bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 21/04/2012 09:32:44

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

Escrit a la web de l'Escola d'Escacs

Resposta de Pere Casajuana

He quedat sorprés en llegir un article sense firma, però escrit en primera persona, la qual cosa vol dir que és una editorial que  respón al criteri de l´empresa que porta el nom de la web: l´Escola d´Escacs de Barcelona . L´esmentat article, enlloc de comentar el matx Barcelona UGA -- Escola d´Escacs de Barcelona,des del punt de vista esportiu, es fa servir per divulgar  fora de context un parell de frases d´unes converses privades mantingudes entre els presidents dels dos clubs.

 

Quan jo parlo privadament, espero que aquesta privacitat es respecti. Com que no ha estat així, i malgrat el meu propòsit de no entrar en picabaralles dialèctiques, no em queda més remei que puntualitzar algunes coses, en el ben entés que jo respectaré la privacitat de les manifestacions del president de l´Escola d´Escacs de Barcelona en tot allò que s´escapa de l´àmbit esportiu

 

1.- Las dues converses que vaig mantenir amb el president de l´Escola d´Escacs de Barcelona es van desenvolupar en un to de cordialitat extrema. Possiblement el redactor de l´editorial no coneixia aquest detall en redactar-la. La primera conversa va ser una vegada començat el matx, i més que res es va cenyir a comentar els escrits del Sr. Abel Segura que es van publicar a la web d´"AjedrezND", i les seves corresponents respostes

 

2.- La segona conversa va ser un cop acabat el matx, quan el Sr. Segura, lògicament molt content per la victòria, i després de rebrer la meva felicitació -- que es va repetir en signar l´Acta -- va dir que "aquesta victòria era molt important per a ell, per al club i per.....". Punt i apart, a partir d´aquí respecto la privacitat.

 

3.- En l´article, del qual sóc protagonista involuntàri, es diu que "en molts temes som l´enveja de molts". Puc assegurar-li a l´autor anònim de l´article, que després dels 38 títols de campions de Catalunya i 16 d´Espanya que sumem entre el C. E. Barcelona, el C.E. Barceloneta. la Unió Gracienca d´Escacs i el C. E. Vulcà, dificílment puc tenir enveja de ningú, ni en l´aspecte competitiu ni en el formatiu, atès que de les files dels clubs esmentats han sorgit un bon nombre de GM i MI al llarg dels seus gairebé cent anys. En l´alineació que vam presentar el dissabte passat, FORMADA INTEGRAMENT PER 10 JUGADORS CATALANS,  hi havia el GM Daniel Alsina, els MI Hipòlito Asís i Angel Martín i el MC Lluis Oms, sorgits tots ells de la promoció i formació, en diferents époques, dels clubs esmentats. Curiosament, en l´alineació de l´Escola d´Escacs de Barcelona no hi havia cap jugador format en les seves aules. En conseqüència, malgrat que en l´article de referència hi ha un "brindis al sol" en forma d´un "que n´aprenguin !!! " ( amb tres signes d´admiració ), puc assegurar -li al redactor anònim que potser si que ens fa falta aprendre, perquè mai no se`n sap prou de res en aquestra vida, però en tot cas cercarem un professor més ben qualificat

 

4.- És veritat que vaig dir que "tothom esperava la nostra victòria", i reconec que amb aixó em vaig equivocar; havia d´haver dit que "molts esperaven la nostra victòria" . Utilitzar la paraula "tothom" va ser atribuir-me una representació del col.lectiu que ningú no  m´havia donat. És el mateix error en el qual va caure el Sr. Abel Segura quan en l´Assemblea de la FCE del passat mes de novembre  em va dir que "tothom creia que m´equivocava en fusionar la UGA amb el Barcelona". Són mals moments que tots tenim.

