad entre los jugadores, en principio conseguir tablas con negras es una ventaja. Una vez que González García cambia peones en e5 (10.dxe5) el negro tiene una cómoda igualdad y el subsiguiente cambio masivo de piezas menores sólo puede conducir a un resultado, beneficioso para los intereses del Colón de Sabadell. Buena preparación de Omar de nuevo.

Tablero 4:

El justiciero López ha iniciado la partida para montar una Marozcy (Ad3, De2) pero luego no ha jugado c4 que es típico en esta variante, prefiriendo a4 y Cc3, un híbrido de las suyas. Vila ha maniobrado bien para cambiar en d5 y colocar su caballo en e5 y en el momento de firmar las tablas no tiene ningún problema en absoluto. Es posible que el blanco esté ligeramente mejor por su ventaja de espacio, pero no es gran cosa, así que una partida bastante correcta. Felicitar de nuevo a Xavi por su reciente norma en Niza y ¡título de GM!

Tablero 5:

Alvar ha practicado una variante secundaria contra la peligrosa 6.Ag5 en la Najdorf. Posiblemente temiendo una preparación Joan Fluviá ha innovado con 8.g4. En lugar de 13…Tc8 Alvar tenía la interesante 13…e5 que parece dar ventaja al negro ya que el caballo debe caer a a3 y luego 14…d5 es fuerte como en la Pelikan. Luego 16…Cc4 es algo peligrosa (16…Re7 o 16…Ag5 con igualdad) y tras 22.Dg3 el negro está perdido ya que no hay suficiente compensación por la calidad de desventaja.

Tablero 6:

La variante Guimard (3…Cc6) es una buena opción contra la Francesa Tarrasch, bastante mejor de lo que parece. Además, la variante 6.c3 permite al negro igualar con la ruptura …e5 más adelante, el negro puntúa bastante bien según mi base de datos. Después de 13…e5 el negro ha igualado completamente, pero el sacrificio de calidad 18…Txf3 no funciona (18…De7 es mejor) por la intermedia 20.f4! que Fluvia no vio. Firebird se come la torre con 23.Dh8 y Dxa8 pero al cabo de un rato ve unas tablas por jaque perpetuo, así que Orelvis hizo bien en jugar 23.Ad2 pero se le pasó la fuerte 26.Tg6! que según los análisis lleva a las blancas a la victoria. Pero la posición es muy complicada y Orelvis rechaza las tablas por perpetuo con Dh8-h5 y entra en una variante que parece buena pero que al final permite al negro dar mate.


Posicin_Orelvis_Fluvi

 

Posición si se hubiera jugado la jugada 26. Tg6! del blanco 

 

 

Tablero 7:

Mellado ha jugado una muy buena partida, igualando con las piezas negras y luego poco a poco sacado jugo de las inexactitudes que ha cometido Alexandrova en el pre final y final. Es un buen ejemplo de cuando un peón pasado central no es superior a los peones laterales cuando el defensor tiene un gran caballo bloqueando. No es fácil indicar un error decisivo de las blancas pero seguramente no debió haber permitido 44…c4 a partir del cual Mellado se hace con la partida.

Tablero 8:

Perpinyá está en gran forma y ha dominado a Mestre en la Ruy Lopez. En ninguna de las partidas que he mirado de esta variante el negro juega 11…Ag4 dejando que el blanco coloque su peón en a7, pero 16…Dxb3 es un error definitivo (aún puede jugar 16…Cxe3 y 17…Txa7) que deja la partida lista para sentencia. Luego 27.De4 también es muy fuerte pero la textual 27.Db3 también gana fácil. No se puede dejar un peón tan avanzado con piezas mayores en el tablero.

