bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 21/03/2011 20:02:14

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 Ronda 8

Resultados en la web de la FCE

Sólo publicamos crónicas o enlaces a crónicas

Para publicar enviar a toniaiza@infonegocio.com

 
 

CATALONIA 7 - CATALUNYA 3

 

Des del 14 de febrer de l'any passat el Catalunya no coneixia la derrota. 15 jornades consecutives, incloent fase regular y playoff, a les quals avui el fort equip de Manresa ha posat punt i final de forma contundent. I per més "inri", el resultat s'ha donat el dia clau, en què podíem assegurar un dels llocs d'honor i encarar l'última jornada amb opcions a tot. 

 

Però avui, i aquests darrers dies, el destí s'ha girat en contra de l'equip de Sants. A dues baixes ja sabudes per diferents motius, s'hi han sumat a darrera hora dues més per malaltia. Ahir a les 9 del vespre va caldre retocar l'equip, i encara avui a les 7,30 una altra vegada. Això ha provocat un debilitament sobretot els darrers taulers, on el Catalònia no ha tingut pietat de nosaltres i ha aconseguit un resultat que li va com anell al dit de cara a possibles desempats. Del tauler 5 al 10, inclosos, el resultat ha estat contundent: 6-0.

 

Per als visitants, la cosa ha començat malament, perquè a les 10h Sulleva ja havia perdut. Poc després, Carlos Vargas anava amb peça de menys i s'havia de rendir. El meu punt en una posició bastant boja ha posat un 2-1 que en cap moment ha fet albergar esperances de res. He vist la resta de partides, i en la majoria hi havia desavantatge material sense compensacions, a excepció de Xavi Serrano, que ha pogut imposar un fort alfil contra l'enroc enemic. I el tercer punt visitant, l'ha posat Felipe Vera en un final on l'alfil ha actuat millor que el cavall. No hem jugat amb tots els efectius, és cert, però tampoc hem estat encertats sobre el tauler.

 

Encara queda una jornada, però el Catalunya ja només depèn de si mateix per ser al play off. Vilafranca amb 7 punts, i triple empat a 6,5 entre Catalonia, Mollet i Catalunya, amb els desempats a favor dels dos primers. El Catalunya rep el Vilafranca, i els altres dos equips tenen encontres a priori més senzills, però amb equips que es juguen la permanència i això els pot afegir dificultat. 

 

Tot i la derrota, he de felicitar i aplaudir tota la gent que ha col·laborat en minimitzar les baixes d'avui. Des d'Alex Reyes, delegat de l'equip B, a qui li hem posat més difícil la tasca de pujar el seu equip a Preferent i només ha pogut empatar amb un equip de circumstàncies; fins als jugadors que han hagut d'alterar els plans de preparació o de viatge per avui. En general ha estat un dia força dolent per als equips del Catalunya, amb l'excepció del D, que té força factible la possibilitat de pujar. La resta, encara hem de fer els deures, i alguns no depenem de nosaltres. Però hi ha vida, i emoció!

 

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

SITGES 4-CONGRÉS 6

ARAGONÈS 4,5- CONGRÉS B 5,5

 

A PROP DE DONAR LA SORPRESA...

 

Avui els dos primers equips del Congrés han perdut, tot i això, els resultats no són del tot negatius ja que, essent derrotes previsibles, com a mínim hem aconseguit sumar força punts que poden ser vitals de cara a possibles desempats.

L'A s'enfrontava al poderós Sitges. La força dels del Garraf rau en els seus tres primers taulers, molt superiors als notres. De fet, l'encontre s'ha decidit aquí, ja que tant el mestre com en Pere Martínez han perdut, mentre que als vuit darrers escaquers s'ha donat un repartiment de punts, del que podríem destacar l'empat d'en Carlos Oliver al tercer, amb negres, davant l'Antoni Marcet, que l'avantatjava en més de cent punts; magnífica temporada del veterà mestre català, que enguany apunta a Alekhine.

Nosaltres jugàvem davant del Centro Aragonés. Era missió pràcticament impossible puntuar davant d'aquest potent grup de veterans que mantenen un nivell de joc admirable. Servidor en pot donar bona conta, doncs amb prou feines he aguantat l'obertura davant d'en Monedero fins que, a la jugada vint, he comès un greu error que ha permès un cop tàctic, on com a mínim em queia peça; poques jugades després claudicava; 1-0 i dos de vuit; més que escaquista semblo casteller amb aquests números. Minuts després en Climent em preguntava si podia demanar taules, tenia peó de més, però no veia cap continuació clara i el rellotge començava a pressionar-lo. L'adversari, previa consulta amb el seu delegat, les ha acceptat de bon grat, com també ho ha fet el presi, l'Andreu, que les ha posat bé davant d'un rival superior; 2-1.