 

Pere Casajuana

 

President Barcelona-UGA

 

 

Sr. Abel Segura

 

Primer de tot sr. Segura ,  em trobo  sorprès de tornar a ser protagonista d'una crònica seva, i altre vegada, involuntàriament. A més a més amb protagonisme notable.... De 14 línies que vostè escriu del matx , 4 d'elles van dedicades estrictament a la meva persona. Gairebé un 30% de la seva crònica, es refereix a mi. Bé.
Si, a més a més, afegim que li dedica 7 línies al president del meu club, el sr. Pere Casajuana, li està dedicant un 50%. És a dir, ja portem 11 línies de 14 en que vostè no parla res del matx.
Si afegim que la primera línia la dedica a parlar del matx de la setmana que ve, i que en les altres dues línies no parla res estrictament del matx en qüestió i de la bona actuació dels seus jugadors, ens queda un total de 0 frases parlant del matx estrictament esportiu. Deixim fer-li una pregunta: està convençut que pot definir allò com una crònica d'un matx d'escacs pel títol? O és més bé un text de no saber guanyar i començar a treure pit ? Que li fa més il·lusió, guanyar el títol per aspectes esportius, o per aspectes polítics ?
Va deixar anar algunes perles l'altre dia...que més val no fer públiques. Les converses privades, son privades sr Segura.. A què li diu vostè tenir una bona relació?

 

Per altre banda, vostè fa referència a que jo haig de ser una mica més elegant amb els meus titulars i acabi de posar bé el seu nom del club. Bé, per parts. Primer de tot ha de saber Sr. Segura que jo no vaig escriure el titular. Cosa prou evident, perquè quan el titular va sortir a AjedrezND jo encara era desmuntant la retransmissió del matx en qüestió a la sala de joc. ( De fet, és una llàstima que jo no escrigui titulars des de fa temps... perquè jo sóc molt menys políticament correcte, i molt més gamberro alhora de fer titulars, ens ho passaríem tots millor), però bé, com que vostè segurament no em creu, suposarem que l'he escrit jo. Deixi'm dir-li llavors , que vostè té tan poca elegància com jo al referir-se al rival de la setmana que ve com el Foment i no amb el seu nom complet que és, Foment Martinenc.  A més a més, resulta curiós que vostè acabi la “crònica” amb un “ Força Escola!!!”.... Seguint les seves instruccions , no vol dir que seria més adequat posar “ Força Escola d'Escacs de Barcelona !!!” ? Si us plau senyor Segura , escrigui els noms dels club complerts! “No costa rés”.

 

Vostè afegeix que va a venir a saludar-me dues vegades per iniciativa pròpia. Té raó. Va ser iniciativa seva. Jo no tenia intenció de saludar-lo. Però no per res personal, sinó és què jo no tinc costum de saludar a gent que no conec de res i que no he parlat amb ella mai. Creuar-nos quatre paraules via web on vostè atacava a la meva web, no ens fa ser més amics sr. Segura. De fet, l'any passat jo vaig anar a jugar al seu local amb el Barcelona i vostè no em va saludar i jo a vostè tampoc. Cosa molt normal i lògica entre dos persones que no es coneixen de res. Per què ha de ser noticia que vostè hagi vingut a saludar-me per iniciativa pròpia? Un altre cop treient pit sr. Segura?

 

Deixi'm donar-li un consell vostè que és prou novell en això de guanyar (o quasi guanyar...) títols importants. Tan important és saber perdre, com saber guanyar sr. Segura. No faci de Florentino o Laporta, no n'hem d'apendre res de vostè. No es ha donat cap lliçó. Ens la podria haver donat sabent guanyant , però no ens ha n'ha donat cap sr. Segura.

 

Sense res més que afegir, i, esperant sortir la propera setmana a la seva crònica, rebi les meves cordials salutacions,

 

David Ayza

Opinión Viktor Moskalenko

 

Escribo con el motivo de aclarar las quejas del sr. Pere Casajuana y de la Web Ajedrez ND. Por ceparado:

 

1)      Al presidente de Barcelona UGA sr. Pere Casajuana.

 

La verdad está siempre sobre el tablero y, como sabemos en este mundo, nadie se puede mantener en el liderato para siempre. ¡Por eso hay que ser humilde!