Tablero 9:

Rosich me ha jugado la variante 4.Cge2 contra la Winawer. He tenido que pensar bastante para recordar mis análisis en esta compleja línea, ya que la jugada 8.Cxe4 no es la principal (8.Ag5 f6 9.Ae3 es la línea más jugada como en Forthofer-Rahal, Francia t-ch 2006), pero 8…Dd5 parece una buena respuesta. El momento clave viene después de 9.Dd3: estoy evaluando 9…a6 para capturar en d4 o eliminar la pareja de alfiles con clara igualdad y de repente he visto la increíble 10.Ah6!? que introduce grandes complicaciones tácticas y un par de finales difíciles de evaluar (luego Firebird encuentra la refutación pero no me dejan utilizarlo durante la partida, jejeje).

Al quedarme con sólo 40 minutos para el resto de la partida, he preferido 9…f5 ofreciendo el empate un par de jugadas más tarde, ya que tras las jugadas forzadas 12.Af4 Dxd4 13.Dxd4 Cxd4 14.0-0-0 c5 15.Ae5 el blanco está un pelín mejor y no hay opciones reales de ganar para las negras. Parece claro que sólo jugar una defensa, aunque la conozco bien, facilita la preparación de mis oponentes, esto lo tendré que arreglar cuanto antes mejor.

 Tablero 10:

Kike ha preparado bien la apertura y ha conseguido una ligera ventaja. El momento crítico ha venido cuando en lugar de 24.Txc3 (y blancas un poco mejor) ha optado por 24.Ag5, ganando el peón de d6, y con la idea de jugar 28.De7 (tocando f7 y b7) pero al llegar a la posición en el tablero ha visto que el negro tiene la defensa 28…Dd7 y no sirve 29.Txf8+ por …Txf8 30.Dxd7 Tf1 mate. La partida sigue complicado pero ya no hay quien le quite los peones doblados en la columna-c y el peón pasado del negro. Bofill es un jugador muy experimentado y ha simplificado a un final ganador. Como luego estuve comentando con Kike, conviene precisar al máximo los cálculos sobre todo en las posiciones donde se intercambian piezas (como en Orelvis-Fluvia) o cuando hay un cambio importante en la estructura de peones, porque si te equivocas la estructura nueva no se puede cambiar.

 

 

Más información, fotos y análisis de las partidas en la web de la Societat Coral Colón de Sabadell: www.coralcolon.net

Información, fotos y video de Felgaer-Navara: http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=269:lliga-5o-ronda&catid=12:escacsnoticies&Itemid=52

 

Partidas: http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=271%3Apartidas-7o-ronda&catid=24&Itemid=52

 

CONGRÉS 5,5-JAKE 4,5

CONGRÉS B 4,5-PEONA I PEÓ B 5,5

 

MEA CULPA

 

Sort diversa pels dos primers equips del Congrés. L’A tenia un matx a vida o mort davant del Jake. A causa del calendari, favorable pels de l’Hospitalet, la victòria era obligada. L’encontre s’ha posat coll amunt després de diverses derrotes inesperades i amb 4,5 a 4,5 en Bielsa, que estava inferior, ha pogut remuntar heroicament la seva partida per dotar al Congrés de respiració assistida. Jugant a fer de vident, en principi nosaltres hem de perdre els dos matxos que segueixen, mentre que el Jake guanyarà al Sant Adrià i perdrà amb el Sant Martí. Serà important puntuar força en aquests dos darrers encontres perquè el desempat caigui a favor nostre. Els creients, que resin...

El B ha tingut a la mà la victòria davant d’un dels conjunts més forts de la categoria.

Començava l’encontre amb unes taules entre Frederics; està clar que tant el nostre president com el delegat rival són dels que amb l’empat sumen mig punt enlloc de perdre’l.

Intercanvi de cops a la resta de taulers, on ha destacat el remat d’en Petar, lliurant la dama per aconseguir el mat combinant amb les peces menors; un mestre.