Serrano Pertíñez derrotava a en Jordán en una partida on sempre ha dut la iniciativa, mentre que en García Conesa ha vençut magistralment un final de peces menors a en Sadurní, que l'ha aguantat tot el que ha pogut i més. Per part congressista, en Petar aprofitava l'excés de gana del seu rival que, amb qualitat de menys, s'ha menjat un peó intocable; després s'ha embolicat una miqueta, tot i que finalment ha acabat donant mat en una posició on el rei negre no podia trobar aixopluc; 4-2 i en Xavier, que tenia peó de més en un final de torres vol saber com anem; l'informo i li dic que si vol fer taules, endavant, doncs en Codina i en Moranta, en aquell moment pintaven derrotes i tot el que suméssim era bo. A tot això en Moranta, que ja tenia taules per escac continu, es despista i perd per temps, però en Cecili, de manera brillant, s'imposa amb les peces negres a en Teodoro Asensio, 200 punts més fort que ell. El congressista ha aturat l'ofensiva blanca, ha canviat les dames i ha definit sense cap tipus de problema un final de parella d'alfils vers parella de cavalls, tornant a casa per la porta gran!! Amb el 5-3 avisem immediatament a en Xavier i a en Codina que havien d'anar a guanyar, doncs he vist opcions d'empatar el matx. En Xavier seguia amb peó de més i en Codina, tot i l'inferioritat material (això només ho veiem la resta, ell no conta peons!), gaudia de la típica partida codinàcia, on cap dels dos monarques està a recer i, per tant, podia passar qualsevol cosa. Llàstima que l'adversari d'en Xavier ha estat prou fi jugant al final i arrencant-li l'empat. He informat a en Codina que ja havíem perdut perquè jugués més tranquil i unes jugades després, en Serrate havia aconseguit simplificar la posició i, fent ús d'aquells peons que en Joan ara començava a veure, arribar a un final guanyat. Aquí és quan el nostre jugador ha tret un recurs intimidatori, el rival no s'ha atrevit a continuar amb la seqüència vencedora i, a la jugada següent, li queia la bandera sense que se'n adonés.

El guerrer Codina ha fet bona la dita castellana que diu que "ganado son vacas" i, a més a més de sumar un punt que li suposarà una bona injecció d'ELO, així com seguir optant a l'Alekhine, ens deixa una miqueta més a la vora de la permanència.

 

Tant el C com el D han perdut àmpliament a casa davant del Canet i l'Ideal d'en Clavé C respectivament; només un miracle a la darrera ronda podria donar-los la permanència.

 

La setmana que ve, l'A ha de mirar de fer els màxims punts possibles davant del Sant Josep i, d'aquesta manera, guanyar-li el desempat al Jake, que pressumiblement derrotarà al Sant Adrià. Nosaltres si puntuem amb el Malgrat estem salvats; en cas de no poder ser, tenim un bon Sonnen, confio que suficient per garantir la salvació. De totes maneres, el mateix que per l'A; com més punts fem, millor.

 

La setmana que ve més!

 

Héctor Hernández

Club d'Escacs Congrés

DIVISIÓN DE HONOR

S. C. COLÓN DE SABADELL: 5,5 – C.E. LLEIDA: 4,5

 

RESULTADOS DEL ENCUENTRO:

 

 

S. CORAL COLÓN DE SABADELL

 

C.E. LLEIDA

 

 

 

 

 

 

1

MAGEM BADALS, JORDI (GM, 2572)

1-0

ALVAREZ PEDRAZA, ARAMIS (GM, 2483)     

1

2

ALMEIDA QUINTANA, OMAR (GM, 2572)

0-1

POZO VERA, SANDRO (MI, 2509)

2

3

LOPEZ MARTINEZ, JOSEP MANUEL (GM, 2585)     

½-½

GONZALEZ RODRIGUEZ, JORGE (MI, 2486)     

3

4

ALONSO ROSELL, ALVAR (MI, 2533)

½-½

BACHES GARCIA, GUILLERMO (MI, 2444)

4

5

KALOD, RADEK (GM, 2528)     

0-1

TREPAT HERRANZ, JOAN (MF, 2355)

5

6

MELLADO TRIVIÑO, JOAN (MI, 2488)     

½-½

COLL ORTEGA, JORDI (MC, 2361)     

6

7

PERPINYA ROFES, LLUIS Mª (MI, 2428)     

1-0

BARBERO SENIDIC, ALEJANDRO (MC, 2338)     

7

8

RAHAL, MICHAEL (MI, 2419)     

1-0

MARTINEZ LOPEZ, IVAN (MC, 2311)     

8

9

AYAS FERNANDEZ, ANTONI (MF, 2391)     

1-0

BRUNED SEGURA, MARIO (2283)

9

10

COLON GARCIA, ENRIQUE (MC, 2356)     

0-1

CODINA GARCIA, JOSEP (MC, 2207)     

10

 

 

5.5-4.5

 

 

  

 

CRÓNICA DEL M.I. MICHAEL RAHAL:

El equipo que el Lleida ha presentado esta tarde en nuestro local ha demostrado claramente porqué hasta hoy iba tercero en la Liga. Hemos ganado el encuentro por la mínima (a falta de cinco partidas pronostiqué al presidente Valentín Pérez un justito 5.5-4.5, mientras que el veía una victoria más holgada de 6-4), y al final del match ha habido algunos momentos tensos.