 

El pasado sábado nuestro club Escola d’Escacs de Barcelona enfrento a Barcelona UGA en su reciente residencia y gano con un resultado de paliza 3-7. Con esta victoria hemos logrado un gran éxito, ya que derrotar a un monstruo nunca ha sido fácil. Sin embargo, el presidente de Barcelona UGA no sabe perder y a cambio muestra su envidia…

 

Este fabuloso club Barcelona UGA ahora tiene 4 cabezas: Barceloneta, Barcelona, Vulcá y UGA. ¿Porque estos clubs ahora están juntos? Los tres primeros fracasaron en el campo de organización, mientras que la UGA los últimos años ha perdido la mayoría de sus jugadores claves. Estos ajedrecistas profesionales ahora se colocan en otros equipos, donde les tratan mejor que el presidente de la UGA sr. Casajuana…  y estoy seguro de que el año que viene el nuevo club Barcelona UGA volverá a perder aun más jugadores.

 

Por mi experiencia, sr. Pere Casajuana no es capaz de mantener conversaciones particulares en privado y cuando quiere lo hace al publico - y en mal sentido. En los años 2008-2009 recibí una carta de este señor con el motivo de un posible fichaje y con su teléfono puesto para hacer una llamada. Por curiosidad, en un momento antes de borrar esta carta, decidí llamar a Pere. Tal como esperaba, nuestra conversación ha sido divertida, pero sin ningún acuerdo, más que nada escuche sus quejas sobre la situación general en su club. Me sorprendió bastante, que esta conversación ha salido a la luz el día siguiente y con un sentido sospechoso: ¡Moskalenko busca fichar por la UGA, pero el presidente no quiere! Es lo que me contaron varios jugadores, entre ellos el respetado MI Michael Rahal, el quien hace temporadas que ya no juega en la UGA y prefiere estar cómodamente en el  Colon Sabadell…

 

2)      ¡Mis queridos partidistas Toni y David!

 

Hoy el día, la afición de ajedrez española y catalana os están llamando ‘’Ajedrez MENTIRAS DIARIAS’’. ¿Como habéis llegado a este nivel?

Pues, como dicen: mezclando ‘’manguetas y castañas’’ y utilizando la palabra ‘’DEMOCRACIA’’ antes de disparar a la espalda de la gente, que hacen las cosas mejor que vosotros.

Como en reciente caso:  http://www.ajedreznd.com/2012/abel.html

Estáis intentando perjudicar mi club Escola d’Escacs de Barcelona, el mejor club de ajedrez en Cataluña en los últimos años. Y esto ocurre, a pesar de que ambos sois de una familia del presidente de la Federación Catalana Escacs – ¡que vergüenza!

 

Como continuación de POCA ÉTICA, un detalle más: el hijo de Toni Aiza, a pesar de ser jugador de Barcelona UGA, se presento en la sala  del match decisivo UGA-EEB como mostrador de las partidas por Internet. En mi opinión, una persona interesada no puede hacer este trabajo, ya que entre otras ventajas, también tiene un fácil acceso informático para ayudar a su equipo…

Creo que con la crisis hay bastantes mostradores en Cataluña, que pueden hacer este trabajo, incluso mucho mejor. Pero como es intocable hijo de presidente de la FCE, ocupa este sitio en todos mejores torneos… y lo peor,  es que lo haga con mala calidad.

 

Es habitual ver en esta Web mencionando los hechos positivos como los suyos, cuando en realidad no tienen ningún merito, incluso, todo contrario, ¡a pesar de sus molestias, la gente consiguen éxitos, y entonces ponéis luego a la Web como su propio orgullo! Increíble, nó?

