|
Assemblea de Clubs de la FCE 5 de maig de 2012:
El dissabte 5 de maig ha tingut lloc una nova assemblea de clubs convocada per la FCE, a les 16:30h. al centre cívic de les Cotxeres de Sants. Quan jo he entrat a la sala, el Sr. Alejandro Gimeno et donava el tradicional dossier de temes a tractar en l’Assemblea, aquest cop de 30 fulls escrits per les dos cares, un estalvi de paper respecte d’altres cops, més un altre full amb l’evolució del nombre de socis dels darrers anys, separats per províncies, jugadors seniors, veterans i sots-16, encara que crec que d’aquí a final d’any encara fitxaran algunes persones.
A la reunió han assistit 23 persones, rècord negatiu d’assistència, o no li interesa a la gent, o prefereixen llegir la meva crònica, sense contar els cinc oradors de l’estrada, d’esquerra a dreta Sr. Antoni López, Sr. Josep Viñas, Sr. Toni Ayza, Sr. Víctor Pont, i Sr. Josep Maria Camell, més el Sr. Adrià Navarro en una taula separada. També estaven presents a la sala els membres de la Junta Directiva Sr. Joan Antoni Pérez i Sra. Marta Amigó. Almenys els membres de la Junta directiva que han segut a l’estrada no han votat en cap moment. Jo tampoc, donat que segons la normativa actual no puc.
Quan he arribat a la sala de l’assemblea estava parlant el Sr. Víctor Pont sobre la Memòria Esportiva del 2011, al punt 2 de l’ordre del dia. O sigui que em dec haver perdut l’ informe del President, el nomenament de dos interventors, així no m’han elegit a mi, i la informació del canvi de domicili de la seu social de la Federació.
Adjunto seguidament a pesar de tot, l’ informe del President.
Presidents i representants de clubs. Benvinguts a l’ Assemblea de la Federació Catalana d’ Escacs.
No puc començar un informe a l’assemblea sense mencionar la crisi econòmica que està afectant no tan sols a les ajudes que rep del govern la Federació, si no també a les que reben molts clubs dels seus Ajuntaments.
Enguany la Federació ens vam veure obligats a treure un comunicat per explicar que la retallada de pressupost del Govern representava tal com estava plantejada mes de un 24% de retallada respecte al any 2011. Finalment després d’algunes negociacions acabarà sent del 16%.
Hem hagut de suspendre la nostra participació al Campionat d’ Espanya de seleccions, que finalment per manca de participants s’ha aplaçat fins el novembre.
També hem suspès la majoria d’actes que teníem previst organitzar per la inauguració del nou local de la federació.
Amb aquestes retallades i alguns ajustos podem fer front al actual exercici, sense generar dèficit.
En aquesta assemblea presentarem una modificació del pressupost aprovat al novembre per adaptar-nos a la nova situació.
El tancament del any 2011 ha donat un superàvit de més de 17.000 euros. A dia d’avui la situació econòmica de la Federació, a diferència d’altres institucions, està absolutament sanejada.
Mai hem estirat mes el braç que la màniga i no ho començarem a fer ara, en una època de dificultats econòmiques. Recomanem a tots els clubs que segueixin aquest exemple i que adaptin els seus pressupostos a aquesta nova realitat.
Els que juguem a escacs ens hem d’anar acostumant, alguns ja ho estem, a pagar per poder gaudir del nostre esport, i en una època en la que preveiem que durant els propers anys les ajudes públiques continuaran anant a la baixa, haurem d’ acceptar que jugar ens costarà una mica més de diners.
De tota manera encara podem gaudir d’un esport que és un dels més econòmics de practicar a Catalunya.
Aquesta era la mala noticia, ara venen les bones.
El proper dia 26 de maig inaugurarem oficialment la nova seu de la federació Catalana situada als terrenys de la antiga Fabrica de Fabre i Coats al barri de Sant Andreu de Barcelona. La nova seu disposa de les oficines de servei federatiu, biblioteca, sala de formació i d’ una sala de joc amb capacitat per a 80 jugadors.
També disposa d’ uns amplis magatzems a peu de carrer per a facilitar la recollida del material que la federació presta als clubs.
Tenim una nova seu magnífica i vull felicitar públicament al vicepresident Víctor Pont, que ha estat la persona de la junta encarregada de pilotar aquest important projecte.