4,5 a 4,5 i tot en mans del delegat i cronista, en mans de mantega, vaja. En una posició tranquil·la he tirat d’un cop tàctic per fer-me amb un peó adversari. A partir d’aquí, he disposat de diverses maneres de materialitzar l’avantatge: menjant-me algun peó del flanc de dama o bé simplificant material, però no, he optat per amarrar el meu soldat amb totes les peces, permetent al meu jove rival iniciar un atac en aparença innocent al flanc de rei que mercès a les meves imprecisions li ha acabat donant la victòria de manera inverosímil. Sense deixar de felicitar al meu adversari, doncs ha estat millor que jo i per això ha guanyat, he viscut la cara més amarga del per equips, jugant de la pitjor manera possible i deixant-me remontar una partida on gaudia de clar avantatge. Si en enfrontaments individuals ja fa ràbia perdre així, quan t’endús amb tu l’esforç dels teus companys, aquest sentiment s’accentua. Més em val que aquest punt o si més no mig punt no sigui determinant de cara a salvar-nos. En qualsevol cas, l’enhorabona als del Guinardó, que conserven totes les opcions de pujar a segona divisió.

Ara toca l’Aragonès per, en funció de com vagin els resultats, jugar-nos la salvació el darrer diumenge vers el Malgrat.

El C acaba de cavar la seva tomba perdent per la mínima davant del Sant Andreu de Llavaneres, aquesta vegada l’estrella mediàtica MA ha decidit rebutjar unes taules en posició favorable per mirar de guanyar l’encontre, però ha seguit les meves passes; com a mínim tu no portes 2 de 7 company...

Un D amb 5 ha encaixat un 8-0 en un matx sense història davant del Cadena.

 

La setmana que ve, més!

 

Héctor Hernández

Club d’Escacs Congrés

 

 

EL FIGUERES “A” VENÇ CLARAMENT AL GERUNDA PER 7 A 3 I ÉS VIRTUALMENT NOU EQUIP DE DIVISIÓ D’HONOR

 

Important empat del Figueres B davant el Masnou.

 

A la setena ronda del “Campionat de Catalunya per Equips”  el Figueres “A” va vèncer al segon classificat de la categoria, el Gerunda, per  7 a 3 en un matx on tots dos equips presentaven pràcticament les seves millors alineacions. En el cas del Figueres, per primera vegada aquesta temporada alineava el seu tauler nº1 el  GM ucrainès Yuri Solodovnichenko, i en el cas del Gerunda alineaven els 10 primers jugadors de l’ordre de forces.

El Figueres era superior en elo en tots els taulers, i de fet la victòria no ha perillat en cap moment. Només hi ha hagut la derrota del MF Jordi Cuadras en el conjunt empordanès, fruit de la combativitat i de la lluita constant per la victoria després d’estar amb lleugera aventatge bona part de la partida. Les victòries van anar a càrrec del MI Alonso, el MF Vives, MF Lillo, MC Pijuan i JM Lillo.

Després d’aquest resultat el Figueres ha guanayt els 7 encontres diputats i és virtualment nou equip de la Divisió d’Honor, ja que a manca de dues jornades, té dos punts d’aventatge sobre el Gerunda, únic equip que el podria atrapar, però en aquest cas el desempat a aplicar és molt favorable al Figueres. A més a més, la propera jornada el Figueres s’enfronta al Cornellà, que encara no ha aconseguit cap punt en el present campionat.

 

Els resultats individuals han estat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

1

VALLE MAYTIN, LUIS ENRIQUE (MC, 2377)
     variació elo: +2.80

½-½

SOLODOVNICHENKO, YURI (GM, 2600)
     variació elo: -2.80

1

2

PRUJA RAMIREZ DE CARTAGENA, MARC (MC, 2325)
     variació elo: -3.40

0-1

ALONSO GARCIA, RENE (MI, 2439)
     variació elo: +3.40

2

3

DOMENECH PLANA, JAUME (MC, 2310)
     variació elo: +5.90

1-0

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2377)
     variació elo: -5.90