 

O, un otro ejemplo, cuando sr. Pere Balaguer os comenta sobre vuestro fracaso organizativo del Casino Barcelona: ‘’ni siquiera han previsto tener un SUPLENTE’’. Así preguntando, porque en vez de 10 jugaron solo 9.  Y recibe una larga explicación del presidente Toni Aiza, que menciona lo que sea, excepto la respuesta concreta a su crítica…

Leer artículo: http://www.ajedreznd.com/2011/BILBAO.htm

 

Son hechos típicos para esta Web y puedo ir más allá, descubriendo escándalos, molestias, insultos y fallos ocurridos por vuestra culpa. Sin embargo, no es mi objetivo… OS ESTOY LLAMANDO LA ATENCIÓN PARA QUE PARÁIS DE UTILIZAR VUESTRO PODER SOLO A VUESTRO PROPIO INTERÉS. Y CON ELLO PODÉIS HACER ALGO POSITIVO PARA EL AJEDREZ Y LOS AJEDRECISTAS.

Esta es vuestra obligación real.

 

 

Viktor Moskalenko

Sr.Casajuana,

 

Quan les converses son privades, ho son i ja està. Peró en aquest càs no ho eren, perque les van sentir gent del voltant que estava escoltant. Si tot el que diu, m'ho diu a mí sentats en una taula i només vosté i jo sols, no passa absolutament res. Podem discutir, parlar, intercambiar opinions, etc., peró no va ser així i aixó hem va molestar. Va haver una estona que sí vàrem departir temes en privat, peró no hem toqui amb públic temes que només corresponen a la gestió del meu club.

I de tot el demés no val la pena ni valorar, sap perqué ? perque prou problema moral té vosté com haber tingut que fusionar un club pioner de tota la vida amb un altre.

Tot es resumeix a: Hem fet el que ha estat al nostre abast per guanyar el titol i punt final.

 

Sr. Ayza,

 

A que li diu vosté saber guanyar ?. Recordi que tot ha vingut per unes notes a la seva web que per mí no feien justicia amb el tracte d'igualtat a nosaltres respecte als altres clubs. I la resposta es fàcil, perque vosté es d'un club que fa la seva propia pàgina web i pot posar el que vulgui, cosa que li vaig donar la raó, cert o no ?. Només amb limito a dir que ara que ja había passat tot, no costava rés i quedava com un senyor posant el nom sencer. Deixi estar el que jo digui o faci perque quan ho faig ho faig en plan casolà dirigit als meus a la meva web. Es vosté qui ha de demostrar que no té problema amb nosaltres, cosa que ja veig que NO.

Fa 40 anys més o menys vaig ser soci del Club d'Escacs Barcelona juntament amb el meu pare que en pau descansi, i en guardo molt bons records i si mira les meves cróniques del per equips de l'any passat veurà que els hi vaig desitjar tota la sort del món al Club, entre altres coses perque hi ha gent que hem cau molt bé.

A càs vaig donar la nota quan vam guanyar el dissabte passat ? No vaig dir ni mú, entre d'altres coses perque no es el meu tarannà saltar i ballar, i si ho faig serà en privat i amb els meus

Jo no trec pit ni rés, ni amb cal. Sap que passa ? que vosté es massa jove.

La veritat es que no m'agrada ser protagonista de intercanvis de cartes, ni de webs ( pot comprovar que no surtu mai en aquests debats ), peró quan hem toquen el meu club, o es fan injusticies lleus o greus del tipus que siguin, mossego com la lleona que cuida als seus cadells.

Salutacions

 

ABEL SEGURA.

  Sr.Segura,no tinc el gust de conèixe'l,i la intenció del present escrit no és criticar-lo,ni ficar-me on no em denanen,ni donar lliçons a ningú.Peró permetim (si us plau),demanar-li  (i per extensió,a la federació),que aquets petits conflictes o malentesos,abans de publicar-los,es solucionin parlant tranquilament i no exposant el malestar a la web.Repeteixo: res més lluny de la meva intenció,que intentar donar lliçons a ningú!
Malauradament,estem visquent uns temps molt difícils per a tothom...fins i tot,fa basarda escoltar les notícies! per aixó,no ens ajudará discutir per tonteries (perdoneu la paraula)...Amb tot aixó vull dir:"nois,deixem-nos estar de discutir x aquestes coses,va!"    bon rollo!!! alegría!!!  Em sap molt de greu,llegir qualsevol mena de conflicte,sobretot si és en el nostre petit món dels escacs.I ja per anar acabant, m'agradaria recordar unes paraules escrites en un article de diari,dites per  una de les persones que més m'estimo en aquest món: "pq no ens donem la mà i començem una altre partida???"   recordeu: "gens una sumus"