A diferència del que passa a altres institucions els costos s’han ajustat al pressupost inicial i l’operació, amb alguns patrocinis que tenim acordats acabarà costant molt poc a la Federació.
Volem agrair a l’ Ajuntament de Barcelona i sobretot al Districte de Sant Andreu la cessió del local i a la Secretaria General de l’esport de la Generalitat el finançament de gran part de l’obra de condicionament. També volem agrair als clubs del districte el Sant Andreu, el Congrés i la Lira el suport que ens han prestat davant de les institucions locals.
El dia 26 tots esteu convidats a la inauguració i esperem contar amb la vostra presència en aquest dia històric per a la Federació.
L’antic local, quedarà com a patrimoni de la Federació, i es posarà en lloguer encara que som conscients que no és la millor època per fer-ho.
Les properes setmanes també estrenarem una nova web de la Federació. Hem d’agrair a la UFEC l’ ajut econòmic per poder-la dissenyar. Aquesta nova web més moderna intentarà ordenar millor tota la informació federativa i alhora ser una plataforma de promoció del nostre esport.
L’edició digital del butlletí ha tingut molt bona acceptació, ja que permet comunicar les noticies amb més actualitat que l’edició de paper, i ens permet també estalviar alguns costos.
L’any 2011 el vam tancar amb 7167 llicencies a només 10 del record del any 2010. L’evolució d’aquest any fa preveure que podrem batre a final d’any aquest record.
Aquest creixement dels darrers anys està basat sobre tot en l’ augment de les llicències de menors gràcies a la nova estructuració de fases del Campionat de Catalunya d’edats.
També volem ressaltar que en els darrers 10 anys hem doblat el numero de llicencies femenines. Encara queda molt per fer en aquest àmbit, però no deixa de ser un pas endavant.
La compactació del Campionat juvenil amb els Campionats d’edats ha augmentat el nombre de participants de més de 16 anys i l’augment d’ un dia de competició no ha fet disminuir significativament el nombre de participants.
Hem tingut un increment important de participants a les fases prèvies d’edats on hem passat dels 1400 participants. La política d’acord amb diferents Consells esportius per tal d’unificar les fases territorials està acostant la competició al territori i afavorint la incorporació de nens de les escoles al mon federat.
Un altra bona noticia ha estat la resolució del parlament Europeu en favor dels escacs a les escoles. Hem de felicitar al seu impulsor el president de la ECU Silvio Danailov i a Gary Kasparov que ha donat suport a la iniciativa així com totes els institucions i federacions que han demanat als seus diputats que signessin la proposta.
Les decisions del Parlament Europeu no es posen en vigor d’avui per demà, i com les coses de palacio, ells també van despacio, però estem esperançats de que aquesta resolució pugui impulsar en els propers anys un creixement de la nostra presència al mon escolar.
Haurem d’estar preparats i per això haurem d’impulsar la formació de tècnics capaços de formar a mestres. Volem felicitar públicament a l’ Escola d’ Escacs de Barcelona per l’èxit aconseguit al campionat de Catalunya per equips així com a tots els clubs que han aconseguit l’ ascens de categoria, i volem animar a aquells clubs que l’han perdut a que intentin reconquerir-la en la propera edició. Volem fer una menció especial per al club d’escacs Terrassa que per primer cop no estarà la propera temporada a la Divisió de Honor i és en aquets moment d’hores baixes que li volem fer un reconeixement com l’únic club que ha estat capaç fins a aquest any, d’estar sempre a la màxima categoria catalana.
Volem agrair al Club d’ Escacs Ponts la magnifica organització de la final de la Copa Catalana i felicitar al campió de Copa el CSS Sabadell i als guanyadors de les altres tres categories. Hem de felicitar també a Josep Monedero que ha aconseguit una medalla al passat europeu de seleccions de veterans. Finalment la Junta vam poder fer un petit esforç econòmic per ajudar a que la selecció catalana pogués participar al passat Campionat.
El dijous passat va començar a Salou una nova edició del Circuit català, que un any més constarà de 11 tornejos tradicionals i 15 actius. Gràcies a l’ esforç dels organitzadors i al suport de la federació continuarem gaudint d’una de les millors ofertes del món de tornejos d’estiu en un territori tant petit com Catalunya. És una immillorable ocasió per a que els nostres jugadors i jugadores puguin competir amb jugadors d’altres països i és la millor carta de presentació internacional de la nostra Federació.