La verdad es que pensamos que la victoria podía ser más clara, en un momento en que cada punto vale su peso en oro por el desempate con la UGA, pero en este encuentro la delantera del equipo no ha tenido su día (sólo 2 de 5 en los primeros tableros con ventaja clara de ELO en cada uno de ellos más tres blancas). Por suerte, la “zona media-baja” ha estado más acertada.  Lo más curioso es que al fallar su sexto tablero, el MF Oussama, los afectados en la preparación hemos sido precisamente los últimos tableros, lo que cada vez me reafirma más en que al jugar el sábado por la tarde (en lugar del domingo por la mañana) es un error preparar mucho el sábado por la mañana, siendo mejor acumular descanso, para tener los depósitos de energía llenas por la tarde.

Al igual que en el fútbol, las tres últimas jornadas serán claves porque hay enfrentamientos directos con equipos implicados en el descenso que jugarán a tope para intentar salvar la categoría.

 

Tablero 1:

Jordi Magem ha estrenado hoy su casillero de victorias con una buena partida frente al MI cubano Álvarez Pedraza, que además ha significado uno de los puntos decisivos del encuentro. Impecable técnicamente en el final (como suele ser habitual en él , nos ha dejado a todos con una bonita combinación basada en la sub-promoción para finalizar la partida. Respecto a la apertura, la captura 7…Dxb2 8.e6! Dxa1 9.Db3 conduce a una posición ganador para el blanco en base a Perunovic-Lalith (2009) así que Álvarez ha preferido contraatacar en el centro con …c5 y …Cb4.

Jordi ha controlado tácticamente las embestidas de su rival, y luego ha simplificado a un final con peón de más técnicamente ganado. El final de torres con peones h y g está ganado siempre que el bando defensor no consiga bloquear los peones con su rey, pero hay varios motivos tácticos relacionados con el ahogado cuando uno de los peones llegue a la séptima fila, por lo que Jordi ha estado atento en todo momento.

Tablero 2:

Omar Almeida ha repetido la variante 6…c6, 7…Da5 que tan buen resultado le dio contra el GM Lafuente. Diría que su rival, el MI cubano Sandro Pozo, ha preparado el sacrificio de peón que se ha dado en la partida, y una vez que lo ha recuperado y se han cambiado las damas la posición es difícil de evaluar sobre el tablero.

En la jugada 25 el blanco domina la posición con su caballo en d6 y el alfil negro encerrado, pero la jugada  25…c3 introduce elementos tácticos interesantes. En lugar de esto Omar ha cometido tres errores consecutivos y ha terminado en clara inferioridad. Ahora mismo no sé si andaba apurado de tiempo o no, pero la posición era ciertamente compleja.

Tablero 3:

En el tercer tablero Josep López y el MI Jorge González se han enfrascado en una larga partida de maniobras, típica de la variante especial de la Francesa, especialidad de Jorge. La jugada 29…Axf6 parece un claro error de concepto del negro ya que deja al blanco dominando las casillas negras.

A raíz de esto López ha ganado un peón pero luego en mi opinión el cambio de damas en c7 no es correcto: con reyes expuestos y alfiles de distinto color es mejor mantener las damas en el tablero. A partir de entonces la ventaja blanca es mínima y los alfiles de distinto color fuerzan las tablas.

Tablero 4:

Después de una apertura desafortunada Alvar Alonso estaba contra las cuerdas, con un gran déficit material. 31.Dxb7 o 31.Tfc1 son dos jugadas que deciden para las blancas, y sobretodo 36.Te1 con ventaja decisiva.

Pero como suele ser habitual si no rematas a un buen jugador te acaba remontando y al final Baches casi pierde cuando hizo una jugada, ¡con sólo un segundo en el reloj! Al final tablas que fueron muy bien para asegurar la victoria.

Tablero 5:

Esta temporada, con la excepción de Navarra y en menor medida Agrest, no estamos teniendo suerte con nuestros refuerzos puntuales, ya que tanto Khamrakulov, como Orelvis y hoy Kalod Radek han perdidos sus únicas partidas con el equipo. En esta variante de la Caro-Kahn el negro no sufre mucho pero directamente 12.Axc4 es un error que deja a las negras mejor (hay que jugar 12.Td1 o 12.Dxc4 con igualdad según la teoría).

A partir de este momento Trepat (6 de 8 esta temporada subiendo 25 puntos de elo) ha jugado de forma excelente, ganando un peón para después ofrecer dos torres por la dama blanca en una situación muy favorable. 

Tablero 6:

Mellado ha jugado sólidamente su defensa Grunfeld y ha alcanzado una cómoda igualdad contra Jordi Coll. 21.Ta1 ha sido un error ya que tras 21…b6! Parece que 22.Aa3 no sirve por 22…c5.

Pero Coll ha ideado una interesante sacrificio de pieza por dos peones y que además tiene la particularidad de que el peón negro de h7 corona en blanco lo que hace aumentar las posibilidades de tablas. A pesar de la ventaja material la partida parece tablas, y en cuanto hemos conseguido el 5-4 los han firmado enseguida.

