bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 19/06/2017 06:51:19

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

Resultats a la carta, o, Com manipular una classificació final 

 

Aquest passat diumenge es va jugar a Mollerussa el Campionat per Equips de la Festa Major de Mollerussa 2017, i va haver-hi un incident que va marcar el final del campionat, i de pas va demostrar com son algunes persones realment. Abreviant, al acabar el campionat i fer les classificacions individuals va haver-hi un empat a 8 punts al vuitè tauler, entre Andreu Vilaró, del Tornabous, i Joan Ferrer, de La Lira, el Jaume Ribera va aplicar el desempat del Sonnen-Berger i l’Andreu Vilaró va tenir millor desempat, assolint el premi de millor vuitè tauler, però llavors el jugador de La Lira es va queixar, i el Jaume Ribera ho va repassar, i realment l’Andreu tenia millor desempat, llavor va passar el que semblava increïble, enlloc de dir al jugador de La Lira, que quedava segon per pitjor desempat, li va dir que havia de guanyar ell, i el Jaume Ribera va començar a canviar configuracions de desempats, del programa, etc. intentant que el jugador de La Lira assolis el primer lloc, i clar no va poder fer-ho, ja que tots els desempats eren favorables al Andreu, arribant el Jaume Ribera al punt de agafar una classificació per taulers  i amb un bolígraf fer una fletxa del primer al segon i un altra del segon al primer, però era massa evident que tothom veuria la manipulació, de manera que sense cap mena de miraments, va anul·lar tots els punts que havien fet els jugadors per incompareixença (l’Andreu havia guanyat una ronda per incompareixença), i d’aquesta manera a la classificació individual presentada pel Jaume Ribera, el jugador de la Lira ara tenia 8 punts i l’Andreu, 7, així ja va estar content el Jaume Ribera, el premi a millor tauler va ser pel jugador de La Lira, realment IMPRESENTABLE, cal dir que aquesta persona es actualment membre de la Junta de la FCE.     (NOTA – Pels interessats en veure les classificacions per taulers correctes podeu entrar a chess-results  http://chess-results.com/tnr282832.aspx?lan=2&art=73&turdet=YES&wi=821   i descarregar l’arxiu del Swiss-Manager i allí podreu veure les classificacions individuals reals)

 

Ramon Verdés

 

Fa pocs dies vaig descobrir amb sorpresa que el torneig de Festa Major de Mollerussa havia suscitat un post en aquesta web. Malgrat que no tenia molt clar si respondre perquè després s’origina una cadena de mails inacabable, com a part esmentada en aquest post m’agradaria fer una reflexió sobre aquest cas.

Deixant de banda afirmacions com “li va dir que havia de guanyar ell” i tal que crec que estan fora de lloc, el que em sembla interessant comentar és el fons de la qüestió que us detallo a continuació:

·         El torneig de Mollerussa és un torneig que es juga per sistema lliga, tots contra tots, i on els equips mantenen la MATEIXA alineació a tots els encontres.

·         Per tant tots els jugadors tenim els MATEIXOS rivals al final del torneig.

·         L’Andreu Vilaró i jo vam perdre una sola partida en tot el torneig, ell contra mi i jo contra un jugador que va fer pitjors resultats.

·         Al final del torneig, sorprenentment, els números que calculava el desempat afavorien l’Andreu, cosa que em va estranyar totalment donat que jo L’HAVIA GUANYAT A ELL i per tant per lògica havia de tenir millor desempat.

·         Investigant la situació el que vaig descobrir és que el problema s’havia originat perquè el 8è tauler d’un altre equip, un nano que havien reclutat sobre la marxa, sense gaires ganes de jugar, no havia jugat totes les partides, jugant i no jugant ALEATÒRIAMENT.

·         Això vol dir que jugar contra ell i guanyar-lo era MENYS productiu en quan a desempat que no haver hagut de jugar contra ell!!!!!!!

·         Evidentment vaig reclamar aquesta situació perquè per a mi no tenia cap sentit que el primer lloc el determinés si el nano en qüestió en aquella partida havia decidit jugar o entretenir-se amb l’spinner.

Resumint, crec que les lleis i els reglaments estan molt bé, però han de deixar marge al sentit comú en la seva aplicació, i per això estan els jutges i els àrbitres. Crec que no controlar la situació que es va donar obre la porta a poder adulterar els resultats dels torneigs a gust del consumidor. Per exemple, si jo porto pocs punts i veig que no puc aconseguir cap premi, només cal que decideixi si em presento o no a una determinada partida per afavorir o perjudicar el meu rival, us sembla que això és LÒGIC? A mi no, a mi em sembla que el SENTIT COMÚ ha d’imperar i que determinades mancances dels reglaments s’han de cobrir amb la lògica que apliqui l’àrbitre en funció de les circumstàncies especials que hi concorrin.

Em sap greu que el sr. Ramon Verdés es sentí perjudicat (malgrat que de fet  l’Andreu Vilaró va acceptar la derrota esportivament i en cap moment es va queixar) però sincerament crec que l’àrbitre va prendre la decisió més lògica i si el cas fos al contrari no voldria guanyar un trofeu perquè un nano petit no s’ha assegut a jugar amb mi.

Joan Ferrer

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1