L’altre dia llegia amb tristesa en un diari, un reportatge d’una federació esportiva catalana, que te cert paral·lelisme amb la nostra, on s’informava que en els darrers anys han perdut la meitat dels clubs federats.
Tenim per endavant uns temps difícils econòmicament, però els escacs continuen molt vius a la societat catalana i si ens sabem adaptar a aquesta nova realitat, tenim l’oportunitat de seguir fent créixer el nostre esport a Catalunya.
Moltes gracies per la vostra atenció.
Sobre aquest discurs només puc dir que jo conto 13 torneigs de partides lentes al Circuït d’aquest any, els de sempre, i 14 actius.
Com he dit, quan he arribat parlava el Sr. Víctor Pont sobre la Memòria esportiva, recordant entre d’altres coses, el Campionat d’ Espanya absolut aconseguit per l’ Àlvar Alonso Rossell. Aquesta memòria esportiva s’ha aprovat per unanimitat.
El tercer punt de l’ordre del dia parlava sobre els estats contables de la Federació de l’any 2011.
En aquest moment ha pres la paraula el tresorer de la FCE Sr. Camell per parlar de la retallada de la subvenció que rebia la FCE per part del Consell Català de l’ Esport, la qual cosa ha fet que en aquesta assemblea la Junta de la FCE presentés un nou pressupost modificat a la baixa, respecte l’aprovat per l’assemblea de clubs del més de novembre anterior. El tresorer ha dit que la FCE havia obtingut l’any 2011 un benefici de 17.424,64 € degut a tres fets: un ingrés de 5.000 € que no he entès d’ on venia, 6.000 € que no s’havien gastat en el trasllat a la nova seu de la FCE per que s’ha fet el 2012, i l’estalvi d’un jugador del Magistral del Casino, ja que aquest any només van jugar 9 a més dels 10 tradicionals. El Sr. Camell ha dit que la FCE havia previst una baixada de la subvenció del 2011 del 16 %, per la qual cosa al pressupost del 2011 ja li havien aplicat una baixada del 18 %. Finalment la baixada de la subvenció del CCE de l’any 2011 per la FCE va ser del 16,5 %, encara que això no ho van saber fins a final d’octubre de 2011. Cal dir que entre els 30 fulls del dossier de l’assemblea n’hi havia un de l’auditoria de la FCE, on l’auditor diu que els comptes de la FCE a 31 de desembre de 2011 són correctes.
Llavors el moderador Sr. Viñas, ha donat la paraula al Sr. Cabello qui ha dit que no entenia d’ on sortia una partida de 28.000 € del pressupost. Des de la taula li han respost que s’havia confós, ja que aquesta partida era del pressupost del 2012, que són part dels diners que va avançar la FCE als clubs organitzadors del circuït del 2011, que li van tornar aquests 28.000 € un cop alguns clubs van cobrar la subvenció del CCE a final d’any i s’estava parlant del pressupost del 2011 per la seva aprovació.
Després d’aquest aclariment, el pressupost del 2011 de la FCE s’ha aprovat per unanimitat. El Sr. Camell ha continuat explicant-nos els ajustos del pressupost del 2012 que presentaven en aquesta assemblea, respecte el pressupost del 2012 ja aprovat en l’assemblea de novembre de 2011, un cop sabien ja que la subvenció del CCE a la FCE del 2012 passarà de 262.000 € el 2011 a 221.572 € el 2012, amb una retallada del 16 %, respecte el 24% que inicialment els havien fet, que es va aconseguir mitjançant una reunió. D’aquesta manera, així com el pressupost del 2012 aprovat el novembre de 2011 era de 816.749 €, ara es presentava un nou pressupost per la seva aprovació de 804.321 €. Segons el tresorer de la FCE es proposava fer desaparèixer la partida de 1.000 € per classes per internet, s’havien baixat 1.000 € els premis del Campionat Absolut de Catalunya, s’havia incrementat 2.000 € el pressupost per l’equip de veterans al Campionat d’ Europa que l’any passat en principi era de 0 € però finalment després de les queixes d’ alguns d’ ells alguna cosa els devien donar per anar-hi, s’havia baixat el pressupost del torneig Magistral del Casino i apareixien 28.000 € d’ingressos de l’any 2011, un cop tots els clubs del Circuït subvencionats pel CCE havien tornat la quantitat aportada per la FCE.