3

4

MAYO CASADEMONT, MARTI (MC, 2273)
     variació elo: -3.80

0-1

VIVES ESMERAT, JAUME (MF, 2357)
     variació elo: +3.80

4

5

GUSO LLORCA, JORDI (2248)
     variació elo: -5.40

0-1

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2350)
     variació elo: +3.60

5

6

MUNDET RIERA, JAUME (MC, 2238)
     variació elo: +0.70

½-½

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2286)
     variació elo: -0.70

6

7

BARRERA CLOT, CARLES (2212)
     variació elo: -6.00

0-1

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2286)
     variació elo: +4.00

7

8

BONELL MITJANS, ANTONIO (2212)
     variació elo: +1.50

½-½

COLLS GELABERTO, EMILI (MC, 2286)
     variació elo: -1.00

8

9

HUICI BENTUE, DAVID (2189)
     variació elo: +1.65

½-½

MANERA LOPEZ, JOSEP (2272)
     variació elo: -1.65

9

10

GARCIA BUSQUETS, JORDI (MC, 2185)
     variació elo: -6.45

0-1

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2233)
     variació elo: +4.30

10

 

 

3-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En quant al Figueres”B” que juga a Segona Divisió Catalana, va empatar 5 a 5 amb l’equip del Masnou en un matx molt emocionant on les alternatives en el marcador eren constants. Amb empat a 3,5 en el marcador, quedaven 3 partides per finalitzar. En el tauler nº 1 Lluís Parals tenia una posició molt tancada que no es podía forçar per cap dels dos bàndols i per tant el resultat era de clares taules. En el 6è tauler, Joan Alonso del Figueres tenia material de menys contra Lluís Palau, però amb forts problemas de temps va complicar la partida amb l’amenaça latent de fer mat al rival i va tenir opcions de victoria. Finalment però es van canviar peces i el naterial de més es va imposar. Per últim, en el desè tauler, Manel Duran necessitava guanyar per tal que l’equip aconseguís l’empat, i així va ser, i tot i la pressió va fer valer el material de més i va aconseguir un punt que pot ser vital per la permanencia de l’equip. Duran està realitzant un gran torneig amb 4,5 de 5 possibles.

El Figueres “B” té tres punts en set partits, nomès mig punt més respecte als equips que perdrien la categoría, per tant haurà de patir fins al darrer moment.

 

El Figueres “C” ,que juga a Preferent de Girona, va guanyar a La Bisbal per 6’5 a 3’5  en un matx que pot valer la permanència. El matx es va posar molt bé i aviat va tenir cinc punts al marcador i de les tres partides que restaven,  no n’hi havia cap de pitjor. Amb aquest resultat, el Figueres “C” té dos punts i mig en set partits i bones possibilitats d’aconseguir la permanència.

 

Pel que fa al Figueres”D” que juga a Segona Provincial va vèncer clarament el Palafrugell “B” per 5’5 a 2’5  i ara té dos  punts  i mig en set partits.

 

Pel que fa als equips de Tercera Provincial formats per alumnes de l’escola del club, el Figueres “E” va empatar 2 a 2  enfront l’Olot “C” i el Figueres “F” va  perdre amb Els Palaus 0’5 a 3’5.

 

 

 

La propera ronda, el 20 de Març, hi haurà els seguents enfrontaments:

 

Primera Divisio Catalana:  Figueres - Cornellà

Segona Divisio Catalana:   La Lira - Figueres “B” 

Preferent de Girona:  Guixolenc - Figueres “C”

Segona Gironina:   Salt-Girona “C” - Figueres “D” 

Tercera Gironina:  12 Castells “C” - Figueres “E”  

                               Figueres “F” – Els Palaus “B” 

 

 

Figueres,  13 de març del 2011

                                                                                                                                 

CE Agusti "B" 1 - Foment Martinenc "D" 7  alineaciones


Emotivo minuto de silencio por las víctimas del tsunami del norte de Japón. Tenemos familiares y amigos del club residiendo allí y por suerte están bien. Un abrazo para ese gran pueblo japonés.
Antes, Palau, en su línea criticó que no tenemos ningún album de Pink Floyd colgado, ni de los pesaos con todo los respetos, de Yes. Tomamos nota para completar la decoración.
Ambiente muy distendido, aún hubo tiempo de recordar la sección de fútbol sala del Agustí que fue rival en Segur de Calafell de el equipo de Roca.