 Tablero 7:

Nueva victoria del pichichi del equipo Luis Perpinyá (7 de 8), que este año está imparable. Me parece que la novedad de Barbero 14…Cb4 (14…Cxg4 15.Dxg4 Ce5 es conocido y bastante igualado) permite al blanco ocupar cómodamente la casilla e5 y explotar las casillas negras debilitadas.

Pero 21…b4? entrega un peón sin compensación en una posición un poco inferior (21…a5 era posible) y Perpinyá se lo ha comido, ha consolidado su posición y con la ruptura 30.f5 ha ganado sin problemas. También ganaba 33.Cxc8 por el mate en la octava.

Tablero 8:

He repetido la misma línea que jugué en una partida del por equipos de hace dos años y me ha ido bien. En aquella partida Pérez Campos me jugó la teórica 4.Cf3 pero esta vez mi rival ha optado por la inferior 4.Cge2 que tras la precisa 5…Ac5 no permite al blanco montar los cuernos con 5.g3 por 6…Cg4 seguido de 7…Df6. Así que mi rival me ha permitido dominar la casilla d4 con cómoda igualdad.

El cambio 13.Axg4 me parece que no es buena aunque el error principal es 16.Ce2 ya que tras 16…f5 todas las variantes conducen a la victoria de las negras. Al calcular el sacrificio 18…Cf3+ había previsto la secuencia de la partida con 22…Dh3 pero había una variante aún más elegante: 22…Dg4+ 23.Cg3 Txh2! 24.Rxh2 Th8+ 25.Rg1 Th1+! 26.Rxh1 Dh3+ y 27…Dg2 mate.

Tablero 9:

Ayas ha explotado bien la inexacta 10…Te8 (hay que jugar 10…c6 o 10…exd4 en esta posición) con el avance d4-d5. Después de 14.Ca2 el caballo se dirige a c6 pero 14…c5 sencillamente pierde un peón sin compensación.

Bruned ha intentado complicar la partida en el flanco de rey pero Ayas se ha defendido sin problemas y sus peones pasados han decidido la partida. Sin duda un importante punto tal como ha ido el match.

Tablero 10:

La posición después de la jugada 11.Ce5 es bien conocida por la teoría, que prefiere 11…Axc3 seguido de 12…Cbd7 que la retirada más pasiva 11…Ae7. Luego tras 12.De2 la jugada más correcta es atacar d4 con 12…Cc6 pero por el tiempo que Kike gastó en la apertura sospecho que no lo conocía y estaría preocupado por alguna jugada tipo 13.Cxf7.

El problema con no hacer esto es que al cambiar piezas en d5 el alfil negro es pasivo y el blanco tiene ligera ventaja. Pero Codina no pudo sacar ventaja de esto y con su error 26.h4?! el negro iguala.

Lamentablemente, mientras calculaba las consecuencias – sin duda negativas – de la captura del peón de d4, Kike se olvidó de controlar su tiempo y perdió por bandera. La posición final está más o menos igualado: el peón débil aislado del blanco está compensado por la situación más expuesta del rey negro.

 

Radek_Regi

Debut de Kalod Radek con la S. C. Colón (en la foto junto al Presidente Pere Reginaldo).

 

Más información, fotografías y las partidas en la web de la Societat Coral Colón: www.coralcolon.net

Información, comentarios y fotografías:

http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=273:lliga-8o-ronda&catid=12:escacsnoticies&Itemid=52

Partidas:

http://www.coralcolon.net/entitat/index.php?option=com_content&view=article&id=274%3Avisor-8-eonda&catid=24&Itemid=52

ATENEU COLON 2-8 BARBERÀ

1 HERNANDO RODRIGO, JULIO (MC, 2386) 0-1 QUESADA PEREZ, YUNIESKY (GM, 2586)
2 MORENO SANCHIS, JORDI (MC, 2372) 0-1 MATNADZE, ANA (GMF, 2452)
3 MINGUEZ RODRIGUEZ, RAUL (MC, 2305) ½-½ GRAFL, FLORIAN (MI, 2419)
4 GARDELA BATLLE, JORDI (MC, 2274) 0-1 ALONSO MOYANO, JONATHAN (MI, 2428)
5 TEBAR MORENO, JUAN CARLOS (MC, 2271) 0-1 BERGEZ, LUC (MI, 2411)
6 GARZON SANCHEZ, JOSEP MANEL (MC, 2255) 1-0 GOMEZ JURADO, ALBERT (MF, 2392)
7 GODESARD FORGA, CARLES (2156) 0-1 PEREZ MAÑAS, BENJAMIN (MC, 2347)
8 FOLCH ABAD, SILVIA (2110) 0-1 RIVAS GARCIA, VICTOR (MC, 2341)
9 ALCARAZ LOPEZ, FRANCESC (2038) 0-1 BOSQUE ORTEGA, XAVIER (MF, 2327)
10 REBULL CAMARASA, RAMON (2017) ½-½ GUTIERREZ MANZANO, JOSE (2030)

Cinquena victòria consecutiva i ja som tercers! Després d'un inici de Lliga esfereïdor amb tres derrotes doloroses amb rivals,
això sí, de gran entitat, finalment hem aconseguit treure el cap i situar-nos a la zona alta de la classificació.


Respecte de l'equip que feia una setmana s'imposava al Barcelona, ens presentàvem al Poblenou amb les novetats d'en
Luc Bergez i, com ell mateix ens deia, en Guti com a reforç de luxe al 10è tauler, els quals supliren les baixes d'en León Hoyos
i en Matigol. Quant al rival, encara no havia sumat cap punt en tot el campionat, però, tot i això, tenien jugadors molt perillosos
i, si no voliem ser les seves primeres víctimes, no podiem perdre l'atenció.

De fet, el començament no va ésser gaire prometedor pels nostres interessos. En Yuni es trobava inferior amb n'Hernando; una
Siciliana molt complicada entre el nostre "Cappo Cannoniere" Jony i en Gardela a on hi podia passar de tot; una partida molt
posicional de l'Anna, a on gaudia d'avantatge d'espai; al setè tauler un servidor se les veia per mirar de parar la iniciativa del rival
a canvi d'un peó; en Guti arribava a un final en desavantatge i la resta de partides pintaven poc clares. En Florian fou el primer en
acabar amb unes taules lluitades al tercer tauler, després d'una entrega que semblava interessant, però que, eventualment,
només li va oferir un perpetu. L'Albert va sumar la única derrota de l'equip, encara que s'ha de dir que en tot moment semblava
que havia de guanyar còmodament fins que va realitzar dues jugades "de cinco o seis interrogantes", segons declarava a
Ràdio Escacs Barberà en finalitzar l'encontre. En aquell moment en Guti, a més de quedar-se amb un peó de menys, es va
guanyar el sobrenom de "politonos". En definitiva, estàvem amb el marcador en contra i tot per decidir.

Afortunadament, a partir d'aquí tot començà a fer millor pinta quan en Guti firmava taules gràcies als alfils de diferent color. En
Víctor es quedava amb un cavall molt potent contra un alfil dolent i va anar col·leccionant els peons de la seva rival fins a signar
la victòria; l'Anna imposà la seva tècnica davant en Jordi Moreno, que ens explicava que tot just acabava de retornar del Japó;
victòries també d'en Luc, en Xavi i meva, després de frenar, no sense problemes, l'atac del meu rival i quedar-me el peó de més.
Ja amb 6-2 i el matx decidit, vàrem assistir amb total tranquilitat al desenllaç de les dues darreres partides. En Yuniesky va fer
tota una demostració de tècnica de Gran Mestre i li va donar la volta a un final on es trobava pitjor fins a anotar-se el punt sencer.
Finalment, en Jonathan va sumar un altre punt (i ja en són 6.5/8; performance de 2601!!!) en un final molt interessant de peces
majors per segellar el 2-8 final, que ens assegura la permanència i, gràcies a la resta de resultats, ens empenta cap a la zona
noble de la classificació.

Salut,
Benjamín Pérez (C.E. Barberà)
 

 

 

SANTA EUGENIA

6,5

       

SANT ADRIA

3,5

 

DIF. ELO

1

 SABRIA, POL

2327

 

1-0

 

1

HUESO, JORDI

2266

 

61

2

SALGADO ALLARIA, CARLES

2297

 

0-1

 

2

VAZQUEZ, MIQUEL

2206

 

91

3

FERNANDEZ, DIDIER

2291

 

1-0

 

3

MARTINEZ, JUAN

2190

 

101

 

TAULERS 1 A 3

2305

 

2 - 1

   

TAULERS 1 A 3

2221

 

84

4

CASANELLAS, LLUIS

2291

 

½

 

4

TARRAGO, MIQUEL

2169

 

122

5

VIDAL, ALEX

2271

 

1-0

 

5

RODENAS, LLUIS

2094

 

177

6

SORROCHE, JOSEP M

2243

 

0-1

 

6

MOLINA, ALBERT

1983

 

260

7

CAMPO, JUAN F

2222

 

1-0

 

7

GOMEZ, DANIEL

1967

 

255

 

TAULERS 4 A 7

2257

 

2½-1½

   

TAULERS 4 A 7

2053

 

204

8

CORONADO, MANEL

2215

 

0-1

 

8

CAPELLA, LLORENÇ

1929

 

286

9

MAS, PERE

2200

 

1-0

 

9

BATLLE, FERRAN

1875

 

325

10

FERNANDEZ, FRANCESC

2194

 

1-0

 

11

BIENVENIDO, JOSE

1700

 

494

 

TAULERS 8 A 10

2203

 

2 - 1

   

TAULERS 8 A 10

1835

 

368

                     
 

TAULERS 1 A 10

2255

 

6,5 - 3,5

   

TAULERS 1 A 10

2038

 

217

Objectiu complert. Hem salvat la categoria.

Jo, necessito unes vacances. No sé que li passa a la meva família darrerament, que li dona per fer activitats en diumenge, en el període de per equips; i avui també, per no arribar massa tard a la trobada, no he sabut afromtar la partida amb la suficient calma. En fi.

L'eqquip barceloni ha vingut a Girona amb pocs ànims. Les diferències d'elo han estat considerables, en la major part dels taulers. I s'ha notat en el marcador.

Pol ha jugat amb fe, i confiat en les seves possibilitats. No sé si Jordi Hueso ha jugat un pèl massa a la defensiva, per l'empenta de les blanques; o per una tàctica un pel conservadora. A la fi, s'ha caigut la possició de les negres.

Didier ha fet una bona partida, ha guanyat peça, I ha tingut en tot moment, l'iniciativa. Alex ha lluitat en tot moment, per la iniciativa, i ha tingut aviat avantatge, que ha sabut imposar. Francesc Fernández ha estat el primer en guanyar; que ens permetia afromtar el matx amb una relativa tranquilitat, desprès de veure com Manel Coronado, primer i jo, desprès, ens deixàvem peça.

Pere Mas ens ha donat el punt que feïa el 5,5 a 3,5. Menys mal, perque encara que es veïa que teniem avantatge en el matx, sempre poden passar imprevistos.  Finalment, ha estat Juan Campo qui ens ha donat la darrera victòria.

La propera setmana afromtem un matx en que tots dos no ens juguem més que honor i ganes de fer una bona partida d'escacs. El Montmeló baixa de categoría, i el Santa Eugènia continuarà l'any vinent en una Primera Divisió que és una categoria molt interessant, per tenir partides de nivell, en tots els taulers.

Salutacions des de Girona,

Josep M Sorroche

 

Peona i Peó "B"  9 - 1 Cerdanyola Mataró
 
Els suplents compleixen
---------------------------
 
Aquesta setmana, l'equip A tenia la baixa de l'Albert Ezquerro, jove jugador i promesa del club, que ha estat substituït per una altra promesa, més jove encara: Ferran Cervelló. És important que els joves talents vagin debutant al primer equip, tot i ser el pitxitxi del B, avui ens hem hagut d'arreglar sense ell. També faltava un altre pitxitxi, el Xavi Villa. Els seus suplents han estat Pau Jover i Roger Cervelló, tots dos tenien molta il·lusió per debutar a Preferent.
 
Dos jugadors de l'equip visitant no han vingut, per tant, ens hem posat 2-0, i ben aviat ha caigut un 3r, obra del Gotes, que segurament volia treure's el mal gust de boca de la derrota de la setmana passada. I aquí han arribat les meves taules. Una vegada més, una partida controlada se me'n va de les mans, i quan veig que van maldades, ofereixo taules abans que les coses vagin a pitjor.
 
A partir d'aquí, tot han estat victòries, excepte les taules del Jose. Els dos debutants han mostrat molta seguretat i contundència, tot i que he de criticar que han arribat una miqueta tard...
 
Avui hem guanyat molt desempat amb aquesta contundent victòria, cosa que ens ha col·locat com a líders provisionals. Esperem que el Cerdanyola Mataró aconsegueixi arreplegar totes les forces possibles per l'última ronda i aconseguir tants punts com pugui contra el Centre Aragonès. I, per què no, empatar o guanyar el matx.
 
Pel que fa al nostre futur rival, el Badalona, necessita guanyar sí o sí. Per tant, ens espera una última ronda a vida o mort. L'emoció està assegurada.
 
Frederic Corrigüelas
 

 

COMUNICAT DE PREMSA

 

EL FIGUERES “A” “CERTIFICA” L’ASCENS A DIVISIÓ D’HONOR EN VENCER EL CORNELLA  7’5 A 2’5

 

 

Derrota del Figueres B davant La Lira 3’5 a 6’5

 

 

A la vuitena ronda del “Campionat de Catalunya per Equips”  el Figueres ha vençut clarament el Cornellà per 7’5 a 2’5. Només Víctor Lillo ha estat derrotat, tot i que en algun moment de la partida ha tingut opcions de muntar un atac guanyador. Jordi Serra ha aconseguit la victòria en un llarg final de torres amb peó de més, trencant així la tónica de taules de les rondes anteriors –duia 6 taules i una victòria-. Manel Pijuan ha vençut amb claretat per quarta ronda consecutiva, i és un dels jugadors amb millor forma de l’equip amb 6,5 punts de 8 possibles.

 

Després d’aquest resultat el Figueres ja és campió del Grup I de Primera Divisió i per tant assoleix l’ascens directe a Divisió d’Honor. La temporada vinent serà la desena ocasió en què l’equip milita a Divisió d’Honor, d’ençà que el 1999 hi va jugar per primera vegada. Les altres quatre temporades ha jugat a Primera Divisió.