Llavors he intervingut jo per queixar-me de la poca transparència de les subvencions del Circuït, donat que l’any 2011 tots els organitzadors estaven obligats per la FCE a demanar la subvenció del CCE, però en algun moment aquesta va pactar amb el CCE quins clubs havien de demanar la subvenció al CCE i quins no, per que no hi havia diners per tots, obligant a demanar-la als torneigs més importants i més propers a Barcelona que ho tenien més fàcil per portar a terme els tràmits. D’això m’ en vaig enterar quan vaig veure al llistat de subvencions concedides i denegades pel CCE el novembre de 2011, on alguns clubs organitzadors del Circuït no estaven a cap dels dos llistats.
El president de la FCE ha dit llavors que potser havia estat una manca de comunicació per part del gerent de la FCE amb els organitzadors del Circuït, i ha explicat que aquest any es tornaria a fer el mateix suport als organitzadors del Circuït donat les retallades de les subvencions municipals als torneigs i que d’aquesta manera es garantia un cobrament ràpid per part dels clubs que organitzen algun torneig del Circuït, afegint que era indispensable per poder demanar la subvenció del CCE que el torneig estigués al web de la UFEC, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i que cap tancat ho estava.
Jo li he dit que el Tancat per fer norma de MI del Sant Martí sí estava al web de la Ufec i el Sr. Ayza m’ha contestat llavors que en aquest cas sí que podria demanar una subvenció al CCE per aquest tancat.
Seguidament s’ha aprovat el nou pressupost del 2012 de la FCE per unanimitat.
A continuació s’ha passat a valorar pels presents les propostes de canvi de reglaments a iniciativa de la FCE, punt 4 de l’ordre del dia.
La primera feia esment a la creació de l’article 1.7 respecte que no es puguin alinear al Per Equips joves jugadors de menys de 5 anys, donat que aquest any s’en va alinear un de tres mesos, amb la queixa del pare en qüestió. Aquesta proposta s’ha aprovat per unanimitat.
La segona es referia a la modificació de l’article 3.2, creant l’article 3.2.1 sobre les funcions del delegats, afegint “El delegat local col.locarà tots els rellotges amb la mateixa orientació al cantó del tauler on tinguin millor visibilitat per als delegats.” Llavors el Sr. Gensana de Lleida ha preguntat si el jugador de negres podia elegir canviar de costat sense girar el tauler per tenir el rellotge a la dreta, i el president li ha respost que això eren llegendes urbanes i que la Fide deia que el rellotge el coloca l’àrbitre on li sembla i no es pot tocar d’allà, afegint que aquesta modificació pretenia evitar disputes entre els delegats. Després d’aquesta aclaració, aquesta modificació reglamentària s’ha aprovat amb una sola abstenció.
La tercera modificació proposada per la junta de la Fce sobre la creació de l’article 5.8, parlava sobre els jugadors seleccionables, arrel d’una imposició de la Feda, que alhora obeía a una modificació reglamentària del CSD, Consejo Superior de Deportes, que alhora cumplia una normativa de Brusel.les. Segons el Sr. Ayza a partir d’ara un jugador es considerarà seleccionable si té bandera de la Fide espanyola, independentment de la nacionalitat del Carnet d’Identitat, i que seran seleccionables per Catalunya el espanyols que visquin en el nostre territori. Llavors jo li he preguntat al president si l’Orelvis Pérez i el Miguel Muñoz es consideraven catalans aquest any per la classificació del Circuït i m’ha respost que el Miguel Muñoz era tan català com jo, mentre que l’Orelvis encara tenia pendent jurar la constitució espanyola, però que si s’aprobava la proposta de que parlàvem, l’Orelvis també seria considerat seleccionable. Aquesta proposta s’ha aprovat amb una sola abstenció.
La quarta i darrera proposta de modificació de reglaments presentada, segons han dit a petició del Comité de Competició, parlava de la creació de l’article 8.4 sobre que les incidències hauran d’èsser reflectides a l’acta d’un encontre del Per Equips, en cas que no hi hagi àrbitre, que tens 48 hores per queixar-te al Comité de Competició d’un problema ocorregut durant la disputa d’un matx del Per Equips, i que si ho fas més tard el Comité de Competició decidirà si té en compte la teva queixa o no, segons si vas poder o no queixar-te dins del termini anterior.