Carles Serra

 

Estoy anonadado. Despues de leer la carta del GM Moskalenko publicada en esta web, me he mirado al espejo, y me he dicho a mi mismo: " eres un ser despreciable",  Y luego he añadido: "¿ cómo es posible que hasta ahora no te hayas dado cuenta?". "¿ Que extraño embrujo ha dominado tu mente tantos años, haciendote creer que obrabas cuerdamente y que hacias una labor positiva en pro del ajedrez ?. "

 

Gracias, GM Moskalenko, muchas gracias. Ahora, gracias a sus sabias palabras, a sus análisis precisos, certeros y   contundentes, he descubierto la verdad.. Cual Pablo de Tarso en su camino a Damasco, me ha deslumbrado un rayo de luz que me ha obligado a descabalgar de mi presunción, de mi egolatria, y me ha despojado del manto de la envidia que me envolvia durante los últimos tiempos.

 

Si lo reconozco, soy un envidioso. Cuando veo la riqueza de los otros y la comparo con la mia, me doy cuenta de mi pequeñez. Cuando constato que tantos años de trabajo sólo han servido para hacer que mi club ganara algunos títulos y que de sus filas surgieran algunos maestros, me doy cuenta que he hecho muy poco, pràcticamente nada. Y ademàs soy un mal pensado, porque en mi cabeza se ha albergado la sospecha de que eran otros los envidiosos, los que no se sentian cómodos con una fusión de la cual he sido uno de los promotores. Però no, qué disparate !. Lo que sucedia era que se sentian preocupados, porque de repente en muchas mentes habia nacido una estima profunda por el pasado de los clubs fusionados, y una preocupación también profunda por un porvenir que auguraban incierto.   

De nuevo muchas gracias GM Moskalenko, usted me ha trazado el camino, y le prometo que lo voy a seguir. Voy a retirarme a los cuarteles de invierno, a no levantar la voz, a escuchar los consejos de quienes saben más que yo. Seré"políticamente" correcto, y procuraré que nuestros caminos sean convergentes.

 

Respetuosamente

 

Pere Casajuana

 

Profesor Mercantil

Licenciado en Ciencias Econòmicas

Diplomado en Dirección i Administración de Empresas

 

( despues de haber visto la luz, estoy considerando la posibilitat de devolver estos títulos)

Bon día,

Con que tot aquest enrrenou el vaig provocar jo en primera persona ja fa unes quantes setmanes en un escrit on demanava que el nom de l'Escola es publiqués sencer i que quan anavem líders ( primera vegada en tota la nostre història en 26 anys ) no surtíem als mitjans, tinc el deure si s'em permet de acabar-ho jo.

1) Estic totalment d'acord amb el Sr. Serra. No tinc tampoc el plaer de coneixe'l i en sembla molt coherent el que ha dit. És més, li diré que no m'agradat gens el caire que ha agafat tot aixó i no m'he trobat gens a gust. Per una vegada que surto defensant publicament al meu club, vaya lío s'ha montat. Les formes no han estat les correctes, peró el fons el mantenc.

2) No vaig estar encertat al referir-me al Sr.Casajuana de que tenía "un problema moral" amb el tema de la fusió de la UGA. No sóc ningú per posar-me amb la moral de la gent. Insto i sugereixo al Sr. Casajuana a que fagi també un mea culpa d'algunes paraules cap a mí i al meu club, producte tant lo seu com lo meu, crec, del "calentón" del moment.

