bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 17/06/2013 08:19:11

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

LLIGA CATALANA

 

Benvolguts amics escaquistes, enceto un nou debat..., però continuo amb el que vaig obrir fa uns dies, ja que les persones que s’hi van implicar, estan “cansades” i ho han deixat per inútil.

A mi també em cansa, però fins que la Federació no porti una proposta a l’assemblea que digui que no hi pot haver més opinions al respecte, penso (de moment) continuar amb el tema.

 

Tema nou:

La junta directiva de la Federació s’ha vist il·luminada per l’Esperit Sant i va decidir portar a l’assemblea la proposta del canvi de nom del nostre “CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS”, i resulta que ho ha aconseguit per 10 vots a favor i 9 en contra d’un total de crec 230 vots possibles. Creieu que està bé fer el canvi d’esquena als clubs? Em poden dir que s’ha d’anar a l’assemblea, però jo els puc dir, que  històricament, els clubs no hi van i que només cal fer-hi anar als “amiguets”,  per tenir el vot assegurat.

El Sr Ayza diu que s’havia de fer per una qüestió de màrqueting ¿?

El Sr. Viñas diu que el nom nou és inconfusible ¿?

El Sr. Casajuana diu que és una aberració ¿?

Senyors de la junta!, no hi havia cap tema més important que aquest? Per exemple, fer que no és torni a repetir la riota de les últimes rondes dels campionats?, quan uns clubs poden impunement deixar de jugar, afavorint i perjudicant, o sigui fent d’àrbitres de la competició?

Per molta gent suposo que el nom importa poc, ja que jugarem igual de bé o malament  amb un o altre, però desprès de 70 anys, calia el canvi?

No se perquè, però cada cop estic més en contra de les decisions dels que manen.

Sr. Casajuana, soc al seu costat, no se si aberració és el nom adient, però ja m’està bé. No comprenc què té a veure el màrqueting amb el canvi de nom, però el que em deixa de pedra, és dir que el nou nom sigui inconfusible. A qualsevol diccionari posa que la lliga es una competició en què cadascun dels equips juga amb tots els altres i en el nostre cas no és així, a més, lliga catalana és el nom d’un antic partit polític, ho sigui que de confusió, jo n’hi veig molta.

Solució:

Ara em podran dir que això no ho contemplen els estatuts, etc..., però no fora possible enviar per mail als clubs la pregunta, de si acceptarien el canvi de nom, i si fos que si portar-ho a l’assemblea i si fos que no, retirar la proposta? De fet ara que el parlament aprovarà la llei de consultes, ho podríem estandarditzar. Suposo que no hi ha cap reglament que digui que no valen les consultes.

 

Tema vell:

Clubs de Catalunya!, aquí tocarà l’any vinent?

Si a l’última ronda del campionat per equips, no us presenteu us posaran una sanció, però si hi aneu i  firmeu les planilles amb 10 empats fent una jugada,  enlloc de la sanció us faran un monument, ja que segons el Sr. López, cap reglament diu que s’ha d’anar a guanyar. Si amb el fet es perjudica  algú, no patiu que no hi ha cap reglament que digui que no es pot perjudicar a un tercer.

Hi ha cap club que s’apunti a un torneig per no guanyar? Pots pensar que amb l’equip que tens no faràs ni un punt, però com a mínim ho intentaràs.

 

Proposta:

Pensant en els 2 temes alhora, m’he adona’t que hi ha una solució possible i que posaria les coses al seu lloc. Per una banda, seria un bon màrqueting ja que faria parlar, no crearia confusió,  quedaria ben clar.  D’una altra,  s’avindria més amb la reglamentació, jo li posaria “LLIGA TUPINADA D’ESCACS DE CATALUNYA”. Accepto adhesions.

 

Parlant encara més seriosament, ja que a tots ens costa expressar les nostres opinions, perquè no en sabem gaire i a més ens fa mandra, us poso un mail per si em voleu contactar per dir-me quelcom, per tal d’evitar les tupinades de les competicions i l’aberració del canvi de nom. contratupinadesiaberracions@gmail.com

 

PD:

Sr. Ricard Llerins, vostè és la meva assemblea i la de molts.

 

Climent Escobet

Sr. Climent Escobet

Crec que haig de contestar a una de les seves afirmacions, però anem a pams.

La decisió de canviar el nom al Campionat de Catalunya, ja vaig anunciar a l’Assemblea que no hem semblava una decisió estratègica, es difícil que vostè que no va participar, es pugui fer una idea exacta del debat, només llegint la excel·lent crònica de Ricard Llerins.

Fins i tot vaig a estar a punt de fer una alcaldada, quant després de veure el estret marge de la votació, vaig intentar ajornar la decisió a la propera assemblea. Amb molt bon criteri el Secretari General hem va recordar que ja s’havia votat i que no es podia ajornar la decisió després de celebrar la votació.

Que participin pocs clubs a l’assemblea hem sembla un dels problemes mes grues que te la Federació, però es un problema que no solucionarem fins que els clubs prenguin consciencia de lo important que es la seva participació.

.El que no hem sembla de rebut es la seva afirmació de que només cal fer-hi anar als “amiguets”,  per tenir el vot assegurat,

Considero amics meus tots els clubs de Catalunya, inclòs el seu on quant hi anat a jugar o hi parlat amb els seus jugadors, sempre m'han tractat de manera excel·lent, tractar "d'amiguets" als pocs clubs que es preocupen de complir amb el seu deure de acudir a les assemblees no hem sembla ni just ni correcte ni la millor manera de fer que hi hagi més participació, cosa que estic segur que vostè també desitja.

Com anècdota, li recordo que el club “mes amic meu”, com es lògic es on jugo, El Barcelona UGA, club que va fer la defensa més aferrissada de no fer el canvi de nom, a través de les intervencions del nostre president Pere Casajoana.

En aquets darrers deu anys la junta ha perdut votacions a la Assemblea, per exemple recordo una proposta del Figueres per permetre que dos equips del mateix club puguin jugar a Primera.

Referent al cas vell, a mi també hem preocupa molt la manca de esportivitat d’alguns equips a les darreres rondes del per equips i estaré encantat de escoltar propostes encaminades a que aquestes actituds no es puguin produir. Un altra cosa es que els comitès puguin dictaminar amb la normativa actual que aquestes actituds de poca combativitat puguin ser sancionades.

Toni Ayza

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1