El president del Congrès Sr. Andreu ha dit que li semblava lògic el redactat però volia afegir que només poguès queixar-se el president de l’entitat o un delegat anomenat per cada club exprofés. El Sr. Viñas li ha contestat que els comités estaven oberts a les reclamacions i que no es podien limitar a unes persones en concret, per que tothom hi tenia dret. El Sr. Ayza ha afegit que aquesta proposta del Sr. Andreu impediria si s’aprobés, el que ha passat aquest any, on un jugador ha fet una queixa contra el seu propi delegat per que el van alinear quan estava de viatge, la qual cosa no es pot impedir, però a més de posar-li el + - li van posar 1-0 com si haguès jugat la partida. El Sr. Viñas ha acabat dient que es suposava que el que diuen les actes es veritat. Aquesta modificació s’ha aprovat per unanimitat.
Com aquest cop no hi ha hagut propostes de canvis de reglaments per part dels clubs, s’ha passat al torn obert de preguntes, que moltes vegades és el més interesant de l’assemblea.
Primer ha parlat la mare d’un jugador sots-14 de La Colmena, Carlos Hernández, per queixar-se que el seu fill porta jugant des de els 5 anys, i a pesar d’haver estat becat per la FCE altres cops i haver fet un bon torneig a la darrera Final de Catalunya, 5,5 punts, no podia anar al Campionat d’Espanya per que per primer cop la FCE ha posat uns mínims de punts per anar-hi i aquest eren 6 punts. El president ha respost que Catalunya era la federació que més jugadors portava als campionats estatals d’edats, que amb aquesta mesura es volia evitar que algun nen anés allà de vacances, que potser calia baixar una mica el nivell en les categories sots-14, 16 i 18 on s’havien posat aquests varems per que potser eren massa alts, però que en qualsevol cas aquest no es podia baixar per aquest any per que ja s’havia publicat abans del torneig i era igual per tothom, podent-hi haver tercers afectats si es feia una excepció. En qualsevol cas ha recordat el Sr. Ayza que hi havia d’altres maneres d’anar al Campionat d’Espanya d’edats, per exemple si ets dels 15 millors elos de la teva categoria, o vas quedar l’any anterior entre els 20 millors d’Espanya a la teva categoria, o per mèrits esportius, però es veu que el Carlos Hernández no cumpleix cap d’aquests requisits, que tot s’ha de dir té bastant interés i no ho fa malament. La mare del Carlos ha replicat que quasi tots els punts que es feien servir a la classificació del jugadors sots-20 provenien del Campionat d’Espanya i si no el podies jugar no estaries al llistat dels millors jugadors de l’any següent. El president li ha repost que Catalunya era especial per diferents motius: per que era de les poques comunitats autònomes que enviava un o dos entrenadors durant tot el torneig d’edats espanyol, encara que a partir d’ara seria només un per retallar la despesa, que qualsevol nen que anès bé al torneig encara que anés per lliure tenia un entrenador a la seva disposició, i que Catalunya enviava classificats amb les despeses pagades fins a 5 joves jugadors per categoria, a diferència de moltes altres comunitats que només n’enviaven un o dos.
Seguidament el Sr. Andreu ha dit que felicitava els organitzadors de torneigs en general, però creia convenient ampliar el control de temps, per que amb l’actual no podies anar ni a pixar quan depenies només de l’increment per seguir jugant i que això podia causar alguna lessió als jugadors per l’estress que acumulen durant la partida. El president li ha contestat que hi havia diferents ritmes homologats per la Fide, que cada torneig agafava el que li semblava convenient, que alguns torneigs que es juguen per la tarda si feien servir ritmes més llargs podien acabar les partides quan ja no hi haguès metro, i que potser pels torneigs de caps de setmana eren més aplicables aquests increments en els ritmes de joc.