3) Donar el meu agraïment públicament al Sr.Viktor Moskalenko per la defensa que ha fet de l'Escola d'Escacs de Barcelona".

4) I dir als responsables del Ajedrez ND que sent com es, una web molt visitada per tota Catalunya, que si us plau, no els hi costa res posar el nom complert del club quan es tracte de l'Escola d'Escacs de Barcelona. En una Assemblea general el Sr.Toni Ayza em va dir públicament que no està en l'ànim de ningú canviar els noms dels clubs, doncs home, fem-ho de veritat. L'explicació es ben sencilla: coloquialment s'ens diu Escola, Escola d'Escacs, etc. etc. fins aquí cap problema,peró quan es tracte de notícies que surten a un mitjà que les veu aficionats i no tant aficionats als escacs, quan es tracte de qualsevol club: Foment de Foment Martinenc, Sabadell, Barberà, etc. i tants d'altres no s'altera rés i sabem qui son.

Peró si es diu:Escola d'Escacs a "seques", qué es Escola d'Escacs ?, de qué ?, d'on? quina ? no queda gens ubicat enlloc. Aixó ho he notat quan parlo amb gent que no es gaire aficionada als escacs i desconeixen aquest món.

Espero que m'hagi explicat bé.

ABEL SEGURA.

Bon dia a tots,

Últimamente he visitado Ajedrez ND, comentar que  este hilo de debate, me parece espectacular y de gran valor pedagógico, y también el de carta oberta a la federació y Ajedrez ND, si bien en este último aparecen nuevas personalidades, que a mi modo de ver, le dan más caché: ,Sr. Moskalenko, Sr.Serra,  Sr.Pere Casajuana, cuya aportación es muy valiosa y divertida.
No quiero ser irónico, simplemente comunicar que hacia tiempo que no me divertia tanto en los Debates de Ajedrez ND.

En la Web de ajedrez ND, por ejemplo si entras en la columna donde se anuncian los próximos torneos, observando  las  bases de los  torneos, muchas veces es un simple copiar y pegar, y en el apartado de premios siempre aparecen un listado de premios similar.  pocos premios y cantidades cada vez más ridículas.

 No es de extrañar que no se inscriban fuertes jugadores, aunque hay excepciones. En el precio de las incripciones hay variaciones, estás parece que van subiendo, ahora ya tenemos inscripciones que cuestan  28 euros algunas de ellas. Cada vez hay más torneos semanales y en época de crisis los organizadores no pueden hacer milagros. y siempre te dirán que pierden dinero en los torneos.
Nos podemos preguntar , entonces porque hacen tantos torneos, y si alguien les obliga a organizar este tipo de torneos.
 Todo esto es muy  aburrido,   los federados que jugamos torneos habitualmente en terres catalanes, ya estamos acostumbrados a esta oferta.  si quieres jugar , esto es  lo que hay.
    
Si entramos en Ajedrez ND, y buscamos  las partidas de estos torneos , o por ejemplo la partidas del Campeonato por equipos de Catalunya, es una labor dificil,  no hay partidas. Tampoco en División de Honor,se publican las partidas,  excepto las retransmitidas en directo.
 En los Opens de verano, conseguiremos las partidas de los 10 primeros tableros. quizás algunas más. Serán las que desfilaran más adelante por  chessresults y en las bases de partidas.
La conclusión que he llegado, es la siguiente :  En Ajedrez ND, lo que realmente te llena y donde consigues información de primera linea, es sin duda en los debates.
Hay otras secciones en la Web de Ajedrez ND, pero el plato fuerte es el Debate,la gente se deja la piel, y esto se agredece. En la pantalla de la pagina de la Web, hay unos indicadores en amarillo las 24 horas,  que se mueven rápido de forma intermitente y te están avisando que hay una novedad teórica que te estas perdiendo.
Especialmente me dan vidilla , los Debates  que aparece el señor Abel Segura. No voy a valorar si tiene razón o no , cuestión que en mi opinión  es  secundaria totalmente.
 Observen que nunca se queda solo, consigue casi siempre respuestas largas y llenas de imaginación y valentía. exceptuando la presente, que no tiene estos  adjetivos. o no seré yo quien la valore.
Personalmente, creo que los escritos de Abel segura,  automáticamente son rebatidos y rechazados y lo fácil sería decirle que no escriba más,  porque no le van a dar la razón, diga lo que diga.
 Craso error.
-  En mi escrito , le animo a que continue en su línea, y que nos entretenga con sus intervenciones  en los  Debates, como no podemos encontrar en esta Web privada  la mayoria de partidas de los torneos que se  anuncian, como mínimo podemos jugar rapidas en ICC y echar de vez en cuando un vistazo al Debate de turno para estar bien informados.
 