 

Els resultats individuals han estat:

 

H                      FIGUERES                                                         CORNELLÀ

1

ALONSO GARCIA, RENE (MI, 2439)
     variació elo: +2.40

1-0

FABREGAS SOTERAS, RICARD (2235)
     variació elo: -3.60

1

2

CUADRAS AVELLANA, JORDI (MF, 2377)
     variació elo: +3.10

1-0

PALACIN MARTIN, RICARDO (MC, 2234)
     variació elo: -3.10

2

3

LILLO CASTANY, VICTOR (MC, 2350)
     variació elo: -6.80

0-1

ORTEGA OSORIO, JOSEP (2216)
     variació elo: +10.20

3

4

SERRA PAGES, JORDI (MC, 2286)
     variació elo: +3.60

1-0

TEBAR RAMON, MIQUEL (2180)
     variació elo: -5.40

4

5

PIJUAN HERRANZ, MANEL (MC, 2286)
     variació elo: +3.30

1-0

MARZA VENDRELL, CONRAD (2163)
     variació elo: -4.95

5

6

COLLS GELABERTO, EMILI (MC, 2286)
     variació elo: -1.80

½-½

CASTRILLO MANSEGO, PABLO (2152)
     variació elo: +2.70

6

7

MANERA LOPEZ, JOSEP (2272)
     variació elo: -3.15

½-½

ALBERO FIGUERAS, EMILI (2111)
     variació elo: +3.15

7

8

LILLO FERRER, JOSEP Mª (2233)
     variació elo: +3.00

1-0

TEBAR RAMON, JUAN BOSCO (2081)
     variació elo: -4.50

8

9

VIÑAS SERRA, JAUME (1989)
     variació elo: +1.20

½-½

PARAYRE SOGUERO, JORDI (2050)
     variació elo: -1.20

9

10

PADROSA BARO, CARLES (1959)
     variació elo: +7.50

+.-

SERRALLONGA LAGUNAS, SARA (1700)
     variació elo: -12.50

10

 

 

7.5-2.5

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En quant al Figueres”B” que juga a Segona Divisió Catalana, ha perdut en el seu desplaçament a Barcelona davant La Lira per 3’5 a 6’5. La Lira era un rival directe per evitar el descens, i ara és el conjunt de Barcelona qui té més possibilitats de salvar-se que no pas al Figueres. Els equips implicats i la seva classificació, són: 5è. Ideal Clavé 4 p; 6è Tordera 3,5 p; 7è La Lira 3,5 p; 8è Masnou 3 p; 9è Figueres B 3 p i 10è Sant Martí B 0,5 punts, que tot i haver descendit ja fa setmanes, avui ha aconseguit  un gran resultat en perdre per la mínima 5,5 a 4,5 contra el campiói, La Colmena. Sens dubte el sistema de desempat tindrà un paper clau la propera jornada. El Figueres B s’enfrontarà al Sant Andreu “B”, que avui ha certificat la seva permanència.

 

El Figueres “C” ,que juga a Preferent de Girona, ha perdut en la seva visita contra el Guixolenc per 7 a 3. Cal dir que els resultats dels primers taulers del Figueres han estat molt bons, així Alfonso Perez en el 2on tauler i Ignasi Vilanova en el 4t han aconseguit la victòria contra rivals molt superiors en Elo.

Donada la combinació dels altres resultats. El Figueres “C” amb dos punts i mig en vuit partits, té gairebé assegurada la permanència.

 

Pel que fa al Figueres”D” que juga a Segona Provincial ha vençut clarament el Salt-Girona “C” per 8 a 0  en un matx on l’equip rival nomès presentava quatre dels vuit taulers de l’equip. El Figueres “D”  té tres  punts  i mig en vuit partits i ocupa la 5ª posició.

 

Pel que fa als equips de Tercera Provincial formats per alumnes de l’escola del club, el Figueres “E” ha guanyat el 12 Castells “C” per 1 a 3 i el Figueres “F” ha guanyat  Els Palaus “B” per 3 a 1.

 

 

 

La propera ronda el 27 de Març hi haurà els seguents enfrontaments:

 

Primera Divisio Catalana:  Tarragona - Figueres

Segona Divisio Catalana:   Figueres “B” – Sant Andreu “B”

Preferent de Girona:  Figueres “C” - Cassà

Segona Gironina:    Figueres “D” – Gerunda “F” 

Tercera Gironina:   Figueres “E” – Olot “F”  

                               L’ Escala - Figueres “F” 

 

EL BANYOLES  S’IMPOSA AMB FACILITAT AL 12 CASTELLS, DE LLERS.

 

 

ELS EQUIPS “B” i “C” DEL  BANYOLES  EMPATEN EN ELS SEUS DESPLAÇAMENTS A GIRONA..

 

 

Banyoles   21  de març  de 2011.

 

Categoria Preferent.

 

Dotze Castells  3 - Banyoles 7.

 

El Banyoles ha tornat a guanyar mostrant que el equip comença a estar força consolidat (ara que el torneig s’acaba) i ha guanyat amb molta desimboltura a un Dotze Castells que penso que ha notat la baixa de Ramon Dorca (ja sabem, allò de que no només perds el jugador número 1, sinó que, a més, tota la resta del equip puja un tauler).