Llavors ha parlat un senyor del Sitges per dir que es prohibís que juguessin el Per Equips els jugadors de gran nivell que venen en avió, que no tenen cap arrelament a Catalunya i venen només per jugar alguna ronda puntual, per que treien places als jugadors locals com es demostra al Campionat d’Espanya i no aportaven res a la competició. El Sr. Viñas li ha respost que la FCE no podia controlar qui residia a Espanya i qui no, ni si venies en avió a jugar o no, ni tenia competècnies per fer-ho, que a més els caps de setmana la FCE estava tancada i només hi havia un mòbil encès disponible i que precisament el format del Per Equips anava en contra de portar aquests jugadors d’èlit, donat que era un torneig molt llarg, mentre que el Campionat d’Espanya Per Equips és un torneig concentrat en el temps, on sí els hi surt a compte als clubs contractar jugadors per uns pocs dies. El Secretari de la FCE ha afegit que alguns jugadors de bon nivell com el Sr. Moskalenko, Sr. Peralta i la Sra. Matnadze havien vingut a jugar i s’havien quedat a viure a Catalunya, augmentant el nivell de joc general. Més tard he parlat jo per dir-li al Sr. Andreu que a diferència del Sr. Ayza que organitza el Torneig de Sants al ritme que vol, al Sant Martí que som un zero a l’esquerra respecte la direcció del centre cívic, tenim problemes d’horaris pel Torneig Internacional d’estiu donat que els conserges el diumenge de juliol obren exprofés per nosaltres però només 5 hores, i els dissabtes també tanquen a les 21:00h. per la qual cosa no podem posar el ritme de joc que vulguem, per que si nó posaria el de les dos hores 40 jugades + una hora a finish sense increment i tornaria a fer servir els rellotges analògics, que jo no contracto a cap jugador professional, que la crisis farà que cada cop hi hagi menys clubs que en contractin, però que no tinc res en contra que els altres ho facin, i per queixar-me que entre dos persones han acaparat la gran majoria de retransmisions del Per Equips i que a la darrera ronda del grup IV de 3ª Territorial havien jugat l’ Arenys de Munt B i C, el club on el seu president es va equivocar a la inscripció del Per Equips i va baixar l’equip B de categoria apuntant-lo a 3ª Territorial per error, guanyant el primer 4-0, el C només va presentar dos jugadors, i quedant campió de grup. Ja entenc que potser no sigui possible posar-los en grups diferents per que no facin molts kilòmetres, però no s’enten per què han de jugar la darrera ronda.
El president m’ha contestat per alusions que el Torneig de Sants l’organitzen diversos clubs d’escacs i alguns tècnics municipals i que ell l’únic que fa és facilitar que es faci possible, però no l’organitza ell, que el tema de la retransmisió era complicat per que hi havia clubs que no havien donat permís, mentre que la resta havien d‘obrir pel matí per muntar els cables i d’altres la retransmisió era complicada i com volien que funcionés per que l’han estat veien 600 persones, doncs li donaven la licitació a algú que ja en sapigués per que funcionés segur. Per l’any proper ha dit que estan pensant en donar uns diners al club que doni permís per fer-la, i que aquest al seu torn hauria de buscar un retransmisor a qui li pagaria, però en qualsevol cas, si el club no hi guanya res, si no l’obliguen tampoc s’oferirà. Respecte el tema de l’Arenys de Munt el Sr. Ayza ha fet servir uns arguments molt diferents als que va utilitzar fa 6 anys reconeixent l’error aquell cop, afirmant que hi ha molts condicionants dels clubs que fan molt difícil no fer coincidir dos filials en una únic grup per evitar-los desplaçaments llunyans, donat que a les categories inferiors s’agrupen els equips geogràficament, i que la solució per que dos filials no coincidisin al mateix grup era impedir que els equips puguin demanar per exemple que tots els equips juguin a casa o fora alhora, la qual cosa no té cap sentit, o impedir que dos filials coincideixin en un mateix grup per normativa, la qual cosa els farà gastar més diners en desplaçaments. Comentant la jugada al final de la reunió, el Sr. A. Navarro ens ha explicat que el que va passar va ser que un cop l’Arenys de Munt es va adonar que s’havia equivocat en inscriure l’equip, li sobraven jugadors a l’equip B que havia passat de 8 a 4, i com va donar la casualitat que hi havia una vacant al grup de l’equip B la va cobrir creant l’equip C, i casualment l’enfrontament entre els dos equips era a la darrera ronda, argumentació que sembla bastant lògica.