Teodoro Asensio

Sr Abel Segura, 

En primer lloc, gràcies per no haver rectificat res respecte a mi després d'haver-me involucrat personalment en tot això, fins a dues vegades. Però bé, no seré "rancuniós" ni "massa jove". Oblidem-ho.

En segon lloc, defensant i agraint la indefensable  carta que va escriure Viktor Moskalenko (que no ens em dignat ni a contestar...perquè molta gent ja el coneix i sap de quin peu calça) diu molt del seu tarannà i queda vostè mateix retratat. 

En tercer lloc, en aquesta web, en moltes ocasions, al U. E. Foment Martinenc sempre se li ha dit Foment (i això que Foment és una paraula molt més ambigua que Escola d'Escacs...Foment de que? Ministeri de Foment? Foment del Treball? ), a la Societat Coral Colon de Sabadell se li ha dit Sabadell, a la Unió Gracienca d'Escacs se li ha dit UGA, a la Penya Escaquistica de Cerdanyola se li ha dit Cerdanyola , entre d'altres. I MAI, ningú s'havia queixat de d'aquest fet. Vosté en diverses ocasions i amb males maneres, si que ho ha fet referent a L'Escola d'Escacs de Barcelona.  Però no es preocupi, no ens tornarem a equivocar, més que res, perquè no la tornarem a mencionar.

Atentament,

David Ayza

En primer lugar,felicitar a todos los debatientes de forma generalizada,especialmente al Sr Asensio y al Sr Serra,pues comparto con ambos que siempre se ha de enfocar todo desde una óptica positiva,y a poder ser de una forma ecléctica.

Desde aquí ,al igual que Teo,deseo mostrar mi apoyo al Sr Segura,e invitarle a que siga mostrándonos sus pareceres,pues a causa del anterior debate,he conversado con amigos de diferentes clubs y de diversas categorías,no diré nombres pues son mis amigos,y todos estamos de acuerdo en que tiene toda la razón en su sentir.Pero,por otro lado,la razón no siempre te da el derecho a exigir,a mí no me gusta tele5,y simplemente no la veo,pese a que debería tener una consciencia y labor social exigible por todo televidente.

Pienso que Ajedreznd ha dado mucho al ajedrez catalán,y en consecuencia la familia Ayza ha aportado un gran servicio y otorgado mayor funcionalidad tanto al ajedrez catalán(en especial al campeonato de cataluña por equipos,pues no quedan lejos los tiempos en los que debías esperar desde el domingo al jueves para conocer resultados,etc) como a todos aquellos profesionales que en un pasado se han beneficiado de ella de un modo totalmente gratuito y ahora la critican,(bonita definición de desagradecidos no?)

Soy de los que piensan que si no ofreces acción,desde el sillón de casa es muy sencillo opinar.Por ello pienso que el Sr Segura es un pionero que está profesionalizando el ajedrez,y poniendo "una piedra angular" importante para que muchos profesionales continuen dedicàndose al deporte que nos importa.Eso es digno de elogio,y en consecuencia la "EEBCN" será un merecido campeón de División de Honor,va desde aquí mi felicitación.

No puedo finalizar mi opinión sin comentar que NO creo que se tenga que excusar por hacer público un diálogo que mantiene con una persona que para nada pertenece a su circulo íntimo,pues "somos exclavos de nuestras palabras y dueños de nuestros silencios".