 

Malgrat que Santiago Martin no ha pogut venir, i per tant sortíem de Banyoles amb un de menys, la rapidíssima victòria d’Alejo Ismael Gimenez, ha fet que en arribar l’hora de la incompareixença, el marcador ja fos de 1 a 1.

 

 Guillem Turró ha posat el 1 a 2, i poc després Albert Muratet que s’ha desfet amb certa facilitat de Noly Guzman que avui feia de 1 a Llers, col·locava el 1 a 3. Sergi Diaz s’imposa a Eugeni Cros (sempre batallador) i jo guanyo una partida que se’m ha posat molt i molt difícil a Daniel Valencia (que m’havia derrotat en la nostra darrera trobada i m’havia costat que la “Caixa de Cireres” anés a mans del meu germà Albert i jo quedés en segon lloc del torneig). Amb això el 1 a 5 pràcticament deixava el matx decidit.

 

A la resta de resultats més igualtat, Antoni Oliva guanya a Enric Serra en una partida d’alternatives, Juli Zamora (subcampió Provincial de veterans des de dijous) perd davant de Jordi Gil Clariana, Albert Barceló guanya (curiosament el jugador de Llers ha estat més apurat de temps que el banyolí!!!) i Albert Serra perd  en el tauler número 10.

 

Resultat Final Dotze Castells  3 – Banyoles 7.

 

Ens posem quarts  a mig punt del Guixolenc, però sense possibilitats de lluitar (com jo pronosticava abans de començar el torneig) el proper diumenge amb el Gerunda per un lloc d’ascens. Cassà i Gerunda “B” esdevenen inabastables per la resta de perseguidors, i son els ferms candidats a ocupar les dues primeres posicions (ascens directa pel primer i el duríssim play-off pel segon), avantatge pel Cassà, però una darrera ronda emocionant per jugar.

 

La setmana propera caldrà que ens “calzem” que ve el Gerunda “B”, que malgrat ja tenir garantit el segon lloc, jugarà (de ben segur) per mirar de guanyar-nos i posar pressió al Cassà que lidera al torneig, però que no té encara garantit l’ascens directe.

 

 

 

Segona categoria.

 

Gerunda “E”  4 - Banyoles “B”  4.

 

            Tots dos equips es jugaven molt, i la lluita ha estat molt aferrissada fins al darrer sospir, o millor dit, fins la darrera jugada (literalment parlant).

 

L’incertesa que provoca el fet de que puguin baixar equips de Segona Divisió fa que a la rifa del descens no se saps quan números s’hi juguen, i penso que això incorpora emoció a les darreres rondes.... encara serà bo...

 

Les victòries de Júlia Muratet, Jordi Muratet i Jordi Chalmeta, i les taules de Ferran Veciana, juntament amb les derrotes de Gerard Martin, Cristian Gimenez i Olga Carmona, posaven un 3,5 a 3,5 al marcador. Pel Banyoles jugava Josep Maria Teixidor...  Cal obrir un parèntesi....

 

Josep Maria Teixidor en un jugador veterà que s’ha incorporat enguany al Banyoles, i es d’aquells jugadors tan importants que, malgrat no jugar gaires rondes, s’ofereix a “cobrir baixes” quan cal... enguany només havia jugat un dia (amb victòria) i en la ronda 8 era la seva segona partida... no li agrada la pressió  ... (deia) ... i es troba jugant un final inferior (molt inferior) amb la necessitat de no perdre i tota la feina no haurà servit per a res ....

 

Sembla que el final de la seva partida (jo no hi era, però tots el comentaris ho apunten) la jugat de meravella,  i ha aconseguit unes taules amb gust a victòria.... (I això que no volia pressió!!!)

 

A la fi, doncs, Gerunda “E” 4 – Banyoles “B” 4.

 

La salvació pràcticament assolida pel Banyoles “B”.

 

 

 

Tercera Provincial.

 

Santa Eugènia “F” 2 -  Banyoles “C”  2.

 

            Equip només de mainada, amb xofer no jugador. Isaac Fuselles i Vidal Ribugent guanyen a jugadors amb elo, els recent incorporats Jaume Ruiz i Anouar El Farrai perdent..... Lo important es que vagin jugant...

 

 La setmana propera tots els equips a casa, i dinar de germanor després dels matx. S’acaba la temporada. Ha estat una temporada marcada pels cops que hem rebut de les absències de Hans Van Arkel i Josep Bartis.... penso que ho hem notat molt i crec que encara ens durarà temps....  de fet, no els oblidarem mai ...

 

 

 

Els enfrontaments de la propera setmana seran:

 

Preferent:  Banyoles – Gerunda “B”   Prestigi contra ganes d’ascens directa.

Segona:  Banyoles  “B” -  Tordera “B” Tots dos a la zona tranquil·la, quart contra cinquè.

Tercera:  Banyoles “C” – Santa Eugènia “C”   Ve el líder .. imposarà el seu reialme??.

 

Més informació, que serà de la fi del Campionat, el proper diumenge.  

 

Elias Muratet

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1