 

Ajedrecísticamente se hizo lo que se pudo ante un fuerte Foment "D" y que fue poco. Tablas de Ferran ante Palau y de Miranda ante Roca.

 

El resto una serie de roscos. Principio del matx con el tablero 2 ausente
El primero en claudicar fue Ferran II que sigue aprendiendo a base de dibujos. Cantan también recibió de Olvera. Los Racis en su línea y por mi parte Rigol, otro joven de la inagotable cantera del Foment, me sacudió sin contemplaciones.

 

Poco después de mediodía recogiamos el material, tomábamos el sagrado aperitivo y emprendí camino para San Andrés Comtal para saludar a los mataos del primer equipo que ganaron a La Lira "B".


La Lira "B" 3 - CE Agustí 5    alineaciones

 

Jugar no se si juegan mucho, pero encontrando terrazas son unos hachas.


Victoria que deja virtualmente al primer equipo del Agustí en la categoría de toda la vida. Valiosos triunfos de la calderilla: Rull y Jésus, que sacaron las castañas del fuego, estreno por fin de Carrey y enésimo enfrentamiento Cabot - Flores Liñán.
Volveremos unos cuantos para disputar el Open de Primavera que se disputa a partir del 31 de marzo. La gente y el bar se lo merecen.
 
Un saludo J. Robla.

Congrés B 4.5 - 5.5 Peona i Peó B
 
Victòria agònica
-------------------
 
Molta tensió i nevis aquest diumenge, on hem aconseguit seguir sumant per lluitar per l'ascens. Es preveia un matx més tranquil, ja que portàvem l'equip de gal·la, el mateix que va guanyar l'Aragonès a la 2a ronda.
 
El matx ha començat com ja és habitual en aquest equip: les meves taules ràpides i la victòria del Villa. Així els 8 jugadors restants poden jugar amb la tranquilitat d'anar per davant en el marcador. I tan tranquils anaven, que han començat a fer taules. L'Enric semblava que guanyava, però no, i l'Adrià tenia pinta que perdia, però empat també. L'Àlvar estava inferior, però el rival ha decidit fer continu.
 
Tot i el 2-3 a favor, la cosa pinta massa bé: el Dani té dama de més, però el rival amenaça molts mats amb la torre i peces menors que no es poden evitar, ni entregant material, el Gotes està patint un atac devastador, el Jose sembla una mica inferior, el Ferran té peó de menys, i l'únic que sembla que pot guanyar és el Moya. La derrota del Dani i les taules del Jose deixen un empat a 3.5 amb Gotes perdut i Ferran inferior, cosa que fa pensar que no guanyarem.
 
El Gotes perd, però el Ferran monta un atac molt fort. No només recupera el peó, sinó que guanya qualitat i continua l'atac. El Moya guanya, el matx està empatat, tot està en mans del nostre jove talent. Tot i l'avantatgte, els dos jugadors tenen poc temps, i ja va perdre un dia amb qualitat de més. Però aquest cop domina bé els nervis i culmina l'atac sense problemes, i suma el punt decisiu per l'equip, 4.5-5.5.
 
El Congrés B ens ha posat les coses molt i molt difícils, felicitats per haver disputat un matx tan trepidant. Tant de bo la setmana que ve puguin repetir aquest bon joc contra l'Aragonès. Jugant com avui, poden clavar-los un ensurt, sigui quin sigui el resultat final. Ànims!
 
Frederic Corrigüelas

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1