Daniel Reyes

 

La culpa es de los Clubs por ponerse nombres tan raros, Con lo fácil que es ponerse de nombre Jake Club ;)

Sirva esta broma para poner fin a este absurdo debate.

Javier Caparrós

En primer lloc m'agradaria felicitar a l'Escola d'Escacs de Barcelona per la seva recent victòria davant el Brcelona UGA, malgrat això no em sembla correcta la posició del senyor Segura. És totalment lícit que vulgui que el nom del seu club aparegui íntegrament escrit, però en el cas que això no es produeixi no crec que sigui per donar-li tanta importància, sembla una rabieta de nen petit per part del senyor Segura en busca de protagonisme, com han dit altres persones més amunt a molts altres clubs no se'ls anomena pel seu nom complet, és com si jo pretenc que quan algú es dirigeixi a mi ho faci fent servir el meu nom i els meus dos cognoms. En qualsevol cas el senyor Segura està en el seu dret.

 

És evident que l'entitat que presideix el senyor Segura ha fet una important inversió econòmica per poder arribar fins on ha arribat aquesta temporada. Però lamentablement el club de l'Escola d'Escacs de Barcelona no presenta en la seva aliniació cap jugador format a les seves files i això en la meva humil opinió no és un club d'escacs. Un club d'escacs ha d'estar format per persones de la casa i no per grans xifres d'elo. Trobo molt lícit viure dels escacs, però això potser provocarà que alguns dels jugadors que aquesta temporada han jugat per l'Escola d'Escacs de Barcelona la temporada següent juguin en un altre club en el qual els hi ofereixin millors condicions, mentre que probablement això no succeirà en el Barcelona UGA ja que aquest club malgrat ser el resultat de diverses fusions i absorcions està format en la seva majoria per jugadors de la casa i això no té preu.

 

Finalment m'agradaria fer una pregunta al senyor Segura, com és possible que un club que es diu Escola d'Escacs de Barcelona no hagi (o al menys a mi no em consti, llavors li prego perdoni la pregunta) format en el seu planter cap jugador destacat del panorama escaquístic català? Tot i això senyor Segura admiro la tasca que vostè ha dut a terme per fer que el seu club arribi fins on ha arribat, suposo que jo en el seu cas també trauria pit, però s'ha d'intentar ser respectuós amb tothom i igual que s'ha de saber perdre també s'ha de saber guanyar.

 

Adrián García.

Hola Bona tarda,

 

Creía que ja estava tot arreglat, al menys aquesta era la meva intenció i veig que no he tingut èxit.

1) Sembla ser que no s'entès o no m'he sabut explicar gaire bé: en quan al meu agraïment al Sr.Viktor Moskalenko es referit a que en uns quans pàrrafs fa menció de l'Escola d'Escacs de Barcelona només en termes d'elogis i aixó quan ve d'un jugador del teu club i ho fa públic sempre agrada. La resta de la seva carta es personal e intransferible i aquí el club i jo ni entrem ni surtim.

2) La part de la carta referida a Ajedrez ND, crec que ha estat conciliadora i de bon rotllo. El Sr.David Ayza i jo ens hem llençat unes quantes fletxes, alguna més envenanada que un altre, peró jo no hem sento ofès ni crec que ell ho hagi d'estar. Podía haver contestat a moltes de les coses que m'ha dit i jo d'ell, peró sincerament creía que ja estava solventat. Laporta, Florentino, rancuniós, massa jove, retratat, etc.

etc., com molt bé diu el Sr.Serra aixó son minucies sense importància.

Pero escoltim, vostés facin el que tinguin que fer peró no crec que ens tinguem que dispensar cap tipus de disculpa. Tema diferent era el del Sr.Casajuana, peró jo diría que està arreglat.

Espero i desitjo no tornar a escriure, sino mala senyal.

 

Salutacions.

 

ABEL SEGURA.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1