Darrera meu ha intervingut el Sr. Josep Maria Alomà per dir que no entenia com a més d’estar classificats els nens que s’havien allotjat a l’hotel de la Final d’Edats havien hagut de pagar 30 €, a més dels 60-70 € que havia augmentat el preu de l’hotel respecte l’any 2011 pel fet de fer una ronda més, i per tant estar un dia mes allotjat allà, i que la formació que revien per ICC que ara desapareixia era molt útil per la gent que viu lluny dels grans nuclis de població, per que era difícil fer-ne on dominen els pobles petits. El Sr. Ayza ha respost que hi haurà quota d’inscripció per tothom l’any proper, inclús pels classificats com aquest any, del tipus 5 € pels hostatjats a l’hotel i 45 € pels que no, que la ronda extra amb el matí de descans va anar molt bé als jugadors, donat que hi havia grups de quasi 100 jugadors que necessitaven una ronda més, per trobar un campió més just, i respecte la supresió de les classes per internet ha dit que en quan pugués les tornaria a fer, que ara no hi havia diners.
Més tard hi ha hagut unes queixes bastant insistents de la representant de les Comarques de Tarragona Sra. Marta Amigó, que pertany a la Junta de la Fce, sobre la Final d’edats, donat que havia rebut queixes per part d’alguns pares de la nova quota d’inscripció que s’havia fet pagar a tots els jugadors, 30 € als allotjats a l’hotel, classificats o no i 45 € si no estaves allotjat a l’hotel on es jugava el torneig. El president ha respost que la gent s’havia d’acostumar a pagar per jugar, que hi havia territorials que no havien pagat mai per portar els nens a les finals de Catalunya, que l’hotel on es jugava el torneig era més car que els de la vora perque oferia una sèrie de serveis i sales de joc que la resta d’hotels no volien cedir, i que s’havia d’intentar que la gent s’hi hostatgés per que si no el perdrien, donat que el Campionat d’Espanya d’edats d’aquest any s’ha hagut de canviar ja dos cops de localitat per que quan s’enteren els hotels dels voltant que es celebrarà per allà, fan ofertes més barates que la de l’organització per emportar-se la gent al seu hotel, la qual cosa es diu “dumping” segons el president. La Sra. Amigó ha respost que la seva delegació sempre havia pagat les places per portar nens a les finals de Catalunya, que estaria bé fer el campionat rotatòraiment a d’altres llocs de Catalunya, donat que la gent que viu a Tarragona de vegades no juga per que és car, o s’en va a dormir a casa i no s’allotja a l’hotel del torneig, encara que sí hi dina. El Sr. Viñas ha dit que és molt difícil que un campionat tan gran trobés hotels adequats a diferents llocs de Catalunya per fer-lo rotatori i que el mateix es podia aplicar als que viuen a Tarragona o hi tenen un apartament prop de l’hotel de joc. El president ha confirmat que no es referia a la delegació de Tarragona quan parlava de la que no ha pagat mai places d’hotel sots-16, que la FCE paga 180 places d’hotel a la final d’edats, que no volia perdre la qualitat aconseguida amb aquest hotel, recordant que el torneig té pèrdues segons el pressupsot aprovat, que més en tindria si gran part de treballadors del torneig no fossin voluntaris com passa ara i que les activitats extres que s’organitzen durant el torneig com les sortides a Tarragona pels pares o algunes actuacions de màgia i d’altres, també s’havien de pagar. Caldrà buscar fòrmules imaginatives per no baixar la qualitat de torneig, ha dit el president. La Sra. Amigó ha respost que els que no s’allotjaven a l’hotel tampoc gaudien de les activitats extres, i que simplement li semblava injust que tothom no pagués el mateix segons on t’allotgesis.
Per acabar el Sr. Grau ha preguntat si no es podia fer com al Campionat d’Espanya que fos obligatori presentar l’alineació tres hores abans de començar a jugar el Per Equips, a més de dir que l’any pasaat li van posar dos multes per no donar els resultats de la Divissió d’Honor durant la tarda, mentre acabaven les partides, donat que alhora es jugava el Territorial sots-16 del Vallès, mentre que aquest any a la darrera ronda no només no hi va haver retransmisió, si nó que cap club va enviar els resultats durant el matx. Des de la taula li han dit respecte lo de presentar alineacions amb antelació, que no era el mateix estar concentrat en un hotel que haver de fer un munt de kilòmetres per anar a jugar, per la qual cosa descartaven la proposta. També s’ha informat que la darrera ronda de la màxima categoria no es va retransmetre cap encontre per no donar informació privilegiada a cap equip, respecte el descens de categoria.
Esperant perdoneu els errors i oblits que hi pogui haver de comprenssió o transcripció del que ha dit cada persona, us saluda atentament:
Barcelona, 7 de maig de 2012
Ricard Llerins. |
© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS